Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2014

141029 - Buballe jatkosopimus
Buba jatkaa Atlantis-paidassa. Buba Gibba (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2015 kattavan pelaajasopimuksen. Gibba sneppaili 2013 vielä Atlantiksen reservien keskikentällä Kutosessa, mutta Alan Arruda nosti miehen viime talvena edustuksen rinkiin ja asetti tämän topparin tontille. Eikä Gibba paikastaan enää luopunut, sillä debytantille kertyi tulokaskaudellaan 24 ottelua Kakkosessa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on mielissään Gibban jatkosopimuksesta.

- Buba on kehittynyt vuodessa aivan valtavasti. Hän on puolustussuuntaan jo todella hyvä - nopea, ulottuva ja vahva pääpalloissa. Ylöspäin pelaamisessa on vielä parannettavaa, mutta hänellä on hyvä silmä ja mainio vasen jalka. Lisää kokemusta ja lisää itseluottamusta, niin Bubasta kouliintuu vielä kova pelimies.

Atlantis on nyt julkistanut ensi kaudelle kolme pelaajasopimusta: Buba Gibba, Salma Kamara ja Sakari Tukiainen.


141021 - Sakke leikkauspöydälle
Sakke operoidaan tänään. Atlantis-hyökkääjä Sakari Tukiainen joutuu tänään leikkauspöydälle, kun vasemman kämmenen luita järjestellään hiukan uuteen uskoon. Maalitykki pelasi nousukarsintaottelut käsi murtuneena kipsin ja kipulääkityksen turvin, mutta nyt on edessä korjausoperaatio. Tukiainen päässee aloittamaan kevyen harjoittelun jälleen ensi viikolla.

141019 - Atlantis mukana UEFA:n rasisminvastaisessa kampanjassa
FARE Atlantis osallistuu jälleen FARE:n (Football Against Racism in Europe) ja UEFA:n toteuttamaan mittavaan rasisminvastaiseen kampanjaan 9.-23. lokakuuta. Mukana kampanjassa on seuroja ja yhteisöjä yli neljästäkymmenestä Euroopan maasta. FARE:n rasisminvastainen viesti tulee kampanjan aikana näkymään mm. UEFA:n Champion League -pelien yhteydessä.

141018 - EIF oli liian vahva
Jussi ampui avausmaalin. Atlantis ja EIF kävivät värikkään taiston Bolliksen tuhatpäisen katsomon edessä. Avausjakso mentiin tasalukemissa, mutta toisella puolikkaalla EIF näytti paremmuutensa ja vei Ykkösen paikan ansaitusti maalein 1-3 (1-1). Onnittelut Tammisaareen!

EIF tarvitsi ottelusta voiton, ja vieraat aloittivatkin vahvasti. Vähitellen myös punapaidat pääsivät peliin mukaan, ja 18. minuutilla Jussi Äijälä tykitti rangaistusalueen kulmasta pallon voimalla takanurkkaan. Kotiyleisön riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin Atlantis-puolustus nukahti, ja Etchu Tabe pääsi sutimaan pallon maalin edustalta verkkoon. Tämän jälkeen molemmilla oli paikkansa lisäosumiin, mutta enempää maaleja avausjaksolla ei nähty.

Toisella jaksolla peli alkoi kääntyä vieraille. Kippari Lauri Bergström joutui tulemaan reisivammaisena vaihtoon 48. minuutilla, ja tämä söi punaisia. Vihdoin 61. minuutilla Alimamy Jalloh kaatoi Taben rangaistusalueella, ja Johan Estlander sijoitti pilkulta varmasti 1-2. Atlantis haki tasoitusta, ja muutaman mainion paikan isännät saivatkin luotua. Verkkoon asti palloa ei kuitenkaan onnistuttu saamaan. Lopullinen niitti isäntien takaa-ajolle oli, kun Mamadou Konate 88. minuutilla karkasi vasemmalta ja ampui pallon tarkasti takanurkkaan. Tämä sammutti Atlantiksen toivonkipinän.

