Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2011

110429 - Tenkanen aloittaa vetovinkit
Tenkanen tarjoaa jälleen vetovinkkejään Atlantiksen sivuilla. Lentävä manageri Aarne Tenkanen aloittaa jälleen kotimaan futiskauden käynnistyessä suosittujen vedonlyöntivinkkiensä tarjoamisen Atlantiksen sivuilla. Iso-A on vuosien varrella osoittanut futistietämyksensä tuhoamalla pelikassansa muutamaan otteeseen. Parina kautena on päästy niukasti plussalle. Vuonna 2006 hyvät hillot menivät sivu suun, kun manageri ei ymmärtänyt kysellä vinkkejä maalivahdiltaan.

Tänä vuonna Tenkanen on liikkeellä uudella innolla. Mies on solminut yhteistyösopimuksen arvostetun VetoVeljet-vinkkipalvelun kanssa. VetoVeljet (vetoveljet.com) on tarjonnut vedonlyöntivinkkejä vuodesta 2006 saakka ja päässyt vinkeissään voitolle joka vuosi. Yhtiön futisvinkit käsittävät suomifutiksen lisäksi Pohjoismaiden ja Euroopan pääsarjoja. Joskus valikoimaan mahtuu eksoottisempiakin kohteita - kuten African Cup of Nations. Seuraa Tenkasen pelionnea sivuiltamme koko kauden ajan.


110428 - Victor Solomon uusi Atlantis-pelaaja
Victor siirtyy Atlantikseen. Victor Solomon (s. 1986) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen. Solomon siirtyy punapaitoihin EIF:n riveistä Tammisaaresta, missä hyökkääjäjärkäle pommitti viime kaudella 14 ja toissa kaudella 21 osumaa Kakkosen B-lohkossa. Tätä ennen Solomon iski maaleja Jipon paidassa Ykkösessä.

Mikko Lappalainen toivottaa Solomonin lämpimästi tervetulleeksi miehistöönsä. - Victor on jo aikaisempina vuosina osoittanut tehonsa tällä tasolla, ja kevään treenipeleissä hän on koko ajan parantanut esityksiään. Mies on isoksi pelaajaksi yllättävän taitava viimeistelijä ja tuo hyvän lisävaihtoehdon meidän hyökkäyspeliin.


110425 - Tenkanen odottaa tasaista sarjaa
Tenkanen odottaa tasaista sarjaa. Kakkosen sarjakausi pyörähtää käyntiin tällä viikolla, vaikka Atlantiksen avauspeli onkin vasta Vapun jälkeen. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen odottaa tasaista ja hyvätasoista sarjaa.

- A-lohko tulee saletisti oleen tasasempi kun kaks muuta. Niis on selkeet ennakkosuosikit mut meiltä löytyy monta kovaa jengiä joist mikä tahansa voi onnistuessaan nousta ykköseks. Lohkost löytyy myös monta todella mielenkiintosta vastustajaa.

- Klubi 04 ja Pallohonka ovat nuoria, taitavia jengejä, joiden vaarallisuus me nähtiin jo treenipeleissä. Nyt niil on viel käytös liiga-avut, joten molemmat on mukana kärkikahinoissa. Mikkelil on rutiinia Ykkösestä ja haluavat varmasti takas sinne. Granil ja Gnisul on myös koossa vahvat niput.

- Lopuilla voi olla edessä kova taistelu sarjapaikasta. Kiffen oli viime kaudella suurin yllättäjä. Nyt muutama kaveri on lähteny mut mustapaitoja on edelleen vaikee voittaa. City Stars pelaa nyt Kuusysin nimellä mut melkeen samoil kundeil. Viimeks hävittiin niille molemmat matsit. KTP pelaa kunnon ahtaajafutista mis ilmaseks ei anneta mitään. Stadilaisista LPS on vähän samoilla linjoilla - saarelaisten kans joutuu aina vääntään tosissaan. KäPa oli viime kaudel vaikeuksis mut nyt on uus koutsi puikoissa. Futura on ainakin mulle snadi arvoitus. Nousijat MPS ja Sudet on veikkauksis yleens heitetty putoojakanditaateiks mut ainakin Malmin mannet tulee saletisti vääntään loppuun saakka apinan raivolla.


110422 - Atlantis voittoon Kotkassa
Keke iski voittomaalin Kotkassa. Atlantis päätti perjantaina pre-seasonin harjoituspelit voitokkaasti, kun punapaidat kukistivat kevään viimeisessä treenipelissä KTP:n lukemin 0-1 (0-1).

