Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2011

110330 - Akatemia taipui Somerolle
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia kohtasi keskiviikkona Eerikkilässä Kolmosen kärkiryhmiin kuuluvan Someron Voiman. Edustuksen nuorisokaartilla vahvistettu Akatemia-joukkue tarjosi varsinkin avausjaksolla kelpo vastuksen Someron kokeneille pelimiehille, mutta toisella jaksolla SoVo ratkasi koitoksen edukseen. Loppunumerot olivat isännille 5-2 (1-0). Helsinkiläisten molemmat osumat viimeisteli Valon Bajrami, joista jälkimmäisen pilkulta.

110329 - Reilu kuukausi sarja-avaukseen
Tenkanen miettii jo sarja-avausta. Atlantiksen sarjakausi käynnistyy reilun kuukauden päästä, kun punapaidat matkaavat 3. toukokuuta Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi. Ennen tätä ohjelmassa on vielä viisi harjoituspeliä: 2.4. Karjaalla BK-46, 9.4. Tikkurilassa TiPS, 13.4. Turussa FC Inter, 16.4. Salossa SalPa sekä 20.4. Tallinnassa Nomme Kalju.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on kohtuullisen tyytyväinen joukkueeseensa kuukausi ennen sarja-avausta. - Meillä on jengissä valtavasti taitoa ja hyviä yksilöitä. Joukkuepelikin näyttäis vähitellen olevan löytymässä, mutta vielä on kuvioissa hiomista. Haemme ryhmään vielä toista maalivahtia, yhtä-kahta puolustajaa sekä vähän lisää kokemusta valmennuspuolelle. Sen jälkeen olemme valmiita haastamaan Gnisun sarja-avauksessa.


110326 - Pallohonka voittoon Tapiolassa
Bola viimeisteli Atlantiksen ainokaisen. Pallohonka ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan harjoituspelin lauantaina Tapiolan hallissa. Tiukka koitos päättyi lopulta isäntien voittoon lukemin 2-1 (1-0).

Pallohonka aloitti sähäkästi, karvasi pallon punapaidoilta ja Yaghoubi iski pelivälineen Olavi Hetemäen selän taakse jo 30 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen ote siirtyi punapaidoille. Iyam Fridayn johdolla Atlantis haki rajusti tasoitusta, mutta vasta 62. minuutilla Bobo Bola puski pallon isäntien verkkoon. Pallohonka tuli kuitenkin uudelleen, ja Yaghoubi viimeisteli toisen osumansa pilkulta 74. minuutilla. Enempää maaleja Tapiolassa ei enää nähty.


110325 - Lauantaina vastassa Pallohonka
FC Honka Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat lauantaina, kun punapaidat matkustavat Tapiolaan Pallohongan vieraaksi. Koitos Tapiolan hallissa alkaa klo 13.00.

Pallohonka on Hongan reservimiehistö, jonka riveissä pelaa koko joukko nuoria tulevaisuuden pelimiehiä. Atlantis kohtasi Pallohongan helmikuussa Talissa, ja tuolloin päädyttiin tasanumeroihin 2-2. Nyt yritetään uudemman kerran selvittää joukkueiden paremmuutta.


110324 - Kausikortit myynnissä
Kausikortti 2011 Atlantiksen tämänvuotiset kausikortit ovat nyt myynnissä. Kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn kauden jokaiseen 13 kotiotteluun - ja hinta ainoastaan 20 eur. Voit hankkia omasi kotiotteluiden lipunmyyntipisteistä tai ennakkoon Atlantiksen toimistolta (toimisto@atlantisfc.fi).

110323 - Tino Kinnunen aloitti markkinointipäällikkönä
Tino aloitti Atlantiksen markkinointipäällikkönä. Tino Kinnunen (s. 1987) on aloittanut Atlantiksen markkinointipäällikönä 15.3. alkaen. Tino toimii tehtävässä päätoimisena, ja toimenkuva käsittää ensisijaisesti yritysyhteistyön laajentamisen ja monipuolistamisen sekä edustusjoukkueen ottelutapahtumien kehittämisen ja markkinoinnin. Viimeksi hän on toiminut Suomen Monetan myyntitiimissä.

