Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-29.2.2016

160229 - Sergio siirtyy Saksaan
Sergio siirtyy SSV Reutlingeniin. Sergio Uyi siirtyy Atlantiksesta Saksan Oberligassa pelaavaan SSV Reutlingeniin. Seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista.

Sergio Uyi liittyi Atlantis-miehistöön viime keväänä, ja reisivammasta toivuttuaan 194-senttinen toppari oli syyskierroksella isossa roolissa punapaitojen hinatessa itsensä kuiville putoamiskahinoista.


160228 - Atlantis tasapeliin KäPan kanssa
Obi pommitti tällä kertaa tolpaan. Viikonlopun toinenkin testipeli päättyi tasalukemiin, kun punapaidat kohtasivat Käpylän Pallon sunnuntai-iltana Pallomyllyssä. Joukkueet kävivät tiukan väännön, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Maalit kuitenkin jäivät uupumaan, joten loppunumerot olivat pyöreät 0-0.

Avausjaksolla pelissä oli raju syke. KäPan alkurynnistyksen jälkeen punapaidat pääsivät mukaan taistoon, ja kentällä käytiin tiukkaa vääntöä. Toisella jaksolla vauhti hiukan hiipui, mutta nyt mentiin selkeämmin Atlantiksen komennossa. John Digha ja Obi Metzger pommittivat maalikehikoita, mutta Miikka Häkkisen taakse palloa ei onnistuttu saamaan. Toisessa päässä Eemeli Lohvansuu oli myös ylivoimainen este mustapaidoille, joten näin loppunumerot 0-0.

Viikonloppu tarjosi valmennusjohdolle taas rutkasti uutta tietoa pelaajaehdokkaista, ja muutama pelimies sai jälleen kutsun Wikmanin Jannen toimistoon sopimusneuvotteluihin. Punapaitojen testipelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun Pallomyllyssä vastaan asettuu CLE klo 19.30.


160227 - Atlantis nousi lopussa tasoihin
Juuso keräsi tehot 1+1. Atlantiksen testipelit jatkuivat lauantaiaamuna Korsossa, kun punapaidat kohtasivat Järvenpään Palloseuran. Vauhdikas koitos näytti jo päättyvän sinisten eduksi, mutta helsinkiläiset iskivät lopussa kaksi osumaa ja nousivat tasalukemiin 2-2 (1-0).

Atlantiksen valmistautuminen peliin jäi heppoisaksi, ja JäPS iski heti kättelyssä. Hedi Khayat puski avausmaalin jo parin minuutin jälkeen, ja Eemeli Lohvansuu sai avausjaksolla venyä muutamaan otteeseen parhaimpaansa, etteivät lukemat olisi olleet vielä rumemmat. Valmennuskaksikko vaihtoi puoliajalla Obi Metzgerin sisään ja hetkeä myöhemmin useamman parin tuoreita Akatemia-jalkoja. Iiro Heinonen pääsi vielä lisäämään lukemiksi 2-0, mutta sen jälkeen Obin pelinrakentelu alkoi tuottaa tulosta ja peli kääntyä punaisille. Obi vapautti ensin Juuso Leimun läpiajoon, ja tämä nosti pallon kylmästi yli Atte Mäkisen - 2-1. Hetkeä myöhemmin Aki Tuovinen vapautti Juuson uudestaan pahantekoon. Tällä kertaa Mäkinen torjui, mutta Jami Pietikäinen puski paluupallon verkkoon. Näin loppunumerot 2-2.

Punapaitojen testipelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun vastaan asettuu Käpylän Pallo Pallomyllyssä klo 21.00.


160226 - Viikonloppuna vastassa JäPS ja KäPa
JäPS Atlantiksen testipelit jatkuvat viikonloppuna. Punapaidat kohtaavat lauantaiaamuna Korsossa Järvenpään Palloseuran ja sunnuntai-iltana Pallomyllyssä Käpylän Pallon. Atlantiksen riveissä näyttöjä on antamassa jälleen koko joukko uusia ja vanhoja yrittäjiä.

160226 - Tarjous keräilijöille!
Atlantis FC Atlantis FC tarjoaa kaikille futiskeräilijöille:
  • 2 kpl Atlantis-pinssejä
  • 1 kpl Atlantis-jääkaappimagneetti
  • 1 kpl joukkuekuva liigavuodelta 2001
  • Hinta: 12 eur + postikulut 1 eur
  • Tilaukset: toimisto@atlantisfc.fi

160223 - Seve jatkaa Atlantiksessa
Seve allekirjoitti jatkosopimuksen. Severi Murto (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Murto esiintyi punapaidassa ensimmäistä kertaa kaudella 2008 B-junioreissa. Edustusmiehistössä käynnistyy nyt kuudes kausi.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on mielissään Murron jatkosopimuksesta. - Polven sivusidevamma pilasi Seven viime kauden, mutta mies raatoi polvi paketissakin nauha hihassa suurella sydämellä. Nyt polvivaivat ovat muisto vain, ja Seve ehtii vielä hyvin kuntoon ennen sarja-avausta.


