Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2010

100729 - Atlantis kukisti Gnistanin
Friday osui kahdesti torstaina. Atlantis otti maukkaan revanssin tortaina, kun rakas paikallisvastustaja IF Gnistan kaatui aurinkoisella Pallokentällä maalein 2-1 (0-0). Kaksi viikkoa aikaisemmin Gnistan oli ollut Oulunkylässä vahvempi lukemin 4-1.

Avausjakso oli vauhdikasta peliä. Atlantis hallitsi kenttätapahtumia, mutta punapaitojen ruuti ei ollut kuivaa. Kun keltapaitojenkin hyökkäyksistä puuttui paras terä, tauolle mentiin tasanumeroissa 0-0.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. Vihdoin 60. minuutilla tuli myös tulosta, kun Lawrence Simeon syötti Iyam Fridayn läpiajoon ja tämä sijoitti pallon varmasti Markus Leinosen selän taakse. Punapaidoilla oli muutama mainio paikka lisäosumiin, mutta vasta 86. minuutilla pallo oli toistamiseen Gnistanin verkossa. Friday osoitti pelisilmäänsä ja lähetti 50 metristä korkea kaaripallon, joka leijaili ulkona seikkailleen Leinosen yli. Isännät juhlivat jo voittoa, kun Esa Vironen 90. minuutilla keskitti ja Samuel Woodward puski tilanteeksi 2-1. Enempää osumia Bolliksen illassa ei kuitenkaan nähty, joten näin arvokkaat pisteet kotijoukkueelle.

Atlantiksen kokoonpano: Maisarah Khamaiseh, Charles Isimeme, Allan Aruda, Edward Anyamkyegh (82. Kelechukwu Nnajiofor), John Samuel, Iyam Friday, Cassiano, Andreas Biederman (53. Phillip Nduka), Lawrence Simeon, Sodiq Mustapha ja Gabriel Itodo.


100727 - Torstaina taas paikallistaisto Bolliksella
IF Gnistan Atlantis kohtaa torstaina Töölön Pallokentällä paikallisvastustaja IF Gnistanin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa totutusti klo 18.30.

Gnistan kyykytti Atlantista kevätkierroksella omalla kotiareenallaan selkein 4-1 lukemin, joten punapaidoilla on nyt revanssin paikka. Gnistanilla on kuitenkin koossa Kakkosen tasolle vahva nippu, joten helpolla ei pisteitä ole torstaina isännille tarjolla.

Atlantis on juhannuksen jälkeen saalistanut viidestä pelistä ainoastaan kaksi pistettä, ja samalla sijoitus sarjataulukossa on vajonnut jo putoamisrajan tuntumaan. Torstain koitoksesta punapaidoilta on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi kippari Tonton Moukoko, häämatkaansa yhä juhlistava George Ekeh sekä polvileikkauksesta toipuva Micheal Ozor.


100723 - Bolliksen herruus jäi ratkaisematta
Friday viimeisteli avausmaalin Bolliksella. Atlantis ja HIFK iskivät perjantaina yhteen Töölön Pallokentällä. Joukkueet kävivät tiukan väännön Bolliksen herruudesta, mikä lopulta päättyi tasanumeroihin 1-1 (0-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Atlantis hallitsi kenttätapahtumia, mutta kokovalkoisissa esiintynyt HIFK puolusti kurinalaisesti. Punapaitojen painostus tuotti seitsemän kulmaa, mutta muuta ei tilastoihin saatu. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 0-0.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. Vihdoin 60. minuutilla tuli myös tulosta, kun Edu Anyamkyegh ehti päällään keskityspalloon ja Iyam Friday ohjasi jatkopallon verkkoon. Maali kuitenkin herätti HIFK:n. Vieraat lähtivät hakemaan tasoitusta ja 72. minuutilla siinä myös onnistuivat. Tähtirintojen ykköspelaaja Petri Heinänen antoi puolesta kentästä vapaapotkun, jonka Jussi Leppälahti jatkoi suoraan ilmasta. Unisa Bangura torjui tämän, mutta Markus Tanner ehti ensimmäisenä irtopalloon ja tuikkasi tasoituksen. Viimeiset 20 minuuttia molemmat joukkueet hakivat raivoisasti voittomaalia, mutta enempää osumia Bolliksen illassa ei nähty. Näin loppunutulos 1-1 ja pisteet jaettiin. Kun kevätkierroksella päädyttiin samoihin numeroihin, eivät joukkueet tällä kaudella saaneet ratkottua Bolliksen herruutta.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Edward Anyamkyegh, John Samuel, Iyam Friday, Cassiano, Andreas Biederman (66. Phillip Nduka), Lawrence Simeon (89. Davids Uhmo), Sodiq Mustapha (77. Kelechukwu Nnajiofor) ja Gabriel Itodo.


