Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2015

150629 - Keskiviikkona vieraaksi tulee JäPS
JäPS Keskiviikkona Töölön Pallokentällä pelataan isoista pisteistä, kun Järvenpään Palloseura saapuu Atlantiksen vieraaksi. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä niukasti putoamisviivan alapuolella, joten molemmat janoavat kipeästi täydennystä pistepussiinsa.

Keväällä Järvenpäässä päädyttiin tasalukemiin 2-2. Tiukka vääntö on varmasti luvassa myös keskiviikkona. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.


150625 - Akatemia voitolla tauolle
Ville oli alakerran päällikkö. Atlantis Akatemia kohtasi torstaina kevään päätöskierroksella AC StaSin Pirkkolan tekonurmella. Atlantis-reservit olivat liikkeellä todella nuorella ryhmällä, mutta se ei hirveästi tahtia haitannut, vaan punapaidat nappasivat sarjapisteet maalein 5-2. Illan tehomies oli hattutempun iskenyt Matti Suursalmi. Ensimmäisen maalinsa miesten peleissä iski myös Atlantiksen nollanollista Akatemian mukaan nostettu C-junnu Impton Söderlund.

Akatemian pelit jatkuvat pikku tauon jälkeen 21. heinäkuuta, mutta harjoitukset beibeillä jatkuvat normaalisti läpi kesän. Atlantis Akatemia on kevätkierroksen jälkeen Nelosen sarjataulukossa kolmannella sijalla ja vielä tiukasti mukana nousukahinoissa.


150624 - Atlantis somessa
Atlantis FC Atlantis on myös sosiaalisessa mediassa. Twitteristä meidät löytää tunnuksen AtlantisFCFIN takaa ja Facebookissa olemme Atlantis FC edustus. Nuoria tulevaisuuden sankareita vilisevä Akatemia on taas läsnä Facebookissa Atlantis FC Akatemia. Tervetuloa seuraamaan!

150622 - Tasuri Ogelissa
Hayato ampui tasoituksen Ogelissa. Atlantis suuntasi maanantai-iltana Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi. Joukkueet kävivät sarjapisteistä tiukan ja jännittävän väännön, joka lopulta päättyi tasalukemiin 1-1 (1-0).

Avausjakso oli vauhdikasta peliä, ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä kenttää. Punapaidoista Alimamy Jalloh ja Samuel Chidi saivat makeimmat paikat, mutta taito ja tuuri eivät tällä kertaa riittäneet. Isännät sen sijaan käyttivät paikkansa paremmin. Nopea vastaisku laidasta, ja Riku Oras survoi kakkospallon verkkoon 29. minuutilla. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toinen jakso oli tasaisempi, mutta Atlantiksen tehottomuus maalipaikoissa jatkui. Chidi jatkoi tuhlailuaan, ja vaihtomies Francis Tshibasu kolisutteli tolppaa. Loppua kohden punapaitojen peli muuttui väkinäisemmäksi, mutta Atlantis nousi vielä kerran. Jussi Äijälän vapari tavoitti 84. minuutilla Aki Tuovisen pään, joka jatkoi Hayato Wakinolle. Japanilainen elämysmatkailija tykitti pallon sydämen kyllyydestä Atte Otrosen selän taakse. Molemmat joukkueet hakivat voittomaalia päätösvihellykseen saakka, mutta enempää osumia Ogelin illassa ei enää nähty.

Tasapeli nosti Atlantiksen 11 pisteeseen, ja punapaidat kohentelivat jälleen hiukan asemiaan tiukassa putoamistaistossa. Joukkueen seuraava koitos on ensi viikon keskiviikkona 1. heinäkuuta, kun JäPS Järvenpäästä saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Adams Diabaté, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä (89. Severi Murto), Lawrence Simeon, Kalle Kärki, Hayato Wakino, Alimamy Jalloh (82. Buba Gibba), Samuel Chidi ja Obi Metzger (59. Francis Tshibasu).


150616 - Akatemia kukisti HPS:n
Alpo osui Akatemiassa. Atlantis Akatemia kohtasi tiistai-iltana HPS/2:n Paloheinän tekonurmella. Atlantis-reservit pääsivät koitokseen hyvällä ryhmällä ja latoivat toisella jaksolla selkeät 5-1 (0-0) voittonumerot. Beibiosastosta maalintekoon ylsi tällä kertaa USA:n komennukseltaan kotiutunut Alpo Sipilä. Uutena beibinä Akatemian paidassa nähtiin ensi kertaa B-junnuista mukaan nostettu Barry Owiti.

