Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2009

091030 - Kelelle jatkosopimus
Kele allekirjoitti jatkosopimuksen. Kuva: Juhani Järvenpää. Kelechukwu Nnajiofor (s. 1990) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Uusi sopimus ulottuu kauden 2010 loppuun ja on Kelen ensimmäinen edustusjoukkueen kanssa.

Nigerialaissyntyinen Nnajiofor on pelannut Atlantis Akatemiassa kaksi vuotta. Tällä kaudella keskikentän pallotaituri valittiin Vuoden Akatemia-pelaajaksi. Lisäksi Kele on pelannut jo yhdeksän ottelua miesten Ykkösessä.


091028 - Kenille jatkosopimus
Ken allekirjoitti jatkosopimuksen. Ken Jammeh (s. 1987) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Toppari liittyi Atlantis-miehistöön elokuussa ja vakiinnutti nopeasti paikkansa avauskokoonpanossa. Jammeh ehti pelata yhteensä kahdeksan ottelua Ykkösessä.

Ken Jammeh on gambialaissyntyinen Banjul Hawksin kasvatti, kuten myös mm. HJK:ta edustava maanmiehensä Dawda Bah. Ken on pelannut myös maansa U20-maajoukkueessa.


091027 - B-junnut aloittavat 7.11.
Atlantis FC Atlantiksen B-juniorit (´93- ja ´94-syntyneet) aloittavat avoimet harjoitukset lauantaina 7. marraskuuta klo 17.00 Myllypuron Pallomyllyssä. B-juniorit pelaavat ensi kaudella B-poikien Ykkösessä ja harjoittelavat talvikaudella hyvissä olosuhteissa neljästi viikossa. Parhaat B-juniorit osallistuvat myös Atlantis Akatemian harjoituksiin. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

091027 - Atlantis ´95 voitti Valtti-turnauksen
Atlantis ´95 Atlantis ´95 voitti viikonloppuna kovatasoisen Valtti-turnauksen Pallokentän keinonurmella. Mikko Ahosen suojatit kipusivat ykköseksi 22 joukkueen joukosta. Hopeaa nappasi virolaisjoukkue Tarto Olympia ja pronssia isäntäjoukkue Valtti.

091026 - "Uutta matoa koukkuun"
Tenkanen pistää jo uutta matoa koukkuun. Atlantis-manageri Aarne Tenkasen mukaan edustusjoukkueen tippuminen Kakkoseen ei tule merkittävästi vaikuttamaan joukkueen toimintaan. Tehdyistä virheistä on kuitenkin tarkoitus oppia ja kääntää menestys jälleen nousuun.

- Me pistetään uutta matoa koukkuun ja lähetään uudella innolla ens kauteen. Joukkue uudistuu jonkun verran, taustaryhmä uudistuu ja johtoportaaseenkin tulee uutta verta. Jos me nyt hoidetaan omat hommamme hyvin, ennemmin tai myöhemmin Atlantis on taas Ykkösessä.

- Ens kauden valmistelut on jo pitkällä. Ekat pelaajadiilit on tehty ja taustaryhmän kerääminen hyvässä vauhdissa. Koutsikeskusteluissa on mielenkiintosia nimiä ja valmennus saletisti tasokasta jatkossakin. Pyrimme Kakkosessakin mahdollisimman ammattimaiseen toimintaan. Me tullaan treenaan paljon, pelataan kovia treenimatseja ja käydään varmaan taas keväällä skulaamassa joku matsi Virossa tai Sveduissa.

- Taloudellisesti Kakkonen on paljon kevyempi kuin Ykkönen. Pelaajien liksat on pienempiä, maksut Palloliitolle ihan eri luokkaa kuin aikasemmin ja pitkät matkat taitaa jäädä yhteen Varkauden reissuun. Ykkösessä meidän budjetti on viime vuosina ollu suunnilleen 150.000. Nyt on kaavailtu vähän yli sadan donan budjettia, mistä pari kymppiä menis Ykkösen vuosien skriittojen maksuun. Sillä pitäis pärjätä Kakkosessa hyvin.


