Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2014

140831 - Atlantis haki pinnat Porvoosta
Poika ampui jälleen voittomaalin. Futura ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Porvoon keskuskentällä sunnuntaina. Punapaitojen hyökkäyspeli oli sen verran terävämpää, että pisteet matkasivat Helsinkiin maalein 0-2 (0-1).

Atlantis hallitsi avausjaksoa, mutta isännät puolustivat tarkasti, ja mainio maalivahti Alessandro Marzuoli torjui punapaitojen lähentelyt. Pari minuuttia ennen taukovihellystä Marzuoli kuitenkin epäonnistui ulostulossaan, ja George Cole nosti pallon verkkoon. Näin tauolle mentiin helsinkiläisjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla Futura haki tasoitusta rohkeammalla hyökkäyspelillä. Tämä tarjosi mahdollisuuksia Atlantiksen vastaiskuille, mutta Marzuoli piti isännät mukana pelissä, kunnes 88. minuutilla Sakari Tukiainen vihdoin onnistui ohittamaan italialaismaalivahdin. Enempää osumia Porvoon pimenevässä illassa ei enää nähty.

Voitolla Atlantis nousi 56 pisteeseen ja kasvatti etumatkan Mikkeliin jo 12 pinnaan, kun MP kompuroi kotonaan FC Myllypurolle 4-5. Viisi kierrosta sarjaa on kuitenkin vielä jäljellä, minkä jälkeen edessä olisivat mahdolliset nousukarsinnat.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Niko Tirkkonen, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Alpha Sama, George Cole (82. Severi Murto), Sakari Tukiainen, Adriano (74. Salma Kamara) ja Jose Jaquet.


140829 - Sunnuntaina Porvooseen
FC Futura Atlantis kohtaa sunnuntaina Porvoon keskuskentällä FC Futuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Futura on sarjataulukossa kuudentena, mutta porvoolaiset ovat viime kierroksilla yltyneet hurjaan vireeseen - tästä osoituksena viime sunnuntain 0-2 vierasvoitto Mikkelistä. Futura tarvitsee vielä lisäpisteitä, ennen kuin sarjapaikka ensi kaudelle on varmistunut, joten kova haaste odottaa Atlantista jälleen sunnuntaina.


140828 - Reserveille viikon toinen voitto
AP puski voittomaalin. Atlantiksen reservimiehistö nappasi viikon toisen voiton, kun Akatemia kukisti HerTo/3:n 2-0 (1-0). Herttoniemen hiekalla ei juuri hienouksia nähty, mutta topparipari Jose Jaquet - Albert Uljala pisti Akatemia-beibit sen verran järjestykseen, että punapaitojen voittoputki jatkui. Pitkä on kuitenkin vielä matka monella beibillä, ennen kuin portti edustusmiehistöön aukeaa. Maalitilastoon pääsivät tällä kertaa kippari Albert Uljala sekä Valdrin Azemi.

140826 - Reservit jatkoivat voitokkaasti
Matheus oli iskussa reservipelissä. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voitokkaita sarjapelejä, kun joukkue kukisti Herrasmiehet Myllypuron keinonurmella 4-0 (1-0). Akatemia oli liikkeellä pitkälti B-juniorijoukkueella, jossa oppimestarin roolissa hääräsi toppari Jose Jaquet. Jose näytti beibeille mallia miesten pelistä, ja vähän kerrassaan tuntuisi junnuille punapaitojen peliajatuskin kirkastuvan. Varsinkin Joakim Ärilä ja Matheus ovat kesän aikana ottaneet huimia edistysaskeleita.

140826 - Janne tyytyväinen elokuun hankintoihin
Janne on käynyt ostoksilla. Atlantis-manageri Janne Wikman on tyytyväinen seuran hankintoihin elokuun siirtoikkunassa.

- Niko ja Salma ovat molemmat erittäin tervetulleita vahvistuksia. Olemme pelanneet todella pienellä ringillä, ja nyt loukkaantumiset ja pelikiellot ovat harventaneet ryhmää. Molemmat ovat päässeet heti hyvin sisään joukkueeseen.

