Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2013

130729 - Reservit jatkavat puhtaalla pelillä
Vito pelasi seitsemännen nollapelin. Atlantiksen reservimiehistö jatkaa puhtaalla pelillä Kutosessa. Janne Wikmanin suojatit nappasivat maanantaina kauden yhdeksännen voittonsa, kun Ruila kaatui Tapulin urheilupuistossa maalein 7-0. Mamadou "Vito" Diatta pelasi samalla kauden kahdeksannen nollapelinsä. Voitonhuumassaan reservijoukkue uhoaa jo haastavansa edustusjoukkueen kauden päätteeksi koitokseen seuran mestaruudesta.

130728 - Bolliksella jäätiin tasuriin
Ex-Atlantis Cihan ampui porvoolaistan avausmaalin. Atlantis haki tosissaan voittoa Futurasta sunnuntai-iltana, mutta eväät riittivät lopulta vain tasapeliin. Pisteet jaettiin Pallokentällä maalein 2-2 (1-1).

Avausjakso oli Atlantiksen hallintaa, ja isännillä oli koko joukko maukkaita maalipaikkoja. Ainoastaan Alpha Sama onnistui kuitenkin ohittamaan Futuran maalilla mainion ottelun pelanneen Alessandro Marzuolin (15. min.). Vieraat ei paikoilla juhlineet, mutta Cihan Gökcil käytti varmasti heidän ainokaisensa (33. min.). Näin tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Atlantiksen hallinta jatkui toisella jaksolla, ja Alpha iski punapaidat uudelleen johtoon (57. min.). Tämän jälkeen Futuran luotsi Roberto Nuccio vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa, ja ote alkoi siirtyä valkopaidoille. Isännillä oli vielä muutama loistopaikka ratkaista koitos, mutta Marzuoli oli ohittamaton. Vieraiden Teimuraz Apriamashvili sen sijaan käytti tilaisuutensa 77. minuutilla ja ampui pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. Molemmat joukkueet hakivat vielä voittomaalia, mutta enempää osumia Bolliksella ei enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Misse Ebongue, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Mohamed Fofana (67. Severi Murto), Kelechukwu Nnajiofor, Nicolas Kivistö (83. Gabriel Itodo) ja Lawrence Simeon.


130726 - Sunnuntaina tilaisuus revanssiin
HIFK Atlantiksella on sunnuntaina mahdollisuus revanssiin avauskierroksen tappiolle, kun punapaidat kohtaavat kotonaan FC Futuran. Taisto sarjapisteistä alkaa Töölön Pallokentän nurmella klo 18.30.

Futura kukisti Atlantiksen alkukesästä Porvoossa 3-1. Tämä tappio on varmasti Atlantis-pelaajien mielessä, kun joukkue sunnuntaina juoksee Bolliksen samettinurmelle. Punapaidat haluavat saletisti tasata tilit porvoolaisten kanssa.


130721 - Mikkeli jäi valloittamatta
Pierren punakortti ratkaisi pelin. Atlantiksen Mikkelin valloitus jäi odottamaan ensi kertaa, sillä MP vei sunnuntai-illan trillerin tiukan väännön jälkeen maalein 1-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Isännät aloittivat vahvasti, mutta vähitellen myös punapaidat pääsivät otteluun mukaan, ja helsinkiläisillä oli muutama kohtalainen maalipaikkakin. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

Ottelun käännekohta nähtiin 49. minuutilla, kun erotuomari Jussi Vainikka näytti Pierre Lejeunelle toistamiseen keltaista korttia. Helsinkiläiset jatkoivat kuitenkin vajaallakin hyökkäyspeliään, ja punapaidoilla oli muutama mainio paikka johto-osumaan. Verkkoon asti palloa ei kuitenkaan saatu. Vähitellen vieraiden askel alkoi painaa, ja ote siirtyi koko ajan enemmän sinisille. Levan Lomidze poimi kuitenkin isäntien yritykset, kunnes vihdoin 75. minuutilla Joona Mäenpään roikku upposi Levanin selän taakse. Enempää osumia Urheilupuistossa ei enää nähty, ja näin runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi tulostaululle jäivät loppunumerot 1-0. MP jatkaa sarjassa kakkosena vain kaksi pistettä kärkijoukkue HIFK:n perässä. Atlantiksen sijoitus on edelleen kuudes.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Severi Murto, Misse Ebongue, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Mohamed Fofana (73. Abdul Sesay), Lawrence Simeon ja Pierre Nlate (49. ua.).


