Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2013

130327 - Kylmää kyytiä Kauniaisissa
Gabi oli testissä Kauniaisissa. Atlantis jatkoi harjoituspelejä keskiviikkoiltana, kun punapaidat kohtasivat Kauniaisten keinonurmella isäntäjoukkue GrIFK:n. Kyyti oli helsinkiläisille lopulta kylmää, ja isännät latoivat taululle tylyt 4-0 (2-0) lukemat.

Atlantis aloitti pirteästi, ja punapaidat saivat avausjaksolla useita mainioita maalipaikkoja, mutta sihti ei ollut kohdallaan. Grani sen sijaan iski jo 10. minuutilla, kun Petter Meyer viimeisteli pilkulta avausmaalin. Hiukan ennen taukovihellystä isännät osuivat toistamiseen. Samuel Langhoff nosti pallon vastaan tulleen Levan Lomidzen yli, ja näin taukonumerot isännille 2-0.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan kavennusta, mutta GrIFK teki pelin selväksi jo 46. minuutilla. Meyer nappasi pallon Nlate Pierreltä ja viimeisteli varmasti 3-0. Tämän jälkeen taistelu voitosta oli ohi, ja isännillä oli useita paikkoja kaunistella lukemia. Langhoff osuikin vielä kertaalleen, ja näin loppulukemat 4-0.

Loukkaantumisten ja sairastelujen veroittama Atlantis-miehistö suuntasi pelin jälkeen pääsiäisen viettoon, ja takaisin yhteisharjoituksiin Mikko Lappalaisen suojatit palaavat jälleen ensi tiistaina. Silloin käynnistyy viimeinen neljän viikon pre-season puristus ennen sarja-avausta.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, George Cole, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Cassiano, Nlate Pierre ja Gabriel Itodo (58. Farid Mountassir).


130325 - Angry Birds tuo iloa kevääseen
Angry Birds Angry Birds on suosittu videopeli, jonka ympärille on rakennettu melkoinen joukko erilaisia oheistuotteita. Nämä oheistuotteet tuovat suurta iloa myös meille atlantislaisille. Ja tietysti - sanokaa Fazer kun haluatte hyvää.

130323 - Cup-draama päättyi tappioon
Victor osui kolmesti. Kuva: Matti Murto. Atlantiksen cup-taival päättyi lauantai-iltana, kun BK-46 kukisti punapaidat jatkoajalla. Loppunumerot olivat hyisellä Pallokentällä vieraille 3-4 (1-1)(3-3).

Atlantis aloitti pirteästi, ja jo 9. minuutilla Victor Solomon iski pallon ensimmäisen kerran Karjaan maaliin. Hyvä ote kuitenkin hiipui, kun Joonas Siikala karkasi läpiajoon 33. minuutilla ja ohitti Levan Lomidzen. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Toinen jakso oli tiukkaa vääntöä, jossa onnistumisia tuli molemmin puolin. Ensin Daniel Stevens vei vieraat johtoon 59. minuutilla. Victor tasoitti 67. minuutilla ja iski 82. minuutilla numeroiksi 3-2. Lassi Luoto kuitenkin tasoitti hetki ennen päätösvihellystä, ja näin edessä oli jatkoaika. Jatkoajan ainoa osuma nähtiin 98. minuutilla, kun Stevens viimeisteli loppulukemat 3-4. Punapaitojen kiri hyytyi loukkaantumisiin, sillä sekä Iyam Friday että Victor Solomon nilkuttelivat päätösminuutit toipilaina. Näin BK-46 jatkaa cupin 5. kierrokselle.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Severi Murto, Victor Solomon, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Abdul Sesay, Lawrence Simeon, Nlate Pierre ja Farid Mountassir (76. Aziz Bhar).


130321 - Lauantaina cup-taisto Bolliksella
BK-46 Atlantis kohtaa lauantaina Suomen cupin neljännellä kierroksella BK-46:n Karjaalta. Ottelu pelataan Pallokentän keinonurmella alkaen klo 18.00. Voittaja kohtaa cupin viidennellä kierroksella jatkajan ottelusta HIFK - Klubi 04.

BK-46 on kahtena viime kautena ollut Kakkosen etelälohkon kärkijoukkueita. Toissa syksynä raitapaidat etenivät aina nousukarsintojen finaaliin, jossa kuitenkin SJK oli liian kova vastus. Kova haaste on Atlantikselle varmuudella luvassa lauantai-iltana.


