Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2014

140630 - Atlantiksella maalijuhla Keravalla
Adi ampui avausmaalin. PKKU ja Atlantis kävivät vauhdikkaan taiston Kalevan urheilupuiston nurmella maanantaina. Molemmilla joukkueilla oli lukuisia maukkaita maalipaikkoja, mutta siinä missä isännät epäonnistuivat viimeistelyssä, vieraat pistivät pallon varmasti pussiin. Loppunumerot olivat näin peräti 0-6 (0-2) helsinkiläisille.

Avausjakso oli vauhdikasta peliä. Atlantis hallitsi hienokseltaan palloa, mutta isäntien nopeat vastaiskut olivat alati vaarallisia. Avausmaali nähtiin 28. minuutilla, kun Adriano iski Jussi Äijälän nappikeskityksen verkkoon. PKKU haki innolla tasoitusta, mutta juuri ennen taukovihellystä Atlantis iski toistamiseen. Sakari Tukiaisen korkea pallo tavoitti George Colen, ja taituri viimeisteli tyylillä. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-2.

Toisella jaksolla Atlantis iski luun kurkkuun heti kättelyssä. Poika Colen mainio syöttö tavoitti Tukiaisen 47. minuutilla, ja maalitykki viimeisteli varmasti. PKKU haki vielä kavennusta, mutta isäntien yritykset kilpistyivät viimeistään mainiosti pelanneen Jiri Kosken torjuntoihin. Kun keravalaisten usko alkoi hiipua, kentällä alkoi Tukiais-show. Sakke upotti pallon isäntien verkkoon vielä kolmesti (70., 83. ja 92. min.). Näin taululla loistivat tylyt päätösnumerot 0-6.

Atlantis jatkaa edelleen sarjakakkosena pisteen kärkijoukkue MP:n perässä. Punapaitojen seuraava koitos on jo perjantaina, kun Futura Porvoosta saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre (74. Albert Uljala), Jussi Äijälä (58. Samuel Chidi), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Alpha Sama, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (63. Thiago).


140629 - Maanantaina Keravalle
PK Keski-Uusimaa Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo maanantaina, kun punapaidat matkustavat Keravalle PKKU:n vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Kalevan urheilupuiston nurmella kisalähetysten vuoksi jo klo 17.00.

PKKU on sarjataulukossa neljäntenä ja vielä tiukasti mukana nousukahinoissa. Joukkue on kuitenkin pelannut hieman ailahtelevasti, ja murskavoittoa on usein seurannut yllättävä pistemenetys. Keravalaisten hyökkäyspeli on Niko Haikon ja Lucas Kaufmannin johdolla varsin sähäkkää, mutta vastaavasti omassa päässä on usein ollut ongelmia. Keväällä Atlantis kukisti PKKU:n Bolliksella tiukan väännön jälkeen 3-1.


140626 - Atlantis voittoon Bolliksella
Kippari piiskasi joukkueensa töihin toisella jaksolla. Atlantis ja FC Myllypuro kohtasivat torstaina Töölön Pallokentällä. Vieraat pistivät hyvin kampoihin, mutta Sakari Tukiaisen kaksi tyylikästä osumaa tahdittavat punapaidat 2-0 (1-0) kotivoittoon.

Atlantis aloitti isännän ottein, ja jo 5. minuutilla Jussi Äijälän mainio vapaapotku tavoitti Sakari Tukiaisen pään ja 1-0. Nopea avausmaali toi kuitenkin hyvänolontunteen, ja punapaitojen askel ei liikkunut totuttuun tapaan. Myllypuro oli vahvistanut miehistöään FC Hongan paidassa viimeksi esiintyneellä Kastriot Kastratilla, ja vieraat saivatkin ajoittain luotua hyvin painetta Atlantis-maalille. Punaisten alakerta selvitti kuitenkin vieraiden yritykset, ja näin tauolle mentiin kotijohdossa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli jälleen kovemmalla sykkeellä. Kippari Lauri Bergström piiskasi joukkueensa töihin, ja tilanteita syntyi nyt myös Myllypuron maalille. Tulostakin tuli 57. minuutilla, kun George Colen mainio syöttö tavoitti Tukiaisen ja Sakke viimeisteli totutun kliinisesti. Myllypurolla oli toisellakin jaksolla omat paikkansa kavennukseen, mutta vieraiden sihti ei ollut tänään kohdallaan. Näin loppunumerot 2-0, ja Atlantis jatkaa sarjakakkosena pisteen kärkijoukkue MP:n perässä.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Thiago (84. Alpo Sipilä), Alpha Sama, George Cole (90. Joakim Ärilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon (77. Abdul Sesay) ja Buba Gibba.


