Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2011

110929 - Lauantaina vastassa Kuusysi
FC Kuusysi Kakkosen A-lohkon päätöskierros pelataan lauantaina, jolloin Atlantis saa Pallokentälle vieraaksi FC Kuusysin Lahdesta. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 15.00.

Kuusysi on sarjataulukossa viidentenä 39 pisteellä. Atlantis on sijalla kahdeksan ja pisteitä koossa 33. Kevätkierroksella Kuusysi löylytti helsinkiläisiä Kisapuistossa maalein 6-1 ja viime kaudella Kuusysin edeltäjä City Stars voitti molemmat keskinäiset ottelut, joten punapaidoilla on melkoisesti kalavelkoja maksettavana.


110926 - Ysikaseilla nousujohteinen kausi
Atlantis ´98 Atlantis ´98 päätti kautensa voitokkaasti kukistamalla FC POHU:n piirisarjan päätöskierroksella maalein 3-1. Samalla Victor Uzohon suojatit varmistivat lohkossaan kunnioitettavan kakkossijan. Kauden kohokohtia oli myös osallistuminen Tallinn Cupiin 6.-10. heinäkuuta, mistä jäi käteen roppakaupalla kokemusta, mukavia hetkiä yhdessä sekä muutama todella hyvä peli. Joukkue aloittaa samantien valmistautumisen tulevaan kauteen, ja mukaan iloiseen ryhmään mahtuu vielä muutama kokenut 1998-99 -syntynyt pelimies.

110925 - Sudet tai KTP kolmas putoaja
Kakkonen Kakkosen A-lohkon putoamistaisto huipentuu ensi lauantaina Kouvolassa pelattavaan Sudet - KTP -koitokseen. Voitolla Sudet nousisi tasapisteisiin kotkalaisten kanssa ja ohittaisi nämä niukasti maalierolla. KTP:lle riittää sarjapaikan säilyttämiseen tasapeli päätöskierroksella. Helsinkiläiskolmikko Atlantis, Kiffen ja LPS varmisti tänään sarjapaikkansa tulevalle kaudelle. KäPa:n ja MPS:n putoaminen Kolmoseen oli ratkennut jo aikaisemmin.

110925 - Sarjapaikka varmistui murskavoitolla
Chidi iski hattutempun Malmin verkkoon. Atlantis varmisti sunnuntaina sarjapaikan myös tulevalle kaudelle, kun punapaidat murskasivat isäntäjoukkue MPS:n Tapanilan keinonurmella maalein 1-6 (1-3).

Atlantis lähti taistoon kovalla asenteella. Leevi Priha pelasi jo 3. minuutilla Samuel Chidin läpiajoon, ja tämä ampui tolpan kautta pallon Eetu Tomperin selän taakse. Vain kolme minuuttia myöhemmin peliväline oli toistamiseen isäntien maalissa, kun Sami Kyyrä ohjasi pallon omaan verkkoon. Malmilaiset pääsivät uudelleen peliin mukaan 29. minuutilla, kun vuorostaan Alan Arruda ohjasi pallon omaan verkkoon. Isäntien iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä 38. minuutilla Chidi iski taukotilanteeksi 1-3.

Toisella jaksolla punapaitojen ylivoima jatkui. Alimamy Jalloh ampui 55. minuutilla Atlantiksen neljännen osuman. Chidi täydensi hattutemppunsa 72. minuutilla, ja Mamy tykitti päätösnumerot 1-6 87. minuutilla.

Voitolla Atlantis nousi 33 pisteeseen, ja kasvatti samalla eron putoamisviivaan kuuteen pisteeseen. Sudet voi nousta tasapisteisiin voittamalla kaksi viimeistä otteluaan, mutta kouvolalaisten maaliero on selkeästi heikompi. Myös LPS, KTP ja Kiffen ovat vielä mukana putoamistaistossa ennen sunnuntain peliään.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Alan Arruda, Samuel Chidi (74. Iyam Friday), Alimamy Jalloh, Leevi Priha, Kelechukwu Nnajiofor (65. Sampha Kamara), Guri Qerimi, Cassiano (78. Charles Isimeme), Emil Sutela, Severi Murto ja Lauri Bergström.


110923 - Sunnuntaina pohjoisen derby
Malmin Palloseura Atlantiksen taistelu sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat Malmin Palloseuran. Pohjois-Helsingin paikalliskoitos pelataan Tapanilan keinonurmella alkaen klo 14.00.

MPS:n putoaminen Kolmoseen on jo varmistunut, mutta keltapaidat pelaavat kauden loppuun varmasti kovalla asenteella. Edellisessä kotiottelussaan malmilaiset tasasivat pisteet lohkovoittaja Klubi 04:n kanssa maalein 2-2. Kevätkierroksen keskinäisessä pelissä MPS haki pisteet Bollikselta nöyryyttämällä isäntiä peräti 0-4.

