Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2016

160930 - Lauantaina vieraita Salosta
SalPa Töölän Pallokentällä pelataan lauantaina kovin panoksin, kun Salon Palloilijat saapuu Atlantiksen vieraaksi Bollikselle. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 14.00.

Atlantis tarvitsee lauantain koitoksesta ehdottomasti voiton voidakseen edes haaveilla sarjapaikan säilyttämisestä. Siinäkin tapauksessa tarvittaisiin vielä apuja sekä Hongalta että Klubi 04:ltä.

Atlantis-luotsi Markku Palmroos lähtee kuitenkin luottavaisena ratkaisupeliin. - Meidän pitää vaan keskittyä omaan tekemiseen ja hoitaa oma pelimme. Jos se riittää, niin hyvä. Jos ei, niin ei Kolmonen mikään maailmanloppu ole. Mädät omenat on nyt karistettu puusta, ja jengissä on hyvä fiilis. Se näkyi jo Kontulassa viime viikonloppuna, ja siitä on hyvä jatkaa.


160926 - Reserveille tappio Pirkkolassa
Tomas joutui antautumaan kolmesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi Gnistan/2:n maanantai-iltana Pirkkolan tekonurmella. Punapaidat olivat jälleen liikkeellä todella nuorella ryhmällä, eikä kurinalainen puolustuspeli valitettavasti vielä kuulu Akatemia-beibien vahvuuksiin. Niinpä loppunumerot Pirkkolassa olivat 3-5 (1-3) oulunkyläläisten eduksi. Atlantiksen maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Robert Razmus, Aleksandr Rozov ja Impton Söderlund.

Atlantiksen reservimiehistön kauden viimeinen koitos on keskiviikkona 5. lokakuuta klo 20.00, kun vastaan asettuu Pallokentän tekonurmella sarjakakkonen SAPA.


1600925 - Atlantis haki pinnat Kontulasta
Ville johti alakertaa kokemuksella. Atlantis kohtasi FC Kontun Kontulan nurmella sunnuntaina. Punapaidat olivat liikkeellä hyvällä asenteella ja iskivät pallon kuudesti isäntien verkkoon. Näin loppunumerot Atlantiksen eduksi 0-6 (0-4).

Atlantiksen nopeat hyökkäykset olivat myrkkyä isäntien puolustukselle. Juuso Leimu karkasi läpiajoon jo 4. minuutilla ja 0-1. Andres Luga oli asialla 27. minuutilla ja Leimu uudelleen 35. minuutilla. Shaggy Kimuenimeso viimeisteli 0-4 juuri ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla punapaitojen suurin maalinälkä oli jo tyydytetty. Joukkue kaunisteli kuitenkin maalieroaan vielä kahteen otteeseen. John Digha livahti karkuun Kontun puolustukselta 76. minuutilla ja Shaggy Kimuenimeso 89. minuutilla. Näin loppunumerot 0-6 punapaidoille.

Kakkosen päätöskierros pelataan ensi lauantaina. Atlantis kohtaa Töölön Pallokentällä SalPan klo 14.00. Voitolla punapaidat elättelisivät vielä toiveita sarjapaikan uusimisesta, mutta siihen vaadittaisiin myös apuja Hongalta ja Klubi 04:ltä.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Ville Teelahti, Severi Murto, Ahmed Abdi, Santeri Saarenpää, Kyawsan Chit, Andres Luga, Pierre Nlate, Shaggy Kimuenimeso, Obi Metzger ja Juuso Leimu (50. John Digha).


160925 - A-junnuille tappio Lahdessa
Impton ampui ainokaisen Lahdessa. Atlantis kohtasi kärkijoukkue FC Lahden A-poikien Ykkösen päätöskierroksella sunnuntaina. Punapaidat olivat liikkeellä kapealla materiaalilla edustusjoukkueen Kontu-pelin vuoksi, mutta Akatemia-beibit taistelivat hyvällä asenteella, ja Impton Söderlund vei 31. minuutilla helsinkiläiset taukojohtoon 0-1. Toisella jaksolla lahtelaiset kuitenkin käänsivät pelin edukseen. Olli Tervomaa (50. min.), Jere Juurinen (80. min.) ja Valtteri Hartikainen (88. min.) iskivät pallon kolmesti Besart Mustafan selän taakse. Näin loppunumerot isännille 3-1 (0-1).

