Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2009

090531 - Atlantis haki pinnan Vaasasta
Zaka toi tehoa punapaitojen hyökkäyksiin. Kuva: Juhani Järvenpää. Kiisto ja Atlantis tarjosivat jännittävän taiston Ykkösen sarjapisteistä Vaasan Hietalahdessa. Pisteet jaettiin lopulta maalein 1-1 (1-0).

Atlantis ei avausjaksolla saanut syöttöpeliään toimimaan. Harhasyötöt seurasivat toisiaan, eikä punapaidoilta löytynyt tuttua liikettä. Isännät panostivat erikoistilanteisiin, ja yksi näistä tuottikin tulosta 18. minuutilla, kun Petri Heiskari pääsi kulman jälkitilanteesta tuikkaamaan pallon Timo Aaltosen selän taakse. Pasi Pihamaa vaihtoi 32. minuutilla Zakaria Kibonan Kerry Skepplen tilalle, ja Zaka toi heti uutta virtaa helsinkiläisten hyökkäyksiin. Tauolle mentiin kuitenkin kotijohdossa 1-0.

Giedrius ampui tasoituksen. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toinen jakso alkoi Atlantikselta synkästi, kun Muwahid Sesay otti toisen varoituksen 48. minuutilla. Näin punapaidat joutuivat pelaamaan lopun vajaalla. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä seuraavat 30 minuuttia helsinkiläiset vyöryttivät hyökkäyksiään tauotta vaasalaispäätyyn. Ansaittu tasoitus nähtiin 64. minuutilla. Kapellimestari Darius Maciulevicius syötti takaviistoon, ja varmasti vasempana puolustaja luutinut Gietrius Barevicius tykitti vasurillaan pallon Kiiston verkkoon. Punapaidat hakivat vielä innolla voittomaalia, mutta pehmeä viimeistely esti lisäosumat. Isännillä oli lopussa vielä muutama erikoistilanne, mutta Timo Aaltonen poimi varmasti keltapaitojen lähentelyt. Näin loppunumerot Hietalahden mainiolla nurmella 1-1.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Dainius Kunevicius, Gedas Butrimavicius (73. Kalle Vasse), Xhevdet Gela, Kerry Skepple (32. Zakaria Kibona), Esa Terävä, Muwahid Sesay (48. ua), Giedrius Barevicius, Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen ja Darius Maciulevicius (75. Janne Arolinna).


090530 - Sunnuntaina Vaasaan
FC Kiisto Atlantiksen kevään pitkät vierasmatkat jatkuvat sunnuntaina, kun helsinkiläiset kohtaavat Vaasassa FC Kiiston. Ottelu Hietalahden stadionilla alkaa klo 18.30.

FC Kiisto nousi viime syksynä Kakkosen pohjoislohkon voittajana Ykköseen. Kokeneista vaasalaispelaajista koostuva joukkue aloitti kauden vahvasti, mutta viime kierroksilla tahti on hieman hiipunut. Kiistolla on kuuden kierroksen jälkeen koossa neljä pistettä, joten joukkue juoksee kotinurmelleen varmasti rajulla asenteella hankkimaan täydennystä pistepussiinsa.

Atlantis matkustaa Vaasaan sarjataulukon toiseksi viimeisenä tasapisteissä Kiiston kanssa. Hietalahdessa pelataankin sunnuntaina kovilla panoksilla, sillä molemmat joukkueet janoavat kipeästi lisäpisteitä. Hietalahti on perinteisesti ollut vaikea paikka Atlantikselle, mutta viime syksynä punapaidat kukistivat siellä VIFK:n ja nappasivat lopulta säilymisen varmistaneen voiton. Nytkin matkaan lähdetään jälleen ehdottomasti voitto mielessä.


090529 - Ristola lainalle Kakkoseen
Aleksi siirtyy kahdeksi kuukaudeksi HIFK:n paitaan Atalantis-hyökkääjä Aleksi Ristola siirtyy kahdeksi kuukaudeksi lainalle Kakkosen HIFK:hon. Hyökkääjälupaus on alkukaudesta päässyt kentälle ainoastaan yhdessä Ykkösen ottelussa ja hakee nyt arvokkaita peliminuutteja HIFK:n paidassa. Ristola palaa takaisin Atlantiksen riveihin 1. elokuuta.

090528 - Futiskoulu alkaa maanantaina
McDonald´s Atlantis järjestää jälleen ensi viikolla perinteisen Futiskoulun Tapulin urheilupuistossa. Futiskoulu alkaa maanantaina 1. kesäkuuta ja päättyy perjantaina 5. kesäkuuta. Opetusta on päivittäin klo 10.00-12.00.

