Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2014

140730 - Perjantaina Lahteen
FC Lahti Atlantis matkustaa perjantaina Lahteen, kun punapaidat kohtaavat Lahden stadionilla FC Lahti Akatemian. Taisto sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Lahti Akatemia aloitti sarjan nihkeästi, mutta sen jälkeen joukkue on ollut hurjassa iskussa ja viimeiset kaksi kuukautta mustapaidat ovat pelanneet tappioitta. Akatemian miehistössä esiintyy säännöllisesti joukko pelaajia FC Lahden liigamiehistöstä, joten kova haaste Atlantikselle on perjantaina luvassa. Joukkueet ovat kohdanneet jo kertalleen tällä kaudella. Kesäkuussa lahtelaiset hakivat Bollikselta pisteet maalein 0-2. Atlantis matkaa siis Lahteen revanssi mielessään.


140729 - Janne tiirailee vahvistuksia
Janne etsii vahvistuksia yläkertaan. Atlantis-manageri Janne Wikman tarkkailee vielä pelaajamarkkinoilta mahdollisia vahvistuksia loppukaudeksi.

- Olemme pelanneet todella kapealla ringillä koko kauden. Reserveistä on tarvittaessa kaivettu apuja, ja Buba ja George ovat nousseet sieltä vakituisesti edustuksen rinkiin. Nyt kuitenkin Chidi on poissa loppukauden, ja kun sunnuntaina vielä Adi ja George olivat sivussa, meidän hyökkäyskalusto oli todella ohut.

- Pyrimme löytämään vielä tälle kaudelle ainakin yhden pelimiehen yläkertaan. Emme kuitenkaan lähde ketään rahalla houkuttelemaan. Enemmän meitä kiinnostaa nuoret potentiaaliset kaverit, joilla on tavoitteita ylöspäin ja jotka ovat oikeasti valmiita kovaan duuniin niiden eteen. Tänne on turha tulla leijumaan ja esittelemään Ronaldo-kikkoja, mutta jos asennetta löytyy, Atlantis on hyvä paikka kehittyä.


140727 - Atlantis voittoon toisella jaksolla
Buba katkoi varmasti Atlantiksen alakerrassa. Atlantis ja KuFu-98 kohtasivat Talin urheilupuistossa sunnuntaina. Paahtava helle verotti vauhtia kentällä, mutta punapaidat jaksoivat paremmin ja käänsivät pelin edukseen toisella jaksolla. Loppunumerot Talissa 2-0 (0-0).

Avausjakso ei suuria hienouksia tarjonnut. KuFu aloitti pirteästi, mutta vähitellen ote alkoi siirtyä isännille. Kuopiolaiset pelasivat kuitenkin kurinalaisesti, ja Adrianon sekä George Colen puuttuminen verotti punapaitojen hyökkäystehoja. Näin tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli kovemmalla sykkeellä. Kenttäryhmistystä oli tauolla pantu hiukan uuteen uskoon, ja nyt hyökkäyspelikin lähti rullaamaan. Kun kuopiolaisten liike rupesi samalla hyytymään, isännät ottivat komennon kentällä. Avausmaali syntyi 64. minuutilla. Thiagoa rikottiin rangaistusalueella, ja Jussi Äijälä ampui pilkulta varmasti 1-0. Toistamiseen pallo oli KuFu:n verkossa 80. minuutilla. Äijälän kulma tavoitti Sakari Tukiaisen pään ja 2-0. Enempää osumia Talissa ei enää nähty.

Kakkosen itälohko jatkuu erittäin mielenkiintoisena. Kärjessä kaksikko Atlantis & MP käy omaa kisaansa, mutta myös putoamistaistosta on muodostumassa todella tiukka. Viime viikkoina piristynyt FC Myllypuro nousi nyt ensimmäistä kertaa putoamisviivan yläpuolelle. Koko keskiryhmä tarvitsee vielä lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus ensi kaudelle on uusittu. Tämä takaa, että tiukkoja vääntöjä on luvassa vielä syyskeleilläkin.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (87. Joakim Ärilä), Jussi Äijälä, Severi Murto, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (81. Ville Teelahti), Thiago (77. Abdul Sesay), Alpha Sama, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon ja Buba Gibba.


140725 - Sunnuntaina vieraita Kuopiosta
SC KuFu-98 Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavan Talin urheilupuiston nurmella SC KuFu-98:n Kuopiosta. Taisto sarjapisteistä alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00.