130317 - Pääsiäisen herkku
Mignon-muna Mignon-pääsiäismuna on Fazerin vuodesta 1896 valmistama perinneherkku. Mignoneita valmistuu vuosittain vajaat kaksi miljoonaa kappaletta, ja ne kuuluvat olennaisena osana monen perheen pääsiäisperinteeseen. Meille atlantislaisille Mignon-munat tuottavat iloa jo ennen pääsiäistäkin.

130316 - Atlantis voittoon Talissa
Fofana ampui avausmaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis kukisti Käpylän Pallon lauantai-iltana Talin hallissa. Loppunumerot olivat punapaidoille 2-0 (1-0).

Atlantis hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia avausjaksolla, mutta KäPa pelasi kurinalaisesti ja punapaitojen hallinta jäi tehottomaksi. Käpyläläisillä puolestaan oli muutama sähäkkä vastahyökkäys, jotka kuitenkin Levan Lomidze poimi tyylikkäästi. Juuri ennen taukovihellystä Mohamed Fofanan tykki 20 metristä upposi kuitenkin KäPan verkkoon. Näin tauolle mentiin punapaitojen 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla pelitempo ei päätä huimannut, mutta Atlantis oli kentällä hiukan aktiivisempi. Kertaalleen saatiin pallokin Käpylän maaliin, kun testimies Jonathan Justin viimeisteli 70. minuutilla Jussi Äijälän pohjustamasta hyökkäyksestä loppunumerot 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Izu Aniche, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto (46. Lawrence Simeon), Victor Solomon (46. Abdul Sesay), Iyam Friday (74. Gabriel Itodo), Alimamy Jalloh (46. Jonathan Justin), Lauri Bergström (32. Nicolas Kivistö), Mohamed Fofana (74. Farid Mountassir) ja Nlate Pierre.


130315 - Lauantaina vastassa KäPa
KäPa Atlantiksen pre-season jatkuu lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa klo 18.00 Käpylän Pallon. Joukkueet olivat vastakkain jo helmikuussa, jolloin Atlantis oli vahvempi maalein 1-0.

130315 - Jussille jatkosopimus
Jussi jatkaa punapaidassa. Kuva: Matti Murto. Jussi Äijälä (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Laitapakki aloittaa nyt toisen kautensa punapaidassa. Äijälän meriittilistalta löytyy myös 45 ottelua Vaasan Palloseuran riveissä Veikkausliigassa.

Päävalmentaja Mikko Lappalainen on erittäin tyytyväinen Äijälän jatkosopimukseen. - Jussi on nopea ja taitava laitapakki, joka on tärkeässä roolissa meidän pelinrakentelussa. Hän on nyt kevään treenipeleissä esittänyt niitä otteita, jotka veivät miehen aikoinaan liigakentille asti ja odotankin häneltä todella paljon tulevalla kaudella.


130314 - Cup-taisto 23. maaliskuuta
BK-46 Atlantis kohtaa Suomen cupin neljännellä kierroksella BK-46:n Karjaalta. Cup-taisto pelataan lauantaina 23. maaliskuuta klo 18.00 Pallokentän keinonurmella. Voittaja etenee cupin viidennelle kierrokselle, joka pelataan 29.03.-17.04.

130312 - Victorille jatkosopimus
Victor jatkaa punapaidassa. Kuva: Matti Murto. Victor Solomon (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Hyökkääjäjärkäle aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidassa. Kahtena edelliskautena Solomon on ollut Atlantiksen paras maalintekijä.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen on innoissaan Solomonin jatkosopimuksesta. - Victor on Kakkosen tasolle kovan luokan kärkimies. Hän on osoittanut tehonsa jo useampana vuonna ja harjoittelee nyt erittäin vahvalla motivaatiolla. Odotan mieheltä todella vahvaa panosta tulevalla kaudella.


130309 - Atlantis otti revanssin
Jussi ampui tasoituksen Gnisun verkkoon. Kuva: Matti Murto. Atlantis otti maukkaan revanssin FC Gnistanista lauantai-iltana, kun punapaidat kukistivat oulunkyläläiset maalein 2-1 (1-1) Talin hallissa. Helmikuussa päädyttiin vielä samoihin lukemiin keltapaitojen eduksi.