Atlantis tarvitsee kahdesta viimeisestä pelistään yhden voiton, joten punapaidoilla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka sunnuntaina Tapanilassa.


110920 - Homeless Academy Atlantiksen yhteistyökumppani
Homeless Academy Atlantiksen yhteistyö Homeless Academyn kanssa jatkuu jo kolmatta vuotta. Homeless Academy tekee arvokasta työtä auttamalla päihdekuntoutujien ja asunnottomien integroitumisessa yhteiskuntaan. Atlantis auttaa eri tavoin yhdistyksen jalkapallotoimintaa, sillä futis on todettu erinomaiseksi apuvälineeksi mm. päihteenkäyttäjien kuntoutumisessa.

110917 - Putoamistaisto kiristyi entisestään
Kakkonen Kakkosen A-lohkon putoamistaisto kiristyi lauantaina entisestään, kun Sudet kukisti kotonaan MPS:n maalein 2-1 oltuaan pitkään tappiolla 0-1. KTP haki Laajasalosta vierasvoiton lukemin 1-3 ja sysäsi samalla LPS:n mukaan putoamiskahinoihin. Sarjataulukon häntäpää näyttää nyt seuraavanlaiselta:
	   Kiffen  24 8 8  8 27-36 32
	   LPS    24 9 4 11 41-45 31
       KTP    24 9 4 11 30-45 31
       Atlantis 24 8 6 10 42-45 30
       ---------------------------------
	   Sudet   24 8 3 13 30-46 27
       MPS    24 5 3 16 39-64 18
       KäPa   24 3 2 19 26-69 11
       

Kiffenillä on jäljellä vielä Sudet kotona ja KäPa vieraissa, ja yksikin piste niistä varmistaa Mustien hurmureiden säilymisen. Laajasalolla on edessä vaikea vierailu Lahteen sekä kärkijoukkue Klubi 04 kotona. KTP kohtaa vielä Granin kotonaan sekä päätöskierroksella Sudet Kouvolassa. Atlantiksella on vastassa MPS Tapanilassa sekä Kuusysi Bolliksella - ja kolme pinnaa tarvitaan varmaan säilymiseen. Sudet matkustaa ensin Kiffenin vieraaksi ja kohtaa pääöskierroksella Kotkan kotonaan. MPS ja KäPa ovat jo varmoja lähtijöitä Kolmoseen.


110916 - Atlantis taisteluvoittoon
Arruda johti punapaitojen alakertaa. Punapaidat taistelivat perjantaina suurella sydämellä Bolliksen iltavaloissa ja kukistivat lopulta todellisen jännitysnäytelmän jälkeen GrIFK:n maalein 2-1 (2-0). Voitolla Atlantis nappasi samalla tukevan otteen sarjapaikasta.

Avausjakso oli Atlantikselta näyttävää peliä. Pallo liikkui, ja tilanteita syntyi vieraiden maalille. Kahdesti syntyi myös tulosta. Ensin 21. minuutilla Samuel Chidi ampui tolppaan, ja Alimamy Jalloh ohjasi paluupallon verkkoon. Varttia myöhemmin Lauri Bergström vapautti Chidin, ja nyt tämä iski pallon varmasti Kimi Lindemanin selän taakse. Punapaitojen aggressiivinen karvaus tyrehdytti vieraiden hyökkäyspelin, joten näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Kauniaisten valmentaja Timo Nousiainen piti suojateilleen puoliajalla herätyspuheen, ja nyt vihreäpaidat saivat lisää virtaa otteisiinsa. Timo Mikkonen pääsi 61. minuutilla iskemään kavennusmaalin, ja siitä alkoi Atlantis-kannattajien tuskainen päätösvihellyksen odotus. Grani lisäsi hyökkäysvoimaa loppua kohden, mikä tarjosi isännille mainioita tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Palloa ei näistä verkkoon kuitenkaan saatu, mutta kun myös vieraiden yritykset päättyivät tuloksettomina, tulostaululla komeilivat päätösvihellyksen soidessa loppunumerot 2-1.

Voitolla Atlantis nousi 30 pisteeseen, ja yksi voitto jäljelläolevista kahdesta pelistä varmistaisi sarjapaikan lopullisesti. Vähempikin saattaa riittää, mikäli Sudet ei pysty voittamaan omia pelejään. Myös KTP on vielä vaaravyöhykkeessä. Sudet kohtaa lauantaina kotonaan MPS:n, ja Kotka matkustaa Laajasaloon LPS:n vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Charles Isimeme, Alan Arruda, Samuel Chidi (70. Kelechukwu Nnajiofor), Alimamy Jalloh, Sampha Kamara, Leevi Priha, Jivenci Malolo-Mukoko, Emil Sutela, Severi Murto ja Lauri Bergström.


