Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2011

110227 - Tasapeli Talissa
Mamy ampui punapaitojen toisen osuman. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Malmin Palloseura kävivät vauhdikkaan taiston Talin hallissa sunnuntaina. Edellispäivän cupin peli painoi varmasti malmilaisten jaloissa, mutta hyvällä asenteella keltapaidat taistelivat. Atlantis esitti varsinkin avausjaksolla pirteää hyökkäyspeliä, mutta tehot olivat vielä hukassa. Kun punapaidoille maalinteko ei maistunut, MPS iski avausmaalin kulmasta 30. minuutilla. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle. Toiselle jaksolle Atlantis tuli vahvasti ja kippari Alan Arruda tykitti 20 metristä pallon voimalla verkkoon. Malmilaiset kuitenkin kuittasivat vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Ikenna Ikegwuonu jätti Izu Anichen kakkoseksi ja survoi pallon Olavi Hetemäen selän taakse. Loppunumerot 2-2 puski kulmasta Alimamy Jalloh kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

110225 - Sunnuntaina vastassa MPS
MPS Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat Malmin Palloseuran. Paikalliskoitos alkaa Talin futispyhätössä klo 14.30.

MPS voitti viime kaudella oman lohkonsa Kolmosessa ja nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Keltapaitojen riveissä nähdään useita tuttuja pelimiehiä - mm. Atlantiksen entinen hyökkääjäjärkäle Vesa Kosonen.


110223 - Akatemia aloittaa harjoituspelit
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian kevään ensimmäinen treenimatsi pelataan Talin hallissa sunnuntaina 12.3. klo 14.30, jolloin Atlantis-beibit kohtaavat Kolmosen kärkiryhmiin kuuluvan Herttoniemen Toverit.

Akatemian harjoitusrinkiin haetaan vielä 2-4 motivoitunutta 1992-95 syntynyttä tulevaisuuden pelimiestä. Akatemia harjoittelee hyvissä olosuhteissa 4-5 kertaa viikossa tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa. Parhaat Akatemia-beibit osallistuvat säännöllisesti edustusmiehistön harjoituksiin. Lisätietoja Akatemian toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Petri Kiviranta (puh. 0440-558801).


110222 - Hannu & Pekka jatkaa yhteistyökumppanina
Fysikaalinen hoitolaitos Hannu & Pekka Fysikaalinen hoitolaitos Hannu & Pekka vastaa tänäkin vuonna Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian fysioterapiasta. Atlantis-pelaajien lihasvammojen hoito ja kuntoutus tapahtuu näin jatkossakin Hannu & Pekan ammattilaisten hellässä hoivassa.

110221 - Sunny jatkaa valmennusryhmässä
Sunny Sunny Akintmehin jatkaa Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian valmennusryhmässä teknisen johtajan tittelillä. Sunny osallistuu myös harjoitusten vetämiseen, ja hänen vastuulla ovat erityisesti pelaajien fyysinen valmennus sekä yksilöharjoittelu.

Sunny Akintmehin on toiminut pitkään valmentajana Tanoke- ja Proskills -organisaatioissa. Hymyilevä kiduttaja on ennestään tuttu myös monelle Atlantis-pelurille. Pelaajat arvostavat Sunnyn harjoituksia, joissa vaatimustaso on tunnetusti aina korkealla.


110220 - Olavi Hetemäki uusi sopimuspelaaja
Olavi siirtyy Atlantiksen riveihin. Olavi Hetemäki (s. 1991) on allekirjoittanut kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Maalivahtilupaus on esiintynyt pirteästi talven harjoituspeleissä ja lähtee nyt taistelemaan peliminuuteista myös kesällä.

Hetemäki on FC Espoon ja GrIFK:n kasvatti, jonka isoveli Panu torjui aikoinaan Atlantis Akatemian maalilla. Olavi aikoo nyt napata pelipaikan punapaitojen edustusmiehistön tolppien välistä.


110219 - KTP voittoon Ruonalassa
Arruda ampui punapaitojen avausmaalin. Atlantiksen harjoituspelien tappioputki sai jatkoa, kun KTP kukisti punapaidat Ruonalan hallissa lauantaina maalein 4-2 (1-1). Helsinkiläiset pyörittivät peliä ajoittain mukavastikin, mutta kotkalaisten nopeat vastaiskut ja vahvat erikoistilanteet olivat myrkkyä punaisten alakerralle. Atlantiksen maaleista vastasivat Alan Arruda (rp.) ja Victor Solomon. KTP:n osumat kirjattiin Peltolalle, Kuikalle ja Ruuskaselle (2 kpl).