KuFu aloitti sarjan pirteästi. Tämän jälkeen tahti on hiukan hiipunut, mutta kuopiolaisilla on koossa 20 pinnaa ja meriittilistalla mm. maukas 1-0 voitto MP:stä. Sinipaidoilla on farmisopimus Kuopion Palloseuran kanssa, joten sunnuntaina Talissa nähtäneen myös muutama pelaaja KuPS:n liigamiehistöstä.

Atlantis ja KuFu ovat jo kertaalleen kohdanneet tällä kaudella. Kesäkuun alussa punapaidat olivat Talissa vahvempia 3-0, mutta sunnuntaina on edessä uusi taisto, ja kuopiolaiset hakevat varmasti tosissaan revanssia.


140722 - Chidille pitkä huili
Chidiä ei vähään aikaan nähdä tositoimissa. Samuel Chidiä koko alkukauden vaivanneiden nivusvaivojen aiheuttajaksi on osoittautumassa lonkkamurtuma. Mikäli lopullinen diagnoosi vahvistaa epäilykset oikeaksi, Chidillä on edessä pitkä toipumis- ja kuntoutusjakso. Takaisin pelikentille hyökkääjää voitaisiin odotella vasta ensi vuoden puolella. Tällä kaudella Chidi ehti pelaamaan kahdeksan ottelua Kakkosessa, mutta entisessä vireessään pikakiitäjä ei ollut missään vaiheessa.

140721 - Vain 96 minuutin tähden
Arruda laati käsikirjoituksen Mikkelin valloitukseen. Atlantis-miehistö valmistautui Mikkelin valloitukseen brasilialaisella perinpohjaisuudella. Viikon jokainen harjoitus palveli sunnuntain koitosta. Kaikki mahdollinen pyrittiin tekemään, jotta punakone olisi iskussa vaadittavat 47 + 49 minuuttia. Kenttäryhmistys pistettiin uusiksi tarkoituksena estää MP:n nopeat vastaiskut. Tätä hiottiin välillä melkein kädestä pitäen. Mikkelin kulmat tiedettiin vaarallisiksi varsinkin Särkän puolelta. Niiden puolustamista harjoiteltiin useampaan otteeseen. Moni muukin yksityiskohta käytiin läpi viikon aikana.

Pelipäivänä touhu oli minuuttipeliä. Bussi starttasi Pukinmäestä klo 14.00, tauko Kuortissa 15.45, saapuminen kentälle 17.00, banaanit jakoon 17.15, teippaukset samoin, viimeinen matsipalaveri 17.30, lähtö alkuverryttelyyn 17.50, takaisin pukukoppiin 18.15, varusteet kuntoon ja viimeiset keskittymiset. Kun tuomari vihelsi 18.23, punainen joukkue oli valmis taistoon.

Hyväkään valmistautuminen ei aina auta. Tällä kertaa käsikirjoitus meni uusiksi, kun George Cole sai suihkukomennuksen 45. minuutilla. Tauolla kuitenkin rakennettiin varasuunnitelma, joka lopulta toi toivotun tuloksen. Bussi Helsinkiin starttasi 20.45, eväät ja palautusjuomat jakoon, takaisin Pukinmäessä 23.00 - kaikki vain 96 minuutin tähden.


140720 - Atlantis valloitti Mikkelin
Jussin vapari pohjusti voittomaalin. MP ja Atlantis kävivät rajun väännön Mikkelin urheilupuistossa sunnuntaina. Helsinkiläiset ovat moneen otteeseen yrittäneet Urskia valloittaa, ja tänään punapaidat tuossa vihdoin onnistuivat. Tiukka ja tunteikas koitos päättyi vieraille 0-2 (0-1).

Atlantis-luotsi Alan Arruda oli rakentanut punapaidoille ryhmitykseksi brassiversion Paatelaisen joulukuusesta, mutta täysin ei taktiikka onnistunut, sillä oksat levisivät liikaa ja hyökkääjät eivät löytäneet toisiaan. Toisaalta MP:n yritykset kilpistyivät myös Arrudan kuuseen, joten maalipaikat olivat vähissä kummassakin päädyssä. Kertaalleen helsinkiläiset kuitenkin iskivät. Antti Kuismala ei onnistunut liimaamaan Jussi Äijälän tulista vaparia 16. minuutilla. Vanha konna Adriano ehti ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi pelivälineen verkkoon. Hetkeä myöhemmin oli MP:n tilaisuus. Nopea vapari yllätti Atlantis-puolustuksen, mutta Jiri Kosken gamesaver pelasti punapaidat. Helsinkiläisten kuviot menivät uusiksi juuri ennen taukovihellystä, kun erotuomari Jussi Vainikka näytti toistamiseen keltaista korttia George Colelle. Samassa tilanteessa Adrianon pohje teki tenän, ja mies ontui kentän laidalle. Tauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa 0-1.

