Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2015

150925 - Atlantiksen taistelua ei palkittu
Victor iski avausosuman. Honka ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan Kakkosen koitoksen Tapiolan urheilupuistossa perjantai-iltana. Punapaidat pistivät espoolaiset tiukoille, mutta aivan ei taistelu riittänyt ja koitos päättyi lopulta isäntien eduksi maalein 2-1 (1-1).

Honka aloitti vahvasti, mutta Atlantis puolusti kurinalaisesti ja vähitellen myös punapaidat pääsivät peliin mukaan. Vieraat iskivätkin avausosuman 37. minuutilla. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Adams Diabaté ampui, ja Victor Solomon ohjasi pallon takatolpalta verkkoon. Helsinkiläisten iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Vain kaksi minuuttia myöhemmin isännät hyökkäsivät terävästi. Matala keskityspallo oikealta, ja Atlantis-kippari Jussi Äijälä jatkoi pallon epäonnekseen omaan maaliin. Näin tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Adams katkoi Hongan hyökkäykset.

Toisella jaksolla Hongan hallinta jatkui. Punapaitojen alakerta Adams Diabatén johdolla katkoi kuitenkin varmasti isäntien lähentelyt. Vihdoin 75. minuutilla espoolaisten yritys palkittiin. Pallo pomppi tolpasta Atlantiksen maalille, ja Antonio Inutile iski pelivälineen verkkoon. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan hakivat raivoisasti tasoitusta. Ensin Alimamy Jalloh ja hetkeä myöhemmin Pierre Nlate pääsivät avopaikkoihin - mutta tuloksetta.

Atlantis kohtaa päätöskierroksella ensi viikon lauantaina kotonaan Ilves-Kissat. Punapaidat tarvitsevat sarjapaikan varmistamiseksi pelistä vähintään yhden pisteen. Tappiolla helsinkiläisten kohtalo jäisi muiden otteluiden varaan.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Jussi Äijälä, Hayato Wakino, Victor Solomon, Iyam Friday, Samuel Chidi, Obi Metzger (84. Joakim Ärilä), Sergio Uyi, Pierre Nlate ja Lawrence Simeon (76. Alimamy Jalloh).


150924 - Perjantaina Tapiolaan
FC Honka Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo perjantaina, kun punapaidat matkaavat Tapiolaan haastamaan FC Hongan tähtisikermän. Taisto sarjapisteistä alkaa totuttuun tapaan klo 18.30.

Honka on pelannut mahtavan kauden. Espoolaiset ovat keränneet 25 ottelusta peräti 21 voittoa ja rasitteena on ainoastaan neljä tasapeliä. Tappiosarake osoittaa yhä ympyriäistä nollaa. Joukkue on varmistanut paikan nousikarsintoihin jo aikoja sitten. Atlantiksella on koossa 34 pistettä, mikä oikeuttaa kuudenteen sijaan. Punapaidat tarvitsevat kahdesta jäljellä olevasta ottelusta vielä yhden pisteen voidakseen olla varmoja sarjapaikastaan.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Kesäkuussa Honka upotti Atlantiksen Tapiolassa näytöstyyliin 5-0. Elokuussa numerot olivat Bolliksella espoolaisten eduksi 0-3. Nyt punapaidat saavat kolmannen mahdollisuuden haastaa Hongan Dream teamin.


150922 - Atlantikselle karvas tappio
Taistelupari Uyi & Akbar. KäPa ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Oulunkylän keinonurmella tiistai-iltana. Koitos päättyi lopulta mustapaitojen eduksi maalein 1-0 (1-0).

