Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2010

100624 - Bola laski suojattinsa lomalle
Bola laski suojattinsa viikon lomalle. Atlantis-miehistö lähti keskiviikon Kiffen-pelin jälkeen viikon kesälomalle. Toki mukana seurasi henkilökohtainen harjoitusohjelma, joka sisältää mukavasti aktiviteettia juhannuspäivien ratoksi. Moshood Bola odottaa suojattejaan yhteisharjoituksiin jälleen 1. heinäkuuta.

Atlantis-luotsi Bola on kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. - Muutamassa pelissä olemme menettäneet turhia pisteitä. Pitää kuitenkin muistaa, että meillä on uusi joukkue joka saatiin kokoon vasta juuri ennen sarjan alkua. Pelaajat oppivat koko ajan tuntemaan toisensa paremmin, ja samalla myös joukkueen yhteispeli paranee.

Päävalmentaja kaipaa ryhmäänsä vielä täydennystä loppukaudeksi. - Olemme pelanneet erittäin pienellä ringillä. Onneksi Akatemia-pelaajat kuten Gabi, Simeon, Sodiq ja Andreas ovat paikanneet hyvin aukkoja. Toivottavasti kuitenkin löydämme mukaan vielä 3-4 pelimiestä. Silloin pelipaikoista tulisi enemmän kilpailua, ja kestäisimme paremmin mahdollisia loukkaantumisia ja pelikieltoja.

- Tarjoamme erityisesti nuorille, nälkäisille pelaajille loistavan tilaisuuden kehittyä. Harjoittelemme hyvissä olosuhteissa viidesti viikossa, minkä lisäksi tulevat pelit edustusjoukkueessa ja Akatemiassa. Töitä joutuu tekemään paljon, mutta se on ainoa tie kehittyä.


100623 - Atlantis vei Bolliksen herruuden
Cassiano ampui voittomaalin. Kiffen ja Atlantis kävivät keskiviikkona tiukan taiston Bolliksen herruudesta. Paikkallisvääntö päättyi lopulta punapaitojen voittoon lukemin 1-2 (1-2).

Atlantis aloitti ottelun pirteästi, mutta Kiffen puolusti kurinalaisesti. Mustapaidat iskivät jo 11. minuutilla, kun joukkueen brassivahvistus Raul Araujo upotti vaparin 20 metristä tarkasti oikeaan alakulmaan. Atlantiksen kuittaus nähtiin kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin. George Ekeh taituroi Kiffenin alakerran sekaisin ja sijoitti lopulta pallon tyhjään maaliin. Lisää herkkua tarjottiin 22. minuutilla, kun Sodiq Mustapha keskitti oikealta ja Cassiano liukui pallon verkkoon. Näissä numeroissa lähdettiin myös tauolle.

Toisella jaksolla molemmilla oli omat paikkansa. Atlantis rakenteli muutaman näyttävän hyökkäyskuvion. Kiffen hyökkäsi suoraviivaisemmin ja panosti erikoistilanteisiin. Enempää osumia ei Bolliksen illassa kuitenkaan enää nähty, ja näin Atlantis nappasi sarjapisteet maalein 1-2.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Charles Ekeh, Edward Anyamkyegh, John Samuel, Phillip Nduka, Cassiano (90. Andreas Biederman), Lawrence Simeon, Sodiq Mustapha (79. Kelechukwu Nnajiofor) ja Gabriel Itodo.


100622 - Keskiviikkona taas paikallistaisto Bolliksella
FC Kiffen Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat jo keskiviikkona, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentällä isäntäjoukkue FC Kiffenin. Bolliksen paikallistaisto alkaa klo 19.00.

Kiffen on lohkon ainoa tappioton joukkue. Mustat hurmurit ovat kuitenkin pelanneet yhdeksästä pelistä peräti seitsemän tasan - näistä kuusi lukemin 0-0. Joukkueesta löytyy silti myös tulivoimaa, sillä kärjessä viilettää entinen Atlantiksen pikakiitäjä Feras Abid. Myös joukkueen pelaajavalmentaja Mika Helin nähtiin aikoinaan Atlantiksen paidassa Ykkösessä.

