Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2014

140429 - Mercy teki huipputuloksen
Mercy teki hirmutuloksen. Atlantis Girlsien jokakeväinen katukisa pidettiin pääsiäisenä. Kenialaislähtöinen Mercy Sang oli kisassa aivan omaa luokkaansa. Tyttö taivalsi määrätyssä ajassa, annetut tehtävät suorittaen käsittämättömät 18.5 km, mikä murskasi vanhat ennätykset mennen tullen.

Girlsien toiminta on muutenkin ollut vilkasta. Ryhmään on tullut lisää tyttöjä, ja ohjelmaa on ollut tasaisesti pitkin kevättä.


140428 - Reservien maalivire jatkui
George ampui illan komeimman. Atlantiksen reservimiehistön hyvä vire jatkui maanantaina, kun punapaidat kohtasivat Kontulan keinonurmella SUMU:n. Jakomäen ylpeyden riveistä löytyy taitoa ja peliälyä, mutta vauhti ei enää riittänyt Akatemia-beibien kyydissä. Atlantis latoi lopulta taululle selkeät numerot 11-1 (4-0). Maalitilastoihin ylsi puoli joukkuetta, mutta illan komeimmasta vastasi George Cole, jonka pommi 25 metristä upposi aivan vasempaan yläkulmaan.

140426 - Reserveillä maalijuhla
Marcello ampui 5. Atlantiksen reservimiehistö piti maalintekoharjoitukset lauantaina, kun punapaidat kohtasivat Suomen Regions' Cupissa FC HEIV:n. Atlantis iski tulostaululle tylyt loppunumerot 13-0 (5-0). Tehokkain pommittaja oli Marcello Ribeiro, joka osui viidesti.

Reservien sarjapelit alkavat maanantaina, kun Janne Wikmanin suojatit kohtaavat Kontulan keinonurmella SUMU:n. Sarjapelien lisäksi Atlantiksen reservimiehistö osallistuu tällä kaudella Regions' Cupiin ja Kujek-cupiin. Lisäksi ohjelmassa on koko joukko harjoituspelejä Kolmosen ja Nelosen joukkueita vastaan. Suunnitelmissa on myös ottelu Nõmme Kaljun reservejä vastaan.


140425 - Sarja-avaus päättyi tappioon
Sakke ampui punapaitojen ainokaisen. Atlantiksen sarja-avaus ei sujunut onnellisten tähtien alla, sillä JäPS haki perjantai-iltana pisteet Talin hallista maalein 1-2 (1-1).

Avausjakso oli Atlantikselta kohtuullisen pirteää peliä. Vieraat pelasivat kuitenkin kurinalaisesti, ja maalipaikkoja ei hirveästi syntynyt. Mutta 17. minuutilla Sakari Tukiainen karkasi Abdul Sesayn syötöstä läpiajoon ja sijoitti pallon verkkoon. Isäntien juhlat eivät kuitenkaan kauaa kestäneet. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Atlantis-puolustuksen purkupallo päätyy suoraan Einari Kuritulle, ja tämän laukaus kimpoaa Alan Arrudan jalan kautta maaliin. Näin tilanne 1-1, ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Atlantiksen ote alkoi hiipua. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista koitos edukseen, mutta JäPS oli tällä kertaa tehokkaampi. Levan Lomidze ei saanut kulmapotkua haltuunsa 66. minuutilla, ja lopulta Tero Uusitalo iski irtopallon verkkoon. Enempää osumia Talin illassa ei enää nähty, joten näin avauspisteet matkasivat Järvenpäähän.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Andre, Jussi Äijälä, Alan Arruda, Samuel Chidi (80. Ville Teelahti), Lauri Bergstöm, Alpha Sama (89. ua.), Abdul Sesay (80. Alpo Sipilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon ja Adriano.


140424 - Perjantaina vastassa JäPS
JäPS Atlantis kohtaa perjantaina sarja-avauksessa Järvenpään Palloseuran. Punapaitojen kotiareena Töölön Pallokenttä ei ole vielä käytössä, joten taisto Kakkosen sarjapisteistä käydään Talin hallissa klo 18.30.