Atlantis hallitsi avausjaksoa Karhulan keskuskentän keinonurmella, mutta isännät puolustivat tarkasti ja helsinkiläisten maalipaikat olivat kortilla. Kotkalaiset pyrkivät riistoihin ja nopeisiin vastaiskuihin, mutta suurempaa vaaraa niistä ei syntynyt. Punapaidat iskivät avausmaalin juuri ennen taukovihellystä, kun Samuel Chidi ohjasi tolppaan ja irtopallo kimposi Jivenci Malolo-Mukokosta verkkoon.

Toisella jaksolla KTP nosti karvaustaan ja onnistuikin kehittämään muutaman tekopaikan. Kertaalleen isännät saivat pallon ylärimaan, mutta verkkoon asti palloa ei onnistuttu survomaan. Atlantiksella oli myös omat tilanteensa. Kotkalaisten georgialaisveskari Zurab Talakhadze oli kuitenkin vahvassa vireessä, eikä enempää osumia Karhulassa enää nähty.


110421 - Osallistu Atlantis-kilpailuun - voita kausikortti!
Atlantis FC Kuka keksi Atlantiksen nimen? Mikä pelinumero on jäädytetty? Milloin Atlantis voitti Suomen cupin? Voit osallistua Atlantis-aiheiseen tietokilpailuun alla olevassa ikkunassa ja voittaa kausikortin kauden 2011 kotiotteluihin. Toimi nopeasti, sillä kisa päättyy perjantaina 6. toukokuuta.

110421 - Perjantaina Kotkaan
KTP Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen perjantaina, kun punapaidat matkaavat toisen kerran tänä keväänä Kotkaan perinneseura KTP:n vieraaksi. Ottelu Karhulan keinonurmella alkaa klo 16.00.

Atlantis vieraili helmikuussa Kotkassa Ruonalan hallissa, jolloin raitapaidat iskivät taululle 4-2 voittolukemat. Helsinkiläiset hakevatkin nyt innolla revanssia. Atlantiksen riveissä esiintyy perjantaina vielä muutama testipelaaja, joiden kohtalosta päätetään lopullisesti KTP-pelin jälkeen.


110419 - Atlantis ´00 pronssille Tuusulassa
Atlantis ´00 Tuusulassa Atlantiksen vuonna 2000-syntyneet tulevaisuuden pelimiehet sijoittuivat viikonloppuna kolmansiksi TuPS-turnauksen kilpasarjassa. Joukkueessa pelasivat Aaro, Benkku, Impton, Into, Jannu, Kibe, Mark, Oliver, Oula ja Roope. Lisäksi Benkku Helin nappasi voiton laukaisukisassa, kun pallo suhahti tutkaan 86 km/h.

110417 - Atlantiksen futiskoulu 6.-10.6.
Atlantis FC Atlantiksen futiskoulu pidetään tänä kesänä 6.-10. kesäkuuta Tapulin urheilupuistossa. Tarjolla on maanantaista perjantaihin pätevää oppia niin kokeneemmalle pelimiehelle kuin vasta-alkajalle. Futiskoulun hinta on 50 eur sisältäen opetuksen viitenä päivänä klo 10-12, Atlantiksen t-paidan sekä pikku yllätyksiä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon tai puh. 050-3170431 (Henrik Harvo).

110416 - Atlantis voittoon Salossa
Friday osui pilkulta. Atlantis kohtasi lauantaina Salon Palloilijat paikallisen urheilupuiston keinonurmella. Punapaitojen peli pyöri ajoittain varsin mukavasti, ja voitto matkasi Helsinkiin maalein 0-2 (0-1).

SalPa puolusti ensimmäiset puoli tuntia kurinalaisesti ja pyrki hakemaan nopeita vastaiskuja. Atlantiksen alakerta katkoi kuitenkin varmasti isäntien lähentelyt. 30. minuutilla Alan Arruda ja Iyam Friday rakensivat näyttävän sommitelman, joka päättyi Victor Solomonin iskemään avausmaaliin. Tämän jälkeen salolaisten taistelu hiipui. Friday viimeisteli 70. minuutilla pilkulta Atlantiksen toisen osuman, ja näin loppunumerot helsinkiläisille 0-2.


110415 - Lauantaina Saloon
SalPa Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat tiuhaan tahtiin, ja Turun moottoritie odottaa jälleen lauantaina, kun helsinkiläiset matkaavat Saloon SalPan vieraaksi. Ottelu urheilupuiston keinonurmella alkaa klo 13.00.

SalPa oli viime kaudella Kakkosen B-lohkossa toisena heti Ilveksen jälkeen. Salolaiset ovat nytkin lähdössä kauteen vahvalla ryhmällä, joten lauantain koitos tarjoaa Atlantikselle varmuudella kovan haasteen. Punapaidat esiintyivät keskiviikkona pirteästi Turussa, mutta toinen kova peli muutaman päivän sisään asettaa pelaajien kunnon puntariin.


