Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2009

090731 - Sunnuntaina revanssin paikka
PK-35 Vantaa Atlantikselle tarjoutuu heti sunnuntaina mahdollisuus revanssiin, kun punapaidat kohtaavat toistamiseen PK-35 Vantaan. Tällä kertaa pelataan Myyrmäessä, ja taisto alkaa klo 18.30.

Keskiviikkona Pallokentällä nähtiin kahden kurinalaisesti puolustaneen joukkueen koitos, ja tarkkaa peliä on odotettavissa sunnuntainakin. PK-35 panostaa hyökkäyksensä nopeisiin vastaiskuihin, joita vahvat kärkipelaajat pyrkivät päättämään. Atlantis rakentaa tilanteensa enemmän pelaamalla, mutta viimeistely on toistaiseksi ollut kovin tuskaista.


090729 - Atlantikselle katkera tappio
Tomas johti varmasti Atlantiksen alakertaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tappioputki Ykkösessä sai jatkoa, kun punapaidat hävisivät keskiviikkona kotiareenallaan Töölön Pallokentällä PK-35 Vantaalle. Vantaalaiset iskivät voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

Avausjakso oli Atlantikselta vahvaa peliä. Punapaidat kontrolloivat tapahtumia kentällä, mutta maalipaikat olivat vähissä. Tarkasti puolustanut PK iski myös muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta Peke Huuhtasen sihti ei ollut kohdallaan.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista koitos. Atlantiksen vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, mutta verkkoon palloa ei niistä saatu survottua. Huuhtanen oli edelleen vieraiden kärkkäin pelimies, mutta Pekenkin ruuti oli yhä kosteaa. Ottelun ratkaisija löytyi lopulta vaihtopenkiltä. Parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä kentälle vaihdettu hyökkääjäkolossi Vesa Kosonen taisteli 90. minuutilla tilanteen loppuun asti, ja Liudvikas Valiuksen kadotettua pallon Kosonen iski voittomaalin Atlantiksen verkkoon. Näin arvokkaat pisteet vieraille maalein 0-1.

Atlantiksen kokoonpano: Liudvikas Valius, Ernest Simon, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela, Feras Abid, Zakaria Kibona, Muwahid Sesay, Giedrius Barevicius, Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen ja Darius Maciulevicius.


090728 - Keskiviikkona paikallistaisto Bolliksella
PK-35 Vantaa Atlantis kohtaa keskiviikkona kuumassa paikallisottelussa PK-35 Vantaan. Taisto Ykkösen sarjapisteistä alkaa Töölön Pallokentällä klo 18.30.

PK-35 on pelannut vahvan alkukauden ja on tiukasti mukana nousukahinoissa. Vantaalaiset ovat yhden ottelun vähemmän pelanneina neljä pistettä kärkijoukkue AC Oulua perässä. Voittamalla keskiviikon rästipelin PK nousisi taulukossa jo kakkoseksi.

Atlantiksella on takanaan kuuden ottelun tappioputki. Saulius Sirmeliksen komennossa joukkue on kuitenkin vähän kerrassaan saanut pelinsä kulkemaan. Keskiviikon koitokseen punapaidat joutuvat lähtemään vielä erittäin kapealla ringillä, mutta siirtoikkunan avautuminen viikonloppuna tuonee joukkueeseen loppukaudeksi muutaman uuden pelimiehen.


090725 - Atlantiksen taistelua ei palkittu
Zakan maali käynnisti Atlantiksen kirin. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis ja KPV kävivät rajun taistelun Ykkösen sarjapisteistä aurinkoisella Pallokentällä. Punapaidat painoivat toisen jakson raivoisasti, mutta tällä kertaa taistelua ei palkittu, vaan pisteet matkasivat Kokkolaan maalein 1-2 (0-2).

Avausjakso mentiin KPV:n komennossa. Vihreäpaidat iskivät avausmaalin 24. minuutilla, kun Aki Sipilä jatkoi keskityksen isäntien verkkoon. Lisää tuskaa helsinkiläisille tuli 38. minuutilla, kun Lasse Linjala karkasi läpiajoon ja ohitti viime pelin tapaan jälleen varmasti Liudvikas Valiuksen. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-2.

