Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2013

130131 - Perjantaina vastassa Nõmme Kalju
JK Nõmme Kalju Atlantis kohtaa perjantaina Viron mestarijoukkueen JK Nõmme Kaljun. Ottelu alkaa Talin hallissa klo 12.30.

JK Nõmme Kalju voitti viime syksynä Viron Meistriliigan, ja tallinnalaisjoukkue valmistautuu parhaillaan maaliskuussa alkavaan uuteen sarjakauteen sekä edessä odottaviin Champions Leaguen karsintapeleihin, joten kova haaste punapaidoille on luvassa jälleen kerran.


130131 - Sevelle jatkosopimus
Seve jatkaa punapaidassa. Severi Murto (s. 1991) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt kolmannen kautensa Atlantiksen edustusmiehistössä.

Päävalmentaja Lappalainen on mielissään Murron jatkosopimuksesta.

- Seve nousi viime kaudella isoon rooliin joukkueessa, kun hän peri kipparinnauhan Arrudalta. Poika kantoi tuolloin hienosti vastuun, ja jos hän pystyy ottamaan samanlaisen kehitysaskeleen tänä vuonna, ollaan jo kovalla tasolla.


130130 - Reservit aloittaa 6. helmikuuta
Jesse kuuluu reservien taustaryhmään. Atlantiksen reservimiehistö aloittaa harjoitukset 6. helmikuuta. Mukaan on lähdössä kova nippu pelimiehiä, joilta löytyy kokemusta Veikkausliigasta lähtien. Joukossa on myös useita Atlantiksen edustusmiehistössä esiintyneitä pelaajia. Reservijoukkue toimii tiiviissä yhteistyössä edustuksen kanssa.

Jos olet ansioitunut pelimies, jolle harjoittelu viidesti viikossa ei ei enää maistu tai nuori lupaava tulevaisuuden toivo, jolle edustuksen vauhti on vielä liikaa, tässä on tarjolla oiva tilaisuus. Lisätietoa Atlantiksen reservijoukkueen toiminnasta antavat Jesse Martin (puh. 044-3736285) ja Eemil Merisalo (puh. 040-3200700).


130128 - Faridille sopimus
Farid hakee peliminuutteja edustuksesta. Farid Mountassir (s. 1995) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime kaudella Atlantis Akatemiassa pelannut pallotaituri hakee nyt peliminuutteja edustuksen riveissä.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen ottaa Mountassirin mielellään ryhmäänsä.

- Faridilla on valtavasti intoa ja taitoa. Opittavaakin on vielä paljon, mutta uskon vakaasti, että pojasta on kauden mittaan iloa miesten peleissäkin.


130126 - Klubi 04 iski lopussa voittomaalin
Sesay raatoi punapaitojen keskikentällä. Klubi 04 ja Atlantis kohtasivat Talin hallissa lauantai-iltana. Sinivalkoiset aloittivat innokkaalla prässillä ja hallitsivat alkua, mutta vähitellen myös punapaidat pääsivät peliin mukaan. Toisen jakson alku oli Atlantiksen etsikkoaikaa, mutta Gazmend Dibrani Klubin maalilla oli ohittamaton. Loppua kohden punapaitojen askel alkoi painaa, ja etäisyydet kasvoivat. Juuri ennen päätösvihellystä Klubin Stephen Obeng hyödynsi saamansa tilan ja sijoitti pallon varmasti ohi Denys Pervovin. Näin loppunumerot raitapaidoille 1-0.

130125 - Lauantaina vastassa Klubi 04
Klubi 04 Atlantis kohtaa lauantaina HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n. Koitos alkaa Talin hallissa klo 18.00. Nollanelonen koostuu nuorista tulevaisuuden pelimiehistä, joten punapaidoille on varmuudella luvassa kelpo haaste.

Atlantis pääsee lauantain peliin kohtuullisen normaalilla ryhmällä. Sopimuspelaajista Mohamed Fofana majailee vielä Ranskassa, ja viime kauden miehistöstä Alan Arruda ja Cassiano nauttivat yhä Brasilian lämmöstä. Tuttujen pelimiesten lisäksi lauantain kokoonpanossa on mukana muutama testipelaaja.


