Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2016

160330 - Nico Weckström palaa Atlantikseen
Nico nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Nico Weckström (s. 1981) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjä nähtiin Atlantis-paidassa edelliskerran uransa alkuvuosina kaudella 2002. Viime vuonna maalitykki pelasi MPS:n riveissä Kolmosessa ollen nousijajoukkueen paras maalintekijä.

Atlantis-luotsi Tom Weckström uskoo Nicon iskevän maaleja Kakkosessakin. - Kaikki Weckströmit ovat vähän laiskoja, mutta kunhan saamme juoksutettua pojan kuntoon ja pysymään ehjänä, osumia nähdään varmasti tälläkin tasolla.


160328 - EIF vahvempi Karjaalla
Bua raatoi jälleen suurella sydämellä. Atlantiksen testipelit jatkuivat pääsiäismaanantaina, kun punapaidat kohtasivat Ekenäs IF:n Karjaan tekonurmella. Aurinkoinen sää ja lähes kesäinen lämpötila tarjosivat mainiot puitteet koitokselle, ja kentällä nähtiinkin ajoittain kohtuu pirteää peliä. EIF oli maalipaikoissa sen verran terävämpi, että nappasi ansaitun voiton lukemin 1-0 (1-0).

EIF aloitti sähäkästi, ja Atlantis oli ensimmäisen vartin ottavana osapuolena. Isännät myös iskivät ottelun ainokaisen heti ensimmäisestä kulmasta. Pierre Nlate neutralisoitiin taitavasti, ja Tamas Gruborovics ampui pallon vapaasti Eemeli Lohvansuun selän taakse. Vartin jälkeen punapaidat alkoivat päästä mukaan peliin ja tilanteita syntyä myös tammisaarelaisten maalille. Viimeistely oli kuitenkin hakusessa kummallakin joukkueella, joten tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla helsinkiläisten valmennuskaksikko Palmroos & Weckström heitti vaihdosta sähikäiset kentälle, ja paine EIF:n maalilla kasvoi. Punaisten tykit olivat kuitenkin ruosteessa, ja Tim Murray piti lopulta helposti maalinsa puhtaana. Kokonaisuutena kuitenkin positiivinen esitys helsinkiläisiltä. Valmennusjohto tarjosi jälleen näytönpaikan 17 pelimiehelle, ja moni käytti tilaisuutensa hyväkseen.

Atlantiksen seuraava testipeli on ensi lauantaina, kun punapaidat matkaavat Klaukkalaan Lauri Bergströmin tähdittämän NJS:n vieraaksi. Koitos alkaa klo 15.00.


160324 - Akatemia iskussa
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian tuorein tuotantokausi on ollut vahvassa vireessä alkuvuoden testipeleissä. Joukkue on kaatanut useita Kolmosen miehistöjä, ja ryhmässä on useampia tulevaisuuden pelimiehiä, jotka kärkkyvät peliaikaa edustuksesta jo tällä kaudella.

- Tämä lienee meidän paras Akatemia-vuosikerta sitten kauden 2006, jolloin mm. Obi Metzger ja Alimamy Jalloh iskivät maaleja Akatemiassa. Pojat ovat treenanneet todella kovaa ja erinomaisella asenteella. Moni beibi on mennyt valtavasti eteenpäin muutamassa kuukaudessa. Todella mielenkiintoista nähdä, mitä he tulevat esittämään kesällä, Akatemia-manageri Janne Wikman kertoo.

Akatemia-ryhmään haetaan vielä yhtä maalivahtia sekä yhtä-kahta puolustajaa. Tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneet tulevaisuuden pelimiehet voivat kysellä lisätietoja manageri Janne Wikmanilta (puh. 040 5532172).


160322 - Pääsiäismaanantaina vastassa EIF
EIF Atlantis-pelaajien ruhtinaallinen pääsiäisloma hiukan kutistuu, sillä pre-seasonin ohjelma täydentyi harjoituspelillä Ekenäs IF:ää vastaan. Punapaidat haastavat Tammisaaren ylpeyden Karjaan tekonurmella pääsiäismaanantaina 28.3. klo 15.30.
160320 - Tasuri MPS:n kanssa
Pierre taisteli molemmissa päissä kenttää. Atlantiksen testipelit jatkuivat sunnuntai-iltana, kun punapaidat kohtasivat Pallomyllyssä Malmin Palloseuran. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa paikkansa, mutta kun maalinteko oli kummallekin tuskaista, päädyttiin loppunumeroihin 0-0.

MPS aloitti terävästi, ja Atlantis oli tavan mukaan alkuminuutit ottavana osapuolena. Vähitellen punapaidatkin heräsivät mukaan vääntöön, ja peli alkoi kääntyä. Atlantis rakenteli useammankin näyttävän hyökkäyskuvion, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää. Toisessa päässä taas topparipari Aki Tuovinen - Pierre Nlate piti keltapaitojen kärjet aseettomina.

Atlantis-miehistö harjoittelee vielä alkuviikon, mutta tiistain jälkeen Big Boys laskevat suojattinsa viikon pääsiäisvapaalle. Paluu yhteisharjoituksiin tapahtuu tiistaina 29. maaliskuuta, jolloin käynnistyy pre-seasonin viimeinen jakso.


160319 - PPJ kaatui Väiskillä
Dima ampui avausmaalin. Atlantis kohtasi lauantaina Väinämöisen kentällä PPJ:n. Punapaidat iskivät avausjaksolla pallon kolmesti isäntien maaliin, ja loppunumerot olivat 1-3 (0-3). Maalintekijöinä kunnostautuivat Dima Platonenko ja Steven Oboeng (2).