Atlantiksen futiskoulussa vierailee perinteisesti myös suosittuja tähtivieraita. Mm. rakastettu pallojonglööri Ronald McDonald tulee tänäkin vuonna esittelemään oppilaille futistaitojaan. Futiskoulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää Atlantiksen t-paidan sekä mukavia pikku yllätyksiä.

Mukaan Futiskouluun ehtii vielä ilmoittautumalla tänään Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi) tai maanantaiaamuna paikan päällä Tapulin urheilupuistossa.


090526 - Bolliksen draama päättyi tasan
Kerry iski pilkulta avausmaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja KooTeePee kävivät tiistaina dramaattisen taiston Ykkösen sarjapisteistä Töölön Pallokentällä. Isäntien odotellessa jo ensimmäistä kotivoittoaan kotkalaiset iskivät lisäajan kolmannella minuutilla pelin tasoihin. Näin loppunumerot 1-1 (1-0).

Avausjaksolla Atlantis tarjosi kauden parastaan. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Tilanteita syntyi kotkalaisten maalille, ja 22. minuutilla Jussi Kinnaslampi joutui kaatamaan Esa Terävän rangaistusalueella. Kerry Skepple viimeisteli pilkulta varmasti avausmaalin. Isännillä oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Gedas raatoi vahvasti. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. Isännät saivat käsivirheestä toisen rankkarin 51. minuutilla, mutta tällä kertaa Skepple ampui ohi. Punapaitojen hyökkäykset vyöryivät tämän jälkeenkin kotkalaisten maalille, mutta Oskari Forsman oli ohittamaton. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Kotka otti komennon kentällä. Paine isäntien päässä kasvoi koko ajan, ja lopulta 93. minuutilla Janne Laakso pääsi sijoittamaan pallon Timo Aaltosen selän taakse. Hetkeä myöhemmin kaikui Toni Ollikaisen päätösvihellys, ja näin loppunumerot 1-1.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Dainius Kunevicius, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela, Kerry Skepple (77. Kalle Vasse), Esa Terävä (83. Jasper Valentijn), Muwahid Sesay, Giedrius Barevicius, Tomas Sirevicius, Anssi Tamminen ja Darius Maciulevicius (72. Feras Abid)


090525 - Tiistaina vastassa KooTeePee
FC KooTeePee Atlantis kohtaa tiistaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä FC KooTeePeen. Taisto Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

KooTeePee pelasi vielä viime kaudella Veikkausliigassa. Putoaminen Ykköseen vei osan pelaajista muualle, mutta joukkueessa on edelleen runsaasti liigakokemusta. Kotkalaiset aloittivatkin kauden vahvasti, ja ensimmäinen tappio tuli vasta helatorstaina, kun KPV haki pinnat Arto Tolsa Areenalta.

Atlantis puolestaan nappasi helatorstaina ensimmäisen voittonsa, kun helsinkiläiset saalistivat Torniosta avauspisteet maalein 0-1. Nyt Pasi Pihamaan suojatit ovat hakemassa täydennystä pistepussiinsa Bolliksen samettinurmella. Pihamaa lupaakin juoksuttaa viheriölle taitavan ja taistelevan punakoneen, joka pirteällä hyökkäyspelillä lähtee haastamaan kotkalaisia.


090525 - Liettuan Litmanen Atlantiksen testissä
Liettuan Litmanen Liettuan kaikkien aikojen lahjakkaimmaksi pelaajaksi kehuttu Darius Maciulevicius on harjoitellut kaksi viikkoa Atlantiksen mukana. Kymppipaikalla hyökkäävässä roolissa viihtyvä Darius on esiintynyt punapaitojen riveissä myös kahdessa viime pelissä.

Maciulevicius on pelannut Liettuan paidassa 37 maaottelua ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia. Hän on myös pelannut ammattilaisena Venäjällä ja Israelissa. Viime kaudella Darius edusti Liettuan mestarijoukkuetta FK Suduvaa.

Maciulevicius on tehnyt vahvan vaikutuksen Atlantis-luotsi Pasi Pihamaahan. - Darius on kaikessa tekemisessään kovan luokan ammattilainen. Fyysisesti Darius ei ole vielä täydessä iskussa, mutta hän on molemmissa peleissä tullut kentälle toisella jaksolla ja tuonut heti selvästi lisää vaarallisuutta meidän hyökkäyspeliin. Darius on yhdessä Dainiuksen ja Gedaksen kanssa kova kolmikko Suomen Ykköseen.

