Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2013

130927 - Atlantiksen reservit voitti piirimestaruuden
Janne uotsasi reservimiehistön piirimestariksi. Atlantiksen reservimiehistö voitti perjantaina Helsingin Kutosen piirimestaruuden, kun punapaidat kukistivat finaalissa CLE:n maalein 3-2 (3-0). Atlantis-miehistö iski kymmenessä minuutissa tulostaululle lukemat 3-0. Ensin Karam "Babu" Seydina ampui pallon vaparista ylänurkkaan 2. minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin junioriosaston Brayan Rua Zape iski pallon toistamiseen CLE:n verkkoon, ja vain kolme minuuttia tästä asialla oli joukkueen ykköstykki Francis Tatchim. Toisella jaksolla punapaitojen kovin maalinälkä oli tyydytetty, ja CLE pääsi kahdesti kaventamaan lukemia. Loppuvihellyksen soidessa oli kuitenkin Atlantiksen aika juhlia.

Janne Wikmanin ja Mamadou Diattan suojatit pelasivat vakuuttavan kauden. Joukkue keräsi 15 sarjapelistä täydet 15 voittoa, ja sama tahti jatkui vielä finaalipeleissä, kun ensin kaatui Ponnistajat/2 ja tämän jälkeen CLE. Kauden aikana reservimiehistö myös hitsautui yhtenäiseksi joukkueeksi, jonka tavoite on lähivuosina kivuta vielä muutama sarjaporras ylöspäin. Samalla suunnitelmissa on myös pelaajamäärän kasvattaminen sen verran, että ensi vuonna reservit voisivat pelata sekä Vitosessa että A-nuorten sarjassa. Tätä varten hakusessa on erityisesti lahjakkaita ja kovan motivaation omaavia '95-'98 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä.

Atlantiksen reservimiehistö toimii tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, ja parhaat reservipelaajat harjoittelevat säännöllisesti edustuksen mukana. Talven pre-seasonillä varmasti useampi reservipelaaja tulee myös saamaan näyttöpaikkoja edustuksen harjoituspeleissä.


130927 - Atlantis voitti maali-ilottelun
Sesay ampui voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja JäPS tarjosivat vauhdikkaan maalijuhlan Bolliksen iltavaloissa perjantaina. Isännät olivat maalikilpailussa lopulta taitavampia ja nappasivat kolme sarjapistettä lukemin 4-3 (1-1). Samalla Atlantis varmisi kolmossijansa sarjataulukossa.

Avausjakso mentiin hienokseltaan Atlantiksen hallinnassa, ja Victor Solomon hyödynsi 16. minuutilla vieraiden tolppien välissä pelanneen Janne Laihon harhasyötön. Varma sijoitus tyhjään maaliin, ja taululla lukemat 1-0. Juuri ennen taukoa punapaitojen alakerta puolestaan lahjoitti järvenpääläisille maalipaikan, jonka Antti Autio kylmästi hyödynsi. Näin tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisella jaksolla puolustusvirheet jatkuivat kummassakin kenttäpäädyssä. Ensin isäntien maalilla Ibrahim Bangura 52. minuutilla pudotti pallon suoraan Aution jalkaan, ja tällä oli helppo työ viedä sinipaidat johtoon 1-2. Vain kolme minuuttia myöhemmin vapaaksi jätetty Misse Ebongue päätti Atlantiksen hyökkäyksen, ja peli oli taas tasan. Samuel Chidi vei isännät johtoon 82. minuutilla, mutta avoimet ovet jatkuivat ja Davids Uhmo pääsi vapaasti tasoittamaan 89. minuutilla. Tämän jälkeen molemmilla oli vielä tilaisuutensa, kunnes lopulta Abdul Sesay 94. minuutilla karkasi puolesta kentästä läpi ja sijoitti pallon ohi Laihon. Näin isäntien voitonjuhlat saattoivat alkaa.

