Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2012

120930 - Atlantis ´98 jyräsi piirisarjassa
Atlantis ´98 Atlantiksen 98-syntyneet pallotaiturit jyräsivät vakuuttavaan voittoon syksyn piirisarjassa. Victor Uzohon oppipojat keräsivät kolmoslohkossa 7 ottelusta 6 voittoa ja yhden tasurin eli 19 pistettä maalierolla 47-11. Kakkoseksi sijoittunut Gnistan jäi neljän pinnan päähän.

120928 - Bolliksen taika pitää
Töölön Pallokenttä Atlantis on tällä kaudella kerännyt kotiareenallaan Töölön Pallokentällä pisteitä kovalla prosentilla. Punapaidat ovat pelanneet Bolliksella 13 sarjaottelua, ja saldona on 10 voittoa, 2 tasapeliä ja vain yksi häviö. Tuo ainokainen tappio tuli kevään ensimmäisessä kotiottelussa Gnistania vastaan. Muilla kentillä Atlantis on pelannut kauden aikana myös 13 ottelua, joista on kertynyt yksi voitto, 4 tasuria ja 8 tappiota. Toistaiseksi ainoa vierasvoitto haettiin Laajasalosta kesäkuussa.

120927 - Maalijuhla Bolliksella
Victor osui neljästi Futuran verkkoon. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja Futura tarjosivat upean maali-ilottelun sateisella Pallokentällä tortai-iltana. Isännät olivat maalinteossa sen verrän terävämpiä, että voitto jäi Helsinkiin lukemin 5-2 (2-0).

Ottelu pelattiin Bolliksen ykkösnurmella normaalin pelinurmen sulettua syksyn sateissa pelikelvottomaksi. Tämä ei Atlantiksen tahtia haitannut, vaan Victor Solomon puski punapaidat johtoon jo 5. minuutilla Jussi Äijälän mainiosta keskityksestä. Mohamed Fofana karkasi juuri ennen taukovihellystä läpiajoon ja viimeisteli kylmästi taukonumeroiksi 2-0.

Victor iski toisen jakson alussa taululle jo numerot 3-0, mutta sen jälkeen alkoi porvoolaisten kiri. Ensin Petri Lampinen viimeisteli 70. minuutilla pilkulta 3-1, ja kymmenen minuuttia myöhemmin Misse Ebongue tykitti 3-2. Illan ykkösnimi Victor Solomon lopetti kuitenkin vieraiden pyristelyt: pallo verkkoon 82. ja 88. minuutilla. Näin loppunumerot 5-2 Atlantikselle, ja helsinkiläiset tarrasivat tiukasti kiinni viidenteen sijaan, mikä toisi tulevalla kaudella yhden kotiottelun lisää.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (64. Farid Mountassir), Lauri Bergström, Abdul Sesay, Mohamed Fofana (88. Aziz Bhar) ja Cassiano.


120926 - Torstaina kauden viimeinen kotipeli
FC Futura Atlantis pelaa torstaina kauden viimeisen kotiottelunsa, kun FC Futura saapuu Porvoosta vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen iltavaloissa tuttuun tapaan klo 18.30.

Atlantis ja Futura ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Kesäkuussa tiukka vääntö päättyi Talissa tasalukemiin 2-2. Heinäkuussa porvolaiset olivat kotiareenallaan vahvempia maalein 2-1, joten punapaidoilla on torstaina tarjolla revanssin paikka.


120923 - Synkkä päivä
Sesay ampui punapaitojen avausmaalin. Kuva: Matti Murto. Sunnuntaina päivä ei juuri Atlantikselle hymyillyt, vaan kylmä syyssade huuhtoi punapaitoja oikein olan takaa. Siinä sivussa Atlantis-miehistö kävi Kotkassa häviämässä isäntäjoukkue KTP:lle lukemin 3-2 (1-1).

Atlantiksen vastoinkäymiset alkoivat heti aamusta, kun kotonaan Tallinnassa perheenlisäystä juhlistanut pelaajavalmentaja Alan Arruda ei onnistunut saamaan lippua aamulaivaan. Lisää kylmää vettä satoi niskaan alkulämmittelyssä. Ensin Ville Teelahti ontui pukukoppiin. Vanha reisivamma oli uusiutunut. Viisi minuuttia myöhemmin vuorossa oli Mohamed Fofana. Selkä ei kestänyt pelaamista, ja näin kokoonpanoon jouduttiin tekemään kaksi viime hetken muutosta.