Darius Maciulevicius on Atlantiksen kokoonpanossa seuraavan kerran tiistain KooTeePee-ottelussa Pallokentällä.


090524 - Akatemia hävisi Viikingeille
Beibit eivät pärjänneet Viikingeille. Atlantis Akatemia ei onnistunut kasvattamaan pistetiliään A-poikien Ykkösessä, kun joukkue kohtasi sunnuntaina Myllypuron hiekalla FC Viikingit. Akatemia hallitsi pelitapahtumia, mutta maalinteko oli beibeille tutun tuskaista. Ainokaisen viimeisteli pilkulta Zakaria Kibona. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä kaksi helppoa puolustusvirhettä viimeisen vartin aikana tarjosivat isännille tärkeät pisteet maalein 2-1.

090523 - Istrefin sopimus purettu
Arbe ei jatka Atlantiksen riveissä. Atlantis ja Arber Istrefi ovat sopineet keskinäisen pelaajasopimuksen purkamisesta. Keskikentän työmyyrä joutuu perhesyistä jäämään sivuun joukkueesta. Istrefille pyritään nyt löytämään loppukaudeksi pelipaikka alemmalta sarjatasolta. Kosovolaissyntyisen keskikenttätaistelijan tilannetta tarkastellaan uudelleen tulevana syksynä.

090521 - Atlantis haki pinnat Haaparannasta
Timo piti nollan Torniossa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis avasi voittotilin Ykkösessä, kun helsinkiläiset kukistivat Haaparannan keinonurmella Tornion Pallo -47:n maalein 0-1 (0-0). Voittomaali syntyi vain hetkeä ennen päätösvihellystä.

Avausjakso oli tasaista peliä. Torniolla oli joukko vaarallisia erikoistilanteita, mutta Timo Aaltonen Atlantis-maalilla poimi varmasti isäntien lähentelyt. Helsinkiläisten parhaat kuviot sortuivat turhaan hätäilyyn ja epätarkkaan viimeistelyyn. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Anssi suti voittomaalin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Tornio löysi lisävirtaa hyökkäyksiinsä. Isännät saivat muutaman kunnon myllytyksen Atlantis-maalille, mutta Aaltonen oli ohittamaton. Pasi Pihamaa heitti puoliajalla kentälle kapellimestari Darius Maciuleviciuksen, ja nyt alkoi myös helsinkiläisten hyökkäyksiin tulla vaarallisuutta. Palkinto taistelusta tuli 90. minuutilla, kun Dariuksen millimetrintarkka kulma kaartoi Esa Terävälle, jonka jatko vieri kohti TP:n maalia ottaen matkalla pienen kimmokkeen Anssi Tammisen 49-numeron lapikkaasta ja lirui lopulta hiljaa maaliviivan yli. Isännät painoivat loppuminuutit raivoisasti, mutta Atlantis kesti, ja näin maukkaat pisteet matkaisivat Helsinkiin.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Adel Eid, Dainius Kunevicius, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela (33. Kalle Vasse), Kerry Skepple (84. Jasper Valentijn), Esa Terävä, Muwahid Sesay, Anssi Tamminen, Janne Arolinna (46. Darius Maciulevicius) ja Jarkko Vähäsarja.


090521 - Akatemia hävisi TiPS:lle
Beibit eivät pärjänneet TiPS:lle. Atlantis Akatemia ei onnistunut kasvattamaan pistetiliään A-poikien Ykkösessä, kun beibit kohtasivat torstaina Talin hallissa Tikkurilan Palloseuran. TiPS iski heti alussa kaksi osumaa, eikä Akatemia tästä enää toipunut. Punapaidoilla oli ottelussa omat tilaisuutensa, mutta maalinteko oli tällä kertaa ylivoimaista ja näin pisteet Tikkurilaan maalein 0-2 (0-2). Akatemian seuraava koitos on jo ensi sunnuntaina, kun beibit matkustavat Myllypuroon Viikinkien vieraaksi.

090520 - Torstaina Tornioon
TP-47 Atlantiksen pohjoisen vierailut jatkuvat, kun helsinkiläiset kohtaavat helatorstaina Tornion Pallo -47:n. Ottelu pelataan Ruotsin puolella Haaparannan keinonurmella klo 18.30.