091025 - Tomas Vuoden pelaaja
Tomas on Vuoden pelaaja. Vahvan kauden Atlantiksen alakerrassa pelannut Tomas Sirevicius valittiin punapaitojen Vuoden pelaajaksi 2009. Atlantis-luotsi Saulius Sirmelistä miellytti erityisesti Tomaksen tasaisuus. - Tomas oli hyvä joka pelissä. Hän ei tehnyt turhia virheitä ja pelasi aina vahvalla asenteella.
  • Vuoden maali: Xhevdet Gela (12.10. Atlantis - Viikingit)
  • Lehdistön ihannepoika: Pasi Pihamaa
  • Vuoden tulokas: Zakaria Kibona
  • Vuoden pelaaja: Tomas Sirevicius
091024 - Kele Vuoden Akatemia-beibi
Kele on Vuoden beibi. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia matkasi perjantaina Viking XPRS:llä kauden päättäjäisristeilylle. Hauskanpidon ohessa palkittiin myös kauden aikana ansioituneita beibejä.
  • Työn sankari: Phillip Nduka
  • Palloliiton ihannepoika: Gabriel Itodo
  • Vuoden tulokas: Eemeli Lohvansuu
  • Vuoden Akatemia-pelaaja: Kelechukwu Nnajiofor
091022 - Uusi joukkue ´02-´03 -syntyneille
Atlantis FC Atlantis käynnistää uuden joukkueen 2002-3 -syntyneille tulevaisuuden pelimiehille, joilla on poltetta uuden mukavan harrastuksen pariin. Joukkue aloittaa harjoitukset ensi keskiviikkona 28.10. klo 18.30 Myllypuron Pallomyllyssä. Jatkossa joukkue tulee harjoittelemaan keskiviikkoisin klo 18.30 Kotinummen koululla sekä lauantaisin eri paikoissa. Lisätietoja toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Kirsi Saurila (puh. 041-5199247) ja seuran toimisto (puh. 041-4351165).

091021 - Aude Stars hyvässä vauhdissa
Aude aloittaa valmentajauraa. Atlantiksen uusi ´96-joukkue on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Maanantain harjoituksissa Pallomyllyssä kirmasi jo 12 poikaa, ja lisää innokkaita on tulossa mukaan. Seuraavat avoimet harjoitukset ovat jälleen ensi maanantaina klo 20.00 Myllypuron uutuudenkarheassa Pallomyllyssä.

Aude Kwantokon luotsaama 96- ja 97-syntyneistä tulevaisuuden pelimiehistä koostuva joukkue tulee talvikaudella harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa neljästi viikossa. Aude Starsin tavoitteena on kehittää pelaajia Atlantis Akatemiaa varten ja sitä kautta edelleen jopa seuran edustusjoukkueeseen. Lisätietoja toiminnasta antaa valmentaja Aude Kwantoko (p. 046-6393575).


091020 - Akatemian treeneissä vilskettä
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian ensimmäisissä avoimissa harjoituksissa riitti maanantaina vilskettä, kun 25 tulevaisuuden pelimiestä olivat esittelemässä taitojaan. Akatemian avoimet treenit jatkuvat vuodenvaihteeseen saakka.

Atlantis Akatemia on perinteisesti tarjonnut suoran väylän seuran edustusjoukkueeseen. Viime vuosina Akatemian kautta miesten peleihin ovat ponnistaneet mm. sellaiset pallotaiturit kuin Xhevdet Gela, Arber Istrefi, Gabriel Itodo, Sampha Kamara, Zakaria Kibona, Obi Metzger, Kelechukwu Nnajiofor, Lawrence Simeon ja Esa Vironen.

Akatemian seuraavat avoimet harjoitukset ovat ensi maanantaina klo 20.00 Myllypuron Pallomyllyssä. Marras-joulukuussa Atlantis-beibit harjoittelevat hyvissä olosuhteissa kolmisen kertaa viikossa, vuodenvaihteen jälkeen treenikertoja on 5-6 viikossa. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!


