Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2016

160630 - Reservien kevätkierros päättyi tappioon
Tomppa antoi suojattiensa kuulla kunniansa heti pelin jälkeen. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi SAPA:n torstai-iltana Käpylän nurmella. Kuuma koitos päättyi lopulta vihreäpaitojen juhlaan lukemin 0-2 (0-0).

Atlantis-luotsi Tom Weckström oli todella pettynyt suojattiensa esitykseen. - Vihreä halusi voittoa enemmän. Meidän pojat olivat liikkeellä kuin puolivaloilla. Ajateltiin, että kyllä tämä hoituu vähemmälläkin. No ei hoitunut.


160629 - Akatemia hakee paria pelimiestä
Atlantis Akatemia Atlantis Akatemia hakee syyskierrokselle muutamaa 96-00 -syntynyttä, tavoitteelliseen harjoitteluun sitoutuvaa pelimiehen alkua. Tapahtumia on 5-6 viikossa, ja peliaikaa on tarjolla A-poikien Ykkösen lisäksi kykyjen mukaan miesten reserveissä ja edustuksessa. Jos olet valmis haasteeseen, ota rohkeasti yhteyttä Janne Wikman (puh. 040 5532172).

160628 - Bolliksen derby päättyi tasan
Pierre puski Atlantiksen osuman. Atlantis ja Kiffen kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Töölön Pallokentällä tiistaina. Tasainen koitos päättyi lopulta pistejakoon lukemin 1-1 (1-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä, ja maalipaikat kortilla kummassakin kenttäpäädyssä. Punapaidat onnistuivat kuitenkin rokottamaan kertaalleen, kun Pierre Nlate puski 19. minuutilla Bobby Vaughanin kulman voimalla Kiffenin verkkoon. Mustien hurmureiden yritykset kilpistyivät isäntien varmasti pelanneeseen alakertaan, ja näin tauolle lähdettiin numeroissa 1-0.

Toiselle jaksolle Kiffen lähti hakemaan tasoitusta, ja paine siirtyi Atlantis-päätyyn. Yritys palkittiin vihdoin 69. minuutilla, kun Aki Tuovinen kaatoi Cheikh Touren rangaistusalueella, ja Otto Talvitie ampui pilkulta varmasti tasoituksen. Molemmat joukkueet hakivat loppuun saakka voittomaalia, mutta enempää osumia Bolliksen illassa ei nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Aki Tuovinen, Nathan Okoye, Severi Murto (66. Obi Metzger), Bobby Vaughan, John Digha, Faton Ruka, Pierre Nlate, Dima Platonenko (76. Stephen Obeng), Erik Virolainen ja Juuso Leimu.


160627 - Tiistaina Bolliksen derby
FC Kiffen Bolliksen sankarit Atlantis FC ja FC Kiffen iskevät tiistaina yhteen Töölön Pallokentällä. Tiukka paikallisvääntö käynnistyy klo 19.00.

Kiffen on aloittanut kauden hyvin. Mustat hurmurit ovat keränneet kahdeksasta pelistä 13 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa viidenteen sijaan. Atlantiksella koossa on vasta 5 pistettä ja sijoitus taulukossa yhdestoista. Punapaidat kaipaavatkin kipeästi lisäpinnoja kavutakseen pois putoamiskahinoista. Atlantiksen pitkäaikaispotilaiden lista on murheellisen pitkä, mutta Markku Palmroosin ja Tom Weckströmin suojatit lähtevät varmasti kovalla asenteella Bolliksen derbyyn.


160622 - A-junnuille tappio päätöskierroksella
Juuso jaksoi vääntää Vierumäelläkin. Atlantiksen A-juniorit kohtasivat keskiviikkoiltana Kuusysin Vierumäen nurmella. Helsinkiläiset olivat matkassa pienellä ryhmällä, ja osa mukanaolleistakin ilmeisesti jo juhannustunnelmissa. Näin Kuusysi nappasi pisteet maalein 4-2 (2-2), ja helsinkiläiset saivat kotiinviemisiksi ainoastaan tolkuttoman määrän paikallisten ötököiden puremia. Atlantiksen osumista vastasivat tällä kertaa Juuso Leimu ja Konta Bio. Samalla Konta nousi jakamaan A-poikien Kakkosen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä FC Kontun Joona Tukiaisen kanssa.

