Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2016

160427 - Akatemialle avausvoitto A-junnuissa
Erik osui Haminassa! Atlantis Akatemia aloitti taipaleensa A-poikien Kakkosessa, kun punapaidat kohtasivat keskiviikkoiltana Ruissalon tekonurmella Haminan Pallo-Kissat. Alamittainen kenttä asetti omat rajoituksensa, mutta vartin totuttelun jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille. Konta Bio iski avausmaalin helsinkiläisille juuri ennen taukovihellystä. Hyökkääjäjärkäle osui toistamiseen toisella jaksolla, ja kliinisenä viimeistelijänä tunnettu Ero Virolainen puski punapaitojen kolmannen osuman. Isäntien lohdutusmaali pari minuuttia ennen päätösvihellystä ei enää haminalaisia auttanut, vaan loppunumerot olivat Atlantis-beibien eduksi 1-3 (0-1).

160425 - Kaksi brittinuorukaista Atlantiksen riveihin
Nathan allekirjoitti sopimuksen. Nathan Okoye (s. 1995) ja Bobby Vaughan (s. 1995) ovat allekirjoittaneet Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Brittipojat ovat hakemassa kokemusta pohjoismaisesta futiksesta ja havittelevat nyt peliaikaa Atlantis-miehistöstä. Englannin kentillä molemmat ovat pelanneet aketemiajoukkueissa.

Nuorukaiset ovat tehneet vaikutuksen Atlantis-luotsi Tom Weckströmiin. - Hyviä poikia. Nathan on tyylikäs pelaaja, ja Bobbylla on hirveä pyssy. Uskon, että pojat saavat tilaisuuden edustusjoukkueessakin.


160422 - Reserveille voitto Puotilassa
Andre ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö otti toisen voittonsa Nelosessa, kun joukkue kukisti Valtin Puotilan tekonurmella 5-2 (0-0). Punapaidoilla oli taas kokeneempaa kalustoa kohtuullisesti mukana, ja peli pyörikin ajoittain mukavasti. Maalinteko sen sijaan oli kovin tuskaista, ja vasta toisella jaksolla pallo saatiin ensimmäistä kertaa isäntien verkkoon. Lopulta nimensä maalintekijätilastoihin kirjauttivat Andre, Alan Arruda, Juuso Leimu ja Ero Virolainen. Yhden puotilalaiset pistivät omiin.

Reservimiehistön seuraava koitos on sunnuntaina 8. toukokuuta, kun punapaidat kohtaavat Finnkurdin Pirkkolan tekonurmella klo 13.00.


160422 - Ilmaiskierroksia.info uusi yhteistyökumppani
Ilmaiskierroksia Atlantiksen yhteistyökumppaniverkosto jatkaa kasvuaan. Tuoreimpana mukaan on liittynyt Ilmaiskierroksia.info, joka tarjoaa nettipelaajille hyödyllistä tietoa ilmaiskierrosbonuksista sekä kertoo, mistä milloinkin löytyvät netin parhaat ilmaiskierrostarjoukset.

160420 - Reservit aloittivat voitokkaasti
Sapa osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö aloitti keskiviikkona voitolla kauden sarjapelit Nelosessa. Punapaidat olivat liikkeellä kohtuu vahvalla ryhmällä ja latoivat Zenithiä vastaan selkeät 6-1 (3-0) loppunumerot. Santeri Saarenpää osui kahdesti ja Juuso Leimu, Bachir Mboup, Pierre Nlate sekä Victor Solomon kertaalleen.

Atlantis-luotsi Fana Palmroos näki ottelun palvelleen hyvin tarkoitustaan. - Saimme hyvää oppia siitä, miten pallo pitää pistää liikkeelle. Meillä ei ole sellaisia Ronaldoja, jotka kuskaisivat pallon yksin verkkoon. Mutta kun se pantiin liikkeelle, tuli tulostakin.

Reservimiehistön seuraava koitos on jo perjantaina, kun punapaidat kohtaavat Valtin Puotilan tekonurmella klo 19.00.


160417 - Akatemialla maalijuhlat Pirkkolassa
Impton osui MPS:n verkkoon. Atlantis Akatemia pääsi maalintekoharjoituksiin sunnuntaina, kun punapaidat kohtasivat Pirkkolan tekonurmella MPS/A:n. Pieni kevätsade ei tahtia haitannut, vaan beibit latoivat taululle selkeät 7-1 (6-0) loppunumerot. Tehokkain maalari oli tällä kertaa hattutempun iskenyt Bachir "Viton poika" Mboup.

