Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2015

150828 - Tasuri Bolliksella
Victor vs John Samuel. Atlantis ja PK Keski-Uusimaa kävivät rajun väännön sarjapisteistä Töölön Pallokentällä perjantai-iltana. Taisto päättyi lopulta tasalukemiin 2-2, ja kumpikin joukkue paranteli hiukan asemiaan etelälohkon putoamistaistelussa.

Atlantis sai peliin mainion alun. John Samuelin purkupallo osui 7. minuutilla Victor Solomoniin, ja kokenut maalitykki nosti pallon varmasti keravalaisten verkkoon. Vain kuusi minuuttia myöhemmin John Samuel epäonnistui jälleen purkamaan punaisten myllytyksen, ja Victor iski sydämensä kyllyydestä 2-0. Ottelu näytti jo kääntyneen isännille, mutta 29. minuutilla vuorostaan punaisten alakerta haparoi ja Miro Schwalenstöcker karkasi läpiajoon - varma viimeistely ja PKKU oli jälleen mukana pelissä. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Niko Haiko karkasi Alimamy Jallohilta, ja tilanne oli jo 2-2. Vielä juuri ennen taukovihellystä isäntiä koeteltiin, kun kippari Severi Murto loukkasi polvensa ja ontui vaihtoon. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemissa 2-2.

Kahden maalin mies.

Toisella jaksolla keravalaisten painostus jatkui. Vähitellen kuitenkin myös isännät pääsivät jälleen mukaan peliin. Molemmat joukkueet hakivat raivoisasti voittomaalia päätösvihellykseen saakka, mutta enempää osumia Bolliksen illassa ei enää nähty. Näin kumpikin kasvatti pistepussiaan yhdellä ja paranteli samalla hiukan asemiaan sarjataulukossa. Taistelu sarjapaikasta jatkuu kuitenkin edelleen tiukkana, ja kolmannen putoajan kohtalo selvinneekin vasta päätöskierroksilla.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (45. Iyam Friday), Victor Solomon (79. Lawrence Simeon), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh (46. Hayato Wakino), Sergio Uyi ja Pierre Nlate.


150826 - Perjantaina vastassa PKKU
PK Keski-Uusimaa Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat perjantaina, kun PK Keski-Uusimaa saapuu helsinkiläisten vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Kiistakumppanit ovat sarjataulukossa peräkkäin. PKKU on kerännyt 20 ottelusta 27 pistettä. Atlantiksella koossa on pinna enemmän. Kumpikin tarvitsee vielä kipeästi lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus tulevalle kaudelle on uusittu.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Keväällä Atlantis oli Bolliksella vahvempi maalein 3-0, mutta heinäkuussa PKKU teurasti helsinkiläiset Keravalla 5-1. Atlantiksella on nyt tilaisuus hakea hyvitystä tälle nöyryytykselle.


150823 - Atlantis haki pinnat Järvenpäästä
Adams oli kova luu keskikentällä. Atlantis jatkoi voittokulkuaan sunnuntaina, kun punapaidat hakivat täyden pistepotin Järvenpäästä. Isäntäjoukkue JäPS kukistui Samuel Chidin osumalla maalein 0-1 (0-1).

Avausjakso oli vauhdikasta futista. Adams Diabate ja Roope Autio kävivät keskikentällä rajua vääntöä, jossa taisteltiin surutta keskialueen herruudesta. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Isännät myllyttivät erikoistilanteista, ja vieraat iskivät vaarallisia vastahyökkäyksiä. Verkkoon asti kumpikaan ei kuitenkaan palloa saanut, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Chidi ampui voittomaalin.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin avausjaksolla jäätiin. Molemmat joukkueet hakivat tiukasti johtomaalia. Vähitellen kuitenkin isäntien liike alkoi hiipua. Punapaidat saivat nyt enemmän tilaa rakennella hyökkäyskuvioitaan, ja tilanteita alkoi syntyi JäPS:n maalille. Kertaalleen tuli myös tulosta, kun Obi Metzger vapautti 54. minuutilla Samuel Chidin läpiajoon ja tämä tuikkasi estelyistä huolimatta pallon alakulmaan. Punapaidoilla oli rutkasti paikkoja lisäosumiin, ja isännätkin saivat lopussa hiukan painetta helsinkiläisten maalille, mutta enempää osumia Järvenpään helteisessä illassa ei nähty.

