Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2010

100926 - Akatemia päätti voitokkaasti
Mara piti perinteisesti nollan. Atlantis Akatemia pelasi sunnuntaina syyskierroksen viimeisen ottelun A-poikien Ykkösessä, kun joukkue kohtasi Kallion keinonurmella HIFK:n. Näppärät Akatemia-beibit viihtyivät muovimatolla ja rakentelivat koko joukon maukkaita tekopaikkoja. Maaliin saakka pallo saatiin kuitenkin vain kertaalleen, kun Leevi Priha jatkoi 19. minuutilla Dimitri Peusan keskityksen HIFK:n verkkoon. Edes maalivahti Kasperi Korhosen ulosajo 40. minuutilla ei Akatemian tahtia haitannut, sillä Martti Rikkinen tuurasi tolppien välissä mainiosti ja kentällä yhden alivoimaa ei huomannut olleenkaan. Loppunumerot Atlantikselle näin 0-1. Voitolla punapaidat nousivat sarjataulukossa 9 pisteeseen, mutta valitettavasti tämä ei riittänyt, vaan beibien tie vei HIFK:n ja MyPan kanssa Kakkoseen ensi kevääksi. Täältä Akatemia lähtee hakemaan uutta nousua tavoitellen paluuta Ykköseen syyskierrokselle.

100924 - Futura haki pinnat Bollikselta
Edu ampui Atlantyiksen johtomaalin. Atlantiksen kauden viimeinen kotiottelu ei tuonut täydennystä punapaitojen pistepussiin, sillä FC Futura haki Töölön Pallokentältä pisteet maalein 1-2 (1-1). Samalla porvoolaiset nappasivat revanssin toukokuiselle kotitappiolleen.

Atlantis aloitti pirteästi, ja punapaitojen syöttömylly pyöri näyttävästi. Tulostakin tuli jo 9. minuutilla, kun Edu Anyamkyegh karkasi vasemmalta läpiajoon. Maalivahti Robin Olenius torjui vielä ensimmäisen vedon, mutta Edu iski paluupallon voimalla maalin kattoon. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui, mutta kesken isäntien painostuksen porvoolaisten brassikärki Vinicius Frasson livahti oikealta karkuun ja sijoitti pallon varmasti Unisa Banguran selän taakse. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan voittomaalia. Punapaitojen viimeistely oli kuitenkin jälleen hakusessa. Futura sen sijaan oli tehokkaampi. Frassonin laukaus osui 65. minuutilla Blaise Mbemban käteen, ja brassi ampui tuomitusta rankkarista itse porvoolaisten johto-osuman. Isännät hakivat tämän jälkeen raivoisasti tasoitusta, mutta Futura taisteli Bolliksen iltavaloissa suurella sydämellä ja onnistui säilyttämään johtonsa päätösvihellykseen asti. Näin sarjapisteet Porvooseen, ja samalla myös Futura varmasti sarjapaikkansa tulevalle kaudelle.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Kelechukwu Nnajiofor (81. Davids Uhmo), Bobo Bola, Edward Anyamkyegh, Iyam Friday, Andreas Biederman (81. Leevi Priha), Lawrence Simeon ja Gabriel Itodo.


100923 - Perjantaina kauden viimeinen kotiottelu
FC Futura Atlantis kohtaa perjantaina kauden viimeisessä kotiottelussaan FC Futuran Porvoosta. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Töölön Pallokentän iltavaloissa klo 18.30.

Futura on kerännyt 24 pelistä 31 pistettä, millä porvoolaiset ovat jo hyvin lähellä sarjapaikan uusimista. Futura lähtee kuitenkin perjantain taistoon varmasti kovalla asenteella hankkimaan lopullista sinettiä sarjapaikalleen. Joukkueen etukäteen ehkä mielenkiintoisin pelaaja on maalitykki Vinicius Frasson, joka tähän mennessä on osunut 14 kertaa. Brassikärki on tällä lohkon maalintekijätilastossa kakkosena.

Atlantikselta on perjantaina sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi brassikaksikko Alan Arruda & Cassiano. Polven sivusiteen loukannut Risto Kägo on loppukauden poissa, mutta nilkkavaivaisen John Samuelin pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin pelanneet pari viime koitosta iloisella ilmeellä, ja punapaidat haluavat varmasti päättää kauden kotiareenallaan voitokkaasti.


