Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2011

110130 - Klubi ratkaisi avausjaksolla
Sampha ampui punapaitojen ainokaisen. Kuva: Juhani Järvenpää. Klubi 04 iski sunnuntaina vajaassa puolessa tunnissa Talin hallin tulostaululle 3-0 lukemat, eikä Atlantis tästä tyrmäyksestä enää noussut. Punapaidat pyörittivät peliä varsinkin toisella jaksolla ajoittain varsin mukavasti, mutta maalinteko oli tällä kertaa kovin vaikeaa. Nollanelonen sen sijaan käytti Atlantiksen alakerran hapuilut armotta hyväksi. Mbaye Kandji karkasi 14. minuutilla vasemmalta läpi ja iski tilanteeksi 1-0. Viisi minuuttia myöhemmin takatolpalle vapaaksi unohdettu Kevin Mombilo vei Klubin jo 2-0 johtoon. Henri Lassila viimeisteli 26. minuutilla taukonumerot 3-0. Toisella jaksolla Atlantis haki kavennusta, mutta vasta 77. minuutilla Sampha Kamara upotti pilkulta pallon Klubin verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin Kandji kuitenkin kuittasi punapaitojen alakerran lahjasta loppunumeroiksi 4-1.

110129 - Sarjaohjelma valmistuu
Kakkonen Kakkosen A-lohkon seurat kokoontuivat lauantaina Vantaalle valmistelemaan tulevan kauden kuvioita sekä hiomaan kesän sarjaohjelmaa. Sarjaohjelma rakentuu kilpailupäällikkö Peter Lundströmin johdolla hyvässä hengessä, ja lopullinen ohjelma julkaistaan 11. helmikuuta.

Atlantis kohtaa sarja-avauksessa IF Gnistanin, kun punapaidat vierailevat Oulunkylässä 2. toukokuuta. Päätöskierros pelataan 1. lokakuuta, jolloin FC Kuusysi saapuu Bollikselle.


110128 - Sunnuntaina vastassa Klubi 04
FC Ilves Atlantis kohtaa sunnuntaina klo 16.00 Talin hallissa HJK:n farmijoukkue Klubi 04:n. Nollanelonen tippui viime kauden päätteeksi Ykkösestä ja on nyt yksi Kakkosen A-lohkon ennakkosuosikeista. Abdou Talatin valmentama joukkue koostuu nuorista, taitavista pelaajista, joten Talissa on sunnuntaina tarjolla hyvää futista.

Atlantis hävisi viime viikonloppuna Tampereella Ilvekselle 2-3, mutta peli oli ajoittain hyvinkin lupauksia herättävää. Punapaidat lähtevät sunnuntain koitokseen lähes samalla miehistöllä. Muutama kokeneempi pelimies puuttuu vielä riveistä, mikä tarjoaa näytönpaikan testipelaajille sekä Akatemia-beibeille.


110125 - Myllymäen Kuljetus jatkaa yhteistyökumppanina
Myllymäen Kuljetus Oy Atlantiksen yhteistyö Myllymäen Kuljetus Oy:n kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Myllymäen Kuljetus on Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa on nyt sovittu entistäkin monipuolisemmasta yhteistyöpaketista.

Myllymäen Kuljetus on kuljetusalan vankka ammattilainen, jonka kalustoon kuuluu 18 linja-autoa sekä 60 pienoisbussia. Yrityksen toiminta kattaa henkilö- ja tavarakuljetukset sekä tilausajot kuljettajineen ympäri Suomen.


110124 - Charlesille jatkosopimus
Charles jatkaa Atlantis-paidassa. Charles Isimeme (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan jatkosopimuksen. Keskikentän työmyyrä saapui viime kesänä Suomeen MIFK:n testiin, mutta kun sopimusta saarelle ei syntynyt, miehen tie vei elokuussa Atlantikseen, missä tilastoihin ehti kertyä 10 ottelua punapaitojen keskikentällä. Nyt alkamassa on toinen kausi seurassa.

Isimeme on keskikentän leikkuupuimuriosastoa, joka voittaa palloja kovalla prosentilla ja pelaa niitä helpoilla syötöillä eteenpäin. Sunnuntain Ilves-koitoksessa punainen kakkonen muodosti yhdessä Iyam Fridayn kanssa vahvan kaksikon keskikentällä.