Atlantis nousi voitolla 28 pisteeseen. Sijoitus sarjataulukossa on nyt kuudes, mutta kuusi joukkuetta on edelleen tiukasti mukana taistelussa kolmannen putoajan paikasta.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Severi Murto, Hayato Wakino (65. Jussi Äijälä), Victor Solomon (75. Iyam Friday), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Obi Metzger ja Sergio Uyi.


150821 - Sunnuntaina Järvenpäähän
Järvenpään Palloseura Atlantis matkustaa sunnuntaina JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän. Taisto sarjapisteistä alkaa paikallisella Keskuskentällä klo 18.30.

JäPS on kerännyt 20 ottelusta 28 pistettä. Atlantiksen saldona on 19 peliä ja 25 pinnaa. Kumpikin tarvitsee vielä rutkasti lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus tulevalle kaudelle on uusittu.

Järvenpääläiset saavat sunnuntaiksi vahvistuksen alakertaansa, kun Atlantis Akatemian kasvatti Miikka Kärkkäinen tekee paluun pelikentille. Helsinkiläistenkin kokoonpanossa nähdään kaksi pelimiestä, jotka eivät olleet mukana KäPa:n kaadossa keskiviikkona. Iyam Friday on kärsinyt pelikieltonsa, ja Jussi Äijälä liittyy ryhmään palattuaan kaupunkiin opiskelukiireiltään.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Keväällä Järvenpäässä päädyttiin tasalukemiin 2-2. Heinäkuun alussa järvenpääläiset juhlivat Bolliksella ryövättyään pisteet maalein 2-3. Atlantikselle on näin tarjolla revanssin paikka.


150819 - Atlantis nousi voittoon toisella jaksolla
Se on siellä - 1-1. Atlantis jatkoi voittoputkeaan, kun Käpylän Pallo kukistui aurinkoisella Bolliksella lukemin 3-1 (0-1). Samalla punapaidat nousivat sarjataulukossa putoamisviivan turvallisemmalle puolen.

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Punapaidat loivat tukuittain maalipaikkoja, mutta pallot kolisivat maalikehikoihin tai viuhuivat päätyverkkoon. KäPan tilanteet olivat vähissä, mutta juuri ennen päätösvihellystä vieraat iskivät. Nopea vastaisku päättyi Aleksander Akbarin tarkkaan viimeistelyyn. Näin tauolle lähdettiin lukemissa 0-1.

Viimeinen niitti - 3-1.

Toisella jaksolla Atlantis jatkoi takaa-ajoaan. Vihdoin 74. minuutilla Obi Metzgerin kanuuna jysähti pystypuuhun, ja Victor Solomon iski paluupallon verkkoon. Nyt myös KäPa sai uutta virtaa hyökkäyspeliinsä. Tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä kenttää kunnes 81. minuutilla Solomonin tykki puhui, ja pallo kimposi Valtteri Voutilaisen jalasta omaan verkkoon. Viimeinen niitti tuli viisi minuuttia myöhemmin, kun Hayato Wakino karkasi vasemmalta läpiajoon ja jysäytti pallon voimalla takanurkkaan. Enempää osumia Bolliksen illassa ei enää nähty. Näin paikallistaisto päättyi punapaitojen juhlaan.