Darius puski ylärimaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolle Atlantis tuli vahvalla asenteella. Tomas Sirevicius pääsi 48. minuutilla ampumaan 25 metristä, ja Zakaria Kibona jatkoi laukauksen verkkoon. Punapaidoilla oli tämän jälkeen lukuisia paikkoja tasoittaa ottelu. Darius Maciuleviciuksen pusku jymähti ylärimaan, Anssi Tammisen pääpallot menivät hiukan ohi tai yli, Feras Abidin pyrähtelyt jäivät tuloksettomiksi ja kun pallo vihdoin saatiin KPV:n maaliin, avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä. Näin loppunumerot vieraille 1-2.

Atlantiksen kokoonpano: Liudvikas Valius, Ernest Simon, Xhevdet Gela, Feras Abid, Zakaria Kibona, Muwahid Sesay, Giedrius Barevicius, Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen, Darius Maciulevicius ja Lawrence Simeon (36. Gabriel Itodo).


090724 - Lauantaina vastassa KPV
KPV Atlantis pääsee lauantaina jälleen tutulle kotiareenalleen Töölön Pallokentälle, kun punapaidat kohtaavat Bolliksen samettinurmella KPV:n. Taisto Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

Joukkueet olivat vastakkain viime sunnuntaina Kokkolan Keskuskentällä, ja silloin KPV oli vahvempi maalein 2-0. Vihreäpaidat saavat Helsinkiin mukaan pelikiellosta vapautuneet Mika Lähderinteen ja Jussi Roikon. Atlantikselta puolestaan luottopuolustaja Tomas Sirevicius palaa riveihin niinikään pelikieltonsa kärsineenä.


090722 - Atlantis kohtasi MyPan reservit
MyPa Atlantis kohtasi keskiviikkona Talin nurmella MyPan reservimiehistön. Atlantiksella oli pelissä mukana joukko testipelaajia. MyPa taas antoi minuutteja liigassa vähemmän peliaikaa saaneille.

Avausjakso oli Atlantikselta vahvaa peliä. Punapaidat katkoivat tarkasti myllykoskelaisten lähentelyt ja rakensivat muutaman mainion maalipaikan, mutta Mika Johansson oli maalillaan ohittamaton. Toisella jaksolla peli oli avoimempaa, ja molemmissa päissä nähtiin maukkaita tilanteita. Feras Abid ja Sampha Kamara pistivät Johanssonin tiukoille, mutta palloa ei Veikon taakse saatu. Vieraat sen sijaan hyödynsivät Ernest Simonin harhasyötön viisi minuuttia ennen päätösvihellystä, ja Einari Kurittu pääsi iskemään pallon ensimmäistä kertaa miesten pelissä esiintyneen Eemeli Lohvansuun selän taakse. Näin loppunumerot vieraille 0-1.


090721 - Rane kartoittaa vahvistuksia
Rane kiikaroi pelimiehiä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tuore urheilujohtaja Amokrane kartoittaa parhaillaan aktiivisesti pelaajamarkkinoita löytääkseen sopivia vahvistuksia punapaitoihin, kun siirtoikkuna 1. elokuuta jälleen aukeaa.

- Meiltä lähti kesäkuussa kymmenen pelaajaa Pihamaan mukana. Tarkoituksemme on nyt löytää ryhmään 4-5 tasokasta pelimiestä loppukaudeksi. Lisäksi haemme rinkiin muutamaa nuorta Akatemia-pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan myös miesten otteluita. Silloin meillä on jälleen koossa kilpailukykyinen nippu syksyn koviin koitoksiin.

Ensimmäiset testipelaajat ovat jo liittyneet harjoitusrinkiin. Näytillä ovat mm. PP-70:n entinen maalitykki Olivier Boumelaha sekä Atlantis Akatemian kautta maailmalle ponnistanut Sampha Kamara. Lisää testimiehiä odotellaan vielä tällä ja ensi viikolla.


