Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2014

141124 - Atlantis etelälohkoon
Kakkonen Atlantis pelaa ensi kaudella Kakkosen etelälohkossa, missä mukana ovat:
  • Atlantis FC (Helsinki)
  • FC Vaajakoski (Jyväskylä)
  • IF Gnistan (Helsinki)
  • JäPS (Järvenpää)
  • KäPa (Helsinki)
  • NJS (Nurmijärvi)
  • Pallohonka (Espoo)
  • PKKU (Kerava)
  • Ilves-Kissat (Tampere)
  • TPV (Tampere)

Palloliitto julkisti tulevan kauden lohkojaot maanantaina. Samalla vahvistettiin, että kaudesta 2016 lähtien Kakkonen pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana.


141121 - Lunta!
Lumi Lumi on jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta, joka syntyy pilvissä ja sataa maahan talvella. Puhdas lumi on valkoista ja läpinäkymätöntä. Lumi muodostaa maan pinnalle valkoisen, eristävän peitteen, joka joskus muinoin on säilynyt jopa kuukausia, kunnes lämpötila on noussut nollan yläpuolelle ja lumi sulanut. Lumi tuottaa suurta iloa ja nautintoa erityisesti lapsille - ja nyt myös meille atlantislaisille.

141121 - Georgelle jatkosopimus
Poika jatkaa Atlantis-paidassa. George Cole (s. 1989) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2016 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Cole nostettiin viime toukokuussa Atlantiksen reservimiehistöstä edustusjoukkueeseen, ja pallotaituri ehti pelaamaan Kakkosessa 22 ottelua iskien niissä 10 maalia.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla Colen panosta tulevalla kaudella.

- Pojalla on valtavasti taitoa. Hän on nopea ja omaa erinomaisen laukauksen. Joukkuepelissä on varsinkin puolustussuuntaan vielä paljon kehitettävää, mutta nyt Pojalla on tilaisuus näyttää, pystyykö hän ottamaan tuon tarvittavan askeleen, jotta voisi auttaa joukkuettaan entistä paremmin.


141117 - Akatemia aloittaa 2. tammikuuta
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian seuraava tuotantokausi käynnistyy perjantaina 2. tammikuuta. Valmistavat harjoitukset jatkuvat marras-joulukuussa. Ensimmäiset harjoitusottelut pelataan tammikuussa: heti 4.1. vastaan asettuu Pallomyllyssä FC Espoon A-juniorit ja 17.1. Talin hallissa Atletico Malmi.

141112 - Akatemia ottaa vielä testipelaajia
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia testaa marras-joulukuussa uusia yrittäjiä tammikuussa alkavaa seuraavaa tuotantokautta varten. Akatemia-ryhmään valitaan ensi kaudelle lahjakkaita, motivoituneita '96-'99 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä.

Atlantis Akatemia toimii seuran edustusjoukkueen yhteydessä, ja mukaan valittavien pelaajien tulee sitoutua säännölliseen, päivittäiseen harjoitusrytmiin. Tulevalla kaudella vaatimustasoa Akatemiassa hilataan jälleen muutama pykälä ylöspäin eli motivoituneille pelimiehille tarjolla on erinomainen koulu. Lisätietoa Atlantis Akatemian toiminnasta antaa Janne Wikman (p. 040-5532172).

141106 - Sakke osui kahdesti!
Sakke osui heti AIK:n paidassa. Atlantis-hyökkääjä Sakari Tukiainen oli avauskokoonpanossa, kun AIK kohtasi Syrianska FC:n Skytteholmin keinonurmella klo 19 Suomen aikaa. Peliä ei montaa minuuttia ehtinyt kulua, kun Saken tykki puhui ja pallo oli Syrianskan verkossa. Tukiainen oli iskeä toistamiseenkin jo avausjaksolla, mutta Syrianskan puolustus pelasti maaliviivalta.

Koitos päättyi lopulta AIK:n hyväksi 3-2 (2-0). Sakke osui kertaalleen myös toisella jaksolla, joten Tukiaisen debyytti Ruotsissa toi heti kaksi maalia plus paljon positiivista palautetta.


141104 - Tenkanen uskoo Sakkeen
Tenkanen uskoo Sakkeen. Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen luottaa vahvasti Sakari Tukiaisen mahdollisuuksiin raivata tiensä ammattilaiskentille.

- Muistan Tuksun jo parin vuoden takaa kun se notkui usein meidän keikoilla. Siks olinkin ihmeissä kun näin kundin tammikuussa Akatemian treeneissä. Mä tsiigasin sitä vähän aikaa ja sanoin sit Arrudalle et tsekkaa toi kundi edarissa. Nyt se skulaa sit Ruotsissa, Tenkanen muistelee.