091019 - Mikko Ahonen vetämään ysivitosia
Atlantis ´95 Kokenut valmentajavelho Mikko Ahonen aloittaa Atlantis ´95 -joukkueen päävalmentajana. Ahonen on koulutukseltaan B-valmentaja ja omaa myös vahvan pelaajataustan. Mikon apuvalmentajana toimii Kari Minkkinen ja joukkueen maalivahtivalmentajana Scott Thurling.

Atlantis ´95 voitti syyskierroksella Helsingin piirin ykköslohkon puhtaalla pelillä. Ensi kaudella joukkue pelaa aluesarjassa. Talvella joukkue harjoittelee erinomaisissa olosuhteissa neljästi viikossa. Lisätietoja ysivitosten toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Jarmo Rouvinen (puh. 050-4673944).


091017 - Atlantis päätti voitokkaasti
Artur osui kahdesti Porissa. Atlantis päätti voitokkaasti tämänkertaisen taipaleensa Ykkösessä, kun punapaidat kukistivat Porin stadionilla FC PoPan maalein 3-4 (2-2). Näin Atlantiksen lopullinen sijoitus kovassa sarjassa oli kolmastoista, mikä tietää lähtöä Kakkoseen ensi kaudeksi.

PoPa aloitti vahvasti, mutta vähitellen myös helsinkiläiset pääsivät mukaan peliin. Vieraat iskivät ottelun ensimmäisen osuman, kun Arturas Rimkevicius kaadettiin ja mies viimeisteli itse pilkulta tilanteeksi 0-1. Porilaiset kuitenkin kuittasivat vain kahta minuuttia myöhemmin Teemu Vihtilän onnistuessa ohittamaan Pavel Leusin. Tom Melarti puski isännät johtoon 41. minuutilla, mutta nyt puolestaan Atlantis kuittasi kolme minuuttia tästä. Gedas Butrimavicius vapautti Rimkeviciuksen, ja Artur sijoitti pallon varmasti verkkoon. Näin tauolle tasanumeroissa 2-2.

Zaka osui myös kahdesti. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla iloinen hyökkäyspeli jatkui. Ensin 60. minuutilla Gedas vapautti Zakaria Kibonan läpiajoon, ja Zaka tuikkasi punapaidat johtoon. Zaka pääsi läpimurtoon jälleen 72. minuutilla, ja tilanne oli jo 2-4. William De Mattia toi isännät vielä mukaan taisteluun kaventamalla viisi minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen molemmilla oli vielä muutama mainio maalipaikka, mutta enempää osumia Porissa ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Helsinkiin maalein 3-4.

Atlantiksen kokoonpano: Pavel Leus, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela, Zakaria Kibona, Tomtom Moukoko (86. Lawrence Simeon), Giedrius Barevicius (90. Esa Vironen), Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen, Arturas Rimkevicius, Ken Jammeh ja Audrius Veikutis.


091016 - Lauantaina päätöspeli Porissa
FC PoPa Atlantis matkustaa lauantaina Ykkösen päätöskierroksella Poriin, missä punapaidat kohtaavat Porin stadionilla isäntäjoukkue PoPan. Ottelu alkaa klo 13.00

Nousijajoukkue PoPa on pelannut mainion kauden, ja porilaiset ovat sarjataulukossa neljännellä sijalla. Monen kokeneen pelimiehen ryydittämä PoPa on latonut Ykkösessä toiseksi eniten maaleja ja tarjoaa lauantainakin varmasti iloista hyökkäyspeliä.

Atlantikselle maalinteko on tällä kaudella ollut tuskaista, ja helsinkiläisillä on sarjassa vähiten tehtyjä maaleja. Hyökkäyspelin tehottomuus koitui lopulta myös punanuttujen kohtaloksi, kun maalipaikkoja ei otteluissa pystytty hyödyntämään ja tiukat pelit kääntyivät järjestään tappioiksi. Poriin lähdetään kuitenkin maanantain Viikingit-voiton jälkeen iloisella mielin, ja joukkue haluaa varmasti päättää kauden hyvään esitykseen.