Atlantis lähtee Bolliksen herruustaistoon ilman pelikieltoa kärsivää Unisa Banguraa. Sivussa ovat edelleen myös toipilaat Micheal Ozor ja Davids Uhmo. Joukkue palasi sunnuntaina Varkaudesta ilman pisteitä, mutta tunnelma oli heti pelin jälkeen sellainen, että keskiviikkona virhe korjataan.


100620 - Ei tuliaisia Varkaudesta
George ampui Atlantiksen ainokaisen. Warkaus JK ja Atlantis kävivät sunnuntaina Varkauden keskuskentällä tiukan kärkikamppailun. Isännät nappasivat lopulta sarjapisteet maalein 2-1 (2-0).

Atlantis aloitti ottelun pirteästi, mutta isännät iskivät avausmaalin jo 6. minuutilla. Punapaitojen alakerta nukahti, ja vapaaksi unohdettu Esa Ikosen ohjasi keskityspallon varmasti Maisara Khamaisehin selän taakse. Kotiyleisö sai lisää ilonaihetta 26. minuutilla. Cassiano rikkoi reilussa 20 metrissä, ja Pekka Hyvärinen upotti vaparin näyttävästi vasempaan yläkulmaan. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Toisella jaksolle Atlantis tuli sinuuntuneena. Bola vaihtoi kärkeen George Ekehin ja Sodiq Mustaphan. Tilanteita alkoi syntyä sinipaitojen maalille, ja 74. minuutilla George tykitti pallon voimalla Roope Matsin selän taakse. Loppua kohden punapaitojen painostus yltyi, mutta toista kertaa palloa ei enää Varkauden verkkoon saatu. Näin voittolukemat isännille 2-1, ja Warkaus JK siirtyi samalla sarjan kärkeen.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Pekka Repo (87. Andreas Biederman), Tonton Moukoko, Alan Arruda, Kelechukwu Nnajiofor (46. Sodiq Mustapha), Edward Anyamkyegh (46. George Ekeh), John Samuel, Phillip Nduka, Cassiano, Lawrence Simeon ja Gabriel Itodo.


100619 - Akatemialla maalijuhla Lahdessa
Sodiq ampui hattutempun Lahdessa. Atlantis Akatemia vietti lauantaina maalijuhlaa Jalkarannan kentällä Lahdessa, kun punapaidat kukistivat FC Reippaan maalein 0-5 (0-0). Ottelu oli kuitenkin pitkään tasainen, sillä vasta 75. minuutilla Sodiq Mustapha ampui helsinkiläisten avausosuman. Jatkoa seurasikin sitten nopeassa tahdissa: Sodiq uudelleen 79. ja 87. min, Dimitri Peusa 90 min. ja maalivahti Martti Rikkinen pilkulta 92. min. Päätöskierroksella 3. heinäkuuta Akatemia kohtaa FC KooTeePeen Tapulin nurmella, mutta Reipas-voitolla beibit varmistivat jo Ykkösen sarjapaikan syyskierrokselle.

100618 - Sunnuntaina Varkauteen
Warkaus JK Atlantis matkustaa sunnuntaina Varkauteen, missä punapaidat kohtaavat Keskuskentän nurmella isäntäjoukkue Warkauden Jalkapalloklubin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 19.00.

Warkaus JK lähti kauteen yhtenä lohkon ennakkosuosikeista, ja joukkue onkin ollut alusta lähtien tiukasti mukana kärkikahinoissa. WJK:n pelaajaringissä on useampia aikaisemmin KuPS:n paidassa esiintyneitä pelimiehiä, joista tunnetuimmat maalivahti Roope Matsi sekä oikean laidan pikakiitäjä Dimitri Klimov.

Atlantis matkustaa Varkauteen ilman pelikieltoa kärsivää Unisa Banguraa, mutta Maisara Khamaiseh on osoittanut olevansa tolppien välissä mies paikallaan. Myös Micheal Ozor ja Davids Uhmo jatkavat sairaslistalla, eivätkä hyppää mukaan Varkauden bussiin. Michealia odottaa ensi viikolla polven tähystysleikkaus, mutta nilkkavaivainen Davids palaa juhannuksen jälkeen harjoitusvahvuuteen.