Atlantis sijoittui A-poikien Ykkösessä lopulta viidenneksi, mikä sarjanousijalle oli mainio saavutus. Ottelut tarjosivat Akatemia-beibeille hyvää oppia, ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan työntekoa ja tavoittelemaan SM-sarjapaikkaa ensi kaudella. Akatemia pelaa vielä kaksi reservijoukkueen ottelua, ja tämän jälkeen aletaan valmistautumaan tulevaan kauteen. Ensimmäiset avoimet harjoitukset järjestetään sunnuntaina 16. lokakuuta.


160924 - Sunnuntaina Kontulaan
FC Kontu Atlantis-miehistö suuntaa sunnuntaina Itä-Helsinkiin, kun FC Kontu ja Atlantis iskevät yhteen Kontulan nurmella klo 15.00. Kevätkierroksella punapaidat nappasivat pinnat Bolliksella maalein 4-1, joten isännät lähtevät varmasti sunnuntain koitokseen revanssi mielessään. Mutta myös Atlantis halajaa täydennystä pistepussiinsa, joten luvassa on jälleen tiukka vääntö.

160919 - Reservit voittoon Talissa
Juuso osui taas kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC Kontu/LA:n maanantai-iltana Talin hallissa. Punapaidat olivat liikkeellä todella nuorella ryhmällä, mutta se ei menoa haitannut. Beibien vauhti oli liikaa Kontun kokeneille pelimiehille, ja Akatemia nappasi sarjapisteet maalein 3-0 (1-0). Viimeistelijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Juuso Leimu (2) ja Gedeon Pongo.

Atlantiksen reservimiehistön seuraava koitos on ensi maanantaina klo 19.30, kun vastaan asettuu Pirkkolan tekonurmella Gnistan/2.


160918 - A-junnut kaatoivat Klubin
Gede iski hattutempun. Atlantis kohtasi HJK:n A-poikien Ykkösessä sunnuntaina. Punapaidat esittivät Kartanon tekonurmella iloista hyökkäyspeliä, ja varsinkin Gedeon Pongo oli liekeissä. Gede iski pallon kolmesti Klubin verkkoon (39., 54. ja 59. min), ja näin pisteet Atlantikselle maalein 3-0 (1-0).

A-poikien Ykkösen päätöskierros pelataan ensi sunnuntaina, jolloin Atlantis matkustaa Lahteen kärkijoukkue FC Lahden vieraaksi. Ottelu alkaa Mukkulan hallissa klo 13.00.


1600917 - Atlantikselle karvas tappio
Sapa raatoi suurella sydämellä. Atlantis kohtasi FC Ålandin Töölön Pallokentällä lauantaina. Ahvenanmaalaiset veivät arvokkaat sarjapisteet mukanaan maalein 0-2 (0-1) ja sysäsivät samalla isännät putoamiskurimukseen.

Åland iski avausmaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Joel Mattsson tykitti Derwin Martinan tarjoilusta pallon 20 metristä Eemeli Lohvansuun selän taakse. Vierailla oli avausjaksolla muutama paikka lisäosumiinkin, mutta toistamiseen Lohvansuuta ei yllätetty. Atlantiksen oma hyökkäyspeli sen sijaan hyytyi lukemattomiin harhasyöttöihin. Näin tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla Atlantis haki uutta virtaa triplavaihdolla 59. minuutilla. Tämän jälkeen ote siirtyi isännille, mutta Åland puolusti kurinalaisesti, ja 79. minuutilla Ted Göstas päätti nopean vastaiskun tuloksekkaasti. Tästä punapaidat eivät enää nousseet. Loppunumerot 0-2 ja 3 pinnaa Ålandille.

Atlantiksen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat Kontulan nurmella FC Kontun klo 15.00.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Aki Tuovinen, Ayoub Ait Afkir (59. Severi Murto), Salah Aharar (59. Ahmed Abdi), Santeri Saarenpää, Derwin Martina (59. Erik Virolainen), Kyawsan Chit, Pierre Nlate, Shaggy Kimuenimeso, Obi Metzger ja Juuso Leimu.


