Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2012

120831 - Atlantis Bolliksen valtias
Mamy ampui avausmaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis ratkaisi Pallokentän herruuden edukseen kukistamalla FC Kiffenin perjantai-iltana 0-3 (0-0). Bolliksen joukkueiden kolmesta keskinäisestä kamppailusta punapaidat voittivat kaksi, ja toukokuussa päädyttiin pistejakoon.

Perjantaina avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Kiffen puolusti kuitenkin kurinalaisesti, eikä punapaidoilla juurikaan todellisia huippupaikkoja ollut. Toisaalta myös Kiffenin vastahyökkäykset katkaistiin alkuunsa, joten tauolle mentiin maalittomissa tasanumeroissa.

Fofana viimeisteli pilkulta loppunumerot. Kuva: Matti Murto.

Toiselle jaksolle Atlantis sai unelmastartin. Alimamy Jalloh näytti, että kannattaa laukoa, kun 25 metristä lähtenyt tykki pamahti Daniel Ivanovin käsien kautta oikeaan yläkulmaan. Maalin jälkeen myös Mustat Hurmurit joutuivat avaamaan peliään, ja tämä tarjosi tilaisuuksia punapaidoille. Samuel Chidi ampuikin 72. minuutilla 15 metristä pallon toistamiseen Ivanovin selän taakse. Mohamed Fofana iski 86. minuutilla pilkulta lopullisen niitin Kiffenin arkkuun. Näin loppunumerot 0-3, ja vieraiden fanikatsomossa riemu oli ylimmillään.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 30 pisteeseen ja viidenneksi. Kiffen sen sijaan joutuu taistelemaan vielä raivoisasti LPS:n kanssa toisen putoajan paikasta. PK-35/VJS:n lähtö on jo lähes sinettiä vaille.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (80. Kelechukwu Nnajiofor), Abdul Sesay (83. Lauri Bergström), Mohamed Fofana (89. Aziz Bhar), Cassiano ja Lawrence Simeon.


120830 - Perjantaina pelataan Bolliksen herruudesta
FC Kiffen Atlantis kohtaa perjantaina Töölön Pallokentällä toisen Bolliksen joukkueen FC Kiffenin. Tällä kertaa on Kiffenin vuoro toimia isäntäjoukkueena. Taisto Bolliksen herruudesta alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Molemmat joukkueet tarvitsevat vielä kipeästi lisäpisteitä, ennen kuin sarjasopimus on uusittu myös tulevalle kaudelle. Kiffen on kerännyt 20 ottelusta 23 pistettä, millä joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena vain pinnan putoamisviivan yläpuolella. Atlantis on taulukossa kuudentena 27 pisteellä, mutta ottelun enemmän pelanneena. Toukokuussa joukkueet tasasivat pisteet maalein 1-1, mutta heinäkuussa Atlantis kylvetti vielä lomatunnelmissa olleita Mustia Hurmureita peräti 5-0. Perjantaina on kuitenkin uusi koitos, ja isännillä varmasti kova halu ottaa revanssi.


120824 - Atlantis nousi lopussa voittoon
Mamy ampui avausmaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis ja Laajasalon Palloseura kävivät tiukan taiston sarjapisteistä Pallokentällä perjantai-iltana. Samuel Chidin viime hetken osuma toi lopulta punapaidoille maukkaan voiton maalein 2-1 (1-0).