Atlantis Akatemia osallistuu kevätkierroksella A-poikien Kakkoseen. Lisäksi Akatemia muodostaa seuran Nelosessa pelaavan reservijoukkueen rungon. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on innostunut beibien esityksistä niin paljon, että lupaa tarjota pojille kauden jälkeen kunnon päättäjäiset, jos nämä hankkivat tänä vuonna vähintään kaksi sarjanousua.


160416 - Atlantis nousi tasoihin Jyväskylässä
Dima raatoi täydet 90 minuuttia Jyväskylässä. Atlantiksen testipelit jatkuivat lauantaina, kun helsinkiläiset matkasivat Jyväskylään FC Vaajakosken vieraaksi. Isännät iskivät nopeaan tahtiin kaksi erikoistilannemaalia, mutta pian tilanteita alkoi syntyä myös kotijoukkueen maalille. Helsinkiläiset kavensivat vielä ennen taukovihellystä, ja nopea vastaisku toi vieraat tasoihin toisella jaksolla. Näin loppunumerot Jyväskylässä 2-2 (2-1).

Atlantis-luotsi Fana Palmroos oli kohtuullisen positiivisella mielellä taiston tauottua. - Vaajakoski teki maalinsa meidän virheistä, mutta muuten peli oli hyvin hallinnassa. Pelasimme futista, jota oli kiva katsoa. Viimeistelyssä vaan on edelleen parantamista. Noista paikoista olisi pitänyt tehdä enemmän kuin kaksi byyriä.


160415 - Lauantaina Jyväskylään
FC Vaajakoski Atlantis matkustaa lauantaina Jyväskylään, missä vastaan asettuu isäntäjoukkue FC Vaajakoski. Joukkueet olivat viime kaudella Kakkosen etelälohkossa peräkkäisillä sijoilla - Vaajakoski kuudes ja Atlantis seitsemäs - joten kelpo haaste helsinkiläisille on lauantaina luvassa. Ottelu alkaa Viitaniemen tekonurmella klo 16.30.

Helsinkiläisten bussiin hyppää lauantaina joukko edustuksen ja Akatemian sopimuspelaajia sekä jokunen testipelaaja, jotka antavat viimeisiä näyttöjään ennen reilun parin viikon päästä koettavaa sarja-avausta.


160412 - Atlantis voittoon Porvoossa
Obi iski avausmaalin. Atlantiksen testipelit jatkuivat tiistaina, kun punapaidat kohtasivat Porvoon Akilleksen Porvoossa. Atlantis hallitsi kenttätapahtumia, mutta isännät puolustivat sinnikkäästi ja iskivät välistä vaarallisia vastaiskuja. Kertaalleen porvoolaisten nopea vastaisku tuotti tulostakin, mutta Obi Metzger ja Bobby Vaughan käänsivät maaleillaan pelin Atlantikselle. Loppunumerot Porvoossa näin 1-2 (1-2).

Valmennusjohto oli mietteliäänä ottelun jälkeen. - Pelaamme yhä liian hitaasti, mikä helpottaa vastustajan puolustuspeliä. Myös maalinteko on edelleen vaikeaa. Mutta oli pelissä hyviäkin juttuja. Ajoittain hyökkäyspeli toimi terävästi, mistä tuloksena kaksi komeaa maaliakin. Muutama pelaaja antoi myös hyviä näyttöjä osaamisestaan, Fana Palmroos kiteytti ottelun antia.

Atlantiksen testipelit jatkuvat jälleen tulevana viikonloppuna. Lauantaina punapaidat matkaavat Jyväskylään FC Vaajakosken vieraaksi, ja sunnuntaina nuorisokaarti kohtaa MPS:n A-juniorit.


160412 - Dexal jatkaa yhteistyökumppanina
Dexal Dexal jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina kaudella 2016. Dexalin monipuolisen tuotevalikoiman avulla huolehdit päivittäisen energia- ja proteiinitarpeen täyttymisestä sekä turvaat neste- ja suolatasapainon säilymisen myös silloin, kun treenataan kovaa. Jos siis olet ihmetellyt, miten sähköjänis Erik Virolainen jaksaa painaa sata lasissa vielä ottelun 95. minuutilla - vastaus on: kovaa treeniä ja Dexalia.