Atlantiksella oli tällä kertaa tulessa erityisesti nuorempaa kalustoa, ja moni beibi antoikin kelpo näytön osaamisestaan. Valmennuskaksikko noteerasi tyytyväisenä eteenpäin menoa usean pelaajan kohdalla, jos kohta parennettavaakin löytyi vielä rutkasti. Big Boys Palmroos & Weckström eivät tunnetusti juuri säästele palautteen antamisessa - sekä kehut että moitteet tulevat turhia kaunistelematta, ja suora puhe tuntuu olevan pelaajillekin mieleen.

Punapaitojen testipelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Pallomyllyssä vastaan asettuu klo 21.00 Kakkosen sarjanousija MPS.


160316 - Viikonloppuna vastassa PPJ ja MPS
MPS Atlantiksen testipelit jatkuvat taas viikonloppuna. Punapaidat kohtaavat lauantaina Väinämöisen kentällä PPJ:n ja sunnuntai-iltana Pallomyllyssä Malmin Palloseuran. Näyttöjä valmennusjohdolle on antamassa jälleen koko joukko innokkaita yrittäjiä - lauantaina vähän nuorempaa osastoa ja sunnuntaina ehkä enemmän kokeneempaa kalustoa.

160312 - Tasuri Tuusulassa
Eemeli piti punapaitoja pystyssä Tuusulassa. Atlantis kohtasi lauantaina Pallokerho Keski-Uusimaan Tuusulan tekonurmella. Alku mentiin isäntien komennossa, ja ainoastaan Eemeli Lohvansuun torjunnat pitivät helsinkiläiset mukana pelissä. Vähitellen vieraatkin alkoivat saada syöttöjä omille, ja tilanteita syntyi myös keravalaisten maalille. Obi Metzger vei Juuso Leimun esityöstä Atlantiksen johtoon tunnin kohdalla, mutta PKKU kuittasi kymmenen minuuttia myöhemmin. Näin loppunumerot 1-1.

Valmennuskaksikko tarjosi ottelussa näytönpaikan 13 pelaajalle. Muutama käytti tilaisuutensa, mutta monella on vielä paljon töitä tehtävänä, ennen kuin paikka edustusmiehistöön aukeaa. Atlantiksen seuraava testipeli on jo sunnuntaina, kun Kartanon kentällä vastaan asettuu MPS/A. Tällä kertaa punapaidatkin ovat liikkeellä puhtaalla Akatemia-ryhmällä.


160310 - Faton Ruka uusi sopimuspelaaja
Faton allekirjoitti sopimuksen. Faton Ruka (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Ruka siirtyy punapaitoihin FC POHU:n miehistöstä. Aikaisemmin puolustaja on pelannut Kakkosessa KäPa:n ja Gnistanin riveissä.

Faton Rukan työmoraali on tehnyt vaikutuksen valmentaja Tom Weckströmiin. - Faton on äärimmäisen tunnollinen kaveri. Ei ole missannut vielä ainottakaan tapahtumaa. On treeneissä ja matseissa aina hyvällä asenteella. Ei ole joukkueen taitavin, mutta tuolla asenteella tappelee varmasti minuuteista edustuksenkin peleissä.


160308 - Sakke liekeissä
Sakke osui viidesti. Atlantiksesta vuosi takaperin FC Floraan siirtynyt Sakari Tukiainen on aloittanut toisen kautensa Viron Meistriliigassa ryminällä. Tiistaina maalitykki iski pallon viidesti Rakvere Tarvasin verkkoon. Samalla Tukiainen siirtyi Meistriliigan maalipörssin kärkeen. Tiistain ottelu päättyi Floran 6-0 voittoon, ja samalla joukkue nousi sarjataulukossa piikkipaikalle.

160306 - Tasuri Myllypurossa
Seve rupeaa kuntoutumaan polvivammastaan. Atlantis kohtasi Club Latino Esnañolin sunnuntai-iltana Pallomyllyssä. Joukkueet eivät tällä kertaa suuria hienouksia esittäneet, ja kun kumpikaan ei maalinteossakaan onnistunut, päädyttiin loppunumeroihin 0-0.

Atlantis oli liikkeellä isolla rosterilla, ja näyttöjä pääsi antamaan yhteensä 22 punapaitaa. Ryhmä oli valtaosaltaan Akatemia-pitoista, ja kentällä nähtiinkin paljon junnumaista höntyilyä. Taiten ja ajatuksella rakennetut hyökkäykset olivat valitettavan harvassa.

Atlantiksen testipelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, jolloin ohjelmassa on jälleen tuplaottelu. Lauantaina kohdataan PKKU Tuusulassa ja sunnuntaina MPS/A Kartanon kentällä. Sunnuntain koitos käydään täysin Akatemia-pelaajilla.


160305 - Sunnuntaina vastassa CLE
CLE Atlantiksen testipelit jatkuvat sunnuntaina Pallomyllyssä, kun vastaan asettuu klo 19.30 Kolmosen sarjanousija Club Latino Español. CLE:n riveissä pelaa mm. EIF:n paidasta tuttu Matias Astrada, joten värikäs koitos varmasti luvassa.

Punapaidat ovat sunnuntaina liikkeellä laajalla ringillä, ja valmennuskaksikko Palmroos - Weckström heittää kehiin kaksi kentällistä pelimiehiä antamaan näyttöjä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)