Lisää Tenkasen mietteitä Sakari Tukiaisesta löydät Iltalehden sivuilta.


141104 - AIK:lla kolme testipelaajaa
AIK Ruotsalaisseura AIK on kutsunut kolme testipelaajaa näytille marraskuun ensimmäiselle viikolle. Alexander Jakobsen tulee PSV Eindhovenin organisaatiosta, Janne Saksela esiintyi tällä kaudella Rovaniemen Palloseuran riveissä ja Sakari Tukiainen pommitti maaleja Atlantiksen paidassa.

- Haluamme saada pelaajista tarkemman kuvan, ja nyt on hyvä tilaisuus siihen. Olen nähnyt kaikki kolme sekä otteluissa että harjoituksissa tänä vuonna. Olemme valinneet yhden pelaajan kullekin kenttäkolmannekselle, ja tulemme vertaamaan heitä nykyisiin pelaajiimme, akatemia-pelaajiimme sekä tarkkailemiimme kokeneempiin pelaajiin, AIK:n pääskoutti Tobias Ackerman kertoo seuran verkkosivuilla.


141104 - Sakke AIK:n testiin
Sakke näyttää taitojaan AIK:n harjoituksissa. Atlantis-hyökkääjä Sakari Tukiainen harjoittelee tämän viikon ruotsalaisseura AIK:n mukana. Ohjelmassa on myös ainakin yksi harjoitusottelu, missä ruotsalaiset testaavat suomalaistykin tulivoimaa. AIK on seurannut Tukiaisen otteita jo pidempään, ja nyt mies halutaan nähdä myös tositoimissa.

AIK varmisti viikonloppuna kolmannen sijan Allsvenskanissa, mikä takaa tukholmalaisille paikan eurokentille ensi vuonna. Seuran riveissä pelaa suomalaisista tällä hetkellä puolustaja Sauli Väisänen, mutta sinivalkoista väriä Gnagetissa on nähty usein aikaisemminkin - viimeksi hyökkääjäkolossi Eero Markkanen siirtyi AIK:n kautta espanjalaisjätti Real Madridin organisaatioon.

Lisää Sakari Tukiaisen kuulumisia löydät Orsasportin sivuilta.


141101 - Niin lähellä, niin kaukana
Tenkanen mietti jo tulevia. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on vielä kaksi viikkoa EIF-tappion jälkeen hiljaista miestä. Tenkaselle tyypillinen hyväntahtoinen uho ja lennokkaat jutut eivät puheessa juuri kuulu.

- Kyllä tappio söi rankasti. Meillä oli mahtava kausi, mutta lopulta käteen ei jäänyt mitään. Oli julmaa lopettaa se näin, mutta peli on raakaa. EIF oli Bolliksella parempi ja ansaitsi nousunsa.

Hetken miettimisen jälkeen Tenkanen rupeaa löytämään jo positiivisiakin seikkoja. - Arruda opetti joukkueelle työnteon merkityksen. Teimme enemmän duunia kuin yksikään muu itälohkon jengi. Se näkyi tuloksissa ja se näkyi monen pelaajan kehityksessä. Edustuksen ja Akatemian yhteistyö toimi mainiosti, ja palkinnoksi tästä reservit nousi taas pykälän ylemmäksi kohti kilpasarjoja.

Tenkanen on myös kääntänyt katseensa jo kohti tulevaa. - Teemme lähiviikkoina tarkemmat suunnitelmat, mutta varmasti tulemme jatkamaan samoilla linjoilla. Pyrimme toimimaan mahdollisimman ammattimaisesti: hyvä valmennus, kunnon harjoitusolosuhteet, veskarivalmentaja, oma fysio, hieronnat, energiatankkaukset, toimiva varustehuolto.

- Toivottavasti mahdollisimman moni pelaajakin on halukas jatkamaan. Varmasti joillakin on kysyntää ylöspäin, ja joku ehkä lähtee fyrkan perässä muualle, mutta varmasti myös halukkaita tulijoita riittää. Saletisti meillä on kuitenkin hyvä nippu ensi kaudellakin. Ehkä sitten ensi syksy tuo meillekin palkinnon.

- Positiivisia uutisia tulee myös junnupuolelta. Meillä on ensi kaudella edustuksen ja Akatemian lisäksi joukkueet A-, B- ja C-junnuissa. Suunnitelmissa on lisäksi uuden pikkujunnujoukkueen käynnistäminen.

- Tarvitsemme kuitenkin vahvistuksia myös taustoille. Tino painaa yksin duunia toimistolla, ja meitä on vain muutama kaveri häntä jeesaamassa. Jos haluat mukaan hyvään seuraan, ja uskot voivasi meitä jossain roolissa auttaa, ota ihmeessä yhteyttä!, lentävä manageri heittää lopuksi.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)