Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2011

110729 - Atlantis taisteli pinnan Mikkeliltä
Samppa piti nollan Mikkeliä vastaan. Atlantis ja Mikkelin Pallolijat kävivät tiukan ja hyvätasoisen taiston Kakkosen sarjapisteistä perjantai-iltana Töölön Pallokentällä. Tasainen vääntö päättyi lopulta maalittomaan pistejakoon 0-0.

Mikkeli aloitti pirteästi, mutta vähitellen myös punapaidat pääsivät peliin mukaan. Molemmat joukkueet puolustivat avausjaksolla tarkasti, ja maalipaikat olivat kortilla kummassakin päässä kenttää.

Toisella jaksolla kumpikin haki johto-osumaa. Samuel Chidi pääsi pariin otteeseen tekopaikkaan. Toisessa päässä mikkeliläisten brassikärki Denis oli alati vaarallinen. Loppua kohden sinisten paine kasvoi, ja Atlantis jäi alakynteen. Punapaidat taistelivat kuitenkin suurella sydämellä, kunnes erotuomari Miikka Rainingon päätösvihellys lopulta kaikui 97 minuutin jälkeen.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Blaise Mbemba, Alan Arruda (91. ua), Iyam Friday (66. Sampha Kamara), Bobo Bola, Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Leevi Priha, Kelechukwu Nnajiofor (85. Jivenci Malolo-Mukoko), Cassiano (89. ua) ja Emil Sutela (76. Amin Mekhane).


110728 - Emil Sutela Atlantikseen
Emil vahvistaa Atlantista ainakin elokuun loppuun. Emil Sutela (s. 1991) siirtyy Atlantiksen riveihin lainasopimuksella FC KooTeePeen miehistöstä. Ensi vaiheessa lainapesti kestää elokuun loppuun.

Emil Sutela pelasi juniorivuosinaan Atlantiksessa ja palaa nyt takaisin punapaitaan. Viime kaudella Sutela kuului Klubi 04:n pelaajarinkiin ja on nyt alkukauden ollut FC KooTeePeen miehistössä. Ykkösessä peliminuutit ovat kuitenkin tiukassa, ja nyt vasemman laidan pikakiitäjä hakee arvokasta pelikokemusta Kakkosesta. Sutela on mukana Atlantis-miehistössä jo perjantain Mikkeli-pelissä.


110728 - Perjantaina vastassa Mikkeli
Mikkelin Palloilijat Atlantiksen pelit jatkuvat jälleen perjantaina, kun punapaidat saavat vieraaksi Töölön Pallokentälle Mikkelin Palloilijat. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Mikkeli on kerännyt 15 pelistä 27 pistettä, ja sijoitus tällä hetkellä kolmas. Atlantiksella on koossa 15 pistettä, millä punapaidat ovat niukasti putoamisviivan huonommalla puolen. Keväällä MP oli kotonaan vahvempi maalein 2-1. Atlantikselta ovat perjantaina sivussa pelikieltojen takia Charles Isimeme ja Victor Solomon.


110728 - Akatemian pelit alkavat 10.8.
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian syksyn ensimmäinen tosikoitos on keskiviikkona 10.8., kun Akatemia-beibit matkustavat Lohjalle LoPa:n vieraaksi. Akatemiaan haetaan vielä lisää ´93-´96 -syntyneitä, tavoitteelliseen harjoitteluun valmiita tulevaisuuden pelimiehiä.

Atlantis Akatemia harjoittelee 3-4 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Parhaat Akatemia-beibit osallistuvat myös edustusjoukkueen harjoituksiin. Lisäksi loppukauden ohjelmassa on koko joukko kovia otteluita. Lisätietoja Akatemian toiminnasta antavat Tommi Ojala (puh. 0400-150921) ja Victor Uzoho (puh. 044-9514029).


110726 - Unto Virkkala uusi Atlantis-luotsi
Unski aloitti Atlantiksessa. Unto Virkkala on aloittanut Atlantiksen edustusmiehistön uutena päävalmentajana. Pesti kestää ensi vaiheessa kuluvan kauden loppuun. Samalla sopimus Mikko Lappalaisen kanssa on purettu yhteisymmärryksessä.

Unto Virkkala toimi alkukauden Lohjan Pallon päävalmentajana. Lohjalaiset kuitenkin siirsivät valmennusvastuun Marko Johanssonille toukokuussa, ja Virkkala vapautui etsimään uusia haasteita. Aikaisemmin mies on valmentanut mm. Kakkosen EIF:ssä sekä Kolmosen VJS:ssä.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen toivottaa Virkkalan tervetulleeksi punapaitoihin. - Me tarvitsemme nyt herätystä ja uskon että Unski saa jengin taistelemaan. Mikko teki meillä erinomaista duunia, mutta katsoi ettei saa kundeista irti mitä niistä pitäisi saada ja ehdotti itse jäämistä sivuun. Haluan todella kiittää Mikkoa ja ehkä mies joku päivä taas palaa Atlantikseen. Mutta nyt lähdemme Unskin johdolla klaaraamaan sarjapaikkaa.


