Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2014

140330 - Simeonille jatkosopimus
Simeon allekirjoitti jatkosopimuksen. Lawrence Simeon (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan jatkosopimuksen. Keskikentän työmyyrä aloitti Atlantis-uransa vuonna 2009 Akatemia-joukkueessa ja on viime vuosina noussut yhdeksi punapaitojen ehdottomista avainpelaajista. Viime kaudella otteluita Kakkosessa kertyi 19, joista kaikki avauskokoonpanossa.

Atlantis-manageri Janne Wikman on erittäin tyytyväinen Simeonin jatkosopimuksesta. - Simeon on jo useamman vuoden ollut isossa roolissa meidän keskikentällä. Hän voittaa uskomattoman määrän palloja, ja jalat käy niin vikkelään, että miestä on todella vaikea ohittaa. Vielä kun joskus nähtäisiin se ensimmäinen maali miesten peleissä...


140329 - Atlantis kukisti Gnistanin
Sakke ampui avausmaalin. Atlantis kohtasi IF Gnistanin lauantaina Talin hallissa. Punapaidat tarjosivat varsinkin avausjaksolla ajoittain varsin pirteää hyökkäyspeliä ja iskivät myös muutaman näyttävän osuman. Ensin Sakari Tukiainen puski 15. minuutilla Adrianon ja Andrén esityöstä 1-0, ja viisi minuuttia myöhemmin Sakke itse tarjoili Thiagolle avopaikan, josta tämä ei erehtynyt. Toisella jaksolla Adriano vippasi kantapäällä Marcellon keskityksestä tilanteeksi jo 3-0. Gnistan kavensi 75. minuutilla kulman jälkitilanteesta, mutta enempää osumia Talissa ei enää nähty. Näin loppunumerot Atlantikselle 3-1 (2-0).

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, André, Alpha Sama, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Lauri Bergstöm (30. Lawrence Simeon), Ehliman Sabic (60. Cassiano), Abdul Sesay (55. Davids Uhmo), Adriano, Thiago ja Sakari Tukiainen (60. Marcello Ribeiro).


140329 - Venäjän karhu raateli Akatemia-beibejä
George iski kavennusmaalin. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi venäläisjoukkue FC Legiruksen Kujek-cupin päätösottelussa Järvenpäässä lauantaina. Legiruksen akatemian opetusohjelmaan kuuluu jalkapallon ohella ilmeisesti myös lähitaistelukoulutus, sillä sen verran tiheään punapaidat saivat maistaa venäläisjalkaa, -nyrkkiä ja -kyynärpäätä. Toki kentällä pelattiin myös futista. Legirus karkasi jo 2-0 johtoon, mutta loppua kohden Venäjän karhun tassu alkoi painaa ja Atlantis nousi tasoihin George Colen ja Levan Lomidzen (rp) maaleilla. Seuranneessa pilkkukisassa venäläisvieraat olivat kuitenkin taitavampia. Legirus-pelaajista jokainen toimitti pallon verkkoon, mutta punapaidoista Albert Uljalan kohtaloksi koitui epäonnistuminen. Näin koitos päättyi venäläisjuhlaan.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Aziz Bhar, Albert Uljala, Jose Jaquet, Jouni Peltola, Gustav Store, Izu Aniche, Alpo Sipilä, Fareed Sadat, Buba Gibba ja George Cole. Vaihdosta kentälle Seydina Karam, Sam Hämäläinen ja Obi Aniche.


140328 - Lauantaina vastassa Gnistan
IF Gnistan Atlantis kohtaa lauantaina tutun paikallisvastustajan IF Gnistanin. Gnistan sijoittui viime kaudella Kakkosen etelälohkossa toiseksi, mutta talven aikana joukkueessa on käynyt melkoinen myllerrys. Valmentaja Erkka V. Lehtola suuntasi muualle, ja myös pelaajisto on mennyt pitkälti uusiksi. Viime viikkoina ryhmään on kuitenkin liittynyt joukko pelimiehiä, joten kelpo vastus Atlantikselle on varmasti tarjolla. Koitos alkaa Talin hallissa klo 18.00.

Myös Atlantiksen reservimiehistö on lauantaina tulessa, kun Janne Wikmanin suojatit kohtaavat Järvenpäässä klo 15.30 venäläisjoukkue FC Legiruksen.