140625 - Torstaina vastassa FC Myllypuro
FC Myllypuro Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat torstaina, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentällä FC Myllypuron. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa kisalähetysten vuoksi poikkeuksellisesti jo klo 17.00.

Kevätkierroksella Atlantis kukisti FC Myllypuron vieraissa maalein 5-2. Myllypuro on kuitenkin tämän jälkeen vahvistanut rivejään ja aloittanut raivoisan taistelun sarjapaikasta. Venäläiskärki Nikolay Dubinin on mättänyt maaleja kovalla prosentilla, ja Atlantiksen paidassakin esiintynyt Ibrahim Bangura on tilkinnyt maalinsuuta. Tiukka paikallisvääntö odotettavissa Bolliksella!


140625 - Reservit sarjatauolle
Alpo osui Pihlajiston verkkoon. Atlantiksen reservimiehistö pääsi keskiviikkona kesätauolle sarjapeleistä, kun punapaidat kaatoivat FC Pihlajiston Kontulan keinonurmella maalein 7-1 (3-1). Lomaa Akatemia-beibeille ei kuitenkaan ole luvassa, sillä harjoitukset pyörivät normaalisti ja sarjatauolla ohjelmassa on myös muutama kova treenipeli.

Atlantiksen reservimiehistö pelasi kevätkierroksella 8 sarjapeliä Vitosessa, joista tuloksena 7 voittoa ja yksi tasuri. Eroa kakkosena olevaan FC Pihlajistoon on 7 pistettä.


140618 - Atlantis haki revanssin Järvenpäästä
Sakke osui kahdesti. JäPS ja Atlantis kohtasivat keskiviikkona Järvenpään keskuskentällä. Helsinkiläiset olivat hakemassa revanssia keväiselle kotitappiolleen, ja tässä punapaidat myös onnistuivat. Loppunumerot keskuskentän tulostaululla olivat 1-3 (0-1).

JäPS aloitti pirteästi, mutta ensimmäisen vartin jälkeen ote alkoi siirtyä punapaidoille. Atlantiksen prässi tukahdutti isäntien pelinrakentelun, ja Dmitry Chudaykinilla riitti töitä JäPS-maalilla. Vihdoin 41. minuutilla punaisten nopea hyökkäys toi tulosta. Lauri Bergström löysi vasemmalta Alimamy Jallohin, joka jatkoi samantien Sakari Tukiaiselle. Chudaykin torjui eteensä Tukiaisen pommin, ja George Cole jatkoi reboundin verkkoon. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Punaiset pitivät komentoa kentällä, ja Chudaykinilla riitti töitä. Jalloh vapautti jälleen Tukiaisen läpiajoon 63. minuutilla - ja tilanne jo 0-2. Sakke iski vielä kerran 76. minuutilla - ja 0-3. Isännät pääsivät lopussa vielä hetkeksi peliin mukaan, kun Ville Jauhiainen nappasi 89. minuutilla Alpha Saman harhasyötön ja ohitti Jiri Kosken. Viimeiset minuutit olivat sinisten myllytystä, mutta päätösvihellyksen kaikuessa taululla komeilivat numerot 1-3.

Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa kakkoseksi vain pisteen päähän kärkijoukkue MP:stä. JäPS kuitenkin väijyy kolmantena pinna Atlantiksen takana. Kultsu, KuFu ja PKKU ovat tasaisessa sarjassa myös vielä hyvin iskuetäisyydellä. Atlantiksen seuraava koitos on ensi viikon torstaina, jolloin vahvistunut FC Myllypuro saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Thiago (71. Abdul Sesay), Alpha Sama, George Cole (83. Joakim Ärilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon (89. Samuel Chidi) ja Buba Gibba.