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Isännät pitivät palloa ja rakentelivat useamman oivan maalipaikan. Vain kerran pallo kuitenkin saatiin Laajasalon verkkoon, kun Alimamy Jalloh viimeisteli Abdul Sesayn tarjoilusta 27. minuutilla. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Punapaidoilla oli vielä toisen jakson alkajaisiksi muutama tilaisuus lisäosumiin, mutta kun niitä ei hyödynnetty, vieraat huomasivat tilaisuutensa. LPS iski molemmilta laidoilta nopeita vastahyökkäyksiä, ja Tero Viheriäranta oli piikissä jatkamassa keskityksiä verkkoon. Tämä tuottikin tulosta 61. minuutilla, kun Viheriäranta ohjasi tasoituksen Sam Jammehin selän taakse. Tämän jälkeen molemmilla oli vielä paikkansa lisäosumiin, kunnes vihdoin Samuel Chidin tykki puhui 89. minuutilla. Upea laukaus kuudentoista rajalta räjäytti kotiyleisön riemun, ja varmisti Atlantikselle täyden pistepotin.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Abdul Sesay (90. Amin Mekhane), Mohamed Fofana, Cassiano ja Lawrence Simeon.


120823 - Perjantaina vastassa LPS
Laajasalon Palloseura Atlantis kohtaa perjantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä tutun paikallisvastustajan Laajasalon Palloseuran. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa normaaliin tapaan klo 18.30.

LPS aloitti kauden vahvasti, mutta tahti on kesän myötä hiukan hiipunut. Laajasalo on kerännyt 19 ottelusta 22 pistettä, millä joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Atlantis on taulukossa tällä hetkellä kuudentena 24 pisteellään, joten Bolliksella pelataan perjantaina kovilla panoksilla.


120819 - Arruda tyytyväinen suojatteihinsa
Arruda on saanut punapaidat hyvään iskuun. Atlantis-luotsi Alan Arruda on tyytyväinen suojattiensa esityksiin viime viikkoina. Joukkue on juhannuksen jälkeen ollut hyvässä iskussa, ja varsinkin kotiareenallaan Bolliksella punapaidat ovat olleet liekeissä.

Toukokuussa valmennusvastuun ottanut Arruda harmittelee, että ero kärkijoukkueisiin pääsi keväällä kasvamaan turhan suureksi. - Emme olleet sarjan alussa valmiita kauteen, ja touko-kesäkuussa menetimme paljon helppoja pisteitä. Kesti aikansa, ennen kuin totuimme fyysisempään harjoitteluun. Samalla olemme pyrkineet tiivistämään puolustuspeliämme. Nyt rupeamme vihdoin olemaan sellaisessa iskussa, että pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa.

Arruda on myös todella tyytyväinen yhteistyöhön valmennuspäällikkö Mikko Lappalaisen kanssa. - Mikko vetää osan harjoituksista, jolloin pääsen itse osallistumaan treeneihin täysillä. Otteluissa hän on aivan korvaamaton apu. Olisi mahdotonta keskittyä pelaamiseen ja valmentamiseen samanaikaisesti, jos hän ei olisi apuna. Lisäksi Mikko on erinomainen taktikko, joka peleissä pystyy reagoimaan nopeasti tarvittaviin muutoksiin.


120818 - Hassan siirtyy Laajasaloon
Hassan siirtyy loppukaudeksi LPS:n riveihin. Atlantis ja Hassan Yaghoubi ovat purkaneet keskinäisen pelaajasopimuksen. Samalla Yaghoubi siirtyy loppukaudeksi Laajasalon Palloseuran riveihin. Seurat sopivat siirrosta perjantaina, ja lauantaina hyökkääjä oli jo mukana LPS:n kokoonpanossa kaatamassa Futuraa.

Hassan Yaghoubi sai paljon vastuuta harjoituspeleissä, mutta sarjapeleissä minuutit olivat tiukassa. Lopulta tilastoihin kirjattiin vain yksi ottelu Kakkosessa Atlantiksen paidassa. Atlantis toivottaa Hassanille onnea ja menestystä vihreäpaitojen riveissä.


120817 - Atlantis otti revanssin
Jussin keskitys pohjusti voittomaalin. Kuva: Matti Murto. Atlantis otti maukkaan revanssin FC Gnistanista perjantaina. Paikallistaisto Pallokentällä päättyi punapaitojen eduksi 3-1 (0-0).