140327 - Buballe Akatemia-sopimus
Buba allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Buba Gibba (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttätaituri nousi viime kaudella Akatemian avainpelaajien joukkoon, ja on talven treenipeleissä esiintynyt useampaan otteeseen jo edustusjoukkueen kokoonpanossa.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla Gibban panosta tulevalla kaudella. - Buba tuli viime kesänä mukaan Akatemiaan ja kehittyi valtavasti lyhyessä ajassa. Hän on asunut Suomessa pitkään, mutta pelannut aikaisemmin vain maahanmuuttajajoukkueissa. Nyt hän tavoittelee paikkaa jo edustusjoukkueesta. Monessa asiassa on vielä paljon opettelemista, mutta jos kehitys jatkuu tätä vauhtia, pojasta on meille vielä paljon iloa.


140326 - Reservit voittoon Myyrmäessä
Vito poimi jälleen pilkun. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voitokkaita harjoitusotteluita, kun Akatemia-beibit kukistivat Myyrmäen stadionilla Nelosessa pelaavan Riipilän Raketin maalein 6-0 (1-0). Punapaitojen peli ei tällä kertaa rullannut totuttuun tyyliin, mutta maalipaikat käytettiin hyvällä prosentilla. Fareed Sadat iski pallon kahdesti RiRa:n verkkoon ja George Cole, Buba Gibba, Samuel Mbugua sekä Seydina Karam osuivat kukin kertaalleen. Tolppien välissä Vito Diatta näytti vanhojen taitojen olevan tallella ja poimi jälleen yhden pilkun.

Atlantiksen kokoonpano: Mamadou Diatta, Brayan Rua Zape, Albert Uljala, Jose Jaquet, Sam Hämäläinen, Buba Gibba, Samuel Mbugua, Alpo Sipilä, Fareed Sadat, Seydina Karam ja George Cole. Vaihdosta kentälle Diallo Amadou.


140323 - Azizille Akatemia-sopimus
Aziz allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Aziz Bhar (s. 1993) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan Akatemia-sopimuksen. Viime kaudella laitapuolustaja esiintyi Atlantis-paidassa kahdessa ottelussa Kakkosessa.

Atlantis-manageri Janne Wikman tarjoaa Bharille nyt tilaisuutta murtautua edustusmiehistöön. - Aziz oli viime kaudella armeijassa, mikä rajoitti osallistumista ja pelit edustusjoukkueessa jäivät vähiin. Pojalla on nyt näytönpaikka, pystyykö hän raapimaan peliminuutteja myös Kakkosessa.


140320 - Cup-taisto Myllypurossa 3. huhtikuuta
Suomen Cup Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu Atlantis FC - BK-46 pelataan 3. huhtikuuta Myllypuron urheilupuiston uudella keinonurmella. Koitos alkaa kello 18.30.

Ottelun voittaja etenee cupin kuudennelle kierrokselle, mikä arvotaan 1. huhtikuuta. Kuudes kierros pelataan 16. huhtikuuta.


140319 - Reservit voittoon Järvenpäässä
Marcello väläytti vanhaa osaamistaan reservipelissä. Atlantiksen reservimiehistö nappasi selkeän voiton Järvenpään keinonurmella keskiviikkoiltana, kun Akatemia-beibit kukistivat Vitosessa pelaavan KP-75:n maalein 6-1 (3-0). Buba Gibba ja Jean-Pierre Sadeu iski pallon kahdesti keravalaisten verkkoon. George Cole ja Alpo Sipilä osuivat kumpikin kertaalleen.

Atlantiksen kokoonpano: Jiri Koski, Brayan Rua Zape, Albert Uljala, Jose Jaquet, Sam Hämäläinen, Buba Gibba, Marcello Ribeiro, Joakim Ärilä, Alpo Sipilä, Fareed Sadat ja George Cole. Vaihdosta kentälle Jean-Pierre Sadeu, Gustav Store ja Seydina Karam.


140319 - Cup-vastustaja on BK-46
BK-46 Atlantiksen vastustaja Suomen Cupin viidennellä kierroksella on BK-46, joka keskiviikkona pudotti rangaistuspotkukilpailun jälkeen FC Viikingit. Atlantis kohtasi BK-46:n cupissa myös viime keväänä. Silloin karjaalaiset käänsivät taiston edukseen jatkoajalla, joten punapaidoille tarjoutuu nyt revanssin paikka. Cup-ottelun alustava pelipäivä on torstai 3. huhtikuuta.