110218 - Lauantaina Kotkaan
KTP Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jälleen lauantaina, kun punapaidat matkaavat Kotkaan perinneseura KTP:n vieraaksi. Ottelu Ruonalan hallissa alkaa klo 19.00.

Vuonna 1927 perustettu KTP on perinteikäs seura, jonka meriittilistalta löytyy mm. kaksi Suomen mestaruutta ja neljä Suomen cupin voittoa. Viime vuodet KTP on ollut Kotkan kakkosseura, kun Ykkösessä pelannut KooTeePee on paistatellut kotkalaisen futiksen lipunkantajana. KTP nousi kuitenkin tälle kaudelle Kakkosen A-lohkoon, ja raitapaitojen kannattajat haaveilevat jo KooTeePeen haastamisesta lähivuosina.


110217 - Valio jatkaa yhteistyökumppanina
Valio Oy Atlantiksen ja Valion pitkäaikainen yhteistyö jatkuu myös kuluvana vuonna, ja yhtiö on jatkossakin yksi seuran merkittävimpiä yhteistyökumppaneita. Valio on suomalaisten maidontuottajien omistama yritys, joka turvaa maidontuotannon ja maaseudun elinkelpoisuuden Suomessa valmistamalla maidosta monia maukkaita ja terveyttä edistäviä tuotteita.

110216 - Nomme Kalju vielä liian kova vastus
Arruda ampui punapaitojen ainokaisen. Virolaismiehistö Nomme Kalju oli vielä liian kova vastus Atlantikselle, kun joukkueet kohtasivat keskiviikkona Talin hallissa. Punapaidat pysyivät varsinkin avausjaksolla hyvin vauhdissa mukana, mutta virolaishyökkäykset olivat jatkuvasti astetta vaarallisempia kuin isäntien.

Nomme Kalju sai otteluun unelma-alun, kun Atlantis-puolustus joutui rikkomaan ja Juri Jevdokimov viimeisteli jo 3. minuutilla pilkulta tilanteeksi 0-1. Tämän jälkeen isännät heräsivät mukaan taistoon, ja Talissa nähtiin vauhdikasta peliä. Vieraiden japanilaisvahvistus Hidetoshi Wakui pääsi kuitenkin 30. minuutilla iskemään vieraiden toisen osuman, ja näin tauolle mentiin numeroissa 0-2.

Toisella jaksolla Atlantiksen vauhti alkoi hiipua. Japanilaishurrikaani Wakui sen sijaan jaksoi raataa - ensin 81. minuutilla pilkulta virolaisten kolmas osuma ja vain minuuttia myöhemmin neljäs. Alan Arruda toi 87. minuutilla hiukan lohtua isännille, kun brassi sijoitti pilkulta loppunumeroiksi 1-4.

Atlantis saa mahdollisuuden revanssiin huhtikuussa, kun helsinkiläiset matkustavat Viroon Nomme Kaljun vieraaksi. Ottelu pelataan Tallinnassa 20.4.


110215 - Keskiviikkona vastassa Nomme Kalju
Nomme Kalju Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Nomme Kalju saapuu Virosta punapaitojen vieraaksi. Koitos Talin futispyhätössä alkaa klo 13.15.

Nomme Kalju sijoittui viime kaudella Viron Meistriliigassa neljänneksi ja osallistuu tänä kesänä UEFA:n Eurooppaliigan karsintakierrokselle. Joukkueessa pelaa mm. suomalainen Kaarlo Rantanen sekä muutama vuosi sitten Hakan paidassa esiintynyt Sergei Terehhov.


110214 - Suomen cupissa vastassa FC Kuusysi
Suomen cup Atlantis aloittaa Suomen cupin tiistaina 15. maaliskuuta, jolloin punapaidat matkaavat perinteikkään FC Kuusysin vieraaksi. Cupin 4. kierroksen koitos käydään Vierumäen lämmitettävällä keinonurmella klo 18.30.

FC Kuusysi pelaa Atlantiksen tavoin Kakkosen A-lohkossa. Vielä viime kaudella joukkue esiintyi City Starsin nimellä. Tuolloin lahtelaiset kukistivat Atlantiksen kahdesti, joten helsinkiläisille on nyt tarjolla revanssin paikka.