160621 - Reservit voittoon Ogelissa
Alex luuti vahvasti alakerrassa. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi Gnistanin kakkosjoukkueen tiistai-iltana Oulunkylän tekonurmella. Punapaidat olivat jälleen liikkeellä todella nuorella ryhmällä, mikä näkyi varsinkin kaksinkamppailuissa. Mutta kun palloa maltettiin laittaa liikkeelle, syntyi heti tilanteita oukunkyläläisten maalille. Kolmesti pallo myös pistettiin pussiin - viimeistelijöinä tällä kertaa Juuso Leimu, Impton Söderlund ja Konta Bio. Kun isännät onnistuivat vain kertaalleen, loppunumerot olivat Atlantikselle 1-3 (0-2).

Atlantiksen reservimiehistö nousi voitolla Nelosen lohkonsa kärkeen yhdessä FC FINNKURDin kanssa. Koko kärkinelikko on kuitenkin vielä muutaman pisteen sisällä, joten kisa nousupaikoista tulee varmasti jatkumaan tiukkana aina syksyn päätöskierroksille saakka.


160619 - TPV liian kova vastus
Juuso raatoi kovalla asenteella täydet 90 minuuttia. Atlantiksen sunnuntainen Tampereen vierailu ei tuonut lisäystä helsinkiläisten pistepussiin. Isäntäjoukkue TPV oli Tammelassa pelätyn kova vastus ja vei pisteet ansaitusti 3-0 (0-0).

Atlantis sinnitteli mukana avausjakson, mutta toisella puolikkaalla isännät menivät menojaan. Ensin Matti Jokinen nosti pallon Eemeli Lohvansuun yli (50. min.), tämän jälkeen vapaaksi unohdettu Sergei Korsunov ohjasi maalin edestä 2-0 (63. min.), ja loppunumerot viimeisteli pilkulta Tommi Smeets (89. min.). Helsinkiläiset tekivät sen, mihin repaleinen ryhmä suinkin kykeni, mutta enempään eivät eväät tällä kertaa riittäneet. Punapaitojen seuraava koitos on juhannuksen jälkeisenä tiistaina, jolloin pelataan Bolliksen herruudesta, kun vastaan asettuu FC Kiffen.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Nathan Okoye, Severi Murto (72. Impton Söderlund), Bobby Vaughan, Stephen Obeng, John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää (46. Aki Tuovinen), Kyaw Chit (46. Erik Virolainen), Pierre Nlate ja Juuso Leimu.


160618 - Sunnuntaina Tampereelle
TPV Atlantis matkustaa sunnuntaina Tampereelle Tampereen Pallo-Veikkojen vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Tammelan stadionilla klo 18.30.

TPV aloitti kauden vahvasti. Heti avauskierroksella kaatui ennakkosuosikki FC Honka. Kesän myötä ote on hiukan hiipunut, ja tällä hetkellä tamperelaiset ovat sarjataulukossa neljäntenä. Viime viikonlopun EsPa-tappion jälkeen joukkue piti kriisipalaverin, ja lähtee nyt varmasti motivoituneena hakemaan täyttä pistepottia kotistadionillaan.

Atlantis on taulukossa yhdentenätoista, ja helsinkiläiset kaipaavat kipeästi lisäpisteitä kavutakseen pois putoamiskahinoista. Pitkäaikaispotilaiden lista on edelleen murheellisen pitkä, mutta Tampereelle matkaa silti taistelutahtoinen ryhmä. Joukkueen viime pelit eivät ole olleet huonoja, vaikka pistetili niissä ei olekaan karttunut. Nyt lähdetään kovalla asenteella mittaamaan tamperelaisten iskukykyä.


160618 - A-junnut murskavoitolla Ykköseen
Konta osui neljästi. Atlantiksen A-juniorit varmistivat lauantaina nousun Ykköseen, kun Akatemia-beibit murskasivat KP-75/TuPS:n Kallion tekonurmella lukemin 11-0 (1-0). Avausjakso mentiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta puoliajalla kentälle tullut Impton Söderlund iski kymmenessä minuutissa kolme osumaa, ja peli oli sillä taputeltu. Imptonin lisäksi maalitilastoihin ylsivät Konta Bio (4), Ibrahim Djassa, Ibrahim Haji, Bachir Mboup ja Dima Platonenko.