160222 - John Digha uusi sopimuspelaaja
John allekirjoitti sopimuksen. John Digha (s. 1993) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Digha siirtyy punapaitoihin FC Viikinkien organisaatiosta.

John Dighan esitykset testipeleissä ovat tehneet vaikutuksen valmentaja Tom Weckströmiin. - John on juoksuvoimainen laitalinkki, joka ei pelkää lähteä haastamaan. Hyvä vasen jalka ja tekee nöyrästi duunia myös alaspäin. Vielä kun oppii tuntemaan kellon, ja saadaan pelikäsitystä vähän kehitettyä, tappelee vahvasti paikasta edustusmiehistössä.


160220 - Atlantis voittoon Talissa
Jokke iski avausmaalin. Atlantiksen testipelit jatkuivat lauantaiaamuna. Tällä kertaa punapaidat kohtasivat Talin hallissa Tuusulan Palloseuran. Loppunumerot olivat helsinkiläisille 2-1 (1-1) - viimeistelijöinä Joakim Ärilä ja Samuel Bourque.

Atlantiksella oli tulessa jälleen runsaasti nuorisokaartia, ja moni beibi keräsi ansaitut kiitokset valmennusjohdolta. Varsinkin keskikentän kaksikko Dmitro Platonenko - Ero Virolainen antoi vahvan näytön osaamisestaan.

Atlantiksen testipelit jatkuvat tulevana viikonloppuna tuplaottelulla - lauantaina vastassa on JäPS Korsossa ja sunnuntaina KäPa Pallomyllyssä.


160219 - Sapa jatkaa punapaidassa
Sapa allekirjoitti jatkosopimuksen. Santeri Saarenpää (s. 1990) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Saarenpää aloittaa nyt toisen kautensa punapaidassa.

Atlantis-luotsi Tom Weckström tuntee Saarenpään vanhastaan jo Tikkurilan Palloseuran ajoilta. - Sapa on luotettava työmyyrä omine vahvuuksineen ja omine heikkouksineen. Hän on talven aikana pistänyt fysiikkaansa kuntoon, ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Käyttökelpoinen pelaaja edustukseen ja asenteeltaan mainio esimerkki Akatemian pojille.


160217 - Ville palaa viheriölle
Ville allekirjoitti pelaajasopimuksen. Ville Teelahti (s. 1990) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Teelahti on parin sapattivuoden jälkeen jälleen tosimielellä liikkeellä ja havittelee vakavissaan peliaikaa punapaitojen edustusmiehistöstä.

Ville Teelahti on kotkalaisen jalkapallokoulun kasvatti, joka kaudella 2011 haki pelipaikkaa FC KooTeePeen Ykkösen joukkueesta, mutta lainattiin lopulta KTP:n riveihin Kakkoseen. Kausilla 2012 ja 2013 toppari oli Atlantiksen alakerran runkopelaajia.

Atlantis-luotsi Tom Weckström odottaa mielenkiinnolla punaisen kolmosen panosta tulevalla kaudella. - Jos Ville saa hinattua itsensä takavuosien kuntoon, hän tuo kokoa ja pallollista osaamista meidän alakertaan. Ehdottomasti tervetullut lisä miehistöön.


160216 - Atlantis voitokkaana Laaksolahdessa
Bua puski voittomaalin. Atlantiksen testipelit jatkuivat jälleen tiistaina, kun punapaidat vierailivat Laaksolahden tekonurmella. Tällä kertaa vastaan asettui Pöxyt. Aki Tuovinen puski ottelun ainokaisen vain minuutti ennen päätösvihellystä. Loppunumerot näin helsinkiläisille 0-1 (0-0).

Useampi pelimies sai taas näytönpaikan. Tällä kertaa kehissä oli erityisesti nuorempaa osastoa, ja moni heistä hoiti tonttinsa tyylikkäästi - Juuso Leimu raatoi kärjessä kovalla sykkeellä, Aleksandr Rozov katkoi pakkina eleettömästi, Joni Miettinen debytoi nollapelillä, Rauta-Jokke Ärilä oli saaanut rutkasti lisävirtaa sitten sunnuntain, Jami Pietikäinen ja Impton Söderlund tulivat vaihdosta vahvasti mukaan jne.

