Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2016

160731 - Maanantaina vastassa EsPa
Etelä-Espoon Pallo Atlantis saa maanantaina vieraita Espoosta, kun Etelä-Espoon Pallo saapuu Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 19.00.

EsPa ja Atlantis ovat sarjataulukossa sijoilla kymmenen ja yksitoista. Espoolaisilla pinnoja on koossa 14 ja helsinkiläisillä 10. Viimeisenä putoamisviivan yläpuolella on tällä hetkellä FC Viikingit myös 14 pisteellä, joten maanantain gladiaattorit janoavat molemmat kipeästi täydennystä pistepussiinsa.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat toukokuussa Matinkylän tekonurmella. Silloin pisteet jaettiin tiukan taiston jälkeen maalein 0-0. Nyt väännetään Bolliksen sametilla, ja odotettavissa on jälleen raju kamppailu sarjapaikasta.


160731 - A-junnut aloittivat voitolla
Impton ampui voittomaalin. Atlantiksen A-juniorit aloittivat voitokkaasti A-poikien Ykkösen syyskierroksen. PuiU kaatui Pukinmäen nurmella tiukan väännön jälkeen 4-2 (2-1).

Akatemia-beibit aloittivat pirteästi, ja Juuso Leimu ampui avausmaalin pilkulta jo 3. minuutilla. PuiU kuitenkin kuittasi kulmasta tasoituksen vain neljä minuuttia myöhemmin. Bachir Mboup tykitti punapaidat uudelleen johtoon 29. minuutilla, ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle. Toiselle jaksolle puistolalaiset tulivat vahvasti, ja Teemu Leinonen iski tasoituksen 67. minuutilla. Lopussa Atlantiksen juoksuvoima alkoi näkyä. Ensin Impton Söderlund karkasi läpiajoon 87. minuutilla - ja 3-2. Kolme minuuttia myöhemmin Impton oli uudelleen irti, ja Akatemian tuore tulokas Shaggy Kimuenimeso survoi loppunumerot 4-2.

A-junnujen seuraava koitos on ensi lauantaina, kun beibit matkaavat Kontulaan. Ottelu FC Kontua vastaan alkaa Kontulan tekonurmella klo 13.00.


160728 - Tomas Karike uusi Atlantis-pelaaja
Tumppi debytoi Atlantis-maalilla keskiviikkona. Tomas Karike (s. 1990) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Karike on kokenut maalivahti, jonka meriittilistalta löytyy mm. liuta nuorisomaaotteluita Suomen paidassa. Seuratasolla kokemusta on sekä HJK:n että SJK:n organisaatiosta, mutta läpimurto liigaviheriöille on vielä tekemättä. Karike nähtiin ensimmäisen kerran Atlantis-paidassa keskiviikon Klubi 04 -pelissä.

Tomas Turusen sopimus puolestaan on purettu yhteisymmärryksessä, ja maalivahti siirtyy kotiseudulleen Peli-Karhujen miehistöön. Atlantis kiittää Tomasta kuluneista vuosista ja toivottaa samalla uuden Tomaksen tervetulleeksi punapaitojen joukkoon.


160727 - Klubi ratkaisi lopussa
Pierre raatoi suurella sydämellä. Klubi 04 ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Sonera Stadiumilla keskiviikkoiltana. Isäntien vauhti oli lopulta liikaa punapaidoille, ja Klubi nappasi arvokkaat pinnat maalein 1-0 (0-0).

Klubi aloitti pelin rajulla vauhdilla, ja Atlantiksella oli vaikeuksia päästä edes yli puolen kentän. Vähitellen punapaidatkin pääsivät hiukan paremmin mukaan peliin, mutta isäntien komennossa mentiin koko avausjakso. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä, ja Atlantiksen maalilla vahvasti debytoinut Tomas Karike poimi loput. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla peli jatkui Klubin komennossa, mutta nyt vieraillakin oli omat tilanteensa. Lopulta ratkaisu nähtiin 85. minuutilla, kun sinivalkoisten nopea hyökkäys petasi Jusif Alille tekopaikan, ja tämä päätti läpiajonsa tarkkaan sijoitukseen alakulmaan. Enempää osumia Soneralla ei enää nähty, ja näin isännille arvokkaat sarjapisteet lukemin 1-0.