Atlantis aloitti pirteästi, mutta kesken punaisten painostuksen KäPa iski. Eduardo Rodriguezin pitkä avaus tavoitti 13. minuutilla Aleksander Akbarin. Akbar pyörähti Sergio Uyin kainalon alta karkuun ja ampui pienestä kulmasta pallon Tomas Turusen selän taakse. Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjakson loppua, mutta isännät puolustivat kurinalaisesti. Lopulta punapaitojen parhaaksi tilanteeksi jäi Jussi Äijälän kanuuna ylärimaan 25 metristä. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Pierre raatoi alakerrassa.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti hakemaan tasoitusta, mutta aikeet jäivät pukukoppiin. Kentällä KäPa otti komennon, ja isäntien toinen osuma oli lopulta lähempänä kuin vieraiden tasoitus. Punapaidat saivat kunnon myllytyksen aikaiseksi vasta päätösminuuteilla, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. KäPa taisteli kovalla asenteella ja vei lopulta pisteet ansaitusti lukemin 1-0. Samalla mustapaidat varmistivat Kakkosen sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle. Atlantis tarvitsee sarjasopimuksen uusimiseen vielä yhden pisteen. Seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on perjantaina, kun joukkue matkaa Tapiolaan FC Hongan vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Jussi Äijälä, Hayato Wakino, Victor Solomon (46. Alimamy Jalloh), Samuel Chidi, Obi Metzger, Sergio Uyi, Pierre Nlate, Lawrence Simeon (73. Iyam Friday) ja Santeri Saarenpää (85. Juuso Leimu).


150921 - Tiistaina vastassa KäPa
KäPa Atlantis kohtaa tiistaina Oulunkylässä Käpylän Pallon. Ogelin vanha keinonurmi karsii ehkä pelillisiä hienouksia, mutta rajua vääntöä on varmasti luvassa, sillä kumpikaan joukkue ei ole vielä kuivilla putoamiskahinoista. Taisto Ogelissa alkaa klo 18.30.

Atlantis on kerännyt 24 ottelusta 34 pistettä, ja sijoitus taulukossa on viides. KäPa on kaksi pinnaa perässä seitsemännellä sijalla. Molemmilla on jäljellä vielä kolme ottelua, joista Atlantis tarvitsee vähintään yhden pinnan varmistaakseen sarjapaikkansa. KäPa puolestaan olisi kolmella pinnalla varmasti turvassa, mutta todennäköisesti käpyläläisille riittää kaksikin, sillä mustapaitojen maaliero on putoajakanditaateista paras.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Keväällä KäPa oli Ogelissa parempi maalein 2-1, ja elokuussa Atlantis tasoitti puntit Bolliksella lukemin 3-1. Keskinäinen paremmuus ratkeaa näin lopullisesti tiistaina.


150918 - Tasuri Bolliksella
Hayato ampui avausosuman. Atlantis joutui tyytymään yhteen pisteeseen, kun punapaidat kohtasivat NJS:n Bolliksella perjantai-iltana. Taisto liukkaalla nurmella päättyi lopulta tasalukemiin 2-2 (1-1).

Avausjakso oli Atlantiksen pyöritystä. NJS ei montaa kertaa päässyt pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Punapaitojen hallinta oli kuitenkin tehotonta. Hyökkäykset päättyivät usein päättömiin roiskaisuihin, joista ei maalipaikkoja juuri syntynyt. Kertaalleen Obi Metzger sentään vapautti Hayato Wakinon läpiajoon, ja tämä iski pallon verkkoon 32. minuutilla. Peli sai kuitenkin uuden käänteen kymmenen minuuttia myöhemmin. Vieraiden vastahyökkäys päättyi Lamin Samatehin rikkeeseen rangaistusalueella, ja erotuomari Oliver Reitala määräsi pallon pilkulle. Samalla punainen kortti Samatehille. Joni Murtomaa ampui varmasti tasoituksen, joten tauolle lähdettiin tasanumeroista 1-1.

Obi iski tasoituksen.