Atlantiksen seuraava testipeli on ohjelmassa lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa aamutuimaan kello 08.00 Tuusulan Palloseuran.


160214 - Viikingit ratkaisi lopussa
Obi ampui ainokaisen. Atlantiksen testipelit jatkuivat sunnuntai-iltana Viikinkejä vastaan Pallomyllyssä. Peräti 16 pelimiestä kävi kentällä antamassa näyttöjä valmennusjohdolle, mutta kovin hirveästi ei onnistujia kokoonpanosta tällä kertaa löytynyt. Uutta matoa laitetaan kuitenkin koukkuun jo tiistaina, kun punapaidat kohtaavat Laaksolahdessa Pöxyt klo 19.30.

Sunnuntain koitos päättyi lopulta Viikinkien eduksi 2-1 (0-0). Atlantiksen ainokaisen iski näppärän seinasyöttökuvion päätteeksi Obi Metzger.


160213 - Vito jatkaa maalivahtivalmentajana
Vito vastaa maalivahtivalmennuksesta. Mamadou "Vito" Diatta vastaa tälläkin kaudella Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian maalivahtivalmennuksesta. Harmaa pantteri aloitti nyt viidennen kautensa tehtävässä.

Diattan harjoituksissa riittää tunnetusti vilskettä, kun Vito pitää isällistä huolta suojateistaan. "Nopeammin, nopeammin!!!" kaikuu hallissa, kun Viton enkelit lentelevät tolpalta tolpalle. Viton talliin valitaan jälleen 3-4 onnekasta liimanäppiä.


160212 - Sunnuntaina vastassa Viikingit
FC Viikingit Atlantiksen testipelit jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun Fana Palmroosin & Tomppa Weckströmin suojatit kohtaavat FC Viikingit. Koitos alkaa Pallomyllyssä klo 19.30.

Atlantiksen riveissä näyttöjä on antamassa jälleen joukko edustuksen ja Akatemian sopimuspelaajia sekä nippu sopimusta kärkkyviä uusia yrittäjiä.


160211 - Juhana uusi Akatemia-pelaaja
Juhana allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Juhana Nousiainen (s. 1996) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan Akatemia-sopimuksen. Hyökkääjä on Espoon Palloseuran kasvatti, joka Sunny Akintmehinin ja Proskillsin kautta löysi tiensä Atlantis Akatemiaan.

Atlantis-valmentaja Tom Weckström kehottaa malttiin Nousiaisen kanssa. - Juhana vasta totuttelee kovaan harjoitteluun ja tarvitsee varmasti aikaa sopeutumiseen. Mutta pojalla on hyvä asenne ja paikalla joka treeneissä. Annetaan hänelle rauhassa aikaa.


160211 - Juusolle jatkosopimus
Juuso jatkaa Akatemiassa. Juuso Leimu (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan Akatemia-sopimuksen. Kärjessä ja laidalla viihtyvä asennepelaaja aloittaa nyt toisen kautensa punapaidassa.

Atlantis-valmentaja Tom Weckström odottaa Leimulta hyvää kautta. - Juuso pääsi jo viime kaudella haistelemaan vähän menoa edustuksen peleissä. Talven testimatsit ovat osoittaneet, että tällä kaudella vastuuta olisi tulossa jo enemmänkin.


160210 - Pierrelle jatkosopimus
Pierre jatkaa punapaidassa. Pierre Lejeune Nlate (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Nlate on vasenjalkainen toppari, joka pärjää mainiosti myös vasemman pakin paikalla.

Atlantis-manageri Janne Wikman on erittäin tyytyväinen Nlaten jatkosopimuksesta. - Pierre palasi Atlantikseen viime kesänä saatuaan järjestettyä työasiansa siihen malliin, että pystyi panostamaan jälleen täysillä futikseen. Syksyllä hän oli meidän ehdottomia avainpelaajia.


160209 - Jose uusi sopimuspelaaja
Jose on uusi Atlantis-pelaaja. Kyawsan "Jose" Chit (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen. Kuopiolaisen jalkapallokoulun kasvatti on pelannut KuPS:n Akatemiassa sekä SC Kufun miehistössä Kolmosessa.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on mielissään Josen liittymisestä sopimuspelaajien joukkoon. - Jose on todellinen valmentajien toivepelaaja. Aina paikalla, ei kitise mistään ja voidaan laittaa kentälle melkein mille paikalle vaan. Harvemmin häikäisee - mitä nyt ampui upean maalin Granin verkkoon - mutta harvoin myöskään pettää. Tulee varmasti saamaan vastuuta sekä edustuksessa että Akatemiassa.