160916 - Lauantaina vieraita Ahvenanmaalta
FC Åland Töölön Pallokentällä pelataan lauantaina isoista pisteistä, kun FC Åland saapuu Atlantiksen vieraaksi. Kuuma putoamistaisto käynnistyy klo 15.00.

Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla - Åland juuri putoamisviivan yläpuolella yhdeksäntenä 18 pisteellä ja Atlantis kymmenentenä 16 pisteellä. Lauantain kohtaamisen jälkeen molemmilla on jäljellä vielä kaksi peliä.

Atlantis-luotsi Tom Weckström lähtee luottavaisena lauantain koitokseen. - Meillä on ollut treeneissä nyt hyvä virinä, mikä näkyi myös tiistain Kiffen-pelissä. Joukkue on terve pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta, joten saamme lauantaina iskukykyisen ryhmän kentälle.

Joukkueet kohtasivat keväällä sarja-avauksessa Eckerö-hallissa, jolloin Åland nappasi pisteet maalein 1-0. Atlantis lähtee näin kotiareenallaan hakemaan revanssia.


160915 - Atlantis sai pisteensä takaisin!
Suomen Palloliitto Suomen Palloliitto valitusvaliokunta on kumonnut liiton kurinpitovaliokunnan Atlantikselle määräämän 9 pisteen pisterangaistuksen. Valitusvaliokunta toteaa päätöksessään:

Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan samanlaisia tapauksia tulee kohdella samalla tavalla ja erilaisia eri tavalla. Kurinpitoelimen on rangaistusta mitatessaan kiinnitettävä erityistä huomiota rangaistuskäytännön yhtenäisyyteen.

Kohtuusperiaate tarkoittaa sitä, että tekijälle sääntöjen rikkomisesta mahdollisesti seuranneet muut seuraamukset tulee kurinpitomenettelyssä seuraamusta harkittaessa ottaa huomioon niin, että tekijälle aiheutuneet kokonaisseuraamukset eivät muodostu kohtuuttomiksi.

Valitusvaliokunnan aikaisemmassa rangaistuskäytännössä viimeisten vuosien aikana on päädytty pistemenetysrangaistuksiin vain silloin, kun seura on peluuttanut tietoisesti pelioikeudettomia pelaajia väärillä nimillä. Nyt käsiteltävänä olevassa tapauksessa seuran kaikilla pelaajilla on ollut kurinpitovaliokunnan päätöksen mukaisesti pelioikeus. Pelaajan pelioikeudella on suuri merkitys arvioitaessa seuran saamaa ja mahdollisesti tavoittelemaa kilpailuetua muihin seuroihin nähden. Siten valitusvaliokunta katsoo, että pistemenetysrangaistus kurinpitovaliokunnan syyksilukemista teoista olisi kohtuuton ja siten liian ankara seuraamus.

Valitusvaliokunnan päätöksen jälkeen Atlantiksella on koossa 16 pistettä, ja taistelu sarjapaikasta jatkuu tuimana!


1600913 - Atlantis vei Bolliksen herruuden
Pierre ampui voittomaalin. Atlantis sai hiukan lohtua vaisusti sujuneelle kaudelleen, kun punapaidat kukistivat Kiffenin Bolliksen hegemoniaottelussa tiistai-iltana. Tiukka paikallisvääntö päättyi lopulta Atlantiksen eduksi 0-1 (0-1).

Avausjaksolla pallo oli enemmän ilmassa kuin maassa, ja keskialueella käytiin rajua painia. Kiffenin alkurynnäkön jälkeen punapaidat alkoivat myös saada otetta pelistä, ja pari minuuttia ennen taukovihellystä tuli palkinto. Severi Murron kulmasta pallo jäi pomppimaan Kiffenin maalille, ja Pierre Nlate survoi pelivälineen verkkoon. Näin tauolle mentiin numeroissa 0-1.

Eemeli torjui pilkun.

