Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2013

130826 - Reservien voittoputki jatkui
Keke ampui vuoden maalin. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi maanantaina voittoputkeaan. Janne Wikmanin suojatit nappasivat kauden kolmannentoista voittonsa sarjassa, kun Stallions kukistui Tapulissa maalein 5-0 (1-0). Punapaitojen esitys ei tällä kertaa juuri silmiä hivellyt, mutta muutama upea maali kuitenkin nähtiin. Maalitykki Francis Tatchim iski tällä kertaa kaksi tyylikästä osumaa, mutta illan upeimmasta suorituksesta vastasi kentän ykkösmies Jivenci "Keke" Malolo-Mukoko, jonka vapari 28 metristä jysähti aivan oikeaan yläkulmaan.

130823 - Atlantis kiinni kolmossijassa
Sesay osui kahdesti. Kuva: Matti Murto. Atlantis nappasi perjantaina tiukan otteen Kakkosen itälohkon kolmospaikasta, kun punapaidat kukistivat Bolliksella rajun väännön jälkeen Pallokerho Keski-Uusimaan maalein 4-1 (1-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Maalitilanteita ei kummallakaan hirveästi ollut, mutta kertaalleen isännät viimeistelyssä onnistuivat. Jussi Äijälän kova ja kierteinen vapaapotku kimposi 33. minuutilla Abdul Sesaysta PK K-U:n verkkoon. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Kiirettä pitää valkoisilla. Kuva: Matti Murto.

Toisella jaksolla vieraat kuittasivat. Miro Schwalenstöcker ampui tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta 66. minuutilla. Tämän jälkeen molemmat joukkueet hakivat innolla voittomaalia. Tilanteita nähtiin kummassakin päässä kenttää, mutta Levan Lomidze ja Timo Nieminen venyivät näyttäviin torjuntoihin. Vihdoin 88. minuutilla Sesay iski Misse Ebonguen esityöstä pallon Niemisen selän taakse. Kaksi minuuttia myöhemmin Samuel Chidi tykitti lukemiksi jo 3-1. Lisää herkkua nähtiin vielä 93. minuutilla, kun Misse spurttasi läpiajoon, ja pallo oli jälleen vieraiden verkossa.

Atlantis nousi sarjataulukossa 37 pisteeseen. Ero PK Keski-Uusimaahan kasvoi neljään pisteeseen, mutta taisto kolmossijasta jatkuu vielä tiukkana, sillä myös KTP, Lahti Akatemia ja Futura ovat yhä iskuetäisyydellä. Atlantiksen seuraava koitos on maanantaina 2.9. jolloin punapaidat matkustavat Kouvolaan Susien vieraaksi. Toukokuussa Sudet oli kotonaan vahvempi maalein 2-1, joten helsinkiläisillä on nyt tilaisuus revanssiin.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Misse Ebongue, Iyam Friday, Samuel Chidi (90. Izu Aniche), Lauri Bergström (62. Alpha Sama), Abdul Sesay, Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130822 - Perjantaina vastassa PK K-U Bolliksella
PK K-U Atlantiksen pelit Kakkosen itälohkossa jatkuvat jälleen perjantaina, kun punapaidat kohtaavat PK Keski-Uusimaan Töölön Pallokentällä. Taisto sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

PK Keski-Uusimaa on sarjataulukossa heti Atlantiksen perässä neljäntenä. Eroa joukkueilla on vain yksi piste, joten Bolliksella ratkaistaan pitkälti lohkon kolmospaikka. Keväällä Atlantis ja PK K-U pelasivat Talin hallissa maalittoman tasapelin. Heinäkuussa helsinkiläiset hakivat Keravalta sarjapisteet maalein 1-2.