JäPS oli itälohkon ykkönen toissakaudella, ja kevään harjoituspelit ovat osoittaneet joukkueen olevan jälleen kovassa iskussa. Sinipaidat saivat tälle kaudelle takaisin ykköstykkinsä Einari Kuritun, joka viime vuoden vietti Jazzin riveissä Porissa. JäPS onkin monissa ennakkoveikkauksissa nostettu yhdeksi lohkon suosikeista.

Atlantis-luotsi Alan Arrudan mukaan punapaidat lähtevät kuitenkin tosissaan haastamaan jokaista joukkuetta tässä sarjassa. Voitto mielessä taistoon lähdetään perjantainakin, vaikka vastaan tulisi puoli joukkueellista Kurittuja.

Pääsyliput Atlantiksen kotipeleihin Kakkosessa 8 euroa ja erikoisryhmät (lapset 7-16 v., eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet) 5 eur. Kausikortti 50 euroa.


140422 - Sarja-avaus perjantaina
Janne luottaa punapaitojen menestykseen. Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa kauden 2014 sarjapelit perjantaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa Järvenpään Palloseuran. JäPS oli itälohkon ykkönen toissakaudella, ja kevään harjoituspelit ovat osoittaneet joukkueen olevan jälleen kovassa iskussa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on kuitenkin luottavainen punapaitojen iskukykyyn alkavalla kaudella. - Joukkueen runko on ollut koossa tammikuusta. Muutama kaveri on liittynyt ryhmään kevään aikana ja paria pelimiestä vielä mukaan haemme. Olemme harjoitelleet hyvin, ja tulemme varmasti pistämään koville jokaisen joukkueen itälohkossa. Syksyllä sitten näemme, miten pitkälle eväät riittävät.

- Arvokas asia on, että Arruda on pystynyt pitämään isoa harjoitusrinkiä. Näin meillä riittää myös reservimiehistöön hyviä pelimiehiä, ja sieltä on kauden aikana varmasti saatavissa apuja edustukselle. Samalla pystymme tarjoamaan kaikille riittävästi peliaikaa. Jos edustuksessa jää penkille, pelituntuma säilyy reservipeleissä.


140418 - Haka vei jatkopaikan
Jussi ampui ainokaisen pilkulta. FC Haka oli vielä liian kova haaste Atlantikselle Suomen Cupin kuudennella kierroksella. Vieraat iskivät pallon neljästi punapaitojen verkkoon ja hakivat jatkopaikan Talin hallista maalein 1-4 (0-2).

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Isännät aloittivat pirteästi, mutta Haka katkaisi punapaitojen rynnistyksen tylysti, kun Niko Markkulan vapaapotku 20 metristä yllätti Levan Lomidzen 15. minuutilla. Tämän jälkeen mentiin valkopaitojen komennossa, kunnes Atlantis vähitellen jälleen pääsi mukaan peliin. Isäntien hyvä jakso katkesi kuitenkin 42. minuutilla, kun Hakan vaparikikka mursi helposti punaisten puolustuksen. Näyttävä kuvio päättyi Kalle Multasen viimeistelyyn. Näin tauolle mentiin numeroissa 0-2.

Toisella jaksolla Atlantis tuli vielä kerran. Isännät kavensivat tilanteeksi 1-2, kun Jussi Äijälä viimeisteli pilkulta 61. minuutilla. Rankkari tuomittiin Jarno Mattilan kaadettua Adrianon. Punapaitojen rynnistys katkesi kuitenkin 71. minuutilla, kun vaihtomies Zeze karkasi Alimamy Jallohilta ja tarjoili Multaselle avopaikan, josta tämä ei erehtynyt. Maalitykki osui vielä kertaalleen viisi minuuttia myöhemmin. Patrick Poutiaisen pitkä avaus avasi helposti isäntien puolustuksen, ja Multasella oli helppo työ viimeistellä loppunumerot 1-4. Näin Haka jatkaa cupin puolivälieriin, jossa vastaan tulee hallitseva Suomen mestari HJK.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (81. Albert Uljala), Lauri Bergstöm, Alpha Sama, Abdul Sesay, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon ja Adriano.


