Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2014

140130 - Chidi jatkaa punapaidassa
Chidi nähdään Atlantis-paidassa myös 2014. Samuel Chidi (s. 1990) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Chidi aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidassa. Viime vuonna hyökkääjä vietti alkukauden Jipon riveissä Joensuussa, mutta verkko ei heilunut odotusten mukaisesti, ja elokuussa sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Chidi palasi syksyksi tuttuihin ympyröihin. Historiatilastoista numeron 13 kohdalta löytyy kaudelta 2011 9 maalia, kaudelta 2012 10 maalia ja viime syksyltä 3 osumaa.

Atlantis-manageri Janne Wikman luottaa Samuel Chidin uuteen tulemiseen. - Kun Chidi palasi maitojunalla Joensuusta, pojan itseluottamus oli täysin kateissa. Arruda kuitenkin tietää Chidin kyvyt ja uskoo tähän. Kovalla työllä ja onnistumisilla Bolliksen pikajunasta tehdään vielä kova luu ensi kaudelle.


140129 - Reservit voittoon Kujek-Cupissa
Francis iski hattutempun Järvenpäässä. Atlantiksen reservimiehistö haki 4-2 (2-1) voiton Malminkartanon Pedosta Kujek-Cupin avausottelussa Järvenpään keinonurmella. Kylmä sää hyydytti suurimmat hienoudet pelistä, mutta punapaitojen valmennusjohto sai nähdä ajoittain ihan näppärää pallonsiirtelyä. Maalitykki Francis Tatchim antoi omat näyttönsä iskemällä pallon kolmesti vastustajan verkkoon. Reservien neljännen osuman viimeisteli Nickson.

140125 - Gnistan kaatui Talissa
Sakke avasi maalitilinsä Atlantis-paidassa. Atlantis kohtasi IF Gnistanin Talin hallissa lauantai-iltana. Alan Arruda tarjosi näyttöpaikan monelle yrittäjälle, ja varsinkin joukkueen nuorisokaartin esitykset saivat päävalmentajalta kiitosta. Punapaidat olivat tammihöntsässä sen verran terävämpiä, että päätösvihellyksen soidessa loppunumerot tulostaululla olivat 1-0 Atlantikselle. Illan ainokaisen viimeisteli 27. minuutilla Adrianon esityöstä Sakari Tukiainen.

Atlantiksen kokoonpano: Ibrahim Bangura (46. Olavi Hetemäki), Fareed Sadat (46. Aziz Bhar), Alpha Sama (46. Lamin Bojang), Albert Uljala (46. Buba Gibba), Jouni Peltola (46. Jussi Äijälä), Lauri Bergström (46. Gabriel Itodo), Lawrence Simeon (46. Ehliman Sabic), Abdul Sesay (46. Alpo Sipilä), Adriano (46. George Cole), Alimamy Jalloh (46. Sampha Kamara) ja Sakari Tukiainen.


140124 - Lauantaina vastassa Gnistan
IF Gnistan Atlantis kohtaa lauantaina tutun paikallisvastustajan IF Gnistanin. Gnistan sijoittui viime kaudella Kakkosen etelälohkossa toiseksi, mutta talven aikana joukkueessa on käynyt melkoinen myllerrys. Valmentaja Erkka V. Lehtola suuntasi muualle, ja myös iso joukko pelaajia on ollut lähtökuopissa. Taustoissakin on tapahtunut melkoisia muutoksia, sillä Gnistanin edustusjoukkue ei toimi enää kenttäyhtiön alaisuudessa vaan osana emoseuraa. Uusi Gnistan-miehistö nähdään nyt ensi kertaa tositoimissa, kun Atlantis haastaa keltapaidat Talin hallissa klo 18.00.

140122 - Alphalle jatkosopimus
Aplha nähdään Atlantis-paidassa myös 2014. Alpha Sama (s. 1989) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime keväänä Suomeen muuttanut Sama ehti pelaamaan 18 ottelua Atlantis-paidassa viime kaudella ja nousi nopeasti isoon rooliin joukkueessa. Keskikentän pohjalla ja topparina viihtyvä Sama on pelannut myös yhden A-maaottelun synnyinmaansa Sierra Leonen miehistössä.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa Samalta vahvaa panosta tulevalla kaudella: - Alpha oli viime kesänä parhaimmillaan todella vakuuttava. Jos hän nyt pystyy pelaamaan samalla tasolla koko kauden, miehestä tulee olemaan meille vielä paljon iloa.


140121 - Filip uusi Atlantis-fysio
Filip on aloittanut edustusjoukkueen fysiona. Filip Lunabba on Atlantiksen edustusmiehistön uusi fysio. Lunabba vastaa pelaajien lihashuollosta sekä loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksesta.