091014 - Akatemia aloittaa avoimet harjoitukset
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia aloittaa avoimet harjoitukset ensi maanantaina 19.10. klo 20.30 Myllypuron Pallomyllyssä. Uudet pelimiehet ovat tervetulleita esittelemään taitojaan syksyn harjoituksiin. Syksyn aikana Atlantis-beibit harjoittelevat hyvissä olosuhteissa kolmisen kertaa viikossa, vuodenvaihteen jälkeen treenikertoja on 5-6 viikossa. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

091012 - Atlantis vei Bolliksen derbyn
Seve upotti Viikkarit. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Viikingit kävivät rajun taiston sarjapisteistä räntäsateen piiskaamalla Pallokentällä. Tiukka koitos päättyi lopulta isäntien voittoon maalein 1-0 (1-0). Tulos tiesi samalla AC Oulun nousua Veikkausliigaan.

Viikingit aloitti väkevästi, mutta Atlantis puolusti kurinalaisesti. Painostuksesta huolimatta vuosaarelaisten maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin. Eero Peltonen pääsi kerran avopaikkaan, mutta Pavel Leusin mainio vastaantulo pelasti isännät. Atlantis iski muutaman kerran vaarallisilla vastaiskuilla, ja 23. minuutilla tämä tuotti tulosta. Zakaria Kibona eteni oikealta ja keskitti maalille. Xhevdet Gela ehti ensimmäisenä reboundiin, ja Seven tarkka laukaus ohitti Luis Fernandon. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla Viikingit haki raivoisasti tasoitusta. Toni Korkeakunnas vaihtoi Joonas Sareliuksen kentälle tuomaan lisää hyökkäysvoimaa, mutta punapaitojen puolustus katkoi varmasti vieraiden pitkät pallot. Atlantis luotti edelleen nopeisiin vastaiskuihin, ja isännillä olikin muutama hyvä paikka lisäosumiin. Erotuomari Antti Munukka toi lisäjännitystä peliin ohjaamalla 79. minuutilla Marcio Pimentelin pukukoppiin toisen keltaisen kortin seurauksena. Viikingit painosti loppuun saakka, mutta Atlantis taisteli suurella sydämellä. Punapaitojen puolustus pelasi tarkasti, ja Pavel Leus torjui loput. Näin numerot Bolliksella 1-0.

Atlantiksen voitto käynnisti samalla nousujuhlat Oulussa, kun AC Oulun nousu Veikkausliigaan varmistui. Myös Kokkolassa riemuittiin, sillä KPV on ennen lauantain päätöskierrosta nyt tiukasti kiinni karsintapaikassa.

Atlantiksen kokoonpano: Pavel Leus, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela, Zakaria Kibona (90. Lawrence Simeon), Giedrius Barevicius, Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen, Arturas Rimkevicius, Marcio Pimentel (79. ua), Ken Jammeh ja Audrius Veikutis.


091011 - Viikingeillä maanantaina pakkovoiton paikka
FC Viikingit

FC Viikingit pelaa maanantaina kovilla panoksilla Pallokentällä. Vuosaarelaisten tarvitsevat kipeästi täydennystä pistepussiinsa, mikäli Itä-Helsingissä aiotaan pelata Veikkausliigaa ensi kaudella. Viikinkien pahimmat kilpakumppanit Oulu ja KPV ottivat molemmat täydet pisteet viikonloppuna. Oululla on ennen viimeistä kierrosta 52 pistettä ja KPV:llä 49. Viikingeillä pisteitä on 48, ja pelejä jäljellä kaksi.

Jos Viikingit ei voita Atlantista maanantaina, Oulussa voidaan samantien aloittaa nousujuhlat. Jos vuosaarelaiset eivät saa pistettäkään Bollikselta, karsintapaikkakin uhkaa karata Viikkareilta.