110413 - Inter voittoon rankkarilla
Blaise pelasi vahvan pelin Atlantiksen alakerrassa. Inter ja Atlantis kävivät keskiviikkona tiukan väännön Turun urheilupuiston mainiolla yläkentällä. Turkulaiset veivät lopulta 1-0 (1-0) voiton Domagoj Abramovicin rankkarimaalilla, mutta punapaidat tarjosivat liigaryhmälle kelpo vastuksen.

Avausjakso mentiin hienokseltaan Interin komennossa. Atlantis pelasi kuitenkin kurinalaisesti, ja turkulaisten maalipaikat olivat vähissä. Punapaitojen vahva keskikenttä hyydytti tehokkaasti Interin pelinrakentelun ja pohjusti muutaman mainion vastaiskun, mutta loppuun saakka tilanteita ei onnistuttu viemään. Jakson ainoa maali nähtiin 40. minuutilla, kun Domagoj Abramovic rankaisi pilkulta Alimamy Jallohin käsivirheen.

Toisella jaksolla ote siirtyi selkeämmin isännille varsinkin, kun erotuomari Jouni Hyytiä 73. minuutilla näytti punakorttia Charles Isimemelle. Päätösminuutit Atlantis kuitenkin jahtasi tasoitusta, ja Eemeli Reponen sai 92. minuutilla venyä parhaimpaansa Inter-maalilla torjuessaan Bobo Bolan tykin. Näin loppunumerot Interille 1-0.


110412 - Keskiviikkona Turkuun
FC Inter Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat keskiviikkona, kun punapaidat matkustavat Turkuun FC Interin liigamiehistön vieraaksi. Ottelu alkaa urheilupuiston yläkentällä klo 18.15.

Inter valmistautuu parhaillaan 28.4. tapahtuvaan Veikkausliigan sarja-avaukseen. Päävalmentaja Job Dragtsma on mielissään harjoitusottelun järjestymisestä. - Atlantis-peli tulee hyvään saumaan, sillä meillä on pelaajia, joiden pelituntuma ei ole paras mahdollinen. Tämän lisäksi myös argentiinalaispelaajat tarvitsevat otteluita päästäkseen paremmin sisään kuvioihimme, Dragtsma kertoo Interin kotisivuilla.

Atlantis lähtee tosissaan haastamaan Interiä. Kippari Alan Arruda odottaa innolla keskiviikon koitosta. - Jokainen haluaa varmasti näyttää, että pystyy parempaan kuin lauantain TiPS-pelissä. Liigajoukkuetta vastaan pelaaminen tuo muutenkin aina lisää virtaa. Lisäksi saamme nyt mukaan Bolan ja Blaisen, jotka olivat viimeksi sivussa ja kokeneina pelaajina he ovat tärkeitä tällaisessa pelissä.


110410 - Mamy palaa Atlantikseen
Mamy palaa Atlantis-paitaan. Alimamy Jalloh (s. 1987) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen. Sierraleolaislähtöinen Jalloh pelasi Atlantis Akatemiassa 2006-7 ja tuolloin tilastoihin kertyi myös 8 ottelua Ykkösessä. Tämän jälkeen Mamy on esiintynyt SoVo:n, HIFK:n ja LoPa:n paidassa, ja nyt edessä on paluu Atlantiksen riveihin.

Atlantis-luotsi Mikko Lappalainen ottaa Jallohin mielellään ryhmäänsä. - Mamy on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Hän on ollut harjoituspeissä meidän parhaimmistoa, ja odotan Mamyn nousevan isoon rooliin joukkueessa tällä kaudella.


110409 - TiPS kuritti Atlantista
Eemeli Lohvansuu oli ohittamaton Atlantis-hyökkääjille. Tikkurilan Palloseura tarjosi lauantaina tylyä oppia Atlantikselle Tikkurilan urheilupuiston mainiolla keinonurmella. Isännät hyödynsivät paikkansa hyvällä prosentilla ja iskivät taululle tylyt lukemat 4-0 (3-0). Punapaitojen peli oli tuulisessa säässä vielä pahasti hakusessa, eikä palloa saatu TiPS-vahti Eemeli Lohvansuun selän taakse hyvistäkään paikoista. Tikkurilalaisten ykköstykki Nico Weckström viimeisteli kaksi ensimmäistä osumaa, kolmannen iski Onyema Uchechi ja päätösnumerot vaihtomies Liridon Islami.

110408 - Lauantaina vastassa TiPS
TiPS Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Tikkurilan urheilupuistossa isäntäjoukkue Tikkurilan Palloseuran. Ottelu alkaa klo 14.30.