100618 - Unisalle lisäpelikielto
Unisa sai kolmen ottelun lisäpelikiellon. Kuva: Juhani Järvenpää. Palloliiton kurinpitovaliokunta langetti Atlantiksen maalivahdille Unisa Banguralle kolmen ottelun lisäpelikiellon KäPa-pelin jälkimainingeista. Kurinpitovaliokunta katsoi Unisan syyllistyneen herjaavaan kielenkäyttöön erotuomareita kohtaan. Samasta syystä valiokunta määräsi Atlantikselle 200 euron sakon. Unisa Bangura on edustuskelpoinen jälleen 15. heinäkuuta pelattavassa Gnistan-ottelussa.

100616 - Andreas havittelee vastuuta edustusmiehistössä
Andreas hakee roolia edustuksessa. Akatemia-pelaaja Andreas Biederman (s. 1991) tavoittelee peliaikaa myös edustusmiehistössä. FC Futuran kasvatti pääsi viimeksi kentälle sunnuntain PEPO-ottelun ratkaisuhetkille ja väänsi vahvalla asenteella monta irtopalloa punapaidoille. Tähän mennessä pojan tilille on kertynyt kolme ottelua Kakkosessa.

Andreas on viihtynyt mainiosti Atlantiksessa. - Bola ja Sunny vetävät tosi hyviä treenejä. Ja on hienoa päästä harjoittelemaan Arrudan ja Tontonin tapaisten pelaajien kanssa. Siinä kehittyy väkisin itsekin. Tietysti aina haluaisi mahdollisimman paljon vastuuta myös peleissä, mutta ne minuutit täytyy ensin ansaita, porvoolainen miettii.


100613 - Atlantis otti taisteluvoiton
Alan ampui voittomaalin. Atlantis ja PEPO kävivät sunnuntaina tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä. Isännät nappasivat lopulta rajun taistelun jälkeen pinnat maalein 1-0 (1-0).

PEPO aloitti ottelun pirteästi, mutta vähitellen myös Atlantis pääsi peliin mukaan. Hiukan ennen taukovihellystä nähtiin avausmaali, kun George Ekeh taiteili pallon Alan Arrudalle ja brassi sijoitti 16 rajalta pallon sisäsyrjällä tolpan viereen. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla pelillisiä hienouksia ei hirveästi nähty, mutta kovaa taistelua sitäkin enemmän. Lappeenrantalaiset hakivat raivoisasti tasoitusta, ja loppua kohden paine Atlantiksen maalilla kasvoi. Viimeiset viisi minuuttia oli yhtä PEPOn myllytystä, mutta Maisara Khamaiseh oli ohittamaton. Punapaidat väänsivät suurella sydämellä loppuun saakka, ja näin pisteet jäivät Helsinkiin.

Atlantiksen kokoonpano: Maisara Khamaiseh, Pekka Repo, Tonton Moukoko, Alan Arruda, Kelechukwu Nnajiofor, George Ekeh (76. Andreas Biederman), John Samuel, Phillip Nduka, Lawrence Simeon, Sodiq Mustapha (69. Toni Kneip) ja Gabriel Itodo.


100612 - VJS kukisti Akatemian
Sodiq ampui Akatemian ainokaisen Myyrmäessä. Atlantis Akatemia sai kylmää kyytiä Myyrmäessä lauantaina, kun VJS kukisti Atlantis-beibit maalein 4-1 (4-0). Isännät tekivät pelin selväksi 20 minuutissa, kun Lassi Vainikainen (2. min. rp) ja Peter Vainio (13. ja 20. min.) iskivät pallon kolmesti Kasperi Korhosen selän taakse. Vainio osui vielä kertaalleen ennen taukoa (39. min.). Toisella jaksolla punapaidat pääsivät hiukan paremmin otteluun mukaan, ja Sodiq Mustapha ampui 61. minuutilla Atlantikselle lohdutusosuman. Enempää maaleja Myyrmäessä ei nähty, ja näin VJS jatkaa lohkon kärjessä tavoitellen SM-sarjapaikkaa syksyksi. Akatemian seuraava koitos on ensi lauantaina, kun beibit matkustavat Lahteen Reippaan vieraaksi.

