Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2011

110630 - Lomat on pidetty
Mikko keräsi suojattinsa takaisin yhteisharjoituksiin. Atlantis-pelaajien viikon mittainen kesäloma oli ohitse, kun Mikko Lappalaisen suojatit kokoontuivat torstai-iltana jälleen yhteisharjoituksiin Tapulin urheilupuistoon. Tositoimissa joukkue nähdään jo ensi tiistaina, kun punapaidat kohtaavat Bolliksella Malmin Palloseuran Pohjois-Helsingin hegemoniaottelussa.

110624 - Shamrock Tenkasen uusi kantamesta
Ravintola Shamrock Atlantis-manageri Aarne Tenkanen valloittaa nyt Vantaata, mistä mies on poiminut kantamestakseen suositun Shamrockin Tikkurilan sydämessä.

- Shamrock on Tiksin ehdoton ykkösmesta. Täältä löytyy hyvää livemusaa kahdessa kerroksessa sekä Vantaan kovimmat karaokekuninkaat. Sisäpihan terassilla voi aurinkotuolissa maistella kylmiä juomia palmun alla ja tsiigailla kaupungin makeimpia misuja. Käykää tsekkaamassa!


110622 - Atlantis nousi tasoihin lisäajalla
Victor iski hattutempun Kauniaisissa. GrIFK ja Atlantis tarjosivat tiukan ja hyvätasoisen Kakkosen kamppailun Kauniaisten keskuskentällä keskiviikkona. Isännät näyttivät jo vievän taiston nimiinsä, mutta punapaidat iskivät lisäajalla pallon kahdesti verkkoon, ja näin loppunumerot olivat 3-3 (3-1).

Atlantis aloitti pirteästi ja hallitsi pelitapahtumia pitkään. Tulostakin tuli 18. minuutilla, kun Cassiano kaivoi pallon oikealla laidalla ja tarjoili maalille, missä Victor Solomonilla oli helppo työ ohjata peliväline verkkoon. Punapaitojen ote katosi kuitenkin 35. minuutilla, kun Janne Törmänen ampui kulman jälkitilanteesta pallon Maisara Khamaisehin selän taakse. Jatkoa seurasi jo 42. minuutilla, kun Mikael Lindberg vei isännät johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Timo Mikkonen ampui numeroiksi jo 3-1.

Atlantis tuli toiselle jaksolle ryminällä. Pallo pyöri 15 minuuttia Granin päädyssä, mutta verkkoon asti sitä ei saatu, ja vähitellen peli tasoittui. Isännät odottivat jo loppuvihellystä, kun Leevi Priha ajoi vasemmalta laidalta sisään ja tarjoili Victorille, joka tykitti pallon voimalla yläkulmaan 91. minuutilla. Jatkoa seurasi 93. minuutilla. Bobo Bola ampui pallon maalille, ja Victor survoi väkisin tasoituksen. Näin loppunumerot värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Charles Isimeme (78. Sampha Kamara), Blaise Mbemba, Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Bobo Bola, Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid, Kelechukwu Nnajiofor (70. Leevi Priha) ja Cassiano (64. Jivenci Malolo-Mukoko).


110621 - Keskiviikkona Kauniaisiin
Grankulla IFK Atlantis matkustaa keskiviikkona Kauniaisiin, missä punapaidat kohtaavat isäntäjoukkue Grankulla IFK:n. Taisto Keskuskentällä alkaa klo 18.30.

GrIFK on koko kauden keikkunut mukana A-lohkon kärkikahinoissa. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukossa kakkosena kerättyään 11 pelistä 20 pinnaa. Grani on Atlantiksen ohella ainoa ryhmä, joka on pystynyt kaatamaan kärkijoukkue Klubi 04:n.

Atlantiksella on koossa 10 pelistä 14 pinnaa, ja sijoitus tasaisessa sarjassa kahdeksas. Punapaidoilla on nyt oiva tilaisuus kuroa kiinni eroa kärkiryhmiin, joten Kauniaisiin lähtee varmasti motivoitunut Atlantis-joukkue haastamaan tosissaan isäntiä.


110621 - Jukka hieroo Atlantis-pelaajat
Jukka hieroo Atlantis-pelaajat. Jukka Ala-Nikkola on aloittanut Atlantiksen edustusjoukkueen hierojana. Ala-Nikkolan toimenkuvaan kuuluu hierontojen ohella osallistuminen loukkaantuneiden pelaajien kuntoutukseen.

Pelaajien keskuudessa Jukka on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Harjoitusten jälkeen jono hierontahuoneeseen on pitkä, ja innokkaimmat varaavat aikoja jo seuraavallekin viikolle.


