Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2016

160528 - A-junnuilla maalijuhla Tapulissa
Impton iski hattutempun MPS:n verkkoon. Atlantiksen A-junnut viettivät maalijuhlaa Tapulin nurmella lauantaina. Akatemia-beibit latoivat pallon seitsemästi MPS:n verkkoon ja näin tylyt loppunumerot 7-0 (5-0). Impton Söderlund iski hattutempun, Ibrahim Djassa osui kahdesti ja Bachir Mboup sekä Juuso Leimu kertaalleen.

Avausjaksolla punapaidat osoittivat, että talven työnteko ei ole mennyt hukkaan. Ryhmässä on useita taitavia poikia, joiden fysiikka ja peliajatus ovat ottaneet huimia harppauksia eteenpäin kevään aikana. Moni beibi haastaakin pian tiukasti kokeneemmat pelimiehet kisattaessa edustuksen ja reservien peliminuuteista.


160527 - Viikingit voittoon lisäajalla
Pierre raatoi alakerrassa. Atlantis ja Viikingit kävivät rajun väännön sarjapisteistä Bolliksen nurmella perjantai-iltana. Tiukka taisto päättyi lopulta vuosaarelaisten juhliin lisäajan osumalla lukemin 0-1 (0-0).

Avausjakso mentiin hienokseltaan vieraiden komennossa. Atlantis sai vasta jakson loppua kohden otetta pelistä, mutta molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli kovin hampaatonta. Sama jatkui vielä toisellakin jaksolla. Loppua kohden hallinta siirtyi enemmän isännille, mutta punapaitojen tehottomuus jatkui. Viikingit sen sijaan iskivät, kun pelikello kävi jo 93. minuuttia. Pitkä sivuvapari tavoitti Jesse Mutikaisen pään, ja tämä liippasi pallon Eemeli Lohvansuun selän taakse. Näin sarjapisteet matkasivat Vuosaareen.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Nathan Okoye, Bobby Vaughan (83. Juuso Leimu), Nico Weckström, John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää, Pierre Nlate, Dima Platonenko (68. Bachir Mboup), Erik Virolainen (58. Stephen Obeng) ja Obi Metzger.


160526 - Perjantaina Bolliksella paikallistaisto
FC Viikingit Töölön Pallokentällä pelataan perjantaina kuuma paikallisvääntö, kun vanhat kiistakumppanit Atlantis ja Viikingit iskevät yhteen. Taisto Bolliksen sametilla alkaa klo 19.00.

Atlantis ja Viikingit pelasivat molemmat pitkään Ykkösessä, kunnes lopulta talouden sakattua kummallekin tuli noutaja ja joukkueet keräävät nyt Kakkosessa voimia uuteen nousuun.

Sarjataulukossa Atlantis on tällä hetkellä viidellä pisteellä kuudentana. Viikkareilla on koossa pinna vähemmän, ja sijoitus on kahdeksas. Molemmat varmasti janoavat perjantaina lisäpinnoja, joten luvassa on raju taisto sarjapisteistä.


160526 - Reservit kukistivat HJK/Laajasalon
Ville oli alakerran päällikkö. Atlantiksen reservimiehistö latoi torstaina selkeät 8-0 (2-0) voittolukemat HJK/Laajasaloa vastaan. Kumpulan muhkurainen nurmi asetti pelille omat haasteensa, mutta ajoittain punapaidat liikuttelivat palloa kohtuu näppärästi. Avausjaksolla mentiin pitkään maaleitta, kunnes Ibrahim Hajin tykki upposi 20 metristä vastustamattomasti verkkoon. Toisella jaksolla sinivalkoiset luovuttivat, ja Atlantiksen nuoriso-osasto tyylitteli näyttäviä osumia. Nauha kädessä topparina luutinut Ville Teelahti opetti beibeille kotkalaista asennetta, ja vähän kerrassaan oppi tuntui menevän perille.

160523 - Erac-Rakenne uusi yhteistyökumppani
Erac-Rakenne Oy Korjaus- ja muutosrakentamisen vankka ammattilainen Erac-Rakenne Oy on liittynyt Atlantiksen yhteistyökumppanien joukkoon. Erac-Rakenne on korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, joka on peruskorjannut ja uudistanut kiinteistöjä pääkaupunkiseudulla yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

160521 - Atlantikselle taisteluvoitto Karjaalla
Nico ampui kauden avausosuman. BK-46 ja Atlantis kävivät rajun väännön Karjaan keskusnurmella lauantaina. Tyylipisteitä ottelusta ei haettu, mutta sarjapisteet kiinnostivat molempia. Atlantis ne lopulta vei mukanaan Helsinkiin todellisen jännitysnäytelmän jälkeen lukemin 1-2 (0-0).