110723 - Pallohonka vei pinnat
Chidi osui jälleen Tapiolassa. Atlantiksen tappioputki sai jatkoa lauantaina, kun punapaidat vierailivat Tapiolassa. Isäntäjoukkue Pallohonka käänsi koitoksen edukseen toisella jaksolla ja vei pisteet urheilupuiston keinonuremella maalein 3-1 (1-1).

Avausjakso oli vauhdikasta peliä. Atlantis hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Ensin espoolaisten Mikael Lähde murtautui vetopaikkaan ja pyssytti yläkulmaan 16. minuutilla. Samuel Chidi kuittasi tasoituksen 29. minuutilla Iyam Fridayn mainiosta tarjoilusta.

Toisella jaksolla Pallohonka ratkaisi pelin edukseen. Ensin Lähde viimeisteli johtomaalin pilkulta 58. minuutilla, ja neljä minuuttia myöhemmin Jesse Ahonen iski taululle loppunumerot 3-1. Tästä punapaidat eivät enää nousseet.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Charles Isimeme (85. ua), Blaise Mbemba, Alan Arruda, Iyam Friday, Bobo Bola, Samuel Chidi (77. Edward Anyamkyegh), Alimamy Jalloh, Sampha Kamara (86. Ali Faiek), Kelechukwu Nnajiofor (77. Amin Mekhane) ja Cassiano.


110722 - Lauantaina Tapiolaan
FC Honka Atlantis matkustaa lauantaina Tapiolan urheilupuistoon, missä punapaidat kohtaavat klo 17.00 isäntäjoukkue Pallohongan. Keväällä joukkueet päätyivät Oulunkylässä tasanumeroihin 2-2.

Pallohonka on 13 pelistä kerännyt 18 pistettä. Atlantiksen saldona on 14 pelistä 15 pistettä, joten punapaidoilla riittää jälleen kirittävää. Lauantain koitoksesta ovat pelikieltojen takia sivussa espoolaisilta Moshtagh Yaghoubi ja helsinkiläisiltä Leevi Priha ja Victor Solomon.


110719 - Gnistan vei derbyn
Chidi osui kahdesti Bolliksella. Atlantis ja Gnistan tarjosivat vauhdikkaan ja hyvätasoisen Kakkosen paikallisväännön aurinkoisella Pallokentällä tiistai-iltana. Punapaidat johtivat tauolla jo 2-0, mutta vieraat nousivat toisella jaksolla väkisin voittoon ja veivät pisteet maalein 2-3 (2-0).

Avausjakso oli Atlantikselta hyvää peliä. Joukkue pelasi kurinalaisesti, ja alakerta katkoi toppariksi pudotetun Bobo Bolan johdolla varmasti vieraiden lähentelyt. Myös hyökkäys toimi, kun avaukseen päässyt Samuel Chidi oli liekeissä. Ensin 23. minuutilla upea laukaus 20 metristä tolpan juureen ja kuusi minuuttia myöhemmin Sampha Kamaran namupassista takanurkkaan. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Toiselle jaksolle Gnistan tuli kuitenkin vahvalla asenteella. Keltapaidat painoivat päälle ja kun vielä vanha Atlantiksen ystävä erotuomari Tom Lindberg pääsi vauhtiin (isännille 2 punaista ja 5 keltaista toisella jaksolla), Gnisu käänsi ottelun eddukseen. Ensin Erno Kaplas 52. minuutilla tarkasti takanurkkaan, sitten Julius Rikberg 66. minuutilla avopaikasta ja lopuksi Samuel Woodward 71. minuutilla unelmaveto 35 metristä Atlantiksen maalilla debytoineen Sam Jammehin selän taakse. Isännät eivät vajaalla enää saaneet kunnon kiriä aikaiseksi, ja näin arvokkaat sarjapisteet matkasivat Oulunkylään.

Atlantiksen kokoonpano: Sam Jammeh, Charles Isimeme (62. Kelechukwu Nnajiofor), Alan Arruda, Victor Solomon (75. ua.), Iyam Friday, Bobo Bola, Samuel Chidi, Alimamy Jalloh, Sampha Kamara (78. Leevi Priha (91. ua.)), Cassiano ja Amin Mekhane (78. Edward Anyamkyegh).


