Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2012

120331 - BK-46 nousi lopussa voittoon
Pallotaituri työssään. Kuva: Matti Murto. Atlantis kohtasi lauantaina BK-46:n Karjaan keinonurmella. Tiukka vääntö päättyi lopulta isäntien eduksi 2-1 (0-1).

BK-46 aloitti myötätuuleen vahvasti, mutta ote siirtyi pian Atlantikselle. Sinisessä vierasasussaan esiintyneet helsinkiläiset rakensivat koko joukon maukkaita maalipaikkoja, mutta ainoastaan kertaalleen pallo saatiin verkkoon asti, kun Mohamed Fofana sijoitti sen nätisti yläkulmaan puolen tunnin pelin jälkeen.

Toiselle jaksolle BK-46 tuli jälleen vahvasti. Nyt karjaalaisten rynnistys palkittiin, kun ylös noussut toppari Jarno Krintz pääsi ohittamaan Eemeli Lohvansuun. Tasoitusmaalin jälkeen ote alkoi siirtyä jälleen Atlantikselle, mutta Victor Solomon oli kärjessä nyt yksin tutkapari Samuel Chidin tultua puoliajalla vaihtoon. Tunteetkin kuumenivat ajoittain tiukassa kamppailussa, ja isäntien Lucas Mondino sekä vieraiden Lawrence Simeon saivat komennuksen suihkuun 70. minuutin kohdalla. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä karjaalaiset iskivät erikoistilanteesta voittomaalin pallon kimmottua Alimamy Jallohin päästä omaan verkkoon.

Atlantiksen kokoonpano: Denys Pervov (46. Eemeli Lohvansuu), Ville Teelahti, Blaise Mbemba, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Samuel Chidi (46. Abdul Sesay), Lauri Bergström, Hassan Yaghoubi, Mohamed Fofana (68. Cassiano), Lawrence Simeon ja Aziz Bhar.


120330 - Lauantaina Karjaalle
BK-46 Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen lauantaina, kun punapaidat matkaavat Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 14.00.

Atlantis kohtasi myös viime keväänä BK-46:n hiukan ennen sarja-avausta. Silloin punapaidat hakivat Karjaalta 0-1 vierasvoiton, mutta Kakkosessa karjaalaisten puolustus oli terästä ja raitapaidat ylsivät vahvan kauden päätteeksi lopulta aina nousukarsintojen finaaliin. Siellä kuitenkin SJK osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Atlantikselta puuttuu lauantaina eriasteisten vammojen vuoksi lähes kymmenkunta sopimuspelaajaa, mutta joukkue lähtee luottavaisena uusimaan viime keväistä voittoaan. Miehistöä on täydennetty muutamalla Akatemia-beibillä, ja lisäksi testipelaaja Abdul Sesay on antamassa näyttöjä valmennusjohdolle.


120328 - Panskille pitkä huili
Panski huilaa seuraavat pari kuukautta. Teemu Pannulan loukkaantumiskierre ei hellitä, sillä topparijärkäleen viime viikolla harjoituksissa loukkaamasta polvesta löytyi magneettikuvauksissa rustorepeämä. Vamma vaatii tähystysleikkauksen, ja huilia on ensi arvioiden mukaan luvassa kaksi kuukautta.

120327 - Cup-taisto tiistaina 10.4.
Suomen cup Suomen cupin 5. kierroksen paikallistaisto Atlantis FC - FC Kiffen pelataan Talin hallissa tiistaina 10. huhtikuuta alkaen klo 18.00. Otteluparin voittaja kohtaa 6. kierroksella porilaisen FC Jazzin, joka omassa 5. kierroksen ottelussaan pudotti Ykkösessä pelaavan Seinäjoen Jalkapalloklubin maalein 3-2.