Filip Lunabba pelasi itse aktiivisesti HooGeen ja FC Hongan juniorijoukkueissa aina B-nuorten SM-sarjaan saakka, kunnes paha polvivamma päätti futisuran. Opintojensa päätösvaiheessa oleva tuleva fysioterapeutti palaa kuitenkin mielellään tutun lajin pariin. - Tämä on minulle loistava tilaisuus hankkia arvokasta työkokemusta. Pyrin olemaan pelaajien apuna niin, että turhilta loukkaantumisilta vältyttäisiin ja toisaalta toipilaat saataisiin mahdollisimman pian takaisin kentälle, Fille miettii.


140119 - Kultsu täydentää itälohkon
FC Kultsu nostettiin itälohkoon. Arvuuttelu Kakkosen itälohkon kymmenennestä joukkueesta päättyi vihdoin lauantaina, kun Palloliitto ilmoitti, että FC Kultsu Joutsenosta on nostettu sarjapaikasta luopuneen KTP:n tilalle. Näin lohko pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana.

140119 - Sakari uusi sopimuspelaaja
Sakari siirtyi Atlantis-miehistöön. Sakari Tukiainen (s. 1991) on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Hyökkääjä on Espoon Palloseuran kasvatti, joka viime kaudella iski VI divisioonassa CLE:n paidassa kunnioitettavat 30 maalia.

Atlantis-manageri Janne Wikman odottaa innolla Tukiaisen panosta tulevalla kaudella: - Sakari tuli hakemaan pelipaikkaa Akatemiasta, mutta tie vei pian edustusjoukkueen harjoituksiin ja poika oli valmis tarttumaan haasteeseen. Arrudan ryhmässä riittää kovia hyökkääjiä, mutta uskon vahvasti, että tuolla asenteella Sakari taistelee siinäkin joukossa tiukasti pelipaikasta.


140117 - KTP vahvempi maalein 2-1
Sesay ampui Atlantiksen ainokaisen Kotkassa. Atlantis avasi kauden harjoituspelit perjantaina Kotkassa, kun punapaidat kohtasivat Ruonalan hallissa isäntäjoukkue KTP:n. Alan Arrudan työnjälki näkyi jo helsinkiläisten esityksessä, sillä joukkue pelasi hyvää ja kurinalaista futista. Atlantis-tykistö oli kuitenkin keskitalven pakkaskauden kohmettama, ja punapaitojen viimeistely-yritykset karkasivat järjestään taivaan tuuliin. Ainoastaan Abdul Sesay sai kertaalleen Fareed Sadatin tarjoilusta pallon kotkalaisten verkkoon (46.), mutta kun isännät onnistuivat kahdesti (35. Niclas Kalatsev ja 65. Arijan Dimonski), loppunumerot olivat kotkalaisille 2-1. Pirteä startti loi kuitenkin myös punapaidoille uskoa, että valmistautuminen kauteen 2014 on hyvässä vauhdissa.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki (46. Ibrahim Bangura), Lamin Bojang, John Samuel, Victor Solomon (55. Bruno), Samuel Chidi (75. Sakari Tukiainen), Lauri Bergström, Alpha Sama, Abdul Sesay (61. George Cole), Lawrence Simeon (70. Keke Malolo-Mukoko), Adriano (65. Iyam Friday) ja Fareed Sadat.


140115 - KTP-vääntö tilalle
KTP löytyi perjantain vastustajaksi. Turun sijasta Atlantis-miehistö suuntaa perjantaina Kotkaan, missä vastaan asettuu Ykkösessä pelaava KTP. Kotkalaisseurat hautasivat viime syksynä sotakirveensä ja päättivät yhdistää voimansa, minkä tuloksena joukkue pelaa nyt Ykkösessä perinteisellä KTP-nimellä. Samalla kotkalaiset luopuivat Kakkosen sarjapaikasta. Atlantis pääsee nyt testaamaan uusitun KTP-miehistön iskukyvyn. Koitos alkaa Ruonalan hallissa perjantaina klo 16.30.

140115 - Inter-peli peruuntui
Inter-peli peruuntui pakkasen takia. Atlantiksen perinteinen tammikuun Turun vierailu jää tänä vuonna väliin, sillä kova pakkanen pakotti perumaan perjantain Inter-koitoksen. Näin punapaitojen harjoituspelit alkavat lauantaina 25. tammikuuta, jolloin Arrudan rykmentti kohtaa kovasti uudistuneen IF Gnistanin.