110322 - Atlantis voittoon Hyvinkäällä
Leevi ampui punapaitojen molemmat osumat Hyvinkäällä. HyPS ja Atlantis kohtasivat tiistaina harjoitusottelussa Hyvinkään Villa Parkilla. Punapaidat ratkaisivat koitoksen edukseen toisella jaksolla, ja loppunumerot olivat vieraille 1-2 (0-0).

HyPS tarjosi varsinkin avausjaksolla kelpo vastuksen. Isäntien tiivis puolustus piti helsinkiläisten lähentelyt kurissa, ja Peter Sampo rakenteli vielä muutaman mainion maalipaikankin. Osumia ei kuitenkaan kummassakaan päässä nähty, ja näin tauolle tasalukemissa 0-0.

Toisella jaksolla hyvinkääläiset alkoivat väsyä. Helsinkiläiset esittivät muutaman näyttävän hyökkäyskuvion, joista Leevi Priha viimeisteli kaksi komeaa osumaa - 49. minuutilla kanuuna oikeaan yläkulmaan ja 71. minuutilla hallittu nosto maalivahdin yli. HyPS kavensi 84. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta lisäosumia Villa Parkilla ei enää nähty.


110321 - Tiistaina Hyvinkäälle
HyPS Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen tiistaina, kun punapaidat matkustavat Hyvinkään Villa Parkille paikallisen Palloseuran vieraaksi. Ottelu Villa Parkin keinonurmella alkaa klo 19.30.

Vuonna 1947 perustettu HyPS on perinteikäs seura, joka nykyisin on yksi Suomen suurimpia junioriseuroja. Seuran edustusjoukkue pelasi pitkään Kakkosessa, mutta aloittaa nyt toisen perättäisen kautensa Kolmosessa.

Atlantis lähtee Hyvinkäälle iskukykyisellä ryhmällä. Sopimuspelaajista poissa on ainoastaan kotimaassaan vieraileva Blaise Mbemba. Lisäksi mukana on joukko näytillä olevia testipelaajia.


110320 - Nollanollille hopeaa Talviliigassa
Atlantis ´00:n hopeajoukkue Atlantiksen ´00-poikien joukkue nappasi hopeaa päättyneessä Talviliigassa. Talviliiga on KäPan ja PK-35:n yhteinen talvisarja pääkaupunkiseudun juniorijoukkueille. Kovatasoisessa sarjassa oli tällä kertaa mukana 27 joukkuetta. Atlantis-joukkueessa pelasivat Aaro, Oliver, Mark, Impton, Kibe, Roope, Joonas, Benkku, Jannu, Into ja Oula.

110319 - Akatemialle kovaa oppia
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia sai kokea kovaa oppia lauantaina, kun beibit kohtasivat lumisella Pallokentän seiskakentällä PK-35:n kakkosjoukkueen. Punamustat olivat tällä kertaa kaikessa edellä ja latoivat taululle tylyt loppunumerot 9-0.

Atlantis Akatemia pelaa kevätkierroksella A-poikien Kakkosen ykköslohkossa, jossa muut joukkueet ovat BK-46, EBK, GrIFK/2, Honka/Magic, LoPa, NuPS, SAPA, ToTe ja ViTa. Atlantis-beibien tavoitteena on saavuttaa Ykkösen sarjapaikka kaudelle 2012.


110317 - Bobo Bola jatkaa Atlantiksessa
Bola jatkaa Atlantiksen paidassa. Atlantiksen viime kauden ykköstykki Bobo Bola (s. 1985) nähdään punapaidassa myös alkavalla kaudella. Bola allekirjoitti jatkosopimuksen jo viime syksynä, ja hän liittyi harjoitusvahvuuteen tällä viikolla.

Ruandalaislähtöinen Bobo Bola pelasi pitkään Ruotsissa ennen viimekesäistä siirtoaan Atlantikseen. Miehen meriittilistalta löytyy mm. 26 ottelua Superettanissa ja 6 maaottelua Ruandan paidassa. Viime kaudella Bola esiintyi Atlantiksen riveissä 11 ottelussa, ja maalisarakkeeseen kirjattiin myös 11 osumaa.

