Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2015

150131 - Ei lisenssiä Ykköseen
Palloliitto Ykkösen lisenssikomitea on päättänyt evätä Atlantiksen lisenssihakemuksen. Komitea katsoi pääasiallisena syynä, että seuran toimittama pelaajakehitysohjelma ei täytä lisenssimääräysten asettamia vaatimuksia.

150130 - Neljä Akatemia-sopimusta
Jokke allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Juuso Leimu (s. 1998), Rasmus Martin (s. 1998), Joona Sneitz (s. 1998) ja Joakim Ärilä (s. 1998) ovat allekirjoittaneet kauden 2015 kattavan Akatemia-sopimuksen Atlantiksen kanssa.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla poikien panosta tulevalla kaudella. - Jokke oli Akatemiassa jo viime kaudella. Kehitys on ollut niin hurjaa, että nyt poika tappelee jo minuuteista edustuksen peleissä. Uskon myös muiden ottavan isoja askeleita tällä kaudella. Joona pelaa fiksusti, Juuso on ollut yllättävän hyvä uudella pelipaikalla ja Rasmus pääsee Viton oppiin.


150129 - Lisenssipäätös lauantaina
Palloliitto Ykkösen lisenssikomitea kokoontuu perjantaina päättämään Ykkösen lisensseistä kaudelle 2015. Päätökset julkistetaan lauantaina.

150121 - Kiitos Adi!
Adi vaihtaa PKKU:n riveihin. Atlantis-legenda Adriano siirtyy ensi kaudeksi PKKU:n riveihin Keravalle. Hyökkääjä täytti viime kaudella vanhan lupauksensa esiintyä vielä kerran Atlantis-paidassa ja tekikin sen upeasti. Punainen 30 raatoi suurella sydämellä tilastoihin 25 ottelua ja 6 maalia Kakkosessa sekä oli isossa roolissa johdattamassa Atlantista ylivoimaiseen lohkovoittoon.

Adriano lähtee Atlantiksesta haikein mielin. - Pystyn ehkä pelaamaan vielä vuoden tai pari, mutta Ykköseen vauhti ei enää riitä. Mutta ehkä joku päivä minut nähdään Atlantiksessa vielä jossain muussa roolissa.


150120 - Tenkanen kerää jo jengiä Ykköseen
Tenkanen vauhdissa. Atlantis-manageri Aarne Tenkasella on riittänyt kiireitä viime viikkoina. Rahoituskuvioiden ohella mies rakentaa ensi kauden joukkuetta.

- Duunia paiskitaan nyt siihen malliin et Ykkösessä skulataan ens kaudella. Ja siellä halutaan myös pärjätä. Tavoite on olla paras nousijajoukkue, manageri paaluttaa.

- Jos Ykkösen portit Atlantikselle aukeaa, haluamme tarjota mahdollisimman monelle omalle pelaajalle sauman näyttää osaamistaan. He kuitenkin paikan meille hankkivat. Mut saletisti jengi tarvii myös vahvistuksia. Ykkönen on nykyään helvetin kova sarja. Kyselijöitä on ollu paljon jo nyt ja kun lisenssipäätös tulee, halukkaita on saletisti jonossa. Olisimmehan stadin ainoa Ykkösen jengi. Mut rima tulee olemaan korkealla, Tenkanen miettii.

Palloliitto on ilmoittanut Ykkösen lisensseistä päätettävän tammikuun loppuun mennessä.


150117 - Akatemia kukisti Atletico Malmin
Jokke osui Akatemian pelissä. Atlantis Akatemia ja Atletico Malmi kävivät maalirikkaan väännön Talin hallissa lauantai-iltana. Alku mentiin malmilaisten komennossa, mutta punapaidat käänsivät toisella jaksolla pelin edukseen maalein 5-4 (2-3). Akatemia-beibeistä kiitosta keräsivät erityisesti useamman mainion torjunnan venyttänyt Rasmus Martin, vasempana pakkina onnistuneesti debytoinut Juuso Leimu, keskikentän pohjalla raatanut kippari Joakim Ärilä sekä pienen penkityksen jälkeen työmoraalin löytänyt Alberon Zeneli. Näistä Ärilä ja Zeneli kirjauttivat nimensä myös maalitilastoihin. Akatemian seuraava koitos on ensi viikonloppuna, jolloin joukkue kohtaa Pallomyllyssä KäPan A-juniorit.

150115 - Inter ratkaisi rutiinilla
Jokke ei aristellut liigavauhdissa. FC Interin liigamiehistö näytti Atlantikselle, miten maalipaikat tulee hyödyntää. Inter puhkoi terävillä vastaiskuilla tehokkaasti Atlantiksen alakerran ja iski jo avausjaksolla pallon kolmesti Jiri Kosken selän taakse. Asialla olivat Mika Ojala, Henri Lehtonen ja Blend Miftari. Toisella jaksolla Vahid Hambo osui vielä kertaalleen. Loppunumerot Javenture-Areenalla olivat näin turkulaisille 4-0.

Interin terävyys maalipaikoissa oli helsinkiläisille liikaa. Punapaitojen peliesityksessä oli kuitenkin paljon positiivistakin. Pallo pysyi ajoittain pitkät tovit Atlantiksen hallussa, eikä joukkue missään vaiheessa joutunut pahemmin jyrän alle. Hyökkäyspäässä Sakari Tukiaisen jättämä aukko on vielä paikkaamatta, ja myös alakertaan kaivataan lisää varmuutta. Plussapuolelle menee ehdottomasti myös Akatemian kipparin Joakim Ärilän ennakkoluuloton esitys. Tästä on hyvä jatkaa pre-seasonia.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Ville Teelahti, Severi Murto, Salma Kamara, George Cole, Kalle Kärki (65. Valdrin Azemi), Samuel Chidi (80. Farid Mountassir), Buba Gibba, Lawrence Simeon, Farid Mountassir (55. Joakim Ärilä) ja Joakim Ärilä (39. John Samuel).