Atlantiksen pistejahti jatkuu ensi maanantaina, kun Etelä-Espoon Pallo saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Karike, Aki Tuovinen, Severi Murto, Ahmed Abdi (70. Impton Söderlund), John Digha, Faton Ruka (81. Dima Platonenko), Santeri Saarenpää, Pierre Nlate, Erik Virolainen Obi Metzger ja Juuso Leimu (88. Bachir Mboup).


160726 - Keskiviikkona vastassa Klubi 04
Klubi 04 Sonera Stadiumilla pelataan keskiviikkona isoista pisteistä, kun Atlantis haastaa Klubi 04:n Kakkosen B-lohkon putoamiskamppailussa. Koitos stadionin parrasvaloissa käynnistyy klo 18.30.

Klubi 04 ja Atlantis ovat sarjataulukossa sijoilla kymmenen ja yksitoista. Sinivalkoisilla pinnoja on koossa 11 ja punasinisillä 10. Viimeisenä putoamisviivan yläpuolella on tällä hetkellä FC Viikingit 13 pisteellä, joten keskiviikon gladiaattorit janoavat molemmat kipeästi täydennystä pistepussiinsa.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat toukokuussa Bolliksen nurmella. Silloin pisteet jaettiin tiukan taiston jälkeen maalein 0-0. Nyt väännetään Soneran tekonurmella, ja odotettavissa on varmasti raju kamppailu sarjapaikasta.


160725 - Reservit aloittivat voitolla syyskierroksen
Bua puski avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö aloitti syyskierroksen voitokkaasti kukistamalla Zenithin maalein 4-0 (2-0) maanantai-iltana Myllypuron nurmella. Juuso Leimu iski pallon kahdesti valkopaitojen verkkoon. Ahmed Abdi ja Aki Tuovinen osuivat kumpikin kertaalleen.

Tuore Akatemia-pelaaja Lamin Jammeh debytoi punaisten keskikentällä ja antoi positiivisen näytön taidoistaan. - Flamini oli avausjaksolla hyvä, mutta väsyi selvästi toisella. Samalla pojan pelistä katosi paras ajatus, Fana Palmroos mietti Jammehin esitystä.

Reservien seuraava koitos on torstaina 4. elokuuta, kun joukkue kohtaa Ala-Malmin nurmella Valtin.


160718 - Paluu sorvin ääreen
Fana pääsi jälleen irti viikon tauon jälkeen. Atlantis-miehistö palasi maanantaina takaisin yhteisharjoituksiin viikon kesätauon jälkeen. Tämä viikko keskitytään harjoitteluun, ja pelit jatkuvat jälleen ensi viikolla. Reservit aloittavat syyskierroksen maanantaina, edustus keskiviikkona ja A-junnut sunnuntaina.

Harjoitusvahvuuteen on liittynyt joukko uusia Akatemia-pelaajakokelaita, jotka antavat viikon aikana näyttöjä taidoistaan. Näytille on tulossa myös muutama kokeneempi pelimies, joiden jatkosta päätetään esitysten perusteella.


160714 - Atlantis FC/Inter jatkoon Hesa Cupissa
Helsinki Cup Atlantis FC/Inter jatkaa tiukasti finaalipaikan tavoittelua B-junnujen sarjassa. Aude Kwantokon suojatit kaatoivat PK-35/2:n selvin numeroin 3-0 ja kohtaavat perjantaina klo 12.30 Inter Koivukylän Bolliksen tekonurmella.

Atlantis FC pelasi omassa jatko-ottelussaan tasaisen väännön KäPa/Rangersin kanssa, mutta mustapaidat ratkaisivat koitoksen lopussa edukseen maalein 2-0.

ps. Myös Atlantis FC/Interin tie katkesi, kun kahdelta PKKU:n pelaajalta puuttui kirjallinen lupalappu pelata Hesa Cupissa Atlantis-joukkueessa. Näin poikien hieno turnaus päättyi tappioon kabinetissa.