Bobo Bola palasi innolla Atlantiksen harjoituksiin. - Viihdyin täällä hyvin viime syksynä ja palaan mielelläni takaisin. Haluan päästä taas huippukuntoon. Silloin voisi myös ovi maajoukkueeseen jälleen aueta.


110315 - Cup-taival katkesi alkuunsa
Edu ampui Atlantiksen ainokaisen. Atlantiksen cup-taival katkesi alkuunsa, kun helsinkiläiset kohtasivat FC Kuusysin tiistaina Vierumäen keinonurmella. Lahtelaiset nappasivat jatkopaikan maalein 2-1 (1-1).

Kuusysi aloitti vahvasti, mutta vähitellen myös Atlantis heräsi peliin mukaan. Punapaidat iskivät myös johtomaalin 32. minuutilla, kun Jesse Martin keskitti vasemmalta ja Edu Anyamkyegh jatkoi varmasti alakulmaan. Tämän jälkeen Atlantiksen ote vahvistui, mutta vain kuusi minuuttia myöhemmin lahtelaiset katkaisivat punapaitojen pyörityksen ja Jens Tanskanen viimeisteli nopeasta vastaiskusta tasoituksen.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Kuusysi kuitenkin käytti tilaisuutensa paremmin, ja Tanskanen puski 55. minuutilla pallon toistamiseen Olavi Hetemäen selän taakse. Näin lahtelaiset jatkavat cupin 5. kierrokselle, jossa vastaan asettuu FC Hämeenlinna. Vuoden 2001 cup-mestari Atlantis sen sijaan saa keskittyä jatkossa sarjapeleihin.


110314 - Tiistaina vastassa Kuusysi
Kuusysi Atlantis kohtaa tiistaina Suomen cupin 4. kierroksella FC Kuusysin. Cup-koitos pelataan Vierumäen keinonurmella klo 18.30.

Perinneseura FC Kuusysi palaa tänä vuonna jälleen mukaan miesten sarjoihin. Vielä viime kaudella lahtelaisryhmä pelasi City Starsin nimellä, mutta nyt nimi ja värit ovat tutut suomifutiksen historiasta. Alkavalla kaudella FC Kuusysi pelaa Atlantiksen tavoin Kakkosen A-lohkossa.


110313 - Appelsiini kevään hedelmä
Appelsiini Appelsiini (Citrus sinensis) on sitruspuihin kuuluva ainavihreä pieni puu. Samaa nimeä käytetään sen mehukkaasta hedelmästä. Appelsiini lienee pomelon ja mandariinin risteytys. Tämä kevään herkku on erinomainen C-vitamiinin lähde, josta myös atlantislaiset ovat viime viikkoina päässeet nauttimaan.

110312 - HerTo koulutti Akatemiaa
Leevi osui Akatemian pelissä. Atlantis Akatemia sai tuta kovaa oppia lauantaina, kun Akatemia-beibit kohtasivat Talin hallissa Herttoniemen Toverit. HerTo näytti jo avausjaksolla miesten ja poikien eron ja latoi taukonumeroiksi 0-5. Toinen jakso pelattiin tasaisemmin, ja näin taululla 90 minuutin jälkeen lukemat 2-7. Punapaitojen lohdutusosumat ampuivat Leevi Priha ja Adam Gulek.

110306 - Arrudalle jatkosopimus
Arruda jatkaa Atlantiksen paidassa. Atlantis-miehistö sai sunnuntaina tervetulleen vahvistuksen, kun joukkueen kippari Alan Arruda (s. 1981) piirsi nimensä jatkosopimukseen. Arrudan sopimus ulottuu kauden 2011 loppuun.

Brasiliassa syntynyt Arruda pelasi ennen Suomeen tuloaan Viron Meistriliigassa 93 ottelua. Nyt alkamassa on toinen kausi Atlantiksen paidassa. Viime kaudella Arruda valittiin Atlantiksen Vuoden pelaajaksi.

Arruda viihtyy Suomessa erinomaisesti. - Suomi on upea maa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja olen viihtynyt perheeni kanssa täällä todella hyvin. Talvet ovat minulle hiukan liian kylmiä, mutta kesällä täällä on mahtavaa.

