Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2014

140930 - Tiukempia paitoja!
Lahtelaisilla piti kiirettä Bolliksella. Atlantis hankki tälle kaudelle Luanvin varsin ihonmyötäiset pelipaidat. Hyvän laadun lisäksi tarkoitus oli löytää paidat, joista repimällä ei hevin pysäytettäisi punaisten sähäköitä pikakiitäjiä. Ensi kaudelle tarvitaan näköjään vielä tiukemmat paidat...

140929 - Atlantiksella maalijuhla Bolliksella
Sakke iski kolme Lahden verkkoon. Atlantis viimeisteli virettään karsintoja varten, kun helsinkiläiset kohtasivat FC Lahti Akatemian Töölön Pallokentällä maanantai-iltana. Punapaidat esittivät pirteää hyökkäyspeliä ja latoivat lopulta selkeät 5-1 (2-0) voittonumerot.

Atlantis ei tahtonut saada peliään kulkemaan avausjaksolla. Lahtelaiset karvasivat alussa ärhäkästi, ja isäntien syötöt eivät napsahtaneet kohdalleen. Vähitellen alkoi kuitenkin punakone hyrrätä paremmin. Ensin Andul Sesay nappasi pallon mustapaidalta ja nosti sen näyttävästi Miikka Mujusen yli verkkoon, kun pelikello näytti 15. minuuttia. Pari minuuttia ennen taukovihellystä Andren kaukolaukaus pamahti ylähirteen, ja Sakari Tukiainen iski paluupallon verkkoon. Näin tauolle mentiin numeroissa 2-0.

Toiselle jaksolle lahtelaiset lähtivät hakemaan kavennusta, mutta vieraiden kiri loppui lyhyeen, kun Sesay kaadettiin rangaistusalueella 55. minuutilla. Tukiainen ampui pilkulta varmasti 3-0. Sakke viimeisteli hattutempun 80. minuutilla, kun vaihtomies Salma Kamara tarjoili näyttävän läpisyötön, eikä punainen 22 erehtynyt. Kasperi Heinonen ampui lahtelaisten kavennuksen 90. minuutilla, mutta Kamara kuittasi minuuttia myöhemmin loppunumeroiksi 5-1.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (62. Severi Murto), Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen, Alimamy Jalloh, Abdul Sesay, George Cole (62. Salma Kamara), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon (68. Thiago) ja Buba Gibba.


140928 - Maanantaina vastassa Lahti Akatemia
FC Lahti Atlantis kohtaa maanantaina FC Lahti Akatemian. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen iltavaloissa klo 18.30.

Lahti Akatemia on sarjataulukossa kuudentena 31 pisteellä ja ehkä hiukan yllättäen vielä mukana putoamiskamppailussa. Nuorista lahtelaispelaajista koostuva joukkue aloitti sarjan vaisusti, mutta pelasi sen jälkeen lähes kaksi kuukautta tappioitta. Mustapaidat tarvitsevat kuitenkin vielä lisäpisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa, joten Bolliksella nähdään maanantaina varmasti taisteleva lahtelaisjoukkue. Tarjolla siis jälleen hyvää Kakkosen futisviihdettä!


140927 - Karsintavastustaja on EIF
Ykkönen Atlantis kohtaa Ykkösen nousukarsinnoissa etelälohkon voittajan Ekenäs IF:n. Ensimmäinen osaottelu pelataan Tammisaaressa sunnuntaina 12.10. klo 15.00 ja toinen Helsingissä lauantaina 18.10 klo 15.00. Otteluparin voittaja nousee Ykköseen ensi kaudeksi.

EIF oli nousukarsinnoissa jo viime syksynä, mutta silloin FC Jazz oli vahvempi. Nyt tammisaarelaiset ovat liikkeellä entistä vahvemmalla ryhmällä ja hakevat tosissaan paikkaa Ykkösestä. Raju haaste odottaa punapaitoja.


140924 - Karsintapelit 12. ja 18. lokakuuta
Ykkönen Ykkösen nousukarsinnat pelataan Kakkosen lohkovoittajien kesken lokakuussa. Ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina 12.10. ja toinen lauantaina 18.10. Otteluparit arvotaan lauantaina 27.09.

140923 - Reserveillä maaliton tasapeli
Jokke on löytänyt paikkansa keskikentän pohjalta. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi tiistaina FC KaKen Pallomyllyssä. Osumia ei tällä kertaa kummassakaan päässä nähty, joten pisteet menivät jakoon lukemin 0-0. Punapaidat olivat jälleen liikenteessä lähes B-junnujoukkueella. Ainoastaan kipparin nauhaa kantanut Albert Uljala sekä naftaliinista kaivettu "ikämies" Ehliman Sabic edustivat kokeneempaa kaartia. Peli osoitti jälleen, että pitkä on matka monella beibillä, ennen kuin eväät miesten koitoksiin riittävät. Mutta haasteitahan Akatemia-valmentajat kaipaavat.