Avausjakso mentiin isäntien komennossa. Karjaalaisten suoraviivainen pelityyli löi myötätuulessa paineen Atlantis-päätyyn, mistä tuloksena lähemmäs kymmenen kulmapotkua isännille. Helsinkiläiset puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja kulmatkaan eivät tuottaneet suurempia ongelmia. Toisaalta myös toisessa päädyssä BK:n maalivahti Santeri Aaltonen pääsi avausjaksolla helpolla. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Voittomaalin tekijä.

Toisella jaksolla peli aaltoili päästä päähän. Tulosta tuli 52. minuutilla, kun pallotaituri Aki Tuovinen purjehti läpi keskikentän ja tarjoili Nico Weckströmille, joka ampui sydämensä kyllyydestä 20 metristä helsinkiläisten kauden avausosuman. Maalin jälkeen isännät hakivat tasoitusta, joka nähtiin vihdoin 75. minuutilla. Erotuomari Jesse Virtanen näki John Fagerströmin keskityksen osuneen John Dighan käteen rangaistusalueella ja vei pallon pilkulle. Casper Källbergin tarkka sijoitus oikeaan alakulmaan sinetöi lukemiksi 1-1.

Tinder-Lohvansuun gamesaver pelasti voiton.

Helsinkiläiset eivät kuitenkaan lannistuneet. Viisi minuuttia myöhemmin Weckströmin keskitys tavoitti Erik Virolaisen pään, ja Akatemia-beibi puski uransa ensimmäisen Kakkosen osuman. Loppuminuutit olivat isäntien rajua myllytystä, mutta aina ehti Atlantis-puolustaja tai maalivahti Eemeli Tinder-Lohvansuu pallon tielle. Vihdoin 96. minuutilla karjaalaisten kiri näytti saavan palkinnon, kun Niclas Forssilla oli enää tyhjä maali edessään. Jostain kuitenkin ilmestyi Tinder-Lohvansuun jalka vedon tielle, ja Atlantiksen maali varjeltui. Puoli minuuttia myöhemmin kajahti vihdoin päätösvihellys, ja helsinkiläisten juhlinta saattoi alkaa.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Aki Tuovinen (59. Dima Platonenko), Nathan Okoye, Bobby Vaughan (70. Erik Virolainen), Nico Weckström, John Digha, Faton Ruka, Santeri Saarenpää (91. Juuso Leimu), Kyaw Chit, Pierre Nlate ja Obi Metzger.


160520 - Lauantaina Karjaalle
BK-46 Atlantis matkustaa lauantaina Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa keskusnurmella klo 16.00.

BK-46 on aloittanut sarjan vahvasti. Kolmen kierroksen jälkeen karjaalaiset keikkuvat sarjan kärjessä 7 pisteellä ja maalierolla 11-2. Atlantiksen sijoitus on yhdestoista, pisteitä on koossa 2 ja maaliero hurja 0-1. Kova haaste siis tiedossa helsinkiläisille lauantaina.


160520 - A-junnut kukistivat HPS:n
Impton iski yhden HPS:n verkkoon. Atlantiksen A-junnut kohtasivat HPS:n Paloheinän tekonurmella perjantai-iltana. Akatemia-beibit iskivät taululle selvät 7-2 (3-1) voittonumerot. Ibrahim Djassa osui kolmesti ja Konta Bio, Bachir Mboup, Impton Söderlund sekä Erik Virolainen kukin kertaalleen. Avausjaksolla punapaidat esittivät kohtuullisen näppärää hyökkäyspeliä, mutta toinen jakso meni enemmän henkilökohtaiseksi sooloiluksi jokaisen beibin halutessa nimensä maalitilastoihin.

160517 - Reservit jatkoivat voitokkaasti
Konta osui taas kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voittokulkuaan Nelosessa. Tällä kertaa uhriksi joutui LPS/Kuninkaat. Vanhat pelimiehet tarjosivat hyvän vastuksen, mutta toisella jaksolla kunto ei enää riittänyt punapaitojen kyydissä. Loppunumerot Käpylän nurmella olivat 5-0 (2-0). Konta Bio ja Victor Solomon iskivät kaksi maalia mieheen, ja Juuso Leimu viimeisteli viidennen.