130719 - Sunnuntaina Mikkeliin
MP Atlantiksen vieraskiertue jatkuu sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi Etelä-Savoon. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Urheilupuistossa klo 18.30.

Atlantista odottaa sunnuntaina kova haaste, sillä MP on sarjataulukossa kakkosena. Sinipaidat ovat tällä kaudella olleet itälohkon paras kotijoukkue kerättyään kahdeksasta pelistä seitsemän voittoa ja vain yhden tappion. Mikkeli onkin perinteisesti ilkeä paikka vierajoukkueille, sillä vastassa on usein kovan kotijoukkueen lisäksi myös sinisin lasein peliä tiirailevat avustavat erotuomarit.

Atlantis on kuitenkin viime kierroksilla ollut hyvässä vireessä. Kuudesta viime pelistä koossa on viisi voittoa ja tappio ainoastaan kärkijoukkue HIFK:lle. Punapaidat lähtevätkin tosissaan haastamaan isäntiään Urskin mainiolla nurmella.


130714 - Atlantis haki pinnat Kotkasta
Friday ampui voittomaalin Kotkassa. Kuva: Matti Murto. Atlantis pääsi vihdoin juhlimaan Kotkassa, kun helsinkiläiset nappasivat sunnuntai-iltana riemukkaan 2-3 (0-0) voiton Arto Tolsa Areenalla.

KTP aloitti vahvasti, mutta vähitellen myös vieraat pääsivät peliin mukaan. Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla muutama maalipaikka, mutta sihti ei ollut kummallakaan vielä kohdallaan. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla rupesi sitten tapahtumaan. Alpha Sama vapautti 47. minuutilla Misse Ebonguen läpiajoon, ja maalitykki pisti pallon varmasti verkkoon. Isännät kuitenkin kuittasivat vain kuusi minuuttia myöhemmin. Punapaidat menettivät pallon keskialueella, ja kotkalaisten nopea vastaisku päättyi Arttu Seppälän viimeistelemään tasoitusosumaan. Sitten oli jälleen Atlantiksen vuoro - 69. minuutilla Misse uudestaan karkumatkalle ja tilanne 1-2. KTP:n kuitti tuli 78. minuutilla - Niko Ikävalkon vapaapotku kaartoi muurin yli ja upposi etukulmasta Levan Lomidzen selän taakse. Punapaidat iskivät kuitenkin vielä kerran 82. minuutilla. Iyam Friday ampui, ja pallo muutti suuntaa kotkalaispelaajasta ohittaen Eemeli Reposen. Näin taululla lukemat 2-3, eikä Kotkan illassa enempää osumia nähty.

Tyytyväinen Atlantis-miehistö suunnisti pelin jälkeen manageri Aarne Tenkasen tarjoamaan illanviettoon paikalliseen Hotelli Santalahteen. Santalahden tarjoiluista nautittiin runsain mitoin, minkä jälkeen matka vei takaisin Helsinkiin valmistautumaan tulevan sunnuntain Mikkelin vierailuun.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Abdul Sesay (73. Iyam Friday), Mohamed Fofana, Nicolas Kivistö (82. Severi Murto), Lawrence Simeon ja Pierre Nlate.


130712 - Sunnuntaina Kotkaan
KTP Atlantiksella on sunnuntaina edessä tiukka haaste, kun punapaidat matkaavat Kotkaan perinneseura KTP:n vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Arto Tolsa Areenalla klo 18.30.

Atlantis ei perinteisesti oli juuri juhlinut Kotkassa. Pelillisesti ollaan usein oltu hyvin mukana, mutta kun päätösvihellys on kaikunut, taululla on yleensä ollut kotivoittoa kuvaavat lukemat. Tätä mörköä helsinkiläiset lähtevät sunnuntaina kaatamaan.

Kotkalaisilla on alla kolmen ottelun tappioputki. Joukkue on hakenut uutta ryhtiä viime viikonlopun saunaillasta, ja Arto Tolsa Areenalle juokseekin sunnuntaina takuulla sisuuntunut isäntäjoukkue. KTP halajaa vielä mukaan nousukahinoihin, ja siihen vaaditaan tästä pelistä täysi pistepotii. Helppoja pinnoja raitapaidoille ei kuitenkaan ole luvassa, sillä Atlantis on viime viikkoina ollut hyvässä vireessä. Viidestä viime pelistä koossa on neljä voittoa ja tappio ainoastaan kärkijoukkue HIFK:lle. Kevätkierroksella joukkueet kävivät Bolliksella tiukan väännön, joka lopulta päättyi tasanumeroihin 1-1.