KTP iskikin heti alussa, kun punapaidat vielä ihmettelivät uutta koostumustaan. Vapaaksi unohdettu Niko Ikävalko ohjasi jo kolmannella minuutilla 1-0. Nyt helsinkiläisetkin heräsivät mukaan peliin, ja Abdul Sesay taituroi 10. minuutilla tasoituksen. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toinen jakso alkoi isäntien komennossa, mutta Samuel Chidin keskitys leijaili 65. minuutilla Kotkan verkkoon. Tämän jälkeen helsinkiläisillä oli paikkansa ratakaista koitos, mutta kun niitä ei käytetty, alkoi KTP:n rynnistys. Ensin Samuli Nieminen iski irtopallon verkkoon 81. minuutilla, ja viisi minuuttia myöhemmin Aleksi Tarvonen puski isäntien voitto-osuman. Näin sarjapisteet jäivät Kotkaan maalein 3-2. Atlantiksen synkän päivän kruunasi joukkueen bussin hajoaminen paluumatkalla. Uutta bussia odoteltiin aikansa, ja takaisin Helsingissä oltiin pitkälti puolenyön jälkeen.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Lauri Bergström, Sampha Kamara (75. Farid Mountassir), Abdul Sesay, Cassiano ja Lawrence Simeon (90. Aziz Bhar).


120922 - Sunnuntaina Kotkaan
Kotkan Työväen Palloilijat Atlantis matkustaa sunnuntaina Kotkaan, missä vastaan asettuu perinteikäs KTP. Taisto sarjapisteistä alkaa Arto Tolsa Areenalla klo 18.30.

Kotka on ollut Atlantikselle perinteisesti vaikea paikka vierailla. Pistepussi ei ole juurikaan karttunut on vastassa ollut sitten KTP tai FC KooTeePee. Kesäkuussa helsinkiläiset saivat poistua Kotkasta 2-3 tappio niskassaan. Heinäkuussa Bolliksella päädyttiin pistejakoon 2-2.


120920 - Mikko Lappalainen aloittaa syksyllä päävalmentajana
Mikko aloittaa syksyllä päävalmentajana. Atlantis ja Mikko Lappalainen ovat allekirjoittaneet kolmivuotisen valmentajasopimuksen. Lappalainen ottaa kauden päätyttyä päävastuun seuran edustusjoukkueesta sekä kontrolloi yhteistyötä edustuksen ja Akatemian välillä.

Mikko Lappalainen on aikaisemmin tehnyt pitkän ja menestyksekkään valmentajauran HIFK:ssa ja PK-35:ssä. Atlantiksen mukana hän on ollut keväästä 2011. Tällä kaudella Lappalainen on toiminut Alan Arrudan apuna seuran edustusjoukkueen valmennustiimissä.

- Yhteistyö Arrudan kanssa on toiminut loistavasti, ja sitä haluan ehdottomasti jatkaa. Meillä on nyt hyvä toimintamalli ja taitava joukkue. Tältä pohjalta on hyvä lähteä ensi kauteen. Pyrimme vahvistamaan joukkuetta muutamalla täsmähankinnalla sekä löytämään ryhmään lisää motivoituneita nuoria kokeneempien pelimiesten haastajiksi. Tulemme talvella tekemään paljon töitä, ja olen vakuuttunut, että olemme ensi kaudella entistä valmiimpia haastamaan muut Kakkosen miehistöt.


120918 - Angry Birds tuo iloa syksyyn
Angry Birds Angry Birds on suosittu videopeli, jonka ympärille on rakennettu melkoinen joukko erilaisia oheistuotteita. Nämä oheistuotteet tuovat suurta iloa myös meille atlantislaisille. Ja tietysti - sanokaa Fazer kun haluatte hyvää.

120916 - Atlantis rentoutui Reinossa
Baari & Keittiö Reino Atlantiksen edustusmiehistö suuntasi voitokkaan Mikkeli-pelin jälkeen Tikkurilaan, missä joukkue nautti illallista ja virvokkeita Baari & Keittiö Reinossa. Reinon rento meininki ja viihtyisät tilat loivat oivat puitteet illanvietolle. Atlantis-joukkue kiittää isäntiä lämpimästi hauskasta illasta!