160713 - Atlantis-joukkueet vireessä Hesa Cupissa
Helsinki Cup Atlantis-joukkueet ovat olleet kovassa iskussa Helsinki Cupin B-junnujen alkulohkoissa. Atlantis FC voitti D-lohkon puhtaalla pelillä kerättyään viidestä pelistä täydet 15 pistettä maalierolla 17-0. Atlantis FC/Inter oli puolestaan C-lohkon ykkönen ja saldona viidestä ottelusta 11 pinnaa maalierolla 5-0. Molemmat joukkueet jatkavat torstain pudotuspeleissä - FC klo 14.30 Tapulissa ja Inter klo 18.30 samoin Tapulissa.

160711 - Beibit miesten töissä
Juuso on noussut edustuksen avaukseen. Atlantiksen kokeneemman kaartin loukkaantumissuma on tarjonnut seuran Akatemia-pelaajille oivan tilaisuuden näyttää kykynsä edustuksen peleissä. Beibit ovat myös vastanneet huutoon mainiosti. Salossa Juuso Leimu ja Impton Söderlund vastasivat punapaitojen maaleista. Karjaalla Erik Virolainen iski voitto-osuman. Lisäksi Dima Platonenko on kellottanut isoja minuutteja ja myös Bachir Mboup kokeillut Kakkosen vauhtia muutamaan otteeseen.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on erittäin tyytyväinen Akatemia-pelaajien esityksiin. - Meillä on kokeneemmasta kaartista telakalla puolisen tusinaa pelimiestä. Lisäksi joukosta on tippunut muutama tyhjä arpa ja jokunen mätä omena. Ilman beibejä olisimme olleet todella kusessa.

- Tulemme varmaankin vahvistamaan joukkuetta viimeistään, kun siirtoikkuna elokuussa aukeaa, mutta näille pojille on tiedossa vastuuta jatkossakin. He ovat ottaneet paikkansa sillä kovalla duunilla, mitä ovat vuoden aikana tehneet. Moni on mennyt valtavasti eteenpäin. Esimerkiksi Juuso vääntää nyt isossa roolissa matsista toiseen. Mutta hänenkin kohdalla tarvitaan vielä paljon lisää duunia, paljon toistoja, paljon henkilökohtaisia harjoitteita, niin nähdään jotain vielä parempaa.


160710 - Atlantis tasoihin lisäajalla
Juuso iski avausmaalin. SalPa ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Salon urheilupuistossa sunnuntaina. Koitos päättyi lopulta pistejakoon maalein 2-2 (1-1).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Ensimmäinen vartti mentiin hienokseltaan isäntien komennossa, mutta sen jälkeen helsinkiläiset loivat parhaat paikat. Avausmaali nähtiin 29. minuutilla, kun Ahmed Abdi vapautti Juuso Leimun tekopaikkaan ja 18-vuotias työmyyrä viimeisteli näyttävästi uransa ensimmäisen Kakkosen osuman. SalPa kuitenkin kuittasi vain kuusi minuuttia myöhemmin. Punapaitojen alakerta ei osannut päättää, kuka ottaa pallon, jolloin Elmo Heinonen tuli ja nappasi pelivälineen ja pisti pallon verkkoon. Enempää osumia avausjaksolla ei nähty, joten tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Impton puski tasoituksen.

Toisella jaksolla korkeammat voimat puuttuivat peliin. Taivaalta vihmoi vettä täydet 45 minuuttia plus lisäajan, ja se karsi suurimmat hienoudet kentältä. Sade ei kuitenkaan vähentänyt isäntien intoa, ja sinivalkoiset painoivat pelin Atlantis-päätyyn. Ansaittu palkinto tuli 70. minuutilla, kun Elmo Heinonen pääsi toistamiseen ohittamaan Eemeli Lohvansuun. Punapaidat eivät kuitenkaan antaneet periksi. Tilanteita alkoi jälleen syntyä salolaisten maalille, ja vihdoin 92. minuutilla Erik Virolainen heitti korkean pallon ja 16-vuotias vaihtopelaaja Impton Söderlund puski ensimmäisen osumansa edustusjoukkueessa. Näin Salossa päädyttiin pistejakoon 2-2.