Atlantis aloitti pirteästi, ja punaisten prässi poiki useita hyviä pallonriistoja. Gnistan kuitenkin osoitti vaarallisuutensa 20. minuutilla, kun Tuomas Mustonen iski johtomaalin nopean vastaiskun päätteeksi. Atlantis ei tästä kuitenkaan lannistunut. Jussi Äijälä ampui tasoituksen kymmenen minuuttia myöhemmin, kun tarkka vapari sujahti vasempaan alakulmaan. Juuri ennen taukovihellystä nähtiin lisää dramatiikkaa. Ensin Lawrence Simeon hölmöili itselleen punaisen jälkipelistä 42. minuutilla. Heti perään punaisten nopea hyökkäys johti rankkariin, kun maalivahti Atte Otronen kaatoi Abdul Sesayn. Iyam Friday viimeisteli pilkulta taukotilanteeksi 2-1.

Toisella jaksolla Gnistan pelasi ylivoimalla, mutta kovin kummoista painetta keltaiset eivät Atlantis-maalille saaneet. Punaiset pitivät vajaallakin palloa, mutta hyökkäyspelistä oli paras terä poissa. Niinpä toisella jaksolla ei lisäosumia nähty, ja loppunumerot näin Atlantikselle 2-1.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Izu Aniche (46. Severi Murto), Jussi Äijälä, Victor Solomon (57. Abdul Sesay), Iyam Friday (61. Izu Aniche), Alimamy Jalloh, Lauri Bergström (76. Farid Mountassir), Abdul Sesay (46. Mohamed Fofana), Nicolas Kivistö (57. Gabriel Itodo), Lawrence Simeon (42. ua.)ja Nlate Pierre.


130308 - Lauantaina vastassa Gnistan
FC Gnistan Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa klo 18.00 FC Gnistanin. Joukkueet olivat vastakkain jo viisi viikkoa takaperin, jolloin oulunkyläläiset veivät voiton lukemin 3-2. Atlantikselle on siis lauantaina tarjolla revanssin paikka.

130307 - Seuraavaksi cupissa vastassa BK-46
BK-46 Suomen cupin neljäs kierros arvottiin torstaina. Atlantiksen vastustajaksi osui BK-46 Karjaalta. Ottelu pelataan helsinkiläisten kotikentällä 12.-28.3.

BK-46 on Kakkosen etelälohkon kärkijoukkueita, joka toissasyksynä eteni aina nousukarsintojen finaaliin saakka. Silloin kuitenkin SJK oli liian paha kanto kaskessa, joten raitapaitojen taival jatkuu Kakkosessa. Kova vastus Karjaalta Helsinkiin kuitenkin varmasti on tulossa.


130303 - Atlantis jatkoon cupissa
Sesay ampui voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis varmisti sunnuntai-iltana jatkopaikan Suomen cupin 4. kierrokselle, kun punapaidat kukistivat Pajulahden keinonurmella isäntäjoukkue Orimattilan Pedot maalein 0-1 (0-0).

Isännät olivat valmistautuneet cup-taistoon hyvin, ja petolauma esitti kurinalaista peliä täydet 90 minuuttia. Kymmenkunta pakkasastetta viilensi tehokkaasti punapaitojen hyökkäysintoa, mutta iso osansa oli myös isäntien tarkalla puolustuspelillä. Helsinkiläiset onnistuivat lopulta saamaan pallon ainoastaan kertaalleen Petojen maaliin, kun Abdul Sesay viimeisteli Iyam Fridayn tarjoilusta ottelun voittomaalin 48. minuutilla. Muutamaan otteeseen pallo saatiin vielä ylärimaan, mutta lopulta tuo Sesayn osuma jäi ottelun ainokaiseksi. Näin Atlantiksen cup-juna jatkaa taivaltaan.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Severi Murto, Victor Solomon, Iyam Friday (85. Farid Mountassir), Lauri Bergström, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Nicolas Kivistö, Lawrence Simeon ja Aziz Bhar.


130302 - Sunnuntaina vastassa Orimattilan Pedot
Orimattilan Pedot Atlantis aloittaa taipaleensa tämänvuotisessa Suomen cupissa sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat vieraskentällä Orimattilan Pedot. Cup-taisto alkaa klo 18.30 Pajulahden urheiluopiston keinonurmella.

Orimattilan Pedot pudotti cupin edelliskierroksella Lahden Reippaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Atlantikselle sunnuntain koitos on vasta ensimmäinen tämänvuotisessa cupissa. Kummaltakin joukkueelta löytyy aikaisemmilta vuosilta hienoja cup-muistoja. Petojen cup-historian kohokohta on vuoden 2005 viidennen kierroksen ottelu HJK:ta vastaan, jolloin Klubi haki jatkopaikan Orimattilasta maalein 1-5. Atlantiksen kruununa on luonnollisesti vuoden 2001 Suomen cupin voitto.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)