Toiselle jaksolle Kiffen lähti hakemaan tasoitusta. Mustapaidat tulivat alun jälleen kovaa, mutta pian ote alkoi taas kääntyä Atlantikselle. Kiffen sai kuitenkin tilaisuutensa, kun erotuomari Ifeoma Kulmala näki Pierre Nlaten rikkoneen rangaistusalueella. Pallo pilkulle ja Kalle Kärki ampumaan. Eemeli Lohvansuu poimi kuitenkin keskelle tulleen vedon. Hetkeä myöhemmin sama nähtiin toisessa päässä. Juuso Leimua rikottiin, pallo pilkulle, Leimu itse ampumaan, mutta Jens Forsman torjui. Tämän jälkeen Kiffen haki ratkaisua korkeilla palloilla ja Atlantis nopeilla pistoilla. Enempää osumia Bolliksen iltavaloissa ei kuitenkaan nähty, joten näin pisteet punapaidoille maalein 0-1.

Atlantiksen seuraava koitos on lauantaina 17. syyskuuta, kun FC Åland saapuu vieraaksi Bollikselle. Ottelu alkaa klo 15.00.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Ville Teelahti, Aki Tuovinen, Severi Murto, Ahmed Abdi, Santeri Saarenpää, Kyawsan Chit, Pierre Nlate, Shaggy Kimuenimeso, Obi Metzger ja Juuso Leimu (82. Erik Virolainen).


160912 - Tiistaina Bolliksen derby
FC Kiffen Töölön Pallokentällä pelataan tiistaina tiukka paikallistaisto, kun Kiffen ja Atlantis iskevät yhteen. Tällä kertaa on Mustien hurmureiden vuoro toimia isäntinä. Kevätkierroksella päädyttiin tasanumeroihin 1-1, joten nyt pelissä on Bolliksen herruus. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 18.30.

160912 - Reservit voittoon Talissa
Seve osui maanantaina kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC POHU/Akatemian maanantai-iltana Talin nurmella. Punapaidat olivat taas hyvällä asenteella liikkeellä ja nappasivat voiton lukemin 0-5 (0-1). Maalinteossa kunnostautuivat tällä kertaa Severi Murto (2), John Digha, Juuso Leimu ja Gedeon Pongo.

Atlantiksen reservimiehistön seuraava koitos on ensi maanantaina, kun vastaan asettuu Talin hallissa FC Kontu/LA klo 20.00. Tämän jälkeen kohdataan vielä Gnistan/2 (ma 26.09.) ja SAPA (ke 05.10.).


160911 - A-junnuille tappio Pihliksessä
Juuso osui kertaalleen Pihliksessä. PK-35 ja Atlantis kävivät tiukan taiston A-poikien Ykkösessä sunnuntaina. Joukkueet latoivat Pihlajamäen tekonurmella maaleja vuorotahtiin, mutta isännät onnistuivat kerran enemmän, ja näin pisteet jäivät Pihlikseen maalein 3-2 (2-1).

Ensimmäinen jakso mentiin hienokseltaan PK-35:n komennossa, ja Max Abrahamsson ampui pilkulta johto-osuman 32. minuutilla. Atlantis kuitenkin kuittasi vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Juuso Leimu suti ruuhkasta tasoituksen. Ossian Campbell vei isännät uudelleen johtoon juuri ennen taukovihellystä. Gedeon Pongo tasoitti 62. minuutilla, mutta vain viisi minuuttia myöhemmin oli jälleen PK:n vuoro - Henry Ruotsalainen ja 3-2. Atlantis haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta ylärimaa lähemmäksi punapaidat eivät enää päässeet.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun Atlantis-beibit kohtaavat Kartanon tekonurmella HJK:n. Ottelu alkaa klo 13.00.


160909 - Reserveillä maalijuhla Siltiksessä
Shaggy osui kahdesti Siltiksessä. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi SUMU/77:n perjantai-iltana Siltamäen nurmella. Punapaidat olivat vaihteeksi pelipäällä ja latoivat pallon seitsemästi vieraiden verkkoon. Kun SUMU osui vain kertaalleen, loppunumerot olivat Atlantikselle 7-1 (3-1). Isäntien maalit kirjattiin Juuso Leimulle (4), Shaggy Kimuenimesolle (2) ja Severi Murrolle.

Atlantiksen reservimiehistön seuraava koitos on jo ensi maanantaina, kun joukkue kohtaa Talin nurmella FC POHU/Akatemian klo 18.00.