130705 - Atlantikselle maukas voitto
Sesay iski voittomaalin juuri ennen päätösvihellystä. Kuva: Matti Murto. Atlantis nappasi perjantaina arvokkaat kolme pistettä, kun punapaidat kukistivat Pallokentällä Sudet maalein 2-1 (0-0). Voitolla helsinkiläiset venyttivät eron putoamisviivaan yhdeksään pisteeseen. Saman verran eroa on myös kärkijoukkue HIFK:hon, kun sarja on puolivälissä.

Atlantis hallitsi avausjaksoa, ja isännät rakensivat myös tukun kelpo maalipaikkoja, mutta tällä kertaa viimeistely ei ollut kohdallaan. Sudet puolusti kurinalaisesti, eikä vieraiden maalilta helpolla löytynyt tilaa. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla isännät vihdoin onnistuivat. Misse Ebongue ajoi vasemmalta sisään, ja tarkka sijoitus alakulmaan oli maalintekijän maali. Punapaidoilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta kun niitä ei käytetty, peli oli yhtäkkiä tasan. Susien nopea vastaisku päättyi Antti Kuosmasen viimeistelyyn, ja taululla lukemat 1-1. Nämä näyttivät jäävän myös loppunumeroiksi, mutta vaihtomies Abdul Sesay oli eri mieltä. Sesayn putoava lehti upposi 89. minuutilla mainion ottelun pelanneen Mikko Mäntysen selän taakse, ja näin taisto päättyi isäntien juhlaan.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Misse Ebongue, Iyam Friday (68. Abdul Sesay), Alimamy Jalloh, Alpha Sama (83. Nicolas Kivistö), Mohamed Fofana (80. Victor Solomon), Kelechukwu Nnajiofor ja Pierre Nlate.


130704 - Perjantaina Sudet Bolliksella
Sudet Töölön Pallokentällä pelataan perjantaina isoista pisteistä, kun Atlantis saa vieraaksi Sudet Kouvolasta. Taisto alkaa Bolliksen sametilla klo 18.30.

Sudet on sarjataulukossa tällä hetkellä juuri putoamisviivan alapuolella. Kouvolalaiset ovat keränneet 13 pelistä 11 pistettä. Atlantiksella on koossa kuusi pinnaa enemmän, ja kotivoitolla punapaidat voisivat kasvattaa eron putoamisrajaan jo yhdeksään pisteeseen. Mutta tähän alati taistelevalla susilaumalla on varmasti oma mielipiteensä. Sudet kukisti Atlantiksen keväällä Kouvolassa maalein 2-1, joten tiukka vääntö perjantai-iltana on varmasti luvassa.


130702 - Atlantis haki pinnat Keravalta
Fofana syötti atlantiksen molemmat maalit Keravalla. Kuva: Matti Murto. Atlantis palasi tiistaina kesälomalta tositoimiin, kun helsinkiläiset kohtasivat PK Keski-Uusimaan Kalevan urheilupuistossa Keravalla. Samalla joukkue palasi voittokantaan, sillä arvokkaat sarjapisteet matkasivat Helsinkiin maalein 1-2 (0-1).

PK K-U aloitti aggressiivisesti, mutta vähitellen myös Atlantis pääsi peliin mukaan. Misse Ebongue iski pallon kertaalleen maaliinkin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Avustavan lippu ei kuitenkaan pelastanut keravalaisia enää 21. minuutilla, kun Misse oli uudelleen pahanteossa. Alpha Saman ja Mohamed Fofanan mainiosta esityöstä maalitykki viimeisteli varmasti vieraiden avausosuman. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Atlantis iski uudelleen toisen jakson alussa. Tällä kertaa Jussi Äijälä sai nauttia Fofanan tarjoilusta. Tarkka laukaus alakulmaan, ja tilanne oli 0-2. Isännät pääsivät uudelleen peliin mukaan 79. minuutilla, kun Kimmo Hovin vapaapotku pamahti ylähirteen, ja Markus Närhi puski jatkopallon verkkoon. PK K-U haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta Atlantis taisteli loppuminuutit vahvalla asenteella, eikä Levan Lomidzea enää toistamiseen yllätetty. Näin loppunumerot 1-2, ja Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa 17 pisteeseen. Eroa putosmisviivaan on nyt 6 pinnaa, mutta toisaalta sarjakärki HIFK on jo 12 pisteen päässä.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä (74. Kelechukwu Nnajiofor), Severi Murto, Misse Ebongue, Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Abdul Sesay (80. Iyam Friday), Mohamed Fofana, Nicolas Kivistö ja Pierre Nlate.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)