Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2013

131022 - Arruda palaa päävalmentajaksi
Arruda luotsaa Atlantista ensi kaudella. Kuva: Matti Murto. Alan Arruda palaa Atlantiksen edustusjoukkueen päävalmentajaksi vuoden tauon jälkeen. Arrudan pesti alkaa tammikuun alusta, ja sopimus on voimassa toistaiseksi.

Alan Arruda toimi Atlantiksen pelaajavalmentajana kaudella 2012 Unto Virkkalan saatua potkut toukokuussa. Arruda hankki ammattimaisella asenteellaan nopeasti pelaajien kunnioituksen, ja sai joukkueensa pelaamaan vahvan loppukauden. Kuluvan vuoden Arruda on viettänyt kotimaassaan Brasiliassa, missä hän on sekä pelannut että valmentanut paikallista junioriakatemiaa. Mutta nyt mies pakkaa perheensä jälleen koneeseen ja saapuu kylmään pohjolaan 4. tammikuuta.

Alan Arruda on pelannut Atlantiksessa kaudesta 2010. Kolmessa vuodessa pallotaituri pelasi punapaidassa 70 ottelua Kakkosessa. Ennen Atlantista brassi pelasi Virossa JK Nõmme Kaljussa, missä hän toimi joukkueen kapteenina.

Arruda palaa innoissaan Atlantikseen.- Tämä punainen paita on minulle kuin toinen iho. Olen todella motivoitunut rakentamaan meille vahvan joukkueen. Tulemme tekemään rajusti töitä, sillä se on ainoa tie menestykseen.

Reservijoukkue on Arrudalle erittäin tärkeä. - Siellä kehitämme tulevia pelaajiamme. Haluan että yhteistyö joukkueiden kesken todella toimii, ja odotan mielenkiinnolla, minkälaisia pelaajia sieltä on kasvamassa edustukseen.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on myös erittäin tyytyväinen Alan Arrudan paluuseen. - Arruda teki viime vuonna mahtavan urakan, kun hän otti ohjat kesken kauden ja teki meistä loppukaudeksi joukkueen. Samaa asennetta vaaditaan nytkin, jos haluamme haastaa Kakkosen kärkijengit.


131021 - Atlantis mukana UEFA:n rasisminvastaisessa kampanjassa
FARE Atlantis osallistuu jälleen FARE:n (Football Against Racism in Europe) ja UEFA:n toteuttamaan mittavaan rasisminvastaiseen kampanjaan 15.-29. lokakuuta. Mukana kampanjassa on seuroja ja yhteisöjä yli neljästäkymmenestä Euroopan maasta. FARE:n rasisminvastainen viesti tulee kampanjan aikana näkymään mm. UEFA:n Champion League -pelien yhteydessä.

131019 - Reservit aloittivat valmistautumisen tulevaan kauteen
Janne suunnittelee jo ensi kautta. Atlantiksen reservimiehistö ei juuri lomia pitele, sillä joukkue aloitti jo perjantaina valmistautumisen tulevaan kauteen.

- Harjoittelemme loppuvuoden kevyesti pari kertaa viikossa. Testailemme uusia pelaajaehdokkaita, ja pyrimme saamaan myös muutaman harjoituspelin vielä tämän vuoden puolelle, reservijoukkueen manageri Janne Wikman kaavailee.

Atlantiksen reservimiehistö pelaa ensi kaudella Vitosessa, mutta tavoitteena on kivuta jo lähivuosina muutama sarjaporras ylöspäin. Reservijoukkue toimii tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, ja parhaat reservipelaajat harjoittelevat säännöllisesti edustuksen mukana. Talven pre-seasonillä varmasti useampi reservipelaaja tulee myös saamaan näyttöpaikkoja edustuksen harjoituspeleissä.

Reservijoukkue laajentaa hiukan pelaajarinkiään tulevalle kaudelle. - Haussa on erityisesti lahjakkaita ja kovan motivaation omaavia '95-'98 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, jotka taitotason mukaan voivat pelata joko edustuksessa, reserveissä tai juniorijoukkueissamme. Toki myös vanhemmat pelimiehet ovat tervetulleita, mutta silloin vaatimustaso on kohtuullisen korkea, Wikman kertoo.

Lisätietoja Atlantiksen reservijoukkueen toiminnasta antaa manageri Janne Wikman (puh. 040-5532172).