130822 - Reservit jatkoivat voitokkaasti
Kouassi johti tyylikkäästi punapaitojen alakertaa. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi edelleen puhtaalla pelillä, kun Janne Wikmanin suojatit kukistivat POHU/Burrosin maalein 3-0 Pitäjänmäen mainiolla keinonurmella. Kouassi Cambert johti tyylikkäästi alakertaa, ja George Cole iski pallon kahdesti POHU:n verkkoon. Punapaitojen kolmannen osuman viimeisteli joukkueen maalitykki Francis Tatchim.

130819 - Vaikeuksien kautta voittoon
Jussi tykitti voittomaalin pilkulta. Kuva: Matti Murto. Atlantis teki POHU-pelistä itselleen jälleen kerran vaikean, mutta tällä kertaa punapaidat puristivat lopussa väkisin voittoon. Loppunumerot Bolliksen nurmella olivat 5-2 (2-2).

POHU aloitti maanantai-illan taiston pirteästi. Joukkue karvasi ylhäältä ja teki Atlantiksen pelinrakentelun vaikeaksi. Samalla syntyi myös muutama mainio maalipaikka, joista Arbnor Ibisi hyödynsi kaksi (16. ja 25. min.). Punapaidat eivät kuitenkaan tästä lannistuneet. Misse Ebongue kavensi tilanteeksi 1-2 vain neljä minuuttia myöhemmin, ja Abdul Sesay ampui tasoituksen 38. minuutilla. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle POHU tuli taas hyvällä sykkeellä. Vähitellen askel alkoi kuitenkin painaa, ja ote siirtyi isännille. Ottelun ratkaisu nähtiin 75. minuutilla, kun maalivahti Janne Bruun kaatoi läpi päässeen Sesayn. Pallo pilkulle ja Bruunille punainen. Jussi Äijälä ampui rankkarin voimalla ohi tolppien väliin tulleen Olavi Hetemäen (78. min.). Samuel Chidi (89. min.) ja Misse (90.) kaunistelivat vielä viime hetkillä loppunumeroita.

Atlantis nousi sarjataulukossa jälleen kolmanneksi 34 pisteellä. Eroa neljäntenä väijyvään PK Keski-Uusimaahan on kuitenkin vain yksi piste, ja punapaitojen seuraava vastus on juuri PK K-U. Joukkueet kohtaavat Pallokentällä perjantaina.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Abdul Sesay, Mohamed Fofana (65. Samuel Chidi), Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune (79. Iyam Friday).


130818 - Maanantaina vastassa FC POHU
FC POHU Atlantis kohtaa maanantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä FC POHUn. Paikallistaisto alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.

Sarjanousija FC POHU on osoittanut, että joukkue aikoo taistella tiukasti sarjapaikastaan. Monissa ennakkoarvioissa pohjois-haagalaiset asetettiin putoajaehdokkaiksi, ja useampi joukkue onkin kauden mittaan lähtenyt hiukan takki auki sinipaitoja vastaan - ja usein tämä on kostautunut. Toukokuun lopussa tähän miinaan meni myös Atlantis, kun POHU kukisti heikolla asenteella esiintyneet punapaidat Talin nurmella maalein 2-1. Pohjois-haagalaiset ovat keränneet 19 pelistä 15 pinnaa, millä joukkue yltää sarjataulukossa kahdeksanneksi ennen JäPSiä ja Susia.

Maanantaina mitataan myös Atlantis-pelaajien ammattiylpeyttä. Talin nöyryytys on varmasti hyvin joukkueen muistissa. Löytyykö punapaidoilta nyt sellaista työmoraalia, jolla POHU kaatuu?


130814 - Reservit joutuivat tiukoille
Keke pelaa hyvällä asenteella reserveissä. Atlantiksen reservimiehistö joutui keskiviikkona vääntämään tosissaan, jotta joukkueen puhdas tili säilyisi. Reservit tulivat matsiin perinteisesti takki auki, ja vasta manageri Janne Wikmanin hiustenkuivaajakäsittely herätti joukkueen puoliajalla. Vastustaja HeMan johti tauolla vielä 1-0, mutta reservien ykköstykki Francis Tatchim iski toisella jaksolla pallon kolmesti isäntien verkkoon. Näin loppunumerot Bolliksen seiskalla olivat 1-3, ja reservien voittoputki jatkui edelleen, kun sarjaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta.