Gnistan aloitti taiston tiukalla prässillä, ja isännillä oli vaikeuksia saada pelinrakentelua käyntiin. Ensimmäisen vartin jälkeen valkopaitojen vauhti kuitenkin hiljeni, ja Atlantiskin pääsi peliin mukaan. Nyt tilanteita alkoi syntyä myös oulunkyläläisten maalille, mutta Timo Aaltonen poimi punapaitojen yritykset. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli kovalla sykkeellä. Ensin Samuel Chidi ajoi 46. minuutilla läpi läpi vasemmalta ja tarjoili Victor Solomonille namupassin, minkä maalitykki sijoitti varmasti verkkoon. Vain neljä minuuttia myöhemmin Jussi Äijälä lähetti oikealta mainion keskityksen, jonka Eduardo Rodriguez ohjasi epäonnekseen omaan maaliin. Gnistan tuli 70. minuutilla vielä mukaan taistelemaan voitosta, kun Tuomas Mustonen kavensi tilanteeksi 2-1. Isännät kuitenkin kuittasivat vain kuusi minuuttia myöhemmin. Mohamed Fofana karkasi oikealta läpiajoon ja lähetti maalille loistokeskityksen, jonka Samuel Chidi puski verkkoon. Nämä jäivät myös loppunumeroiksi Bolliksella.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Ville Teelahti, Severi Murto, Alan Arruda (46. Jussi Äijälä), Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Cassiano ja Lawrence Simeon.


120816 - Perjantaina vastassa Gnistan
FC Gnistan Atlantis kohtaa perjantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä kärkijoukkue FC Gnistanin. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Gnistan on pelannut vahvan kauden, ja joukkue on kerännyt 19 ottelusta 37 pistettä, millä oulunkyläläiset keikkuvat sarjataulukon kärjessä kolme pistettä Järvenpään edellä. Heinäkuussa Atlantis kukisti Gnistanin Oulunkylässä maalein 0-1, mutta vastalauseen jälkeen lopputulokseksi muutettiin 3-0 voitto isännille. Punapaidoilta löytyy siis varmasti reippaasti revanssihaluja perjantaina.


120811 - Tasuri Lahdessa
Chidi ampui tasoituksen. Kuva: Matti Murto. Kuusysi ja Atlantis kävivät tiukan taiston sarjapisteistä Lahden Kisapuistossa lauantaina. Tasainen vääntö päättyi lopulta lukemiin 1-1 (1-1).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Kuusysi aloitti rajulla painostuksella, mutta punapaidat pääsivät pian peliin mukaan. Maalitilanteet olivat kuitenkin kortilla molemmilla joukkueilla, kunnes isännät 39. minuutilla saivat vaparin 20 metristä ja Miikka Lähdesmäki sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. Helsinkiläiset kuitenkin kuittasivat välittömästi. Vain minuuttia myöhemmin Samuel Chidi iski pallon lahtelaisten verkkoon Abdul Sesayn tarjoilusta.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka, mutta kummankin alakerta pelasi tarkasti, ja Tom Hellqvist sekä Sam Jammeh pääsisivät tolppien välissä lopulta helpolla. Näin Kisapuistossa päädyttiin pistejakoon maalein 1-1.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon (86. Kelechukwu Nnajiofor), Alimamy Jalloh, Samuel Chidi, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Cassiano ja Lawrence Simeon.


120810 - Lauantaina Lahteen
FC Kuusysi Atlantis matkustaa lauantaina Lahden Kisapuistoon, missä helsinkiläiset kohtaavat klo 17.00 isäntäjoukkue FC Kuusysin.

Kuusysi oli keväällä Kisapuistossa vahvempi maalein 2-1, mutta Atlantis nappasi kesäkuussa Bolliksella revanssin lukemin 4-3. Tiukka taisto siis varmuudella odotettavissa tälläkin kertaa.