- Löysimme myös Akatemia-joukkueeseen kolme uutta poikaa. Kaikki ovat vuosikertaa -98 ja omaavat riittävästi intoa ja taitoa kehittyäkseen futaajiksi. Nyt katsotaan, ovatko pojat oikeasti valmiita kovaan työhön.

- Yhtä maalivahtia rinkiin vielä etsimme, kun Levan päätti lähteä hakemaan peliaikaa Gnistanista. Toiveissa on nuori, potentiaalinen veskari, joka on valmis koviinkiin harjoitusmääriin.


140825 - Vaikeuksien kautta voittoon
Poika ampui voittomaalin. Atlantis ja PKKU kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Töölön Pallokentällä maanantai-iltana. Punapaidat onnistuivat tekemään pelistä kovin vaikean itselleen, mutta veivät lopulta pinnat maalein 2-1 (1-1).

Ottelu pelattiin viime päivien sateiden takia Bolliksen pienellä ykkösnurmella. Isännät ottivat kuitenkin komennon heti alusta, ja Jussi Äijälän tarjoilusta Andre ampui avausmaalin jo 5. minuutilla. PKKU kuitenkin kuittasi vain kolme minuuttia myöhemmin. Niko Haiko livahti karkuun Atlantis-puolustukselta ja 1-1. Punapaidat hakivat lisäosumia, mutta sade lienee kostuttanut maalitykkiemme ruutitynnyrit. Näin tauolle mentiin tasalukemissa.

Toisella jaksolla isännät iskivät jälleen. George Cole puski 51. minuutilla Äijälän kulmasta 2-1. Hetkeä myöhemmin Adriano tykitti tolppaan ja Äijälä jysäytti pilkun yläputkeen. Ja kun punapaidoille viimeistely ei maistunut, PKKU haistoi tilaisuutensa. Isännät saivat lisämurheita, kun Lawrence Simeon katseli toistamiseen keltaista 72. minuutilla. Nyt keravalaiset hakivat tasoitusta raivoisasti, ja kulmapotkut seurasivat toisiaan. Atlantis-puolustus kuitenkin kesti, ja kun Jiri Koski poimi loput, ei Bolliksella enempää osumia nähty.

Voitolla Atlantis nousi 53 pisteeseen ja kasvatti etumatkan Mikkeliin yhdeksään pisteeseen, kun kuusi kierrosta on pelaamatta. Mutta seuraavaksi on edessä jälleen tiukka haaste, kun helsinkiläiset matkaavat sunnuntaina Porvooseen Futuran vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (52. Salma Kamara), Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Niko Tirkkonen, Alpha Sama, George Cole (78. Abdul Sesay), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon (72. ua) ja Adriano.


140824 - Maanantaina vastassa PKKU
PK Keski-Uusimaa Atlantis kohtaa maanantaina Töölön Pallokentällä PK Keski-Uusimaan. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksen nurmella tuttuun tapaan klo 18.30.

PKKU on sarjataulukossa neljäntenä. Joukkue ovat kuitenkin pelannut kovin ailahtelevasti. Murskavoittoa on usein seurannut yllättävä pistemenetys. Parhaimmillaan keravalaisten hyökkäyspeli on varsin sähäkkää, mutta vastaavasti omassa päässä on usein ollut ongelmia.

Atlantis on tällä kaudella kukistanut PKKU:n kahdesti. Keravalaiset haluavat varmasti kaunistella tätä tilastoa, joten tiukka vääntö odotettavissa jälleen kerran.


140821 - Niko Tirkkonen uusi Atlantis-pelaaja
Niko vaihtaa Atlantis-paitaan. Niko Tirkkonen (s. 1989) vahvistaa Atlantis-miehistöä loppukauden ajan. Keskikenttämies siirtyy punapaitaan FC Viikinkien riveistä. Siellä tilastoihin kertyi alkukauden aikana 15 ottelua ja 1 maali Ykkösessä.

Tirkkonen on alkujaan Nastolan Nopsan kasvatti, joka kehittyi jalkapalloilijaksi Lahdessa. Kansainvälistä oppia kertyi USA:n yliopistosarjoista neljän vuoden ajan. Kaksi edelliskautta mies pelasi Lahti Akatemian riveissä Kakkosta ennen muuttoaan Helsinkiin ja Viikinkien miehistöön. Atlantis-paidassa vasenjalkainen työmyyrä debytoi ensi maanantain PKKU-ottelussa.