Toiselle jaksolle isännät tulivat vajaallakin hakemaan johtomaalia. Hyökkäykset vyöryivät NJS:n maalille, mutta tehot olivat kateissa. Vieraat sen sijaan osasivat käyttää paikkansa. Terävä vastaisku päättyi 53. minuutilla jälleen Joni Murtomaan osumaan. Atlantis ei kuitenkaan luovuttanut. Kaivattu tasoitus nähtiin 62. minuutilla, kun Obi Metzger sijoitti pallon varmasti alanurkkaan. Enempää osumia punapaidat eivät kuitenkaan onnistuneet iskemään, joten kohtalona oli tyytyminen yhteen pisteeseen kotiareenalla jumbojoukkuetta vastaan.

Atlantiksella on jäljellä vielä kolme ottelua. Ensi tiistaina punapaidat matkaavat Oulunkylään KäPan vieraaksi, ja perjantaina lähdetään haastamaan Honkaa Tapiolaan. Päätöskierroksella 3. lokakuuta Atlantis kohtaa Ilves-Kissat Bolliksella.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh (42. ua), Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Hayato Wakino, Victor Solomon (64. Iyam Friday), Obi Metzger (87. Alimamy Jalloh), Pierre Nlate, Lawrence Simeon ja Santeri Saarenpää (46. Samuel Chidi).


150916 - Perjantaina vastassa NJS
NJS Atlantis saa perjantaina vieraita Nurmijärveltä, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentällä NJS:n. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Keväällä Talin nurmella päädyttiin tasalukemiin 1-1, mutta kabinetissa numerot muuttuivat helsinkiläisten eduksi 3-0 NJS:n peluutettua edustusoikeudetonta pelaajaa. Heinäkuussa Atlantis haki Klaukkalasta pisteet maalein 2-3. Tiukka vääntö on varmasti luvassa myös perjantaina. NJS:n putoaminen on jo sinetöitynyt, mutta joukkue pistää joka ottelussa kaiken peliin. Atlantis puolestaan tarvitsee kipeästi lisäpisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle.


150914 - Akatemia valmistautuu jo ensi kauteen
Akatemia-kippari Ärilä. Atlantis Akatemia on pelannut Nelosen syyskierroksen erittäin nuorella ryhmällä. B- ja C-junnujen lisäksi kentällä on yleensä nähty vain muutama kokeneempi pelimies. Nuorella joukkueella esitykset ovat heilahdelleet rajusti. Hyvää ottelua on usein seurannut junnumainen kohellus, jossa peliajatus on ollut kateissa pahemman kerran.

Nuorisokaartin runsas peliaika on tarjonnut valmennusjohdolle oivan tilaisuuden testata poikien eväitä miesten peleissä. Tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan ensin kauden ryhmää, sillä jatkossa vaatimustaso Akatemiassa tulee olemaan jälleen pykälää korkeammalla.

Atlantis Akatemia aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen lokakuussa alkavilla harjoitustapahtumilla, joissa vanhojen Akatemia-beibien lisäksi myös uudet yrittäjät pääsevät esittelemään taitojaan yhdessä edustusjoukkueen pelimiesten kanssa. Ensimmäiset testipelit järjestetään jo marras-joulukuussa. Lisätietoa toiminnasta antaa Akatemia-manageri Janne Wikman (puh. 040-5532172).


150912 - Atlantis haki pinnat Tampereelta
Victor ampui voittomaalin. Atlantis haki arvokkaat sarjapisteet Tampereelta, kun isäntäjoukkue TPV kukistui Tammelassa maalein 0-1 (0-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Atlantis hallitsi ehkä hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta maalipaikat olivat vähissä kummassakin päässä. Victor Solomon puski kertaalleen ylärimaan, mutta verkkoon asti kumpikaan ei palloa saanut. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle isännät tulivat kovalla sykkeellä. Pallo kävi kertaalleen maalikehikossakin, mutta kotiyleisö ei saanut kaipaamaansa. Vähitellen helsinkiläiset ottivat jälleen komennon, ja 53. minuutilla Adams Diabaté vapautti Hayato Wakinon oikealla. Tämän nappikeskitys tavoitti Victor Solomonin, ja hyökkääjäjärkäle puski pallon verkkoon. Vierailla oli useampiakin paikkoja iskeä toinen osuma, mutta pallot viuhuivat tolpan väärälle puolen. Nyt tamperelaiset huomasivat tilaisuutensa, ja isännät myllyttivät päätösminuutit rajusti Atlantis-päädyssä. Tomas Turunen oli kuitenkin ohittamaton, ja näin vauhdikas koitos päättyi 0-1 vierasvoittoon.