110718 - Tiistaina vastassa Gnistan
IF Gnistan Atlantiksen kotiottelut jatkuvat tiistaina, kun IF Gnistan saapuu Oulunkylästä punapaitojen vieraaksi Töölön Pallokentälle. Tiukka paikallistaisto Bolliksen samettinurmella alkaa klo 18.30.

Gnistan on kerännyt 13 pelistä 20 pistettä, millä joukkue on sarjataulukossa kuudentena. Keväällä keltapaidat möyhensivät Atlantiksen Oulunkylässä peräti 4-0 Tuomas Mustosen iskiessä hattutempun.

Atlantiksella on 13 pelistä 15 pinnaa ja sijoitus juuri putoamisviivan yläpuolella. Punapaidat lähtevät Bollikselle hakemaan revanssia ilman pelikieltoa kärsivää luottopakkiaan Blaise Mbembaa. Charles Isimemen pelikunto selviää vasta ottelupäivänä.


110715 - Akatemia aloittaa syyskauden 20.7.
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian syyskausi käynnistyy keskiviikkona 20.7., kun Akatemia-beibit palaavat kesälaitumilta yhteisharjoituksiin Talin samettinurmelle. Akatemia lähtee syyskauteen uusin eväin: valmennus ja johto on pistetty uusiksi, harjoitus- ja otteluohjelmat rakennettu uuteen uskoon sekä varusteet laitettu kuntoon. Myös pelaajarinkiin on tulossa muutoksia, ja uudet tulokkaat ovat tervetulleita esittelemään taitojaan harjoituksiin. Haussa on ´93-´96 -syntyneitä, tavoitteelliseen harjoitteluun valmiita tulevaisuuden pelimiehiä.

Atlantis Akatemia harjoittelee 3-4 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Parhaat Akatemia-beibit osallistuvat myös edustusjoukkueen harjoituksiin. Lisäksi loppukauden ohjelmassa on koko joukko kovia otteluita. Lisätietoja Akatemian toiminnasta antavat Tommi Ojala (puh. 0400-150921) ja Victor Uzoho (puh. 044-9514029).


110714 - Tenkanen vaatii herätystä
Tenkanen herätteli joukkuettaan torstain treeneissä. Atlantiksen Kakkosen kausi on nyt puolivälissä. Koossa on 13 pelistä 15 pistettä ja sijoitus hiuksenhienosti putoamisviivan yläpuolella. Heinäkuun saldo on kuitenkin lohduton: 2 peliä, 0 pistettä ja maaliero 1-10.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen vaatii nyt joukkueeltaan ryhdistäytymistä. - Kaks vikaa matsia on ollu meiltä todella surkeita. Tällä nipulla pitäis pystyä paljon nähtyä parempaan. Kävin torstaina treeneissä juttelemassa kundeille, ja toivottavasti se vähän herätti näitä. Uskon että tiistain Gnisu-matsissa meillä on jo eri meininki.

- Haemme myös alakertaan 1-2 vahvistusta, sillä Vikkareista lainassa ollut Mahdi matkustaa takaisin jenkkeihin jatkamaan opiskelujaan, eikä ole enää meidän mukana. Meillä on muutenkin ryhmässä liian vähän pelaajia, jotka kentällä kokevat puolustamisen ykkösasiakseen,, manageri miettii.


110709 - Painajainen Kisapuistossa
Victor ampui Atlantiksen ainokaisen Lahdessa. Atlantiksen syöksykierre jatkui lauantaina Lahden Kisapuistossa, kun isäntäjoukkue Kuusysi möyhensi punapaidat tennislukemin 6-1 (2-1).

Kuusysi sai otteluun unelma-alun. Erotuomari Juho Luukkanen näki 5. minuutilla Olavi Hetemäen kaataneen lahtelaishyökkääjän ja asetti pallon pilkulle. Tästä illan ykkösmies Teemu Toukonen viimeisteli varmasti avausmaalin. Viisi minuuttia myöhemmin sama toistui toisessa päädyssä, mutta Iyam Friday ampui oman rankkarinsa tolppaan. Atlantis pääsi kuitenkin tasoihin 31. minuutilla, kun Friday ja Victor Solomon sahasivat läpi lahtelaispuoluksen ja Iso-Victor sijoitti pallon verkkoon. Kuusysi iski kuitenkin uudelleen minuutti ennen taukovihellystä, kun Toukosen unelmaveto upposi 25 metristä aivan yläkulmaan.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan tasoitusta, mutta aikeet jäivät pukukoppipuheiksi. Valkoinen pyörremyrsky vyöryi kerta toisensa jälkeen helsinkiläisten maalille, ja jälki näkyi tulostaululla: 52. Lähdesmäki 3-1, 60. Ruponen 4-1, 64. Toukonen 5-1 ja 90. Toukonen 6-1. Atlantis-miehistö poistui Kisapuistosta hiljaisena miettimään syntyjä syviä.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki, Charles Isimeme, Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Bobo Bola (76. Samuel Chidi), Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid, Kelechukwu Nnajiofor, Andreas Biedermann (67. Leevi Priha) ja Jivenci Malolo-Mukoko (55. Sampha Kamara).