140820 - Levan siirtyy Gnistaniin
Levan vaihtaa Gnistanin paitaan. Maalivahti Levan Lomidze vaihtaa Atlantiksen punasiniset värit Gnistanin sinikeltaisiin. Lomidze pelasi viime kaudella 24 Kakkosen ottelua Atlantiksen riveissä, mutta tällä kaudella Jiri Koski on napannut ykkösmaalivahdin paikan. Atlantis kiittää Levania kuluneista vuosista ja toivottaa menestystä Oulunkylässä.

140819 - Reserveillä maalijuhla Puistolassa
Jose johti Akatemia-beibit voittoon. Atlantiksen reservimiehistö vietti maalijuhlaa Puistolan hiekalla tiistai-iltana. Kokenut topparipari Jose Jaquet - Ville Teelahti näytti junnuille pelaamisen mallia, ja Akatemia-beibit ammensivat oppia. Siinä sivussa MPS/4 kaatui 6-0 (3-0), ja reservit jatkavat tappioitta sarjakärjessä.

140817 - Atlantis haki pinnat Myllypurosta
Mitä mietti Ibu? FC Myllypuro ja Atlantis kävivät värikkään taiston Myllypuron nurmella sunnuntai-iltana. Atlantis vei sarjapisteet maalein 5-3 (3-2) ja Myllypuro punaiset kortit 2-1, vaikka erotuomari Oskari Hämäläinen armahti Myllypuron maalivahdin Ibrahim Banguran tämän yritettyä vahingoittaa Sakari Tukiaista loppuminuuteilla. Onneksi Banguran nappulakenkä osui pään sijaista ainoastaan olkapäähän. Ikävä tapahtuma, jollaisia jalkapallokentällä ei toivoisi näkevän.

Illan maalintekijät: 19. Kastriot Kastrati 1-0 rp, 34. Adriano 1-1, 40. Sakari Tukiainen 1-2, 42. Misse Ebongue 2-2, 45. George Cole 2-3, 57. Alimamy Jalloh 2-4, 69. Kastriot Kastrati 3-4 rp ja 83. Jussi Äijälä 3-5 rp.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Salma Kamara (77. Severi Murto), Alimamy Jalloh, Alpha Sama, George Cole (89. Albert Uljala), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba (18. ua) ja Adriano.


140816 - Sunnuntaina Myllypuroon
FC Myllypuro Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat Myllypuron nurmella FC Myllypuron. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Joukkueet ovat tälla kaudella kohdanneet sarjassa jo kahdesti. Toukokuussa Atlantis haki Myllypurosta pisteet maalein 2-5, ja kesäkuussa punapaidat olivat Bolliksella vahvempia 2-0. Myllypuro on kuitenkin kauden aikana vahvistanut rivejään ja Kastriot Kastratin johdolla herännyt taistelemaan raivoisasti sarjapaikastaan. Sunnuntaina onkin odotettavissa varmasti tiukka paikallisvääntö Myllypurossa.


140815 - Reservit vaikeuksien kautta voittoon
Izu näytti työnteon mallia Akatemia-beibeille. Atlantiksen reservimiehistön peli ei ollut uomissaan perjantaina. Ponnistajat/2 kaatui Talin hallissa 4-1 (0-1), mutta Akatemia-beibien esitys jätti paljon toivomisen varaa. Positiivistakin punapaitojen iltaan toki mahtui: Izu Anichen työmoraali, toppariparin Jose Jaquet - Albert Uljala jämäkkä ote, Ehliman Sabicin pelisilmä sekä Matheuksen selkeä kehittyminen.

140813 - Thiago sivussa loppukauden
Thiagon polvivamma pitää pallotaiturin sivussa loppukauden. Tiistain JäPS-pelissä polvensa loukannut Thiago joutuu sivuun tositoimista loppukaudeksi. Polven sivuside on vaurioitunut, ja Atlantis-fysio Filip Lunabban alustava arvio toipumisajasta on 2-3 kuukautta.

Keskikentän hyökkäävässä roolissa viihtyvä Thiago pelasi punapaidassa tällä kaudella 16 ottelua Kakkosessa. Maalinteossa pallotaituri onnistui kolmesti.