Isimeme lähtee motivoituneena uuteen kauteen. - Tavoitteeni on pelata vielä isommissa sarjoissa ja kauden jälkeen tarkoitus on lähteä testiin ainakin Turkkiin. Ensin pitää kuitenkin pelata hyvä kausi täällä ja saada itsensä sellaiseen iskuun, että sopimus siellä olisi mahdollinen. Atlantiksessa harjoitellaan kovaa ja meillä on koossa erittäin hyvä ryhmä, joten jatkan mielelläni joukkueessa, Charles kertoo.


110123 - Ilves - Atlantis 3-2
Sampha ampui punapaitojen avausmaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis avasi harjoituspelit tappiolla, kun FC Ilves kukisti punapaidat Pirkkahallissa maalein 3-2 (1-1). Tasainen taisto ratkesi isäntien eduksi muutamaan helsinkiläisten helppoon virheeseen.

Takatolpalle vapaaksi unohdettu Janne Rossi puski kotijoukkueen avausmaalin 10. minuutilla. Atlantiksen kuittaus nähtiin 38. minuutilla, kun Sampha Kamara ampui vasurillaan vaparin 20 metristä Jussi Mäkelän selän taakse. Toisella jaksolla 47. minuutilla Jussi Kotilahti nappasi pallon maalivahti Olavi Hetemäeltä ja tuikkasi lelun verkkoon. Erotuomari ei virhettä tilanteessa nähnyt eli 2-1 isännille. Vain kolme minuuttia myöhemmin Leevi Priha viimeisteli helsinkiläisten tasoituksen. Ilveksen voittomaali nähtiin 74. minuutilla, kun vieraiden paitsioansa petti ja Jaakko Ruuskanen karkasi läpiajoon. Loppuminuutit Atlantis haki rajusti tasoitusta, mutta verkkoon saakka palloa ei enää saatu. Näin päätösnumerot 3-2 isännille.


110121 - Sunnuntaina ensimmäinen harjoituspeli
FC Ilves Atlantis pelaa sunnuntaina kauden ensimmäisen harjoitusottelun, kun punapaidat matkustavat Tampereelle FC Ilveksen vieraaksi. Vuosi sitten helmikuussa isännät tarjosivat helsinkiläisille kylmää kyytiä ja latoivat Pirkkahallin tulostaululle tylyt 5-1 loppunumerot.

Atlantis lähtee Tampereelle hakemaan hyvitystä viimetalviselle nöyryytykselle. Osa sopimuspelaajista ei vielä ole mukana harjoitusringissä, mikä tarjoaa näyttöpaikan joukolle testipelaajia. Punapaidat juoksuttavat kuitenkin Pirkkahallin nurmelle taitavan ja taistelutahtoisen joukkueen, joka lähtee tosissaan haastamaan nimekästä Ilves-miehistöä.


110120 - Fridaylle jatkosopimus
Friday jatkaa Atlantis-paidassa. Iyam Friday (s. 1989) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2011 kattavan jatkosopimuksen. Viime kaudella Friday pelasi punapaidassa 16 ottelua, joista tuloksena kuusi maalia. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä pallotaituri pelasi aikaisemmin AC Oulussa, missä tilastoihin kertyi kahdeksan Veikkausliiga-ottelua kaudelta 2007. Lisäksi meriittilistalta löytyy 11 maaottelua Nigeria U20-joukkueessa.

Friday lähtee vahvalla motivaatiolla uuteen kauteen. - Haluan saada itseni jälleen huippukuntoon, ja Atlantis tarjoaa minulle siihen hyvän mahdollisuuden. Aion vielä pelata Veikkausliigassa tai ulkomailla, ja olen valmis tekemään tosissaan töitä tämän eteen.


110117 - Tenkasen kantamestat - Rantatupa
Rantatupa Atlantis-manageri Aarne Tenkanen käväisi viikonloppuna Somerolla, missä tie vei tuttuun tapaan kotoisaan Rantatupaan.

- Rantatupa on upea mesta. Kesällä siellä on 150 paikkanen terassi ihan joen rannalla. Rantatuvasta saa myös Someron parhaat safkat. Lisäksi löytyy bilis, darts, satatuumanen jättiskriini sekä tietenkin kunnon livemusaa. Suosittelen, manageri hehkuttaa.