140318 - Francisille Akatemia-sopimus
Francis allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Francis Tatchim (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan Akatemia-sopimuksen. Viime kaudella maalitykki viimeisteli Akatemian paidassa 26 osumaa Kutosessa.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla, jatkuuko Tatchimin kehitys kuluvalla kaudella. - Francis on luonnonlapsi, joka pääsi ohjattuun valmennukseen vasta viime kaudella. Jalkapallosta pojalla on vielä paljon oppimista, mutta maalinteon hän osaa. On mielenkiintoista nähdä, riittääkö tämä nostamaan hänet myös edustuksen pelaavaan kokoonpanoon.


140315 - Tappio Kauniaisissa
Adi ampui avausmaalin Kauniaisissa. Atlantis kohtasi GrIFK:n lauantaina Kauniaisten keinonurmella. Punapaitojen peli oli rankan viikon päätteeksi väsynyttä, ja isännät kuittasivat ansaitun voiton maalein 3-2 (1-1). Helsinkiläisten osumista vastasivat tällä kertaa nopean vastaiskun päätteeksi Adriano (25. min) ja kulmapotkun jälkitilanteesta Jose Jaquet (88. min). Atlantis-luotsi Alan Arruda laski suojattinsa pelin jälkeen kahden päivän lomalle, ja joukkue palaa yhteisharjoituksiin tiistaina.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Fareed Sadat, Alpha Sama, Albert Uljala (46. Jose Jaquet), Jouni Peltola, George Cole (46. Buba Gibba), Jussi Äijälä, Abdul Sesay (46. Alpo Sipilä), Adriano (46. Samuel Chidi), Joakim Ärilä (46. Thiago) ja Sakari Tukiainen (46. Francis Tatchim).


140314 - Tasuri Eerikkilässä
George antoi vahvan näytön Eerikkilässä. Atlantis kohtasi Someron Voiman perjantai-iltana Eerikkilän urheiluopistolla. Koitos päättyi lopulta tasalukemiin 3-3 (3-2). Atlantis-luotsi Alan Arruda oli valinnut otteluun täydet kaksi kentällistä pelimiehiä. Avausjaksolla tulessa oli enemmän kokeneempaa kaartia, ja toisella puolikkaalla näytönpaikan sai moni talven reservipeleissä kunnostautunut pelaaja. Näistä Arrudan mieleen jäivät varmasti mm. George Colen raataminen keskikentällä, Buba Gibban loistava esityö Adrianon avausmaaliin, Joakim Ärilän väläykset vasemmalla laidalla sekä Francis Tatchimin työmoraali kärjessä. Adrianon lisäksi viimeistelyssä onnistuivat Samuel Chidi ja Francis Tatchim. SoVon maalit iskivät Niko Salkola, Samuel Woodward ja Jani Lehtinen.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Fareed Sadat (46. Aziz Bhar), Alpha Sama (46. Izu Aniche), Albert Uljala (46. Jose Jaquet), Buba Gibba (46. Jouni Peltola), Lawrence Simeon (46. Ehliman Sabic), André (27. George Cole), Abdul Sesay (46. Alpo Sipilä), Adriano (46. Joakim Ärilä), Samuel Chidi (46. Thiago) ja Sakari Tukiainen (46. Francis Tatchim).


140314 - Suomen cupissa vastaan tulee BK-46 tai Viikingit
Suomen Cup Atlantis kohtaa Suomen Cupin viidennellä kierroksella kotonaan voittajan ottelusta BK-46 - FC Viikingit (pelataan 19.3.). Cupin viiden kierros tulee pelata 3. huhtikuuta mennessä.

140313 - Perjantaina vastassa SoVo
SoVo Atlantis matkustaa perjantai-iltana Eerikkilään, missä punapaidat kohtaavat Kakkosen etelälohkon sarjanousijan Someron Voiman. Päävalmentaja Alan Arruda nimesi mukaan täydet kaksi kentällistä, joten moni pelimies saa perjantaina näytön paikan. Mukaan matkaan lähtee lähes koko edustuksen pelaajarinki sekä joukko Akatemian parhaimmistoa. Seuraava koitos on ohjelmassa jo lauantaina, jolloin punapaidat kohtaavat Kauniaisissa GrIFK:n.