140416 - Panoksena paikka kahdeksan joukkoon
Suomen Cup Atlantis kohtaa torstaina Suomen Cupin kuudennella kierroksella FC Hakan. Panoksena on paikka puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Haka ei aio jättää mitään sattuman varaan torstaina. - Olemme tehneet aika tarkkaa taustatyötä heidän pelaamisestaan. Kyseessä on yllättävän taitava joukkue, joka on parhaimmillaan Ykkösen tasoa. Meidän on huolehdittava siitä, että torstaina he eivät sitä ole, päävalmentaja Juho Rantala toteaa Hakan kotisivuilla.

Mutta myös Atlantis on valmistautunut huolella torstain taistoon. - Suomessa cupilla ei valitettavasti ole sellaista arvostusta kuin monessa muussa maassa. Mutta me emme ole lähteneet mukaan vain pelailemaan. Me haluamme mennä mahdollisimman pitkälle, Atlantis-luotsi Alan Arruda paaluttaa punapaitojen tavoitteen.

Cup-vääntö alkaa Talin hallissa torstaina klo 17.00. Lipunmyynti aukeaa klo 16.00. Pääsyliput 10 eur ja erikoisryhmät (lapset 7-16 v., eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet) 5 eur. Tervetuloa!


140413 - Tuttuja kasvoja vastassa torstaina
Jallu aloitti valmentajauransa Atlantiksessa. Atlantis kohtaa torstaina Suomen Cupin 6. kierroksella Ykkösen ehkä suurimman ennakkosuosikin FC Hakan. Koskilaisten riveissä on myös muutama Atlantiksesta tuttu kasvo.

Päävalmentaja Juho Rantala aloitti valmentajauransa Atlantis Akatemian valmentajana vuonna 2005. Samalla Rantala toimi edustusjoukkueessa Pasi Pihamaan kakkosena. Atlantiksesta Rantalan tie vei kahden kauden jälkeen HJK:n organisaatioon, ja täältä viime kesänä edelleen Valkeakoskelle Hakan peräsimeen.

Obi aloitti uransa Suomessa Atlantiksessa.

Hyökkääjä Obi Metzger aloitti uransa Suomen viheriöillä Atlantiksen paidassa vuonna 2006. Tuolloin nuori hyökkääjälupaus pommitti Ykkösessä 23 ottelussa 9 maalia. Seuraava vuonna maaleja syntyi kolme ja kaudella 2008 enää yksi. Sen sijaan tilastoihin kertyi ulosajoja sekä ylivoimainen ykkössija joukkueen sakkokassassa. Jatkosopimusta ei enää tarjottu, mikä ehkä toikin tarvittavan herätyksen. Obin tie vei Slovakian ja Viikinkien kautta lopulta Hakan liigamiehistöön. Valkeakoskelle hyökkääjä suuntasi jälleen tänä keväänä, mutta koskilaisten kärkimiehistö on kova ja Obin peliaika tiukassa.


130410 - Moottoritie on kuuma
Moottoritie on kuuma Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

FC Norssi aloitti taipaleensa jalkapallon VII divisioonassa myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin ja vaihtoi 15 vuotta myöhemmin nimekseen Gösta Sundqvistin ideoiman Atlantis FC. Moottoritie on perinteisesti keväisin atlantislaisille kovin kuuma.


140409 - Haka-peli kiirastorstaina Talissa
FC Haka Atlantis kohtaa Suomen Cupin kuudennella kierroksella FC Hakan. Cup-taisto pelataan kiirastorstaina 17. huhtikuuta klo 17.00 Talin hallissa. Cupissa on mukana vielä 16 joukkuetta, joista Atlantiksen lisäksi ainoastaan FC Hämeenlinna puolustaa Kakkosen värejä.

FC Haka on todella perinteinen cup-seura. Valkeakoskelaiset ovat voittaneet Suomen Cupin peräti 12 kertaa, mikä on yksi enemmän kuin tilastoissa kakkosena olevalla HJK:lla. Hakan viimeisin cup-mestaruus on vuodelta 2005.

Atlantiksella Suomen Cupin voittoja on yksi. Punapaidat juhlivat vuonna 2001, kun Adrianon maali kaatoi finaalissa Tampere Unitedin.


