Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2010

100829 - Kuusankoski vei pinnat
Friday ampui Atlantiksen ainokaisen sunnuntaina. Atlantiksen alamäki sai jatkoa sunnuntaina, kun punapaidat kohtasivat FC Kuusankosken Töölön Pallokentällä. Tiukka vääntö sarjapisteistä päättyi vieraiden eduksi maalein 1-2 (1-2).

Kuusankoski ratkaisi koitoksen heti alussa. Vieraiden Niko Nakari karkasi kahdesti vartijaltaan John Samuelilta ja iski molemmilla kerroilla pallon varmasti Unisa Banguran selän taakse (6. ja 22. min.). Tämän jälkeen isännätkin heräsivät peliin mukaan, ja punapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä Kuusankosken maalille. Cassiano vapautti 35. minuutilla Iyam Fridayn läpiajoon ja tämä viimeisteli kylmästi kavennuksen. Atlantiksen takaa-ajo jatkui raivoisana, mutta kun joukkueen viimeistely oli täydellistä hakuammuntaa, palloa ei saatu enää hyvistäkään paikoista vieraiden verkkoon. Näin Kuusankoski nappasi arvokkaat sarjapisteet mukaansa, ja samalla lohkon putoamistaistelu kiristyi tuntuvasti.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tonton Moukoko, Davids Uhmo, Kelechukwu Nnajiofor, Bobo Bola, Edward Anyamkyegh, John Samuel, Risto Kägo, Iyam Friday (61. ua.), Cassiano ja Lawrence Simeon.


100728 - Sunnuntaina vastassa FC Kuusankoski
FC Kuusankoski Atlantis kohtaa sunnuntaina Töölön Pallokentällä FC Kuusankosken. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet maalein 1-1, joten tiukka vääntö on odotettavissa tälläkin kertaa. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa perinteiseen tapaan klo 18.30.

FC Kuusankoski on kerännyt 20 pelistä 25 pistettä, millä joukkue on niukasti putoamisviivan yläpuolella. Valkopaidat ovat kuitenkin parantaneet selkeästi peliesityksiään, kun kokenut valmentajavelho Simo Marttila astui joukkueen peräsimeen kesätauon jälkeen.

Atlantis on kolmesta viime pelistä saalistanut ainoastaan yhden pisteen, ja samalla haaveilut nousukahinoista ovat vaihtuneet taisteluksi sarjapaikasta. Sunnuntain koitokseen Bolas Boys lähtee hiukan siipirikkoisena, sillä Alan Arruda ja Akatemia-pelaaja Gabriel Itodo ovat sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Keskikentän työmyyrä Charles Ikimeme kärsii reisivammasta ja on myös poissa kokoonpanosta.


100828 - Akatemia taipui MyPalle
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Tapulin nurmella MyPan A-poikien Ykkösessä. Punapaidat aloittivat pirteästi, mutta kun palloa ei saatu maaliin edes pilkulta (15. min. Priha erp.), vieraat lopulta rankaisivat. Beibien alakerta unohti Joona Raatikaisen vapaaksi, ja tämä jatkoi pallon Kasperi Korhosen selän taakse (20. min.). Atlantis-paidassa debytoinut Jeremie Malolo tasoitti upealla laukauksella 32. minuutilla, mutta MyPa iski uudelleen toisen jakson alussa. Jussi Lanu purjehti 50. minuutilla keskeltä läpi ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Akatemia-beibit hakivat tämän jälkeen raivoisasti tasoitusta, mutta idea oli hyökkäyspelistä kateissa. Näin loppunumerot 1-2, ja arvokkaat sarjapisteet matkasivat Kouvolaan.

100823 - Ei tuliaisia Lahdesta
Bola ampui Atlantiksen ainokaisen maanantaina. City Stars ja Atlantis kohtasivat maanantaina Lahden Kisapuistossa. Lahtelaiset veivät lopulta idyllisellä kotiareenallaan arvokkaat sarjapisteet maalein 3-1 (1-1).

