Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2014

140531 - Sunnuntaina vieraita Kuopiosta
SC KuFu-98 Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavan Talin urheilupuiston nurmella SC KuFu-98:n Kuopiosta. Taisto sarjapisteistä alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 19.00.

Sarjanousija SC KuFu-98 on Atlantikselle uusi tuttavuus. Joukkueet ovat sunnuntaina vastakkain ensimmäistä kertaa. Kelpo haaste punapaidoille on kuitenkin varmasti luvassa, sillä kuopiolaiset ovat sarjataulukossa vain pinnan isäntiä perässä. Atlantis on taulukossa viidentenä 11 pisteellä ja KuFu kuudentena 10 pisteellä. Molemmat joukkueet ovat vielä tiukasti mukana lohkon kärkikahinoissa, sillä sarjakärki MP:llä on 14 pinnaa.


140528 - Tasuri Mikkelissä
Jiri debytoi maalilla. Mikkelin Palloilijat ja Atlantis kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Urskissa keskiviikkoiltana. Koitos päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (0-0).

Atlantis aloitti pirteästi, ja Sakari Tukiainen iski pallon verkkoon jo kolmen minuutin jälkeen, mutta avustava liputti tilanteessa hyökkääjän virheen. Märällä nurmella tilanteita syntyi molempiin päihin kenttää. Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa. George Cole oli vapautunut Arrudan koirankopista ja pääsi nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin edustusjoukkueessa. Poika pursusi peli-iloa ja toi lisää vaarallisuutta punapaitojen hyökkäyspeliin. Sihti ei kuitenkaan kummallakaan miehistöllä ollut aivan kohdallaan, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisella jaksolla vieraiden hyvä ote palkittiin, kun Samuel Chidi vapautti Sakari Tukiaisen läpiajoon 60. minuutilla, ja Sakke sijoitti pallon varmasti Antti Kuismalan selän taakse. Tämä herätti myös isännät. Siniset hakivat raivoisasti tasoitusta, ja 75. minuutilla Joona Mäenpää pyöritti päädyssä Atlantis-puolustusta. Tarkka syöttä tavoitti takatolpalta Dimitri Klimovin, joka ohjasi pienestä kulmasta tasoituksen. Molemmat joukkueet jahtasivat vielä voittomaalia, mutta enempää osumia Urskin illassa ei nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Alan Arruda, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Lauri Bergstöm, Alpha Sama, George Cole, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140527 - Keskiviikkona Mikkeliin
MP Atlantista odottaa keskiviikkona raju haaste, kun helsinkiläiset matkaavat Mikkeliin kärkijoukkue Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa paikallisessa Urheilupuistossa tuttuun tapaan klo 18.30.

MP nostettiin ennakkoveikkailuissa yleisesti itälohkon ennakkosuosikiksi. Mikkeliläiset ovatkin vastanneet huutoon ja keränneet 5 pelistä 13 pinnaa, mikä riittää jaettuun ykkössijaan FC Kultsun kanssa. Viimeksi sinipaidat tekivät Keravalla selvää jälkeä murskaamalla PKKU:n tämän kotiareenalla peräti 5-2.

Atlantis on sarjataulukossa kolmantena 3 pinnaa kärkikaksikkoa perässä. Mikkelin matkalle punapaidat joutuvat kuitenkin kapealla ryhmällä, sillä loukkaantumiset ovat harventaneet Alan Arrudan miehistöä melkoisesti. Loput pyritään kuitenkin parsimaan keskiviikoksi kasaan, ja reservimiehistöstä haetaan täydennystä. Näin Urskin nurmelle juoksee varmasti voitontahtoinen helsinkiläisjoukkue.


140525 - Reservit taipuivat EBK:lle
George ampui punapaitojenn ainokaisen. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi Kolmosen EBK:n Regions' Cupissa sunnuntaina. Keski-Espoon keinonurmella käytiin vauhdikas koitos, jossa Akatemia-beibeillä oli koko joukko paikkoja ratkaista taisto edukseen. Lopulta kuitenkin ainoastaan George "Jannenpoika" Cole onnistui pilkulta upottamaan pallon isäntien verkkoon. EBK sen sijaan hyödynsi paremmin punapaitojen puolustusvirheet ja nappasi voiton ja jatkopaikan maalein 3-1 (0-0). Ottelu oli Akatemialle kuitenkin hyvä tasonmittari ja osoitti mainiosti, missä beibeillä löytyy eniten kehittämistä.