150614 - Taisteluvoitto Bolliksella
Obi ampui voittomaalin. Atlantis kohtasi Ilves-Kissat Töölön Pallokentällä sunnuntai-iltana. Märkä ja liukas kenttä tarjosi haastavat olosuhteet, mutta punapaidat taistelivat suurella sydämellä ja nappasivat arvokkaat sarjapisteet maalein 2-1 (1-1).

Atlantis juoksi Bolliksen nurmelle hyvällä asenteella. Puolustuspeli oli selkeästi parempaa kuin edellisviikonlopun Honka-nöyryytyksessä, ja ensi kertaa avauksessa nähty paluumuuttaja Obi Metzger toi lisää tehoa hyökkäyspäähän. Toinen avauksen debytantti oli Tomas Turunen, joka venyi muutamaan loistopelastukseen torjuessaan tamperelaisten vastaiskuja.

Atlantis iski avausmaalin 26. minuutilla, kun Samuel Chidi murtautui kuudentoista alueelle ja tykitti pallon voimalla verkkoon. Vieraat kuitenkin kuittasivat juuri ennen taukovihellystä. Aki Tuovinen rikkoi rangaistusalueella, ja Jere Intala sijoitti pilkulta varmasti 1-1. Isännät eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan Obi Metzger ohjasi voittomaalin 57. minuutilla. Tamperelaiset saivat lisäajalla pallon vielä kertaalleen ylärimaan, mutta enempää osumia Bolliksen hyytävässä kesäillassa ei nähty.

Atlantis nousi voitolla 10 pisteeseen. Sijoitus on vielä niukasti putoamisviivan alapuolella, mutta koko tasainen keskiryhmä on vain pisteen sisällä. Seuraava koitos on heti juhannuksen jälkeen maanantaina, kun punapaidat matkaavat Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Tomas Turunen, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto (68. Lawrence Simeon), Hayato Wakino (90. Santeri Saarenpää), Kalle Kärki, Samuel Chidi (54. Francis Tshibasu), Alimamy Jalloh, Buba Gibba ja Obi Metzger.


150612 - Sunnuntaina taistellaan taas pisteistä!

150612 - Akatemialle tappio
Päällikkö näytti mallia. Atlantis Akatemia kohtasi perjantai-iltana Töölön Vesan Bolliksen keinonurmella. Vesan konkareiden kokemus ja kovuus olivat Akatemia-beibeille vielä liikaa. Punapaidat hallitsivat palloa, mutta Vesa oli vahvempi molempien maalien edustoilla. Näin loppunumerot Bolliksella 1-3 (0-2).

Akatemian seuraava koitos on ensi tiistaina, kun joukkue kohtaa Paloheinän keinonurmella HPS/2:n.


150612 - Palloliitto korjasi NJS-pelin lopputuloksen
Suomen Palloliitto muutti 1. kesäkuuta pelatun Atlantis - NJS -ottelun lopputulokseksi 3-0, koska nurmijärveläiset olivat peluuttaneet ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa. SPL korjasi samasta syystä myös viime sunnuntaina pelatun NJS - KäPa -ottelun loppunumeroiksi 0-3.

150609 - Tenkanen palaa vahvuuteen
Tenkanen astuu ruoriin. Atlantis-managerin paikalta talvella lähtenyt Aarne Tenkanen palaa punapaitojen avuksi loppukaudeksi. Tenkanen vastaa yhdessä Janne Wikmanin kanssa edustusjoukkueen ja Akatemian toiminnasta.

- Asukka on vanha frendi ja lupasin yrittää tulla jeesaamaan jengin kuiville putoamiskahinoista. Kentälle Aki mua tuskin enää laittaa mut koetan tuoda vähän fyrkkaa ja ehkä jonkun uuden pelaajan.

Palloliiton toiminta sen sijaan ei Tenkaselta saa vieläkään ymmärrystä.

- Lisenssikomitea anto MyPalle lisenssin vaikkei niil ollu edes jengiä. PK sai lisenssin vaik siel haetaan palkkaturvasta viime kauden liksoja. Haka sai lisenssin ja verottaja haki niitä konkurssiin toukokuussa. Meillä oli hyvä paketti mut se ei kelvannu liitolle. On toi ihan käsittämätöntä touhua. Mut näillä mennään.


