Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2010

101030 - Arruda Vuoden pelaaja
Vuoden pelaaja 2010 Atlantiksen kausi 2010 saatiin lopullisesti pakettiin, kun kesän aikana ansioituneet pelimiehet palkittiin lauantaina. Vuoden pelaajaksi kruunattiin brassitaituri Alan Arruda, joka pelasi vahvan kauden punapaitojen keskikentällä ja alakerrassa.

Kauden 2010 palkitut pelimiehet:

  • Vuoden maali: George Ekeh (23.6.2010 Kiffen-Atlantis FC)
  • Vuoden maalitykki: Bobo Bola
  • Lehdistön ihannepoika: Moshood Bola
  • Vuoden tulokas: Maisara Khamaiseh
  • Vuoden Akatemia-baby: Sodiq Mustapha
  • Vuoden pelaaja: Alan Arruda
101023 - HIFK nousi Ykköseen
HIFK Kakkosen A-lohkon vottanut HIFK jatkoi vahvaa menoaan myös nousukarsinnoissa. Tähtirinnat kaatoivat ensin Tammelassa B-lohkon ykkösen Ilveksen, ja lauantaina kukistui Kallion keinonurmella C-lohkon voittaja Santa Claus 1-0. Näin HIFK pelaa ensi kaudella Ykkösessä. Onnittelut paikallisvastustajalle upeasta suorituksesta!

Ykkösestä pudonneet Klubi 04 ja Mikkelin Palloilijat sijoitettaneen ensi kaudeksi A-lohkoon, joten lohkossa on varmasti kovia vastuksia tiedossa jatkossakin. Myös Kolmosesta nousseet JäPS, MPS ja TiPS tuovat pääkaupunkiseudulle lisää tiukkoja paikallispelejä.


101018 - Atlantis mukana UEFA:n rasisminvastaisessa kampanjassa
FARE Atlantis osallistuu FARE:n (Football Against Racism in Europe) ja UEFA:n toteuttamaan mittavaan rasisminvastaiseen kampanjaan 14.-26. lokakuuta. Mukana kampanjassa on seuroja ja yhteisöjä yhteensä 40 Euroopan maasta. FARE:n rasisminvastainen viesti tulee kampanjan aikana näkymään mm. UEFA:n Champion League -pelien yhteydessä.

FARE:n kampanja sai viikonloppuna runsaasti huomiota Italiassa, kun erotuomari keskeytti Serie A:n ottelun Cagliari - Inter Milan kotijoukkueen fanien rasististen huutojen johdosta. Peliä jatkettiin yleisön rauhoituttua hetken tauon jälkeen, ja huutojen kohteena pahiten ollut Inter-hyökkääjä Samuel Eto'o ampui vieraiden voittomaalin 0-1 päättyneessä kamppailussa.


101013 - Atlantis käynnistää B-junnujoukkueen
Atlantis FC Atlantis käynnistää uuden B-juniorijoukkueen. Ensimmäiset avoimet harjoitukset pidetään Talin hallissa perjantaina 22.10. klo 16.00. Loppuvuoden ajan B-junnut treenaavat 2-3 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Ryhmään haetaan ´94-´96 -syntyneitä, motivoituneita pelimiehiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen harjoitteluun.

Atlantiksen B-juniorit toimivat tiiviissä yhteistyössä Atlantis Akatemian kanssa. Parhaat B-junnut harjoittelevat ja pelaavat myös Akatemian mukana. Lisätietoja antavat Akatemian joukkueenjohtaja Petri Kiviranta (puh. 0440-558801 tai petri.kiviranta@atlantisfc.fi) sekä B-junnujen manageri Aude Kwantoko (puh. 046-5500425).


101011 - Maalivahtikoulu alkoi Pallomyllyssä
Unisa vetää Atlantis-junnujen veskarikoulua. Atlantis-juniorien maalivahtikoulu alkoi maanantaina, kun edustuksen maalivahti Unisa Bangura keräsi seuran junnujoukkueiden veskarit Myllypuron Pallomyllyyn. Unisa valmentaa Atlantiksen maalivahtilahjakkuuksia joka maanantai seuraavien kolmen kuukauden ajan.

Unisa Bangura oli mukana Sierra Leonen joukkueessa nuorten MM-kisoissa 2003. Tämän jälkeen musta pantteri on torjunut mm. Klubi 04:ssä ja Atlantiksessa, joten junnuveskareille on tarjolla todella pätevää oppia.


101009 - Akatemia aloittaa 22. lokakuuta
Akatemia-beibi. Atlantis Akatemia aloittaa valmistautumisen uuteen tuotantokauteen perjantaina 22. lokakuuta, kun Akatemia pitää ensimmäiset avoimet harjoitukset Talin hallissa klo 16.00. Syksyn aikana tulevat Akatemia-beibit treenaavat 2-3 kertaa viikossa, ja uudet yrittäjät ovat tervetulleita esittelemään taitojaan. Ryhmään haetaan ´92-´95 -syntyneitä, motivoituneita pelimiehiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen harjoitteluun.