100921 - Akatemia kaatoi PK-35:n
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia nappasi tiistaina syksyn toisen voittonsa A-poikien Ykkösessä, kun Akatemia-beibit kukistivat PK-35:n kakkosjoukkueen maalein 5-4 (2-2). Joukkueet kävivät sateen liukastamalla Talin nurmella tiukan väännön, joka näytti toisella jaksolla jo kääntyvän PK:lle. Vieraat karkasivat Miro Tissarin hattutempulla 2-4 johtoon, mutta punapaidat eivät luovuttaneet. Atlantis nousi ensin tasoihin 79. minuutilla, ja kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Leevi Priha iski voittomaalin PK:n verkkoon. Priha sai ottelussa tililleen myös hattutempun. Punapaitojen muut osumat kirjattiin Otso Laaksolle ja Jeremie Malololle. Valmennusjohdolta riitti kuitenkin pelin jälkeen kiitosta koko joukkueelle erinomaisesta taistelusta.

100919 - Atlantis haki pinnat Joensuusta
Arruda johti punapaitojen alakertaa Rantakentällä. Atlantiksen sunnuntainen Joensuun vierailu tuotti maukasta hedelmää, kun punapaidat kukistivat sateen pieksemällä Rantakentällä isäntäjoukkue SC Riverballin 0-2 (0-1). Samalla helsinkiläiset nappasivat revanssin toukokuiselle kotitappiolleen.

Joensuussa vettä oli tullut päiväkausia, ja Riverballin kotiareena Rantakenttä olisi soveltunut paremmin suopotkupallon kuin perinteisen futiksen taistelutantereeksi. Molemmat joukkueet huomasivat pian, että hienouksia kentällä ei kannattanut viljellä vaan palloa pyrittiin pelaamaan suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia. Helsinkiläiset olivat matkassa vahvalla asenteella, ja punapaidat väänsivät mudassa suurella sydämellä. Alan Arrudan johtama alakerta pelasi varmasti, ja kärjessä Bobo Bola ja Kele Nnajiofor olivat alati sinisten riesana. Tulosta tuli 26. minuutilla, kun Iyam Fridayn pystysyöttö tavoitti Kelen ja tämä jatkoi yhdellä kosketuksella Bolalle. Maatitykki karkasi läpiajoon ja sijoitti varmasti alakulmaan. Pallo pysähtyi lätäkköön, mutta ylitti juuri maaliviivan. Isännät hakivat toisen jakson alussa raivoisasti tasoitusta, mutta punapaidat puolustivat tarkasti. Vastahyökkäykset olivat alati vaarallisia, ja vihdoin 92. minuutilla Friday ratkaisi koitoksen helsinkiläisille iskimällä läpiajosta loppunumeroiksi 0-2. Atlantis nousi voitolla 35 pisteeseen ja karisti samalla lopullisesti putoamispeikon kantapäiltään.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Kelechukwu Nnajiofor, Bobo Bola, Edward Anyamkyegh (67. Jeremie Malolo), Iyam Friday, Andreas Biederman ja Gabriel Itodo.


100918 - Sunnuntaina Joensuuhun
SC Riverball Atlantis matkustaa sunnuntaina Joensuuhun, missä punapaidat kohtaavat isäntäjoukkue SC Riverballin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa paikallisella Rantakentällä klo 15.00.

Riverball on kerännyt 23 pelistä 36 pistettä, ja pirteä sarjanousija on koko kauden keikkunut mukana lohkon kärkikahinoissa. Kevätkierroksella joensuulaiset hakivat Talin hallista pisteet maalein 1-2, joten Atlantiksella on nyt tilaisuus revanssiin.

Atlantikselta on sunnuntaina sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi brassitaituri Cassiano. Myös harjoituksissa polvensa sivusiteen loukannut Risto Kägo jää pois Joensuun bussista. Helsinkiläiset lähtevät kuitenkin matkaan hyvällä fiiliksellä, ja tavoitteena on napata Rantakentältä mukaan sen verran pisteitä, että sarjapaikka ensi kaudelle varmistuu.


100914 - Atlantiksen ja Bolan tiet eroavat
Bola väistyy päävalmentajan paikalta. Atlantis ja Moshood Bola ovat sopineet keskinäisen valmentajasopimuksen purkamisesta. Sopimus oli voimassa kauden loppuun, mutta yhteisellä päätöksellä Bola väistyy päävalmentajan paikalta jo nyt. Loppukauden valmennusvastuun kantavat kokeneet pelimiehet Tonton Moukoko ja Edu Anyamkyegh apunaan seuran tekninen valmentaja Sunny Akintmehin. Tonton ja Edu luotsasivat punapaitoja jo maanantain voitokkaassa KäPa-pelissä.