110114 - Didi mukaan valmennustiimiin
Didi liittyy valmennustiimiin. Alain Didier-Six (s. 1978) on liittynyt Atlantiksen edustuksen ja Akatemian valmennusryhmään. Didier-Six on kokenut pelimies, joka saapui Suomeen FC Jokereiden Veikkausliiga-miehistöön vuonna 2001. Didi pelasi Jokereissa 20 liigaottelua, joissa hän viimeisteli 6 maalia. Tätä ennen kamerunilainen oli pelannut kolme kautta Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla FC Sodovikissä, missä tilastoihin kertyi kunnioitettavat 58 osumaa. Miehen meriittilistalta löytyy myös 9 Kamerunin A-maaottelua.

Didier-Six on toiminut viime vuodet Proskills-jalkapallokoulun valmentajana, missä hän on erikoistunut nuorten pelaajien kehittämiseen. Nyt mies lähteen innolla mukaan Atlantiksen valmennustiimiin. - Olen pelannut monessa maassa ja monen valmentajan alaisuudessa. Heiltä on tarttunut paljon oppia, mitä pyrin nyt jakamaan eteenpäin. Olen todella innostunut tästä haasteesta, sillä meillä on joukkueessa todella hyviä ja lahjakkaita pelaajia. Kovalla työllä moni heistä voi päästä vielä pitkälle, erinomaisesti suomea puhuva Didi kertoo.


110111 - Inex jatkaa yhteistyökumppanina
Inex Partners Oy Atlantiksen yhteistyö Inex Partners Oy:n kanssa jatkuu myös tänä vuonna. Inex kuuluu tälläkin kaudella Atlantiksen pääyhteistyökumppaneihin.

Inex Partners on S-ryhmän hankinta- ja logistiikkayhtiö. Inex hankkii ja jakelee suuren osan S-ryhmän myymälöiden päivittäistavarasta.


110109 - Andreakselle jatkosopimus
Andreas jatkaa Atlantiksen riveissä. Andreas Biedermann (s. 1991) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime kaudella Atlantis Akatemian joukkueessa pelannut topparilupaus hakee nyt pelipaikkaa edustuksen ryhmästä. Andreas keräsi jo viime kaudella tilastoihin 12 ottelua miesten Kakkosessa.

Biedermann lähtee innolla haastamaan kokeneempia pelimiehiä. - On hienoa pelata Arrudan ja Blaisen kaltaisten kavereiden rinnalla. He ovat niin rauhallisia ja varmoja pelaajia, että heidän kanssaan on helppo pelata. Heiltä myös oppii valtavasti.


110107 - Jesselle jatkosopimus
Jesse jatkaa Atlantiksen riveissä. Jesse Martin (s. 1991) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime kaudella Atlantis Akatemian riveissä pelannut keskikenttätaituri yrittää nyt läpimurtoa punapaitojen edustusmiehistöön. Viime syksyltä Jessen meriittilistalla on kaksi ottelua miesten Kakkosessa.

Atlantis-manageri Aarne Tenkanen näkee mielellään Akatemia-poikien nousevan edustuksen ryhmään. - Jesse on motivoitunut kaveri, jolla on nyt sauma näyttää riittääkö kovuus ja rohkeus tappelemaan minuuteista kokeneiden pelimiesten kanssa. Jessellä on valtavasti intoa ja taitoa, ja odotan todella mielenkiinnolla miten poika poika pärjää kevään treenimatseissa.


110102 - Edustus aloittaa tiistaina
Atlantis FC Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen tiistaina 4. tammikuuta. Joukkue harjoittelee talvikaudella viidesti viikossa. Tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin treenataan Myllypuron Pallomyllyssä, keskiviikkoisin Talin hallissa. Maanantaisin tutustutaan Pirkkolan metsäpolkuihin.

Ensimmäinen harjoituspeli on ohjelmassa sunnuntaina 23. tammikuuta, kun punapaidat matkustavat Ilveksen vieraaksi Pirkkahalliin. Seuraavana sunnuntaina kohdataan Klubi 04 Talin hallissa.

Tavoitteelliseen ryhmään etsitään vielä muutamaa pelimiestä. Erityisesti haussa ovat maalivahti sekä muutama puolustaja. Lisätietoja antaa joukkueenjohtaja Petri Kiviranta (puh. 0440-558801).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)