100722 - Perjantaina taistellaan Bolliksen herruudesta
HIFK Soccer Töölön Pallokentällä on perjantaina luvassa kuuma paikallistaisto, kun Atlantis kohtaa HIFK Soccerin. Vääntö alkaa Bolliksella klo 18.30.

Kevätkierroksella joukkueet päätyivät samalla areenalla HIFK:n isännöidessä tasalukemiin 1-1. Atlantiksen tasoitusmaalin ampui Cassiano 94. minuutilla tähtirintojen valmistautuessa jo voitonjuhliin.

HIFK on kevään koitoksen jälkeen ollut vahvassa vireessä, ja joukkue on vähitellen kivunnut aivan kärjen tuntumaan. Jani Honkavaaran suojatit ovat 12 pelistä keränneet 21 pistettä, millä tähtirinnat ovat tiukasti mukana kamppailemassa lohkovoitosta. Perjantain väännöstä joukkueelta ovat sivussa loukkaantuneet Janne Bruun ja Matias Hänninen sekä pelikiellossa oleva Jirijoonas Kanth.

Atlantiksen pelit ovat juhannustauon jälkeen sujuneet vaisusti. Helsinkiläiset ovat neljästä pelistä saalistaneet ainoastaan yhden pisteen. Paikallistaisto kuitenkin varmasti sytyttää punapaidat tarjoamaan parastaan, joten helpolla HIFK ei tule perjantaina pääsemään. Atlantiksen miehistöstä ovat edelleen sivussa häämatkalla oleva George Ekeh ja polvileikkauksesta toipuva Micheal Ozor. Lisäksi brassitaituri Alan Arruda on poissa varoitustilin täyttymisen vuoksi.


100719 - Tappioputki jatkui
Blaise katkoi varmasti Atlantiksen alakerrassa. Atlantiksen alakulo jatkui maanantaina Keravalla, kun isäntäjoukkue PK Keski-Uusimaa upotti helsinkiläiset lisäajan osumalla. Lopppunumerot Kalevan nurmella 1-0 (0-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. PKKU hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta maalipaikkoja ei isännillekään juuri siunaantunut. Atlantiksella tilanteita oli vielä vähemmän. Tauolle mentiinkin tasanumeroissa 0-0.

Toisella jaksolla Atlantiksen kone alkoi käynnistyä. Vieraat hallitsivat keskikenttää ja kierrättivät palloa näppärästi, mutta hyökkäykset pysähtyivät isäntien vahvaan puolustusmuuriin. PKKU sai muutaman vastaiskun, joista yksi toi lopulta ratkaisun, kun 92. minuutilla Viikinki-laina Kalle Sotka pääsi tykittämään pallon ylänurkkaan. Näin koitos päättyi isäntien riemujuhlaan, ja Atlantiksen alamäki ei ota päättyäkseen.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Edward Anyamkyegh, John Samuel, Iyam Friday (87. Davids Uhmo), Leevi Priha (65. Lawrence Simeon), Cassiano, Sodiq Mustapha ja Gabriel Itodo.


100718 - Maanantaina vastassa PK Keski-Uusimaa
PK Keski-Uusimaa Atlantis kohtaa maanantaina Keravalla isäntäjoukkue PK Keski-Uusimaan. Ottelu alkaa Kalevan nurmella klo 18.30.

Vuonna 2005 perustettu PK Keski-Uusimaa toimii JäPS:n, KP-75:n ja TuPS:n yhteisenä edustusjoukkueena. Punamustien riveissä pelaa paikallisten kykyjen lisäksi Atlantiksen paidassa viime kaudella esiintynyt Anssi Tamminen. Lisäapuja joukkueelle tuo myös FC Viikinkien kanssa solmittu farmisopimus.

Atlantiksen pelit ovat juhannustauon jälkeen sujuneet alavireisesti. Helsinkiläiset ovat kolmesta pelistä saalistaneet ainoastaan yhden pisteen. Maanantaina Bolas Boys pääsee kuitenkin vahvalla ryhmällä Keravalle - sivussa ovat ainoastaan häämatkalla oleva George Ekeh sekä pitkäaikaispotilas Micheal Ozor.