090720 - Beibit kantavat vastuuta
Gabi raatoi täydet minuutit Kokkolassa. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat viime peleissä verottaneet pahasti Atlantiksen muutoinkin pientä pelaajarinkiä. Aukkoja on paikattu Akatemia-pelaajilla, ja beibit ovat taistelleet suurella sydämellä punapaitojen puolesta.

Kokkolassa mukana oli viisi Akatemia-pelaajaa, joista neljä nähtiin myös tositoimissa. Gabiel Itodo (s. 1991), Zakaria Kibona (s. 1990) sekä Lawrence Simeon (s.1991) raatoivat Keskuskentällä täydet 90 minuuttia ja saivat pelin jälkeen isot kiitokset Saulius Sirmelikseltä. - Zakalla on jo runsaasti kokemusta miesten peleistä, mutta myös Gabi ja Simeon ovat päässeet hyvin mukaan edustuksen kuvioihin. Kokkolassa pojat selvisivät urakastaan paremmin kuin moni kokeneempi pelimies.

Tummaihoista Akatemia-kolmikkoa yhdistää pelitaitojen lisäksi myös maahanmuuttajatausta. Kibona on kotiutunut Suomeen Tansaniasta jo toistakymmentä vuotta sitten. Itodo ja Simeon ovat muuttaneet Nigeriasta sukulaistensa perässä vuosi takaperin.


090719 - Ei tuliaisia Kokkolasta
Anssi raatoi alakerrassa vahvalla asenteella. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tappioputki Ykkössessä jatkui, kun repaleinen Atlantis-joukkue kärsi sunnuntaina Kokkolan keskuskentällä tappion KPV:lle. Isännät veivät täydet kolme pistettä maalein 2-0 (2-0).

KPV otti komennon kentällä heti avausjaksolla. Punapaitojen puolustus kesti 28. minuutille, kunnes Tuomas Uusimäen läpisyöttö petasi tekopaikan Olli-Pekka Itälälle, eikä tämä erehtynyt. Juuri ennen taukovihellystä Lasse Linjala karkasi vielä vartijoiltaan ja viimeisteli varmasti tilanteeksi 2-0.

Toisella jaksolla KPV tyytyi johtoasemaansa. Atlantikselta ei löytynyt eväitä kunnon takaa-ajoon, ja näin pisteet jäivät Kokkolaan. Helsinkiläisille tarjoutuu tilaisuus revanssiin jo ensi lauantaina, kun KPV saapuu vastavierailulle Töölön Pallokentälle.

Atlantiksen kokoonpano: Liudvikas Valius, Dainius Kunevicius, Ernest Simon, Xhevdet Gela, Zakaria Kibona, Muwahid Sesay, Anssi Tamminen, William Thompson (71. Phillip Nduka), Darius Maciulevicius, Lawrence Simeon ja Gabriel Itodo.


090718 - Sunnuntaina Kokkolaan
KPV Atlantis matkustaa sunnuntaina Kokkolaan, kun punapaidat kohtaavat paikallisen KPV. Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 18.30.

KPV on pelannut vahvan alkukauden ja on sarjataulukossa ainoastaan neljä pistettä kärkijoukkue AC Oulua perässä. Viimeksi kokkolalaiset hakivat Tampereelta arvokkaan 1-2 vierasvoiton. Tuon pelin jäljiltä vihreäpaidoilta ovat kuitenkin pelikiellossa Mika Lähderinne ja Jussi Roiko.

Atlantiksen kapeaa rinkiä harventavat puolestaan Gedas Butrimaviciuksen ja Tomas Sireviciuksen pelikiellot. Lisäksi Feras Abid ja Giedrius Barevicius jäävät toipilaina Helsinkiin. Aukkoja paikataan omilla Akatemia-pelaajilla. Beibeistä Kokkolan bussiin hyppäävät sunnuntaina Gabriel Itodo, Zakaria Kibona, Eemeli Lohvansuu, Phillip Nduka sekä Lawrence Simeon.