110214 - Sarjaohjelma julkistettiin
Kakkonen Kakkosen A-lohkon sarjaohjelma julkistettiin maanantaina. Atlantis kohtaa sarja-avauksessa IF Gnistanin, kun punapaidat vierailevat Oulunkylässä 2. toukokuuta. Päätöskierros pelataan 1. lokakuuta, jolloin FC Kuusysi saapuu Bollikselle. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Edustus-valikosta.

110212 - Tasapeli Talissa
Friday ampui punapaitojen toisen osuman. Atlantis ja Pallohonka kävivät tasaisen taiston Talin hallissa sunnuntaina. Punapaidat menivät kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla Pallohonka onnistui kuittaamaan. Näin loppunumerot Talissa 2-2 (0-0).

Pallohonka aloitti nuoruuden innolla pirteästi, mutta vähitellen Atlantis sai otetta pelistä. Charles Isimeme ja Iyam Friday ottivat keskikentän haltuunsa, ja paine siirtyi espoolaisten päätyyn. Maaleja avausjaksolla ei kuitenkaan nähty.

Atlantis aloitti toisen jakson pirteästi. Leevi Priha nappasi espoolaisten harhasyötön ja karkasi läpiajoon. Leevi kiersi varmasti maalivahti Atte Rannan ja sijoitti pallon verkkoon. Pallohonka kuitenkin kuittasi nopealla vastaiskulla, jonka Jesse Ahonen päätti tuloksekkaasti. Punapaidat karkasivat toistamiseen johtoon, kun 81. minuutilla Iyam Friday nosti pallon yli Rannan. Atlantis-pelureiden odotellessa jo päätösvihellystä Pallohonka pääsi vielä kerran vastaiskuun ja 2-2.


110211 - Lauantaina vastassa Pallohonka
FC Honka Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat lauantaina, kun Pallohonka saapuu Taliin punapaitojen vieraaksi. Koitos Talin futispyhätössä alkaa klo 14.30.

Pallohonka on Hongan reservimiehistö, jonka riveissä on koko joukko nuoria tulevaisuuden pelimiehiä. Taitava ryhmä on esittänyt lupaavia otteita talven treenipeleissä. Kun Atlantiksen nipustakin löytyy rutkasti taitoa, Talissa on lauantaina luvassa viihdyttävä futistapahtuma.


110210 - Keken viimeinen taisto
Keke yrittää vielä kerran paluuta futisviheriöille. Jivenci Malolo-Mukoko (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikentän työmyyrä yrittää vielä kerran paluuta futisviheriöille.

Malolo-Mukoko on FinnPan ja Mikkelin Kissojen kasvatti, joka nousi jo 16-vuotiaana MiKin edustusmiehistöön. Lahjakas juniori kuului aikoinaan Jyrki Heliskosken maajoukkuerinkiin. MiKin paidassa Kekellä on kokemusta myös Kakkosen peleistä. Helsinkiin paluun jälkeen suurkaupungin syke vei kuitenkin pojan mennessään, ja ruohoakin löytyi enää vain asematunnelista.

Keke palasi viime talvena monen vuoden tauon jälkeen futiksen pariin. Pirteät esitykset toivat sopimuksen Atlantiksen kanssa. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä maaliskuussa miestä ei harjoituksissa enää näkynyt.

Kaksi kuukautta sitten Keke ilmestyi Atlantiksen avoimiin harjoituksiin. - Vieläkö pääsee mukaan?, mies kysyi kainosti. Nyt elämä hymyilee - työpaikka, tyttöystävä ja futis. Toivottavasti poika jaksaa.

Keke itse odottaa innolla tulevaa sarjakautta. - Halusin yrittää vielä kerran, ja olen todella kiitollinen että Atlantis tarjosi siihen mahdollisuuden. Meillä on koossa tosi hyvä jengi ja on hienoa päästä mukaan tähän ryhmään.


110209 - Viki jatkaa huoltajana
Viki jatkaa edustuksen taustaryhmässä. Viktor Koshevoy jatkaa Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian taustaryhmässä huoltajan tittelillä. Kellontarkka entisen neuvostoarmeijan kasvatti vastaa jatkossakin joukkueiden varustehuollosta, joten liivit, pallot, pullot ja muu harjoitusrekvisiitta ovat varmasti viivasuorassa ojennuksessa kentän laidalla. Treeniliivit pestään säännöllisesti kerran viikossa, ja pelipaidat odottavat otteluissa pelaajia omilla paikoillaan. Joukkueen tärkein mies.