140111 - Pre-season hyvässä vauhdissa
Tenkanen on tyytyväinen pre-seasonin käynnistymiseen. Atlantiksen edustusmiehistön valmistautuminen tulevaan kauteen on käynnistynyt. Joukkue on nyt harjoitellut Sunny Akintmehinin ja Lauri Bergströmin johdolla vajaat kaksi viikkoa. Päävalmentaja Alan Arruda saapui Suomeen lauantaina ja hyppää puikkoihin maanantain harjoituksissa.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on seurannut mielenkiinnolla pre-seasonin alkutaipaletta. - Treeneissä on ollu todella hyvä fiilis. Kundit tekee nyt duunia tosissaan. Meillä on ens kaudella taitava, taisteleva ja takuulla kondiksessa oleva nippu. Lähetään tosissaan haastamaan jokaista jengiä itälohkossa.


140110 - Sesay jatkaa punapaidassa
Sesay nähdään Atlantis-paidassa myös 2014. Abdul Sesay (s. 1991) on allekirjoittanut kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Pallotaituri aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidassa. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Sesay on kahdella edelliskaudella kerännyt kovat tilastomerkinnät - 2012: 26 peliä ja 12 maalia sekä 2013: 25 peliä ja 9 maalia.

Atlantiksen pelaajaneuvotteluja hoitava Janne Wikman odottaa mielenkiinnolla Abdul Sesayn panosta tulevalla kaudella: - Sesay pystyy parhaimmillaan kentällä aivan maagisiin suorituksiin. Esitykset ovat kuitenkin heilahdelleet todella paljon. Loistopeliä on saattanut seurata koitos, jossa punainen 19 ravaa ympäri kenttää ilman alkeellisintakaan peliajatusta. Mutta uskon vahvasti, että Arruda saa Sesaysta koulittua vielä kovan luokan pelimiehen.


140109 - Seve palaa Nurmijärvelle
Seve vaihtaa NJS:n paitaan. Severi Murto siirtyy Atlantis-miehistöstä Kolmosessa pelaavaan kasvattajaseuraansa Nurmijärven Jalkapalloseuraan.

- Nyt on aika laittaa muut asiat elämässä jalkapallon edelle, keskikentän työmyyrä miettii haikeana.

Atlantis kiittää Seveä menneistä vuosista ja toivottaa onnea elämän uusien haasteiden parissa.


140105 - Akatemialle tappio testipelissä
Olavi joutui antautumaan kerran. Atlantis Akatemia kohtasi sunnuntai-iltana testipelissä Töölön Taiston Pallokentän keinonurmella. Janne Wikman tarjosi näytönpaikan monelle uudelle yrittäjälle, ja joukkoon mahtui muutama hyvinkin pirteä debytantti. Akatemia hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, mutta toisella jaksolla lukuisat vaihdot sotkivat hieman kuvioita. Taisto sai otteen pelistä ja iskikin 72. minuutilla vaparista pallon Olavi Hetemäen selän taakse. Viimeinen vartti oli jälleen Atlantis-painostusta, mutta verkkoon asti palloa ei saatu. Näin loppunumerot 0-1 Töölön Taistolle. Hyvä oppitunti kuitenkin Akatemia-beibeille.

140103 - Lisää gaasua!
Sunny pistää Atlantis-pelaajia kuntoon. Hiljaisia ja hikisiä Atlantis-pelaajia kömpi pukukoppiin perjantain harjoitusten jälkeen. Sunny Akintmehin laittoi joukkonsa tekemään askelharjoituksia, ja hiki virtasi kun sinipaidat tanssivat Sunnyn taikarenkaiden ympärillä. "Lisää gaasua!" ja "No pain, no gain!" olivat päivän iskusanat. Yritystä riitti silti vielä loppupeliinkin, ja hymyilevä kiduttaja laski tyytyväisenä suojattinsa pidennetylle viikonloppuvapaalle. Joukkue palaa seuraavan kerran harjoituksiin tiistaina.

140102 - Treeneissä tekemisen meininkiä
Sunny pistää Atlantis-pelaajia kuntoon. Atlantiksen edustusmiehistö kokoontui torstaina pre-seasonin ensimmäisiin yhteisharjoituksiin. Päävalmentaja Alan Arruda saapuu pimeään pohjolaan vasta ensi viikolla, joten isä aurinkoinen Sunny Akintmehin kantaa ensimmäisen viikon valmennusvastuun. Tutut komennot kuten "No pain, no gain!" ja "Vatsaliha 30, punnero 30!" kaikuivat Pallomyllyssä, kun hymyilevä kiduttaja herkisteli kaksituntisen harjoitusrupeaman päätteeksi mukavan lihaskuntosarjan.

Atlantis-miehistö harjoittelee tammikuussa viidesti viikossa maanantaista perjantaihin. Lisäksi joukkue pelaa koko joukon kovia harjoitusotteluita, joten tosissaan Arrudan rykmentti on liikkeellä. Mukaan ryhmään mahtuu vielä muutama motivoitunut, työtä pelkäämätön pelimies. Lisätietoja Atlantis-joukkueiden toiminnasta antaa Janne Wikman (puh. 040-5532172).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)