EIF nousee ensi kaudeksi ansaitusti Ykköseen yhteismaalein 6-4. Atlantiksen kohtalona on jäädä odottamaan mahdollisia täydennysmenettelyn kautta avautuvia lisäpaikkoja. Peli on raakaa. Mahtava kausi ja 17 ottelun voittoputkikaan ei tuonut punapaidoille nousua, kun kaikki ratkesi syksyn kahdessa karsintaottelussa.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Jussi Äijälä, Salma Kamara (72. Abdul Sesay), Niko Tirkkonen, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (48. Andre), George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


141015 - Lauantaina toinen osaottelu
Ykkönen Lauantaina klo 15.00 käynnistyy Atlantiksen ja EIF:n välisen nousukarsinnan toinen osaottelu. Töölön Pallokentällä ratkeaa, kumpi joukkueista pelaa Ykkösessä ensi kaudella.

Lipunmyynti aukeaa lauantaina klo 13.30. Pääsylippujen hinnat ovat aikuisilta 10 eur sekä lapsilta (7-16 v.), opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 5 eur. Kausikortit ovat voimassa myös karsintapelissä. Vierasjoukkueen kannattajille on Bolliksella varattu oma katsomonosa.


141015 - Akatemia aloittaa ensi viikolla
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia aloittaa ensi viikolla valmistautumisen uuteen tuotantokauteen. Akatemia järjestää loka-marraskuussa Talin hallissa harjoituksia, joissa myös uudet yrittäjät pääsevät esittämään taitojaan. Akatemia-ryhmään valitaan ensi kaudelle lahjakkaita, motivoituneita '96-'99 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä.

Atlantis Akatemia toimii seuran edustusjoukkueen yhteydessä, ja mukaan valittavien pelaajien tulee sitoutua säännölliseen, päivittäiseen harjoitusrytmiin. Tulevalla kaudella vaatimustasoa Akatemiassa hilataan jälleen muutama pykälä ylöspäin eli motivoituneille pelimiehille tarjolla on erinomainen koulu. Lisätietoa Atlantis Akatemian toiminnasta antaa Janne Wikman (p. 040-5532172).

141013 - Kuvasatoa Tammisaaresta

Sakke & Tabe Kovia kokenut mies

Tukiainen & Tabe            Kovia kokenut mies
     

Pysäytä Poika! Simeon & Itkijä-Astrada

Tehtävä: Pysäytä Poika!        Simeon & Itkijä-Astrada
      


141012 - Atlantis taisteli tasoihin
Late ampui avausmaalin. EIF ja Atlantis kävivät värikkään taiston Tammisaaren keskuskentällä. Molemmilla oli ottelussa hetkensä, mutta lopulta tiukan väännön jälkeen päädyttiin tasanumeroihin 3-3 (1-0).

EIF aloitti kotiareenallaan vahvasti. Isännät hallitsivat avausminuutteja, mutta vähitellen myös helsinkiläiset pääsivät peliin mukaan. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti, kunnes 26. minuutilla EIF nappasi pallon punapaitojen alakerralta. Matias Astrada tarjoili Fisnik Gerxhaliulle, joka ampui avausmaalin tarkasti vasempaan alakulmaan. Atlantis haki rajusti tasoitusta. Buba Gibba puski kulmasta tolppaan, ja George Cole harhautti jo maalivahdin, mutta sijoitti pallon tolpan väärälle puolen. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Mamy puski kavennuksen.

Toisella jaksolla Atlantis jatkoi takaa-ajoaan. Yritys palkittiin 52. minuutilla, kun kippari Lauri Bergströmin tykki puhui 20 metristä ja pallo upposi vasempaan alakulmaan. Tämä herätti isännätkin, ja punapaitojen synkkä pariminuuttinen näytti jo ratkaisevan pelin. Ensin Mamadou Konate ohjasi reboundin verkkoon 64. minuutilla. Vain minuuttia myöhemmin Lucas Kaufmann ajoi tekopaikkaan ja tuikkasi numeroiksi jo 3-1. Samaan myllytykseen osui vielä isäntien kulma, mikä päättyi puskuun ylärimaan. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan antautuneet. Alimamy Jalloh puski 70. minuutilla Jussi Äijälän kulmasta kavennuksen. Jälleen tuli kuitenkin kylmää vettä punapaitojen niskaan, kun erotuomari Petri Viljanen näytti vain minuuttia myöhemmin toistamiseen keltaista korttia Alpha Samalle. Kotiyleisö odotti omiltaan lisäosumia, mutta Atlantis taisteli alivoimallakin. Maalitykki Sakari Tukiainen karkasi puolittain läpiajoon 82. minuutilla, ja Saken kanuuna puhui 20 metristä. Pallo tarkasti vasempaan alakulmaan, ja numerot 3-3. Nyt juhlittiin vuorostaan helsinkiläisten fanikatsomossa. Enempää osumia Tammisaaressa ei enää nähty, joten Bolliksella jatketaan ensi lauantaina tasanumeroista.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen (68. Salma Kamara), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Alpha Sama (71. ua), George Cole (88. Severi Murto), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (83. Ville Teelahti).