110620 - Kärkipaino jatkaa yhteistyökumppanina
Kärkipaino Oy Atlantiksen monivuotinen yhteistyökumppani Kärkipaino Oy jatkaa seuran tukiryhmässä kuluvallakin kaudessa. Hämeentiellä sijaitseva Kärkipaino on monipuolinen painotalo, joka vuosien varrella on painanut Atlantikselle mm. kausiohjelmia, Tenkasen levynkansia, julisteita, kausikortteja sekä erilaisia toimistolomakkeita. Alansa vankka ammattilainen.

110618 - Eemil Merisalo uusi yhteyspäällikkö
Eemil rakentaa Atlantikselle uusia yhteistyökuvioita. Eemil Merisalo (os. Marttila) on aloittanut Atlantiksen yhteyspäällikkönä. Merisalon toimenkuvaan seurassa kuuluvat uusien yhteistyökuvioiden ideointi, rakentelu ja toteutus sekä erilaiset varainhankintaprojektit.

Eemil Merisalo on valmennusyhtiö Trainers Housen kasvatteja, joka tämän jälkeen on toiminut itsenäisenä yrittäjänä. Viikonloppuna Merisalo kunnostautui Lidlin Grillimaisteri-kilpailussa, jossa hän pokkasi Helsingin osakilpailun ykkössijan. Uuden gastronomikyvyn taidonnäytteitä päästään kauden aikana testaamaan myös Atlantiksen kotiotteluiden makkaragrillillä.


110617 - Atlantiksella maalijuhla Käpylässä
Kele ampui avausmaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis vietti perjantai-iltana maalijuhlaa Käpylän urheilupuistossa, kun punapaidat murskasivat kotijoukkue Käpylän Pallon. Loppunumerot Max Westerbergin juhlaottelussa olivat isännille lohduttomat 1-5 (0-2).

Atlantis hallitsi pelitapahtumia jo avausjaksolla. KäPa panosti vaarallisiin vastaiskuihin, ja Tatu Penttinen olikin muutamaan otteeseen päästä tekemään tuhojaan. Punapaitojen alakerta oli kuitenkin hereillä. Toisessa päässä sen sijaan tapahtui. Maalitykki Victor Solomon pyssytti päin Tony Kaukomaata 32. minuutilla, ja Kelechukwu Nnajiofor siirsi irtopallon verkkoon. Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin näyttävä hyökkäyskuvio, kun Victor löysi oikealta Bobo Bolan ja tämä jatkoi samantien vasempaan laitaan Iyam Fridaylle, joka nosti pallon kylmästi yli Kaukomaan. Näin tauolle vierasjohdossa 0-2.

Toinen jakso jatkui punapaitojen komennossa, mutta liika hyökkäysinto kostautui 73. minuutilla, kun Penttinen pääsi livahtamaan tekopaikkaan ja ohitti varmasti Atlantis-maalilla debytoineen Maisara Khamaisehin. Tämä sotki hetkeksi punapaitojen kuviot, ja isännillä oli etsikkoaikansa. Pian Atlantis otti kuitenkin jälleen komennon kentällä, ja juhlayleisölle tarjottiin Victor Solomon -show. Hyökkääjäjärkäle iski viidessä minuutissa pallon kolmesti Kaukomaan selän taakse (81., 83. ja 86. min.). Samalla Victor nosti kauden maalisaldonsa jo kymmeneen. Loppunumerot Käpylässä 1-5, ja Atlantis kipusi sarjataulukossa jälleen kuudenneksi.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba (87. Amin Mekhane), Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Bobo Bola, Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid, Kelechukwu Nnajiofor (65. Sampha Kamara) ja Cassiano.


110616 - Perjantaina paikallistaisto Käpylässä
Käpylän Pallo Atlantiksen pelitahti jatkuu tiivinä, kun punapaidat kohtaavat perjantaina Käpylän urheilupuistossa isäntäjoukkue Käpylän Pallon. Ottelu juhlistaa suuren jalkapallomiehen Max Wexterbergin 75-vuotis juhlia, ja muun juhlaohjelman vuoksi peli alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00.

KäPan alkukausi on sujunut nihkeästi, mutta viime sunnuntaina Pasi Rasimuksen suojatit antoivat myrskyvaroituksen, kun mustapaidat kukistivat Kotkassa KTP:n maalein 0-1. Näin isännät lähtevät nyt varmasti rajulla asenteella Westerbergin juhlaotteluun.

Atlantiksella on alla kaksi tappiota, mikä on varmasti syönyt joukkueen itseluottamusta. Nyt punapaidat yrittävät kääntää kurssia KäPan kustannuksella, joten luvassa on tiukka ja tasainen taisto.