120326 - Akatemia hakee paria pelimiestä
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian tämänvuotiseen ryhmään mahtuu vielä muutama kovan motivaatiotason omaava 1993-96 -syntynyt pelimiehenalku. Akatemia-rehtori Unto Virkkala muistuttaa Akatemian olevan varteenotettava vaihtoehto hyvällekin B-juniorijoukkueelle.

- Meillä Akatemia-pelaajat harjoittelevat miesjoukkueen yhteydessä ja parhaille on luvassa peliminuuttejakin edustuksen otteluissa. Näin siirtyminen miesten peleihin on huomattavasti helpompaa kuin pelkästään junioripelien kautta.

Lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta antaa Unto Virkkala (puh. 040-4188534).


120326 - SKT-Group jatkaa yhteistyökumppanina
SKT-Group Atlantiksen ja SKT-Groupin viime vuonna menestyksekkäästi käynnistynyt yhteistyö jatkuu myös kuluvana vuonna. SKT-Group on kampaamoalan tukkuliike, jonka tuotevalikoima kattaa kampaamon koko tuotekirjon: hiustenhoitotuotteet, muotoilu- ja viimeistelytuotteet, hiusvärit, tarvikkeet, laitteet ja kalusteet.

120323 - Mamylle jatkosopimus
Mamy allekirjoitti jatkosopimuksen. Kuva: Matti Murto. Alimamy Jalloh (s. 1987) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2012 kattavan jatkosopimuksen. Vuonna 2006 Atlantis-paidassa debytoinut Jalloh valittiin viime kaudella punapaitojen Vuoden pelaajaksi.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala on erittäin tyytyväinen Jallohin jatkosopimukseen. - Mamy on meidän ehdottomia runkopelaajia. Hän on todellinen asennepelaaja, joka pystyy pelaamaan lähes kaikilla pelipaikoilla. Vahvana pääpelaajana Mamy on arvokas lisä myös erikoistilanteissa.


120322 - Mikko palaa Atlantikseen
Mikko aloittaa valmennuspäällikkönä. Mikko Lappalainen aloittaa Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian valmennuspäällikkönä. Viime kaudella Lappalainen toimi seuran edustusjoukkueen päävalmentajana. Aikaisemmin valmentajavelho on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran HIFK:ssa ja PK-35:ssä.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on mielissään Lappalaisen liittymisestä valmennustiimiin. - Mikon ilmestyminen kentän laidalle näyttää olevan varma kevään merkki. Hienoa että hänen siviiliduuninsa mahdollistaa jälleen osallistumisen valmennustoimintaan. Haluamme koko ajan kehittää seuran valmennusta, ja Mikolla on varmasti vielä paljon annettavaa meille. Miehellä on niin valtavasti kokemusta, tietoa ja kontakteja, että hän pystyy auttamaan meitä monin tavoin.


120320 - Janille Akatemia-sopimus
Jani sai Akatemia-sopimuksen. Jani Vilenius (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2012 kattavan Akatemia-sopimuksen. Vilenius siirtyy Atlantikseen PK-35:stä.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala on nostanut Vileniuksen myös edustuksen harjoitusrinkiin. - Janilla on hyvä taitotaso ja kova into kehittyä jalkapalloilijana. Miesten pelien vauhti ja kovuus ovat vielä olleet liikaa, mutta näissä kehitystä tulee varmasti tapahtumaan paljonkin vielä tämän kauden aikana.


120318 - Adamille Akatemia-sopimus
Adam sai Akatemia-sopimuksen. Adam Guled (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kaksivuotisen Akatemia-sopimuksen. Adam pelasi Atlantis Akatemiassa jo viime kaudella ja on nyt noussut edustuksen harjoitusrinkiin.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala odottaa mielenkiinnolla Adamin panosta tulevalla kaudella. - Adamilla on valtavasti potentiaalia jalkapalloilijaksi. Jos poika jaksaa tehdä töitä, hänellä on eväät vielä todella pitkälle. Uskon hänen taistelevan jo tällä kaudella minuuteista myös edustuksen peleissä.