TP-47 on tunnetusti vahva kotijoukkue. Torstaina torniolaiset joutuvat kuitenkin pelaamaan kotiottelunsa Haaparannassa, kun oma Pohjan Stadion ei ole vielä käyttökunnossa. TP-47 on kerännyt kolmesta ottelusta yhden pisteen, ja joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä juuri Atlantiksen edellä.

Atlantis matkustaa pohjoiseen sarjajumbona. Neljän ottelun jälkeen pistetili on edelleen avaamatta. Haaparannassa pelataankin torstaina kovilla panoksilla, sillä molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi täydennystä pistepussiinsa. Helsinkiläiset lähtevät matkaan jo keskiviikkona, ja Haaparannan kansainväliseen koitokseen juoksee torstaina varmasti voitontahtoinen Atlantis-miehistö.


090517 - Jippo haki pinnat Bollikselta
Simon kävi tiukkaa vääntöä Jipon hyökkääjien kanssa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tappioputki Ykkösessä jatkui, kun JIPPO haki Töölön Pallokentältä täyden pistepotin maalein 0-2 (0-0).

Avausjakso oli vauhdikasta peliä. Atlantis rakensi tukun maukkaita maalipaikkoja, mutta punapaitojen ruuti ei ollut kuivaa. Varmasti pelannut JIPPO-vahti Mikko Ikonen torjui helposti isäntien lähentelyt. Vieraat hyökkäsivät suoraviivaisemmin, mutta Atlantiksen alakerrassa Dainius Kunevicius ja Ernest Simon katkoivat varmasti. Näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla JIPPO löysi lisätehoa hyökkäyksiinsä. Immo Eronen ja Timo Tahvanainen olivat laidoillaan jatkuvasti vaarallisia, ja 65. minuutilla vapaaksi unohdettu Tahvanainen käytti paikkansa ja sijoitti pallon varmasti Ville Rapelin selän taakse. Vain kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli toistamiseen Atlantiksen verkossa. Eronen nousi laidaltaan, ja Tornike Bakhtadze jatkoi tilanteeksi jo 0-2. Tästä punapaidat eivät enää nousseet. JIPPO pelasi loppuminuutit tarkasti ja vei arvokkaat sarjapisteet mukanaan Pohjois-Karjalaan.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Dainius Kunevicius, Max Thibault (71. Darius Maciulevicius), Ernest Simon, Gedas Butrimavicius, Xhevdet Gela (65. Janne Arolinna), Kerry Skepple (67. Feras Abid), Kalle Vasse, Esa Terävä, Muwahid Sesay ja Jasper Valentijn.


090516 - Akatemialla maalijuhla Järvenpäässä
Kele osui Järvenpäässä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia vietti kunnon maalijuhlaa Järvenpäässä, kun punapaidat murkasivat Lukion keinonurmella JäPS:n maalein 0-6 (0-2). Beibit lähtivät taistoon Trinity Obotin heimorukouksen säestyksellä ja latoivat maaleja hyvällä asenteella. Avausjaksolla osuivat Zakaria Kibona pilkulta (7. min.) ja joukkueen uusi powerbeibi Ifi Ezenwafor (13. min.). Toisella puolikkaalla nimensä maalitilastoon kirjasivat Aude Kwantoko (60. min.), Zaka toistamiseen (73. min.), vahvan pelin keskikentän pohjalla pelannut Kelechukwu Nnajiofor (89. min.) sekä Adao Caquece (90. min.). Akatemian seuraava koitos A-nuorten Ykkösessä on ensi torstaina, kun TiPS saapuu Talin halliin.

090515 - Okkosen sopimus purettu
Sami ei jatka Atlantiksen riveissä. Atlantis ja Sami Okkonen ovat sopineet keskinäisen pelaajasopimuksen purkamisesta. Hyökkääjä kärsi lähes koko harjoituskauden toistuvista reisivammoista, eikä tunkeutuminen pelaavaan kokoonpanoon näyttänyt todennäköiseltä. Näin parhaaksi vaihtoehdoksi todettiin sopimuksen purkaminen. Okkonen on samantien vapaa etsimään uusia haasteita. Atlantis toivottaa Samille vilpittömästi onnea tuleviin koitoksiin.

090515 - Sunnuntaina vastassa JIPPO
JIPPO Atlantiksen kauden toinen kotiottelu pelataan sunnuntaina klo 18.30 Töölön Pallokentällä. Vastaan asettuu kova joensuulaisjoukkue JIPPO.

JIPPO oli viime kaudella Ykkösen suurin yllättäjä. Vahvalla asenteella pelaavat joensuulaiset sijoittuivat lopulta hienosti viidensiksi. Tämäkin kausi on alkanut lupaavasti, kun kolmesta pelistä on koossa yksi voitto, yksi tasuri sekä vierastappio Porissa.