Atlantis aloitti vahvasti, ja punapaidat rakensivat näyttäviä hyökkäykuvioita. Tulostakin tuli 25. minuutilla, kun Iyam Friday ajoi oikealta läpi ja Bobo Bola jatkoi suoraan ilmasta tilanteeksi 0-1. Isännät pääsivät kuitenkin peliin mukaan juuri ennen taukovihellystä, kun punapaitojen alakerta tarjosi City Starsille kulman ja vapaaksi unohdettu Teemu Toukonen puski taukotilanteeksi 1-1.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti hakemaan johtomaalia, mutta tämä kariutui jo 57. minuutilla. Alan Aruda palautti Maisara Khamaisehille vaikean pomppupallon. Pallo lipsahti Maisin jalan vierestä omaan verkkoon, ja tästä punapaidat eivät enää toipuneet. City Stars sai vielä 68. minuutilla vapaapotkun 18 metristä. Miikka Lähdesmäki ampui kovaa, ja pallo putosi Maisin sylistä. Jere Pitkälä ehti ensimmäisenä irtopalloon ja iski tilanteeksi jo 3-1. Helsinkiläiset hakivat kavennusta loppuun saakka, mutta isäntien alakerta pelasi varmasti. Näin City Stars nappasi arvokkaat sarjapisteet ja nousi samalla lohkon piikkipaikalle. Atlantis menetti tappion myötä käytännössä mahdollisuudet nousukarsintoihin, joten nyt punapaitojen tehtävänä on tällä kaudella enää sarjapaikan varmistaminen.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Charles Isimeme (64. Gabriel Itodo), Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Allan Aruda, Bobo Bola, Edward Anyamkyegh (78. Leevi Priha), John Samuel, Risto Kägo (88. Andreas Biederman), Iyam Friday ja Cassiano.


100722 - Maanantaina Lahteen
City Stars Atlantis matkustaa maanantaina Lahteen, missä punapaidat kohtaavat Kisapuiston nurmella isäntäjoukkue City Starsin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

City Stars on koko kauden viihtynyt A-lohkon kärkikahinoissa. Lahtelaismiehistössä on joukko kokeneita pelimiehiä, jotka hyvänä päivänään pistävät minkä tahansa Kakkosen joukkueen tiukoille. Viimeksi keskiviikkona City Stars kukisti kotonaan FC Futuran maalein 2-1.

Kevätkierroksella City Stars haki Bollikselta täyden pistepotin lukemin 1-2, joten Atlantiksella on nyt revanssin paikka. Punapaidat joutuvat taistoon kuitenkin tukalassa tilanteessa, sillä torstain Kiffen-tappion jälkeen ainoastaan voitto Lahdesta nostaisi Atlantiksen enää mukaan kärkikahinoihin.


100821 - Akatemialle tappio Mikkelissä
Akatemia-beibi Mikkelin Palloilijat oli lauantaina liian kova vastus Atlantis Akatemialle A-poikien Ykkösessä. Isännät nappasivat Rantakylän nurmella selkeän voiton lukemin 4-0 (2-0). Sinipaidat karkasivat johtoon jo 5. minuutilla, kun Sami Kariniityn keskityspallo lipsahti Kasperi Korhosen käsistä verkkoon. Tämän jälkeen helsinkiläiset pääsivät peliin mukaan, mutta hyökkäyspäässä ei tehoja löytynyt. MP sen sijaan viimeisteli hyvällä prosentilla ja rankaisi vielä kolmesti: 35. min. Eetu Hyttinen, 48. min. Oliver Asikainen ja 73. min. Vili-Verneri Roivainen.