110708 - Lauantaina Lahteen
FC Kuusysi Atlantiksen pelit jatkuvat lauantaina, kun punapaidat matkaavat Lahteen FC Kuusysin vieraaksi. Kakkosen koitos perinteisessä Kisapuistossa alkaa klo 16.00.

Kuusysi on ollut Atlantikselle vaikea vastus. Viime kaudella vielä City Starsin nimellä pelannut joukkue voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset. Tänä keväänä lahtelaiset pudottivat punapaidat Suomen cupista. Atlantikselle on Kisapuistossa tarjolla näin revanssin paikka. Helsinkiläiset joutuvat taistoon ilman pelikieltoa kärsiviä Cassianoa ja Blaise Mbembaa, mutta muuten joukkue on terveenä.


110705 - MPS murskasi Atlantiksen
Blaise pelasi 8 minuuttia - punainen ja pilkku. MPS nöyryytti Atlantista pahemman kerran Pallokentällä tiistai-iltana. Keltapaidat iskivät tulostaululle tylyt loppunumerot 0-4 (0-3) ja veivät näin sarjapisteet mukanaan Malmille.

MPS ratkaisi pelin heti kättelyssä. Punapaidat menettivät pallon keskialueella, keltaisten nopea vastahyökkäys, erotuomari Toni Wistbacka näkee Blaise Mbemban repineen rangaistusalueella, punainen kortti ja pallo pilkulle. Jarkko Reinikka viimeistelee rankkarista 0-1. Aikaa kulunut vain reilut 8 minuuttia. Neljä minuuttia myöhemmin Johan Niskanen päättää malmilaisten toisen vastaiskun ja 0-2. Kolmannen kerrran pallo on Atlantiksen maalilla debytoineen Akatemia-veskarin George Azniashvilin selän takana 22. minuutilla - tällä kertaa asialla Jussi Tapola. Tapola iskee vielä kertaalleen toisen jakson alussa (54. min.), mikä tappaa lopunkin toivon punapaitojen sydämistä. Atlantis pyörittää kyllä vajaallakin peliä ja pääsee maalipaikkoihinkin, mutta verkkoon asti ei Bolliksen illassa palloa saada.

Atlantiksen kokoonpano: George Azniashvili, Charles Isimeme, Blaise Mbemba (8. ua), Alan Arruda, Victor Solomon (69. Edward Anyamkyegh), Iyam Friday (82. Sampha Kamara), Bobo Bola (79. Leevi Priha), Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid, Kelechukwu Nnajiofor ja Cassiano (93. ua)


110703 - Tiistaina vastassa MPS
Malmin Palloseura Atlantis-miehistö palaa tiistaina tositoimiin lyhyeltä kesälomaltaan, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentällä Malmin Palloseuran. Kuuma Pohjois-Helsingin paikallistaisto alkaa Bolliksen nurmella klo 18.30.

MPS:llä on 11 ottelusta koossa 12 pistettä. Joukkue on sarjataulukossa niukasti juuri putoamisviivan alapuolella. Malmilaiset osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa kukistamalla keskiviikkona kotiareenallaan Sudet maalein 3-1.

Atlantiksella on taulukossa kolme pinnaa keltapaitoja enemmän, ja sijoitus tasaisessa sarjassa kahdeksas. Mikko Lappalaisen suojatit lähtevät nyt kotinurmellaan varmasti vahvalla asenteella hakemaan täydennystä pistepussiin.


110701 - Kelelle jatkosopimus
Kele jatkaa punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Kelechukwu Nnajiofor (s. 1990) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan jatkosopimuksen. Kelellä alkaa näin jo neljäs kausi punapaidoissa. Alkuvuodesta 2009 pallotaituri vietti kuusi viikkoa Vålerengan testissä, mutta sopimukseen asti eivät eväät Norjassa riittäneet.

Hyvin Suomeen kotiutunut Kele keskittyi talvella opiskeluihin, mutta kaivoi nappulakengät esiin jälleen toukokuussa ja palasi samantien Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Kesäkuussa mies esiintyi jo kolmessa ottelussa, joista kahdessa viimeisimmässä avauskokoonpanossa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)