140408 - Villelle jatkosopimus
Ville allekirjoitti jatkosopimuksen. Ville Teelahti (s. 1990) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Kotkalaislähtöinen topparijärkäle aloittaa nyt kolmannen kautensa Atlantis-miehistössä.

Atlantis-manageri Janne Wikman uskoo Teelahden ottavan ison roolin joukkueessa. - Villellä on eväät pelata hyvällä tasolla. Parina viime kautena opiskelut ja työesteet ovat verottaneet huomattavasti hänen panostaan. Nyt siviilielämä mahdollistaa jälleen panostamisen jalkapalloon, mikä varmasti tulee näkymään myös peliesityksissä.


140406 - Reserveille voitto rutiiniesityksellä
Pierre palasi punapaitaan reservipelissä. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi Nelosessa pelaavan SUMU-77:n sunnuntaina Pallokentän keinonurmella. Punapaitojen peli ei ollut aivan uomissaan, mutta rutiiniesityskin riitti tällä kertaa 2-0 (1-0) voittoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat tavan mukaan George Cole ja Vito Diatta (rp). Kokoonpanossa nähtiin myös Suomeen palannut Pierre Lejeune Nlate, joka viime vuonna pelasi vahvan kauden Atlantiksen edustusmiehistössä.

140405 - Cup-vastustaja on FC Haka
FC Haka Atlantiksen vastustaja Suomen Cupin kuudennella kierroksella on FC Haka, joka lauantaina haki jatkopaikan Siilinjärveltä, kun isäntäjoukkue SiPS kaatui kotonaan 0-5. FC Haka on Ykkösen ehdottomia ennakkosuosikkeja, joten melkoinen haaste Atlantikselle on luvassa. Cup-ottelun alustava pelipäivä on keskiviikko 16. tai torstai 17. huhtikuuta.

140403 - Atlantis jatkoon cupissa
Jussi ampui avausmaalin. Atlantis raivasi torstaina tiensä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle, kun punapaidat kukistivat BK-46:n maalein 2-0 (1-0) Myllypuron urheilupuistossa.

Avausjakso mentiin pitkälti isäntien nuottien mukaan. Atlantis hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia ja rakensi muutaman mainion maalipaikan. Punapaidat myös puolustivat kurinalaisesti, ja Levan Lomidze ei juuri peliin joutunut puuttumaan. Jakson ainokainen osuma nähtiin 25. minuutilla, kun Jussi Äijälä kavensi laidaltaan sisään ja ampui pallon tarkasti takanurkkaan. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla Atlantiksella oli heti alussa vielä muutama tilaisuus kasvattaa johtoaan, mutta vähitellen ote siirtyi BK-46:lle. Vieraat hakivat raivoisasti tasoitusta. Punapaidat taistelivat kuitenkin suurella sydämellä, eikä karjaalaisille montaa maalipaikkaa tarjottu. Atlantis sen sijaan iski vielä toistamiseen 79. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta Ville Teelahti tykitti pallon vasempaan yläkulmaan. Enempää osumia Myllypurossa ei enää nähty, joten loppunumerot isännille 2-0.

Atlantis eteni voitolla cupin kuudelle kierrokselle, ja samalla 16 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierroksella Alan Arrudan suojatit kohtaavat voittajan ottelusta SiPS - FC Haka.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Alan Arruda, Lauri Bergstöm (73. Aziz Bhar), Alpha Sama, Abdul Sesay, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Albert Uljala ja Adriano.


140401 - Torstaina cup-taisto Myllypurossa
BK-46 Atlantis kohtaa torstaina Suomen Cupin viidennellä kierroksella BK-46:n Karjaalta. Taisto alkaa Myllypuron urheilupuiston keinonurmella klo 18.30. Otteluun on vapaa pääsy, ja paikalla palvelee buffet.

BK-46 on ollut useamman vuoden Kakkosen etelälohkon ehdottomia kärkijoukkueita, ja kärkikahinoihin karjaalaiset varmasti haluavat tälläkin kaudella. Joukkueet olivat Suomen Cupissa vastakkain myös viime keväänä, jolloin BK iski voittomaalin jatkoajalla. Antantikselle tarjolla siis mahdollisuus maukkaaseen revanssiin.

Torstain pelin voittaja etenee cupin kuudennelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta SiPS - FC Haka.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)