Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2015

150729 - Adamsille sopimus
Adams allekirjoitti sopimuksen kauden 2016 loppuun. Adams Diabaté (s. 1992) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Norsunluurannikolta lähtöisin oleva toppari saapui Suomeen keväällä ja haki pelipaikkaa SJK:n riveistä. Diabaté oli mukana vielä Liigacupissa, mutta sopimusta Seinäjoelta ei kuitenkaan tarjottu. Näin mies päätyi Helsinkiin ja liittyi alkukesästä Atlantiksen harjoitusrinkiin. Täällä hän valtasi nopeasti vakipaikan punapaitojen alakerrasta.

Atlantis-manageri Janne Wikman on mielissään Diabatén halusta sitoutua seuraan. - Vaikka kausi on yhä pahasti kesken ja monta peliä vielä voitettava, ennen kuin sarjapaikka varmistuu, mietimme kuitenkin jo ensi vuottakin. Adams on ollut isossa roolissa meidän kurssin kääntymisessä, ja on hienoa, että hän on valmis jatkamaan myös tulevalla kaudella.


150727 - Akatemia aloittanut voitokkaasti
Pierre nähtiin jälleen Atlantis-paidassa. Atlantis Akatemia on aloittanut syyskierroksen voitokkaasti. Viime tiistaina kaatui nuorella ryhmällä HePu maalein 3-0. Nyt maanantai-iltana mukana oli enemmän kokeneempaa kalustoa, kun Atlantis-reservit kukistivat Gnistan/Ogelin 2-0. Tuorein hankinta Pierre Nlate nähtiin jälleen punapaidassa, ja mies antoi valmennusjohdolle vahvan näytön vasemman pakin paikalla. Ensimmäistä kertaa Atlantis-paidassa nähtiin myös takavuosien maalitykki Obi Charles, joka vanhalla rutiinilla iski punapaitojen toisen maalin Ogelin verkkoon.

Akatemian seuraava koitos on lauantaina 8. elokuuta, jolloin vastaan asettuu Talin hallissa lohkon kärkijoukkue FC ALPC.


150726 - Vaikeuksien kautta voittoon
Mamy osui kerran. Atlantis haki täyden pistepotin Nurmijärveltä, kun isäntäjoukkue NJS kaatui Samuel Chidin viime hetken osumalla maalein 2-3 (2-1).

Atlantis tuli Nurmijärvelle hakemaan kolmea pistettä, ja punapaidat ottivatkin komennon heti alusta alkaen. Kesken helsinkiläisten painostuksen isännät kuitenkin iskivät. Nurmijärveläislaukaus muutti suuntaa Santeri Saarenpään jalasta, ja pallo leijaili Tomas Turusen yli verkkoon. Kuittaus tuli kuitenkin samantien. Victor Solomon kurotti jalkansa Samuel Chidin laukaukseen - ja tulostaululla 1-1. Atlantis jatkoi hallintaansa, mutta viimeistely ei ole punapaitojen vahvinta osa-aluetta. Isännät sen sijaan käyttivät paikkansa. Joonas Manninen livahti läpiajoon 42. minuutilla ja iski taukotilanteeksi 2-1.

Chidi ampui voittomaalin.

Atlantis ei kuitenkaan takaiskusta masentunut. Peli painettiin jälleen NJS:n päätyyn, ja vihdoin 63. minuutilla vaihtomies Alimamy Jalloh ampui kaivatun tasoituksen. Tämän jälkeen molemmat joukkueet hakivat voittomaalia. Loppua kohden isäntien askel alkoi kuitenkin painaa, ja kentällä oli tilaa. Samuel Chidi hyödynsi tämän karkaamalla 88. minuutilla läpiajoon. Tarkka sijoitus upposi takakulmaan, ja helsinkiläisjuhlat saattoivat alkaa.

Atlantis nousi sarjataulukossa 16 pisteeseen ja niukasti putoamisviivan yläpuolelle. Pisteitä tarvitaan kuitenkin vielä rutkasti lisää, ennen kuin sarjapaikka on varmistettu. Seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on maanantaina 3. elokuuta, kun FC Hongan tähtisikermä saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (76. Lamin Samateh), Hayato Wakino, Victor Solomon (58. Obi Metzger), Samuel Chidi, Buba Gibba, Lawrence Simeon ja Santeri Saarenpää (46. Alimamy Jalloh).