140523 - Tasuri Bolliksella
Alpha oli vaarallinen molemmissa päissä kenttää. Atlantis ja Kultsu kävivät tiukan taiston Kakkosen sarjapisteistä Bolliksella perjantai-iltana. Koitos päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (0-0).

Atlantis aloitti pirteästi, ja ensimmäiset puoli tuntia peli pyöri joutsenolaisten kenttäpäädyssä. Kultsu kuitenkin puolusti kurinalaisesti, ja kun punapaidat eivät osanneet paikkojaan hyödyntää, tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toisella jaksolla isäntien ote alkoi hiipua. Kun vielä loukkaantumiset verottivat punaisten tulivoimaa, Kultsu pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. Ratkaisun makua oli 79. minuutilla, kun joutsenolaislaukaus kimposi Alpha Saman käteen, ja erotuomari Jari Pylvänäinen osoitti epäröimättä pilkkua. Olli Hätönen upotti pallon varmasti Levan Lomidzen selän taakse. Atlantis tuli kuitenkin vielä kerran. Saman laukaus muutti 85. minuutilla suuntaa Sakari Tukiaisesta ja yllätti varmasti pelanneen Kultsu-vahti Graig Hillin. Enempää osumia helteisessä Bolliksen illassa ei enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Alan Arruda, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (71. Albert Uljala), Lauri Bergstöm (46. Alpo Sipilä), Alpha Sama, Abdul Sesay (31. Ville Teelahti), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140522 - Perjantaina kärkiottelu Bolliksella
FC Kultsu Atlantis kohtaa perjantaina Töölön Pallokentällä sarjakärki FC Kultsun. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksella tuttuun tapaan klo 18.30.

Kultsu keikkuu Kakkosen itälohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Joukkue on kerännyt neljästä ottelusta täydet 12 pinnaa maalierolla 9-2. Ennen kauden alkua joutsenolaisia veikkailtiin yleisesti putoajaehdokkaaksi, mutta Etelä-Karjalan ylpeys on saanut nämä ennustukset naurunalaisiksi. Kultsu on valmentajansa Heimo Borgströmin komennossa ja kovien ulkomaalaishankintojen avulla kehittänyt itselleen sopivan pelityylin, jolla joukkue on rouhinut pisteitä vakuuttavasti.

Atlantis on sarjataulukossa kolmantena. Punapaidat ovat kuitenkin kova kotijoukkue, joka ei Bolliksella hevin pinnoja muille jakele. Tosissaan Alan Arrudan suojatit lähtevät varmasti myös sarjakärkeä haastamaan.


140522 - Akatemia-beibien leikkitunti
Joakim keräsi tehot 1+1. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi maalintekoharjoituksiaan Talin hallissa keskiviikkoiltana, kun Akatemia kohtasi HerTo/3:n. Touhu meni välistä enemmän leikin puolelle, kun beibit yksi toisensa perään esittelivät taitojaan. Viidesti pallo kuitenkin saatiin puiden väliin ja näin loppunumerot 5-1 (3-0). Illan positiivisinta Atlantis-antia olivat George "Jannenpoika" Colen pelinrakentelu sekä Joakim Ärilän kadonneen itseluottamuksen löytyminen, mikä toi tehot 1+1.

140518 - Reserveillä maalintekoharjoitukset
George oli liekeissä. Atlantiksen reservimiehistö nautiskeli aurinkoisesta sunnuntaipäivästä Tapanilassa. Siinä sivussa pelattiin vähän futistakin. Isäntäjoukkue MPS/4 tarjosi kelpo vastuksen ensimmäiset puoli tuntia, mutta keltapaitojen kuntoharjoittelu lienee jäänyt hiukan vajavaiseksi, sillä loppua kohden Akatemia-beibit pääsivät harjoittelemaan maalintekoa oikein urakalla. Näin taululle saatiin päätösnumerot 1-7 (1-2). Ahkerimpana viimeistelijänä kunnostautui tuttuun tapaan George "Poika" Cole neljällä osumallaan.

140517 - Atlantis haki pinnat Porvoosta
Sakke osui kahdesti Porvoossa. Futura ja Atlantis kävivät värikkään taiston Kakkosen sarjapisteistä Porvoon Keskuskentällä. Koitos päättyi lopulta helsinkiläisjuhliin maalein 2-3 (1-2).