120916 - Atlantis kuntopuntarin kärjessä
Atlantis FC Atlantiksen kova syyskunto näkyy myös Kakkosen itälohkon kuntopuntarissa. Punapaidat ovat keränneet kuudesta viime pelistä viisi voittoa ja yhden tasurin eli 16 pistettä. Toisena on JäPS 11 pisteellä ja kolmantena LPS 10 pinnalla. Kärkiryhmistä Gnistan on saalistanut yhdeksän pinnaa ja Mikkeli kahdeksan.

120915 - Atlantiksen voittoputki jatkui
Victor iski voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantiksen vahva syysvire sai jatkoa lauantaina, kun Mikkelin Palloilijat kaatui Pallokentällä tiukan väännön jälkeen maalein 1-0 (0-0).

Mikkeli aloitti taiston kovalla prässillä, ja isännillä oli vaikeuksia saada pelintakenteluaan käyntiin. Vähitellen sinisten kovin into kuitenkin laantui, ja punaisetkin pääsivät otteluun mukaan. Avausjakso oli tarkaa fyysistä vääntöä, jossa maalitilanteet olivat kortilla. Tauolle mentiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä. MP sai pallon kertaalleen Sam Jammehin selän taakse, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä. Vähitellen isäntien ote tiukkeni. Punapaitojen hyökkäykset vyöryivät kohti Mikkelin maalia. Samuel Chidin tykki kumahti tolppaan 75 minuutilla, ja 9 minuuttia myöhemmin Victor Solomon räjäytti kotiyleisön riemun. Lawrence Simeon tarjoili mainion pystysyötön. Victor rynni väkisin vetopaikkaan, ja tappava vasuri upposi Mikkelin verkkoon. MP haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta punapaidat pelasivat lopun tarkasti, ja näin Atlantikselle maukas revanssi maalein 1-0.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 36 pisteeseen ja viidenneksi. Punapaidat ovat nyt syyskierroksella kaataneet kotiareenallaan kaikki kolme lohkon kärkijoukkuetta Järvenpään, Gnistanin ja Mikkelin.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Lauri Bergström, Sampha Kamara, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Cassiano ja Lawrence Simeon.


120913 - Lauantaina vastassa Mikkeli
Mikkelin Palloilijat Atlantikselle on lauantaina tarjolla kelpo haaste, kun sarjan kärkiryhmiin kuuluva Mikkelin Palloilijat saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Tiukka taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen nurmella klo 15.00.

Mikkelin Palloilijat lähti kauteen tavoitteenaan nousu Ykköseen. Kevät ei suuria luvannut, mutta syksyä kohden sinisten peli on ruvennut kulkemaan. Joukkue on tällä hetkellä kaksi pistettä kärjestä, mutta ottelun vähemmän pelanneena kuin sarjajohtaja JäPS.

Atlantis on vieraillut kauden aikana kahdesti Mikkelissä. Toukokuussa isännät olivat vahvempia maalein 2-1, ja heinäkuussa päädyttiin pistejakoon 2-2, vaikka paikallinen avustava erotuomari yritti väkisin hinata isännät voittoon. Punapaidoilla saattakin lauantaina olla hiukan hampaankolossa tuosta kesän koitoksesta.

Mikkeliläisten valmentaja Risto Lähde tiedostaa Atlantiksen iskukyvyn. - Lauantaina vastassa on yksi tämän lohkon parhaista joukkueista. Atlantis on kovassa vireessä ja heiltä löytyy todella kovia pelimiehiä. Saamme kyllä onnistua täydellisesti, jos meinaamme tuoda pisteitä mukanamme Mikkeliin. Mutta kovasti lähdetään taistelemaan lauantaina Pallokentälle!, Lähde miettii MP:n kotisivuilla.

Tiukkaa taistelua ja hyvää futisviihdettä siis luvassa lauantaina!


120911 - Atlantis tarjoaa tulevaisuuden pelimiehille tilaisuuden
Akatemia-beibi. Atlantis hakee ryhmäänsä muutamaa ´94-´97 -syntynyttä kovan luokan tulevaisuuden pelimiestä, joiden motivaatio riittää tavoitteelliseen harjoitteluun 5-6 päivänä viikossa ja taitotaso mahdollistaa osallistumisen edustusjoukkueen harjoituksiin. Jos uskot, ettei Mohamed Fofana pidä sinua aivan pujottelukeppinä etkä pelkää taistella samasta pallosta Victor Solomonin kanssa, tämä voi olla tilaisuutesi. Voit tulla testaamaan kykysi jo syys-lokakuun harjoituksissa. Jos olet valmis tarttumaan haasteeseen, ota yhteyttä valmennuspäällikkö Mikko Lappalaiseen (puh: 040-9693063 tai email: mikko.lappalainen@atlantisfc.fi).