160410 - Moottoritie on kuuma
Moottoritie on kuuma Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon VII divisioonassa myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille perinteisesti keväisin kovin kuuma.


160409 - Atlantis voittoon Espoonlahdessa
Andre osui kahdesti. Atlantiksen testipelit jatkuivat lauantaina, kun punapaidat kohtasivat EsPa/2:n Espoonlahden tekonurmella. Atlantis ratkaisi koitoksen edukseen toisella jaksolla ja vei voiton lukemin 1-3 (1-1).

Valmennusjohto tarjosi tällä kertaa näyttöpaikan usealle nuoremman kaartin pelimiehelle, ja varsinkin avausjaksolla kentällä nähtiin enemmän junnumaista höntyilyä kuin ajatuksella toteutettua pallon siirtelyä. Toiselle jaksolle kehiin tuli hiukan kokeneempaa kalustoa ja samalla hyökkäyspeliin enemmän ideaa. Tämä näkyi pian myös tulostaululla. Punapaitojen osumista vastasivat tällä kertaa André (2) ja Albert Uljala.

Atlantis-pelaajat saavat vapaan sunnuntain, kun testipeli Futuraa vastaan jouduttiin perumaan porvoolaisten joukkosairastumisen vuoksi. Näin seuraava koitos on tiistaina Porvoossa Akillesta vastaan.


160408 - Stephen Obeng palaa Atlantikseen
Stephen palaa Atlantis-paitaan. Stephen Obeng (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Obeng nähtiin viimeksi punapaidassa Atlantis Akatemian riveissä. Tämän jälkeen kokemusta miesten peleistä on kertynyt Klubi 04:n, FC Espoon ja Kiffenin miehistöissä. Nyt laitahyökkääjä lähtee taistelemaan pelipaikasta Atlantiksessa.

Tom Weckström odottaa mielenkiinnolla Obengin panosta tulevalla kaudella. - Steven on esittänyt lupaavia otteita testipeleissä. Poika ei ole vielä kunnossa, mutta hänellä on eväitä lyödä itsensä läpi tällä tasolla. Nyt vaaditaan vaan kovaa duunia.


160407 - KäPa vahvempi Ogelissa
Erik raatoi täydet 90 minuuttia. Atlantiksen testipelit jatkuivat torstaina, kun punapaidat kohtasivat Käpylän Pallon Oulunkylän tekonurmella. KäPa oli tällä kertaa vahvempi, ja loppunumerot isännille 2-0 (1-0).

Avausjaksolla pelissä oli hyvä tempo, ja molemmilla joukkueilla omat vahvat hetkensä. Jakson ainokainen nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen, kun punapaidat eivät saaneet palloa purettua omasta päädystä ja lopulta se kaivettiin Eemeli Lohvansuun selän takaa. Toisella jaksolla Atlantis lähti hakemaan tasoitusta, mutta takaa-ajo katkesi epäonnistuneeseen kulmapotkuvioon, joka päättyi mustapaitojen ylivoimahyökkäykseen kuudella kahta vastaan. Jälleen pallo Lohvansuun selän taakse, ja tästä punaiset eivät enää nousseet.

Atlantiksen testipelit jatkuvat jo viikonloppuna, kun punapaidat kohtaavat lauantaina Espoonlahdessa EsPa/2:n ja sunnuntaina Porvoossa Futuran.


160407 - Virtyt Rexhepi uusi sopimuspelaaja
Virtyt on uusi Atlantis-pelaaja. Virtyt Rexhepi (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Kosovosta Suomeen kotiutunut Rexhepi on tuttua jalkapallosukua - serkkupoika Lum pelaa HJK:ssa ja toinen serkku Kron Gnistanissa. Nyt Virtyt yrittää myös luoda uraa Suomen viheriöillä ja lähtee tappelemaan peliminuuteista Atlantis-miehistössä.

Atlantis-luotsi Tom Weckström odottaa mielenkiinnolla Rexhepin panosta tulevalla kaudella. - Virtyt on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Taitava toppari, joka osaa avata peliä. Polvivamma on hiukan hidastanut sisäänajoa joukkueeseen, mutta odotan häneltä paljon jo tulevalla kaudella.