110915 - Taistelu jatkuu - perjantaina vastassa GrIFK
GrIFK Atlantiksen taistelu sarjapaikasta jatkuu perjantaina, kun vieraaksi Töölön Pallokentälle saapuu GrIFK Kauniaisista. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen iltavaloissa klo 18.30.

GrIFK on kerännyt 23 pelistä 37 pistettä, millä joukkue on sarjataulukossa turvallisesti viidentenä. Atlantiksella on koossa 27 pinnaa, ja lisäpisteitä tarvitaan vielä kipeästi ennen kuin sarjapaikka on turvattu myös tulevalle kaudelle. Kevätkierroksella joukkueet päätyivät Kauniaisissa tasanumeroihin 3-3, kun Victor Solomon iski lisäajalla pallon kahdesti Granin verkkoon.


110913 - Atlantis Girls hakee lisää pelaajia
Toto on Atlantis Girlsien maalitykki. Atlantiksen naisten harrastejoukkue Atlantis Girls hakee lisää pelaajia iloiseen ryhmäänsä. Joukkue harjoittelee talvikaudella kerran viikossa Maatullin koululla. Kesällä Atlantis-tytöt treenaavat Tapulin urheilupuistossa. Lisätietoa joukkueen toiminnasta antaa Toto Njoroge (puh. 046-5553471).

110911 - Tärkeä voitto Atlantikselle
Charles raatoi keskikentällä hyvällä asenteella. Atlantis nappasi arvokkaat sarjapisteet sunnuntaina, kun punapaidat kukistivat Bolliksen iltavaloissa Käpylän Pallon maalein 3-0 (2-0). Voitolla Atlantis kasvatti eron putoamisviivaan kolmeen pisteeseen, kun kolme kierrosta on vielä pelaamatta.

Atlantis iski kotiareenallaan heti alussa. Sampha Kamara tarjoili 4. minuutilla namupassin oikealta, ja Leevi Prihalla oli helppo työ ohjata pallo verkkoon. Tämän jälkeen KäPakin pääsi peliin mukaan, mutta 31. minuutilla pallo oli toistamiseen Lauri Immosen selän takana. Samuel Chidi ajoi päädystä läpi, ja Charles Isimeme ampui varmasti 2-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toinen jakso ei suuria hienouksia tarjonnut. Käpylä ei juuri maalipaikkoja onnistunut rakentamaan, ja Atlantiksellekin johtonumerot näyttivät riittävän. Vihdoin 74. minuutilla Sam Jammeh lähetti nopean avauksen Alimamy Jallohille. Mamy pelasi Samuel Chidin tekopaikkaan, eikä tämä erehtynyt. Näin loppunumerot lämpimässä syysillassa isännille 3-0.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Charles Isimeme, Alan Arruda, Samuel Chidi (80. Kelechukwu Nnajiofor), Alimamy Jalloh, Sampha Kamara (84. Jivenci Malolo-Mukoko), Leevi Priha, Quri Gerimi (88. Teemu Koskela), Emil Sutela, Severi Murto ja Lauri Bergström.


110909 - Sunnuntaina vastassa KäPa
Käpylän Pallo Atlantiksen taistelu sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina, kun vieraaksi Töölön Pallokentälle saapuu paikallisvastustaja Käpylän Pallo. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen iltavaloissa klo 18.30.

Molemmat joukkueet ovat pahasti mukana putoamistaistelussa. Atlantiksella on 22 kierroksen jälkeen koossa 24 pistettä, millä punapaidat ovat tällä hetkellä vielä maalieron turvin kuivilla. Pahimmat kilpakumppanit KTP ja Sudet ottivat kuitenkin lauantaina täyden pistepotin, joten voiton tarvitsisi Atlantiskin sunnuntaina. KäPan putoaminen on jo varmistunut, mutta hyvänä päivänään joukkue tekee vielä kovasti kiusaa muille. Pari viikkoa takaperin mustapaidat kuvistivat MPS:n maalein 5-3 ja varmistivat samalla käytännössä myös malmilaisten putoamisen.


110905 - Searchbox uusi yhteistyökumppani
Searchbox Oy Atlantis on solminut yhteistyösopimuksen Searchbox Oy:n kanssa. Searchbox on digitaalisen markkinoinnin ammattilainen, jonka toiminta-ajatuksena on kehittää asiakkailleen kannattavaa liiketoimintaa verkossa. Yhtiön osaaminen rakentuu löydettävyyden, verkkopalveluiden kehittämisen sekä jälkimarkkinoinnin prosessien ympärille.