130813 - Chidi palaa punapaitaan
Chidi palaa punapaitaan. Kuva: Matti Murto. Samuel Chidi (s. 1990) on solminut Atlantiksen kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Chidi pääsi tositoimiin jo tiistain HIFK-koitoksessa, kun hyökkääjä juoksi 17. minuutilla loukkaantuneen Kelechukwu Nnajioforin tilalle.

Chidi pelasi Atlantiksen paidassa jo kaudella 2012, jolloin tilastoihin kertyi 27 ottelua ja 10 maalia. Hyvät esitykset poikivat sopimuksen Ykkösen Jipon kanssa, mutta mies ei tuntenut oloaan kotoisaksi Joensuussa. - Olen iloinen, että pääsin takaisin Atlantikseen. Joensuussa keskityimme vain puolustamaan, eikä se taktiikka ole minua varten. Nyt pääsen taas tekemään sitä, minkä parhaiten osaan.


130813 - Bolliksen derby päättyi tasan
Levan piti Atlantiksen pinnalla avausjaksolla. Kuva: Matti Murto. HIFK ja Atlantis kävivät tiistai-iltana tiukan väännön Bolliksen herruudesta. Värikäs taisto päätty lopulta maalittomaan pistejakoon 0-0.

Avausjakso mentiin HIFK:n komennossa. Levan Lomidze sai muutaman kerran venyä parhaimpaansa, ja kerran isäntien Kron Rexhepi iski pallon ylärimaan, mutta Atlantiksen verkko pysyi koskemattomana. Atlantiksellankin oli muutama tilanteen poikanen, mutta viimeistely oli heikkoa ja Jens Forsman pääsi isäntien maalilla helpolla.

Toisella jaksolla HIFK:n liike alkoi hiipua, ja ote kääntyi vähitellen Atlantikselle. Rajusti raataneella Abdul Sesaylla oli parikin avopaikkaa ratkaista koitos, mutta askelmerkit eivät olleet aivan kohdallaan. Kun muutkaan Atlantis-pelurit eivät viimeistelyssä onnistuneet, tulostaululla loistivat 0-0 lukemat vielä 93 minuutin jälkeen.

Atlantis nousi sarjataulukossa 31 pisteeseen ja kolmanneksi, mutta ero kärkikaksikkoon säilyi 12 pisteessä. Näin lohkovoitto ja karsintapaikka jäävät käytännössä tasapisteissä olevien HIFK:n ja MP:n ratkaistaviksi.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Lauri Bergstöm (43. Severi Murto), Alpha Sama, Abdul Sesay, Kelechukwu Nnajiofor (17. Samuel Chidi), Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130812 - Tiistaina tilaisuus revanssiin
HIFK Atlantiksella on tiistaina edessä kauden kolmas paikallisvääntö HIFK:n kanssa. Taisto alkaa Töölön Pallokentän nurmella klo 18.30. Tällä kertaa isäntänä toimii HIFK.

HIFK tyrmäsi Atlantiksen totaalisesti sarja-avauksessa ja latoi Brahen kentällä taululle murskalukemat 7-2. Nöyryytys sai jatkoa kesäkuussa Bolliksella. Silloin tähtipaitojen voittonumerot olivat 3-1. Nämä tulokset ovat varmasti syvällä Atlantis-pelaajien mielessä, kun joukkue keskiviikkona juoksee Bolliksen nurmelle. Punapaidoilla on nyt kauden viimeinen tilaisuus osoittaa, riittävätkö taidot sarjan kärkijoukkuetta vastaan.


130810 - Sahanranta Tenkasen uusi kantamesta
Ravintola Sahanranta Aarne Tenkasen Keski-Suomen kiertueella miehen tie vei Kuhmoisiin, mistä managerimme poimi kantapaikakseen ravintola Sahanrannan.