140617 - Keskiviikkona Järvenpäähän
Järvenpään Palloseura Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo keskiviikkona, kun punapaidat matkustavat Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Keskuskentällä poikkeuksellisesti jo klo 17.00.

JäPS on sarjataulukossa ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kakkosena ja tiukasti mukana nousukahinoissa. Joukkueen ykköstykki Einari Kurittu on jo ehtinyt vaihtamaan maisemaa, mutta tämä ei ole sinipaitojen menoa haitannut. Sunnuntaina JäPS vieraili Mikkelissä, mistä tuliaisena oli niukka 0-1 -tappio kärkijoukkue MP:lle. Niinpä järvenpääläiset hakevat nyt varmasti raivoisasti paluuta voittokantaan.

Atlantis on sarjataulukossa kolmosena, ja myös punapaidat janoavat täydennystä pistepussiinsa pysyäkseen mukana kärkitaistelussa. Keväällä JäPS haki pisteet Talin hallista maalein 2-1, joten Atlantikselle on nyt tarjolla mahdollisuus revanssiin.


140617 - Vito piti nollan
Vito piti nollan. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi peliharjoituksia tiistai-iltana, kun punapaidat kaatoivat FC KaKen Pitäjämäen keinonurmella maalein 2-0 (1-0). Kokenut topparipari Jose Jaquet - Albert Uljala toi ryhtiä nuoreen Akatemia-miehistöön ja avitti samalla Vito Diatan kauden ensimmäiseen nollapeliin. Pienellä kentällä palloa rakastavien Akatemia-beibien pelinrakentelu oli vaikeaa, mutta kahdesti Lamin Suma karkasi läpiajoon ja molemmilla kerroilla pallo varmasti verkkoon.

140616 - Brassikaksikolle sopimukset
Andre allekirjoitti pelaajasopimuksen. Brasilialaiskaksikko Andre (s. 1992) ja Thiago (s. 1992) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavat pelaajasopimukset. Pojat ovat Atlantiksen yhteistyökumppanin EC Vera Cruzin junioriakatemian kasvatteja, jotka Atlantiksen kautta hakevat väylää Euroopan kentille.

Atlantis-manageri Janne Wikman on tyytyväinen kaksikon esityksiin alkukaudesta. - Pojat ovat esimerkillisiä urheilijoita. Molemmilla on valtavasti taitoa ja erinomainen asenne. Nyt meidän tehtävänä on jalostaa heistä pelaajia. Andre on pelannut jo useamman ottelun laitapakkina ja Thiago tarjoaa oivan vaihtoehdon yläkertaan. Katsotaan, mihin pojat kauden aikana yltävät.


140615 - Atlantis voittoon toisella jaksolla
George käänsi pelin Atlantikselle. Viikkarit ja Atlantis kohtasivat sunnuntaina Heteniityn nurmella. Atlantis-miehistö oli avausjaksolla kuin unessa, mutta toisella puolikkaalla joukkue heräsi koomasta ja latoi taululle hurjat lukemat 1-6 (0-0).

Viikkarit aloitti prässillä, ja Atlantis ei saanut peliä avattua olleenkaan. Vähitellen tempo kentällä hiipui, eikä kumpikaan ryhmä esittänyt mitään suuria tunteita herättävää. Näin tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle Viikkarit sai unelma-alun. Atlantis-puolustus hölmöili, ja vapaaksi jätetty Sergei Jekorov ohjasi isännille 1-0. Tämä herätti vihdoin vieraat. George Cole otti nyt komennon kentällä. Ensin 55. minuutilla Poika syöksyi väkisin keskityspallon verkkoon. Vain minuuttia myöhemmin hän ryntäsi läpiajoon ja pelasi tilanteen loppuun saakka. Nosto Viikkarit-veskarin yli vei vieraat johtoon, mutta samalla Cole loukkasi törmäyksessä alavatsansa ja Poika kannettiin paareilla pois kentältä. Nyt koko joukkue syttyi pelaamaan. Vieraat latoivat vielä neljä osumaa (Sakari Tukiainen 62. ja 78. min., Jussi Äijälä 81. min. sekä Thiago 89. min.). Näin Atlantis nappasi täyden pistepotin ja jatkaa tiukasti mukana itälohkon kärkikahinoissa.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Andre, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, George Cole (58. Abdul Sesay), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba, Adriano (24. Samuel Chidi) ja Joakim Ärilä (49. Thiago).


