Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2013

130426 - Pierre vahvistaa Atlantiksen alakertaa
Pierre . Pierre Lejeune Nlate (s. 1988) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Kamerunissa syntynyt, pitkään Ranskassa asunut laitapuolustaja muutti talvella Suomeen. Mies vakuutti nopeasti Atlantiksen valmennusjohdon ja nappasi itselleen vasemman laitapakin tontin.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen on valmis antamaan Pierrelle vastuuta sarjapeleissäkin.- Pierre pelaa hyvällä asenteella ja erittäin kurinalaisesti. Uskon että häneltä kauden aikana tullaan näkemään vieläkin parempaa, kunhan pääsee entistä paremmin sisään joukkueeseen.


130424 - Azizille jatkosopimus
Aziz jatkaa punapaidassa. Aziz Bhar (s. 1993) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime kaudella Atlantis Akatemian riveissä esiintynyt laitapuolustaja hakee nyt pelipaikkaa edustusjoukkueesta.

Päävalmentaja Mikko Lappalainen odottaa Bharin kisaavan tosissaan peliminuuteista viimeistään syyskierroksella.- Armeija verottaa Azizin osallistumista heinäkuun alkuun saakka, mutta sen jälkeen poika pääsee taistelemaan peliajasta täysillä. Intoa ja motivaatiota varmasti ainakin riittää.


130422 - Latelle pitkä huili
Late joutuu sivuun kolmeksi kuukaudeksi. Atlantis-kippari Lauri Bergström on pitkään sivussa tositoimista, sillä SalPa-pelissä loukkaantunut olkapää vaatii leikkaushoitoa. Olkapään kiinnikkeet ovat repeytyneet niin pahoin, että lääkäri Petri Helenius totesi leikkaushoidon ainoaksi vaihtoehdoksi. Ensi arvioiden mukaan Latella on edessä noin kolmen kuukauden huili peleistä.

130417 - Levan Atlantiksen maalille
Levan siirtyy Atlantikseen. Levan Lomidze (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Georgialaissyntyinen maalivahti on pelannut Suomessa jo pitkään. Viimeiset kaksi kautta Lomidze on esiintynyt FC KooTeePeen riveissä.

Atlantiksen maalivahtivalmentaja Mamadou Diatta on erittäin tyytyväinen Lomidzen panokseen kevään pre-seasonin aikana.- Levan on harjoituspeleissä ollut parhaimmillaan todella hyvä. Hän on akrobaattinen maalivahti, joka pystyy venymään välillä uskomattomiin pelastuksiin. Levan on myös treeneissä aina sataprosenttisella asenteella. Joukkueharjoitusten lisäksi hän harjoittelee paljon omalla ajalla.


130414 - Ystävyyden majatalo uusi yhteistyökumppani
Ystävyyden majatalo Ystävyyden majatalo parikymmentä kilometriä Salosta Helsinkiin päin on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Joukkue kävi SalPa-pelin jälkeen tutustumassa majataloon ja ihastui ikihyväksi isäntäväen vieraanvaraisuuteen. Samalla sovimme jo uudesta vierailusta tulevana kesänä.

Ystävyyden majatalo on aivan poikkeuksellinen rauhan ja vieraanvaraisuuden keidas tänä päivänä. Talo tarjoaa edullista majoitusta ja kodinomaista tunnelmaa ympäri vuoden. Eikä ovelta käännytetä niitäkään, jotka ovat taloudellisesti hankalassa tilanteessa. Käykää tutustumassa www.ystavyydenmajatalo.fi.


130413 - Nihkeä kenraaliharjoitus
Late raatoi keskikentällä, vaikka olkapää oli välillä sijoiltaan. Atlantis viimeisteli lauantaina Salossa kuvioitaan sarja-avausta varten, mutta punapaitojen kenraaliharjoitus ei järin mallikkaasti sujunut. Isäntäjoukkue SalPa vei voiton maalein 1-0 (1-0), ja helsinkiläisten esitys jätti paljon toivomisen varaa.

Atlantis aloitti pirteästi, mutta punapaitojen hyökkäykset olivat tehottomia. Isännät sen sijaan iskivät suoraviivaisesti, ja yksi nopea vastaisku toikin tulosta. SalPa nappasi pallon Mohamed Fofanan harhasyötöstä, ja Iku Leino viimeisteli varmasti 25. minuutilla. Nämä jäivät myös taukonumeroiksi.