141011 - Luvassa tiukkaa vääntöä
EIF Atlantis ja EIF voittivat kumpikin selvällä erolla omat Kakkosen lohkonsa. Joukkueet keräsivät kaikista lohkovoittajista eniten pisteitä, joten kova kaksikko osui karsintoihin vastakkain. Luvassa onkin rajua taistelua, jossa ratkaisua haetaan toisen virheistä.

Joukkueiden mahdolliset aloituskokoonpanot:

            O.Forsström

     Eklund  Tabe   Liespuu   Moura

             Timoska

     Astrada  Mondino C.Forström  Kaufman

             Konate


             Tukiainen

      Jalloh     Cole     Adriano

          Bergström  Simeon

     Tirkkonen  Teelahti  Sama  Äijälä

             Koski
	   


141010 - Sunnuntaina se alkaa
Ykkönen Sunnuntaina klo 15.00 käynnistyy Tammisaaren keskuskentällä nousukarsintojen ensimmäinen osaottelu. Toinen osaottelu pelataan Bolliksella seuraavana lauantaina.

Nousija ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Tasatilanteessa voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli nämäkin ovat tasoissa, pelataan Helsingissä 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Jos tämäkään ei tuo ratkaisua, nousija selviää rangaistuspotkukilpailussa.


141006 - Fanibusseja Tammisaareen
EIF Sunnuntaina matkaa 1-2 bussilastillista Atlantis-faneja Tammisaareen. Ensimmäinen bussi on jo täynnä ja parhaillaan kerätään kiinnostuneita toiseen. Tarkemmat yksityiskohdat ja hinnat selviävät lähipäivinä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: tino.kinnunen@atlantisfc.fi.

Nousukarsintojen ensimmäinen osaottelu pelataan Tammisaaren keskuskentällä sunnuntaina klo 15.00. Toinen osaottelu pelataan Bolliksella lauantaina 18.10. klo 15.00.


141005 - 40 maalin mies
40 maalia 27 pelissä. Sakari Tukiainen ampui kauden 27 runkosarjapelissä käsittämättömät 40 maalia Atlantikselle. Tilastot kertovat muutakin mielenkiintoista. Tukiainen pelasi jokaisessa 27 ottelussa täydet minuutit. Varoituksia tai ulosajoja ei kertynyt yhtään, vaikka Sakke ei todellakaan varonut kontakteja.

Tukiainen liittyi Atlantikseen marraskuussa 2013. Muutaman reservien testitreenin jälkeen tuli kehotus mennä kokeilemaan edustuksen mukaan. Hymyilevä kiduttaja Sunny Akintmehin veti edustukselle loppuvuodesta fysiikkatreenejä. Erään tavallista tiukemman treeniviikon päätteeksi Sunny kehotti pelaajia käymään viikonloppuna palauttavalla tunnin lenkillä. Seuraavalla viikolla kysyttäessä, ketkä tekivät lenkin, Saken käsi nousi ainoana.

Alan Arruda otti Atlantis-miehistön komentoonsa tammikuussa 2014. Muutaman treeniviikon ja ensimmäisten treenipelien jälkeen Arruda ilmoitti seurajohdolle. - Emme tarvitse enempää hyökkääjiä. Sakke on meidän ykköshyökkääjä. Adi ja Chidi voivat tuurata, jos tarvitaan.

Alkukaudesta kaksikko Tukiainen - Adriano paukutti osumia tasatahtiin, mutta pian Adin oli luovutettava. - Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, voisin yrittää kilpailla Saken kanssa, mutta nyt en enää pärjää. Tämän jälkeen Adriano keskittyi jakamaan oppejaan uudelle ykköstykille. Tämä otti kaiken opin auliisti vastaan, ja maaleja syntyi entistä tiuhempaan tahtiin.