120317 - Atlantis voittoon Tapiolassa
Late vei espoolaisia. Kuva: Matti Murto. Atlantis kohtasi lauantaina Pallohongan Tapiolassa. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä varsin nuorella ryhmällä. Kentällä nähtiin paljon yritystä, mutta myös molemmin puolin runsaasti virheitä ja harhasyöttöjä. Punapaidat käyttivät maalipaikkansa sen verran tehokkaammin, että loppunumerot olivat Atlantikselle 0-2 (0-1).

Avausjakson kohokohta oli Lauri Bergströmin kanuuna 25 metristä Pallohongan verkkoon 35. minuutilla. Late oli esillä myös toisella jaksolla, kun espoolaiset joutuivat kaatamaan hänet rangaistusalueella 70. minuutilla. Mohamed Fofana sijoitti tuomitun rangaistuspotkun varmasti verkkoon. Pallohonka haki vielä innokkaasti kavennusta, mutta Denys Pervov Atlantis-maalilla torjui mustapaitojen yritykset.

Atlantiksen kokoonpano: Denys Pervov, Charles Isimeme, Ville Teelahti, Waldo, Alimamy Jalloh, Tatu Penttinen (40. Jani Vilenius), Lauri Bergström, Mohamed Fofana, Adam Guled, Omar Moreno ja Abdigal Saleban.


120316 - Lauantaina Tapiolaan
Pallohonka Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen lauantaina, kun punapaidat matkaavat Tapiolaan FC Hongan reservijoukkueen Pallohongan vieraaksi. Ottelu alkaa Esport Arenalla klo 13.15.

Atlantis lähtee lauantain koitokseen nuorella ryhmällä, sillä koko joukko sopimuspelaajia om sivussa eriasteisten vammojen takia. Joukkuetta täydennetään Akatemia-pelaajille, joille nyt tarjoutuu oiva tilaisuus näyttää osaamistaan kovassa seurassa. Beibeistä mukana ovat lauantaina Lauri Bergström, Aziz Bhar, Omar Moreno, Adam Guled, Abdigani Saleban, Jani Vilenius ja Teemu Koskela.


120315 - Victor jatkaa Atlantiksessa
Victor jatkaa Atlantis-paidassa. Atlantiksen viime kesän maalitykki Victor Solomon (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2012 kattavan jatkosopimuksen seuran kanssa. Hyökkääjäjärkäle latoi viime kaudella 15 ottelussa 14 maalia ennen siirtoaan FC PoPaan.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala on innoissaan Solomonin jatkosopimuksesta. - Victor on Kakkosen tasolle kovan luokan kärkimies. Hän on osoittanut tehonsa iskemällä kolmena viime vuonna parikymmentä maalia kaudessa. Uskon Victorilla olevan hyvät mahdollisuudet tälläisiin lukemiin ensi kaudellakin, sillä meillä on useita pelaajia jotka pystyvät häntä ruokkimaan.


120313 - KooTeePee iski tylyt luvut
Kele ampui Atlantiksen lohdutusosuman. Kuva: Juhani Järvenpää. FC KooTeePeen vauhti oli liikaa Atlantikselle, kun joukkueet kohtasivat Ruonalan hallissa tiistaina. Isäntien raju alkurynnistys ja omaperäisesti viheltänyt kotkalaistuomari tekivät pelin selväksi jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Ensin Henri Järviniemi ohjasi 5. minuutilla kulman jälkitilanteesta 1-0 ja varttia myöhemmin Juuso Laitinen viimeisteli pilkulta isäntien toisen osuman, kun erotuomari katsoi Ville Teelahden rikkoneen kotkalaishyökkääjää.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan kavennusta, mutta punapaitojen kiri katkesi alkuunsa 48. minuutilla, kun erotuomari määräsi pallon toistamiseen pilkulle tulkittuaan vuorostaan Charles Isimemen rikkoneen rangaistusalueella. Olli Kaakinen ampui tästä 3-0 ja Niko Ikävalko hetkeä myöhemmin jo 4-0 kotkalaisten karvattua illan oikeudenjakajan mielestä pallon sääntöjen mukaisesti Blaise Mbembalta. Aaron Wheeler viimeisteli kotkalaisten viidennen osuman vapaapotkun jälkitilanteesta, ennen kuin vaihtomies Kelechukwu Nnajiofor toi pientä lohtua helsinkiläisille tsippaamalla loppunumeroiksi 5-1.