Atlantis nousi voitolla 25 pisteeseen. Samalla punapaidat kipusivat pois suoran putoajan paikalta, ja nyt vuorostaan KäPa jäi ahdinkoon viivan alle. Taistelu kolmannesta putoajasta jatkuu kuitenkin vielä äärimmäisen tiukkana kuuden joukkueen kesken.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Severi Murto, Victor Solomon (86. Santeri Saarenpää), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Obi Metzger, Sergio Uyi, Lawrence Simeon (70. Adams Diabate) ja Joakim Ärilä (46. Hayato Wakino).


150819 - Sergiolle sopimus
Sergio nähdään loppukauden Atlantis-paidassa. Sergio Uyi (s. 1993) on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Atlantiksen kanssa. Uyi saapui Suomeen keväällä, mutta sitkeä reisivamma piti miehen sivussa pelikentiltä lähes kolme kuukautta. Nyt jalka on kunnossa, ja Uyi on johtanut Atlantiksen alakertaa jo kahdessa viime pelissä.

Sergio Uyi on 195-senttinen toppari, joka on läpikäynyt italialaisen jalkapallokoulun. Mahtiseura FC Torino hankki lupaavan nuorukaisen riveihinsä 18-vuotiaana, mutta pelipaikkaa edustusjoukkueesta ei irronnut. Tämän jälkeen Uyi kävi Slavia Prahan testissä, kunnes teki lopulta sopimuksen liettualaisen FK Dainavan kanssa. Liettuasta matka jatkui tyttöystävän mukana Suomeen ja Atlantikseen.


150818 - Keskiviikkona seuraava paikallisvääntö
Käpylän Pallo Töölön Pallokentällä pelataan keskiviikkona isoista pisteistä, kun Käpylän Pallo saapuu Atlantiksen vieraaksi. Taisto Bolliksen sametilla alkaa klo 18.30.

Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 7 ja 8. Kumpikin on kerännyt 18 pelistä 22 pistettä. Taulukossa edellä oleva nelikko Vaajakoski, JäPS, TPV ja PKKU on saalistanut 26-28 pinnaa, joten kumpikin keskiviikon gladiaattoreista janoaa kipeästi lisäpisteitä.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kerran aikaisemmin. Huhtikuun sarja-avauksessa KäPa oli Ogelissa vahvempi maalein 2-1. Käpyläläiset ovat sen jälkeen vahvistaneet rivejään, kun kärkikaksikko Aleksander Akbar - Charles Atsina on liittynyt riveihin. Mutta myös Atlantis on nyt liikkeellä vahvemmalla ryhmällä kuin alkukaudesta.


150814 - Atlantis nousi lopussa voittoon
Sergio puski avausmaalin. Atlantis ja Gnistan tarjosivat vauhdikkaan paikallistaiston aurinkoisella Bolliksella. Isännät iskivät lopussa voittomaalin ja nappasivat maukkaat pisteet lukemin 2-1 (1-0).

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Punapaitojen prässi toimi hyvin, ja Gnistanin hyökkäykset jäivät vähiin. Isäntien hallinta palkittiin 43. minuutilla, kun Jussi Äijälän kulma tavoitti Sergio Uyin pään ja tämä puski tarkan roikun takakulmaan. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Super-Jokke ratkaisi.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui. Gnistan iski tasoituksen heti 47. minuutilla, kun pitkä vapaapotku tavoitti Marko Koskisen pään ja tämä liippasi pallon verkkoon. Vieraat saivat tasoituksesta uutta intoa, ja tilanteita syntyi nyt molemmissa päissä kenttää. Ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun Obi Metzger ja Samuel Chidi petasivat Joakim Ärilälle tekopaikan, ja junnu sijoitti pallon kylmästi alakulmaan. Gnistan haki viimeiset minuutit raivoisasti tasoitusta, mutta enempää osumia Bolliksen illassa ei nähty.