Atlantis nousi voitolla 48 pisteeseen. Samalla punapaidat varmistivat kolmannen sijan sarjataulukossa. Kakkosen päätöskierros pelataan ensi lauantaina, jolloin Atlantis matkaa Lahden Kisapuistoon FC Lahti Akatemian vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Ibrahim Bangura, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Victor Solomon (61. Samuel Chidi), Iyam Friday (71. Izu Aniche), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (82. Alpha Sama), Abdul Sesay, Mohamed Fofana ja Lawrence Simeon.


130926 - Perjantaina kauden viimeinen kotipeli
JäPS Atlantis pelaa perjantai-iltana kauden viimeisen kotiottelunsa, kun Järvenpään Palloseura saapuu punapaitojen vieraaksi. Vääntö sarjapisteistä alkaa Bolliksen nurmella klo 18.30.

JäPS voitti viime kaudella Kakkosen itälohkon ja eteni aina Ykkösen nousukarsintoihin, missä kuitenkin AC Kajaani osoittautui vahvemmaksi. Tällä kaudella sinipaidat ovat kuitenkin tuottaneet kovan pettymyksen kannattajilleen, sillä joukkueen sijoitus sarjataulukossa on viimeinen. Voittamalla kaksi jäljellä olevaa peliään JäPS voisi kuitenkin vielä kivuta taulukossa pari pykälää, mikäli saattaisi mahdollistaa sarjapaikan säilymisen myös tulevalle kaudelle.

Atlantis puolestaan voisi voitolla varmistaa kolmossijansa jo ennen päätöskierroksen Lahden vierailua, joten punapaidat lähtevät varmasti tosissaan perjantain taistoon.


130925 - Käenpesä Tenkasen uusi kantamesta
Ravintola Käenpesä Tenkasen matka jatkui Salosta muutaman mutkan kautta Perniöön, mistä mies löysi kantamestakseen Käenpesän.

- Käenpesä tarjoaa janoiselle matkamiehelle monenmoista virkistystä. Kylmien juomien lisäksi täältä löytyy kylän kuumimmat misut - kysykää vaikka Edulta. Tarjolla on myös rauhallisempaa viihdykettä kuten bilis, darts ja pöytäcurling. Viikonloppuisin livemusaa. Kokeilemisen arvoinen mesta!


130924 - Zet Bar Tenkasen uusi kantamesta
Zet Bar Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen käväisi äskettäin Salossa, tuossa Lounais-Suomen edesmenneessä Piilaaksossa. Tenkanen poimi rakennemuutoksen runtelemasta kaupungista kantapaikakseen perinteikkään Zet Barin.

- Zet Bar on Salon ehdoton ykkösmesta. Hyvää musaa ja tasokkaita livebändejä. Sopivan rosoinen mesta, missä on aina loistava fiilis, Tenkanen hehkuttaa.


130922 - Atlantis nappasi pisteet Porvoosta
Jussi ampui pilkulta voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis nappasi sunnuntaina maukkaan revanssin FC Futurasta, kun punapaidat hakivat Porvoon keskuskentältä vierasvoiton lukemin 1-2 (1-0). Samalla Atlantis varmisteli kolmossijaansa, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

Futura aloitti terävästi, ja kun punapaidat eivät olleet heti hereillä, isännät iskivät jo kolmannella minuutilla. Feras Abid nappasi pallon Levan Lomidzelta ja siirsi tyhjään verkkoon 1-0. Vähitellen vieraatkin pääsivät peliin mukaan ja pallonhallinta siirtyi punapaidoille, mutta maalipaikkoja ei juuri syntynyt. Levan sen sijaan sai venyä muutamaan otteeseen parhaimpaansa, etteivät isännät rokottaneet toistamiseen. Tauolle mentiin kuitenkin kotijohdossa 1-0.