Helsinkiläiset rakensivat puoliajalla ryhmityksen uusiksi, ja joukkue tuli toisen jakson puolustustaisteluun vahvalla asenteella. MP myllytti miesylivoimalla ensimmäiset 15 minuuttia, mutta vähitellen alkoi sinisten askel painaa ja paine Atlantis-maalilla helpottaa. Lopullinen niitti tuli 87. minuutilla, kun Lawrence Simeon vapautti Sakari Tukiaisen läpiajoon ja Sakke sijoitti varmasti 0-2. Isännät saivat vielä lisäajalla pallon helsinkiläisten verkkoon, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä. Pian tämän jälkeen päätösvihellys käynnisti helsinkiläisjuhlat.

Voitolla Atlantis kasvatti eron Mikkeliin neljään pisteeseen. Kausi on kuitenkin vielä nuori ja pelejä jäljellä paljon. Sen verran kärkikaksikko on kuitenkin repinyt kaulaa muihin joukkueisiin, että hyvin todennäköisesti Urskissa nähtiin tänään itälohkosta nousukarsintoihin etenevä miehistö. Syksyn pelit näyttävät, onko tämä joukkue sininen vai punainen.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (72. Thiago), Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (89. Ville Teelahti), Alpha Sama, George Cole (45. ua), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (46. Severi Murto).


140719 - Sunnuntaina Mikkeliin
Mikkelin Palloilijat Atlantiksen Itä-Suomen kierros jatkuu sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Mikkeliin. Punapaidat kohtaavat lohkon kärkiottelussa isäntäjoukkue Mikkelin Palloilijat. Taisto sarjapisteistä alkaa Urheilupuiston nurmella tuttuun tapaan klo 18.30.

MP oli viime syksynä itälohkon kakkonen ja ehkä suurin ennakkosuosikki tähänkin kauteen lähdettäessä. Vakuuttavasti mikkeliläiset ovat sarjan myös aloittaneet. Sinisillä on 14 ottelusta koossa 31 pistettä (9 voittoa, 4 tasuria ja vain yksi tappio). Päävalmentaja Tibor Gruborovic on joutunut tulemaan toimeen lähes koko kauden ilman ykköstykkiään Denisiä, mutta tämä ei ole tahtia juurikaan haitannut.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran aikaisemmin. Toukokuussa Mikkelissä päädyttiin tasalukemiin 1-1. Tiukka vääntö on varmasti luvassa myös sunnuntaina, ja tarjolla erinomaista Kakkosen futista.


140714 - Seve palasi punapaitaan
Seve nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Severi Murto (s. 1991) vahvistaa Atlantis-miehistöä loppukauden. Alkukauden NJS:n riveissä Kolmosessa pelannut keskikenttämies oli helsinkiläisten mukana jo sunnuntaisella Joutsenon vierailulla. Murto on aikaisemmin esiintynyt punapaidassa kausilla 2011-2013 sekä nuorempana Atlantiksen B-junioreissa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on tyytyväinen Murron paluuseen. - Me pelaamme pienellä ringillä kahta sarjaa, ja muutama poika on vielä lähdössä jenkkeihin elokuussa, joten Seve on erittäin tervetullut vahvistus. Hän on lisäksi monikäyttöinen pelaaja - pystyy pelaamaan sekä keskikentällä että puolustuksessa.


140713 - Atlantis haki pinnat Joutsenosta
George tykitti unelmamaalin 25 metristä. Atlantis vieraili sunnuntaina aurinkoisessa Joutsenossa. Isäntäjoukkue Kultsu pisti hyvin kampoihin avausjaksolla, mutta helsinkiläiset nappasivat lopulta sarjapisteet mukaansa selkein lukemin 1-5 (1-2).