Avausjakso ei vielä suuria hienouksia tarjonnut. Maalipaikat olivat kortilla molemmissa päädyissä. Futura kuitenkin iski avausmaalin jo 7. minuutilla, kun valkopaidat karvasivat pallon Atlantis-päädyssä, ja Ruben Pellicer pääsi sijoittamaan helposti 1-0. Vieraat heräsivät vasta 40. minuutilla. Alimamy Jalloh puski Jussi Äijälän mainiosta kulmasta tasoituksen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Sakari Tukiainen nappasi Futura-puolustuksen harhasyötön ja ohitti varmasti Alessandro Marzuolin. Näin tauolle mentiin tilanteessa 1-2.

Toinen jakso tarjosikin sitten yleisölle enemmän nähtävää. Tilanteita riitti kummassakin päässä kenttää ja draamaakin parin saippuasarjan edestä. Näytelmä huipentui 70. minuutilla, kun avustava näki Atlantis-puolustajan torjuneen kädellään Futura-laukauksen. Erotuomari Jaakko Räsänen osoitti pallon pilkulle ja arpoi lopulta käsivirheestä punaisen kortin Thiagolle. Isäntien Teimuraz Apriamashvili rupesi kuitenkin vielä vihellyksen jälkeen asettelemaan palloa mieleiselleen paikalle. Uusi tuomio oli vapaapotku Atlantikselle ja keltainen Apriamashvilille. Ratkaisun makua oli 84. minuutilla, kun Adriano pelasi Sakari Tukiaisen läpi, ja maalitykki ohitti toistamiseen Marzuolin. Misse Ebongue kavensi vielä 93. minuutilla tilanteeksi 2-3, ja viimeiset hetket porvoolaiset hakivat raivoisasti tasoitusta. Päätösvihellys armahti kuitenkin punapaidat 96 minuutin jälkeen, ja näin pisteet matkasivat Helsinkiin.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Lauri Bergstöm, Thiago (72. ua), Alpha Sama, Abdul Sesay, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano (89. Alpo Sipilä).


140516 - Lauantaina Porvooseen
FC Futura Atlantis matkustaa lauantaina Porvooseen, missä punapaidat kohtaavat isäntäjoukkue FC Futuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Keskuskentällä klo 16.00.

Futura on sarjataulukossa viidentenä tasapisteissä Atlantiksen kanssa. Porvoolaiset eivät ole hävinneet vielä peliäkään, ja maaliero 3-1 kertoo puolustuksen pitävyydestä. Viimeksi Jukka Korhosen suojattien vaarallisuuden sai kokea MP, kun Futura haki viikonloppuna tasapelin Mikkelin Urheilupuistosta.

Atlantis kävi maanantaina rajun väännön PK Keski-Uusimaan kanssa, mistä tuloksena maukas voitto mutta myös isompia tai pienempiä kolhuja useammallekin pelaajalle. Punapaitojen lopullinen kokoonpano selviääkin vasta pelipäivän aamuna.


140514 - Tenkasen mietteitä alkukaudesta
Tenkanen avaa jälleen sanaisen arkkunsa. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on seurannut tarkalla silmällä Kakkosen itälohkon avauskierroksia. Miehellä on jo selkeä käsitys lohkon voimasuhteista.

- MP, PKKU ja JäPS on saletisti kärkiryhmässä. JäPS on saanut puolustuspelin skulaamaan, mutta hyökkäys on yhä paljon Kuritun varassa. Samalla tavalla MP elää Deniksen byyreistä. Nyt kun mies on klesana, jengi on vaikeuksissa. Keravalla maalintekovastuu jakautuu tasaisemmin, mutta ryhmässä ei ole takuuvarmaa viimeistelijää.

- Futura ja Lahti Akatemia pistävät tiukasti kapuloita kärkinippujen rattaisiin, mikä nähtiin jo viikonloppuna Mikkelissä. Tuskin kuitenkaan pitkässä juoksussa pysyvät näiden kyydissä. Kultsun piti olla saletti putoaja, mutta nyt joutsenolaisilla on jo 9 pinnaa. Jos huuma kantaa vielä vähän aikaa, puheet tippumisesta voi unohtaa saman tien.