Atlantis sai toisella jaksolla lisää tehoa peliinsä. Ensin Abdul Sesayn upea kaukolaukaus kaartoi aivan oikeaan yläkulmaan 58. minuutilla, ja lukemat tulostaululla 1-1. Ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun Jussi Äijälä ajoi rangaistusalueelle ja Futura-kippari Petri Lampinen torppasi miehen kumoon. Jussi ampui itse pilkulta loppulukemat 1-2.

Atlantis nousi sarjataulukossa 45 pisteeseen. Eroa neljäntenä olevaan FC Lahti Akatemiaan on viisi pistettä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. HIFK johtaa sarjaa kaksi pinnaa MP:n edellä, ja tähtipaitojen loppuohjelma on sen verran helppo, että karsintapaikka on hyvin lähellä.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze (90. Ibrahim Bangura), Jussi Äijälä, Severi Murto, Victor Solomon, Iyam Friday (80. Samuel Chidi), Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Abdul Sesay, Nicolas Kivistö (59. Misse Ebongue), Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130921 - Sunnuntaina Porvooseen
HIFK Atlantiksella on sunnuntaina mahdollisuus revanssiin kevätkierroksen tappiolle, kun punapaidat matkustavat Porvooseen FC Futuran vieraaksi. Taisto sarjapisteistä alkaa Keskuskentän nurmella klo 16.00.

Futura kukisti Atlantiksen alkukesästä Porvoossa 3-1. Heinäkuussa Bolliksella päädyttiin tasalukemiin 2-2, joten helsinkiläiset haluavat varmasti sunnuntaina tasata tilit porvoolaisten kanssa. Joukkueiden kohtaamiset ovat kuitenkin perinteisesti tiukkoja vääntöjä, jotka ratkeavat pienillä marginaaleilla suuntaan tai toiseen.


130920 - Reservit piirin finaaliin
Janne on luotsannut reservimiehistön piirin finaaliin. Atlantiksen reservimiehistö eteni perjantaina Helsingin piirin finaalipeleihin, kun Janne Wikmanin ja Mamadou Diattan suojatit kukistivat Kutosen lohkovoittajien välierissä Malmin Ponnistajien kakkosjoukkueen 4-3. Pallokentän keinonurmella käyty koitos oli vauhdikas ja hyvätasoinen vääntö. Punapaidat olivat liikkeellä hiukan vajaalukuisella miehistöllä, mutta varsinkin joukkueen nuoriso-osasto kantoi hienosti vastuuta ja raatoi kentällä kovalla asenteella.

Piirin finaalissa vastaan asettuu brassitaitureita vilisevä CLE, joka hoiti oman välieränsä murskalukemin 8-1, joten kova haaste punapaitoja odottaa tulevana perjantaina.


130916 - Bolliksen trilleri päättyi tasan
Levan piti maalin puhtaana. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja MP kävivät rajun väännön sarjapisteistä Bolliksen iltavaloissa. Vauhdikas ja hyvätasoinen koitos päättyi lopulta tasanumeroihin 0-0. Tulos tiesi samalla sitä, että HIFK tarrasi tiukasti kiinni itälohkon ykköspaikkaan.

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa. Punapaidat pyörittivät peliä ja pyrkivät rikkomaan MP:n puolustusmuuria nopeilla seinäsyötöillä. Mikkeliläisten parhaat tilanteet tulivat kulmapotkuista. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä molemmissa päissä, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

MP tuli toiselle jaksolle vahvalla asenteella. Vieraat painoivat pelin punapaitojen päätyyn, ja pari kertaa ainoastaan tolpat pelastivat isännät. Atlantis pyrki nopeisiin vastaiskuihin, mutta loppuun asti niitä ei tällä kertaa onnistuttu viemään. Näin tulostaululla loitivat 0-0 lukemat vielä päätösvihellyksen kaikuessa.

MP nousi sarjataulukossa nyt pisteen HIFK:n edelle, mutta tähtipaidoilla on yksi peli enemmän jäljellä. Atlantis puolestaan varmisteli kolmossijaansa. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Porvooseen FC Futuran vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Lauri Bergström (82. Nikolas Kivistö), Abdul Sesay (46. Alpha Sama), Mohamed Fofana (68. Severi Murto) ja Pierre Lejeune.