160208 - Adams jatkaa punapaidassa
Adams nähdään Atlantiksessa myös kaudella 2016. Adams Diabaté (s. 1992) on palannut Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Norsunluurannikolta lähtöisin oleva toppari allekirjoitti jatkosopimuksen punapaitojen kanssa jo viime kesänä ja liittyi harjoituksiin viime viikolla. Sunnuntaina mies oli jo tositoimissa Grani-pelissä.

Puolustuksen keskustassa ja keskikentän pohjalla viihtyvä Diabaté saapui Suomeen keväällä 2015 ja haki pelipaikkaa SJK:n riveistä. Hän oli mukana vielä Liigacupissa, mutta sopimusta Seinäjoelta ei kuitenkaan tarjottu. Näin mies päätyi Helsinkiin ja liittyi alkukesästä Atlantiksen harjoitusrinkiin. Täällä hän oli isossa roolissa, kun punapaidat loppukaudesta nousivat kuiville putoamiskahinoista.

Atlantis-luotsi Tom Weckström odottaa Diabatélta vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Adams on toppariksi todella taitava ja nopea. Kun vielä fysiikka saadaan kuntoon, hän on tälle tasolle kova luu. Eilen hän oli avausjaksolla keskikentän päällikkö. Toisella jaksolla tuli sitten noutaja, kun kunto loppui. Mutta meillä on vielä kolme kuukautta aikaa saada mies täyteen iskuun.


160207 - Tasuri Granin kanssa
Jose ampui tasoituksen Atlantis kohtasi sunnuntai-iltana Pallomyllyssä Grankulla IFK:n. Vauhdikas koitos päättyi lopulta tasalukemiin 1-1 (1-1). Vieraiden maalin iski puolen tunnin pelin jälkeen Fortuna Namputu, mutta Kyawsan "Jose" Chit kuittasi tasoihin vain minuuttia myöhemmin.

Molemmat joukkueet testailivat runsaasti pelaajia tulevaa kautta varten. Atlantiksellakin kentällä kävi yhteensä 16 pelimiestä. Punapaitojen valmennusjohto löysi esityksistä paljon hyvää, ja taiston tauottua kiitosta sateli useammallakin kaverille. Muutama sai jälleen myös komennuksen Wikmanin Jannen toimistoon sopimusta hieromaan.

Atlantis-luotsi Fana Palmroos oli kohtuullisen tyytyväinen ottelun antiin. - Ei huono peli meiltä. Osa kundeista ei jaksanut vielä täyttä 90 minuuttia, ja muutamalle vauhti oli tässä vaiheessa vähän liikaa, mutta vastaavasti oli myös hyviä näyttöjä. Meillä on jengissä tällä hetkellä kova kilpailu pelipaikoista, ja se pistää kundit yrittämään parastaan.


160206 - Sunnuntaina vastassa GrIFK
GrIFK Atlantiksen testipelit jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun Grankulla IFK saapuu vieraaksi Pallomyllyyn. Koitos alkaa klo 19.30.

GrIFK nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen murskaten nousukarsinnoissa Klubi 04:n näytöstyyliin, joten kelpo mittari punapaidoille on luvassa. Atlantiksen riveissä näyttöjä on antamassa taas koko joukko uusia ja vanhoja yrittäjiä.


160204 - Eemeli palaa Atlantikseen
Eemeli nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Eemeli Lohvansuu (s. 1992) on allekirjoittanut kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Toisen polven Atlantis-maalivahti on seuran legendaarisen ´92-ikäluokan kasvatti, joka nyt tekee paluuta tositoimiin ja lähtee kilvoittelemaan peliajasta punapaitojen tolppien välissä.

Lohvansuun esitykset pre-seosonilla ovat tehneet vaikutuksen Atlantis-luotsi Fana Palmroosiin. - Omintakeinen torjuntatyyli, mutta nollapeli TamU:a vastaan oli kova näyttö. Ehdottomasti parempi kuin faijansa.


160201 - Akatemia hakee maalivahtia
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia hakee kovan motivaation omaavaa '96-'00 -syntynyttä maalivahtia tasokkaaseen ryhmäänsä. Harjoittelu edustusjoukkueen mukana 4-6 kertaa viikossa maalivahtivalmentajan johdolla. Peliaikaa on luvassa kykyjen mukaan edustuksessa, reserveissä ja A-junnuissa. Lisätietoa antaa Akatemia-manageri Janne Wikman (puh. 040 5532172).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)