140311 - Reserveillä maalijuhla
Joakim osui kolmesti. Atlantiksen reservimiehistö vietti maalijuhlaa Jokelassa tiistai-iltana, kun Akatemia-beibit kukistivat Vitosessa pelaavan KoPan maalein 13-0 (6-0). Joakim Ärilä ja George Cole iskivät kumpikin pallon kolmesti korsolaisten verkkoon. Francis Tatchim osui kahdesti ja Diallo Amadou, Vito Diatta (rp), Buba Gibba, Jose Jaquet sekä Alpo Sipilä kukin kertaalleen. Samalla punapaidat antoivat näyttöjä, ketkä lähtevät perjantaina Eerikkilään, missä edustuksen ja reservien yhdistelmäjoukkue kohtaa Kakkoseen nousseen Someron Voiman.

Atlantiksen kokoonpano: Vito Diatta, Seydina Karam, Buba Gibba, Sam Hämäläinen, Ibrahim Koka, Gustav Store, Samuel Mbugua, Joakim Ärilä, Alpo Sipilä, George Cole ja Francis Tatchim. Vaihdosta kentälle Jose Jaquet ja Diallo Amadou.


140310 - Albert Uljala uusi sopimuspelaaja
AP siirtyy Atlantis-paitaan. Albert Uljala (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen. Puolustajajärkäle siirtyy punapaitoihin FC Espoon organisaatiosta.

Atlantis-manageri Janne Wikman toivottaa Uljalan tervetulleeksi helsinkiläisseuraan. - AP:llä on kova halua kehittyä futaajana. Nyt hänellä on tilaisuus katsoa, mihin eväät riittävät. Vasen jalka on maaginen. Kunhan saadaan liikettä parannettua, poika tappalee tiukasti avauksen paikasta.


140308 - Vaikeuksien kautta voittoon
Sakke iski avausmaalin Saviniemessä. Atlantis haki lauantaina Saviniemen stadionilta jatkopaikan Suomen Cupissa, mutta kovin tuskaisesti puksutti punapaitojen cup-juna tällä kertaa. Nihkeäkin esitys riitti kuitenkin 1-2 (0-1) vierasvoittoon Myllykoskella, vaikka FC Peltirumpu tarjosi helsinkiläisille kelpo vastuksen.

Avausjakso oli Atlantikselta vaisu. Harhasyötöt seurasivat toisiaan, ja pelinrakentelu takerteli pahemman kerran. Kertaalleen punapaidat kuitenkin onnistuivat, kun Alpha Sama ja Abdul Sesay petasivat Sakari Tukiaiselle vetopaikan, ja maalitykki upotti pallon varmasti alakulmaan, kun pelikello näytti 21. minuuttia.

Toisella jaksolla helsinkiläiset saivat hiukan ryhtiä peliinsä, mutta ensin oli isäntien vuoro juhlia. Atlantiksen alakerta ei 64. minuutilla osannut päättää kuka ottaa pallon, ja lopulta Joona Raatikainen pääsi tuikkaamaan sen Levan Lomidzen jalkojen välistä verkkoon. Punapaidat saivat tästä lisää virtaa, ja ratkaisu nähtiin 77. minuutilla, kun Jussi Äijälän kulmapotku leijaili maalivahdin käsien kautta verkkoon. Näin Atlantis eteni jatkoon maalein 1-2. Suomen Cupin 5. kierros arvotaan perjantaina 14.3.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Alan Arruda, Samuel Chidi (69. Joakim Ärilä), Alpha Sama, Abdul Sesay (81. Alpo Sipilä), Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon, Aziz Bhar, Albert Uljala ja Adriano.

140307 - Lauantaina Anjalankoskelle
FC Peltirumpu Atlantis matkustaa lauantaina Myllykoskelle, missä helsinkiläiset kohtaavat Saviniemen stadionilla FC Peltirummun. Suomen Cupin neljännen kierroksen koitos alkaa klo 16.00.

Kolmosessa pelaava FC Peltirumpu pudotti edelliskierroksella jatkosta FC Espoon, joten kelpo haaste punapaitoja jälleen odottaa. Tämän lupaa myös kouvolalaisten alakerrassa luutiva Heikki Pulkkinen, joka on Atlantis Akatemian kasvatteja ja Adrianon vanha joukkuetoveri MyPan Veikkausliiga-miehistöstä.

140306 - Levanille jatkosopimus
Levan jatkaa Atlantiksen tolppien välissä. Levan Lomidze (s. 1986) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen. Maalivahti aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa. Viime kaudella tilastoihin kertyi 24 ottelua Kakkosessa. Aikaisemmin mies on Suomesssa edustanut Kajaanin Hakaa sekä FC KooTeePeetä.