Tomas piti nollan Tammelassa.

Isäntäjoukkue TPV oli jälleen järjestänyt hienon ottelutapahtuman. Upea sää ja Tammelan kodikas futisstadion tarjosivat mainiot puitteet hyvälle Kakkosen futikselle. Kotiyleisö joutui tällä kertaa pettymään, mutta sai varmasti kelpo vastineen pääsylipuilleen.

Lauantain kierroksella Atlantiksen lisäksi KäPa ja Vaajakoski venyivät voittoihin. Putoamiskamppailu jatkuu kutkuttavana. Tällä hetkellä pahiten liipasimella on PKKU, jolla on koossa 28 pinnaa ja jäljellä ainoastaan kolme peliä. KäPa on kuitenkin vain pinnan keravalaisia edellä. Keskiryhmä TPV, JäPS, Vaajakoski ja Atlantis on kahden pisteen sisällä, ja kaikki neljä tarvitsevat vielä lisäpisteitä, ennen kuin sarjapaikka on varmistunut.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Hayato Wakino, Victor Solomon (70. Santeri Saarenpää), Samuel Chidi, Obi Metzger (82. Iyam Friday), Pierre Nlate ja Lawrence Simeon.


150911 - Lauantaina Tampereelle
Tampereen Pallo-Veikot Atlantis matkustaa lauantaina TPV:n vieraaksi Tampereelle. Taisto sarjapisteistä alkaa Tammelan stadionilla klo 16.00.

TPV on kerännyt 23 ottelusta 35 pistettä, ja tamperelaisten sijoitus etelälohkossa on tällä hetkellä kolmas. Atlantiksen saldona on 22 peliä, 30 pinnaa ja kuudes sija. TPV rupeaa olemaan jo kuivilla putoamiskahinoista, mutta helsinkiläiset tarvitsevat vielä rutkasti lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus tulevalle kaudelle on uusittu.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Keväällä Atlantis jäi Tammelassa täysin jyrän alle, ja ainoastaan tamperelaisten heikko viimeistely piti numerot 3-0:ssa. Heinäkuussa Talissa päädyttiin tiukan väännön jälkeen tasalukemiin 0-0.

TPV on saanut lisää tulivoimaa, kun kärkimiehet Mika Ahonen ja Matti Jokinen ovat palanneet kokoonpanoon loppukesästä. Keskikentän luottopelaaja Tero Intala on kuitenkin loukkaantumisen vuoksi sivussa. Vastaavasti Atlantis-kippari Severi Murto puuttuu helsinkiläläisten keskikentältä eturistisidevamman takia. Myös toppari Sergio Uyilta lauantain koitos jää väliin miehen kärsiessä Vaajakoski-ottelussa saamaansa pelikieltoa.

Molemmat joukkueet ovat viime kierroksilla olleet vahvassa vireessä, joten Tammelan kodikkaalla stadionilla on lauantaina luvassa hyvä Kakkosen koitos. Pisteitä Atlantikselle ei varmasti helpolla ole tarjolla, mutta kovalla työnteolla helsinkiläiset aikovat jotain mukaansa napata.


150909 - Valtsu sivuun loppukaudeksi
Valtsua ei nähdä kentällä enää tällä kaudella. Akatemia-pelaaja Valdrin Azemi viettää loppukauden Atlantiksen toipilasosastossa. Pallotaiturin polvilumpio meni keskiviikon harjoituksissa pois paikoiltaan, ja ambulanssi kiidätti pojan Talista Töölöön. Lumpio saatiin nopeasti paikoilleen, ja kun polvesta ei ollut muuta rikki, alustava arvio kuntoutusjakson pituudesta oli 4-6 viikkoa.