160406 - Atlantiksella kaksi harrastejoukkuetta
Atlantis FC Atlantiksella pelaa tulevalla kaudella kaksi harrastejoukkuetta piirin sarjoissa. Atlantis FC/Etelä osallistuu Kutoseen ja Atlantis FC/Itä Vitoseen. Etelä toimii ensisijaisesti Etelä- ja Länsi-Helsingissä, Itä puolestaan idässä ja pohjoisessa. Molemmat joukkueet ovat liikkeellä nuorekkailla ryhmillä toki sopivasti kokemuksella ryyditettyinä. Molempiin nippuihin mahtuu vielä muutama innokas pelimies. Lisätietoja joukkueista antavat Etelä - Miro Rautio (puh. 044 5990058) ja Itä - Gustav Store (puh. 050 5552194) tai Janne Wikman (puh. 040 5532172).

160406 - Katajanokan Huolto uusi yhteistyökumppani
Katajanokan Huolto Katajanokan Huolto Oy on liittynyt Atlantiksen yhteistyökumppanien joukkoon. Yhtiö vastaa Katajanokalla sijaitsevien Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen isännöinnistä ja kiinteistöhuollosta.

160405 - Tomakselle jatkosopimus
Tomas jatkaa Atlantis-paidassa. Tomas Turunen (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Turunen aloittaa nyt toisen kautensa helsinkiläisjoukkueessa. Kotkalaisen jalkapallosuvun nuorin vesa nappasi viime kesäkuussa Jiri Koskelta ykkösmaalivahdin paikan, eikä tontista enää luopunut. Nyt Turunen lähtee jälleen taistelemaan pelipaikasta punapaitojen tolppien välissä.

Maalivahtivalmentaja Vito Diatta on erittäin tyytyväinen Tomas Turusen jatkosopimukseen. - Tomaksen kanssa on hyvä tehdä töitä. Poika kehittyi valtavasti viime kaudella, ja tänä vuonna pitäisi ottaa taas askel eteenpäin.


160404 - FC Kontu Kakkosen B-lohkoon
FC Kontu FC Kontu Itä-Helsinki on nostettu Kakkosen B-lohkoon sarjasta luopuneen ESC:n tilalle. Näin helsinkiläsijoukkueet saavat tulevalla kaudella yhden paikallispelin lisää, ja Tammisaaren vierailu jää pois ohjelmasta.

160403 - Beibit iskussa
Juuso osui kahdesti. Akatemia-pelaajat olivat vireessa Atlantiksen sisäisessä testipelissä sunnuntai-iltana Pallomyllyssä. Loppunumerot olivat 5-3, ja kahdeksasta osumasta kuusi kirjattiin nuorisokaartille. Vanhuksista ainoastaan Obi Metzger osui kahdesti. Loput maalit menivät beibien nimiin: Juuso Leimu (2), Impton Söderlund, Ero Virolainen, Bachir Mboup ja Chris Mananga.

Valmennusjohto oli tyytyväinen suojattiensa päivän esitykseen. - Tänään oli hyvä tempo. Eilinen lepsuilu vitutti niin paljon, että mökötettiin Fanan kanssa koko paluumatka Klaukkalasta stadiin. Mutta tänään oli eri meininki, Tom Weckström kiteytti.


160402 - Tasuri Nurmijärvellä
Seve raatoi vanhalla kotiareenallaan. Atlantiksen testipelit jatkuivat lauantaina, kun punapaidat kohtasivat Nurmijärven Jalkapalloseuran Klaukkalan tekonurmella. Suuria hienouksia ei kumpikaan joukkue tällä kertaa esittänyt, ja loppulukemat olivat tältä keväältä jo kovin tutut 0-0.

Atlantis otti avausjaksolla komennon ja rakenteli muutaman mainion hyökkäyskuvionkin, mutta helsinkiläisten viimeistely oli ponnetonta. Toisella jaksolla punapaitojen pelinrakentelukin rupesi yskimään, ja kentällä nähtiin lähinnä keskialueen painia. Isännillä oli muutama mainio kaukolaukaus, mutta Tomas Turunen venyi näyttäviin torjuntoihin. Kun vieraidenkin hyökkäys jatkoi nollalinjalla, osumia ei Klaukkalassa tällä kertaa nähty.

Atlantiksen seuraava testipeli on ensi torstaina, kun punapaidat kohtaavat Oulunkylän tekonurmella Käpylän Pallon.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)