100913 - Vihdoinkin voitto!
Kele ampui voittomaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen viiden ottelun voitoton putki päättyi vihdoin, kun punapaidat kukistivat maanantaina tiukassa paikallisväännössä Käpylän Pallon. Loppunumerot olivat Pallokentän lämpimässä syysillassa isännille 1-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, ja tekopaikat olivat kortilla kummassakin päässä. Maisara Khamaiseh ja Atte Ranta hoitivat maaleillaan vähät tilanteet varmasti. Näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Atlantis lisäsi kierroksia. Cassiano keskitti 51. minuutilla oikealta, Iyam Friday jatkoi päällään ja Kelechukwu Nnajiofor pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon. Nyt peli avautui. KäPa haki raivoisasti tasoitusta, ja Atlantis pääsi vaarallisiin vastaiskuihin. Punapaitojen varma topparikaksikko Alan Arruda - Blaise Mbemba piti kuitenkin vieraiden lähentelyt kurissa. Toisessa päässä Atte Ranta poimi isäntien yritykset. Näin loppunumerot Bolliksen iltavaloissa Atlantikselle 1-0.

Atlantis otti voitolla tukevan otteen sarjapaikasta. Ero putoamisviivan alapuolella olevaan kaksikkoon PEPO - AC Vantaa kasvoi yhdeksään pisteeseen, kun kolme kierrosta on jäljellä. Tänä vuonna Kakkosesta tippuu kuitenkin myös kaksi heikointa lohkoissaan neljänneksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta. A-lohkossa Futuralla on tällä hetkellä 28 pistettä, B-lohkossa MuSalla 25 pistettä ja C-lohkossa FC OPAlla 26 pistettä. Näistä viimeisistä putoajista tullaan varmasti käymään vielä raju taisto, joten Atlantiskin joutunee muutaman lisäpisteen jäljellä olevista otteluista puristamaan, ennen kuin sarjapaikka on turvattu.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Kelechukwu Nnajiofor (75. Jeremie Malolo), Bobo Bola, John Samuel (36. Gabriel Itodo), Iyam Friday, Cassiano (85. Edward Anyamkyegh) ja Lawrence Simeon.


100912 - Maanantaina KäPa saapuu Bollikselle
Käpylän Pallo Töölön Pallokentällä pelataan maanantaina jälleen tiukka paikallisvääntö, kun Käpylän Pallo saapuu Atlantiksen vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksen iltavaloissa klo 18.30.

KäPa on kerännyt 22 pelistä 29 pistettä, millä mustapaidat ovat sarjataulukossa tasapisteissä Atlantiksen kanssa. Matkaa putoamisviivaan on molemmilla ainoastaan kaksi pistettä, joten kumpikin hakee varmasti raivoisasti täydennystä pistepussiinsa.

Atlantiksella on alla neljän ottelun tappioputki, ja samalla haaveet nousukahinoista ovat vaihtuneet taisteluun sarjapaikasta. Maanantaina punapaidat juoksevat kuitenkin uusin eväin Bolliksen samettinurmelle. Kokoonpanoa on rukattu hiukan uuteen uskoon, ja Atlantis-kippari Tonton Moukoko lupaa maanantain taistoon suurella sydämellä taistelevan Atlantis-miehistön.


100911 - Honka liian vahva Akatemialle
Akatemia-beibi FC Honka oli liian kova vastus Atlantis Akatemialle A-poikien Ykkösessä lauantaina. Akatemia-beibit esittivät syksyn parastaan, mutta espoolaiset hyödynsivät maalipaikkansa hyvällä prosentilla ja iskivät Talin nurmella lopulta selkeät loppunumerot 0-4 (0-1). Punapaitojen keskikentällä Jeremie Malolo ja Lawrence Simeon pyörittivät peliä näppärästi, mutta keinoja Hongan puolustuksen murtamiseen ei löytynyt. Näin Honka jatkaa kohti SM-sarjaa, ja Atlantiksen tie näyttää uhkaavasti vievän kohti Kakkosta.

100909 - Junnupuolelle oma johtoryhmä
Atlantis FC Atlantiksen junioripuoli sai keskiviikkona oman hallinto-organisaation, kun 8-jäseninen johtoryhmä aloitti toimintansa. Johtoryhmä vastaa jatkossa seuran junioritoiminnan organisoinnista ja kehittämisestä. Parituntisessa aloituspalaverissa listattiin tärkeimmät kehityskohteet, ja meininki oli sen suuntainen, että lähitulevaisuudessa junioripuolella tulee tapahtumaan paljon. Lisätietoa Atlantis-juniorien toiminnasta antaa tuore puheenjohtaja Henrik Harvo (henrik.harvo@atlantisfc.fi).