160515 - A-junnut jatkoivat voitokkaasti
Erik ampui voittomaalin. Atlantis nappasi maukkaan voiton A-poikien Kakkosessa sunnuntaina, kun Akatemia-beibit kukistivat Peli-Karhut Myllypuron tekonurmella lukemin 3-1 (1-1). Kotkalaiset olivat Atlantiksen tavoin voittaneet kaksi ensimmäistä peliään, mutta nyt vieraiden tilille tuli ensimmäinen tappio. Punapaitojen osumat viimeistelivät tällä kertaa Jami Pietikäinen, Erik Virolainen ja Juuso Leimu. A-junnujen seuraava koitos on ensi perjantaina, kun punapaidat kohtaavat HPS:n Paloheinässä.

160514 - Maalitonta Matinkylässä
Vasen pakki ja hampaat. Etelä-Espoon Pallo ja Atlantis pelasivat maalittomat tasapelin Matinkylän tekonurmella lauantaina. Molemmat joukkueet ovat tahkonneet nyt 270 minuuttia ilman ainuttakaan tehtyä maalia, ja kumpikin majailee sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella kolmen kierroksen jälkeen.

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Punapaidat pyörittivät peliä, ja isännät puolustivat kurinalaisesti omalla alueellaan. Helsinkiläisten ratkaisuyritykset viuhuivat kuitenkin maalikehikoiden väärältä puolen. Espoolaisten vastahyökkäykset katkesivat yleensä jo puolessa kentässä.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti iskemään voittomaalia, mutta nyt myös isännät olivat aktiivisempia. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta verkkoon asti ei kumpikaan onnistunut palloa saamaan. Näin loppunumerot Matinkylässä pyöreät 0-0.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Adams Diabate, Aki Tuovinen, Nathan Okoye, Bobby Vaughan (70. Kyaw Chit), Nico Weckström, John Digha, Santeri Saarenpää (89. Erik Virolainen), Andre, Dima Platonenko ja Obi Metzger (79. Juuso Leimu).


160513 - Lauantaina Matinkylään
EsPa Atlantis kohtaa lauantaina Matinkylän tekonurmella Etelä-Espoon Pallon. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

Molemmat joukkueet janoavat kipeästi täydennystä pistepussiinsa. Sarjanousija EsPa on kahden kierroksen jälkeen yhä nollilla. Atlantiksella on koossa yksi piste. Kumpikaan ei ole myöskään onnistunut vielä maalinteossa, joten Matinkylässä on odotettavissa tiukka vääntö.


160513 - Arruda palaa Atlantikseen
Arruda is back. Alan Arruda (s. 1981) on liittynyt Atlantis-miehistöön. Arruda toimii osana valmennustiimiä vastaten erityisesti seuran Akatemian ja A-juniorijoukkueen valmennuksesta. Lisäksi pallotaituri nähdään vielä pelikentälläkin ainakin reservijoukkueen otteluissa.

Alan Arruda esiintyi ensimmäisen kerran punapaidassa kaudella 2010, jolloin brasilialainen valittiin Atlantiksen vuoden pelaajaksi. Vuosina 2012 ja 2014 Arruda toimi joukkueen pelaajavalmentaja. Ennen Suomeen tuloaan Viroon kotiutunut keskikenttäpelaaja nähtiin maan pääsarjassa Meistriliigassa Nõmme Kaljun riveissä, missä tilastoihin kertyi 93 ottelua ja 6 maalia.


160511 - Reserveillä maalijuhla Pirkkolassa
Jose osui pilkulta. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi AC StaSin Pirkkolan tekonurmella keskiviikkona. Koitos muodostui tällä kertaa punapaitojen maalintekoharjoitukseksi, sillä loppunumerot olivat peräti 11-0 (4-0). Osumista vastasivat Konta Bio (3), Zakarie Ali, Jose Chit (rp), Juuso Leimu, Gonzalo Oroza, Dima Platonenko, Robert Razmus, Matti Suursalmi ja lopulta myös Erik Virolainen. Tulipahan pelattua tuokin peli pois.

160510 - Tasuri Bolliksella
Kolmen tähden mies. Atlantis ja Klubi 04 kävivät tiistai-iltana vauhdikkaan taiston Bolliksen nurmella. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, mutta tiukka vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 0-0.