110613 - LPS haki pisteet Bollikselta
Bola ampui Atlantiksen osumat. Atlantiksen tappioputki sai jatkoa maanantaina, kun Laajasalon Palloseura haki pisteet Pallokentältä. Saarelaiset nappasivat arvokkaan vierasvoiton maalein 2-4 (2-2).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta iloista hyökkäyspeliä. LPS onnistui kahdesti menemään johtoon (24. Tero Viheräranta ja 39. Juhani Koivuranta), mutta Bobo Bola kuittasi molemmilla kerroilla isännät tasoihin (25. ja 42. min.). Toisen jakson alussa punapaidat aloittivat rajun myllytyksen, mutta verkkoon saakka palloa ei onnistuttu saamaan. Kun isännille maalinteko ei kelvannut, Viheriäranta kiitti ja iski pallon vielä kahdesti Olavi Hetemäen selän taakse. Näin LPS nappasi maukkaat vieraspisteet Bollikselta.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Bobo Bola, Samuel Chidi (71. Edward Anyamkyegh), Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid ja Cassiano (91. Leevi Priha).


110612 - Maanantaina vastassa LPS
Laajasalon Palloseura Atlantis saa maanantaina Pallokentälle vieraita idästä, kun Laajasalon Palloseura saapuu punapaitojen vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksella klo 18.30.

Viime kaudella joukkueiden voimasuhteet menivät tasan, kun keskinäisissä koitoksissa molemmat voittivat omat kotipelinsä ja sarjataulukossa kumpikin keräsi lopulta 38 pistettä. Tälle kaudelle kumpikin joukkue on laittanut valmennuksen uusiksi. Atlantista luotsaa nyt Mikko Lappalainen ja Laajasaloa Janne Viljamaa.

Atlantis on sarjataulukossa kahdeksan kierroksen jälkeen kolme pistettä LPS:ää edellä. Kumpikin tarvitsee kuitenkin täydennystä pistepussiinsa, jotta eroa putoamisviivaan saataisiin aikaiseksi. Atlantis hakee varmasti paluuta voittokantaan vaisun Kotkan vierailun jälkeen. Millaisen ryhmityksen Mikko Lappalainen tällä kertaa rakentaa joukkueelleen? Entä mitä lääkkeitä Janne Viljamaa löytää punapaitojen rynnistyksen pysäyttämiseksi? Vai pääsevätkö isäntien mustat pommittajat Bobo Bola, Samuel Chidi ja Victor Solomon tekemään tuhojaan? Vastauksia tarjolla Bolliksella maanantaina klo 18.30.


110606 - KTP nappasi pisteet
Mamy puski Atlantiksen ainokaisen Kotkassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Isäntäjoukkue KTP katkaisi Atlantiksen voittokulun Kakkosessa, kun raitapaidat kukistivat helsinkiläiset Arto Tolsa Areenalla maanantai-iltana maalein 2-1 (0-0).

KTP lähti peliin vahvalla asenteella, ja punapaidat olivat jo avausjaksolla muutamaan otteeseen helisemässä isäntien kanssa. Atlantis ei saanut kotkalaisten aggressiivisessa puristuksessa omaa peliään toimimaan kunnolla missään vaiheessa, ja lopulta isännät rankaisivat kahdesta erikoistilanteesta. Ensin 52. minuutilla Jani Lähde lähetti vaarallisen vaparin, jonka Olavi Hetemäki pudotti ja Teimuraz Apriamashvili puski irtopallon verkkoon. Vain 10 minuuttia myöhemmin Tuukka Kesselin sivuvapari kaartoi Atlantiksen maalille, ja Tommi Kuitunen viimeisteli tilanteeksi jo 2-0. Alimamy Jalloh puski punapaitojen kavennuksen 73. minuutilla myös vapaapotkusta, mutta kun enempää maaleja Kotkassa ei enää nähty, KTP nappasi arvokkaat sarjapisteet.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki, Charles Isimeme (65. Jivenci Malolo-Mukoko), Blaise Mbemba, Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Samuel Chidi (83. Edward Anyamkyegh), Alimamy Jalloh, Sampha Kamara (65. Bobo Bola), Mahdi Abdirashid ja Cassiano.


110605 - Maanantaina Kotkaan
KTP Atlantis-miehistö on tositoimissa jälleen maanantaina, kun helsinkiläiset matkaavat KTP:n vieraaksi Kotkaan. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Arto Tolsa areenalla klo 18.30.

Atlantis kohtasi KTP:n kahdesti harjoituskaudella. Helmikuussa hävittiin Ruonalan hallissa 2-4, mutta viikkoa ennen sarja-avausta punapaidat olivat Karhulan keinonurmella vahvempia maalein 1-0. KTP:n sarjakausi ei ole alkanut aivan odotusten mukaisesti, sillä 7 pelistä on koossa vasta neljä pistettä. Nyt raitapaidat hakevatkin kotiareenallaan varmasti raivoisasti täydennystä pistepussiinsa.