Atlantis nousi sarjataulukossa 10 pisteeseen. Sijoitus on edelleen toiseksi viimeinen, mutta helpottava putoamisviiva lähestyy vähän kerrassaan. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on pienen kesätauon jälkeen 27. päivä, kun punapaidat kohtaavat Sonera Stadiumilla Klubi 04:n.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Aki Tuovinen, Severi Murto, Ahmed Abdi (82. Impton Söderlund), John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää, Pierre Nlate, Dima Platonenko (79. Kyawsan Chit), Erik Virolainen ja Juuso Leimu.


160709 - Sunnuntaina Saloon
SalPa Atlantis-miehistö matkustaa sunnuntaina Saloon, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Salon Palloilijat. Taistelu Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 17.00.

SalPa on sarjataulukossa kuudentena kerättyään kymmenestä pelistä 15 pistettä. Atlantiksella koossa on vasta 9 pinnaa, ja sijoitus yhdestoista. Punapaitojen pelaajarinkiä on alkukauden aikana rokotettu raskaalla kädellä, ja Markku Palmroosin ja Tom Weckströmin suojatit taistelevat nyt sarjapaikastaan hyvin nuorella ryhmällä. Hiukan lisää leveyttä joukkueeseen tuo alkuviikosta mukaan liittynyt Ahmed Abdi, jolla kokemusta on Kakkosesta FC Myllypuron paidassa. Abdi on mukana kokoonpanossa jo sunnuntaina Salossa.


160704 - Atlantiksen juhlaa Bolliksella
Kapellimestari Metzger. Atlantis nappasi arvokkaat sarjapisteet kukistamalla FC Kontun Töölön Pallokentällä maanantai-iltana. Punapaidat tekivät pelin selväksi jo avausjaksolla iskemällä pallon neljästi vieraiden verkkoon. Loppunumerot sateisella Bolliksella olivat 4-1 (4-0).

Avausjakso oli Atlantiksen näytöstä. Ensimmäinen vartti mentiin hienokseltaan kontulalaisten komennossa, mutta sen jälkeen alkoi isäntien ilotulitus kapellimestari Obi Metzgerin johdolla: 16. minuutilla Aki Tuovinen puski Obin kulmasta avausmaalin. 27. minuutilla Obi vapautti Severi Murron läpiajoon - ja 2-0. 42. minuutilla Obin vapari läheltä kulmalippua, ja Murto tykitti 20 metristä vastapallon alakulmaan. 45. minuutilla Obin lyhyt kulma Murrolle, tämän keskitys ja Pierre Nlate syöksyy pallon verkkoon.

Seve keräsi tehot 2+1.

Toiselle jaksolle Kontu lähti hakemaan kavennusta, ja kun isäntien suurin into näytti jääneen pukukoppiin, sinipaidat ottivat komennon. Atlantis-puolustus piti kuitenkin vieraiden lähentelyt kurissa, kunnes 93. minuutilla erotuomari Ifeoma Kulmana näki Faton Rukan rikkoneen rangaistusalueella. Pallo pilkulle ja Joni Häppölä ampui varmasti loppunumerot 4-1.

Atlantis nousi voitolla 9 pisteeseen. Sijoitus on edelleen toiseksi viimeinen, mutta ero turvalliseen keskikastiin kaventui lupaavasti. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Saloon SalPan vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Aki Tuovinen, Severi Murto, Faton Ruka, Santeri Saarenpää (89. Ville Teelahti), Kyawsan Chit, Pierre Nlate, Dima Platonenko (79. Stephen Obeng), Erik Virolainen, Obi Metzger (72. Impton Söderlund) ja Juuso Leimu.


160703 - Maanantaina vastassa FC Kontu
FC Kontu Bolliksella pelataan maanantaina isoista pisteistä, kun Atlantis ja Kontu iskevät yhteen klo 19.00. Molemmat janoavat kipeästi täydennystä pistepussiinsa, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukon pohjalta sijoilta 11 ja 12.

Kontu nostettiin Kakkoseen vain muutama viikko ennen sarja-avausta, kun ESC luopui omasta paikastaan. Kontulalaiset ottivat tarjotun haasteen vastaan ja lähtivät mittaamaan, mihin eväät tällä tasolla riittävät. Kova haaste Kakkonen on tällä kaudella myös Atlantikselle, sillä keväällä kaavailtu pelaajarunko on yksi toisensa jälkeen murentunut, ja nyt punapaidat taistelevat sarjapaikastaan hyvin nuorella ryhmällä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)