131018 - Pelaajat ottavat rennommin
Nurmijärven pojilla massakausi. Kuva: Iltalehti. Toimiston työmyyrien raataessa Atlantis-pelaajat ottavat rennommin. Iltalehden haastattelemat keskikentän juoksukoneet Lauri Bergström & Severi Murto kertoivat lehdelle viettävänsä parhaillaan perinteistä massakautta, missä energiaa tankataan tulevan kauden koitoksiin. Pojille saattaa kuitenkin koittaa pian ankea arki, sillä huhut kertovat valmennusjohdon aikovan pistää pelaajien rasvaprosentit urheilijamittoihin tulevalla kaudella.

131017 - Toimiston tehokaksikko työn touhussa
Tinolla riittää kiirettä toimistolla. Atlantiksen edustusmiehistö viettää ansaittua syyslomaa ja odottelee päättäjäisristeilyä, mutta seuran toimistolla riittää vilskettä. Tehokaksikko Tino Kinnunen & Eemil Merisalo kehittelee loppuvuoden varainhankintaprojekteja, neuvottelee tulevan kauden yhteistyösopimuksia sekä valmistelee alkavaa pre-seasonia. Työniloa pojille!

131016 - A-junnut aloittaa 18. lokakuuta
Atlantis FC Atlantiksen A-juniorijoukkue aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen jo tulevana perjantaina. Joukkue pitää ensimmäiset avoimet harjoitukset Pallomyllyssä perjantaina 18.10. klo 18.00. Päävalmentaja Aude Kwantoko toivottaa '95-'96 -syntyneet, kovan motivaation omaavat tulevaisuuden pelimiehet tervetulleiksi näyttämään osaamistaan syksyn avoimiin treeneihin.

Atlantiksen A-juniorijoukkue toimii tiiviissä yhteistyössä seuran reservijoukkueen kanssa. Parhaat A-junnut saavat näin pelikokemusta myös miesten peleistä. Lisätietoa A-juniorien toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Tomi Vesanen (p. 050-3818187).


131016 - B-junnut aloittaa 1. marraskuuta
Atlantis FC Atlantiksen B-juniorijoukkue aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen marraskuun alussa. Joukkue pitää ensimmäiset avoimet harjoitukset Pallomyllyssä perjantaina 1.11. klo 17.30. Päävalmentaja Sid Mekhane toivottaa kaikki '97-'98 -syntyneet uudet yrittäjät tervetulleiksi näyttämään osaamistaan syksyn avoimiin treeneihin.

Päättyneellä kaudella joukkue pelasi C15-ikäluokassa, missä tuloksena oli kakkossija 2. lohkossa. Lisätietoa B-juniorien toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Henri Kapp (p. 050-3326933).


131011 - Futiskauppa.net jatkaa yhteistyökumppanina
Futiskauppa.net Futiskauppa.net jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina tulevalla kaudella. Tälle kaudelle Futiskauppa toimitti Atlantikselle Luanvin ja Patrick laatutuotteita, ja samoilla merkeillä punapaidat jatkavat myös ensi vuonna.

Futiskauppa.netistä löytyy laadukkaat varusteet niin kokeneemmille pelimiehille kuin pikkujunnuille. Käy tsekkaamassa, vertaa hintoja ja yllätyt iloisesti!


131010 - Katoavaa kansanperinnettä - Vuoden maali
Vuoden maali -voittajia Atlantiksen edustusmiehistön kauden päättäjäisissä on perinteisesti jaettu erilaisia palkintoja kauden aikana ansioituneille pelimiehille. Perinteisen Vuoden pelaaja -palkinnon lisäksi usein on muistettu mm. Vuoden Akatemia-pelaajaa, Vuoden tulokasta sekä Lehdistön ihannepoikaa. Aikaisemmin palkittiin myös Vuoden maali, mutta tämä perinne on jo historiaa.

Vuoden maali -palkittiin ikuisesti kiertävällä Domuksen saunatilojen seinältä löydetyllä taululla, jonka takapuolelle kaiverrettiin palkittujen nimet. Listalta löytyy tuttuja Atlantis-pelureita kuten Kaj Grahn, Vesa Kosonen, Jarkko Laine, Esa Pamppunen, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen ja Eero Voipio. Hieno perinne kuitenkin katkesi 2006, kun tauluun kaiverrettiin Aleksandr Mishtshukin nimi. Siitä lähtien taulu on koristanut enää Atlantiksen toimiston seinää.


131009 - Tenkanen tyytyväinen kauteen
Tenkanen miettii päättynyt kautta. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen miettii kohtuullisen tyytyväisenä päättynyttä kautta.