100715 - Gnisu vei paikallisderbyn
Edu ampui Atlantiksen ainokaisen. Gnistan ja Atlantis kohtasivat torstaina Kakkosen paikallispelissä Oulunkylän keinonurmella. Isännät ratkaisivat koitoksen edukseen toisella jaksolla ja nappasivat sarjapisteet lopulta selkein lukemin 4-1 (0-1).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Gnistan hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta hyökkäysten päättäminen oli tehotonta. Atlantis rakenteli myös muutaman maalipaikan, ja yksi niistä tuotti tulostakin, kun Edu Anyamkyegh pääsi 45. minuutilla tykittämään pallon kuudentoista rajalta vasempaan alakulmaan. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle Gnistan tuli vahvasti. Samuel Woodward ohjasi jo puolen minuutin pelin jälkeen tasoituksen, ja jatkoa seurasi. 55. minuutilla Woodward iski uudelleen tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen sama mies osui vielä kahdesti pilkulta (61. ja 76. min.), ja näin loppunumerot tylyt 4-1.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Davids Uhmo (44. Sodiq Mustapha), Edward Anyamkyegh, John Samuel, Iyam Friday, Cassiano, Lawrence Simeon ja Gabriel Itodo (80. Leevi Priha).


100714 - Torstaina paikallistaisto Ogelissa
IF Gnistan Atlantis kohtaa torstaina Oulunkylässä isäntäjoukkue IF Gnistanin. Pohjois-Helsingin derby alkaa Ogelin keinonurmella totutusti klo 18.30.

Gnistan lähti kauteen lohkon suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkue ei kuitenkaan ole saanut peliään kulkemaan odotusten mukaisesti. Viimeksi sunnuntaina keltapaidat kokivat tylyn 3-0 paikallistappion HIFK:lle. Pelejä on kuitenkin vielä runsaasti jäljellä, ja Gnisu ehtii hyvin parantelemaan asemiaan sarjataulukossa.

Atlantis pelasi viikonloppuna 1-1 tasapelin FC Kuusankosken vieraana. Nyt punapaidat lähtevät uudella innolla torstain paikallistaistoon. Joukkue saa mukaan pelikiellosta vapautuneet Unisa Banguran, Phillip Ndukan ja Pekka Revon sekä nilkkavammasta toipuneen Lawrence Simeonin. Häämatkalla oleva George Ekeh sen sijaan puuttuu vielä vahvuudesta, kuten myös pitkäaikaispotilas Micheal Ozor.


100711 - Tasapeli Kuusankoskella
Tonton raatoi kovalla asenteella keskikentällä. FC Kuusankoski ja Atlantis kävivät sunnuntaina tiukan taiston sarjapisteistä. Helteisessä Kuusankosken urheilupuistossa päädyttiin lopulta tasalukemiin 1-1 (0-0).

Atlantis aloitti pirteästi, ja punapaidat rakensivat muutaman mainion tilanteen isäntien maalille. Vähitellen peli kuitenkin tasaantui. Maalipaikat olivat molemmilla kortilla, ja näin tauolle tasatilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle punapaidat tulivat jälleen pirteästi. Palkinto saatiin 62. minuutilla, kun Davids Uhmo pääsi ohjamaan irtopallon isäntien verkkoon. Tämän jälkeen Kuusankoski haki rajusti tasoitusta. Niko Nakari pääsi lopulta 75. minuutilla tarjoilemaan oikelta takaviistoon, ja Antti Kauppila ampui pallon tolpan kautta sisään. Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama paikka voittomaaliin, mutta enempää osumia ei Kuusankoskella enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Blaise Mbemba, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Davids Uhmo (70. Leevi Priha), Edward Anyamkyegh, John Samuel, Iyam Friday, Trinity Obot (61. Kelechukwu Nnajiofor), Sodiq Mustapha ja Gabriel Itodo.


100709 - Sunnuntaina Kuusankoskelle
FC Kuusankoski Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Kuusankoskelle, missä punapaidat kohtaavat Urheilupuiston nurmella isäntäjoukkue FC Kuusankosken. Keskinäinen koitos on ensimmäinen seurojen historiassa. Ottelu alkaa MM-finaalin takia jo klo 16.00.

Kuusankoski aloitti kauden hiukan kangerrellen, mutta joukkue vaihtoi juhannuksen alla päävalmentajaa. Kokenut valmentajavelho Simo Marttila astui ruoriin, ja tämän jälkeen tahti parani. Viimeksi keskiviikkona sinipaidat hävisivät kotonaan SC Riverballille 0-2, mutta peliesitys keräsi kuitenkin paljon kiitosta.

Atlantis hävisi viime viikonloppuna kotonaan City Starsille vaisun esityksen jälkeen 1-2. Nyt takana on kuitenkin ehjä harjoitusviikko, ja ryhmässä jälleen hyvä tekemisen meininki. Punapaidat matkaavat Kuusankoskelle vielä ilman häämatkalla olevaa maalitykkiään George Ekehiä. Sivussa ovat lisäksi pelikieltoaan kärsivät Unisa Bangura, Phillip Nduka ja Pekka Repo, pitkäaikaispotilas Micheal Ozor sekä nilkkavaivaiset Andreas Biederman ja Lawrence Simeon.