Atlantis aloitti pirteästi ja iski johtomaalin jo 5. minuutilla, kun George Colen pommi 25 metristä jysähti aivan yläkulmaan. George oli vahvasti mukana myös toisessa osumassa. Kultsun alakerta joutui rikkomaan pallotaituria rangaistusalueella, ja Jussi Äijälä ampui 20. minuutilla pilkulta varmasti 0-2. Tämän jälkeen iski kuitenkin hyvänolontunne, ja Kultsu pääsi mukaan peliin, kun Alex Oikkonen kavensi 35. minuutilla tilanteeksi 1-2. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli uudella asenteella. Pallo pantiin liikkeelle, ja tilanteita syntyi isäntien maalille. Ensin 56. minuutilla Sakari Tukiainen puski Adrianon nappikeskityksestä helsinkiläisten kolmannen osuman. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Sakke oli asialla toistamiseen - ja tilanne 1-4. Vieraat iskivät lisäajalla vielä kerran - Albert Uljala linkosi sivurajaheiton kuin tykin suusta, ja Alimamy Jalloh puski upeasti loppunumerot 1-5.

Voitolla Atlantis jatkaa sarjakärjessä pisteen MP:n edellä. Ensi sunnuntaina Mikkelissä on vuorossa iso peli, kun kärkikaksikko ottaa mittaa toisistaan.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alimamy Jalloh, Thiago (63. Abdul Sesay), Alpha Sama, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon (80. Ville Teelahti) ja Adriano (75. Albert Uljala).


140712 - Sunnuntaina Joutsenoon
FC Kultsu Atlantis matkustaa sunnuntaina Joutsenoon, missä vastaan asettuu isäntäjoukkue FC Kultsu. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Sarjanousija Kultsu oli keväällä pitelemätön, ja joukkue keikkui pitkään itälohkon kärjessä. Nyt vauhti on hiukan hiipunut, mutta joutsenolaiset ovat taulukossa yhä neljäntenä 20 pisteellä. Kultsu vahvisti rivejään keväällä viidellä ulkomaalaispelaajalla, ja varsinkin jenkkikaksikko maalivahti Hill - toppari Kromholz on osoittanut olevansa sarjan eliittiä.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Bolliksella, jolloin päädyttiin tasalukemiin 1-1. Kova haaste odottaa siis Atlantista Joutsenossa.


140710 - Futiskauppa.net peliasuihin
Futiskauppa.net Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Futiskauppa.net näkyy jatkossa myös seuran edustusjoukkueen ja Akatemian peliasuissa. Futiskauppa.net haistoi kasvavan Atlantis-buumin, reagoi nopeasti ja tarttui tilaisuuteen hankkia edullista näkyvyyttä punapaitojen mukana. Suosittelemme muillekin!

Futiskauppa.netistä löytyy laadukkaat varusteet niin kokeneemmille pelimiehille kuin pikkujunnuille. Tarjolla on laaja valikoima laatumerkkejä. Käy tsekkaamassa, vertaa hintoja ja yllätyt iloisesti!


140709 - Rypäle heinäkuun hedelmä
Viinirypäle Viinirypäle on viiniköynnösten hedelmä, josta valmistetaan viiniä, mehua, hilloa, rusinoita ja korintteja tai niitä voidaan syödä sellaisenaan. Rypäleet ovat yksi vanhimpia viljelyskasveja, ja noin puolet maailmassa kasvatetuista hedelmistä on rypäleitä. Rypäleet tuovat valoa myös Atlantiksen kesään.

140707 - Adi vaatii asennetta
Adi on asennepelaaja. Adriano on ollut isossa roolissa Atlantiksen alkukauden menestyksessä. Hyökkääjä on avainpelaajia kentällä, mutta vielä suurempi on merkitys kentän ulkopuolella. Adi toimii kippari Lauri Bergströmin ohella Alan Arrudan apuvalmentajana.

- Alan suunnittelee kaiken. Me Laten kanssa ainoastaan toteutamme hänen ohjeitaan, ja siinäkin Late kantaa päävastuun, mies vähättelee omaa rooliaan.

Mutta kun Adriano pukukopissa avaa suunsa, miestä kuunnellaan. Jokainen tietää, että Veikkausliigan vuoden pelaaja 2005 on ollut kovissa paikoissa ennenkin. - Pojat tahtovat välistä vähän leijua. Silloin täytyy pikkasen ärähtää, että viesti menee perille. Futiksessa mitään ei tule ilmaiseksi. Tässä sarjassa ei ole joukkuetta, jonka ylitse voisimme vain kävellä. Joka pelissä joutuu laittamaan itsensä täysillä likoon, jos täällä haluaa pärjätä.