100820 - Mad Croc uusi yhteistyökumppani
Mad Croc Energiajuoma Mad Croc on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Mad Croc tuo jatkossa lisävirtaa Atlantiksen pelaajille, jotta tiukat taistot pystyttäisiin kääntämään punapaitojen eduksi. Energiajuomaa on myynnissä myös Pallokentän kahviossa, joten voit itsekin testata Mad Crockin tehoa.

100819 - Kiffen vei Bolliksen derbyn
Bola ampui Atlantiksen ainokaisen torstaina. Atlantis ja Kiffen kävivät torstaina tiukan väännön Bolliksen herruudesta. Punapaidat aloittivat pirteästi, mutta järkevästi pelannut vierasjoukkue nousi lopulta ohi ja vei pisteet maalein 1-2 (1-2).

Atlantis aloitti vahvasti, ja isännät rakensivat joukon mainioita maalipaikkoja. Tulostakin tuli 21. minuutilla, kun Kim Sanden kaatoi Iyam Fridayn ja Bobo Bola iski pilkulta tilanteeksi 1-0. Vieraat pääsivät kuitenkin peliin mukaan 30. minuutilla, kun punapaitojen alakerta tarjosi Kiffenille kulman, mistä Sanden puski pallon Unisa Banguran selän taakse. Lisää kylmää vettä saatiin 42. minuutilla. Kiffen sai jälleen kulman, joka purettiin mutta mustapaidat iskivät uudestaan, kun Raul Araujo kaivoi pallon kulmalipulta ja keskitti maalille, mistä Templar Lokake ohjasi sen verkkoon. Näin tauolle vierasjohdossa 1-2.

Toisella jaksolla Atlantis haki raivoisasti tasoitusta, mutta tilanteet tuhrittiin hätäilyyn. Kiffen puolusti järkevästi ja iski terävillä vastaiskuilla. Kun enempää osumia lämpimässä loppukesän illassa ei nähty, Kiffen nappasi revanssin ja sarjapisteet maalein 1-2.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Allan Aruda, Bobo Bola, Edward Anyamkyegh, John Samuel (84. Lawrence Simeon), Iyam Friday, Cassiano ja Gabriel Itodo (67. Risto Kägo).


100817 - Torstaina taas paikallistaisto Bolliksella
FC Kiffen Torstaina pelataan Töölön Pallokentällä taas tiukka paikallistaisto, kun Atlantis ja Kiffen vääntävät Bolliksen herruudesta. Kevätkierroksella Atlantis oli samalla areenalla vahvempi maalein 2-1, joten Mustat hurmurit juoksevat nyt kentälle revanssi mielessään.

Kiffenillä on 18 pelistä koossa 25 pistettä, ja sijoitus sarjataulukossa on kuudes. Joukkue on päästänyt lohkossa vähiten maaleja, ja peräti kymmenen kertaa on päädytty tasapeliin - näistä valtaosa lukemin 0-0.

Atlantiksen valmennuskaksikko Bola - Sunny on sunnuntain Warkaus-pelin jälkeen miettinyt varmasti tarkasti, mistä löytyy lisätehoja hyökkäykseen. Torstaina haaste on erityisen kova, kun vastassa on sarjan pitävin puolustus. Punapaitojen maalitykki Pikku-Bola osui viimeksi ylähirteen, mutta uppoaako pallo nyt verkkoon? Entä purevatko pallotaituri Fridayn kikat Kiffenin alakertaan? Vai nouseeko ikitaistelija Edu Anyamkyegh avaukseen tuomaan lisävoimaa kärkeen? Keskikentän pelinrakentaja Cassiano on jälleen mukana - löytyykö varastosta jälleen tukku namupasseja? Entä miten Alan Arrudan johtama alakerta pärjää Kiffenin pikakiitäjän Feras Abidin kanssa? Vastauksia tarjolla torstai-iltana Bolliksella.