120910 - Atlantiksella maalijuhla Bolliksella
Jussi osui kahdesti. Kuva: Matti Murto. Atlantis esitti iloista hyökkäyspeliä maanantai-iltana, kun punapaidat nappasivat Pallokentällä kauden ensimmäisen voittonsa PK-35/VJS:stä maalein 4-0 (2-0).

PK lähti taistoon nuorella ryhmällä, ja isännät ottivatkin komennon heti alusta alkaen. Atlantis vyörytti hyökkäyksiä vantaalaisten maalille. Vieraat puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, kunnes Jussi Äijälän vapari 23. minuutilla kaartoi 18 metristä aivan oikeaan yläkulmaan. Samuel Chidin tykki puhui 32. minuutilla, ja tilanne oli jo 2-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Atlantiksen painostus jatkui toisella jaksolla, mutta punapaitojen sihti ei ollut kohdallaan, ennen kuin Äijälän kanuuna upposi 90. minuutilla toistamiseeen vantaalaisten verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Sampha Kamara karkasi läpiajoon ja sijoitti varmasti alakulmaan loppunumerot 4-0.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 33 pisteeseen ja viidenneksi. Vantaalaisten lähtö Kolmoseen sai maanantaina lopullisen sinetin.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (59. Sampha Kamara), Abdul Sesay (71. Lauri Bergström), Mohamed Fofana, Cassiano ja Lawrence Simeon.


120909 - Maanantaina vastassa PK-35/VJS
PK-35 Atlantis kohtaa maanantaina Töölön Pallokentällä PK-35/VJS:n. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

PK-35/VJS on PK:n reservijoukkue, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Kakkosessa. Taival on kuitenkin ollut vaikea, ja vantaalaiset ovat keränneet 22 ottelusta vain 16 pistettä. Tippuminen Kolmoseen onkin käytännössä jo varmistunut. Atlantikselle PK-35/VJS on kuitenkin ollut vaikea vastus, ja punapaidat ovat kahdesta aikaisemmasta keskinäisestä pelistä onnistuneet saalistamaan vain yhden pisteen. Keväällä vantaalaiset olivat Talissa parempia maalein 0-2, ja heinäkuussa päädyttiin Myyrmäessä maalittomaan tasapeliin. Atlantis haluaakin varmasti kaunistella tätä tilastoa maanantaina.


120904 - Shamrock Tenkasen kantamesta
Ravintola Shamrock Atlantis-manageri Aarne Tenkanen piipahti viikonloppuna Tikkurilassa, josta mies poimi kantamestakseen trendikkään Shamrockin.

- Shamrock on Tiksin ehdoton ykkösmesta. Täältä löytyy hyvää livemusaa kahdessa kerroksessa sekä Vantaan kovimmat karaokekuninkaat. Sisäpihan terassilla voi aurinkotuolissa maistella kylmiä juomia palmun alla ja tsiigailla kaupungin makeimpia misuja. Käykää tsekkaamassa!


120902 - Sampan lainaa jatkettiin
Samppa jatkaa Atlantiksessa kauden loppuun. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja Viikingit ovat sopineet maalivahti Sam Jammehin lainapestin jatkamisesta kauden loppuun. Jammeh on vakiinnuttanut asemansa punapaitojen ykköstorjujana ja on pelannut täydet minuutit kymmenessä viime ottelussa.

Jammeh on innoissaan on lainakomennuksen jatkumisesta. - Loistava juttu! Viihdyn joukkueessa mainiosti ja olen saanut paljon vastuuta peleissä.


120901 - Late palasi tositoimiin
Late palasi perjantaina viheriölle. Kuva: Matti Murto. Keskikentän kovanaama Lauri Bergström palasi perjantain Kiffen-koitoksessa pelikentille pitkällisen polvivamman jälkeen. Late juosi vaihdosta viheriölle Abdul Sesayn tilalle.

Heinäkuussa armeijan palvelukseen astunut Bergström oli mielissään paluustaan. - Polvi olisi mahdollistanut pelaamisen jo aikaisemmin, mutta jouduin hieman opettelemaan loma-anomusten jättämistä. Mutta nyt lomat pyörii, ja into pelikentille on kova.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)