Atlantiksen kokoonpano: Denys Pervov (46. Olavi Hetemäki), Charles Isimeme, Ville Teelahti, Waldo (68. ua.), Victor Solomon, Iyam Friday (80. Omar Moreno), Samuel Chidi (60. Kelechukwu Nnajiofor), Tatu Penttinen (70. Adam Guled), Mohamed Fofana (85. Teemu Koskela), Lawrence Simeon ja Aziz Bhar (46. Blaise Mbemba).


120312 - Tiistaina Kotkaan
FC KooTeePee Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jo tiistaina, kun punapaidat matkaavat Kotkaan Ykkösessä pelaavan FC KooTeePeen vieraaksi. Ottelu alkaa Ruonalan hallissa klo 15.30.

Atlantis joutuu tiistain koitokseen pienellä ryhmällä, kun loukkaantumiset ja sairastelut ovat kaventaneet rinkiä. Punapaidat lähtevät kuitenkin innolla haastamaan vokaalikotkalaisia.


120310 - Atlantis vei cup-draaman
Friday osui kahdesti Talissa. Kuva: Matti Murto. KäPa ja Atlantis tarjosivat lauantai-iltana todellisen jännitysnäytelmän Talin hallissa. Cup-taisto päättyi tiukan väännön jälkeen tasanumeroihin 3-3 (1-1), mutta punapaidat veivät rankkarikisan Eemeli Lohvansuun torjunnoilla ja etenivät näin cupin viidelle kierrokselle.

Atlantis aloitti vahvasti, ja peli pyöri tiukasti KäPan päädyssä. Punapaitojen avausmaali nähtiin 11. minuutilla, kun Iyam Friday ja Samuel Chidi pelasivat Victor Solomonin tekopaikkaan, eikä maalitykki erehtynyt. Myllytys jatkui ja tilanteita riitti, mutta viimeistely kariutui mustapaitojen muuriin. Kesken Atlantis-painostuksen KäPa pääsi vastaiskuun 28. minuutilla, minkä päätteeksi Henri Piipponen iski pallon verkkoon. Mustapaidat saivat maalista rutkasti lisää itseluottamusta, ja punakone alkoi yskiä. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla maaleja iskettiin tasatahtiin. Ensin 51. minuutilla KäPan kulma, jonka Eemeli Lohvansuu nyrkkeilee eteensä. Jere Hovisilta kiittää ja ampuu mustapaidat johtoon. Tasoitus nähdään 62. minuutilla. Iyam Friday pääsee Ville Teelahden pitkään avaukseen, pelaa seinän Tatu Penttisen kanssa ja sijoittaa pallon varmasti Miikka Huotarin selän taakse. KäPa tulee kuitenkin vielä kerran. Jälleen mustapaitojen kulma 71. minuutilla, Atlantis-puolustus nukahtaa ja Templar Lokake iskee numeroiksi 3-2. Punapaidat eivät kuitenkaan luovuta, ja vihdoin 87. minuutilla Lawrence Simeon keskittää ja Friday ampuu suoraan ilmasta tasoituksen. Näin 90. minuutin jälkeen tulostaululla numerot 3-3, ja edessä rankkarikisa.

Eemeli oli rankkarikisan sankari.