Toisella jaksolla helsinkiläiset saivat hiukan enemmän ryminää hyökkäyspeliin. Viimeistely oli kuitenkin heppoista, ja Erald Gjondedaj isäntien maalilla piti lopulta helposti nollan.

Päävalmentaja Mikko Lappalainen oli mietteliäänä pelin jälkeen. - Pelimme oli liian hidasta, ja näytti että kaikki eivät olleet tänään täysillä mukana. Toki hyökkäyspäästä puuttui muutama pelaaja, mutta se ei voi olla syynä vaisuun esitykseen. Myöskään testipelaajien esitykset eivät olleet aivan odotetunlaisia.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze (46. Ibrahim Bangura), Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto (46. Alpha Sama), Iyam Friday (46. Steve Will), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (30. Nicolas Kivistö), Abdul Sesay (68. Farid Mountassir), Mohamed Fofana, Lawrence Simeon (70. Gabriel Itodo) ja Nlate Pierre.


130412 - Lauantaina Saloon
Salon Palloilijat Atlantis viimeistelee lauantaina kuvioitaan lähestyvään sarja-avaukseen, kun punapaidat kohtaavat Salon urheilupuistossa isäntäjoukkue Salon Palloilijat. Koitos urheilupuiston keinonurmella alkaa klo 13.00.

Lauantain peli on Atlantiksen viimeinen harjoitusottelu ennen 2. toukokuuta koittavaa sarja-avausta. Ryhmässä on vielä muutama testipelaaja, jotka antavat näyttöjään valmennusjohdolle. Myös kilpailu pelipaikoista tulee varmasti olemaan viimevuotista tiukempaa, sillä monelle paikalle on nyt tarjolla useampia mitat täyttäviä pelimiehiä.


130408 - Nicolas Kivistö Atlantikseen
Nicce siirtyy Atlantikseen. Nicolas Kivistö (s. 1988) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikentällä ja kärjessä viihtyvä pallotaituri siirtyy punapaitoihin Kiffenistä. HJK-kasvatin meriittilistalta löytyy myös iso liuta nuorisomaaotteluita sekä kuusi Veikkausliiga-ottelua Hakan paidassa.

Päävalmentaja Mikko Lappalainen odottaa mielenkiinnolla Kivistön panosta tulevalla kaudella.- Nicce on esittänyt harjoituspeleissä todella lupaavia otteita. Jos hän jatkaa samalla tavalla, miehestä on meille vielä paljon iloa.


130406 - Ranella kovat tavoitteet
Rane haluaa kehittää Atlantiksen urheilutoimintaa. Reilun kuukauden päivät Atlantiksen urheilujohtajana työskennellyt Amokrane "Rane" Abdenour haluaa kehittää seuran urheilutoimintaa. Mies on asettanut tähän kovat tavoitteet.

- Meidän pitää saada toiminta sille tasolle, että pelaajat voivat täällä kehittyä ja päästä eteenpäin vaikka ulkomaan kentille. Atlantiksessa on viime vuodet tehty todella hyvää työtä ja seura on mennyt paljon eteenpäin, mutta nyt rima pitää asettaa vielä korkeammalle. Me panostamme entistä enemmän valmennukseen, lihashuoltoon, fysioterapiaan ja muihin taustatekijöihin, jotta saamme luotua edellytykset tähän. Tulemme mm. tarjoamaan mahdollisuuden aamuharjoituksiin niille, jotka siihen ovat valmiita. Pelaamme sitten tulevaisuudessa Kakkosessa, Ykkösessä tai vaikka joku päivä taas liigassa, toiminnan tulee olla mahdollisimman ammattimaista.


130402 - Innokkaita seuratoimijoita haussa
Atlantis FC Atlantis FC hakee mukaan toimintaan lisää innokkaita seuratoimijoita. Lähde mukaan hyvän harrastuksen pariin ja tuo oma panoksesi vaikka kotiottelujärjestelyihin, joukkueiden taustajoukkoihin, varainhankintaan tai johonkin muuhun sinulle läheiseen alaan. Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteys Eemil Merisaloon (puh. 040-3200700).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)