140704 - Vaikeuksien kautta voittoon
Alpha johti vahvasti Atlantiksen alakertaa. Atlantis ja Futura kävivät värikkään taiston Töölön Pallokentällä perjantai-iltana. Atlantiksen avausjakso ei suuria lupaillut, mutta valmennusjohdon puhuttelu herätti punapaidat puoliajalla ja isännät nousivat toisella jaksolla väkisin voittoon. Loppunumerot Bolliksen tulostaululla olivat 2-1 (0-1).

Avausjakso oli isänniltä tahmeaa - harhasyöttöjä, vaikeita ratkaisuja, huonoja syötönvalintoja ja vähän liikettä. Futura sen sijaan pelasi viisaasti, kyttäsi tilaisuuksia vastaiskuihin ja myös hyödynsi yhden niistä. Vinicius Frasson livahti 15. minuutilla oikealta läpi ja sijoitti pallon varmasti Jiri Kosken selän taakse. Tämäkään ei vielä herättänyt punapaitoja. Vasta pieni kahina jakson lopulla (Andre vs. Henri Määttä), ja sitä seurannut torikokous nostatti isäntien pulssia. Tauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli eri asenteella. Nyt punakone hyrähti käyntiin, ja pallo pantiin liikkeelle. Tilanteita syntyi porvoolaisten maalille - ja vihdoin myös tulosta. Poika Cole vapautti 64. minuutilla Sakari Tukiaisen läpiajoon ja vasuri puhui - 1-1. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Adriano tarjoili Sakelle avopaikan - ja 2-1. Futura panosti lopussa myös hyökkäyksiin, mutta punapaitojen alakerta Alpha Saman johdolla katkoi varmasti vieraiden lähentelyt. Vasta jatkoajalla porvoolaiset saivat pahempaa myllytystä Atlantis-maalille, mutta enempää osumia Bolliksella ei enää nähty.

Voitolla Atlantis nousi ainakin hetkeksi sarjakärkeen kaksi pinnaa MP:n edelle. Mikkeliläiset pelaavat tämän kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina FC Myllypuron vieraana.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (46. Thiago), Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (74. Abdul Sesay), Alpha Sama, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140703 - Perjantaina vieraita Porvoosta
FC Futura Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat perjantaina, kun FC Futura saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa kisalähetysten vuoksi jo klo 17.00.

Futura on sarjataulukossa seitsemäntenä, mutta tiukasti mukana tasaisessa keskikastissa. Mainion maalivahtinsa Alessandro Marzuolin johdolla porvoolaiset pelaavat yleensä tasaisia ja usein vähämaalisia otteluita. Tiukka vääntö onkin varmasti luvassa myös perjantaina.


140701 - Sakarille jatkosopimus
Sakke teki jatkodiilin. Sakari Tukiainen (s. 1991) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Uusi sopimus ulottuu kauden 2016 loppuun, kun entinen olisi päättynyt vuotta aikaisemmin.

Tukiainen on Espoon Palloseuran kasvatti, joka viime vuodet on pelaillut CLE:n paidassa Kutosessa. Kuluvalla kaudella hyökkääjä on lyönyt itsensä läpi Atlantiksen riveissä, ja mies johtaa ylivoimaisesti Kakkosen maalintekijätilastoa. Maalitykki on takonut kahdessatoista pelissä peräti 19 osumaa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on seurannut mielenkiinnolla Tukiaisen kehitystä. - Sakke herätti kiinnostusta jo viime syksynä, kun näin hänet CLE:n mukana. Marraskuussa poika ilmestyi Akatemian harjoituksiin, ja tammikuussa hän liittyi vakituisesti edustuksen harjoitusrinkiin. Nyt hän on ehkä Kakkosen kuumin hyökkääjä. Sakella on paljon eväitä huippuhyökkääjäksi ja valtava palo futikseen. Hän haluaa oppia koko ajan lisää. Koutsit saavat välistä jarrutella poikaa, että tämä muistaisi levätäkin välillä.

- Jos Tukiaisen kehitys jatkuu samaa rataa, pyrimme saamaan hänet kauden jälkeen näytille mahdollisimman hyvään seuraan. Ehkä tuhkimotarina kantaa Kutosesta joku päivä vielä ammattilaiskentille saakka.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)