100704 - City Stars vei pinnat Lahteen
Andreas pelasi lupaavasti punapaitojen alakerrassa. Atlantis ja City Stars kohtasivat sunnuntaina helteisellä Pallokentällä. Isännät eivät tällä kertaa pystyneet parhaimpaansa, ja pisteet matkasivat lopulta ansaitusti Lahteen maalein 1-2 (1-2).

Atlantis joutui sunnuntain taistoon hiukan varamiehisenä, eikä joukkue missään vaiheessa saanut peliään kulkemaan totuttuun tapaan. City Stars otti komennon kentällä heti alusta, ja palkinto tuli 20. minuutilla, kun Pekka Repo kaatoi lahtelaishyökkääjän ja Teemu Toukonen sijoitti pilkulta varmasti avausosuman. Tämä herätti punapaidat hetkeksi, ja viisi minuuttia myöhemmin Atlantis sai vieraiden maalille rajun painoustuksen, minkä päätteeksi debytantti Leevi Priha tuikkasi pallon verkkoon. City Stars iski kuitenkin uudelleen 40. minuutilla, kun Jens Tanskanen puski Olli Riikosen keskityksen Maisara Khamaisehin selän taakse.

Toisella jaksolla odotettiin kotijoukkueen takaa-ajoa, mutta punapaitojen yritys oli ponnetonta. City Stars piti lopulta johtonsa helposti ja nappasi täydet sarjapisteet mukanaan Lahteen.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Pekka Repo (25. Andreas Biederman), Alan Arruda, Kelechukwu Nnajiofor, Edward Anyamkyegh, John Samuel, Phillip Nduka (87. ua), Iyam Friday, Leevi Priha, Jesse Martin (64. Toni Kneip) ja Gabriel Itodo.


100703 - Akatemia päätti maalijuhlaan
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina A-poikien Ykkösen päätöskierroksella Tapulin urheilupuistossa FC KooTeePeen. Akatemia-beibit olivat iloisella pelipäällä ja latoivat taululle tylyt loppunumerot 7-2 (5-0). Dimitri Peusa osui neljästi, Leevi Priha kahdesti ja Otso Laakso kertaalleen.

Atlantis sijoittui lopulta yhdeksän joukkueen lohkossa viidenneksi. VJS nousee syksyksi SM-sarjaan. Reipas ja KooTeePee hakevat vauhtia Kakkosesta.


100702 - Friday siirtyy Atlantikseen
Friday liittyi Atlantis-miehistöön. Iyam Friday (s. 1989) on liittynyt Atlantis-miehistöön. Pallotaituri on mukana punapaitojen kokoonpanossa jo sunnuntain City Stars -kamppailussa.

Iyam Friday on pelannut AC Oulun paidassa vuodet 2007-2009, mistä tilastoihin kertyi kahdeksan Veikkausliiga-ottelua kaudelta 2007. Lisäksi meriittilistalla on 7 poikamaaottelua Nigerian U17-joukkueessa.

Myös Leevi Priha (s. 1991) on siirtynyt PK-35:stä Atlantiksen riveihin. Näppärä keskikenttäpelaaja hakee peliaikaa Akatemian lisäksi punapaitojen edustusmiehistöstä. Leevi esiintyy lauantaina Akatemian paidassa Kotkaa vastaan, ja jos näytöt tyydyttävät valmennusjohtoa, poika on mukana kokoonpanossa myös sunnuntaina Bolliksella.


100702 - City Stars sunnuntaina Bollikselle
City Stars Atlantiksen edustusmiehistö palasi lyhyeltä kesälomaltaan torstaina, kun Moshood Bola keräsi suojattinsa jälleen yhteisharjoituksiin Talin nurmelle. Joukkue on tositoimissa heti sunnuntaina, kun City Stars saapuu Lahdesta vieraaksi Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Bolliksella klo 19.00.

City Stars on koko kauden viihtynyt A-lohkon kärkikahinoissa. Lahtelaismiehistössä on joukko kokeneita pelimiehiä, jotka hyvänä päivänään pistävät minkä tahansa Kakkosen joukkueen tiukoille. Viimeksi keskiviikkona City Stars haki Porvoosta pisteet FC Futuralta maalein 2-3.

Atlantis lähtee sunnuntain koitokseen ilman pelikieltoa kärsivää Unisa Banguraa. Veikkauspörssiä johtava George Ekeh on häämatkalla synnyinmaassaan. Sivussa ovat edelleen myös pitkäaikaispotilaat Micheal Ozor ja Davids Uhmo.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)