Klubi 04 oli liikkeellä vahvalla ryhmällä ja aloittikin pelin kovalla prässillä. Vähitellen punapaidatkin pääsivät peliin mukaan, ja tilanteita alkoi syntyä myös sinivalkoisten maalille. Avausjakso mentiin kuitenkin hienokseltaan vieraiden komennossa.

Toisella jaksolla ote siirtyi enemmän Atlantikselle, ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä kovemmaksi kävi paine Klubin maalilla. Todelliset maalipaikat olivat pelissä kuitenkin kortilla, ja niinpä loppunumerot aurinkoisella Bolliksella pyöreät 0-0.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Adams Diabate, Aki Tuovinen (67. Dima Platonenko), Nathan Okoye, Bobby Vaughan, Nico Weckström (81. Juuso Leimu), Vyrtyt Rexhebi, John Digha, Santeri Saarenpää (70. Stephen Obeng), Andre ja Obi Metzger.


160509 - Tiistaina Bolliksella vastassa Klubi 04
Klubi 04 Atlantis kohtaa tiistaina paikallisderbyssä Klubi 04:n. Taisto Bolliksen sametilla alkaa klo 19.00.

Klubi 04 kylvetti ensimmäisessä pelissään FC Ålandin 5-1. Atlantis puolestaan hävisi samaiselle Ålandille 0-1, joten kova haaste punapaidoille on luvassa tiistaina. Valmennuskaksikko Palmroos & Weckström vakuuttaa kuitenkin, että helpolla ei Klubi Bollikselta pisteitä vie.

Pääsyliput Atlantiksen kotipeleihin maksavat aikuisilta 8 euroa. Lapset, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet maksavat 5 euroa. Kausikortin hinta on 50 euroa.

Pallokentän kahvio on vesivahingon takia suljettu koko kauden. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan kahviopalvelut sisäänkäynnin luona olevassa myyntipisteessä. Tarjolla on kahviotuotteiden lisäksi myös mm. Wotkinsin makkaraa.


160508 - Reservit jatkoivat voitokkaasti
Faton ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC FINNKURDIN Pirkkolan tekonurmella sunnuntaina. Punapaidat juhlistivat aurinkoista äitienpäivää nappaamalla sarjapisteet maalein 3-0 (0-0). Avausjakso vielä ihmeteltiin vieraiden pelityyliä, mutta toisella puolikkaalla punapaidat pistivät palloa liikkeelle ja iskivät pallon kolmesti verkkoon. Tällä kertaa maalitilastoihin ylsivät Faton Ruka, Juuso Leimu ja Ero Virolainen. Kun vielä pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin, reservit pääsevät hyvin mielin valmistautumaan tuleviin koitoksiin.

160507 - A-junnut kukistivat Järvenpään
Dima puski beibien viidennen osuman. Atlantis kohtasi Järvenpään Palloseuran A-poikien Kakkosessa lauantaina. Akatemia-beibit esittivät Pallomyllyssä pirteää hyökkäyspeliä ja iskivät pallon viidesti vieraiden verkkoon. Kun kahdesti kolisi myös omissa, loppunumerot olivat punapaidoille 5-2 (4-1). Konta Bio viimeisteli kolme läpiajoa, ja Erik Virolainen sekä Dima Platonenko osuivat kumpikin kertaalleen. A-junnujen seuraava koitos on tulevana viikonloppuna, kun PeKa saapuu vieraaksi Helsinkiin.

160505 - Ahvenanmaa jäi valloittamatta
Niin lähellä mutta niin kaukana - Bobby osui tolppaan. Atlantiksen sarja-avaus sujui helatorstaina perinteisen tahmeasti, sillä helsinkiläisten Ahvenanmaan vierailu ei tuonut täydennystä pistepussiin. Tiukka vääntö Eckerö-hallissa päättyi lopulta FC Ålandin eduksi 1-0 (1-0).

Isännät aloittivat rajulla prässillä, joka lopulta tuotti tulosta 29. minuutilla, kun Atlantis-puolustus ei onnistunut purkamaan palloa omalta rangaistusalueelta. Elias Eriksson nappasi pelivälineen ja iski sen voimalla Eemeli Tinder-Lohvansuun selän taakse. Maalin jälkeen ote siirtyi punapaidoille. Bobby Vaughan kolisutteli tolppia, mutta verkkoon asti palloa ei saatu.