Thiagon seurana Atlantiksen sairastuvan pitkäaikaisosastolla jatkaa Samuel Chidi, joka myös seuraa loppukauden pelit katsomon puolelta.


140812 - Atlantis vei Bolliksen trillerin
Simeon raatoi jälleen keskikentällä kovalla asenteella. Atlantis ja JäPS kävivät rajun väännön sarjapisteistä Bolliksen sametilla tiistaina. Isännät pelasivat viimeisen puoli tuntia vajaalla, mutta käänsivät lopussa pelin väkisin edukseen 1-0 (0-0).

Atlantis hallitsi avausjaksoa, mutta JäPS puolusti kurinalaisesti ja mainio maalivahti Dmitry Chudaykin torjui loput. Maaleja avausjaksolla ei nähty - vauhdikasta peliä ja rajua yritystä senkin edestä.

Toinen jakso tarjosi melkoista draamaa. Alku mentiin vielä isäntien komennossa, kunnes 65. minuutilla erotuomari Janne Sjögren näytti kahdesti keltaista Atlantis-kippari Lauri Bergströmille. Tämän jälkeen maukkaita tilanteita nähtiin kummassakin päädyssä, mutta Chudaykin ja Jiri Koski olivat ohittamattomia. Ratkaisu koitti 87. minuutilla. JäPS-puolustus kaatoi George Colen, ja Sjögren näytti pilkkua. Jussi Äijälä pisti pallon kylmästi verkkoon ja 1-0. Vieraat hakivat vielä raivoisasti tasoitusta, mutta Koski poimi viimeisetkin tilanteet. Vihdoin päätösvihellys käynnisti punapaitojen juhlat.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (61. Alimamy Jalloh), Jussi Äijälä (90. Severi Murto), Lauri Bergström (65. ua), Thiago (42. Salma Kamara), Alpha Sama, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140810 - Tiistaina vastassa JäPS
Järvenpään Palloseura Atlantis kohtaa tiistaina Bolliksella Järvenpään Palloseuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Joukkueet ovat tällä kaudella olleet vastakkain jo kahdesti. Keväällä JäPS haki pisteet Talin hallista maalein 1-2, ja kesäkuussa Atlantis otti Järvenpäässä revanssin 1-3. Nyt kolmas kerta toden sanoo.

JäPS osoitti viime kierroksella vaarallisuutensa taistelemalla kotonaan MP:n kanssa 4-4 tasapelin, vaikka joukkue oli varttia ennen loppua tappiolla jo 1-4. Järvenpäästä saapuukin tiistaina varmasti taistelutahtoinen JäPS-miehistö. Bolliksella tarjolla siis jälleen hyvää Kakkosen futisviihdettä.


140808 - Reservit aikataulussa
Janne on tyytyväinen reservimiehistön kehittymiseen. Atlantis-manageri Janne Wikman on erittäin tyytyväinen seuran reservimiehistön Atlantis Akatemian toiminnan kehittymiseen.

- Kun käynnistimme reservijoukkueen viime vuoden keväällä, tavoitteeksi asetettiin nostaa joukkue Kolmoseen mahdollisimman pikaisesti. Tällöin se parhaiten palvelisi edustusjoukkueen toimintaa. Viime vuonna reservit nousivat Kutosesta puhtaalla pelillä. Tänä vuonna kausi Vitosessa on puolivälissä, ja Akatemialla on kymmenen pinnan johto seuraavaan, joten hyvin olemme aikataulussa.

- Tärkeintä kuitenkin on, että olemme saaneet joukkueen toiminnan sille tasolle, että se tuottaa hyviä pelaajia edustukseen. Viime kauden ryhmästä George Cole ja Buba Gibba ovat jo isossa roolissa ykkösmiehistössä. Nyt Jose Jaquet, Salma Kamara ja Lamin Suma yrittävät vastaavaa harppausta. Samoin nuoriso-osaston kolmikko Matheus, Alpo Sipilä ja Joakim Ärilä on oivassa opissa. Pojat tottuvat miesten mukana kovaan harjoitteluun, tiedostavat seuran pelitavan ja pääsevät samalla ottamaan ensiaskeleitaan edustuksessa.