100815 - Bolliksella jäätiin maalittomaan
Arruda pelasi jälleen vahvan pelin punapaitojen alakerrassa. Atlantis ja Warkaus JK kävivät sunnuntaina tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Töölön Pallokentällä. Kun kumpikaan miehistö ei maalinteossa onnistunut, pisteet tasattiin lopulta lukemin 0-0.

Atlantis aloitti vahvasti, ja isännät rakensivat joukon kohtuullisia maalipaikkoja, mutta punapaitojen sihti ei ollut kohdallaan. Warkaus iski nopeilla pistoilla, joissa sähäkkä kärkipelaaja Dimitri Klimov oli alati vaarallinen. Muutamaan otteeseen Klimov karkasi yksin läpi, mutta Maisara Khamaiseh venyi aina pallon tielle. Molemmat joukkueet hakivat voittoa loppuun saakka. Bobo Bola puski pallon vieraiden ylärimaan viisi minuuttia ennen päätösvihellystä, ja hetkeä myöhemmin Maisara venytti kätensä Oskari Lehtosen ohjaukseen avopaikasta. Näin Bolliksella päädyttiin maalittomaan pistejakoon, mikä ei varmasti tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta.

Atlantiksen kokoonpano: Maisarah Khamaiseh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Allan Aruda, Bobo Bola, John Samuel, Risto Kägo (60. Davids Uhmo), Phillip Nduka (46. Lawrence Simeon), Iyam Friday ja Gabriel Itodo (79. Edward Anyamkyegh).


100814 - TiPS kukisti Akatemian
Akatemia-beibi TiPS ja Atlantis Akatemia kävivät lauantaina tiukan väännön A-poikien Ykkösessä. Isännät olivat lopulta Tikkurilan nurmella vahvempia maalein 2-1 (1-1). TiPS karkasi johtoon heti alkuminuuteilla (3. min Rauli Saafeld), mutta Leevi Priha kuittasi tasoituksen vastaiskun päätteeksi vain viisi minuuttia myöhemmin. Toisella jaksolla vihreäpaitojen painostus yltyi, ja lopulta 81. minuutilla Saafeld iski pallon toistamiseen Kasperi Korhosen selän taakse. Näin pisteet jäivät Tikkurilaan.

100813 - Warkaus JK sunnuntaina Bollikselle
Warkaus JK Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat sunnuntaina, kun Warkaus JK saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Kevätkierroksella Warkaus juotti Atlantikselle katkeraa kalkkia kotiareenallaan, kun sinipaidat kukistivat helsinkiläiset tiukan väännön jälkeen maalein 2-1. Atlantiksella on nyt Bolliksella revanssin paikka, ja Bolas Boys juokseekin sunnuntaina viheriölle hakemaan kolmea sarjapistettä.

Atlantikselta on sunnuntaina sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi keskikentän pelinrakentaja Cassiano, mutta nivusvammasta toipunut Blaise Mbemba palaa vahvistamaan punapaitojen alakertaa. Atlantiksella on alla kolme peräkkäistä voittoa. Saako putki jatkoa sunnuntaina vai joko punapaidat ovat kylläisiä? Pallotaituri Iyam Friday on tarjonnut viime kotipeleissä herkullisia osumia - vieläkö varastosta löytyy lisää? Kärjessä viilettävä maalitykki Pikku-Bola on osunut kahdessa pelissään neljästi - jatkuuko hurja tahti sunnuntaina? Vai iskeekö vuorostaan Atlantis-fanien oma suosikki Edu Anyamkyegh? Entä miten Alan Arrudan johtama alakerta pärjää WJK:n pikajunan Dimitri Klimovin kanssa? Vastauksia tarjolla sunnuntai-iltana Bolliksella.


100812 - Tytöt hoitavat kahviota
Atlantis-tytöt Bolliksella. Atlantiksen naisjoukkue hoitaa tällä kaudella kotipelien kahviota. Tytöt keräävät näin varoja joukkueensa toimintaan. Bolliksen kahviosta löytyy Atlantiksen peleissä kaikki perinteiset matsiherkut sekä luonnollisesti myös erityisen ystävällistä palvelua.