120807 - Gnistanin vastalause hyväksyttiin
Suomen Palloliitto FC Gnistanin tekemä vastalause ottelusta Gnistan - Atlantis on hyväksytty, sillä Palloliitto totesi Charles Isimemen olleen pelikiellossa kyseisessä ottelussa. Atlantis vetosi vastineessaan siihen, että PalloVerkosta puuttuu Suomen cupin ottelun Atlantis - Jazz ottelupöytäkirja, minkä vuoksi yksi Isimemen varoituksista ei ollut mukana kirjanpidossa. Palloliiton päätöksen mukaan seuran olisi kuitenkin pitänyt selvittää kyseisen ottelun varoitukset liitosta. Edelleen Atlantis totesi, ettei PalloVerkosta löydy mitään tietoja Gnistanin Suomen cupin 5. ja 6. kierroksen otteluista, jolloin muilla seuroilla ei ole mahdollisuutta tarkistaa heidän pelaajiensa varoituksia. Palloliitto ei nähnyt tässäkään ongelmaa. Näin Atlantiksen 0-1 vierasvoitto muuttui kabinetissa Gnistanin eduksi maalein 3-0.

120804 - Atlantis nyt myös Facebookissa
Atlantis FC Atlantis löytyy nykyisin myös Facebookista. Eemil Merisalon eloisaan tyyliin ylläpitämä Facebook-sivu kertoo reaaliajassa tuoreimmat kuulumiset ja uutiset edustusjoukkueen ympäriltä. Käy tutustumassa ja tykkää www.facebook.com/AtlantisHelsinki.

120803 - Sarjakärki kaatui Bolliksella
Atlantis-miehistö. Kuva: Matti Murto. Atlantis esitti iloista hyökkäyspeliä sateisella Pallokentällä perjantai-iltana, kun punapaidat kukistivat sarjajohtaja Järvenpään Palloseuran maalein 4-2 (2-1).

Atlantis aloitti pirteästi, ja jo viidennellä minuutilla Jussi Äijälä keskitti oikealta ja Samuel Chidi puski pallon verkkoon. Punapaitojen hyvä ote jatkui, mutta Altti Mäkinen JäPS-maalilla poimi isäntien yritykset. Vieraat pääsivät kuitenkin peliin mukaan 30. minuutilla , kun Sam Jammehin avaus päätyi suoraan Antti Aution jalkaan ja tämä nosti pallon varmasti Jammehin yli. Atlantis ei kuitenkaan tuosta masentunut. Isäntien hyökkäykset jatkuivat, ja 38. minuutilla Mohamed Fofana täräytti 18 metristä todellisen pommin vasempaan yläkulmaan. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-1.

Fofa oli liekeissä sateisella Bolliksella. Kuva: Matti Murto.

Toisella puoliajalla Järvenpää tuli uudelleen tasoihin. Matias Koskimäki puski 62. minuutilla suoraan kulmasta pallon isäntien verkkoon. Vain neljä minuuttia myöhemmin Victor Solomon kuittasi. Maalitykki iski läpiajon päätteeksi punapaidat jälleen johtoon. Fofana sinetöi vielä 79. minuutilla tyylikkäällä chipillä loppunumeroiksi 4-2. Näin arvokkaat sarjapisteet isännille, ja punapaidat hivuttautuivat taulukossa jälleen hivenen parempiin asemiin.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Alan Arruda, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (89. Lawrence Simeon), Abdul Sesay (70. Kelechukwu Nnajiofor), Mohamed Fofana ja Cassiano.


120801 - Perjantaina vastassa JäPS
Järvenpään Palloseura Atlantis kohtaa perjantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä kärkijoukkue Järvenpään Palloseuran. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

JäPS on pelannut vahvan kauden, ja joukkue on kerännyt 17 ottelusta 33 pistettä, millä sinivalkoiset keikkuvat sarjataulukon kärjessä kolme pistettä Gnistanin edellä. Kevätkierroksella JäPS kukisti Atlantiksen Järvenpäässä maalein 2-1 Tuomo Huuskon viime hetken osumalla, joten punapaidoille jäi varmasti revanssihaluja perjantain koitokseen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)