Perjantaina vahvistettu Akatemia-miehistö kohtasi Kisakalliossa Skandinaviasta pelipaikkaa etsivien amerikkalaispelaajien joukkueen. Vauhdikas koitos päättyi jenkkien hyväksi 2-0, mutta Akatemia-beibit saivat kovan pelin ja jälleen roppakaupalla arvokasta oppia.


140807 - Kolmasosa sarjaa pelaamatta
Kakkonen Kakkosen itälohkoa on nyt pelattu täydet kaksi kierrosta. Jäljellä on vielä viimeinen kolmannes eli 9 peliä.

Kärkitaisto jatkuu Atlantiksen ja MP:n voimienmittelönä. Punaisilla on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuuden pisteen kaula, mutta mitä tahansa ehtii vielä tapahtua. Atlantiksella on kuitenkin jäljellä matkapelit enää Kuopioon ja Porvooseen. Loput 7 ottelua pelataan Helsingissä, joten omissa käsissä punapaitojen karsintapaikka on.

Putoamistaisto jatkuu vähintään yhtä kuumana. Viikkareiden lähtö on valitettavan lähellä, ja seuraksi on tiukimmin tarjolla yksi kolmikosta Futura, Myllypuro ja KuFu. Nämä kolme janoavat pisteitä eniten ja tulevat varmasti taistelemaan viimeiseen saakka joka ottelussa.


140807 - Sakke rikkoi Pamppusen vanhan ennätyksen
Sakella on koossa jo 30 osumaa. Sakari Tukiaisen kaksi osumaa Viikkareiden verkkoon pistivät Atlantiksen historiankirjat uusiksi. Sakke on nyt iskenyt 18 sarjapelissä huikeat 30 maalia, mikä ylittää kahdella Esa Pamppusen vanhan yhden kauden seuraennätyksen. Punapaitojen hyökkääjälegenda Pamppunen tykitti kaudella 1992 peräti 28 osumaa. Esa voitti seuran maalikuninkuuden kuudesti peräkkäin vuosina 1992-97 ja oli samalla nostamassa Atlantista Nelosesta Ykköseen. Näihin saavutuksiin Sakella on vielä matkaa.

140806 - Reserveille rutiinivoitto
Keke teki paluun viheriölle. Atlantiksen reservimiehistö aloitti syyskierroksen sarjapelit keskiviikkona, kun Akatemia-beibit kukistivat Myllypuron keinonurmella Suurmetsän Urheilijat maalein 3-1 (1-1). Suuria hienouksia koitos ei tarjonnut, mutta punapaitojen positiivisinta antia olivat Salma Kamaran onnistunut debyytti keskikentällä sekä elämäntapataiteilija Jivenci "Keke" Malolo-Mukokon paluu viheriölle.

140806 - Atlantis ratkaisi toisella jaksolla
Alpha oli pelipäällä Viikkareita vastaan. Atlantis ja Viikkarit taistelivat sarjapisteistä Bolliksen nurmella keskiviikkona. Vuosaarelaiset pistivät tiukasti kampoihin, mutta isännät käänsivät toisella jaksolla pelin väkisin edukseen. Loppunumerot punapaidoille 3-0 (0-0).

Atlantis hallitsi avausjaksoa, mutta Viikkarit puolusti kurinalaisesti ja punapaidoilta puuttuivat keinot murtaa vieraiden puolustusmuuri. Toisaalta isäntien alakerta pelasi Alpha Saman johdolla varmasti, eikä Jiri Koski joutunut ahtaalle missään vaiheessa. Näin tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla Atlantis lisäsi kierroksia. Tilanteita alkoi syntyä Viikkareiden maalille. Avausmaali nähtiin 56. minuutilla, kun kippari Lauri Bergström syöksyi irtopalloon ja puski sen Valtteri Kuusiston yli verkkoon. Peli jatkui punapaitojen komennossa, mutta lisämaaleja nähtiin vasta lopussa. Ensin Alimamy Jalloh vapautti Sakari Tukiaisen vetopaikkaan 87. minuutilla ja 2-0. Kaksi minuuttia myöhemmin vuorostaan Bergström tarjoili Tukiaiselle namupaikan ja 3-0. Nämä jäivät myös päätösnumeroiksi.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Severi Murto (81. Ville Teelahti), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Thiago (65. Abdul Sesay), Alpha Sama, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (90. Joakim Ärilä).