100808 - Atlantis haki pinnat Lappeenrannasta
Bola osui kahdesti Kimpisellä. Atlantis haki sunnuntaina arvokkaat sarjapisteet Lappeenrannasta, kun punapaidat kukistivat Kimpisen urheilupuistossa isäntäjoukkue PEPOn. Loppunumerot olivat tiukan taiston jälkeen 1-2 (0-1).

PEPO lähti peliin kovalla sykkeellä, ja isännät saivat joukon hyviä erikoistilanteita. Näistä isokokoinen lappeenrantalaisjoukkue haki johtomaalia, mutta Maisara Khamaiseh poimi keskityspallot varmasti. Atlantis iski nopeilla vastaiskuilla, joista yksi toikin tulosta 42. minuutilla, kun Bobo Bola ehti Cassianon läpisyöttöön ja tuikkasi pallon alanurkkaan. Näin tauolle vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla Atlantis sai pelinsä paremmin kulkemaan. Isännät kuitenkin pääsivät tasoittamaan 52. minuutilla, kun punapaidat menettivät pallon omalla puoliskolla ja Joni Ruuskanen päätti nopean vastaiskun tarkkaan sijoitukseen takanurkkaan. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan lannistuneet. Tilanteita syntyi isäntien maalille, ja 69. minuutilla Bola puski toisen osumansa kippari Tonton Moukokon kulmapotkusta. Loppuminuutit PEPO haki vimmatusti tasoitusta, mutta punapaitojen alakerta pelasi varmasti. Näin kolme sarjapistettä matkasi Helsinkiin helteisestä Lappeenrannasta.

Atlantiksen kokoonpano: Maisarah Khamaiseh, Charles Isimeme, Tonton Moukoko, Allan Aruda, Bobo Bola, John Samuel, Risto Kägo, Phillip Nduka, Iyam Friday (86. Sodiq Mustapha), Cassiano (91. Pekka Repo) ja Lawrence Simeon (75. Edward Anyamkyegh).


100807 - Akatemia kukisti Gnistanin
Jesse johti Akatemian alakertaa. Atlantis Akatemia nappasi lauantaina ensimmäisen voittonsa A-poikien Ykkösessä, kun IF Gnistan kaatui Talin nurmella maalein 3-2 (0-1). Akatemia-beibeillä oli keskiviikon vaisun HPS-pelin jäljiltä nyt näytön paikka, ja vahvalla asenteella punapaidat nousivat toisella jaksolla väkisin voittoon. Atlantiksen maalit viimeistelivät tällä kertaa Jesse Martin ja Sodiq Mustapha. Kolmas osuma merkittiin Gnistanin omaksi maaliksi.

100806 - Sunnuntaina Lappeenrantaan
PEPO Atlantis matkustaa sunnuntaina Lappeenrantaan isäntäjoukkue PEPOn vieraaksi. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Kimpisen urheilupuistossa klo 18.30.

Kevätkierroksella Atlantis voitti PEPOn kotonaan rajun väännön jälkeen maalein 1-0. Lappeenrantalaiset kuitenkin myllyttivät päätösminuutit siihen tyylin, että punapaidat saivat olla todella tyytyväisiä täydestä pistepotista. Tiukka koitos on varmasti luvassa jälleen sunnuntaina, sillä molemmat joukkueet janoavat kipeästi lisäpisteitä.


100805 - Johanna hieroo pojat kuntoon
Johanna . Atlantiksen edustusmiehistö harjoittelee viidesti viikossa. Kun päälle tulee vielä 1-2 ottelua, pelaajien lihaksisto on kovilla. Ei siis ihme, että joukkueen hierojana heinäkuussa aloittanut Johanna Riikola on nopeasti saavuttanut pelaajien varauksettoman suosion. Varsinkin otteluiden jälkeisinä päivinä Johannan hellään hoivaan on poikkeuksetta melkoinen jono.