130125 - Atlantis kohtaa Viron mestarijoukkueen
JK Nõmme Kalju Atlantis kohtaa ensi perjantaina 1. helmikuuta Viron mestarijoukkueen JK Nõmme Kaljun. Ottelu alkaa Talin hallissa klo 12.30.

JK Nõmme Kalju voitti viime syksynä Viron Meistriliigan, ja tallinnalaisjoukkue valmistautuu parhaillaan maaliskuussa alkavaan uuteen sarjakauteen sekä edessä odottaviin Champions Leaguen karsintapeleihin. Joukkueen harjoitusvahvuudessa on usein nähty myös Tallinnassa asuva Jari Litmanen. Nõmme Kaljua onkin spekuloitu vahvasti Litmasen tulevaksi seuraksi.


130125 - Sarjaohjelma julkistettiin
Palloliitto Kakkosen tulevan kauden sarjaohjelma julkistettiin perjantaina. Atlantis aloittaa pelit torstaina 2. toukuuta, jolloin kohdataan kuumassa paikallistaistossa HIFK. Päätöskierros pelataan lauantaina 5. lokakuuta, milloin punapaidat matkaavat FC Lahti Akatemian vieraaksi Kisapuistoon. Otteluohjelma kokonaisuudessaan löytyy Edustusjoukkue-valikosta.

130121 - Mamylle jatkosopimus
Mamy jatkaa punapaidassa. Alimamy Jalloh (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Pitkän linjan atlantislainen nähtiin punapaidassa ensimmäisen kerran 2006, jolloin maalitykki viiletti Akatemian hyökkäyksen kärjessä. Viime aikoina pelipaikaksi on vakiintunut vasen laitapakki, millä tontilla tilastoihin kirjattiin viime kaudella 25 peliä ja 6 maalia Kakkosessa. Jalloh valittiin Atlantiksen Vuoden pelaajaksi 2011.

Päävalmentaja Mikko Lappalainen on erittäin mielissään Jallohin jatkosopimuksesta.

- Mamy on kahdella viime kaudella ollut joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Hän on monipuolinen pelaaja, jolle nousevan laitapakin rooli sopii erinomaisesti.


130119 - Huippuseurat koolla Tampereella
Palloliitto Palloliiton strategiakaaviossa komean huippuseura-tittelin saaneet Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen seurat kokoontuivat viikonloppuna Tampereelle valmistelemaan kuvioita tulevalle kaudelle. Samalla saatiin myös sarjaohjelmat lähes lopulliseen muotoonsa. Ohjelmia julkistetaan pitkin tulevaa viikkoa, ja Kakkosen ohjelma kaudelle 2013 saatetaan julkisuuteen perjantaina 25.1. klo 14.00.

130115 - Latelle jatkosopimus
Late jatkaa punapaidassa. Lauri Bergström (s. 1993) on allekirjoittanut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidassa.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen odottaa Bergströmiltä paljon tulevalla kaudella.

- Armeija ja polvivamma verottivat Laten panosta viime kaudella, mutta nyt hänellä on kaikki mahdollisuudet ottaa iso rooli meidän keskikentällä. Latella on nuoreksi pelaajaksi poikkeuksellisen hyvä pelikäsitys. Hänellä on myös hyvä potku ja riittävästi taitoa eli oivat eväät keskikentän kuninkaaksi.


130111 - Kylmää kyytiä Turussa
Jussi raatoi hyvällä asenteella oikealla laidalla. FC Inter teki tasoeron selväksi heti kättelyssä, kun Atlantis kohtasi Veikkausliigan hopeajoukkueen perjantaina Turun Javenture Areenalla. Isännät latoivat 14. minuutissa tulostaululle lukemiksi 3-0 (6. Gnabouyou 1-0, 8. Miftari 2-0 ja 14. Bouwman rp. 3-0), eivätkä punapaidat tästä enää nousseet. Miftari viimeisteli vielä 44. minuutilla taukotilanteeksi 4-0 ja Laiho 89. minuutilla loppunumeroiksi 5-0.