091009 - Maanantaina tiukka paikallispeli
FC Viikingit Atlantis kohtaa maanantaina kauden viimeisessä kotipelissään FC Viikingit. Raju paikallistaisto alkaa Töölön Pallokentällä klo 18.30.

Viikingit taistelee tiukasti noususta Veikkausliigaan. Itä-Helsingin jättiläiset ovat kaksi kierrosta ennen päätöstä sarjataulukossa toisena kaksi pistettä AC Oulun perässä. Toisaalta KPV vaanii ainoastaan kahden pisteen päässä vuosaarelaisista, joten Viikingit janoaa varmasti pisteitä maanantaina.

Atlantis on jo menettänyt mahdollisuutensa sarjasopimuksen uusimiseen. Punapaidat lähtevät kuitenkin tosissaan haastamaan tuttua paikallisvastustajaa. Atlantis-luotsi Saulius Sirmelis lupaa Bollikselle juoksevan maanantaina taistelevan isäntäjoukkueen. - Haluamme kaikesta huolimatta hyvän lopun tälle kaudelle, ja paras apu siihen olisi voitto viimeisessä kotipelissä.


091009 - Futisleikkis ´05 ja ´06 -syntyneille tytöille
Atlantis FC Atlantis käynnistää Futisleikkiksen 2005 ja 2006 -syntyneille tytöille. Leikkis on tarkoitus käynnistää jo marraskuun aikana. Toimintaa on kerran viikossa futiksen, leikkien ja muun hauskanpidon merkeissä. Ilmoittautumiset ja lisätietoa seuran toimistosta (puh. 041-4351165).

091008 - Mondial Stars Kolmoseen
Chrisu nosti Mondialin Kolmoseen. Atlantiksen yhteistyöseura Mondial Stars varmisti torstaina nousun Kolmoseen ensi kaudeksi. Mondial Stars hävisi piirin pronssiottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen MPS Atletico Malmille 7-8, mutta tämäkin riitti nousuun. Mondial Starsin managerina toimii Atlantiksen johtoryhmän jäsen Christian Thibault ja valmentajana aikaisemmin mm. Atlantiksen B-junioreita luotsannut Aiyad "Dino" Hamid. Myös pelaajistosta löytyy useampia entisiä Atlantis-pelureita. Lämpimät onnittelut noususta!

091008 - Palloliitto palautti A-junnujen sarjapaikan
Suomen Palloliitto Suomen Palloliiton valitusvaliokunta on muuttanut liiton kurinpitovaliokunnan aikaisempaa päätöstä sulkea Atlantiksen A-juniorijoukkue A-poikien Ykkösestä. Sen sijaan Atlantis joutuu maksamaan 1000 euron sakon kilpailumääräysten rikkomisesta. Valitusvaliokunnan mielestä Adao Caquece ja Trinity Obot ovat olleet edustuskelpoisia, mutta Ifi Ezenwafor ja Gabriel Itodo eivät. Ezenwafor ja Itodo ovat olleet pelaamatta vaadittavan vuoden ajan, mutta Palloliiton tulkinnan mukaan sääntö vapaasta uudelleenrekisteröinnistä ei koske maahanmuuttajia vaan ainoastaan syntyperäisiä suomalaisia.

001006 - Joukkueiden avoimet harjoitukset
Atlantis FC Atlantiksen juniorijoukkueet järjestävät loka-marraskuussa Myllypuron uudessa Pallomyllyssä avoimia harjoitustapahtumia, joihin uudet pelaajat ovat tervetulleita esittäytymään ja tutustumaan joukkueiden toimintaan. Joukkueiden harjoitusajat löytyvät alla olevasta linkistä. Lisätietoja saa myös kunkin joukkueen yhteyshenkilöiltä. Tervetuloa mukaan hyvään seuraan! Harjoitusajat.