A-junnut kohtaavat vielä päätöskierroksella Kuusysin ensi keskiviikkona. Tämän jälkeen ottelut jatkuvat syyskierroksella Ykkösessä. Lomaa beibeille ei kuitenkaan ole luvassa, sillä harjoitukset pyörivät normaaliin tapaan ja pelit jatkuvat edustuksen ja reservien mukana. Ainoa lomaviikko ohjelmassa on varattu Hesa Cup -viikolle heinäkuussa.


160617 - A-junnuilla kaksi ottelupalloa
Fana on pistänyt beibit tekemään duunia. Atlantiksen A-junioreilla on jäljellä vielä kaksi peliä kevätkierroksella. Voitto jommastakummasta takaisi nousun Ykköseen syyskierrokselle. Ensinmäinen tilaisuus on jo lauantaina, kun KP-75/TuPS saapuu vieraaksi Helsinkiin. Koitos alkaa Kallion tekonurmella klo 14.00.

Atlantis-luotsi Fana Palmroos on seurannut mielenkiinnolla A-junnujen kehitystä kauden aikana. - Pojat ovat joutuneet koville, kun ovat treenanneet paljon miesten mukana ja parhaat junnut ovat pelanneet sekä edustuksessa, reserveissä että A-junnuissa. Mutta tätä varten olemme tehneet duunia koko talven. Nyt näkyy, ketkä jaksoivat Liikuntamyllyssä vetää viimeisetkin kierrokset tosissaan. Moni on tippunut matkan varrelle, mutta ne jotka ovat jaksaneet, poimivat nyt hedelmät. Tarjolla on peliaikaa Kakkosessa, mutta kisa paikoista on kova.


160616 - Impton debytoi edustuksessa
Impton debytoi Kakkosessa. Impton Söderlund (s. 2000) suoritti tiistaina ensiesiintymisensä Kakkosessa. Söderlund on Atlantiksen '00-joukkueen kasvatti, joka nostettiin viime kesänä Akatemian mukaan ja nyt poika taistelee minuuteista edustuksen peleissä.

Atlantis-luotsi Fana Palmroos on erittäin tyytyväinen Söderlundin kehitykseen. - Impton oli pärjännyt junnuissa lahjoillaan, mutta teimme tammikuussa Tompan kanssa pojalle selväksi, mitä miehissä vaaditaan, ja sen jälkeen hän on painanut duunia hyvällä asenteella. Tuloksen näkee nyt. Alkuvuodesta Impton istui penkillä A-junnujen peleissä. Sitten rupesi saamaan siellä vastuuta, ja pian oli kehissä jo reservipeleissä. Nyt mukana edustuksen kanssa. Impton on ikäisekseen harvinaisen kypsä pelaaja. Tekee usein oikeita ratkaisuja kentällä. Fyysisesti tietysti vielä ihan teepussi, mutta kaikki tulee aikanaan, kunhan vaan jaksaa tehdä duunia.


160615 - Reservit voittoon Kontulassa
Dima ampui voittomaalin pilkulta. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC Kontu/LA:n keskiviikkoiltana Kontulan tekonurmella. Punapaidat olivat liikkeellä todella nuorella ryhmällä, ja kentällä nähtiin jälleen enemmän intoa kuin ajatusta. Pikku-Ronaldot kuskasivat ja kuskasivat, kunnes tuli iso sinipaita, joka vei pallon. Lopulta kuitenkin tiukan väännön jälkeen punapaidat nappasivat pisteet mukaansa maalein 1-2 (0-1). Viimeistelijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Bachir Mboup ja Dima Platonenko (rp).

160614 - Espoo haki pinnat Bollikselta
Steven ampui punapaitojen ainokaisen. FC Espoo oli liian kova vastus Atlantikselle Pallokentällä tiistai-iltana. Punapaidat väänsivät hyvällä asenteella, mutta espoolaiset käyttivät paikkansa ja veivät pisteet mukanaan maalein 1-2 (0-1).