150114 - Torstaina Turkuun
FC Inter Atlantis aloittaa torstaina pre-seasonin harjoituspelit perinteisellä Turun vierailulla. Helsinkiläiset kohtaavat klo 14 Javenture-Areenalla cup-finalisti FC Interin.

Atlantis matkaa torstain koitokseen pienellä ryhmällä. Työ- ja kouluesteet verottavat rankasti harjoitusrinkiä, ja toisaalta moni pelaaja odottaa vielä ensi kauden sarjatason varmistumistakin. Tuleen saadaan kuitenkin kohtuullinen nippu viime kauden pelimiehiä, muutama uusi yrittäjä sekä pari Akatemia-beibiä. Arvokasta oppia tarjolla.


150110 - Vito jatkaa maalivahtivalmentajana
Vito vastaa maalivahtivalmennuksesta. Mamadou "Vito" Diatta vastaa ensi kaudellakin Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian maalivahtivalmennuksesta. Hän aloittaa nyt neljännen kautensa tehtävässä.

Diattan harjoituksissa riittää tunnetusti vilskettä, kun Vito pitää isällistä huolta suojateistaan. "Nopeammin, nopeammin!!!" kaikuu hallissa, kun Viton enkelit lentelevät tolpalta tolpalle. Viton talliin valitaan jälleen 3-4 onnekasta liimanäppiä.


150107 - Filip jatkaa fysiona
Filip Lunabba Filip Lunabba jatkaa Atlantis-fysiona myös tulevalla kaudella. Lunabba vastaa edustusjoukkueen ja Akatemian lihashuollosta, loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksesta sekä toimii otteluissa lääkintävastaavana. Jatkossa Pikkujättiläinen ottaa harteilleen myös Atlantis-pelaajien fyysisen valmennuksen, joten ensi kaudella jopa Akatemia-beibeiltä saattaa löytyä jonkinmoisia lihaksia.

150107 - Chris jatkaa huoltajana
Christopher Aruna Christopher Aruna jatkaa Atlantis-miehistön huoltajana tulevallakin kaudella. Aruna vastaa edustusjoukkueen ja Akatemian varustehuollosta toimien samalla myös Simeonin tyttären babysitterinä sekä maalijyvän kadottaneen hyökkääjätähden tai itseluottamuksensa hukanneen maalivahtilupauksen henkilökohtaisena psykologina. Lisäksi suurella sydämellä operoiva Atlantislainen on vakikasvo jokaisella talkootyökeikalla.

150105 - Tenkanen älähti - Koe-eläinpuisto jatkuu
Tenkanen vauhdissa Atlantis-manageri Aarne Tenkanen pistää nyt alkuvuodesta asioita kuntoon isolla kädellä. Tällä kertaa mies laittoi Yleisradion ojennukseen.

- Soitin Yleen isolle pomolle ja sanoin et nyt järki käteen tän Koe-eläinpuiston kanssa. Jos joku kukkahattutäti ei siitä diggaa ei koko ohjelmaa tarvii hyllyttää. Vähän ne eka kakisteli mut myöns sit et näinhän se on. Eli ohjelma jatkuu.

Yle ilmoitti viime viikolla lopettavansa Gösta Sundqvistin käsikirjoittaman Koe-eläinpuiston lähetykset ohjelman saaman runsaan negatiivisen palautteen vuoksi. Yhtiössä on nyt tultu toiseen käsitykseen.


150105 - Tenkanen täynnä virtaa
Tenkanen rahanhakumatkalla... Atlantis-manageri Aarne Tenkanen valmistelee jo innolla tulevaa kautta.

- Koko seuras on ollu tekemisen meininki siitä lähtien kun tuli tieto et meil on saumat Ykköseen. Lisenssipapereita on täytelty vino pino ja keskiviikkona ne kiikutetaan liittoon. Sponssirahaa on kerätty viikossa kolme kertaa sen mitä koko viime vuonna yhteensä. Taustaryhmään on saatu uutta verta kun meidän "suklaapojat" on palannu riveihin. Pojat hankki samantien kolme sponssidiiliä. Mullakin on pari tuttua rahamiestä jotka on eteläs parhaillaan. Kunhan palaavat Suomeen saavat kaivaa kuvettaan..., Tenkanen suunnittelee.

Palloliitto on pyytänyt Atlantista ja VIFK:ta toimittamaan Ykkösen lisenssihakemukset 8. tammikuuta mennessä.


150104 - FC Espoo koulutti Akatemiaa
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian ensimmäinen testikoitos päättyi tylyihin 2-6 (0-2) lukemiin, kun FC Espoon A-juniorit kouluttivat Akatemia-beibejä Pallomyllyssä. Espoolaisjunnujen vauhti oli beibeille liikaa, ja moni punapaita sai todeta, ettei pysynyt kyydissä mukana. Mutta tästä alkaa Akatemian uusi tuotantokausi, ja työnteko jatkuu maanantain harjoituksissa.

150102 - Lomat on pidetty
Atlantis FC Atlantis-miehistö kokoontui perjantaina uuden vuoden ensimmäisiin yhteisharjoituksiin. Kevyen treenin lisäksi käytiin läpi tulevan kauden suunnitelmia ja pelisääntöjä. Työnteko alkaa toden teolla maanantaina. Nuoriso-osasto pääsee esittelemään osaamistaan valmennusjohdolle jo sunnuntaina-iltana, kun Atlantis Akatemia kohtaa FC Espoon A-juniorit Pallomyllyssä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)