Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2013

130226 - Atlantis kukisti Käpylän Pallon
Fofana ampui voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantiksen harjoituspelit saivat jatkoa jo tiistaina, kun punapaidat kohtasivat Pallomyllyssä Kakkosen sarjanousija Käpylän Pallon. Atlantis esitti varsinkin avausjaksolla iloista hyökkäyspeliä, mutta verkkoon asti pallo saatiin ainoastaan kertaalleen. Mohamed Fofana viimeisteli Iyam Fridayn mainiosta esityöstä 29. minuutilla, mikä tällä kertaa riitti myös voittoon.

Atlantis pelasi ensimmäiset 60 minuuttia ns. ykkösnyrkillään. Tämän jälkeen Mikko Lappalainen antoi testipelaajille tilaisuuden osoittaa kykynsä, ja mustapaidat saivat otetta pelistä. Levan Lomidze torjui kuitenkin käpyläläisten lähentelyt, eikä Pallomyllyssä nähty enää enempää osumia. Näin loppunumerot punaisille 1-0 (1-0).

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Severi Murto, Victor Solomon (60. Farid Mountassir), Iyam Friday (60. Ramin Hamshar), Lauri Bergström, Abdul Sesay (60. Jeremi Malolo), Mohamed Fofana (60. Pajtim Sadiku), Lawrence Simeon (60. Gabriel Itodo), Nlate Pierre ja Izuchukwu Aniche (60. Phillip Nduka).


130225 - Rane aloitti urheilujohtajana
Rane aloitti Atlantiksen urheilujohtajana. Amokrane "Rane" Abdenour on aloittanut Atlantiksen urheilujohtajana. Pitkään suomifutiksessa vaikuttanut porvoolainen on aikaisemmin toiminut pelaajien ja seurojen konsulttina sekä harjoitusleirien järjestäjänä. Lisäksi hän on valmentanut mm. Atlantiksen Akatemia-joukkuetta A-nuorten SM-sarjassa sekä slovakialaista MFK Topolzanyn II divisioonan miehistöä.

Uusi urheilujohtaja aloittaa työnsä intoa täynnä. - Tämä on minulle mainio tilaisuus hyödyntää vuosien varrella rakentamaani kontaktiverkostoa. Uskon vahvasti, että minulla on paljon annettavaa seuralle ja olen mielelläni mukana projektissa nostamassa Atlantista takaisin pääsarjoihin.


130223 - TPV vahvempi Tampereella
Sesay ampui Atlantiksen ainokaisen. Kuva: Matti Murto. Tampereen Pallo-Veikot kukisti Atlantiksen Pirkkahallissa lauantaina. Tiukka vääntö päättyi lopulta isäntien eduksi 2-1 (1-0).

Atlantis aloitti vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia koko avausjakson. TPV puolusti kuitenkin kurinalaisesti, eivätkä vieraat saaneet aikaiseksi kunnon maalipaikkoja. Isännät sen sijaan iskivät jo 13. minuutilla, kun vapaaksi jätetty Kimmo Lahti puski Sergei Korsunovin kulmasta tilanteeksi 1-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla peli tasaantui, ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Ensin Abdul Sesay tykitti 65. minuutilla pallon lähes kulmalipulta isäntien verkkoon. Vain neljä minuuttia myöhemmin takatolpalle vapaaksi unohdettu Jussi Rasva vei kuitenkin TPV:n uudelleen johtoon. Enempää maaleja Pirkkahallissa ei tällä kertaa nähty, joten loppunumerot olivat isännille 2-1.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Jussi Äijälä, Severi Murto (68. Farid Mountassir), Victor Solomon, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Lauri Bergström, Abdul Sesay, Mohamed Fofana (81. Jeremi Malolo), Lawrence Simeon ja Nlate Pierre.


130222 - Lauantaina Tampereelle
Tampereen Pallo-Veikot Atlantis matkustaa lauantaina Pirkkahalliin Tampereelle, missä helsinkiläiset kohtaavat klo 16.15 isäntäjoukkue Tampereen Pallo-Veikot.

Kakkosen länsilohkossa pelaava TPV sijoittui viime kaudella lohkossaan kuudenneksi. Nyt harjoituskaudella punapaidat ovat esittäneet vahvoja otteita - viimeksi Pirkkahallissa kaatui Klubi 04 maalein 2-1.