140922 - Akatemia-beibit hyvässä opissa
Adi jakaa oppejaan beibeille. Atlantiksen Akatemia-beibit ovat kauden aikana saaneet oivaa oppia, sillä hyökkääjälegenda Adriano kerää treenien jälkeen ja vapaapäivinä nuoriso-osaston usein koolle, ja pistää pystyyn ylimääräiset harjoitukset. Veikkausliigan vuoden pelaaja näyttää ensin itse mallisuorituksen, ja sen jälkeen on beibien vuoro. Kehut ja korjaukset kuulee samantien.

140921 - Ei tuliaisia Kuopiosta
Vaikka pilkku meni Jirin taakse. Atlantiksen Kuopion vierailu ei tuonut täydennystä helsinkiläisten pistepussiin. KuFu janosi voittoa enemmän ja otti pisteet tiukan väännön jälkeen maalein 1-0 (1-0). Samalla katkesi punapaitojen 16 ottelun voittoputki.

Avausjakso mentiin isäntien komennossa. Siniset taistelivat suurella sydämellä, eikä Atlantis saanut peliään käyntiin. Juuri ennen taukovihellystä KuFu:n yritys palkittiin rankkarilla, jonka Tommi Lankinen iski varmasti verkkoon.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli vahvemmalla asenteella. Punapaidat hakivat tasoitusta, mutta isännät puolustivat tarkasti ja maalipaikat jäivät vähiin. Näin pisteet KuFu:lle, ja helsinkiläiset lähtivät hiljaisina kotimatkalle.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Ville Teelahti, Izu Aniche (73. Thiago), Severi Murto, Salma Kamara, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba, Adriano ja Jose Jaquet (41. Alpha Sama).


140918 - Lauantaina Kuopioon
SC KuFu-98 Atlantis matkustaa lauantaina Kuopioon, missä punapaidat kohtaavan Areenalla isäntäjoukkue SC KuFu-98:n. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 17.00.

Joukkueet ovat olleet tällä kaudella vastakkain jo kahdesti. Atlantis on vienyt nimiinsä kaksi edellistä kohtaamista Helsingissä (3-0 ja 2-0), mutta nyt pelataan ensimmäistä kertaa KuFun kotiareenalla. Isännät ovat sarjataulukossa tällä hetkellä juuri putoamisviivan alapuolella ja tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä, joten kunnon haaste punapaidoilla on varmasti jälleen edessä.


140915 - Pihlajisto koulutti Akatemiaa
Aso ampui Akatemian ainokaisen. FC Pihlajisto näytti maanantai-iltana Atlantis Akatemialle, miten futista pelataan. Pihlajiston kokeneet pelimiehet eivät höntyilleet kentällä turhaan, vaan pelasivat viisaasti omia vahvuuksiaan hyödyntyäen ja iskivät taululle selkeät 4-1 voittolukemat. Akatemia oli liikenteessä lähes täysin B-junnujoukkueella, ainoastaan Albert Uljala eusti punapaitojen kokeneempaa kaartia. AP hoitikin lastentarhatädin roolinsa mallikkaasti. Myös Akatemian ainokaisen osuman iskenyt Aso Zahedi osoitti pieniä, haparoivia edistysaskeleita.

Koitos tarjosi Akatemia-beibeille arvokasta oppia, mistä toivottavasti ainakin jotain tarttui mieleen. Samalla se antoi erinomaisen kuvan kunkin beibin vahvuuksista ja heikkouksista. Tätä tullaan varmasti hyödyntämään, kun ensi kauden Akatemia-joukkuetta valitaan.


140913 - Sakke rikkoi ennätyksen
Maali nro 34. Atlantiksen Sakari Tukiainen iski lauantaina MP:n verkkoon kauden 34. osumansa Kakkosessa. Tämä ylittää yhdellä Pasi Nevanperän (Kiisto v. 2002) ja Joel Pohjanpalon (Klubi 04 v. 2011) nimissä olleen entisen ennätyksen.

Tukiaisen ennätysmaali oli miehelle tyypillinen. Punainen 22 säntäsi keskialueelta nopeaan vastaiskuun, syöttö vasemmalle Salma Kamaralle, tämä jatkoi samantien takaisin Sakelle ja edessä oli enää maalivahti Tuomo Hiltunen. Tarkka sijoitus alakulmaan, ja yleisö sai haluamansa. Sakke ryntäsi Bolliksen Tukiais-katsomon eteen juhlimaan ja koko joukkue seurasi perässä.