- Sahanrannassa on Keski-Suomen paras terassi ja maukkain safka. Majatalon puolella bunkkaat mukavasti ja jos viivyt pidempään, lähistöltä löytyy mainiot kalavedet.


130808 - Atlantis kukisti Lahden
Seve taituroi voittomaalin Lahden verkkoon. Atlantis jatkoi torstaina voittojen tiellä, kun punapaidat kukistivat Pallokentällä FC Lahti Akatemian maalein 2-1 (0-1).

Avausjakso mentiin hienokseltaan Atlantiksen komennossa, vaikka tällä kertaa punapaidoilta ei löytynytkään samanlaista hyökkäysilottelua kuin sunnuntaina Järvenpäässä. Toisaalta isännät pelasivat kurinalaisesti, ja lahtelaisten maalipaikat jäivät vähiin. Yhden vieraat kuitenkin käyttivät, kun Mikael Salimäki pääsi tykittämään hieman 16 metrin rajan takaa pallon vasempaan yläkulmaan. Kun punapaidat eivät omia paikkoja hyödyntäneet, tauolle mentiin lahtelaisjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla oli Atlantiksen vuoro onnistua. Ensin 56. minuutilla Alpha Sama pelasi Abdul Sesaylle vetopaikan, ja tämän kanuuna lähes 20 metristä upposi vastustamattomasti lahtelaismaaliin. Vain neljä minuuttia myöhemmin oikean laidan pikakiitäjä Severi Murto taituroi itsensä kahden mustapaidan välistä maalipaikkaan, ja tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan vei isännät johtoon. Molemmilla oli vielä paikkoja lisäosumiin, mutta enempää maaleja helteisessä elokuun illassa ei enää nähty. Näin Atlantis nappasi täydet sarjapisteet ja nousi samalla tasapisteisiin lahtelaisten kanssa.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Misse Ebongue, Victor Solomon (69. Iyam Friday), Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Abdul Sesay, Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130807 - Torstaina vastassa FC Lahti Akatemia
FC Lahti Atlantis kohtaa torstaina kotonaan FC Lahti Akatemian. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.

Lahti Akatemia pelasi vielä viime kaudella FC Kuusysin nimellä, mutta tälle kaudelle nimi ja paidanväri vaihtuivat, kun joukkue siirtyi FC Lahden organisaatioon. Lahtelaiset ovat pelanneet hyvän kauden, ja joukkue löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta. Atlantis väijyy kuitenkin vain kolmen pisteen päässä, ja punapaidat haluavatkin varmasti parannella vielä asemiaan taulukossa.


130807 - Ilona Tenkasen uusi kantamesta
Iskelmäravintola Ilona Lentävä managerimme Aarne Tenkanen vieraili hiljan Hyvinkäällä ja poimi kaupungista kantamestakseen Iskelmäravintola Ilonan.

- Ilona on tyylikäs mesta, mistä löytyy kaupungin paras bisse ja kuumimmat misut. Eikä basekaan ole yhtään hassumpi.


130806 - Tenkanen palasi lomilta täynnä virtaa
Tenkasella riittää nyt virtaa. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen palasi parin viikon kesälomaltaan intoa puhkuen. Kotikulmiltaan Kalliosta tavoitettu tähtiartisti aikoo ensitöikseen pistää Atlantiksen tiukoilla olleen talouden taas tasapainoon.

- Nyt täytyy tarttua luuriin ja takoa taalereita seuran kassaan. Hoidetaan tän kauden skriitat samantien pois, manageri lupaa.


130806 - Late palaamassa tositoimiin
Late sai lääkäriltä peliluvan. Huhtikuussa olkapäänsä loukannut Lauri Bergström sai lääkäriltä peliluvan, ja keskikentän työmyyrä on mukana kokoonpanossa jo torstain Lahti-pelissä. Late on osallistunut jo muutaman viikon joukkueharjoituksiin ja janoaa nyt peliminuutteja myös tosikoitoksissa.