Atlantis-manageri Janne Wikman on tyytyväinen Lomidzen jatkopäätökseen. - Levan oli viime vuonna varsinkin loppukaudesta meidän ehdottomia avainpelaajia. Odotan Levanilta paljon myös tällä kaudella, vaikka haemmekin hänelle vielä kunnon kilpakumppania tolppien väliin.


140305 - Atlantis yhteistyöhön brasilialaisen junnuakatemian kanssa
EC Vera Cruz Atlantis on käynnistänyt yhteistyön brasilialaisen junioriakatemian EC Vera Cruzin kanssa. Vera Cruzista tulee Atlantiksen riveihin vielä tälle kaudelle muutama nuori pelaaja, jotka ottavat ensiaskeleita Euroopan kentille. Vastaavasti Atlantis Akatemian nuorille pelaajille tarjoutuu mahdollisuus vierailla talvikaudella Vera Cruzin akatemiassa. Yhteistyön taustalla on Atlantis-luotsi Alan Arruda, joka viime vuonna valmensi Vera Cruzin nuoria lupauksia.

140303 - Seuraava cup-taisto jo ensi lauantaina
FC Peltirumpu Atlantiksen taival Suomen cupissa jatkuu jo ensi lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Saviniemen stadionilla Anjalankoskella yllättäjäjoukkue FC Peltirummun. Ottelu alkaa klo 16.00.

Kolmosessa pelaava FC Peltirumpu pudotti lauantaina jatkosta FC Espoon, joten kelpo haaste helsinkiläisille on varmasti luvassa.

140303 - Joakimille Akatemia-sopimus
Joakim hakee peliaikaa myös edustuksesta. Joakim Ärilä (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttäpelaaja siirtyi punapaitaan KäPan junioriorganisaatiosta.

Atlantis-manageri Janne Wikman uskoo Ärilän saavan vastuuta edustusmiehistössä jo tulevalla kaudella. - Joakim kuuluu Alpon tavoin siihen nuorten pelaajien ryhmään, jonka Arruda on nostanut edustuksen harjoitusrinkiin. Poika on ollut hyvässä opissa KäPassa ja lähtee nyt hakemaan läpimurtoa miesten tasolla. Arrudan mukaan erittäin mielenkiintoinen kaveri.


140302 - Alpolle Akatemia-sopimus
Alpo haastaa ensi kaudella koneneempia pelimiehiä. Alpo Sipilä (s. 1997) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttäpelaaja siirtyi punapaitaan HJK:n junioriorganisaatiosta.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla Sipilän panosta tulevalla kaudella. - Alpo kävi jo viime vuonna meidän harjoituksissa, ja nyt tuntui olevan oikea aika siirtyä miesten peleihin. Poika on antanut hyviä näyttöjä sekä edustuksen että reservien harjoituspeleissä, ja Arruda palkitsi ne tarjoamalla peliaikaa lauantain cup-ottelussa. Alpon esitys Myllypuroa vastaan oli niin kypsä, että vastuuta tulee varmasti jatkossakin.


140301 - Atlantis murskavoitolla jatkoon cupissa
Alpo avasi maalitilinsä punapaidassa. Atlantiksen cup-taival alkoi kunnon maalijuhlalla, kun punapaidat murskasivat Kartanon keinonurmella FC Myllypuron tylyin lukemin 6-0 (3-0). Samalla varmistui tyylikkäästi jatkopaikka Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.

Atlantis iski ensimmäisen kerran jo minuutin pelin jälkeen. Alan Arrudan pitkä avaus tavoitti Adrianon, ja kokenut maalitykki viimeisteli varmasti. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin asialla oli Sakari Tukiainen, ja tilanne jo 2-0. Tästä Myllypuro ei enää toipunut. Tukiainen iski vielä toistamiseen ennen taukovihellystä, ja näin puoliaikatilanne isännille 3-0.

Toisella jaksolla punapaidat jatkoivat samaa tahtia. Adriano, Samuel Chidi sekä avausmaalinsa miesten sarjoissa upeasti tykittänyt Alpo Sipilä latoivat Vuosaaren illassa taululle loppunumerot 6-0.

Voitolla Atlantis eteni Suomen Cupin neljännelle kierrokselle, missä odottaa vieraspeli Kouvolassa. FC Peltirumpu pudotti FC Espoon rankkarikisan jälkeen, ja seuraavaksi on Atlantiksen vuoro ottaa mittaa kouvolalaisista.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Alan Arruda, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Lauri Bergström (65. Alpo Sipilä), Alpha Sama, Abdul Sesay, Sakari Tukiainen, Lawrence Simeon ja Adriano.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)