Atlantiksella on alla kolme voittoa, mikä on nostanut sijoituksen jo kuudenneksi. Nyt punapaidat lähtevät hyvässä iskussa vaikeaan vierasotteluun. Joukkueessa ei ole loukkaantumisia eikä pelikieltoja.


110603 - Totem Tenkasen uusi kantamesta
Ravintola Totem Atlantis-manageri Aarne Tenkasen taival on johtanut nyt itärajalle Lappeenrantaan, missä mies valitsi kantamestakseen maineikkaan Totemin.

- Totem on Lappeenrannan suosituin karaokemesta, jossa perjantaisin myös kunnon livemusaa - kuten esim. Aarne Tenkanen. Totemista löytyy myös kaupungin parhaat bisset ja muut herkut. Suosittelen!


110603 - Sampha uusi sopimuspelaaja
Sampha pelaa punapaidassa kauden 2011. Kuva: Juhani Järvenpää. Sampha Kamara (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kestävän pelaajasopimuksen. Kamara on esiintynyt tällä kaudella punapaidassa jo kolmessa sarjaottelussa.

Sampha Kamara kuului Sierra Leonen U17-maajoukkueeseen vuonna 2003 ja oli niiden pelaajien joukossa, jotka eivät kisojen jälkeen palanneet kotimaahansa. Pallotaituri liittyi Atlantis Akatemiaan 2006 ja nousi sitä kautta punapaitojen edustusmiehistöön. Viime kaudella Kamara pelasi Ykkösessä FC Espoon riveissä.


110602 - Atlantis jatkoi voittokulkua
Olavi piti maalin puhtaana Susia vastaan. Atlantis otti kolmannen perättäisen voittonsa, kun punapaidat kukistivat torstaina Pallokentällä Sudet maalein 2-0 (1-0). Suuria hienouksia peli ei tällä kertaa tarjonnut, mutta kolme arvokasta sarjapistettä lämmittivät varmasti kotiyleisöä.

Ajausjakso mentiin Atlantiksen hallinnassa, mutta valtaosa hyökkäyksistä pysähtyi kouvolalaisten puolusmuuriin. Kertaalleen muuri kuitenkin murtui, kun Samuel Chidi keskitti vasemmalta ja Victor Solomon puski 20. minuutilla pallon verkkoon. Sudet pyrkivät riistoihin ja nopeisiin vastaiskuihin, joista syntyikin muutama vaaratilanne isäntien maalille. Olavi Hetemäki kuitenkin pelasti punapaidat, ja näin tauolle päästiin kotijohdossa.

Toisella jaksolla pelin taso laski. Molemmille joukkueille tuli lukuisia syöttövirheitä, joista yksi lopulta koitui myös pelin ratkaisuksi. Susien veräjänvartija Jukka Taavila epäonnistui avauksessaan, ja Iyam Friday pääsi läpiajoon. Taavila joutui kaatamaan Fridayn - pallo pilkulle ja punainen kortti maalivahdille. Friday ampui itse rankkarista tilanteeksi 2-0 (70 min.), mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Atlantiksen kokoonpano: Olavi Hetemäki, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Alan Arruda, Victor Solomon, Iyam Friday, Bobo Bola (84. Kelechukwu Nnajiofor), Samuel Chidi (73. Sampha Kamara), Alimamy Jalloh, Mahdi Abdirashid ja Cassiano.


110601 - Torstaina vastassa Sudet
Sudet Atlantiksen ottelutahti jatkuu tiiviinä, sillä torstaina punapaidat saavat Pallokentälle vieraaksi Sudet Kouvolasta. Joukkueet ovat ensimmäistä kertaa vastakkain millään sarjatasolla.

Sudet sai tälle kaudelle FC Kuusankosken sarjapaikan Kakkoseen ja on aloittanut sarjan todella pirteästi. Kuudesta pelistä on koossa 10 pistettä. Joukkuetta luotsaa MyPan takavuosien pelaajasuuruus Janne Lindberg, joka on saanut hukkalauman hyvään iskuun.

Atlantis on sarjataulukossa kaksi pistettä Susien perässä, mutta punapaitojen vire on ollut nousujohteinen. Jatkuuko voittoputki Susia vastaan? Entä jatkaako vahvassa iskussa ollut Victor maalitehtailuaan? Viime kauden ykköstykki Bobo Bola esiintyi pirteästi Klubia vastaan - joko maalitili aukeaa? Mitä juonia Mikko Lappalainen keksii Susien pään menoksi? Vai iskeekö Janne Lindberg luun kurkkuun stadilaisille? Vastauksia tarjolla Bolliksella klo 18.30.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)