Avausjakso oli tarkkaa peliä, ja tilanteet olivat kortilla molemmissa päissä kenttää. Kertaalleen vieraat kuitenkin iskivät. Punapaidat pimputtelivat omassa päädyssä, Remu Jokirinne nappasi pallon ja ampui sen tolpan kautta Eemeli Lohvansuun selän taakse 18. minuutilla. Näin tauolle mentiin numeroissa 0-1.

Toisella jaksolla isännät hakivat vimmatusti tasoitusta, mutta Espoo iski toistamiseen. Samuli Heiska viimeisteli 64. minuutilla kulman jälkitilanteesta lukemiksi jo 0-2. Stephen Obeng toi punapaidat vielä mukaan peliin 76. minuutilla. Heikki Louhivaara tiputti Santeri Saarenpään tulisen laukauksen, ja Steven jyräsi irtopallon verkkoon. Enempää osumia Bolliksen illassa ei kuitenkaan nähty, ja näin sarjapisteet matkasivat Espooseen.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Nathan Okoye, Severi Murto (86. Impton Söderlund), Bobby Vaughan, Stephen Obeng, John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää, Kyaw Chit (73. Dima Platonenko), Pierre Nlate ja Juuso Leimu.


160613 - Tiistaina vastassa FC Espoo
FC Espoo Atlantis kohtaa tiistaina Töölön Pallokentällä FC Espoon. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Bolliksen sametilla klo 19.00.

Sarjanousija FC Espoo on aloittanut kauden vahvasti. Espoolaiset ovat keränneet kuudesta pelistä 14 pistettä, mikä oikeuttaa taulukossa kolmanteen sijaan. Nuori espoolaisjoukkue ei ole poistunut kentältä vielä kertaakaan tappio niskassaan.

Atlantiksella on koossa kuudesta pelistä 5 pistettä, ja sijoitus on toiseksi viimeinen. Tasainen keskikasti on toki vain muutaman pinnan päässä. Täydennystä pistepussiin kaivataan kuitenkin kipeästi, jotta punapaidat nousisivat pois putoamiskamppailusta.


160609 - Reserveille tasuri
Victor ampui ainokaisen. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC POHU/Akatemian torstai-iltana Pirkkolan nurmella. Victor Solomon vei Atlantiksen johtoon jo alkuminuuteilla. Ehkä nopea avausmaali tuuditti punapaidat odottamaan helppoja pisteitä, sillä pelistä katosi tempo. Lopulta POHU rankaisi iskemällä tasoituksen 60. minuutilla. Tämä herätti Atlantiksen, mutta punapaitojen loppurynnistys jäi tuloksettomaksi, ja näin pisteet jaettiin lukemin 1-1 (1-0).

160607 - Sairastuvalla ruuhkaa
Nico on loppukauden sivussa. Atlantiksen sairastuvalla riittää vilskettä. Viimeisimpänä toipilasosastoon liittyi Nico Weckström, joka tiistaina sai magneetista tylyn tuomion: polven eturistiside on poikki ja ulompi kierukka hajalla. Entuudestaan jo myös toppari Vyrtyt Rexhebi missaa sivusidevamman vuoksi todennäköisesti loppukauden.

Vammat ovat muutenkin kiusanneet varsinkin kokeneempaa kalustoa. Aki Tuovinen kuntouttaa takareittään vielä useamman viikon. Severi Murto palasi Honka-pelissä tositoimiin puolentoista kuukauden sairaslomalta nilkkavamman jäljiltä. Reisivammoista kärsineet Obi Metzger ja Stephen Obeng yrittävät paluuta viheriölle torstain reservipelissä. Lisäksi Akatemia-hyökkääjä Konta Bio on sivussa vielä jonkun viikon nivusvamman takia.