140804 - Keskiviikkona vastassa FC Viikkarit
FC Viikingit Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo keskiviikkona, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentän nurmella FC Viikkarit. Taisto sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Viikinkien reservijoukkue FC Viikkarit nousi tälle kaudelle Kakkoseen. Alexei Zhukovin luotsaama joukkue koostuu pitkälti nuorista tulevaisuuden pelimiehistä. Kakkonen on nuorelle ryhmälle kova sarja, mutta yksittäisissä peleissä Viikkarit on pistänyt lohkon kärkijoukkueitakin ahtaalle. Vuosaarelaiset kaipaavat kuitenkin kipeästi täydennystä pistepussiinsa, jotta sarjapaikan uusiminen vielä onnistuisi.

Atlantis janoaa myös lisäpisteitä. Kilpajuoksu MP:n kanssa jatkuu tiukkana, sillä mikkeliläiset ovat päässeet rajuun lentoon. Kesäkuussa Atlantis voitti Vuosaaressa 1-6, mutta Viikkarit johtivat peliä vielä toisen jakson alussa. Bolliksella tarjolla jälleen hyvää ja vauhdikasta Kakkosen futista!


140801 - Atlantis haki pinnat Lahdesta
Sakke ampui hattutempun Lahdessa. FC Lahti Akatemia ja Atlantis kävivät värikkään taiston sarjapisteistä Lahden stadionilla perjantai-iltana. Maaleja tehtailtiin urakalla kumpaankin päähän, mutta lopulta pisteet matkasivat punapaitojen mukana Helsinkiin lukemin 3-4 (1-3).

Atlantis ei tahtonut saada peliään rullaamaan avausjaksolla. Lahtelaiset vierailivat muutamaan otteeseen vaarallisesti Jiri Kosken maalilla, kunnes punapaidat iskivät kuin salama kirkkaalta taivaalta 17. minuutilla. Sakari Tukiaisen vasuri 16 metristä upposi helposti Joonas Merosen selän taakse. Isännät kuitenkin kuittasivat 24. minuutilla. Keskityspallo osui rangaistusaluella Alimamy Jallohin käteen, ja Riku Heini viimeisteli varmasti pilkulta. Tämä herätti vihdoin helsinkiläiset. Tilanteita alkoi syntyä myös lahtelaismaalille, ja 35. minuutilla Jussi Äijälä lähetti mainion keskityksen, jonka George Cole jatkoi ja Thiago iski numeroiksi 1-2. Juuri ennen taukovihellystä Tukiainen pääsi vielä vetopaikkaan, ja punainen 22 pommitti taukonumeroiksi 1-3.

Toiselle jaksolle Atlantis sai unelma-alun. Käsivirhe vuorostaan lahtelaispäädyssä, ja Tukiainen viimeisteli pilkulta 1-4 (50. min.). Helsinkiläiset ajattelivat, että peli on jo ohi, ja Alpha Sama pelasi huolimattoman pallon Koskelle. Driton Shala pääsi väliin ja kavensi helposti lukemiksi 2-4 (55. min.). Punapaidat eivät ehtineet vielä toipua tuosta, kun lahtelaiset iskivät uudelleen: 58. minuuttia Kasperi Heinonen ja 3-4. Nyt Atlantis vaihtoi jalkavammasta toipuneen Adrianon kentälle, ja punapaitojen peliin tuli uutta ryhtiä. Helsinkiläisten taivas synkkeni kuitenkin vielä kerran, kun Jussi Äijälä sai 79. minuutilla toisen keltaisen ja samantien komennuksen suihkuun. Viimeiset minuutit mentiin vauhdilla päästä päähän, ja tolpat kolisivat kertaalleen kummassakin päädyssä, mutta enempää osumia Lahdessa ei enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (78. Abdul Sesay), Jussi Äijälä (79. ua), Severi Murto, Alimamy Jalloh, Thiago (66. Adriano), Alpha Sama, George Cole (92. Ville Teelahti), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon ja Buba Gibba.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)