160904 - A-junnuille avaustappio
Aleksi oli jälleen alakerran päällikkö. Atlantiksen A-juniorit kärsivät ensimmäisen tappionsa A-poikien Ykkösessä sunnuntaina, kun FC Honka haki pisteet Pukinmäen nurmelta maalein 0-1 (0-0).

Avausjakso mentiin hienokseltaan Atlantiksen komennossa, ja Juuso Leimu sekä Gedeon Bongo pääsivät muutamaan otteeseen tekopaikkoihin. Tulosta ei kuitenkaan tällä kertaa tullut. Toisella jaksolla punapaitojen liike alkoi hyytyä ja Hongan hyökkäykset vyöryä kohti isäntien maalia. Atlantiksen alakerta ei saanut purettua painetta 56. minuutilla, ja lopulta Yassin Adam pääsi ohjaamaan pallon verkkoon. Espoolaisilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta Atlantis-maalilla Besart Mustafa piti isännät mukana pelissä. Kaivattua tasoitusta ei kuitenkaan saatu enää puristettua, joten sarjapisteet matkasivat Espooseen.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun Atlantis-beibit kohtaavat Pihlajamäen tekonurmella PK-35:n. Ottelu alkaa klo 14.00.


1600902 - TPV vei pisteet
Ayoub ampui ainokaisen. Atlantis ja TPV kävivät hyvätasoisen Kakkosen väännön Töölön Pallokentällä perjantai-iltana. Vieraat oli lopulta vahvempia ja veivät sarjapisteet mukanaan Tampereelle maalein 1-3 (1-2).

Avausjaksolla kentällä riitti vauhtia, ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Tamperelaiset osuivat jo 11. minuutilla, kun Atlantis-maalilla Eemeli Lohvansuu pudotti pallon ja Pierre Nlate ei onnistunut sitä purkamaan. Jesse Oksanen kiitti ja siirsi pelivälineen verkkoon. Punapaidat kuittasivat 24. minuutilla. John Digha eteni vasemmalta. Keskitys Juuso Leimulle, joka pudotti Ayoub Ait Afkirille, ja tämä ampui voimalla tasoituksen. Vieraat kuitenkin iskivät vielä kerran ennen puoliaikaa. Isäntien alakerta haparoi jälleen 42. minuutilla, ja Mika Ahonen viimeisteli taukotilanteeksi 1-2.

Toinelle jaksolle Atlantis lähti hakemaan tasoitusta. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi jo 48. minuutilla, kun punapaidat puolustivat huonosti TPV:n kulman, ja Ahonen oli jälleen pahanteossa - 1-3. Isännät hakivat vielä kavennusta, mutta Cheyne Fowlerin johdolla tamperelaiset katkoivat punapaitojen lähentelyt. Enempää osumia Bolliksen illassa ei enää nähty, joten pisteet Tampereelle lukemin 1-3.

Atlantiksen seuraava koitos on tiistaina 13. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat Bolliksen derbyssä FC Kiffenin. Ottelu alkaa klo 18.30.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Ville Teelahti, Ayoub Ait Afkir, Salah Aharar, Ahmed Abdi, John Digha (73. Shaggy Kimuenimeso), Santeri Saarenpää, Derwin Martina, Pierre Nlate, Obi Metzger ja Juuso Leimu (87. Impton Söderlund).


160901 - Perjantaina vieraita Tampereelta
TPV Tampereen Pallo-Veikot saapuu perjantaina Atlantiksen vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Bolliksen sametilla klo 19.00.

TPV on sarjataulukossa sijalla kolme, ja tamperelaiset haikailevat vielä kovasti nousukarsintoihin. Kakkossijaan on kuitenkin matkaa viisi pistettä, joten tamperelaiset tarvitsevat Bollikselta ehdottomasti täyden pistepotin pitääkseen yllä unelmaansa Ykkösestä.

Atlantiksen isoimmat pelit käydään tällä kaudella kabineteissa, mutta punapaidat haluavat varmasti näyttää vielä osaamisensa viheriölläkin. Joukkue lähtee tiukasti haastamaan nimekästä tamperelaisryhmää, eikä TPV varmasti helpolla tule viemään pisteitä Bollikselta.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat kesäkuussa Tammelassa. TPV nappasi silloin pinnat näytöstyyliin maalein 3-0.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)