130805 - Reservien voittoputki jatkui
Francis osui kahdesti maanantaina. Atlantiksen reservimiehistö nappasi maanantaina kauden kymmenennen voittonsa, kun Laajasalon Palloseuran kakkosjoukkue kaatui maalein 4-0. Reservien maalitykki Francis Tatchim osui tällä kertaa kahdesti, mikä nosti pojan koko kauden maalimäärän neljääntoista. Pirteästi esiintyi myös moni muu punapaita, mikä lupaa hyvää loppukauden koitoksiin.

130804 - Atlantis haki pinnat Järvenpäästä
Alpha ampui avausmaalin Järvenpäässä. Atlantis nappasi sunnuntai-iltana maukkaan vierasvoiton Järvenpäässä, kun punapaidat kukistivat Järvenpään Palloseuran maalein 1-2 (0-2).

Atlantis aloitti ottelun pirteästi, ja välillä paikkoja rakenneltiin näytöstyyyliin. Punapaidat iskivät myös kaksi komeaa maalia. Ensin 11. minuutilla Misse Epongue pelasi seinän Alpha Samalle, ja tämä sijoitti pallon varmasti isäntien verkkoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Misse keskitti vasemmalta, Alpha jatkoi päällään ja Pierre Lejeune survoi pallon verkkoon. Isännilläkin oli kaksi mainiota maalipaikkaa, mutta Levan Lomidze torjui tilanteet näyttävästi. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-2.

Toisella jaksolla isännät tulivat mukaan taistoon, kun Osku Partonen tykitti sivurajaheiton jälkitilanteesta tilanteeksi 1-2. Punapaidat tarjoilivat isännille lisääkin maalipaikkoja, mutta toistamiseen nämä eivät viimeistelyssä onnistuneet. Kun myös helsinkiläisten sihti oli toisella jaksolla kateissa, tulostaululla loistivat 95. minuutin jälkeen loppunumerot 1-2.

Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa 27 pisteeseen. Sijoitus taulukossa on viides, kun kymmenen peliä on jäljellä. Kärkikaksikko HIFK ja MP tuntuu menevän menojaan, mutta kolmas sija on vain kolmen pisteen päässä. Punapaitojen seuraava koitos on ensi torstaina, jolloin Pallokentällä vastaan asettuu juuri sarjakolmonen FC Lahti Akatemia.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Izu Aniche, Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Iyam Friday (90. Severi Murto), Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Mohamed Fofana (82. Abdul Sesay), Kelechukwu Nnajiofor (86. ua.), Lawrence Simeon ja Pierre Lejeune.


130802 - Sunnuntaina Järvenpäähän
JäPS Atlantis matkustaa sunnuntaina Järvenpäähän, missä helsinkiläiset kohtaavat isäntäjoukkue Järvenpään Palloseuran. Vääntö sarjapisteistä alkaa Keskuskentän nurmella klo 18.30.

JäPS voitti viime kaudella Kakkosen itälohkon ja eteni Ykkösen nousukarsintoihin, missä kuitenkin AC Kajaani osoittautui vahvemmaksi. Tällä kaudella sinipaidat ovat kuitenkin tuottaneet kovan pettymyksen kannattajilleen, sillä joukkueen sijoitus sarjataulukossa on vasta yhdestoista. JäPS vaihtoi alkuviikosta valmentajaa, ja vanha sotaratsu Tuomo Kivimäki otti komennon. Siniset tulevatkin sunnuntain taistoon varmasti rajulla asenteella, kun pelaajat haluavat näyttää uudelle luotsille parastaan.

Atlantis lähtee kuitenkin tosissaan haastamaan isäntäjoukkuetta. Viime kaudella punapaidat hävisivät molemmat Järvenpään vierailunsa, joten joukkueella on varmasti halua kaunistella tätä tilastoa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin, jolloin Atlantis oli Bolliksella vahvempi maalein 2-0.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)