130915 - Maanantaina vastassa MP
MP Atlantis saa maanantaina vieraita Mikkelistä, kun Mikkelin Palloilijat saapuu helsinkiläisten vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksen nurmella klo 18.30.

MP käy tiukkaa taistoa lohkovoitosta ja nousukarsintapaikasta HIFK:n kanssa. Joukkueet ovat tasapisteissä ja HIFK:n maaliero vain yhden maalin parempi kuin sinipaitojen, kun kummallakin on neljä peliä jäljellä. Joukkueilla ei ole enää keskinäistä kohtaamista, joten ratkaisu riippuu siitä, miten hyvin muut vastustajat kaatuvat.

Atlantis on sarjataulukossa kolmantena, mutta eroa kärkikaksikkoon on jo 12 pistettä. Atlantis on kuitenkin ollut viime aikoina hyvässä vireessä, sillä edellinen tappio on heinäkuulta, jolloin juuri MP kukisti punapaidat Urheilupuistossa 1-0. Maanantaina olisi siis tarjolla revanssin paikka.


130914 - Reservit päättivät sarjan puhtaalla pelillä
Vito päästi viisi maalia kaudessa. Atlantiksen reservimiehistö päätti lauantaina voitokkaasti kautensa Kutosessa, kun Ellas/2 kaatui Talin keinonurmella maalein 9-1. Janne Wikmanin ja Mamadou Diattan suojatit pelasivat kauden aikana 15 peliä, joista tuloksena täydet 45 pistettä maalierolla 59-5. Seuraavaksi reservit kohtaavat perjantaina Kutosen lohkovoittajien välierissä Malmin Ponnistajien kakkosjoukkueen. Luvassa on tiukka vääntö, sillä myös Ponnistajat selvittävät kautensa omassa lohkossaan puhtaalla pelillä.

130905 - Tasuri Bolliksella
Fofana osui kahdesti Kotkan verkkoon. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja KTP jäivät jo toistamiseen tällä kaudella tasapeliin Bolliksella. Keväällä numerot olivat 1-1. Nyt päädyttiin tiukan väännön jälkeen lukemiin 2-2 (2-1). Kesällä Atlantis kuitenkin haki maukkaan vierasvoiton Kotkasta.

Atlantis aloitti torstain koitoksen sähäkästi, kun Mohamed Fofana purjehti jo 13. minuutilla läpi kotkalaispuolustuksen ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Raitapaidat kuittasivat kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Juuso Laitisen keskitys tavoitti Jukka Santalan pään, ja tämä puski pallon verkkoon. Fofana iski kuitenkin uudelleen vain kaksi minuuttia ennen taukovihellystä. Misse Ebonguen mainio esityö ja Fofanan tarkka ohjaus toivat taukonumeroiksi 2-1.

Toisella jaksolla Santala oli jälleen pahanteossa 54. minuutilla. Arttu Seppälän pitkä keskitys, Santalan jatko Niko Ikävalkolle, tämän sijoitus ja numerot 2-2. Molemmat joukkueet hakivat vielä innolla voittomaalia, mutta enempää osumia Bolliksen lämpimässä syysillassa ei enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Iyam Friday (79. Nikolas Kivistö), Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (72. Izu Aniche), Lauri Bergström, Alpha Sama, Mohamed Fofana ja Pierre Lejeune.


130904 - Torstaina vastassa KTP
KTP Atlantiksen pelit Kakkosen itälohkossa jatkuvat jo torstaina, kun punapaidat saavat Töölön Pallokentälle vieraita Kotkasta. Taisto sarjapisteistä alkaa perinteiseen tapaan klo 18.30.