- Kolmas sija ei ole sitä, mitä lähdettiin hakemaan, mutta vaikean alun jälkeen se on kuitenkin hyvä tulos. Hölmöilimme taas keväällä turhia tappioita häntäpään jengeille. Onneks Mikko sai homman skulaamaan kesällä, ja juhannuksen jälkeen hävittiin vaan kerran Mikkelissä ja sit päätöskierroksella Lahdessa.

- Kärkikaksikko oli kuitenkin vielä meitä edellä. Mikkelin kanssa väännettiin tasaisesti. Molemmat voitti kerran ja kerran pelattiin tasan. HIFK:lta sen sijaan saatiin vain pinna. Jullit kylvetti meitä kahdesti, joten oikea jengi menee karsintoihin.

- Paljon on kuitenkin vielä parannettava, jos nousukahinoihin mielii ens kaudella mukaan. Kurinalaisuutta tarvitaan lisää niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Myös tasaisuutta pitää löytyä enemmän. Oli syynä sit puutteellinen harjoittelu, epäonnistunut motivointi tai jokin muu, mut yksittäisten pelaajien suoritukset vaihteli kauden ja jopa yhden ottelun aikana käsittämättömän paljon. Näissä meillä riittää haastetta ens kaudelle.

- Kauden positiivisia asioita oli ehdottomasti myös reservijoukkueen onnistunut startti ja puhdas kausi. Janne ja Vito teki jengin kanssa upeaa duunia.


131008 - Uusia atlantislaisia
Toiko on mun isi? Atlantis-perhe jatkaa kasvuaan. Tuoreimpana joukkoon on liittynyt Atlantis '98-joukkueen valmennustiimiin kuuluvan Victor Uzohon syyskuun 16. päivä syntynyt iloinen poikalapsi. Kotisivujen seurapiiritoimitus onnittelee.

131005 - Kausi päättyi tappioon
Sesay ampui Atlantiksen ainokaisen. Kuva: Matti Murto. Atlantiksen Lahden vierailu ei tuonut enää lisäystä helsinkiläisten pistesarakkeeseen, sillä FC Lahti Akatemia oli kauden päätöskamppailussa vahvempi maalein 2-1 (1-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Isännät pääsivät kuitenkin iskemään kertaalleen, kun takatolpalle vapaaksi unohdettu Robin Saastamoinen pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin. Kun paikallisen avustavan erotuomarin lippu ei tilanteessa noussut, tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla tilanteita syntyi enemmän. Lahti Akatemia karkasi 64. minuutilla jo kahden maalin johtoon, kun Sami Ruponen ehti ensimmäisenä Ibrahim Banguran torjumaan palloon. Punapaidat pääsivät vielä mukaan taistoon Abdul Sesayn kaventaessa 75. minuutilla tilanteeksi 2-1, mutta enempää osumia Kisapuistossa ei enää nähty.

Atlantis keräsi kauden 27 ottelusta 48 pistettä, mikä riitti kolmanteen sijaan sarjataulukossa. HIFK voitti lohkon, vaikka hävisikin päätöskierroksella Järvenpäässä, sillä myös kakkoseksi tullut MP jäi viimeisellä kierroksella pisteittä. Kolmoseen putosivat FC POHU, Sudet ja JäPS. Järvenpääläiset tosin kyttäävät vielä mahdollista peruutuspaikkaa, sillä joukkue on Kakkosen täydennysmenettelyssä ensimmäisenä jonossa.

Atlantiksen kokoonpano: Ibrahim Bangura, Izu Aniche, Jussi Äijälä, Severi Murto (69. Iyam Friday), Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (77. Mohamed Fofana), Lauri Bergström (60. Alpha Sama), Abdul Sesay, Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


131004 - Lauantaina Lahteen
FC Lahti Kakkosen päätöskierros pelataan lauantaina. Atlantis matkustaa tuolloin Lahteen FC Lahti Akatemian vieraaksi. Taisto sarjapisteistä alkaa Kisapuiston keinonurmella klo 14.00.

Lahti Akatemia pelasi vielä viime kaudella FC Kuusysin nimellä, mutta tälle kaudelle nimi ja paidanväri vaihtuivat, kun joukkue siirtyi FC Lahden organisaatioon. Lahtelaiset ovat pelanneet hyvän kauden, ja joukkue löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta heti Atlantiksen perästä. Atlantis on voittanut joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella, joten lahtelaisilta löytyy varmasti haluja revanssiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)