100611 - Sunnuntaina PEPO Talissa
PEPO Lappeenrannasta saapuu sunnuntaina Atlantiksen vieraaksi Talin urheilupuistoon. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Talin samettinurmella klo 19.00.

PEPO aloitti kauden hiukan kangerrellen, mutta sen jälkeen tahti on parantunut ja lappeenrantalaisilla on nyt kuudesta ottelusta koossa seitsemän pistettä. Viime viikonloppuna PEPO haki täyden pistepotin Lahdesta, kun City Stars kukistui Radiomäen nurmella 0-2.

Atlantis joutuu sunnuntain taistoon hieman siipirikkoisena. KäPa-pelissä punakorttia katsellut Unisa Bangura on pelikiellossa, samoin kuin varoitustilinsä täyteen saaneet Edu Anyamkyegh ja Cassiano. Lisäksi Micheal Ozor ja Davids Uhmo jatkavat sairaslistalla. Päävalmentaja Bola täydentää kuitenkin miehistöään Akatemia-pelaajilla ja lupaa sunnuntain koitokseen juoksevan jälleen voitonnälkäisen Atlantis-miehistön.


100610 - Lisää Akatemia-beibejä haussa
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia etsii tasokkaaseen ryhmäänsä lisää 1991-95 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä. Akatemia-pelaajille tarjotaan mahdollisuus tavoitteelliseen harjoitteluun tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa. Akatemia-beibit harjoittelevat erinomaisissa olosuhteissa viidesti viikossa, minkä lisäksi ohjelmaan kuuluvat ottelut sekä ajoittain myös aamuharjoitukset. Pisimmälle ehtineet beibit pääsevät näyttämään osaamistaan edustusjoukkueen peleissä, nuoremmat pelaavat syyskierroksella A-poikien Ykkösessä ja B-poikien Kakkosessa. Akatemia pelaa myös runsaasti harjoitusotteluita.

Atlantis Akatemiassa ei ole kuukausi- tai harjoitusmaksuja, mutta mukaan valittavien pelaajien on sitouduttava osallistumaan säännöllisesti toimintaan. Lisätietoja Akatemiasta antaa seuran tekninen johtaja Sunny Akintmehin (puh. 050-3465171).


100608 - Akatemia kaatoi sarjajohtajan
Teemu ampui avausmaalinsa Akatemiassa. Atlantis Akatemia jatkoi pirteitä esityksiään kärkijoukkueita vastaan, kun Atlantis-beibit kohtasivat tiistaihin saakka A-poikien Ykkösessä voitosta voittoon edenneen Grankulla IFK:n. Tiukka taisto Tapulin nurmella päättyi lopulta punapaitojen hyväksi 2-1 (2-0).

Atlantis aloitti terävästi, ja Granin alakerran haparoidessa Teemu Koskela (s. 1994) pääsi jo 5. minuutilla tuikkaamaan Akatemia-uransa ensimmäisen maalin. Jatkoa seurasi 16. minuutilla, kun kippari Jesse Tuomisalo tykitti vaparin 25. metristä yläkulmaan. Tämän jälkeen vihreäpaidat pääsivät vähitellen peliin mukaan, mutta Kasperi Korhosen mainiot torjunnat pelastivat isännät. Granin ainokainen syntyi 71. minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Daniel Langhoff pääsi puskemaan keskityspallon verkkoon. Loppunumerot Tapulissa 2-1, ja sarjataulukko tasoittui jälleen. Lohkovoitossa ja A-nuorten SM-sarjapaikassa ovat kolme kierrosta ennen päätöstä tiukimmin kiinni VJS, GrIFK ja MP. Atlantis ei ehdi enää kevätkierroksella mukaan nousutaistoon, mutta sarjapaikan varmistaminen on nyt yhden voiton päässä.


100606 - KäPa ja Atlantis tasapeliin kuumassa paikallisväännössä
George keräsi tehot 1 + 1. Käpylän Pallo ja Atlantis tarjosivat sunnuntaina värikkään paikallistaiston Talin nurmella. Ottelu jouduttiin siirtämään Taliin, kun Käpylän kenttää ei konsertin jäljiltä saatu pelikuntoon. Kuuma koitos päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (0-0).