100804 - Akatemialle tappio avauspelissä
Sodiq osui kerran HPS:n verkkoon. Atlantis Akatemia aloitti tappiolla syyskierroksen A-poikien Ykkösessä, kun HPS kukisti punapaidat keskiviikkona Talin nurmella maalein 4-3 (3-1). Akatemia-beibien peliesitys ei liiemmälti kiitosta valmennusjohdolta kerännyt, sillä päävalmentajka Bolan palaute pojille oli kohtuullisen selkeäsanaista. Akatemian lohdutusosumat viimeistelivät Dimitri Peusa (26. min), Sodiq Mustapha (52. min) ja Leevi Priha (58. min).

100802 - Atlantis kaatoi Keski-Uusimaan
Bola osui kahdesti debyyttipelissään. Atlantis nappasi maanantaina revanssin PK Keski-Uusimaasta, kun punapaidat latoivat Pallokentän tulostaululle loppulukemat 3-0 (1-0). Kaksi viikkoa aikaisemmin PKK-U oli vienyt Keravalla pisteet maalein 1-0.

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa. Punapaitojen keskikentällä Charles Isimeme ja Tonton Moukoko tekivät töitä hyvällä asenteella ja voittivat monta palloa isännille. Kertaalleen onnistuttiin myös maalinteossa, kun Lawrence Simeon vapautti Iyam Fridayn läpiajoon ja tämä sijoitti pallon varmasti ohi Timo Niemisen. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. 53. minuutilla Friday keskitti oikealta, ja ensimmäistä kertaa punapaidassa esiintynyt Bobo Bola iski pallon verkkoon. Pikku-Bola oli asialla myös 64. minuutilla, kun hän tykitti suoraan volleysta Isimemen keskityksen takanurkkaan. Tämän jälkeen vauhti kentällä hiukan hiipui, eikä lisäosumia Bollisken illassa enää nähty. Näin arvokkaat sarjapisteet isännille, ja Atlantis kipusi sarjataulukossa jälleen muutaman pykälän lähemmäksi lärkikahinoita.

Atlantiksen kokoonpano: Maisarah Khamaiseh, Charles Isimeme, Blaise Mbemba (88. Phillip Nduka), Tonton Moukoko, Allan Aruda, Bobo Bola, John Samuel, Iyam Friday, Cassiano (80. Davids Uhmo), Lawrence Simeon ja Gabriel Itodo (57. Risto Kägo).


100801 - PK Keski-Uusimaa maanantaina Bollikselle
PK Keski-Uusimaa Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo maanantaina, kun PK Keski-Uusimaa saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.

Kevätkierroksella PK Keski-Uusimaa juotti Atlantikselle katkeraa kalkkia Keravalla, kun Kalle Sotka ampui lisäajalla isännille 1-0 voittomaalin. Atlantiksella on nyt kotiareenallaan taas revanssin paikka, ja punapaidat juoksevatkin Bolliksen nurmelle varmasti voitonnälkäisinä.

Bolas Boys saa maanantaina jälleen mukaan pelikiellosta vapautuneen kipparinsa Tonton Moukokon. Gnistan-ottelussa vahvasti debytoinut Charles Isimeme on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, joten punainen kakkonen nähdään taas raatamassa suurella sydämellä isäntien keskikentällä. Myös vahvaan vireeseen yltänyt Iyam Friday on jatkanut sopimustaan Atlantiksen kanssa kauden loppuun saakka. Jatkuuko pallotaiturin maaliputki maanantaina? Vai iskeekö vuorostaan Atlantis-fanien suosikki Edu Anyamkyegh? Tai osuvatko keskikentän brassikanuunat Alan Arruda ja Cassiano? Vastauksia tarjolla maanantai-iltana Bolliksella.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)