150724 - Pierre palaa punapaitaan
Pierre nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Pierre Lejeune Nlate (s. 1988) palaa Atlantis-miehistöön. Puolustaja pelasi edelliskerran Atlantiksen riveissä kaudella 2013, jolloin tilastoihin kertyi 23 ottelua ja kaksi maalia. Nlate on mukana punapaitojen kokoonpanossa jo sunnuntain NJS-ottelussa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on mielissään Nlaten mukaantulosta. - Pierre on harjoitellut jo muutaman viikon joukkueen mukana. Hän on hyvässä kunnossa ja valmis hyppäämään mukaan samantien. Pierre tuo meidän alakertaan rutkasti lisää kovuutta ja pääpelivoimaa.

Myös Nlate palaa mielellään Atlantikseen. - Olen saanyt työvuoroni järjestettyä niin, että pystyn panostamaan jälleen täysillä jalkapalloon. On mukava tulla takaisin Atlantikseen. Haluan omalta osaltani olla auttamassa joukkuetta kuiville putoamistaisteluista.


150720 - Tasuri Talissa
Bua raatoi suurella sydämellä. Atlantis ja TPV kävivät rajun väännön sarjapisteistä Talissa maanantai-iltana. Ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä kenttää, mutta verkkoon saakka palloa ei kumpikaan joukkue onnistunut saamaan. Näin pisteet tasattiin lukemin 0-0.

TPV lähti peliin ehkä hiukan takki auki. Tamperelaisten mielessä oli varmasti toukokuinen kohtaaminen Tammelassa ja odotuksissa jälleen helpot kolme pistettä. Nyt vastus oli kuitenkin eri luokkaa. Helsinkiläiset vastasivat TPV:n fyysisyyteen heidän omalla aseella, ja kentällä nähtiin tiukkaa vääntöä. Vieraiden valmennusjohto reagoi myös nopeasti. Vaihdossa aloittaneet keskikentän nimimiehet Tero Intala ja Sergei Korsunov saivat komennuksen kehiin.

Tykinruokaa!

Molemmat joukkueet hakivat voittoa päätösvihellykseen saakka. Maalikehikot kolisivat kummassakin päässä, ja muutamaan otteeseen puolustajat pelastivat tilanteen maaliviivalta. Osumia ei tällä kertaa Talin illassa kuitenkaan nähty.

Atlantis nousi tasapelillä sarjataulukossa 13 pisteeseen. Sijoitus on edelleen yhdeksäs, mutta neljä joukkuetta on tiukasti kahden pisteen sisällä. Seuraava mahdollisuus punapaidoilla pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Klaukkalaan NJS:n vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (67. Lamin Samateh), Hayato Wakino, Victor Solomon (80. Matti Suursalmi), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Buba Gibba ja Lawrence Simeon.


150719 - Victor palaa punapaitaan
Victor nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Victor Solomon (s. 1986) palaa Atlantis-miehistöön. Hyökkääjä pelasi edelliskerran Atlantis-paidassa kausilla 2011-13, jolloin mies pommitti 53 ottelussa yhteensä 30 osumaa. Maalitykki on mukana punapaitojen kokoonpanossa jo maanantain TPV-ottelussa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on mielissään Solomonin mukaantulosta. - Victor on harjoitellut jo jonkin aikaa joukkueen mukana. Hän on nyt täydessä iskussa ja pursuaa pelihaluja. Hienoa, että Victor oli valmis lähtemään mukaan auttamaan tässä tukalassa tilanteessa.


150717 - Maanantaina taistellaan Talissa
TPV Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat maanantaina, kun TPV Tampereelta saapuu vieraaksi Talin urheilupuistoon. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Tammelassa, jolloin helsinkiläiset jäivät täysin jyrän alle. Loppunumerot olivat tuolloin isännille 3-0. Nyt Atlantikselle on tarjolla revanssin paikka. Taisto sarjapisteistä alkaa Talissa klo 18.30.

TPV on sarjataulukossa kolmantena kerättyään 11 pelistä 21 pistettä. Atlantis on vielä putoamisviivan alapuolella saldonaan ainoastaan 12 pinnaa 13 pelistä.


150711 - Atlantis haki pinnan Vaajakoskelta
Chidi ampui tasoituksen. Atlantis matkusti lauantaina Vaajakoskelle. Helsinkiläiset olivat Keravan katastrofin jälkeen löytäneet aivan uuden taisteluilmeen. Kroppaa pantiin surutta likoon, ja litimärällä kentällä käytiin tiukkaa vääntöä sarjapisteistä. Lopulta päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1 (1-0).