091005 - Aude vetämään ysikutosia
Aude aloittaa valmentajanuraa. Akatemia-pelaaja Aude Kwantoko aloittaa Atlantiksen uuden ´96-joukkueen valmentajana. Joukkueeseen on tarkoitus kerätä 15-20 motivoitunutta 1996-97 -syntynyttä pelimiestä, jotka ovat valmiita panostamaan jalkapalloharrastukseen. Auden ryhmä tulee talvikaudella harjoittelemaan 4 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Joukkueella on lokakuussa avoimet harjoitukset maanantaisin klo 20.00 Myllypuron uudessa Pallomyllyssä. Lisätietoja antaa valmentaja Aude Kwantoko (p. 046-6393575).

091004 - Kemi vahvempi Bolliksella
Anssi palasi kokoonpanoon kuumetaudin jälkeen. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja PS Kemi kävivät värikkään taiston sarjapisteistä rankkasateen piiskaamalla Pallokentällä. Tiukka vääntö kääntyi lopulta Kemille maalein 2-3 (1-2).

Atlantis aloitti väkevästi, ja Arturas Rimkevicius tykitti isännät johtoon jo kuudennella minuutilla. Kemi pääsi kuitenkin mukaan peliin, kun Janne Hosio ampui 26. minuutilla vaparista pallon Pavel Leusin selän taakse. Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Dominik Plaza karkasi läpiajoon ja ohitti helposti märällä kentällä liukastelleen Leusin. Toisella jaksolla Tim Johansson vei 54. minuutilla kemiläiset pilkulta jo 1-3 johtoon, kun erotuomari Mikko Leino näki Anssi Tammisen repineen Jaakko Paavilaisen nurin. Rimkevicius kavensi vain kaksi minuuttia myöhemmin, mutta enempää maaleja Bolliksen syysmyräkässä ei enää nähty, vaikka Atlantis painoi loppuminuutit raivoisasti.

Atlantiksen kokoonpano: Pavel Leus, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela, Giedrius Barevicius (77. Esa Vironen), Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen, Arturas Rimkevicius, Marcio Pimentel, Ken Jammeh, Audrius Veikutis ja Darius Maciulevicius (26. Zakaria Kibona).


091003 - Akatemia päätti voitokkaasti
Kele osui kahdesti. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia lopetti voitokkaasti kauden A-poikien Ykkösessä, kun Atlantis-beibit kukistivat päätöskierroksella SAPAn Talin hallissa maalein 3-0 (1-0). Punapaitojen maaleista Kelechukwu Nnajiofor viimeisteli kaksi ja Zakaria Kibona yhden.

Viikingit voitti A-poikien Ykkösen A-lohkon 24 pisteellä ja nousi ensi kaudeksi SM-sarjaan. Kakkoseksi tuli TiPS 22 pisteellä. Atlantis keräsi kymmenestä pelistä 6 voittoa, 3 tasapeliä ja yhden tappion eli 21 pistettä.


091002 - Sunnuntaina vastassa PS Kemi
PS Kemi Atlantis kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä PS Kemin. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksen samettinurmella klo 16.00.

PS Kemi aloitti sarjan vahvasti, ja joukkue oli pitkään mukana nousutaistelussa. Nyt kemiläiset ovat kuitenkin hävinneet neljä ottelua peräkkäin, ja samalla nousuhaaveet ovat haihtuneet.

Atlantis puolestaan on jo menettänyt mahdollisuutensa sarjasopimuksen uusimiseen. Punapaidat juoksevat kuitenkin kotiareenalleen tavoitteenaan kolmen ottelun tappioputken katkaiseminen.


091001 - Uusi joukkue ´96-´97 -syntyneille
Atlantis FC Atlantis käynnistää uuden joukkueen 1996-97 -syntyneille pelimiehille, joilla on jo vankka kokemus jalkapallon parista ja vahva motivaatio kehittyä pelaajana. Joukkue aloittaa harjoitukset ensi maanantaina 5.10. Myllypuron Pallomyllyssä. Lisätietoja toiminnasta antavat valmentaja Aude Kwantoko (puh. 046-6393575) ja seuran toimisto (puh. 041-4351165).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)