Atlantis-painostus jatkui toisella jaksolla, mutta yhtä heikoin tuloksin. Loppua kohden vieraiden usko alkoi hiipua, ja isännät säilyttivät johtonsa lopulta ilman suurempia ongelmia. Näin pisteet jäivät Ahvenanmaalle.

Helsinkiläiset lähtivät kallella kypärin pitkälle paluumatkalle, mutta illan mittaan mieli jo hieman piristyi. Pariskunta Saarenpää - Tuovinen jatkoi kymmenen vuotta vanhan arvoituksen selvittämistä - kuka ja ketä? Fana Palmroos jatkoi viidensadan haamurajan tavoittelua jne. jne. Joukkue kuitenkin lähtee varmasti sisuuntuneena seuraavaan koitokseen tulevana tiistaina, kun Klubi 04 asettuu vastaan Bolliksen derbyssä.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Adams Diabate, Aki Tuovinen, Nathan Okoye, Bobby Vaughan, Nico Weckström, Vyrtyt Rexhebi (70. Ero Virolainen), Andre, Pierre Nlate (80. John Digha), Dmitro Platonenko (46. Stephen Obeng) ja Obi Metzger.


160502 - Sarja-avaus torstaina
FC Åland Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa torstaina kautensa Kakkosen B-lohkossa. Helsinkiläiset matkaavat Ahvenanmaalle FC Ålandin vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Eckerö-hallissa klo 17.00.

FC Åland voitti viime syksynä oman lohkonsa Kolmosessa ja vamisti samalla nousun Kakkoseen. Ahvenanmaalaiset aloittivat kautensa jo vapunaattona Helsingissä, missä Klubi 04 pöllytti vieraitaan Sonera Stadionilla peräti 5-1. Kotisaarellaan FC Åland on kuitenkin huomattavasti kovempi vastus. Myös farmiyhteistyö IFK Mariehamnin kanssa tuonee vahvistuksia juuri kotipeleihin.

Atlantiksen valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Valmennuskaksikko Palmroos & Weckström on hionut suojattiensa iskukykyä tammikuun alusta käynnistyneellä pre-seasonilla. Punapaidat ovat pelanneet ison joukon harjoituspelejä vaihtelevilla kokoonpanoilla, ja vähitellen on selkiytynyt ykkösmiehistö, jolla lähdetään taistelemaan Kakkosen sarjapisteistä. Laaja rinki takaa kuitenkin kovan kilpailun pelipaikoista läpi kauden. Joukkueessa ei juuri ole isoja nimiä, mutta sen sijaan koko joukko potentiaalisia, kovan motivaatiotason omaavia tulevaisuuden pelimiehiä. Torstai antaa ensimmäiset osviitat punapaitojen iskukyvystä.


160502 - Osa-aikatyöntekijöitä haussa
Atlantis FC Alkuvuosi on ollut Atlantiksessa myönteisen kehityksen aikaa. Toiminta on laajentunut ja parantunut monella osa-alueella. Jotta pystyisimme jatkossa entistä paremmin vastaamaan yhä kasvaviin haasteisiin haemme nyt vahvistuksia taustavoimiin. Etsimme innokkaita ja motivoituneita apuvoimia esimerkiksi joukkueenjohtoon, lihashuoltoon, mediatiimiin, ottelujärjestelyihin, varainhankintaan, varustehuoltoon jne. Mikäli haluat mukaan hyvään seuraan ja toimimaan omalla vahvuusalueellasi, ota rohkeasti yhteyttä toimisto@atlantisfc.fi tai Janne Wikman (puh. 040 5532172).

160501 - Obi jatkaa Atlantiksessa
Obi nähdään Atlantis-paidassa myös 2016. Obi Metzger (s. 1987) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan jatkosopimuksen. Metzger aloitti uransa Suomessa vuonna 2006 Atlantis Akatemian riveissä. Viime kaudella pallotaituri palasi punapaitoihin ja keräsi tilastoihin 17 ottelua ja 5 maalia Kakkosessa. Hyökkääjän meriittilistalta löytyvät myös mm. 46 ottelua ja 8 maalia Veikkausliigassa FC Hakan kokoonpanossa sekä pari A-maaottelua ja iso nippu nuorisomaaotteluita Sierra Leonen paidassa.

Atlantis-luotsi Fana Palmroos asettaa kovat odotukset Metzgeriin. - Obi ei kentällä enää hirveesti liiku, mutta on fiksu pelaaja, joka tuo sopivasti järkeä meidän junnujen koheltamiseen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)