150607 - Honka upotti Atlantiksen
Jiri näki punaista. Atlantiksen Tapiolan vierailu ei tuonut lisäystä helsinkiläisten ohkaiseen pistepussiin. FC Hongan tähtisikermä latoi tulostaululle tylyt loppunumerot 5-0 (2-0), ja näin Atlantis jatkaa etelälohkon jumbona.

Honka iski avausmaalin jo ottelun 4. minuutilla, kun Niki Otaru päätti isäntien nopean vastaiskun. Tämän jälkeen Atlantiskin pääsi peliin mukaan, ja pariin otteeseen punapaidat ahdistelivat vaarallisesti Hongan maalia. Mutta kun paikkoja ei käytetty, tapahtui pian toisessa päädyssä. Toni Sjöstedt karkasi läpiajoon paitsion rajamailta. Jiri Koski kaatoi Sjöstedtin - pallo pilkulle ja Jirille punainen. Joel Perovuo viimeisteli rankkarista varmasti taukotilanteeksi 2-0 41. minuutilla. Toisella jaksolla Atlantiksesta ei ollut enää vastusta. Punapaidat jäivät alivoimalla jyrän alle, ja Honka onnistui vielä kolmesti: Turunen 70. min., Otaru 81. min. ja Jouini 86. min.

Atlantiksen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun Ilves-Kissat saapuu Tampereelta punapaitojen vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski (38. ua), Lamin Samateh, Jussi Äijälä, Severi Murto (63. Obi Metzger), Hayato Wakino (84. Joakim Ärilä), Kalle Kärki, Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Buba Gibba, Lawrence Simeon ja Santeri Saarenpää (39. Tomas Turunen).


150604 - Akatemia jatkoi voitokkaasti
Sapa iski hattutempun. Atlantis Akatemia kohtasi keskiviikkona HJK/Kantsun Kalliossa. Atlantis-reservit olivat liikkeellä todella nuorella ryhmällä, mutta punapaidat käänsivät lopulta koitoksen edukseen maalein 4-1 (2-0). Illan tehomies oli hattutempun iskenyt Santeri Saarenpää. Valmennusjohdon erityiskiitokset keräsi myös C-junioreista mukaan nostettu Impton Söderlund, joka esiintyi ensimmäistä kertaa miesten pelissä ja sai samantien kutsun edustusjoukkueen harjoituksiin.

Akatemian seuraava koitos on ensi viikon perjantaina, jolloin joukkue kohtaa Pallokentän keinonurmella Töölön Vesan.


150601 - Tasuri Talissa
Päällikkö. Atlantis ja NJS kohtasivat maanantai-iltana Talissa etelälohkon jumbofinaalissa. Molemmat joukkueet janosivat lisäpisteitä, mutta tasanumerot 1-1 (1-1) eivät juuri kummankaan asemaa taulukossa parantaneet.

Atlantis hallitsi tavan mukaan pelitapahtumia, mutta hidas pelinrakentelu ja bambimainen hyökkäyskalusto eivät suurempaa pelkoa nurmijärveläisten keskuudessa aiheuttaneet. Kertaalleen isännät kuitenkin onnistuivat, kun Samuel Chidi ohjasi 19. minuutilla pallon NJS:n verkkoon. Vieraat kuitenkin kuittasivat, kun Buba Gibba rikkoi rangaistusalueella ja Otto Kaipio iski pallon pilkulta verkkoon. Toisella jaksolla punapaidat hakivat voittomaalia, mutta kovin heppoisiksi jäivät yritykset. Alakerran päällikkö Aki Tuovinen piiskasi esimerkillään joukkuetta taisteluun ja vaihtomies Obi Metzger toi hiukan voimaa hyökkäyspeliin, mutta lisäosumia Talin sateisessa illassa ei nähty.

Atlantiksen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun punapaidat matkaavat Tapiolaan Hongan tähtisikermän vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Lamin Samateh, Aki Tuovinen, Jussi Äijälä, Severi Murto, Hayato Wakino, Kalle Kärki (91. Joakim Ärilä), Samuel Chidi, Alimamy Jalloh (78. Obi Metzger), Buba Gibba ja Lawrence Simeon.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)