- Uskon myös vahvasti Atlantiksen mahdollisuuksiin ensi kaudella. Meillä on joukkueessa paljon hyviä pelaajia sekä monta lahjakasta nuorta. On enää pienistä asioista kiinni, että pelimme lähtee kulkemaan.


110305 - Viikkarit vei paikallisväännön
Olavi esiintyi jälleen varmasti Atlantiksen maalilla. Atlantis ja Viikingit kävivät vauhdikkaan koitoksen Talin hallissa lauantaina. Viikingit oli viimeistelyssä astetta terävämpi ja nappasi voiton Vuosaareen maalein 2-0 (2-0).

Avausjakso oli vauhdikasta vääntöä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Atlantis pyöritti palloa ajoittain mukavasti, mutta viimeistely oli kovin tehotonta. Viikkarit sen sijaan iski terävämmin. Ensin 30. minuutilla Kalle Sotki puski Juri Kinnusen nappikeskityksestä pallon Olavi Hetemäen selän taakse. Kymmenen minuuttia myöhemmin Izu Aniche kaatoi Viikkari-hyökkääjän, ja Ville Salmikivi viimeiseli pilkulta vuosaarelaisten toisen osuman. Toisella jaksolla pelin tempo hiipui. Kummallakin oli vielä paikkoja lisäosumiin, mutta enempää maaleja Talissa ei tällä kertaa nähty.


110304 - Lauantaina vastassa Viikingit
FC Viikingit Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat lauantaina, kun punapaidat kohtaavat rakkaan paikallisvastustajan FC Viikingit. Taisto idän jättiläisten kanssa alkaa Talin futispyhätössä klo 14.30.

Viikingit on useamman vuoden ollut Ykkösen ehdottomia kärkinippuja, ja vahvalla ryhmällä itä-helsinkiläiset ovat lähdössä alkavaankin kauteen. Joukkueen uusi valmennuskaksikko Ilkka Jäntti - Pasi Solehmainen haluaa varmasti luotsata miehistönsä jälleen mukaan nousukahinoihin.

Atlantis pääsee lauantain koitokseen iskukykyisellä kokoonpanolla. Muutama pelimies on sivussa pikkuvammojen takia, mutta punapaidat lähtevät tosissaan haastamaan idän jättiläisiä.


110302 - Blaise jatkaa Atlantiksessa
Blaise jatkaa Atlantiksen paidassa. Atlantiksen viime kauden luottopuolustaja Blaise Mbemba (s. 1983) nähdään punapaidassa myös alkavalla kaudella. Mbemba allekirjoitti jatkosopimuksen jo viime syksynä, ja hän liittyi harjoitusvahvuuteen tällä viikolla.

Kongolaislähtöinen Blaise Mbemba pelasi pitkään Ruotsissa ennen viimekesäistä siirtoaan Atlantikseen. Miehen meriittilistalta löytyy mm. 103 ottelua Superettanissa ja 2 UEFA-cupissa. Viime kaudella Blaise esiintyi Atlantiksen riveissä 13 ottelussa.

Blaise Mbemba palasi innolla Atlantiksen harjoituksiin. - Viihdyin täällä hyvin viime syksynä ja palaan mielelläni takaisin. Harjoittelemme kovaa, joten olemme varmasti kunnossa, kun kausi alkaa. Jos saamme vielä lisää kurinalaisuutta peliimme, tulemme varmasti pärjäämään ensi kesänä.


110301 - Aminille jatkosopimus
Amin jatkaa Atlantiksen paidassa. Amin Mekhane (s. 1992) on allekirjoittanut kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Atlantis Akatemian kasvatti on kevään treenipeleissä saanut runsaasti vastuuta myös edustuksen otteluissa, ja Amin aikookin ensi kesänä tapella tiukasti peliminuuteista miesten koitoksissakin.

Atlantis-luotsi Alain Didier-Six on ollut tyytyväinen Mekhanen esityksiin treenimatseissa. - Poika on vielä nuori ja tekee virheitä, mutta hän on todella tunnollinen harjoittelija ja halukas oppimaan. On hienoa, että Akatemiasta voidaan nostaa Aminin kaltaisia poikia edustuksen rinkiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)