Loppukaudesta myös media kiinnostui Tukiaisen huikeasta maalimäärästä. Lehtijutut ja TV-haastattelut seurasivat toisiaan, mutta Sakke ei ruvennut leijumaan vaan harjoitteli entistä innokkaammin. Ei ollut yksi tai kaksi kertaa, kun Talin kentänhoitajat saivat hätyytellä Tukiaista pois nurmelta, kun treenivuoro oli päättynyt jo puoli tuntia aikaisemmin.

Tukiaisella on jäljellä kaksi vuotta sopimusta Atlantiksen kanssa, mutta kauden päätyttyä Sakke todennäköisesti suuntaa testiin johonkin päin maailmaa. Eikä olisi enää mikään ihme, jos joku isompi seura haluaisi riveihinsä tuollaisella asenteella varustetun Kutosen maalitykin.


141004 - Atlantis päätti voitokkaasti
Sakke iski kolme Viikkarien verkkoon. Atlantis haki Kakkosen päätöskierroksella sarjapisteet Vuosaaresta, kun FC Viikkarit kukistui maalein 1-5 (0-1).

Avausjaksolla isännät pistivät kampoihin tiukasti. Maalintilanteita ei nähty juuri kummassakaan päädyssä, ennen kuin juuri ennen taukovihellystä Salma Kamara kaadettiin rangaistusalueella ja Sakari Tukiainen ampui pilkulta taukotilanteeksi 0-1.

Toisella jaksolla tilaa kentällä oli enemmän, ja Atlantis-hyökkäys pääsi mellastamaan vapaammin. Ensin George Cole viimeisteli läpiajosta 0-2 (49. min.). Tämän jälkeen Tukiainen oli asialla kahdesti (61. ja 64. min.). Mika Hadjiev ampui isäntien kavennuksen 66. minuutilla, ja lopulta vielä Jesse Mutikainen 81. minuutilla ohjasi pallon omaan verkkoon Saken ahdistaessa. Näin loppunumerot 1-5.

Voitolla Atlantis nousi 68 pisteeseen ja pääsee valmistautumaan tulevana viikonlopppuna alkaviin nousukarsintoihin. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen MP:hen kertyi lopulta peräti 17 pinnaa. Sarjanousijat SC KuFu ja FC Viikkarit matkaavat takaisin Kolmoseen.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (66. Severi Murto), Alpha Sama (67. Joakim Ärilä), George Cole, Sakari Tukiainen ja Adriano (21. Salma Kamara).


141003 - Lauantaina Vuosaareen
FC Viikingit Atlantis kohtaa lauantaina Kakkosen päätöskierroksella FC Viikkarit. Taisto sarjapisteistä alkaa Kartanon keinonurmella jo klo 14.00.

Viikinkien reservijoukkue FC Viikkarit nousi tälle kaudelle Kakkoseen. Kakkonen osoittautui nuorelle ryhmälle kovaksi sarjaksi, ja edessä on ensi kaudeksi paluu Kolmoseen. Vuosaarelaiset haluavat kuitenkin varmasti viimeisessä pelissä esittää parastaan, joten kelpo vastus Atlantikselle on jälleen luvassa.


141002 - Kertoimet.com uusi yhteistyökumppani
Kertoimet.com Suosittu Kertoimet.com -sivusto on liittynyt Atlantiksen tukijoukkoihin. Kertoimet.com tarjoaa päivittäin tuoreimmat veikkausvinkit sekä uutiset urheilun maailmasta Suomesta ja ulkomailta. Tietoa löytyy kaikista suosituimmista lajeista formuloista jalkapalloon ja jääkiekkoon.

141001 - Reservien sarjakausi päätökseen
Akatemia-beibi Atlantiksen reservimiehistö päätti sarjakautensa Vitosessa pelaamassa päätöskierroksella maalittoman tasapelin sarjakakkosen FC Kuitun kanssa. Reservit pelasivat nousun varmistuttua loppukauden lähes täysin B-junnujoukkueella, joten Akatemia-beibit saivat oivaa oppia miesten peleistä ja pääsivät antamaan näyttöjä ensi kauden Akatemia-joukkuetta varten.

Tulevalla kaudella vaatimustasoa Akatemiassa hilataan jälleen muutama pykälä ylöspäin eli motivoituneille tulevaisuuden pelimiehille tarjolla on erinomainen koulu. Valmistautuminen Akatemian uuteen tuotantokauteen aloitetaan välittömästi edustuksen karsintapelien jälkeen. Lisätietoa Atlantis Akatemian toiminnasta antaa Janne Wikman (p. 040-5532172).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)