Käpylän kaksi ensimmäistä vetäjää viimeistelevät varmasti, mutta Mohamed Fofana ja Lawrence Simeon kuittaavat. Kolmalla kierroksella Eemeli venyy tolpan juuresta torjuntaan, ja Lauri Bergström sijoittaa numeroiksi 2-3. KäPan neljäs vetäjä ampuu yli, ja Tatu Penttisellä on paikka ratkaista. Tatun laukaus kuitenkin pysähtyy maalivahdin syliin. Mutta viides kierros tuo ratkaisun, kun Eemeli poimii jälleen mustapaitojen yrityksen. Näin Atlantis jatkaa Suomen cupin 5. kierrokselle, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta SAPA - FC Kiffen.

Atlantiksen kokoonpano: Eemeli Lohvansuu, Charles Isimeme, Ville Teelahti, Teemu Pannula, Victor Solomon (54. Hassan Yaghoubi), Iyam Friday, Samuel Chidi (54. Tatu Penttinen), Lauri Bergström, Mohamed Fofana, Lawrence Simeon ja Aziz Bhar.


120309 - Lauantaina cup-taisto
Käpylän Pallo Atlantiksen taival tämänvuotisessa Suomen cupissa käynnistyy lauantaina, kun punapaidat kohtaavat cupin 4. kierroksen ottelussa Käpylän Pallon. Tiukka paikallisvääntö alkaa Talin hallissa klo 17.30.

KäPa pelasi vielä viime kaudella Kakkosen A-lohkossa, mutta nyt mustapaidat hakevat vauhtia Kolmosesta. Joukkue lähtee kuitenkin uuden valmentajansa Ari Asukan johdolla varmasti kovalla innolla haastamaan Atlantista cup-taistossa.

Atlantis voitti Suomen cupin kaudella 2001. Sen jälkeen taival on kuitenkin aina katkennut viimeistään 6. kierroksella. Lauantain koitokseen punapaidat joutuvat ilman pienessä jalkaoperaatiossa käynyttä kippariaan Alan Arrudaa. Severi Murron ja Fredrik Vikströmin pelikunto selviää perjantain valmistavissa harjoituksissa.


120308 - Viking Line -yhteistyö jatkuu
Viking Line Abp Atlantis ja Viking Line ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta. Viking Line toimii näin jatkossakin Atlantis-joukkueiden omana varustamona ja yhtenä edustusjoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Perinteinen kevään ulkomaanleiri sekä syksyn päättäjäisristeily tehdään luonnollisesti jälleen punaisilla laivoilla. Myös Atlantiksen juniorijoukkueilla on nyt oiva mahdollisuus hyödyntää yhteistyötä.

120307 - Mental trainer
Jukan toimenkuva on laajentunut. Edustusmiehistön hierojana viime kesänä aloittaneen Jukka Ala-Nikkolan toimenkuva on talven aikana laajentunut melkoisesti. Ala-Nikkola hoitaa nykyisin hierontojen ohella kuntoutettavien pelaajien valmennusta, fyysisten harjoitteiden vetämistä sekä viimeisimpänä myös pelaajien henkistä valmennusta. Mental Tuesday on jo käsite Atlantis-pelaajien keskuudessa. Tiistain harjoitukset aloitetaan nimittäin normaalisti puolen tunnin menttaalijaksolla, joissa pyritään kehittämään pelaajien henkisiä vahvuuksia.

120306 - Azizille Akatemia-sopimus
Aziz allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Aziz Bhar (s. 1993) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2012 kattavan Akatemia-sopimuksen. Laitapuolustaja siirtyy punapaitoihin PK-35:stä. Akatemian sopimuspelaajat harjoittelevat pääsääntöisesti edustusmiehistön mukana ja havittelevat peliminuutteja Akatemia-pelien lisäksi myös edustuksen otteluissa.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala on tyytyväinen Bharin panokseen pre-seasonin aikana. - Aziz on tehnyt hyvin töitä ja saanut mukavasti vastuuta myös treenipeleissä. Kakkosen kärkiryhmät ovat vielä olleet liikaa, mutta hieman heikompia joukkueita vastaan poika on esittänyt lupaavia otteita. Azizilla on laitapakiksi paljon hyviä avuja, ja uskon hänestä kehittyvän vielä kovan pelimiehen.