140614 - Sunnuntaina Vuosaareen
FC Viikingit Atlantis matkustaa sunnuntaina Vuosaareen, missä joukkue kohtaa Heteniityn nurmella FC Viikkarit. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

Viikinkien reservijoukkue FC Viikkarit nousi tälle kaudelle Kakkoseen. Alexei Zhukovin luotsaama joukkue koostuu pitkälti nuorista tulevaisuuden pelimiehistä. Kakkonen on nuorelle ryhmälle kova sarja, mutta Viikkarit on pistänyt lohkon kärkijoukkueitakin tiukoille. Vuosaarelaiset kaipaavat kuitenkin kipeästi täydennystä pistepussiinsa, jottei sarjapaikan uusiminen menisi turhan tiukoille.

Atlantis janoaa myös lisäpisteitä. Punapaidat hamuavat mukaan kärkikahinoihin, mutta maanantain Lahti-tappio heikensi asemia sarjataulukossa melkoisesti.


140611 - Reservit löysivät peli-ilon
Jokke osui kolmesti. Atlantiksen reservimiehistö löysi jälleen viime peleissä kateissa olleen peli-ilon, kun punapaidat kohtasivat Kartanon keinonurmella FC Kuitun. Avausjakso meni vielä henkilökohtaisiin kuljetusharjoituksiin, mutta toisella puolikkaalla palloa pistettiin paremmin liikkeelle, ja lopulta Akatemia-beibit latoivat taululle lukemat 1-10 (0-2). Lamin Suma osui neljästi sekä Marcello Ribeiro ja Joakim Ärilä kumpikin kolmesti.

140609 - Lahti haki pinnat Bollikselta
Mamy ravasi rutkasti kilometrejä laidallaan. Atlantis ja FC Lahti Akatemia kävivät vauhdikkaan taiston Kakkosen sarjapisteistä Töölön Pallokentällä maanantaina. Koitos päättyi lopulta lahtelaisjuhlaan, ja pisteet matkasivat vieraiden mukana maalein 0-2 (0-0).

Lahti Akatemia oli liikkeellä vahvalla ryhmällä. Edellispäivän liigapelin vaihtopenkki oli lähes kokonaisuudessaan saanut komennuksen farmiin, ja mustapaidat aloittivatkin pirteästi. Vähitellen ote kuitenkin siirtyi isännille. Punaiset veivät kaksinkamppailut ja kakkospallot hyvällä prosentilla. Tilanteitakin syntyi lahtelaispäätyyn, mutta edes Jussi Äijälän kulmat eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta. Niin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle lahtelaiset tulivat kovalla sykkeellä. Peli alkoi kääntyä vieraille 53. minuutilla, kun Tomi Saarelma pääsi ohjaamaan irtopallon verkkoon. Punapaitojen liike rupesi hiipumaan ja syöttöjen laatu heikkenemään. Lopullinen niitti tuli 77. minuutilla, kun Riku Heinin roikku yllätti Jiri Kosken. Tästä isännät eivät enää nousseet.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Thiago (58. Samuel Chidi), Alpha Sama, George Cole (79. Andre), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140608 - Tenkanen kaipaa asennetta
Tenkanen avaa jälleen sanaisen arkkunsa. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen uskoo, että Kakkosessa nähdään lähiviikkoina yllätyksiä.

- Nyt alkaa ne ajat, jolloin pinnoja kerätään asenteella. Suomen kesässä on paljon houkutuksia usein mikkihiiri-korvauksilla skulaaville Kakkosen futaajille. Kovalla asenteella pelaava nippu voi silloin yllättää etukäteen paremman jengin, kuten vaikka Viikkarit, KuFu ja Lahti on jo osoittanut.