090715 - Viikingit vahvempi paikallistaistossa
Gedas näki punaista Vuosaaressa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tappioputki Ykkössessä jatkui, kun FC Viikingit oli keskiviikkona kotiareenallaan Vuosaaressa parempi maalein 1-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Viikingit piti palloa, mutta Atlantis puolusti tarkasti, ja maalitilanteet olivat kortilla kummassakin päässä. Näin tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla nähtiin ottelun ratkaisu. Gedas Butrimavicius myöhästyi taklauksessaan 58. minuutilla, ja erotuomari Pasi Kallio ajoi liettualaisen ulos suoralla punaisella. Tämän jälkeen pelattiin enää yhteen maaliin. Atlantiksen taistelu kesti 73. minuutille, kunnes Joonas Sarelius pääsi puskemaan isäntien voittomaalin. Atlantis ei enää vajaalla miehistöllä saanut aikaiseksi kunnon loppukiriä, vaan pisteet jäivät Vuosaareen.

Atlantiksen kokoonpano: Liudvikas Valius, Dainius Kunevicius, Ernest Simon, Gedas Butrimavicius (58. ua.), Xhevdet Gela, Zakaria Kibona, Muwahid Sesay, Anssi Tamminen, William Thompson, Darius Maciulevicius ja Gabriel Itodo (64. Lawrence Simeon).


090714 - Keskiviikkona Vuosaareen
FC Viikingit Atlantiksen edustusmiehistö pääsee keskiviikkona taas tositoimiin, kun Saulius Sirmeliksen suojatit kohtaavat FC Viikingit. Ykkösen paikallistaisto alkaa Vuosaaressa klo 18.30.

Viikingit aloitti kauden hieman takkuisasti, mutta itä-helsinkiläiset ovat nyt päässeet vahvaan vireeseen, ja takana on jo kahdeksan ottelun tappioton putki. Nimekäs joukkue onkin noussut jälleen tiukasti mukaan nousukahinoihin.

Atlantis joutuu Vuosaareen erittäin pienellä ringillä. Siirtomääräykset sallivat joukkueen vahvistamisen vasta elokuussa, joten heinäkuussa apuja löytyy ainoastaan omasta Akatemiasta. Beibeistä Vuosaareen matkaavatkin keskiviikkona Gabriel Itodo, Zakaria Kibona, Eemeli Lohvansuu, Phillip Nduka sekä Lawrence Simeon.


090713 - Akatemia palaa lomilta
Akatemia palaa yhteisharjoituksiin. Atlantis Akatemia palaa maanantaina jälleen yhteisharjoituksiin. Akatemia-beibit aloittavat samalla valmistautumisen syksyn koitoksiin. Akatemia pelaa syksyllä A-nuorten Ykkösessä, missä avauskierroksella 1. elokuuta vastaan asettuu SM-sarjasta pudonnut FC Kontu. Lisäksi beibien ohjelmassa on muutama harjoitusottelu sekä pelimatka Tallinnaan.

Akatemia harjoittelee 5-6 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Valmentaja Teemu Kankkunen etsii ryhmäänsä vielä muutamaa motivoitunutta pelimiehenalkua, jotka ovat valmiita panostamaan futikseen. Lisätietoa Akatemia-toiminnasta antaa urheilujohtaja Amokrane (puh. 045-1342311).


090703 - Jessirec jatkaa yhteistyökumppanina
Jessirec Oy Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Jessirec Oy jatkaa seuran tukena myös kuluvalla kaudella. Jessirec on Masalassa toimiva metallialan alihankkija, joka valmistaa tasokkaita metallituotteita mm. ajoneuvoteollisuuden käyttöön.

090701 - Fefe liittyi harjoitusrinkiin
Fefe on jälleen valmiina pahantekoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Feras Abid liittyi maanantaina jälleen Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Keväisestä polvivammastaan ja sairastelustaan toipunut pikakiitäjä on taas valmiina tositoimiin. Fefe on näin mukana kokoonpanossa 15. heinäkuuta, kun Atlantis palaa kesätauolta ja kohtaa Vuosaaressa Ykkösen paikallisväännössä FC Viikingit.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)