Ilta-Sanomien Tuomas Manninen onnistui ikuistamaan Tukiaisen ennätysosuman. Uutishaukka twiittasi sen samantien eteenpäin, ja pian tuhannet ihmiset olivat nähneet maalin synnyn. Hetkeä myöhemmin saapui Pasi Nevanperän onnitteluviesti Bolliksen kuuluttamoon. Tämä on sitä nykyaikaa.


140913 - MP nurin Bolliksella
Poika iski voittomaalin Bolliksella. Atlantis ei jättänyt epäselväksi, mikä joukkue on Kakkosen itälohkon ykkösen tällä kaudella. Punapaidat kukistivat Bolliksen nurmella MP:n maalein 2-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. MP puolusti kurinalaisesti ja haki nopeiden laitureidensa kautta teräviä vastaiskuja. Kertaalleen mikkeliläiset saivat pallon maalikehikkoon, mutta verkkoon asti pallo ei mennyt. Atlantiskaan ei juuri päässyt hätyyttelemään Tuomo Hiltusen vartioimaa mikkeliläismaalia, joten tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli kovammalla sykkeellä. Tilanteita alkoi syntyä Hiltusen maalille, ja 55. minuutilla Adriano pelasi George Colen tekopaikkaan, eikä Poika erehtynyt - 1-0. MP:n tilanne synkkeni entisestään, kun Vili-Petri Vänttinen liukui takaapäin Salma Kamaran jaloille ja erotuomari Kalle Mäkinen näytti epäröimättä punaista korttia. Tämän jälkeen isännillä oli paikkoja lisäosumiin, kunnes 78. minuutilla Sakari Tukiainen pelasi seinän Salma Kamaran kanssa ja sijoitti varmasti kauden 34. osumansa. Enempää maaleja Bolliksella ei enää nähty, joten loppunumerot 2-0 ja Atlantis kasvatti eron MP:hen jo 18 pisteeseen.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (47. Salma Kamara), Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen, Lauri Bergström, Alpha Sama (22. Alimamy Jalloh), George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (67. Severi Murto).


140911 - Lauantaina vastassa MP
Mikkelin Palloilijat Atlantis kohtaa lauantaina Töölön Pallokentällä sarjakakkosen Mikkelin Palloilijat. Itälohkon kärkitaisto alkaa Bolliksen nurmella klo 16.00.

MP oli viime syksynä itälohkon kakkonen ja ehkä suurin ennakkosuosikki tähänkin kauteen lähdettäessä. Vakuuttavasti mikkeliläiset sarjan myös aloittivat, mutta syksyn lähestyessä sinisten otteet alkoivat ailahdella. Nyt eroa kärkeen on jo 15 pistettä.

Atlantiksen ja MP:n kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tiukkoja ja tulikivenkatkuisia vääntöjä. Tällä kaudella toukokuussa päädyttiin Mikkelissä tasalukemiin 1-1, mutta heinäkuussa punapaidat valloittivat Urskin ja ryöväsivät pisteet mukaansa maalein 0-2. MP saapuu lauantaina varmasti revanssi mielessään Bollikselle, joten tarjolla on jälleen viihdyttävää Kakkosen futista.


140911 - Reserveillä avoimet ovet
Jokke raatoi keskikentällä. Atlantiksen reservimiehistö vietti avoimien ovien iltaa Pallomyllyssä keskiviikkona, kun Akatemia-beibit kukistivat FC Finnkurdin 8-4 (5-1). Punapaitojen puolustuspeli oli sen verran hakusessa, että Akatemian koulutusohjelmaan lienee syytä sisällyttää rutkasti lisää puolustusharjoitteita. Toinen koulutuksen painopiste voisi hyvin olla pelivälineestä luopuminen yhdellä-kahdella kosketuksella.

140907 - Atlantis kaatoi Kultsun
Simeon raatoi keskikentällä vahvalla asenteella. Atlantis jatkoi voittopelejään Kakkosessa, kun punapaidat kukistivat FC Kultsun Talin nurmella maalein 2-0 (1-0).

Atlantis otti komennon heti alusta, ja tulostakin tuli jo 4. minuutilla. Alimamy Jalloh kaadettiin rangaistusalueella, ja Sakari Tukiainen iski pallon pilkulta verkkoon. Kyseessä oli Saken kauden 33. osuma. Punapaitojen hallinta jatkui, mutta pallot viuhuivat niukasti ohi joutsenolaismaalin. Loput mainio maalivahti Graig Hill poimi varmasti. Näin enempiä osumia ei avausjaksolla näin nähty, ja tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti tappamaan peliä, mutta vieraat pistivät nyt tiukemmin kampoihin. Ratkaisu nähtiin vasta 75. minuutilla, kun hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle kirmannut Salma Kamara tuikkasi avausosumansa punapaidassa. 2-0 jäi myös loppunumeroiksi Talissa.