KTP keräsi tälle kaudelle nimivahvan miehistön. Hyvän alun jälkeen joukkueen peli kuitenkin hyytyi, eikä edes valmentajanvaihdos saanut kotkalaisia uuteen lentoon. Raitapaidat ovat sarjataulukossa tällä hetkellä kuudennella sijalla 31 pisteellä.

Atlantiksen ja KTP:n kohtaamiset ovat kuitenkin perinteisesti aina tiukkoja vääntöjä, jotka ratkeavat pienellä marginaalilla. Keväällä Bolliksella päädyttiin tasalukemiin 1-1, mutta heinäkuussa punapaidat hakivat maukkaan vierasvoiton Arto Tolsa Areenalta maalein 2-3. Nyt kotkalaisilla on varmasti mielessä revanssi, kun joukkue torstaina juoksee Bolliksen viheriölle.


130903 - Reservit jatkoivat voitokkaasti
Francis osui kahdesti Tapulissa. Atlantiksen reservimiehistö pelasi tiistaina kauden toiseksi viimeisimmän sarjapelinsä. Janne Wikmanin suojatit eivät aivan terävimmillään olleet, mutta punapaidat jatkavat sarjassa kuitenkin puhtaalla pelillä, kun FC Viikingit/05 kaatui maalein 2-1 (1-0). Reservien molemmat osumat viimeisteli joukkueen maalitykki Francis Tatchim.

130902 - Atlantis haki pisteet Kouvolasta
Misse ampui voittomaalin Kouvolassa. Kuva: Matti Murto. Atlantis haki maanantaina täydet sarjapisteet Kouvolasta. Helsinkiläisten peliesitys ei juurikaan häikäissyt, mutta arvokas vierasvoitto korjattiin kuitenkin lukemin 0-1 (0-1).

Avausjakso mentiin hienokseltaan Atlantiksen hallinnassa. Isännät vetäytyivät suosiolla ja kyttäsivät tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Muutaman kerran kotijoukkueen osuma olikin lähellä, mutta Susien viimeistely ei ollut kohdallaan. Misse Ebongue sen sijaan näytti, miten maali tehdään. Misse nappasi 19. minuutilla laitapakin harhasyötön, ja tarkka sijoitus upposi alakulmaan. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla Sudet nostivat hiukan karvaustaan, ja molemmissa päissä nähtiin tukku maalitilanteita. Kummallakaan ryhmällä ei kuitenkaan ruuti ollut kuivaa, ja enempää osumia keskuskentällä ei enää nähty. Näin Atlantis pääsi hyvillä mielin kotimatkalle ja illalliselle Aarne Tenkasen kantapaikkaan Alppiruusuun. Helsinkiläisten seuraava koitos on jo torstaina, kun KTP saapuu Töölön Pallokentälle.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Severi Murto (63. Samuel Chidi), Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (72. Mohamed Fofana), Alpha Sama, Abdul Sesay, Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130901 - Maanantaina Kouvolaan
Sudet Atlantis matkustaa maanantaina Kouvolaan, missä helsinkiläiset kohtaavat isäntäjoukkue Sudet. Taisto sarjapisteistä alkaa Kouvolan keskusurheilukentän nurmella klo 18.30.

Joukkueet ovat tällä kaudella olleet vastakkain jo kahdesti. Kumpikin on vienyt kotiottelun lukemin 2-1, joten tiukka vääntö on varmasti odotettavissa maanantainakin. Vaikka Sudet on sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä ja Atlantis kolmantena, alati taisteleva susilauma ei ole koskaan ollut helsinkiläisille helppo vastus. Atlantis pelasi Kouvolan keskusurheilukentällä viimeksi toissasyksynä, jolloin pinnat lähtivät Helsinkiin rajun taiston jälkeen ja samalla Sudet matkasivat vuodeksi Kolmoseen. Maanantaina selviää, lähettääkö Atlantis susilauman jälleen porrasta alemmaksi vai lähettääkö Sudet helsinkiläiset tyhjin käsin takaisin stadiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)