TiPS nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen ja lähtee nyt nousijan innolla taistelemaan Kakkosen B-lohkoon. Vihreäpaitojen miehistössä pelaa useita Atlantiksenkin riveissä esiintyneitä pelimiehiä - kuten Ifi Ezenwafor, Petri Haapimaa, Liridon Islami, Eemeli Lohvansuu, Aki Miettinen ja Niko Weckström. Myös kakkosvalmentaja Ari Asukka on tuttu Atlantis Akatemian peräsimestä.

Atlantis on harjoitellut nyt viikon verran Mikko Lappalaisen johdolla, ja fiilis joukkueessa on korkealla. Punapaidat lähtevätkin lauantain taistoon voitto mielessä. Kilpailu pelipaikoista on kova varsinkin yläkerrassa, mikä tuo monelle pelaajalle kummasti lisää virtaa jalkoihin.


110405 - Leeville jatkosopimus
Leevi jatkaa Atlantiksen riveissä. Leevi Priha (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen. Priha pelasi viime kaudella Atlantis Akatamian riveissä ja esiintyi myös kahdeksan kertaa edustuksen paidassa Kakkosessa. Näistä tilastoihin kirjattiin kaksi maalia.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen odottaa mielenkiinnolla Prihan edityksiä alkavalla kaudella. - Poika on viel täys junnu ja joukkuepelin idea ihan hakusessa. Mut talven treenimatseis Leevi pysty ajoittain yllättävän kypsiin esityksiin. Jos Mikko saa pojan pelaamaan jengille, junnu voi yllättää viel monet kesällä.


110404 - Viking Line -yhteistyö jatkuu
Viking Line Abp Atlantis ja Viking Line ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta. Viking Line toimii näin jatkossakin Atlantis-joukkueiden omana varustamona ja yhtenä edustusjoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Luonnollisesti myös perinteinen kevään ulkomaanleiri sekä syksyn päättäjäisristeily tehdään jälleen punaisilla laivoilla.

110402 - Mikko Lappalainen uusi päävalmentaja
Mikko aloitti Atlantiksen päävalmentajana. Mikko Lappalainen on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan valmentajasopimuksen. Lappalainen toimii seuran edustusjoukkueen päävalmentajana apunaan Alain Didier-Six.

Mikko Lappalainen on aikaisemmin tehnyt pitkän ja menestyksekkään valmentajauran HIFK:ssa ja PK-35:ssä. Nyt valmentajavelho yrittää kääntää Atlantiksen kurssin uuteen nousuun. - Tartun innolla tähän haasteeseen. Atlantis on tavoitteellinen seura, joka on aikaisemminkin noussut aina Veikkausliigaan saakka. Meillä on myös koossa erittäin taitava joukkue. Hamme ryhmään vielä muutamaa vahvistusta, mutta luotan vahvasti joukkueen iskukykyyn ensi kaudella. Tulemme varmasti esittämään todella viihdyttävää futista.


110402 - Atlantis voittoon Karjaalla
Friday viimeisteli voitto-osuman Karjaalla. Atlantis kohtasi BK-46:n Karjaan mainiolla keinonurmella lauantaina. Punapaidat olivat pirteällä pelipäällä ja nappasivat voiton Helsinkiin maalein 0-1 (0-1).

Atlantis lähti ensimmäistä kertaa taistoon tuoreen päävalmentajansa Mikko Lappalaisen komennossa. Kuviot ja ryhmitykset oli pistetty uuteen uskoon, ja pelaajilla oli kova into esittää uudelle luotsille osaamistaan. Peli kulkikin helsinkiläisten komennossa molemmilla jaksoilla. Hyökkäyspelistä puuttui vielä viimeinen terävyys, mutta maalipaikkoja luotiin kohtuullisen mukavasti. Viimeistelyssä onnnistuttiin kuitenkin vaan kertaalleen, kun Iyam Friday 35. minuutilla kiersi karjaalisten maalivahdin Cesar Cruzin ja sijoitti pallon verkkoon. Näin Lappalaisen päävalmentajakausi alkoi heti voitokkaasti.


110401 - Lauantaina Karjaalle
BK-46 Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen lauantaina, kun helsinkiläiset matkustavat Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15.00.

BK-46 ja Atlantis kohtasivat myös viime keväänä juuri ennen sarja-avausta. Tuolloin koitos päättyi tasanumeroihin 1-1. Nyt Karjaalla on koossa viimekautista vahvempi nippu, ja sunnuntaina joukkue laittoi Ykkösen ennakkosuosikin FC Lahden tiukoille Suomen cupissa. Lahtelaiset selvisivät lopulta jatkoon niukalla 0-1 vierasvoitolla.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)