110207 - Keslog jatkaa yhteistyökumppanina
Keslog Oy Atlantiksen yhteistyö Keslog Oy:n kanssa jatkuu myös kuluvana vuonna, ja yhtiö on jatkossakin yksi seuran pääyhteistyökumppaneita. Keslog on Keskon tytäryhtiö, joka tuottaa logistiikkapalveluita ensijaisesti Kesko-konsernin toimialayhtiöille.

110206 - Hämeenlinna nousi lopussa voittoon
Edu ampui Atlantiksen ainokaisen Hämeenlinnassa. FC Hämeenlinna ja Atlantis kävivät vauhdikkaan taiston Pullerin hallissa sunnuntaina. Punapaidat pysyivät pitkään mukana vauhdissa, mutta lopussa isännät ratkaisivat koitoksen edukseen. Päätösnumerot Hämeenlinnalle 3-1 (0-0).

Avausjakso oli vauhdikasta ja hyvätasoista vääntöä. Isännät aloittivat terävästi, mutta Atlantis pääsi pian mukaan peliin. Tasaisella jaksolla molemmilla oli muutama maalipaikka, mutta tauolle mentiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Atlantis aloitti toisen jakson pirteästi. Näyttävä hyökkäyskuvio tuotti tulosta 48. minuutilla. Bobo Bola jätti kantapäällä Leevi Prihalle, joka ampui kohti takakulmaa ja Edu Anyamkyegh liukui pallon verkkoon. Tämän jälkeen isännät saivat vähitellen otetta pelistä, ja vain Olavi Hetemäen muutama mainio venytys esti tasoituksen. Lopulta 68. minuutilla Hämeenlinnan Aaro Forss ohjasi tolppaan ja Mikko Kalervo jatkoi paluupallon verkkoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin isännät iskivät kaksi nopeaa osumaa. Ensin J-P Tuomenoja ohjasi pallon Hetemäen selän taakse ja pari minuuttia myöhemmin asialla oli Forss. Loppuminuutit punapaidat hakivat vielä kavennusta, mutta enempää osumia ei enää nähty.


110204 - Sunnuntaina Hämeenlinnaan
FC Hämeenlinna Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat sunnuntaina, kun punapaidat matkustavat FC Hämeenlinnan vieraaksi. Koitos paikallisella Pullerin hallilla alkaa klo 14.00.

FC Hämeenlinna on perinteinen Ykkösen joukkue, joka varsinkin omalla Kaurialan stadionillaan on aina vaikea vastus kenelle tahansa. Hämeenlinnan ensi kauden joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa, ja viime viikonloppuna valkopaidat möyhensivät harjoituspelissä Hyvinkään Palloseuran maalein 4-0. Nyt on Atlantiksen vuoro haastaa Pullerin hallin valtiaat.


110203 - Edulle jatkosopimus
Edu jatkaa Atlantis-paidassa. Edward Anyamkyegh (s. 1978) on tehnyt Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan jatkosopimuksen. Viime kaudella Edu raatoi punapaidassa 24 ottelua, joista tuloksena kuusi maalia. Kokeneen hyökkääjän meriittilistalta löytyy kovia seuroja: Julius Berger (Nigerian pääsarja), FC Seriff (Moldovan pääsarja) sekä Karpaty Lviv (Ukrainan pääsarja). Pitkään Suomessa asunut Anyamkyegh on täällä pelannut mm. KuPS:n Veikkausliiga-miehistössä, missä tilastoihin kertyi 26 ottelua ja 4 maalia. Aikoinaan mies on pelannut myös yhden Nigerian A-maaottelun.

Anyamkyegh palasi viime kaudella pelikentille puolentoista vuoden tauon jälkeen. - Nautin yhä pelaamisesta ja kunhan saan itseni jälleen täyteen iskuun, olen varma että pystyn vielä ampumaan maaleja Kakkosessa. Atlantis on auttanut minua paljon, ja haluan omalla panoksellani auttaa seuraa menestymään.


110201 - Akatemia hakee pelimiehiä - lauantaina avoimet harjoitukset
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian ryhmään haetaan vielä 3-5 motivoitunutta 1992-95 syntynyttä tulevaisuuden pelimiestä. Akatemia harjoittelee hyvissä olosuhteissa 4-5 kertaa viikossa tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa. Parhaat Akatemia-beibit osallistuvat säännöllisesti edustusmiehistön harjoituksiin.

Atlantis Akatemia järjestää avoimet harjoitukset ensi lauantaina klo 12.30 Myllypuron Pallomyllyssä. Uudet yrittäjät oavt tervetulleita esittelemään osaamistaan. Lisätietoja Akatemian toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Petri Kiviranta (puh. 0440-558801).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)