KäPa aloitti ottelun pirteästi, mutta vähitellen myös Atlantis pääsi peliin mukaan. Maalitilanteet olivat kuitenkin avausjaksolla kortilla, ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli vahvalla asenteella. Kaivattu johtomaali nähtiin 60. minuutilla, kun Edu Anyamkyegh vapautti George Ekehin läpiajoon. Tämä ajautui pieneen kulmaan, mutta malttoi vielä syöttää Cassianolle, jonka tarkka sijoitus leijaili Tony Kaukomaan yli verkkoon. Maali herätti KäPan, ja vain kolme minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus. Atlantiksen puolustus ei saanut purettua maalinedusruuhkaa, ja Tatu Penttinen ampui irtopallon Unisa Banguran selän taakse. Punapaidat eivät kuitenkaan masentuneet, vaan hakivat raivoisasti johtomaalia. Lopulta 75. minuutilla Edu Anyamkyegh ajoi vasemmalta rangaistusalueelle ja tarjoili George Ekehille vetopaikan, eikä tämä erehtynyt vaan sijoitti varmasti tilanteeksi 1-2. Atlantis odotteli jo päätösvihellystä, kun KäPa yltyi loppurynnistykseen. Raju painostus tuotti kunnon hässäkän Atlantis-maalille, jonka päätteeksi avustava Pessi Pursiainen näki pallon ylittäneen maaliviivan. Päätuomari Josef Fagerholm empi aikansa ratkaisuaan, kunnes kallistui avustavan kannelle ja hyväksyi maalin. Tilanteen selvittelyssä Unisa Bangura hoiti itsensä kentältä punaisella kortilla, ja loppuminuutit Atlantis pelasi vajaalla. Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, joten värikäs koitos päättyi lukemiin 2-2.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura (90. ua.), Pekka Repo (65. Kelechukwu Nnajiofor), Tonton Moukoko, Alan Arruda, George Ekeh (90. Maisara Khamaiseh), Edward Anyamkyegh, John Samuel, Phillip Nduka, Cassiano, Sodiq Mustapha (39. Lawrence Simeon) ja Gabriel Itodo.


100605 - Sunnuntaina taas paikallistaisto
Käpylän Pallo Käpylän urheilupuistossa pelataan sunnuntaina tiukka paikallisvääntö, kun Käpylän Pallo ja Atlantis taistelevat Kakkosen sarjapisteistä klo 18.30.

KäPa aloitti kauden hiukan kangerrellen, mutta sen jälkeen tahti on parantunut ja kaksi viimeisintä peliä ovat tuoneet täyden pistepotin. KäPalla on nyt kuudesta ottelusta koossa seitsemän pistettä. Viimeksi keskiviikkona mustapaidat hakivat Laajasalosta pisteet maalein 2-3.

Atlantis lähtee sunnuntain taistoon lähes samalla ryhmällä kuin edelliseen LPS-peliin. HIFK-ottelussa nilkkansa loukannut Davids Uhmo on edelleen sivussa, mutta Lawrence Simeon on toipunut jalkavammastaan ja palannee avauskokoonpanoon. Micheal Ozorin pelikunto selvinnee tavan mukaan vasta ottelupäivänä.


100602 - Sunny pistää pojat kuntoon
Hymyilevä kiduttaja. Atlantiksen tekninen valmentaja Sunny Akintmehin huolehtii tekniikkaharjoitusten ohella myös edustusjoukkueen ja Akatemian pelaajien fysiikasta. Valmentaja ei säästele ääntään, kun ohjelmassa on fyysinen harjoitus.

- Mo fasta, mo fasta, you can do it better! If we don´t do it well, we´ll do it more, kaikuu Puistolan urheilupuistossa, kun hymyilevä kiduttaja koulii suojattejaan.

Sunny saa pelaajat yrittämään parastaan, vaikka hiki valuu valtoimenaan. - Huono kunto, istu penkki!!!, tuo lisää virtaa väsyneisiinkin jalkoihin.

Kova koulu tuo myös tulosta. Esimerkiksi Atlantis Akatemiasta Hakan liigamiehistöön ponnistanut Xhevdet Gela kuului useamman vuoden Sunnyn tunnollisimpiin opetuslapsiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)