- KuFu on vielä tuntematon suuruus. Plakkarissa kuopiolaisilla on kuitenkin jo neljä pinnaa. Tulevat varmasti keräämään valtaosan pinnoistaan himassa. Stadilaiset nousijat Myllypuro ja Viikkarit on kovassa seurassa. Potentiaalia molemmilla on, mutta homma pitäisi saada skulaamaan niin kuin viime kaudella parhaimmillaan. Muuten noutaja voi yllättää.

Entäpä Atlantis?

- Alku on ollut kohtuullinen. Ongelmia on yhä, mutta Arrudan kanssa tehdään koko ajan duunia niiden ratkaisemiseksi. Jengissä on taitoa ja tulivoimaa, keskikentällä kovia ja vikkeliä jalkoja ja puolustuspelikin ajoittain ihan uomissaan. Voimme voittaa tässä lohkossa kenet tahansa, mutta myös hävitä kelle tahansa, profetoi visionääri, joka vetovinkeissään on jo pariin otteeseen tuhonnut koko pelikassansa.


140512 - Atlantis vei Bolliksen trillerin
Sakke keräsi tehot 2+1. Atlantis ja PK Keski-Uusimaa kävivät tiukan taiston Kakkosen sarjapisteistä Töölön Pallokentällä. Vauhdikas vääntö päättyi lopulta kotijoukkueen juhlaan maalein 3-1 (1-0).

PKKU aloitti kovalla prässillä. Bolliksen pienellä ykkösnurmella tilanteita syntyi yhtenään Atlantiksen maalille. Punapaitojen puolustus kuitenkin kesti, ja kymmenen minuutin myllytyksen jälkeen myös isännät pääsivät peliin mukaan. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä, kunnes 33. minuutilla Sakari Tukiainen kaivoi pallon kulmalipulla vieraiden laitapakilta. Namupassi maalille, ja Adrianolla oli helppo työ iskeä taululle 1-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla PKKU iski heti avausminuutilla. Akseli Haapalainen pääsi vasemmalta ohjaamaan pallon Levan Lomidzen selän taakse. Punapaidat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet. Painostus palkittiin 55. minuutilla, kun Tukiainen puski Jussi Äijälän kulmasta kotijoukkueen uudelleen johtoon. Tämän jälkeen ote siirtyi jälleen keravalaisille. Atlantis-maalilla nähtiin melkoisia mylläköitä, mutta aina joku punapaita ehti torjumaan vieraiden yritykset. Vähitellen valkoisten rynnistys rupesi hiipumaan, ja lopullinen niitti tuli 92. minuutilla, kun Tukiainen ohjasi Thiagon tarjoilusta loppunumerot 3-1. Näin värikäs ja hyvätasoinen Kakkosen koitos päättyi tällä kertaa Atlantiksen juhliin. PKKU osoitti kuitenkin olevansa yksi lohkon ehdottomia kärkijoukkueita, joka varmasti tulee olemaan korkealla syksyn sarjataulukossa.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Alan Arruda, Alimamy Jalloh, Lauri Bergstöm (23. Albert Uljala), Thiago, Abdul Sesay, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140511 - Maanantaina vastassa PK Keski-Uusimaa
PK Keski-Uusimaa Atlantis kohtaa maanantaina Töölön Pallokentällä PK Keski-Uusimaan. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käydään Bolliksen ykkösnurmella klo 18.30. Bolliksen pääareena eli nurmi 2 ei ole vielä käytössä, mutta aivan vieressä sijaitseva ykkösnurmi on hyvässä kunnossa.

PK Keski-Uusimaa kuuluu Kakkosen itälohkon ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Keravalaiset ovat aloittaneet sarjan kahdella voitolla ja haluavat varmasti jatkaa voittoputkeaan myös maanantaina. Atlantis nappasi viime kierroksella ensimmäiset pisteensä, ja myös punapaidat janoavat kovasti täydennystä pistepussiinsa. Bolliksella onkin maanantaina tarjolla hyvää ja vauhdikasta Kakkosen futista.


140507 - Reserveillä avoimet ovet
Keke palasi viheriölle. Atlantiksen reservimiehistö vietti avoimien ovien iltaa Pihlajamäessä keskiviikkona. Päävalmentaja Alan Arruda ei päässyt paikalle, ja kun kissa oli poissa, hiiret hyppivät pöydälle. Akatemia-beibit yrittivät kukin vuorollaan mitä erikoisempia kikkoja, mutta samalla joukkuepeli jäi vähemmälle. Myöskään puolustuspeli ei ollut illan ykkösprioriteetti. Näin saatiin aikaiseksi loppunumerot 6-3 (3-1). Vastassa oli Malmin Ponnistajien kakkosmiehistö. Punapaitojen maalit kirjattiin George Colelle (3), Lamin Sumalle (2) sekä Marcello Ribeirolle. Illan positiivista Atlantis-antia olivat Keke Malolo-Mukokon paluu viheriölle, Albert Uljalan miehekäs kapteenirooli sekä George Colen hattutemppu avausjaksolla.