Azemi ehti kauden aikana pelata yhden pelin Kakkosessa. Akatemian riveissä peliaikaa tuli säännöllisesti täydet 90 minuuttia.


150905 - Tasapeli Talissa
Lamin oli vaikea pideltävä Vaajakoskelle. Atlantis ja FC Vaajakoski kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Talin hallissa lauantaina. Taisto päättyi lopulta tasalukemiin 1-1, ja kumpikin joukkue paranteli hiukan asemiaan etelälohkon putoamistaistelussa.

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa. Vaajakoski puolusti tarkasti ja kyttäsi tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Punapaidat olivat kuitenkin varautuneet näihin ja saivat hyvin pidettyä kurissa vieraiden nopeat kärkimiehet. Atlantiksella oli avausjaksolla muutama mainio maalipaikka, mutta isäntien ruuti ei ollut kuivaa edes hallissa, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Hayato ampui tasoituksen.

Toisella jaksolla punapaitojen painostus jatkui. Peli sai kuitenkin uuden käänteen 66. minuutilla, kun erotuomari Mohammed Al-Emara näki Sergio Uyin rikkoneen vaajakoskelaishyökkääjää. Al-Emara määräsi pallon pilkulle ja lähetti Uyin suihkuun. Peetu Lintinen viimeisteli rankkarista varmasti avausosuman. Atlantis ei kuitenkaan takaiskusta masentunut. Isännät hakivat tasoitusta vajaallakin, ja 80. minuutilla yritys viimein palkittiin, kun Hayato Wakino ohjasi Lamin Samatehin esityöstä pallon verkkoon. Enempää osumia Talissa ei enää nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 1-1.

Lauantain kierroksella TPV ja JäPS venyivät voittoihin. Molemmat rupeavat pian olemaan kuivilla putoamiskamppailusta. Nelikko Atlantis, Vaajakoski, PKKU ja KäPa näyttäisi ratkaisevan kolmannen ja mahdollisen neljännen putoajan kohtalon. Tällä hetkellä kovimmat paineet ovat Käpylässä ja Keravalla, mutta muutkin tarvitsevat vielä reippaasti pisteitä uusiakseen sarjapaikkansa.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Victor Solomon (60. Hayato Wakino), Iyam Friday (76. Lawrence Simeon), Samuel Chidi, Obi Metzger, Sergio Uyi (66. ua) ja Pierre Nlate.


150904 - Lauantaina kohdataan FC Vaajakoski Talin hallissa
FC Vaajakoski Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat lauantaina, kun FC Vaajakoski saapuu Helsinkiin. Pelikentäksi määrätty Talin nurmi on sateiden takia suljettu, ja ottelu joudutaan pelaamaan hallissa. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 17.00.

Kiistakumppanit ovat sarjataulukossa tasapistein sijoilla 5 ja 6. Molemmilla on koossa 29 pistettä, ja kumpikin tarvitsee vielä kipeästi lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus tulevalle kaudelle on uusittu.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Keväällä FC Vaajakoski haki Bollikselta pisteet maalein 0-2, ja heinäkuussa Vaajakoskella päädyttiin tasalukemiin 1-1. Atlantis hakee näin nyt ensimmäistä voittoaan jyväskyläläisistä.


150902 - Sevelle pitkä huili
Tosimies ei itke. Atlantis-kippari Severi Murron loppukausi on vaarassa. Perjantain PKKU-ottelussa loukkaantuneesta polvesta on alustavassa tutkimuksessa löytynyt eturistisidevamma. Tarkempi analyysi vamman vakavuudesta saadaan magneettikuvauksen jälkeen, minkä perusteella laaditaan kuntoutusohjelma. Mikäli polvi vaatii leikkaushoitoa, edessä on puolen vuoden tauko pelikentiltä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)