Atlantis pääsee Tampereelle hyvässä iskussa. Joukkue on viime viikot harjoitellut kovaa, ja tulevan kauden miehistö rupeaa olemaan pitkälti koossa.


130219 - Fridaylle jatkosopimus
Friday jatkaa punapaidassa. Iyam Friday (s. 1989) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Pallotaituri aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidassa. Miehen meriittilistalta löytyy mm. kahdeksan Veikkausliiga-ottelua AC Oulun riveissä sekä 11 U20-maaottelua Nigerian paidassa.

Päävalmentaja Mikko Lappalaisen odottaa mielenkiinnolla Iyam Fridayn panosta tulevalla kaudella.

- Fridaylla alkaa olemaan viimeinen tilaisuus nostaa itsensä sille tasolle, mihin lahjat tarjoaisivat mahdollisuuden. Nivusleikkaus pilasi viime kauden ja kasvukivut kiusasivat paria edellistä. Mutta nyt kaveri tuntuu olevan vakavissaan. Toivottavasti hän onnistuu, sillä silloin meillä olisi tarjolla hyökkäyspäähän varsin mielenkiintoinen kolmikko Friday - Fofana - Sesay.


130216 - Reserveille oppitunti
Leevi ampui ainokaisen. Atlantiksen reservimiehistö sai tuta kovaa oppia lauantai-iltana Talin hallissa, kun FC Myllypuro löylytti punapaitoja peräti 1-7 (1-5). Myllypuro pelasi kurinalaisesti ja iski nopeilla vastaiskuilla palloja hyvällä prosentilla Olavi Hetemäen selän taakse. Punapaidat pyörittivät peliä keskikentällä, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Yhden harvoista käytti Leevi Priha, joka viimeisteli Edward Anyamkyeghin keskityksestä Atlantiksen ainokaisen.

130215 - Reservit aloittaa harjoituspelit
Jesse vetää reservimiehistöä. Atlantiksen reservimiehistö aloittaa harjoituspelit lauantaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa Kolmosen kärkiryhmiin lukeutuvan FC Myllypuron. Paljolti venäläispelaajista koostuva Myllypuro palasi juuri kahden viikon harjoitusleiriltä Turkista, joten melkoinen haaste reserveille on tiedossa heti kättelyssä.

Reservijoukkueen harjoitusringissä on tällä hetkellä vajaat parikymmentä pelimiestä, joista osa harjoittelee säännöllisesti edustusmiehistön mukana. Ryhmässä on sekä kokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä että nuoruuden intoa, joka parhaimmilla voi kantaa vielä pitkällekin.


130215 - Simeonille jatkosopimus
Simeon jatkaa punapaidassa. Lawrence Simeon (s. 1991) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikentän terrieri aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidassa. Viime kaudella tilastoihin kirjattiin 21 ottelua Kakkosessa.

Lawrence Simeon on tärkeä palanen Atlantis-luotsi Mikko Lappalaisen palapelissä.

- Simeonista on kehittynyt mainio puolustava keskikenttäpelaaja. Nopeat jalat ja vahva työmoraali ovat oivat eväät pallorosvon rooliin. Ylöspäin pelaamisessa on vielä parantamista, vaikka taitoa siihen löytyy aivan riittävästi.


130214 - Rypäle helmikuun hedelmä
Viinirypäle Viinirypäle on viiniköynnösten hedelmä, josta valmistetaan viiniä, mehua, hilloa, rusinoita ja korintteja tai niitä voidaan syödä sellaisenaan. Rypäleet ovat yksi vanhimpia viljelyskasveja, ja noin puolet maailmassa kasvatetuista hedelmistä on rypäleitä. Rypäleet tuottavat monenlaista iloa myös meille atlantislaisille.

130213 - Villelle jatkosopimus
Ville jatkaa punapaidassa. Ville Teelahti (s. 1990) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Kotkalaislähtöinen topparijärkäle aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-miehistössä.

Päävalmentaja Lappalainen kaavailee Teelahdelle isoa roolia joukkueessaan.

- Ville oli viime keväänä meidän ykköstoppari. Kesällä kuitenkin loukkaantumiset ja työesteet verottivat huomattavasti hänen panostaan. Nyt mies on jälleen terveenä ja uudella innolla valmistautumassa tulevaan kauteen. Hänellä on kaikki edellytykset nousta jälleen alakerran johtajaksi.