Voitolla Atlantis nousi 59 pisteeseen ja kasvatti etumatkan kakkosena olevaan Mikkeliin jo 15 pinnaan, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Näin punapaitojen kausi jatkuu vielä lokakuun nousikarsinnoissa.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (73. Andre), Alpha Sama, George Cole (69. Salma Kamara), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (76. Abdul Sesay).


140906 - Sunnuntaina vastassa FC Kultsu
FC Kultsu Atlantis kohtaa sunnuntaina Talin urheilupuiston nurmella FC Kultsun. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa jo klo 16.00.

Sarjanousija Kultsu oli keväällä pitelemätön, ja joukkue keikkui pitkään itälohkon kärjessä. Kesällä vauhti hiukan hiipui, mutta joutsenolaiset ovat taulukossa edelleen kolmantena 31 pisteellä. Kultsu vahvisti keväällä rivejään viidellä ulkomaalaispelaajalla, ja varsinkin jenkkikaksikko maalivahti Graig Hill - toppari Walt Kromholz on osoittanut olevansa sarjan eliittiä.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Bolliksella, jolloin päädyttiin tasalukemiin 1-1. Heinäkuussa Atlantis haki Joutsenosta pisteet maalein 1-5, mutta sunnuntaina on jälleen uusi peli.


140904 - Saken fanipaidat myyntiin
Hanki oma punainen 22. Kovasti kysellyt Sakari Tukiaisen fanipaidat ovat tulleet myyntiin. Voit hankkia omasi Atlantiksen toimistolta (toimisto@atlantisfc.fi) tai hyvinvarustetuista urheiluliikkeistä kuten Futiskaupasta Sonera Stadiumia vastapäätä. Punaisen 22:n hinta on 50 euroa, ja ensi vaiheessa fanipaidasta löytyvät koot M, L ja XL.

140903 - Reservit varmistivat sarjanousun
Janne oli tyytyväinen nousun varmistuttua. Atlantiksen reservimiehistö varmisti nousun Neloseen, kun Akatemia-beibit kukistivat Herrasmiehet Kontulan keinonurmella maalein 5-2 (2-1). Atlantis-manageri Janne Wikman oli tyytyväinen nousun varmistuttua, mutta muistutti että Akatemian ensisijainen tehtävä on kasvattaa pelaajia edustusjoukkueeseen.

- Tämä on vain yksi välietappi Akatemian kehittämisessä. Saamme beibeille nyt hiukan kovempia pelejä ensi kaudella, mutta futaajaksi kehitytään ainoastaan raa'alla työnteolla. Siihen vaaditaan laadukasta harjoittelua ja kovia pelejä. Näihin haluamme panostaa, sillä tarkoitus on ajaa pelaajia sisään edustukseen Akatemian kautta. Silloin tavat ja pelityylit ovat tuttuja siinä vaiheessa, kun noustaan edustuksen mukaan.


140902 - Salmalle sopimus
Salma allekirjoitti sopimuksen. Salma Kamara (s. 1992) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2015 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Kamara liittyi punapaitojen harjoitusrinkiin kesällä, osoitti kykynsä reservipeleissä ja nousi elokuussa mukaan edustuksen pelaavaan kokoonpanoon.

Salma Kamara pelasi ennen Suomeen muuttoaan Ruotsissa, missä taitava poika herätti kiinnostusta mm. Elfsborgissa. Salma ei kuitenkaan länsinaapurissa viihtynyt, vaan suuntasi lopulta Suomeen ja Atlantikseen. Keskikenttäpelaajan meriittilistalta löytyy myös synnyinmaansa Sierra Leonen U20-maaotteluita.


140901 - Jose debytoi edustuksessa
Jose nähtiin Porvoossa ensimmäistä kertaa edustuksen paidassa. Toppari Jose Jaquet esiintyi sunnuntaina Porvoossa ensimmäistä kertaa Atlantiksen edustusmiehistön riveissä. Aikoinaan Paraguayn pääsarjassakin pelannut Jaquet lopetti aktiiuransa viisi vuotta sitten. Muutettuaan Suomeen suomalaisen vaimonsa kanssa Jose kuitenkin innostui pelaamisesta uudestaan ja liittyi Atlantiksen reservimiehistöön. 29-vuotias toppari on ollut tällä kaudella nuoren reservijoukkueen tukipilari, joka omalla esimerkillään on tarjonnut arvokasta oppia Akatemia-beibeille. Sunnuntaina nähtiin, että Jaquet on kova luu myös Kakkosessa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)