Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2014

140227 - Lauantaina cup-taisto Vuosaaressa
FC Myllypuro Atlantiksen taival tämänvuotisessa Suomen cupissa alkaa lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Kartanon kentällä Vuosaaressa mielenkiintoisen paikallisvastustajan FC Myllypuron. Cup-vääntö alkaa klo 18.30, ja otteluun on vapaa pääsy.

FC Myllypuro nousi viime syksynä Kakkoseen pelattuaan tappiottoman kauden Kolmosessa. Kuluvalla kaudella venäläisvalmentaja Ravil Sabitovin luotsaama joukkue pelaa Kakkosen itälohkossa yhdessä Atlantiksen kanssa.

140225 - Jussille jatkosopimus
Jussi jatkaa Atlantiksessa. Jussi Äijälä (s. 1988) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Äijälä aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidassa. Miehen meriittilistalta löytyy myös mm. 45 ottelua Veikkausliigassa VPS:n riveissä sekä nippu Suomen U21-maaotteluita.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa Äijälältä vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Jussi on halutessaan Kakkosen ehdotonta eliittiä. Hän oli jo viime vuonna monessa pelissä isossa roolissa, ja nyt uskon Jussin nostavan Arrudan valmennuksessa tasoaan vielä huomattavasti.


140123 - Tenkanen tyytyväinen pre-seasonin alkuun
Tenkanen on tyytyväinen pre-seasonin käynnistymiseen. Atlantiksen edustusmiehistön valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvässä vauhdissa. Joukkue on harjoitellut yhdessä nyt seitsemän viikkoa. Harjoituspelejä on takana viisi, joista Kakkosen joukkueita vastaan koossa on kaksi voittoa ja kaksi tasuria. Ykkösen KTP oli vielä vahvempi.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on seurannut mielenkiinnolla pre-seasonin alkutaipaletta. - Matsit on menny ihan ok. Mut kaikki jengit peluuttaa viel paljon testipelaajia. Tuloksille ei täs vaihees kannata hirveesti painoa panna. Tärkeempää on se fiilis ja tekemisen meininki, mikä treeneissä ja matseissa näkyy.

- Arruda on nostanu rohkeesti uusia kundeja ryhmään. Samalla ulos on pantu kokeneita pelimiehiä, joilta ei enää löydy futikseen muuta kipinää kuin fyrkka. Jos joku ois mulle pari kuukautta sit sanonu et Tukiainen mättää meille maaleja ja Uljala rouhii topparina, mä oisin kysyny, kuka vitun Tukiainen? Johanna vai? Ja onks Ulvila tehny paluun kehiin? Mut ei, nää kundit tuli mukaan ihan puskista. Nyt ne on treenannu pari kuukautta Arrudan kans ja tappelee tosissaan avauksen paikasta.

- Adi on viel oma lukunsa. Äijä on ikämies mut painaa pallon peräs kuin pikkujunnu. Loistava esimerkki meidän nuorille staroille. Ne näkee mitä asenne futikses merkkaa. Pelkil Ronaldon askelharhautuksil ei viel pelimieheks tulla.


140222 - Atlantis kukisti BK-46:n
Jussi keräsi tehot 0+2. Atlantis ja BK-46 kävivät vauhdikkaan ja ajoittain tunteikkaankin väännön Talin hallissa lauantai-iltana. Punapaitojen peli rullasi varsinkin avausjaksolla ajoittain varsin mukavasti, ja tilanteita karjaalaisten maalille syntyi solkenaan. Kaksi tyylikästä osumaakin nähtiin. Ensin 18. minuutilla Davids Uhmo jatkoi Jussi Äijälän keskityksen verkkoon, ja 10 minuuttia myöhemmin Sakari Tukiainen ehti päineen Jussin keskityspalloon, jonka vieraiden oma puolustaja lopulta ohjasi omaan maaliin. Toisella jaksolla punapaitojen liike hieman hiipui, ja osalla alkoi jalka jo painaa. BK-46 pääsi paremmin peliin mukaan, ja minuuttia ennen päätösvihellystä Casper Källberg pääsi tuikkaamaan kavennusosuman isäntien verkkoon. Näin loppunumerot Talissa 2-1 (2-0) Atlantikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Dima Chudaykin, Jussi Äijälä, Buba Gibba (46. Farouk Bseiso), Albert Uljala, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (80. ua.), Lawrence Simeon, Adriano, Samuel Chidi (46. George Cole), Davids Uhmo (58. Abdul Sesay) ja Sakari Tukiainen (65. Marcello Ribeiro).