Atlantis Akatemia on perinteisesti oiva tie seuran edustusjoukkueeseen, sillä parhaat Akatemia-beibit harjoittelevat ja pelaavat myös edustuksen mukana. Lisätietoa Akatemia-toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Petri Kiviranta (puh. 0440-558801 tai petri.kiviranta@atlantisfc.fi)


101004 - Tenkanen katsoo jo ensi kauteen
Tenkanen miettii jo ensi kautta. Kakkosen sarjakausi päättyi lauantaina ja pelaajat aloittivat ansaitun lomansa, mutta Atlantis-manageri Aarne Tenkanen ei ehdi vielä lepäämään. Mies on viime viikot suunnitellut innokkaasti ensi kauden kuvioita.

- Kokonaisuutena tää kausi oli snadi pettymys. Meil oli eväitä parempaankin, mut pari tappioputkea vei saumat kärkikahinoihin. Lähtökohdat ens kauteen on kuitenkin hyvät. Talous on saatu taas kondikseen ja tänvuotisesta jengistä löytyy hyvä pohja rakentaa kilpailukykyinen nippu.

Valmentajakysymys on päällimmäisenä managerin työlistalla. - Meil on muutama mielenkiintonen ehdokas ja tarkotus on tsekata lähiviikkoina viel pari vaihtoehtoa lisää. Uus koutsi on selvillä lokakuun aikana.

Myös ensimmäiset pelaajasopimukset ovat jo tekeillä. - Täs vaihees pannaan nimet papereihin viiden-kuuden viime kauden avainpelaajan kanssa. Sen jälkeen tsekataan rauhas, minkälaisia pelimiehiä on tarjolla ulkopuolelta ja mitä löytyy omasta Akatemiasta. Jengi muuttuu saletisti jonkun verran. Kaikille ei jatkodiiliä tarjota ja selvä on et snadia valkasua tulee tapahtumaan. Meil on kuitenkin helvetin hyvä sauma rakentaa tänvuotisen jengin ympärille sellanen nippu, joka hyväs valmennukses tappelee takuulla kärkisijoista.


101002 - Atlantis päätti voitokkaasti
Kele ampui voittomaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis päätti kauden voitokkaasti, kun punapaidat kukistivat Myyrmäessä AC Vantaan maalein 1-4 (1-2). Samalla punapaidat varmistivat kuudennen sijan sarjataulukossa.

Atlantis aloitti terävästi, kun joukkueen maalitykki Bobo Bola ampui jo 3. minuutilla pallon Miikka Pulliaisen selän taakse. Tämän jälkeen punapaidat ajattelivat, että ottelu on jo ohi, ja isännät pääsivät peliin mukaan. Gabriel Itodon lahjasta Tomi Keski-Pukkila ampui helpon tasoituksen. Jakson lopulla punapaidat saivat jälleen otetta pelistä, ja juuri ennen taukovihellystä Kele Nnajiofor puski Iyam Fridayn namupassista Atlantiksen uudelleen johtoon.

Toisella jaksolla vantaalaisten liike alkoi hiipua, ja punapaitojen hyökkäykset vyöryivät yhä vaarallisemmin Kotkien maalille. 76. minuutilla Cassiano vapautti Leevi Prihan. Messin mainiosta tarjoilusta Bola iski tilanteeksi jo 1-3. Neljä minuuttia myöhemmin poika viimeisteli itse loppunumeroiksi 1-4. Näin kolme pistettä matkasivat Helsinkiin, millä Atlantis nousi 38 pisteeseen ja loppusijoitukseksi sarjataulukossa tuli kuudes sija.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Kelechukwu Nnajiofor (46. Leevi Priha), Bobo Bola (81. Edward Anyamkyegh), Iyam Friday, Cassiano, Lawrence Simeon, Gabriel Itodo (39. Jesse Martin) ja Amin Mekhane.


101001 - Päätöskierros lauantaina
AC Vantaa Kakkosen päätöskierros pelataan lauantaina. Atlantis matkustaa AC Vantaan vieraaksi Myyrmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Myyrmäen ylänurmella klo 14.00.

Sarjanousija AC Vantaan visiitti Kakkoseen jäi ranskalaiseksi. Kotkat ovat keränneet 25 pelistä 24 pistettä, ja putoaminen Kolmoseen on jo varmistunut. Vantaalaiset haluavat kuitenkin viimeisessä kotiottelussaan varmasti esittää parastaan.

Atlantis on ennen päätöskierrosta sarjataulukossa kuudentena. Punapaidat lähtevät voitto mielessään myös kauden viimeiseen koitokseen. Brassitaituri Alan Arruda on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi ja Risto Kägo toipuu polvivammastaan, mutta muuten helsinkiläiset ovat liikenteessä iskukykyisellä ryhmällä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)