120304 - FF Duo viihdyttää
Friday on FF:n Duon äänekkäämpi osapuoli. Atlantiksen pallotaiturit Mohamed Fofana ja Iyam Friday tarjoavat peleissä yleensä kelpo nähtävää. Valmennusjohtoa kaksikon temput eivät aina miellytä, mutta yleisö saa varmasti vastinetta rahoilleen.

Mohamed Fofana saapui Guineasta Suomeen 2006 Myllykosken Pallon Veikkausliiga-joukkueeseen. Nigerialainen Iyam Friday liittyi vuotta myöhemmin AC Oulun miehistöön. Molemmat ovat viihtyneet uudessa kotimaassaan mainiosti ja hallitsevat myös Suomen kielen.

FF Duo viihtyy yhdessä paitsi kentällä, myös kentän ulkopuolella. Kaksikosta sosiaalisempi Friday on enemmän äänessä, ja rauhallisempi Fofana pistää silloin tällöin muutaman sanan väliin. Kentällä tutkapari löytää toisensa automaattisesti, mikä tietää yleensä ongelmia vastustajan puolustukselle - ja nähtävää yleisölle.


120303 - Atlantis voittoon Salossa
Chidi osui kahdesti Salossa. Atlantis kohtasi Salon Palloilijat urheilupuiston keinonurmella lauantaina. Punapaidat ratkaisivat koitoksen jo avausjaksolla edukseen ja veivät voiton lopulta maalein 0-2 (0-2).

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Punapaidat painoivat myötätuuleen pelin isäntien maalille, ja näillä oli melkoisia ongelmia pelinrakentelussa. Kahdesti tämä myös kostautui. Ensin 3. minuutilla salolaisten toppari Verneri Kryssi törmäili oman maalivahtinsa kanssa, jolloin Samuel Chidi nappasi pallon ja ohjasi sen helposti tyhjään maaliin. 25. minuutilla samainen Kryssi menetti pallon Victor Solomonille, joka jatkoi sen Chidille ja tällä oli helppo työ viimeistellä 0-2.

Puoliajalla salolaisluotsi John Allen antoi perinteiseen brittityyliin palautetta joukkueelleen. Tämä toikin lisää asennetta isäntien peliin. Punapaitojen maalilla toisen jakson pelannut Denys Pervov torjui kuitenkin salolaisten lähentelyt varmasti. Unto Virkkala puolestaan heitti lisää Akatemia-energiaa kentälle. Beibit olivat vielä kevyitä isäntien käsittelyssä, mutta taistelivat suurella sydämellä. Näin loppunumerot olivat urheilupuistossa päätösvihellyksen soidessa 0-2.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki (46. Denys Pervov), Charles Isimeme, Severi Murto, Victor Solomon (60. Hassan Yaghoubi), Iyam Friday, Samuel Chidi (70. Abdigani Saleban), Lauri Bergström, Mohamed Fofana, Aziz Bhar, Adam Guled ja Teemu Koskela.


120302 - Lauantaina Saloon
SalPa Atlantis matkustaa lauantaina Saloon, missä punapaidat kohtaavat Urheilupuiston keinonurmella isäntäjoukkue Salon Palloilijat klo 13.15. SalPa on jo useamman vuoden kuulunut Kakkosen länsilohkon kärkiryhmiin, joten kova vastus on hensinkiläisille jälleen luvassa.

Atlantis lähtee Saloon hiukan siipirikkona. Pikkuvammat sekä flunssakierre kiusaavat joukkuetta. Kelpo täydennystä löytyy kuitenkin Akatemia-ryhmästä, joten helpolla eivät isännät lauantaina voittoa pääse juhlimaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)