110904 - LPS sysäsi Atlantiksen ahdinkoon
Leevi ampui Atlantiksen ainokaisen Laajasalossa. LPS ja Atlantis kävivät sunnuntaina rajun taiston sarjapisteistä aurinkoisella Laajasalon nurmella. Ottelun taso ei noussut kummoiseksi, mutta yleisölle tarjottiin täydet 90 minuuttia reipasta yritystä ja tiukkaa vääntöä, jonka isännät lopulta selvittivät edukseen maalein 2-1 (2-1). Samalla LPS käytännössä varmisti sarjapaikkansa, mutta Atlantis joutuu jännittämään kohtaloaan päätöskierroksille asti.

LPS tyrmäsi punapaidat sunnuntaina heti kättelyssä. Niko Saukkonen vie isännät johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta jo 3. minuutilla. Vain minuuttia myöhemmin vihreäpaidat hyödyntävät Alan Arrudan erheen, ja Teemu Kankkonen iskee tilanteeksi jo 2-0. Atlantis pääsee vähitellen peliin mukaan, ja 35. minuutilla Leevi Priha kaventaa Charles Isimemen keskityksestä taukotilanteeksi 2-1.

Toiselle jaksolle Atlantis lähtee hakemaan tasoitusta, mutta punapaitojen hyökkäyspeli on hampaatonta. Loukkaantuneiden Iyam Fridayn ja Kele Nnajioforin puuttuminen yläkerrasta näkyy selvästi, ja isännät pitävät lopulta helposti johtonsa päätösvihellykseen saakka.

Voitolla LPS nousi 28 pisteeseen ja käytännössä varmisti sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle. KTP ohitti KäPa-voitolla Atlantiksen nousten 25 pisteeseen. Atlantiksella on 24 pinnaa ja sijoitus neljänneksi viimeinen. Eroa suoran putoajan paikalla oleviin Susiin on kolme pistettä. Lisäksi Kakkosesta putoaa huonoin neljänneksi viimeinen joukkue, joka tällä hetkellä on B-lohkon Ilves-Kissat 19 pinnalla.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Alan Arruda, Bobo Bola, Samuel Chidi (73. Guri Qerimi), Alimamy Jalloh, Leevi Priha (46. Sampha Kamara), Cassiano, Emil Sutela ja Severi Murto.


110903 - Sunnuntaina Laajasaloon
Laajasalon Palloseura Atlantiksen taistelu sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina, kun punapaidat matkustavat Laajasalon Palloseuran vieraaksi Itä-Helsinkiin. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa Laajasalon nurmella klo 16.00.

Molemmat joukkueet ovat vielä tiukasti mukana putoamistaistelussa. Atlantiksella on 21 kierroksen jälkeen koossa 24 pistettä. Laajasalolla pisteitä on 25 ja ottelu vähemmän pelattuna. Joukkueet ovat sarjataulukossa juuri putoamisviivan yläpuolella sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Keväällä LPS haki Bollikselta pisteet maalein 2-4, joten punapaidoilla on sunnuntaina revanssin paikka.


110902 - Atlantis perustaa uusia joukkueita
Atlantis FC Atlantis käynnistää syksyllä uusia joukkueita 2004 ja 2005 - syntyneille pojille ja tytöille. Seura pystyy tarjoamaan juniorijoukkueilleen hyvät harjoitusolosuhteet. Talvella harjoittelemme pääkaupunkiseudun juniorihalleissa, lämmitettävillä kentillä sekä koulujen saleissa. Kesällä joukkueidemme toiminta-alueilta löytyy runsaasti hyviä harjoituskenttiä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset junioripäällikkö Lasse Lintunen (p. 040-7700300) tai toimisto@atlantisfc.fi.

110901 - Guri uusi Atlantis-pelaaja
Guri siirtyi Atlantikseen. Guri Qerimi (s. 1991) on liittynyt Atlantis-miehistöön loppukaudeksi. Kosovolaislähtöinen keskikenttätaituri on aikaisemmin pelannut Interin ja Hongan juniorijoukkueissa. Tänä vuonna Qerimi pelasi kevätkierroksen Lohjan Pallon miehistössä Kakkosessa.

Atlantis-luotsi Unto Virkkala tuntee Qerimin Lohjan ajoilta ja ottaa nuorukaisen mielellään joukkueeseensa. - Guri on esimerkillinen harjoittelija, ja taitavana ja monipuolisena pelaajana hän tuo hyvän lisävaihtoehdon meidän keskikentälle.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)