100908 - Atlantis FC/SOB nousi Kutoseen
Atlantis FC Atlantis FC/SOB on tehnyt selvää jälkeä piirin Seiskassa tällä kaudella. Pääasiassa ´93-syntyneistä tulevaisuuden pelimiehistä koostuva joukkue keräsi kauden aikana 8 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota, mikä takasi paikan Kutoseen ensi kaudeksi. Hyvähenkinen ryhmä harjoittelee kerran-pari viikossa. Lisätietoa Stress Out Boysien toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Kim Åberg.

100907 - GrIFK tyrmäsi Akatemian
Mara oli pirteimpiä beibejä Kauniaisissa. Atlantis Akatemia koki täystyrmäyksen A-poikien Ykkösessä tiistaina, kun isäntäjoukkue GrIFK latoi Kauniaisten keskuskentällä taululle tylyt 6-0 (4-0) lukemat. Vihreäpaidat käyttivät surutta hyväkseen Akatemia-beibien lepsua puolustamista ja hyödynsivät armotta punapaitojen helpot pallonmenetykset. Samuel Langhoff osui kolmesti, Henri Virkkunen kahdesti ja Oskari Tuominen kertaalleen.

100904 - LPS vahvempi kotonaan
Bola osui kahdesti Laajasalossa. Atlantiksen Laajasalon vierailu ei tuonut helpotusta punapaitojen tukalaan sarjatilanteeseen, sillä isäntäjoukkue LPS oli kotiareenallaan lauantaina vahvempi maalein 4-2 (2-0).

Atlantis aloitti vahvasti, mutta vähitellen myös LPS pääsi peliin mukaan. Samantien tuli myös tulosta, sillä vierailen alakerta haparoi jälleen tutuksi käyneeseen tyyliin. Ensin 16. minuutilla Timo Viheriäranta pääsi vetopaikkaan ja ampui varmasti oikeaan alakulmaan 1-0. Lisää kylmää vettä saatiin 32. minuutilla, kun Georgios Mainas nosti lyhyen kulman päätteeksi pallon takakulmaan. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Toiselle jaksolle Atlantiksen valmennuskaksikko Bola & Sunny heitti tuoretta voimaa kehiin, kun Akatemia-pelaajat Andreas Biederman ja Leevi Priha juoksivat viheriölle. Tämä herättikin punapaidat. Bobo Bolan tykki puhui kahdesti (52. ja 54. min.), ja tilanne oli hetkessä tasan. Peli näytti jo kääntyvän vieraille, mutta jälleen heilahtikin omassa päässä. Timo Tirkkonen pääsi viemään isännät uudelleen johtoon 71. minuutilla, ja Niko Saukkonen puski 88. minuutilla lopullisen sinetin. Näin LPS vei arvokkaat sarjapisteet maalein 4-2.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Davids Uhmo (46. Leevi Priha), Kelechukwu Nnajiofor (46. Andreas Biederman), Bobo Bola, Edward Anyamkyegh (74. John Samuel), Risto Kägo, Cassiano ja Gabriel Itodo.


100903 - Lauantaina Laajasaloon
Laajasalon Palloseura Atlantis matkustaa lauantaina Laajasaloon, missä punapaidat kohtaavat paikalliskamppailussa paikallisen Palloseuran. Kevätkierroksella Atlantis oli Bolliksella vahvempi maalein 4-2, mutta saaristolaiset ovat päässeet kauden mittaan vahvaan iskuun. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Laajasalon nurmella klo 15.00.

LPS on kerännyt 21 pelistä 31 pistettä, millä vihreäpaidat ovat sarjataulukossa kaksi pinnaa Atlantiksen yläpuolella. Matkaa putoamisviivaan on kuitenkin vain neljä pistettä, joten Laajasalokin tarvitsee vielä täydennystä pistepussiinsa.

Atlantis on neljästä viime pelistä saalistanut ainoastaan yhden pisteen, ja samalla haaveet nousukahinoista ovat vaihtuneet taisteluun sarjapaikasta. Lauantain koitokseen Bolas Boys lähtee hiukan siipirikkoisena, sillä pallotaituri Iyam Friday on sivussa katseltuaan Kuusankoski-pelissä punaista korttia. Myös reisivammainen keskikentän työmyyrä Charles Ikimeme lienee edelleen poissa kokoonpanosta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)