140506 - Muumien juhlavuosi
Muumit Muumit viettävät parhaillaan juhlavuotta, kun Tove Janssonin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuosi tuo paljon iloa ja riemua lapsille ja lapsenmielisille - sekä myös meille atlantislaisille.

140504 - Avauspisteet Myllypurosta
Simeon ampui ensimmäisen osumansa punapaidassa. Atlantis haki sunnuntai-iltana kauden avauspisteet Myllypurosta, kun isäntäjoukkue FC Myllypuro kukistui maalein 2-5 (0-2).

Avausjakso mentiin Atlantiksen hallinnassa. Isäntien bussi oli parkissa kuudentoista rajalla, eikä vapaata tilaa juuri löytynyt. Kahdesti valkopaidat joutuivat kuitenkin rikkomaan Atlantis-hyökkääjää rangaistusalueella, ja molemmilla kerroilla pallo vietiin pilkulle. Ensin Thiago kaadettiin 23. minuutilla, ja Jussi Äijälä ampui 0-1. Tämän jälkeen maalivahti Maksim Tynni yritti muotoilla Sakari Tukiaisen nenää uuteen uskoon 39. minuutilla, ja Adriano rankaisi taukotilanteeksi 0-2.

Toisella jaksolla ote pysyi edelleen punapaidoilla. Myllypuro tuli kuitenkin mukaan peliin, kun Emil Sutela pääsi puskemaan kulman jälkitilanteesta kavennuksen 61 minuutilla. Mutta Thiago kuittasi vain kolme minuuttia myöhemmin tilanteeksi 1-3, kun Tynni torjui Äijälän vaparin eteensä. Valkopaitojen toivo heräsi vielä kerran 79. minuutilla, kun Robert Ivanovin "Jumalan käsi" yllätti Levan Lomidzen. Adriano kuitenkin lopetti isäntien pyristelyn iskemällä 87. minuutilla 2-4. Lisäajalla nähtiin kappale Atlantis-historiaa. Viidettä kauttaan punapaidassa raatava Lawrence Simeon pujotteli puolesta kentästä läpi ja nosti pallon Tynnin yli verkkoon. Kyseessä oli Simeonin ensimmäinen maali miesten peleissä, mikä kirvoitti ansaitut onnittelut joukkuetovereilta.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Andre, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Lauri Bergstöm, Thiago, Abdul Sesay (75. Alpo Sipilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Buba Gibba ja Adriano.


140503 - Avausvoittoa hakemassa
Arruda haluaa nähdä sunnuntaina taistelevan Atlantis-miehistön. Atlantis hakee sunnuntaina avausvoittoa Kakkosessa. Myös FC Myllypurolla pistetili on vielä avaamatta, joten kentällä nähdään kaksi joukkuetta, jotka janoavat kuumeisesti avauspisteitä.

Atlantis-luotsi Alan Arruda on uudistanut hiukan miehistöään tappiollisen JäPS-pelin jälkeen. Alpha Sama on sivussa hölmöiltyään itselleen pelikiellon Järvenpäätä vastaan, ja Alimamy Jallohin pelikunto selviää vasta ottelun alla. Sen sijaan peräti viisi maanantain reservipelissä pirteästi esiintynyttä pelimiestä pukee punapaidan ylleen myös sunnuntaina, ja varmasti osa heistä nähdään kentälläkin.


140501 - Sunnuntaina vastassa FC Myllypuro
FC Myllypuro Atlantis kohtaa sunnuntaina sarjanousija FC Myllypuron. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käydään Myllypuron keinonurmella klo 18.30.

Atlantis kohtasi Myllypuron Suomen Cupissa keväällä. Tuolloin ottelu päättyi punapaitojen selkeään voittoon. Myllypuron miehistö on kuitenkin tämän jälkeen vahvistunut, ja Atlantista odottaa sunnuntaina varmasti huomattavasti kovempi haaste.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)