140221 - Lauantaina vastassa BK-46
BK-46 Atlantis saa lauantaina vieraita Karjaalta, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa BK-46:n. Koitos alkaa klo 18.00.

BK-46 on ollut useamman vuoden Kakkosen etelälohkon ehdottomia kärkijoukkueita, ja kärkikahinoihin karjaalaiset varmasti haluavat tälläkin kaudella. Kelpo haaste on siis jälleen tarjolla punapaidoille - ja valmennusjohdolle oiva tilaisuus testata pelaajia.


140219 - Cup-avaus 1. maaliskuuta
Suomen Cup Atlantis kohtaa Suomen cupin kolmannella kierroksella FC Myllypuron. Cup-taisto pelataan Kartanon keinonurmella Vuosaaressa lauantaina 1. maaliskuuta klo 18.30.

FC Myllypuro pelasi viime vuonna tappiottoman kauden Kolmosessa ja osallistuu alkavalla kaudella Atlantiksen tavoin Kakkosen itälohkoon. Mielenkiintoinen cup-vääntö siis tiedossa.


140218 - Sarjaohjelma julkistettu
Kakkonen Palloliitto julkisti tiistaina Kakkosen eri lohkojen sarjaohjelmat. Atlantis on viimevuotiseen tapaan sijoitettu itälohkoon. Punapaitojen sarja-avaus on perjantaina 25. huhtikuuta, kun JäPS saapuu Atlantiksen vieraaksi Helsinkiin. Päätöskierros pelataan lauantaina 4. lokakuuta, jolloin Atlantis kohtaa vieraspelissä Viikinkien reservijoukkueen FC Viikkarit. Atlantiksen otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan Edustus-valikosta.

140217 - Mamy jatkaa punapaidassa
Mamy jatkaa Atlantiksessa. Alimamy Jalloh (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Jalloh raatoi viime kaudella punapaitojen alakerrassa 24 ottelua ja valittiin kauden päätteeksi Atlantiksen Vuoden pelaajaksi.

Alimamy Jalloh muutti Suomeen keväällä 2006, ja jo kesällä hän viiletti Atlantis Akatemian maalitykkinä A-poikien SM-sarjassa. Samana vuonna tapahtui myös ensiesiintyminen punapaitojen edustusmiehistössä. Jalloh aloittaa nyt kuudennen kautensa Atlantiksen riveissä. Punapaitojen lisäksi hän on Suomessa edustanut Someron Voimaa, Lohjan Palloa sekä HIFK:ta.

Atlantis-manageri Janne Wikman on erittäin tyytyväinen Jallohin jatkosopimukseen. - Mamy on kokeneena ja monikäyttöisenä pelaajana tärkeä palanen Arrudan palapelissä. Hän on viime kaudet ollut isossa roolissa joukkueen alakerrassa, mutta on entisenä hyökkääjänä yhä vaarallinen myös hyökkäyspäässä.


140215 - Atlantis tasapeliin Tampereella
Sakke puski Atlantiksen ainokaisen Tampereella. Atlantis kohtasi Tampereen Pallo-Veikot Pirkkahallissa lauantaina. Taisto päättyi lopulta tasalukemiin 1-1 (1-1) Sakari Tukiaisen viimeistellessä helsinkiläisten ainokaisen.

Atlantis-miehistössä oli jälleen monta testipelaajaa antamassa näyttöjä valmennusjohdolle. Positiivisiakin esityksiä nähtiin, vaikka avausjakso mentiinkin tamperelaiskomennossa. Sakari Tukiainen puski 42. minuutilla Buba Gibban pitkästä avauksesta vierasjohdon, mutta isännät kuittasivat vain minuuttia myöhemmin, kun Rudi Dieter viimeisteli näyttävän kuvion päätteeksi taukotilanteeksi 1-1.