Atlantis nousi voitolla 22 pisteeseen. Sijoitus on edelleen niukasti putoamisviivan alapuolella, sillä myös muut häntäpään joukkueet ovat yltyneet vahvaan pistejahtiin. Kolmannesta putoajasta näyttääkin kehkeytyvän ennennäkemätön taisto. Honka ja Gnistan ovat jo kuivilla, ja NJS sekä Ilves-Kissat matkalla Kolmoseen, mutta loput kuusi joukkuetta ovat vielä mukana putoamiskahinoissa.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (82. Lawrence Simeon), Victor Solomon (64. Lamin Samateh), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Obi Metzger, Sergio Uyi, Pierre Nlate ja Joakim Ärilä.


150813 - Ogelin ylpeys saapuu Bollikselle
Sammuuko Kipinä?

150812 - Perjantaina paikallistaisto Bolliksella
IF Gnistan Töölön Pallokentällä pelataan perjantaina tiukka paikallistaisto, kun IF Gnistan saapuu Atlantiksen vieraaksi. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Toukokuussa Gnistan haki Bollikselta pisteet maalein 0-1. Kesäkuussa Ogelissa päädyttiin tasalukemiin 1-1. Tasainen vääntö on varmasti luvassa myös perjantaina.

Gnistan on sarjataulukossa vakuuttavasti toisena. Eroa kärkijoukkue Honkaan on 10 pistettä ja kolmantena olevaan JäPS:iin 12 pinnaa. Atlantiksen sijoitus on kahdeksas, ja punapaidat kaipaavat kipeästi lisäpisteitä kivutakseen putoamisviivan paremmalle puolelle.


150806 - Atlantis haki pinnat Tampereelta
Chidin saldo 1+1 Atlantis matkusti torstaina Ilves-Kissojen vieraaksi Tampereelle. Helsinkiläiset olivat liikkeellä todella kapealla ryhmällä, kun pelikiellot ja loukkaantumiset olivat harventaneet rinkiä oikein urakalla. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut. Atlantis taisteli hyvällä asenteella ja nappasi pisteet Helsinkiin maalein 0-2 (0-1).

Avausjakso oli todella tarkkaa peliä. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin vasta 44. minuutilla, kun Samuel Chidi pelasi seinän Joakim Ärilän kanssa, harhautti maalivahti Tuomas Karjanlahden ja sijoitti pallon tyhjään verkkoon. Näin tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Joken saldo 1+1

Toiselle jaksolle Ilves-Kissat tuli aktiivisemmin. Isännät lisäsivät hyökkäysvoimaa ja hakivat tosissaan tasoitusta. Atlantiksen topparipari Sergio Uyi - Pierre Nlate katkoi kuitenkin vuorenvarmasti ja maalivahti Tomas Turunen sekä tolppa hoitivat loput. Kesken isäntien painostuksen Obi Metzger vapautti 65. minuutilla Samuel Chidin oikealla. Chidi ajoi päätyi ja tarjoili mainion keskityksen, josta B-juniori Joakim Ärilä puski uransa ensimmäisen Kakkosen maalin. Nyt Ilves-Kissojen usko alkoi horjua. Kentällä kaikkensa antaneen Iyam Fridayn holtiton taklaus ja siitä seurannut punakortti 88. minuutilla nostattivat vielä hetkeksi isäntien toiveita, mutta helsinkiläiset taistelivat suurella sydämellä päätösvihellykseen saakka.

Atlantis nousi voitolla 19 pisteeseen. Sijoitus on vielä niukasti putoamisviivan alapuolella, mutta kolme joukkuetta on taulukossa pisteen sisällä. NJS ja Ilves-Kissat sen sijaan näyttäisivät olevan jo uhkaavasti matkalla Kolmoseen.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Severi Murto, Victor Solomon, Iyam Friday (88. ua), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Obi Metzger, Sergio Uyi, Pierre Nlate, Santeri Saarenpää ja Joakim Ärilä.