- Arruda on onneksi sen verran tiukka koutsi, että kundit joilla sydän ei ole mukana, löytää itsensä äkkiä penkiltä tai reservijengistä. Mutta meillä on myös paha tapa lähteä leijumaan muutaman voiton jälkeen. Siinä Arrudalla riittää välistä tekemistä. Tässä sarjassa kun pärjää vaan painamalla nöyrästi duunia. Ja sitä duunintekoa tarvitaan jo maanantaina, jos pinnat meinataan Lahdelta ottaa.


140607 - Maanantaina vieraita Lahdesta
FC Lahti Atlantis saa maanantaina vieraita Lahdesta, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentän nurmella FC Lahti Akatemian. Taisto sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Lahti Akatemia on perinteisesti ollut itälohkon kärkijoukkueita, mutta tämä kausi mustapaidoilta on alkanut vaisusti. Torstaina lahtelaiset kuitenkin näyttivät vaarallisuutensa, kun sarjakakkonen JäPS kaatui Kisapuistossa maalein 3-2. Myös maanantaina Bollikselle saapuu varmasti voitontahtoinen lahtelaisjoukkue, jossa vahvistuksena on joukko pelaajia FC Lahden liigamiehistöstä.


140603 - Jiri allekirjoitti sopimuksen
Jiri allekirjoitti pelaajasopimuksen. Jiri Koski (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen. Maalivahti siirtyi punapaitaan tanskalaisen Vejle BK:n miehistöstä. Suomessa Koski on aikaisemmin pelannut FC Vaajakosken, JJK:n sekä Klubi-04:n riveissä. Lisäksi meriittilistalta löytyy muutama poikamaaottelu.

Atlantis-manageri Janne Wikman on erittäin tyytyväinen sopimuksen syntymiseen. - Olemme etsineet Levanille kunnon kirittäjää, ja nyt meillä on erittäin hyvä maalivahtikaksikko. Jiri pelasi ensin Akatemian riveissä muutaman ottelun ja on nyt ollut tolppien välissä kahdessa viimeisessä edustuksen pelissä. Esitykset ovat olleet todella lupaavia.


140602 - Akatemia-beibien hiekkalaatikkoleikki
Akatemia-beibit työssään. Atlantiksen reservimiehistö pääsi verestämään muistojaan hiekkalaatikkoleikeistä, kun punapaidat kohtasivat FC KINNKURDin Tapulin hiekalla maanantai-iltana. Hiekka ei nykybeibeille ollut enää tuttu elementti, vaan Tapulissa nyhjättiin lukemat 1-1 (0-1). Atlantiksen ainokaisen puski Seydina "Babu" Karam. Seuraavan kerran reservit pääsevät yrittämään tappioputken katkaisemista viikon päästä keskiviikkona, kun vastaan asettuu Kartanon kentällä FC Kuitu.

140601 - Atlantis voittoon Talissa
Jokke debytoi edustusjoukkueessa. Atlantis kohtasi SC KuFu-98:n Talin nurmella sunnuntai-iltana. Isännät nappasivat sarjapisteet lopulta maalein 3-0 (1-0).

Kuopiolaiset aloittivat pelin tiukalla prässillä, mutta vähitellen ote siirtyi punapaidoille. Adriano murtautui oikelta laidalta läpi 29. minuutilla ja tarjoili namupassin maalille, missä Sakari Tukiaisella oli helppo työ ohjata pallo verkkoon. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla isäntien hallinta jatkui, mutta vapauttava toinen maali syntyi vasta 71. minuutilla. Alimamy Jalloh pääsi kulman jälkitilanteessa tuikkaamaan pallon verkkoon. Kolmannen kerran pallo oli kuopiolaismaalissa 80. minuutilla, kun Tukiainen karkasi vieraiden puolustukselta ja ohitti varmasti Toni Paajasen.

Voitolla Atlantis nousin sarjataulukossa kolmanneksi 14 pisteeseen. Eroa kärkijoukkue MP:hen on edelleen 3 pinnaa. Seuraavan kerran punapaidat pääsevät yrittämään täydennystä pistepussiinsa viikon päästä maanantaina, kun FC Lahti Akatemia saapuu vieraaksi Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (84. Joakim Ärilä), Thiago, Alpha Sama, George Cole (85. Alpo Sipilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (67. Albert Uljala).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)