Toinen jakso oli pelillisesti tasaisempi, mutta lisämaaleja ei kumpikaan onnistunut enää iskemään. Näin Pirkkahallissa päädyttiin tasanumeroihin 1-1. Joukkueet kohtaavat uudelleen huhtikuussa Helsingissä.

Atlantiksen kokoonpano: Ibrahim Bangura (46. Olavi Hetemäki), Fareed Sadat (73. Aziz Bhar), Buba Gibba, Albert Uljala (85. Izu Aniche), Alimamy Jalloh (65. Jouni Peltola), Jussi Äijälä, Alpha Sama, Abdul Sesay (56. Davids Uhmo), Samuel Chidi (46. Adam Guled), Sakari Tukiainen ja Adriano (78. Alpo Sipilä).


140214 - Lauantaina Tampereelle
TPV Atlantis matkustaa lauantaina Tampereen Pallo-Veikkojen vieraaksi Tampereelle. Ottelu Pirkkahallissa alkaa klo 16.15.

TPV sijoittui viime kaudella Kakkosen länsilohkossa toiseksi, ja vahvalla ryhmällä Paltsarit ovat liikenteessä tänäkin vuonna. Alan Arrudan miehistölle onkin jälleen tarjolla kelpo haaste. Samalla monella pelimiehellä on näytön paikka sopimusneuvotteluja varten.


140212 - Reserveillä maalintekoharjoitus
Janne luotsasi reservit voittoon Järvenpäässä. Atlantiksen reservimiehistöllä oli iloinen maalintekoharjoitus Kujek-Cupissa keskiviikkoiltana, kun Janne Wikmanin suojatit murskasivat IHK:n A-juniorit maalein 8-1 Järvenpään keinonurmella. George Cole osui kolmesti, Francis Tatchim ja Alpo Sipilä kahdesti sekä Amadou Diallo kertaalleen. Reserveillä on Kujek-Cupissa jäljellä vielä yksi alkusarjan ottelu ennen jatkopelejä.

Atlantiksen kokoonpano: Vito Diatta, Antti Eljamo, Buba Gibba, Gustav Store, Seydina Abacar, Jesse Martin, Ibrahim Koka, Alpo Sipilä, Joakim Ärilä, George Cole ja Francis Tatchim. Vaihdosta kentälle: Mustaf Mohamed ja Amadou Diallo.


140210 - Adriano palaa Atlantikseen
Adi palaa punapaitaan. Adriano (s. 1978) palaa Atlantiksen riveihin kolmentoista vuoden tauon jälkeen. Hyökkääjä on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen.

Adriano saapui Suomeen ja Atlantikseen kasvattajaseurastaan Cruzeirosta vuonna 1999. Marraskuussa 2001 brassi ampui voitto-osuman Tampere Unitedin verkkoon Suomen cupin finaalissa. Vuonna 2005 Adriano voitti Suomen mestaruuden Myllykosken Pallon riveissä, ja hänet valittiin kauden päätteeksi Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Myllykoskelta Adin tie vei Sandefjordiin Norjaan, jossa hän pelasi kaksi kautta. Kaudella 2008 hyökkääjä voitti Tromsön paidassa pronssia Norjan Tippeligassa. Seuraava vuonna Adriano viiletti Örebron riveissä Ruotsin Allsvenskanissa, ja 2010 ympyrä sulkeutui kun Adi palasi Cruzeiron miehistöön kotimaahansa. Nyt mies on perheineen asettunut Suomeen, ja ensi kaudella Atlantiksen kokoonpanossa nähdään jälleen tuttu numero 30.


140209 - Christopher vastaa huollosta
Christopher suraa Emekan jalanjälkiä. Christopher Aruna vastaa Atlantiksen edustusmiehistön varustehuollosta. Christopher toimii näin legendaarisen Atlantis-huoltajan Emeka Egbon manttelinperijänä tämän keskittyessä opiskeluihinsa sekä omaan yritystoimintaansa panttibisneksessä.