Atlantis joutui lähtemään Turun vierailulle kapealla ryhmällä, eivätkä kaikki testipelaajat olleet vielä valmiita Interin vauhtiin. Päävalmentaja Mikko Lappalainen ei pelin jälkeen kuitenkaan paljon tappiota selitellyt.

- Valitettavasti emme tänään parempaan pystyneet. Harjoitukset jatkuvat maanantaina, ja seuraavaan peliin saamme onneksi jo valtaosan tänään sivussa olleista pelimiehistä mukaan.


130107 - Harjoitukset käyntiin
Mikko pääsi jälleen tositoimiin suojattiensa kanssa. Atlantiksen edustusmiehistö kokoontui maanantaina tulevan kauden ensimmäisiin yhteisharjoituksiin. Mikko Lappalaisen suojatit vuodattivat kauden ensimmäiset hikipisarat vielä leppoisaan tahtiin, mutta viikon aikana vauhti kiihtyy, sillä perjantaina on edessä jo ensimmäinen tosikoitus, kun punapaidat matkustavat FC Interin vieraaksi Turkuun.

Atlantis-luotsi Lappalainen odottaa mielenkiinnolla perjantain Inter-taistoa.

- Meillä on osa kokeneemmista pelimiehistä vielä sivussa harjoitusvahvuudesta, mutta mukana on joukko uusia yrittäjiä, jotka pääsevät nyt näyttämään osaamistaan kovassa paikassa. Lisäksi ringissä on nippu viime kauden Akatemia-pelaajia, jotka ovat jälleen vuoden vanhempia ja valmiimpia haastamaan kokeneempaa kalustoa. Uskon että Adam Guled, Omar Moreno ja Farid Mountassir voivat hyvin lyödä itsensä läpi kauden aikana, jos pojat vaan jaksavat tehdä tosissaan töitä.


130104 - Yhteistyökumppaniverkosto laajenee
Tinolla on riittänyt kiirettä. Atlantiksen yhteistyökumppaniverkosto laajenee kiitettävää vauhtia, kun toimiston tehokaksikko Kinnunen & Merisalo panee parastaan.

- Tino Kinnunen Atlantiksesta terve. Voisimmeko tulla joku päivä juttelemaan, jos löytäisimme yhteistyömahdollisuuksia...

Vaikka ajat ovat ankeat, pojat ovat tehneet kovaa jälkeä.

- Viime vuonna teimme aktiivista yhteistyötä yli 20 yrityksen kanssa. Tänä vuonna tarkoitus on kasvattaa yhteistyökumppanien määrää ainakin 30 yritykseen. Eikä silloin puhuta mistään kannatusilmoitusten myynnistä, vaan monipuolisesta, kumpaakin osapuolta hyödyttävästä yhteistyöstä. Paras osoitus yhteistyön toimivuudesta on, että meillä on lukuisia todella pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Kun molemmat osapuolet ovat yhteistyöhön tyytyväisiä, sitä on helppo jatkaa, Kinnunen kertoo.


130103 - Leader jatkaa yhteistyökumppanina
Leader Kotimainen Leader jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina myös tulevana vuonna. Leader valmistaa laadukkaita luontaistuotteita, jotka ylläpitävät terveyttäsi ja korjaavat puutostiloja. Yhtiö on myös Suomen johtava urheiluravinteiden valmistaja, jonka monipuolisesta valikoimasta löytyy tuotteet sekä harrastajille että huippu-urheilijoille. Lisäksi Leader on erikoistunut rasvanpolttoon ja painonhallintaan.

130102 - Juhlavuosi pamahti käyntiin
Toimistolla oli keskiviikkona säpinää. Atlantis täyttää kuluvana vuonna kolmannesvuosisadan eli 33 vuotta. Juhlavuosi sai näyttävän alun, kun seuran toimistorakennuksessa sijaitsevassa muuntamossa räjähti keskiviikkoaamuna. Puoli Pukinmäkeä pimeni hetkeksi, ja paikalle kiirehti kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä ihmettelemään tapahtunutta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)