130204 - Atlantis kohtaa cupissa Orimattilan Pedot
Orimattilan Pedot Atlantis kohtaa Suomen cupin kolmannella kierroksella vieraskentällä Orimattilan Pedot. Cup-taisto pelataan sunnuntaina 3. maaliskuuta klo 18.30 Pajulahden urheiluopiston keinonurmella.

Orimattilan Pedot pudotti cupin toisella kierroksella Lahden Reippaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Pedot on perinteinen cup-joukkue, jonka historian kohokohta on toistaiseksi vuoden 2005 viidennen kierroksen ottelu HJK:ta vastaan. Klubi haki silloin jatkopaikan Orimattilasta maalein 1-5, ja lehtereillä taistoa seurasi puolitoistatuhatta jalkapallon ystävää.


130202 - Atlantis - Gnistan 2-3
Seve osui yläkulmaan. Atlantis kohtasi FC Gnistanin Talin hallissa lauantai-iltana. Punapaidat aloittivat pirteästi, mutta keltaisten kaksi nopeaa vastahyökkäystä käänsivät pelin. Ensi Samuli Markkanen iski 23. minuutilla 0-1 ja kuusi minuuttia myöhemmin Marko Selin 0-2. Abdul Sesay kavensi juuri ennen taukovihellystä Levan Lomidzen mainiosta avauksesta tilanteeksi 1-2. Selin kuitenkin kuittasi 56. minuutilla numeroiksi 1-3. Severi Murron tykki oikeaan yläkulmaan 72. minuutilla toi punapaidoille vielä toivoa, mutta enempää osumia Talissa ei enää nähty.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen ei tappiosta hirveästi masentunut. - Perjantain kova Nõmme-peli painoi meillä jaloissa, eikä totuttua liikettä nähty tänään kuin ajoittain. Tämä on kuitenkin hyvää harjoittelua. Lisäksi saimme tarjottua testipelaajille oivan näyttöpaikan, ja muutama antoikin kohtuullisia näyttöjä.


130201 - Cupissa vastassa OPedot tai Reipas
Suomen cup Suomen cupin kolmas kierros arvottiin perjantaina. Kolmannella kierroksella cupiin tulevat mukaan Ykkösen ja Kakkosen joukkueet. Atlantis kohtaa kolmannella kierroksella vieraskentällä voittajan ottelusta Orimattilan Pedot - Lahden Reipas. Cupin kolmas kierros pelataan välillä 11.2.-11.3.

130201 - Atlantis tasapeliin Viron mestarin kanssa
Ville paini vahvasti Neemelon kanssa. Atlantis tarjosi kelpo vastuksen Viron mestarijoukkueelle JK Nõmme Kaljulle, kun joukkueet kohtasivat Talin hallissa perjantaina. Vauhdikas vääntö päättyi lopulta tasalukemiin 0-0.

Virolaiset aloittivat rajulla vauhdilla, ja varsinkin vasemmalla laidalla viilettänyt Allan Kimbaloula oli alussa liekeissä. Sen sijaan pelätyt Tarmo Neemelo ja Hidetoshi Wakui pysyivät kohtuullisen hyvin punapaitojen komennossa. Atlantiskin pääsi pian peliin mukaan, ja punakone rakenteli muutaman mukavan tilanteen. Kaljun puolustus oli kuitenkin vahva. Kun myös isäntien alakerta pelasi tarkasti, tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Atlantiksen askel alkoi vähitellen painaa, ja loppua kohden ote siirtyi valkopaidoille. Levan Lomidze punapaitojen maalilla oli kuitenkin ohittamaton. Virolaiset hakivat voittomaalia loppuun saakka, mutta Lomidze poimi niin Kimbaloulan, Neemelon kuin Sergei Terehovin yritykset. Näin loppunumerot Talissa 0-0.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen. - Virossa sarja alkaa lähes kaksi kuukautta aikaisemmin kuin meillä, joten he ovat tässä vaiheessa luonnollisesti paljon valmiimpia tällaiseen vauhtiin. Meidän pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, ja tasapeli kovaa vastustajaa vastaan tuo varmasti lisää intoa kaikille. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen Gnistan-matsiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)