160606 - A-junnut kaatoivat RiPS:n
Konta iski avausosuman. Atlantiksen A-junnut kohtasivat maanantaina Riihimäen Palloseuran Siltamäen nurmella. Muhkurainen kenttä karsi pelistä suurimmat hienoudet, mutta Akatemia-beibit väänsivät kuitenkin rutiinilla 3-1 (2-1) voiton ja samalla arvokkaat sarjapisteet kotiin. Maalitilastoihin ylsivät tällä kertaan Konta Bio, Impton Söderlund ja Bamba Aboubacar. A-junnujen seuraava koitos on lauantaina 18. kesäkuuta, kun KP-75:n ja TuPS:n yhdistelmäjoukkue saapuu vieraaksi Käpylään. Kevään päätöskierroksella beibit kohtaavat FC Kuusysin Vierumäellä.

160605 - Honka jäi kaatamatta
Nathan oli alakerran päällikkö. Atlantiksen Tapiolan vierailu ei tuonut lisäystä helsinkiläisten pistepussiin. Honka oli nuorelle Atlantis-ryhmälle vielä liian kova pala ja vei pisteet maalein 2-0 (2-0).

Avausjakso mentiin isäntien komennossa, mutta punapaidat pistivät rajusti kampoihin. Kertaalleen kuitenkin Jean Da Silva karkasi Atlantis-puolustukselta ja sijoitti varmasti takanurkkaan 1-0. Espoolaisten toinen osuma tuli pari minuuttia ennen taukovihellystä, kun Ville Tuomelan laukaus pienestä kulmasta yllätti Eemeli Lohvansuun ja painui tolpan kautta sisään.

Toisella jaksolla Atlantis nosti hiukan prässiään, ja tilanteita syntyi myös isäntien maalille. Helsinkiläiset tekivät töitä kovalla asenteella, mutta tällä kertaa voimat ja taidot eivät riittäneet. Näin Tapiolassa loppunumerot isännille 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Nathan Okoye, Bobby Vaughan, John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää, Kyaw Chit, Pierre Nlate, Dima Platonenko (68. Severi Murto), Erik Virolainen ja Juuso Leimu (80. Bachir Mboup).


160604 - Sunnuntaina Tapiolaan
FC Honka Atlantis-miehistö matkustaa sunnuntaina Tapiolaan, missä punapaidat haastavat sarjan kärkijoukkueen FC Hongan. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 18.30.

FC Honka haki jo viime kaudella isolla rahalla nousua Ykköseen. Tuolloin haave kariutui karsintapeleissä KPV:tä vastaan. Nyt panostus on jälleen raju, ja espoolaisille kelpaa ainoastaan nousu.

Atlantis joutuu sunnuntain taistoon kovin nuorella ryhmällä. Loukkaantumiset ovat harventaneet kokeneempaa kaartia rajusti, ja moni Akatemia-beibi pääsee nyt mittaamaan kykyjään Hongan tähtisikermää vastaan.


160603 - Reserveille tappio
Juuso ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö kärsi perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa Nelosessa. SUMU/77 kukisti punapaidat Myllypuron nurmella lukemin 3-2 (2-1). Suurmetsän sankarit taistelivat suurella sydämellä ja iskivät pallon kolmesti Joni Lahtisen selän taakse. Antlantis oli liikkeellä nuorella ryhmällä, ja pelissä oli enemmän intoa kuin ajatusta. Niinpä taas makseltiin oppirahoja.

160602 - A-junnut voittoon Jokelassa
Juuso iski voittomaalin Jokelassa. Atlantiksen A-junnut kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Jokelan nurmella torstai-iltana. Isännät pistivät Akatemia-beibit tiukoille, ja helsinkiläiset käänsivät pelin edukseen vasta viimeisen vartin aikana. JoKin aggressiivinen prässi hyydytti punapaitojen pelinrakentelun, ja harvat maalipaikat hukattiin itsekkyydellä. Lopulta Juuso Leimu nappasi ratkaisijan viitan. Ensin Juuso taituroi Ibrahim Djassan tarjoilusta numeroiksi 1-2 ja hetkeä myöhemmin Jami Pietikäisen volttiheitosta 1-3. Bachir Mboup sinetöi vielä loppunumerot 1-4 (1-1).

Atlantiksen A-junnut ovat sarjassa yhä puhtaalla pelillä. Jäljellä on vielä kolme ottelua, joista voitot vähintään kahdesta takaisivat nousun A-poikien Ykköseen syyskierrokselle.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)