Atlantis-luotsi Alan Arruda on ollut todella tyytyväinen Arunan työpanokseen. - Poika on aina hyvissä ajoin paikalla ja kaikki varusteet viimeisen päälle kunnossa. Erinomainen huoltaja, josta on paljon apua myös harjoitusten vetämisessä.


140208 - Maaliton tasuri Talissa
Jussi raatoi oikella laidalla laajalla säteellä. Atlantis ja GrIFK kävivät vauhdikkaan ja kohtuullisen hyvätasoisen taiston Talin hallissa lauantai-iltana. Molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa ratkaista ottelu edukseen, mutta kun kumpikaan ei viimeistelyssä onnistunut, päädyttiin lopulta maalittomiin tasalukemiin 0-0.

Atlantiksen peli pyöri ajoittain kohtuullisen mukavasti, ja vieraiden alakerta oli useampaan otteeseen vaikeuksissa punapaitojen liukkaan hyökkäyskaluston kanssa. Maalitykkien sihti oli kuitenkin vielä talviterässä. Toisaalta isäntien alakerta oli muutamaan otteeseen hiukan eksyksissä, mikä tarjosi Granille paikat ratkaista koitos edukseen, mutta vieraiden viimeistely ei ollut tällä kertaa sen tuloksekkaampaa.

Atlantiksen kokoonpano: Dima Chudaykin, Jussi Äijälä, Buba Gibba, Albert Uljala (30. Alpha Sama), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Lawrence Simeon, Abdul Sesay, Adam Guled (46. Samuel Chidi), Sakari Tukiainen (65. Francis Tatchim) ja Adriano (83. George Cole).


140207 - Lauantaina vastassa GrIFK
GrIFK Atlantis kohtaa lauantaina Talin hallissa GrIFK:n Kauniaisista. Taisto Talin futispyhätössä alkaa klo 18.00.

GrIFK kerää vahvaa miehistöä ensi kaudelle, ja joukkue kuuluu ehdottomasti Kakkosen etelälohkon voittajasuosikkeihin. Kauniaisten ylpeyden riveissä pelaa puolentusinaa liigakokemusta omaavaa pelimiestä sekä koko joukko lähinnä espoolaisen jalkapallokoulun kasvatteja.


140206 - Reservit jatkoi voitokkaasti
Janne luotsasi reservit voittoon Järvenpäässä. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voitokkaasti Kujek-Cupissa, kun Janne Wikmanin suojatit kukistivat torstai-iltana JäPS:n A-juniorit maalein 2-1 (1-0) Järvenpään keinonurmella. Kylmä sää ja liukas kenttä hyydyttivät parhaan terän punapaitojen pelistä, mutta paljon positiivisia asioitakin kentällä nähtiin. Illan ykkösnimi oli kaksi näyttävää osumaan viimeistellyt George Cole. Varsinkin jälkimmäinen, puolesta kentästä maalivahdin yllättänyt roikku oli pelimiehen maali.

Atlantiksen kokoonpano: Vito Diatta, Aziz Bhar, Lamin Bojang, Buba Gibba, Seydina Abacar, Gustav Store, Richard Nickson, Ehliman Sabic, George Cole, Joakim Ärilä ja Francis Tatchim. Vaihdosta kentälle Brayan Rua Zape ja Samuel Mbugua.


140205 - Cupissa vastassa FC Myllypuro
FC Myllypuro Atlantis kohtaa Suomen cupin kolmannella kierroksella mielenkiintoisen paikallisvastustajan FC Myllypuron. Myllypuro nousi viime syksynä Kakkoseen pelattuaan tappiottoman kauden Kolmosessa. Kuluvalla kaudella venäläisvalmentaja Ravil Sabitovin luotsaama joukkue pelaa Kakkosen itälohkossa yhdessä Atlantiksen kanssa.

Suomen cupin kolmas kierros tulee pelata 7.3. mennessä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)