Vaajakoski otti komennon alussa. Matti Suursalmen purku jää lyhyeksi, ja pallo on hetkessä Babatunde Wusulla kuudentoista rajalla. Maalitykki on maineensa veroinen, ja pallo Atlantiksen verkossa, kun pelikello näyttää 15. minuuttia. Isännät hakivat lisäosumia, mutta toistamiseen Tomas Turusta ei yllätetä. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla helsinkiläiset saavat tilaisuutensa, eikä Samuel Chidi erehdy avopaikassa - 73. minuuttia ja tilanne 1-1. Molemmat joukkueet hakivat voittomaalia päätösvihellykseen saakka, mutta enempää osumia Vaajakoskella ei nähty. Atlantis-paidassa nähtiin jälleen kaksi Akatemia-beibiä tositoimissa. Joakim Ärilä hoiti ruutunsa jo rutiinilla, ja Juuso Leimu kellotti ensimmäiset minuuttinsa Kakkosessa vahvalla sisääntulolla.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Adams Diabaté, Lamin Samateh (46. Hayato Wakino), Severi Murto, Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Buba Gibba, Francis Tshibasu (71. Joakim Ärilä), Lawrence Simeon, Santeri Saarenpää (91. Juuso Leimu) ja Matti Suursalmi.


150705 - Nöyryytys Keravalla
Obi ampui ainokaisen. Atlantiksen syöksykierre sai lisävauhtia sunnuntai-iltana Keravalla, kun isäntäjoukkue PK Keski-Uusimaa latoi taululle tylyt 5-1 (4-1) lukemat.

Esimakua tulevasta saatiin jo ottelun kolmannella minuutilla. PKKU katkaisi Santeri Saarenpään harhasyötön, ja nopea vastaisku päättyi Niko Haikon osumaan. Atlantis kuittasi 10. minuutilla, kun Obi Metzger viimeisteli Samuel Chidin tarjoilusta tasoituksen. Tämän jälkeen isännät menivät menojaan. Helsinkiläisten pelinrakentelu takkusi pahemman kerran. PKKU hyödynsi kylmästi vieraiden syöttövirheet ja iski terävästi osuman toisensa jälkeen: 12. Haiko 2-1, 37. Haiko 3-1, 39. Hostikka 4-1 ja 58. Hostikka 5-1. Keravalaisten valmentajana ottelussa toimi vanha Atlantis-ikoni Adriano, joka oli laatinut oivan taktiikan vieraiden päänmenoksi.

Tappion myötä Atlantis tippui sarjataulukossa jo toiseksi viimeiseksi. Matkaa viivan yläpuolelle on vain kolme pistettä, mutta huolestuttavaksi tilanteen tekee, että muut putoamistaistossa mukana olevat joukkueet ovat viime kierroksilla napsineet pisteitä hyvää vauhtia, kun taas punapaitojen kuntokäyrä on osoittanut täysin päinvastaiseen suuntaan.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Adams Diabaté, Lamin Samateh (75. Joakim Ärilä), Severi Murto, Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Buba Gibba, Obi Metzger, Lawrence Simeon, Santeri Saarenpää (56. Francis Tshibasu) ja Matti Suursalmi.


150701 - Karvas tappio
Obi osui kertaalleen. Atlantis sai nauttia karvasta kalkkia keskiviikkona, kun JäPS haki Bollikselta arvokkaat sarjapisteet maalein 1-2 (1-1).

Järvenpääläiset tulivat taistoon kovalla sykkeellä. Vieraat halusivat katkaista tappioputkensa, ja panivat itsensä surutta likoon. Tomas Turunen piti avausjaksolla isännät mukana pelissä nappaamalla Roope Aution pilkun 14. minuutilla, mutta kymmenen minuuttia myöhemmin Tuure Nummen laukaus uppoaa verkkoon. Vierailla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta punapaitojen onneksi sihti ei ollut kohdallaan. Sen sijaan Obi Metzger näytti maalintekotaitonsa 41. minuutilla, kun tarkka sijoitus Samuel Chidin esityöstä muuttaa numeroiksi 1-1.

Toisella jaksolla Atlantis pääsee hiukan paremmin peliin mukaan. Vieraat kuitenkin rankaisevat erikoistilanteista. Lauri Saarikosken kulma kiertää suoraan takanurkkaan ja hetkeä myöhemmin Joni Norringin vapari uppoaa tolpan juuresta verkkoon. Francis Tshibasun kavennus lisäajalla on laiha lohtu isännille. Loppunumerot 2-3, ja arvokkaat sarjapisteet Järvenpäähän.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen (Buba Gibba), Severi Murto, Hayato Wakino (Salma Kamara), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Buba Gibba, Obi Metzger (Francis Tshibasu) ja Lawrence Simeon.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)