150805 - Friday palaa punapaitaan
Friday nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Iyam Friday (s. 1989) palaa Atlantis-miehistöön. Keskikentän pallotaituri pelasi edelliskerran Atlantis-paidassa kausilla 2010-13, jolloin tilastoihin kertyi 67 ottelua ja 15 maalia Kakkosessa. Friday on mukana punapaitojen kokoonpanossa jo torstain Ilves-Kissat -ottelussa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on mielissään Fridayn paluusta. - On hienoa, että meidän vanhat pelaajat ovat valmiita lähtemään mukaan nyt, kun tarvitsemme apuja. Ensin tulivat Victor ja Pierre, ja nyt kolmantena Friday. He tuovat kovasti kaivattua leveyttä kapeaan pelaajarinkiimme.


150803 - Honka oli liian taitava
0-1 Atlantis kohtasi maanantai-iltana FC Hongan Töölön Pallokentällä. Espoolaiset olivat pelätyn kova vastus. He tarjosivat yli 300-päiselle yleisölle hyvää futista ja jatkoivat voittoputkeaan selkein 0-3 (0-1) lukemin.

Avausjakso oli molemmilta tarkkaa peliä. Maalipaikat olivat kortilla, mutta kertaalleen vieraat pääsivät iskemään. Lawrence Simeon rikkoi rangaistusalueella, ja John Weckström sijoitti pallon pilkulta varmasti Tomas Turusen selän taakse (36. min.). Isännillä tilanteita ei ollut sitä vähääkään, joten tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Simeonin illan saldo: pilkku ja punainen.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli aktiivisemmin. Rimpuilu loppui kuitenkin lyhyeen, kun Antonio Inutile tykitti vapaapotkun tolppaan ja Riku Selander jatkoi paluupallon verkkoon 51. minuutilla. Honka iski erikoistilanteesta illan kolmannenkin osumansa. Jatuli Laevuo puski kulmasta loppunumerot 0-3 78. minuutilla. Atlantiksen iltaa synkensi ensisestään Simeonin ottama toinen keltainen ja siitä seurannut suihkukomennus.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (63. Sergio Uyi), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Obi Metzger (87. Joakim Ärilä), Pierre Nlate, Lawrence Simeon (75. ua) ja Santeri Saarenpää (63. Lamin Samateh).


150803 - Vanhakallion Perhekoti uusin yhteistyökumppani
Vanhakallion Perhekoti Atlantis on käynnistänyt yhteistyön arvokasta nuorisotyötä tekevän Vanhakallion Perhekoti Oy:n kanssa.

Puotilassa sijaitseva Vanhakallion perhekoti tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön huostaanotetuille kouluikäisille nuorille. Perhekoti tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet itsenäistyvien nuorten jälkihoitoon ja yksilöllisesti tuettuun asumiseen.


150802 - FC Honka vieraaksi maanantaina
FC Honka FC Honka saapuu Atlantiksen vieraaksi Töölön Pallokentälle maanantai-iltana. Hongan tähtisikermä on jyrännyt sarjassa jo 15 peliä menettämättä pistettäkään, ja nyt on Atlantiksen vuoro haastaa espoolaiset. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Tapiolassa oli Hongan näytöstä. Atlantis oli täysin vastaantulija, ja isännät takoivat taululle tylyt 5-0 numerot. Nyt on punapaitojen tilaisuus revanssiin, mutta riittävätkö Ari Asukan suojattien eväät horjuttaa Honkaa? Onnistuuko Samuel Chidi livahtamaan Tuomo Turusen vartioinnista? Miten pärjäävät Severi Murto ja Lawrence Simeon Joel Perovuota ja Filippe de Melloa vastaan? Kuka pysäyttäisi Niki Otarun vasemmalla? Riittääkö Adams Diabatén ja Aki Tuovisen vauhti Hongan pikakiitäjille? Pitävätkö Tomas Turusen hanskat espoolaisten rumputulessa? Vastauksia tarjolla maanantai-iltana Bolliksella.


150801 - Maanantaina Hongan kaatoon
Atlantis FC haastaa Esport Hongan

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)