Atlantis on aloittanut sarjan kolmella tappiolla. Päävalmentaja Pasi Pihamaan mukaan sunnuntaina Bollikselle juoksee todella voitonnälkäinen helsinkiläisjoukkue. - Pelasimme sekä PoPaa että Kemiä vastaan jo kohtuullisen hyvin, mutta helpot virheet maksoivat pisteet. Nyt tarkoitus on karsia nämä virheet ja löytää hyökkäykseen lisää tehoja. Silloin pinnat jäävät stadiin.


090514 - Jasperille sopimus
Jasper nähdään punapaidassa ainakin tämän kauden. Jasper Valentijn (s. 1988) on allekirjoittanut kauden 2009 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Valentijn siirtyy Atlantikseen Hollannin kolmannella sarjatasasolla pelaavan ONS Sneekin riveistä. Laitapuolustaja on Heerenveenin juniorikoulun kasvatti.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa odottaa hollantilaiselta vahvaa panosta kesän koitoksissa. - Jasper tarjoaa meille hyvän vaihtoehton vasemmalle laidalle. Hän on päässyt hyvin sisään joukkueeseen, ja on isokokoisena pelaajana varmasti parhaimmillaan nyt, kun päästään pelaamaan oikealle nurmelle.


090512 - Veikkaus on suomalaisen jalkapallon tukipilari
Veikkaus Vaikka suurin osa veikkaajista havitteleekin elämäänsä pelijännitystä ja voittoja, suuren yleisön pelinappuloista jää huomattava osa jaettavaksi eteenpäin. Veikkauksen tuoton kanavoituminen on valtakunnallisessa mielessä merkittävä niin liikunnan, kulttuurin, tieteen kuin nuorisotyönkin kannalta. Oman osansa siitä lohkaisee vuosittain myös suomalainen jalkapallo. Lue lisää.

090512 - Petterille pitkä huili
Polvivamma pitää Petskun sivussa pari kuukautta. Kuva: Juhani Järvenpää. Petteri Paajasen Klubi 04 -pelissä loukkaantuneesta polvesta on magneettikuvauksessa löytynyt repeämä sivusiteessä, mikä pitää hyökkääjän sivussa pelikentiltä ainakin pari kuukautta. Takaisin joukkueharjoituksiin Petteriä odotellaan vasta kesätauon jälkeen heinäkuussa.

Viikonlopun Kemin väännössä niskansa loukannut Anssi Tamminen selviää parin viikon huililla, mutta ainakin ensi sunnuntain JIPPO-peli jää puolustajalta väliin. Adel Eid puolestaan on palailemassa joukkueharjoituksiin, mutta sunnuntain koitos saattaa Aatullekin tulla vielä liian nopeasti.


090511 - Kerry palasi Atlantikseen
Kerry nähdään Atlantiksen paidassa kaudella 2009. Kuva: Juhani Järvenpää. Antigua ja Barbudan maajoukkuehyökkääjä Kerry Skepple (s. 1980) on palannut Atlantis-miehistöön. Viime syksynä seitsemän ottelua punapaidassa esiintynyt maalitykki oli helsinkiläisten mukana jo Kemissä ja jatkaa Atlantiksen riveissä kauden loppuun saakka.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen Skepplen paluuseen. - Kerry oli viime syksynä isossa roolissa joukkueessa ja osoitti jälleen Kemissä olevansa kova vahvistus meidän hyökkäyspäähän. Odotan todella mielenkiinnolla hänen esityksiään kauden aikana.


090510 - Ei tuliaisia Kemistä
Kemi ohitti kahdesti Rapelin avausjaksolla. Kuva: Juhani Järvenpää. PS Kemi ja Atlantis kävivät rajun taiston Ykkösen sarjapisteistä Kemin Junkohallissa. Kemiläiset nappasivat lopulta maukkaan voiton ja täyden pistepotin kotiin maalein 2-1 (2-0).

Avausjakso oli vauhdikasta ja rikkonaista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista. Kotijoukkue kuitenkin hyödynsi helsinkiläisten haparoinnit ja iski pallon kahdesti Ville Rapelin selän taakse. Ensin 23. minuutilla isännille tarjoiltiin kulma, josta Denis Santos puski vapaasti avausosuman. Lisää kylmää pohjoistuulta koettiin 41. minuutilla, kun Tommy Torvikoski haastoi Max Thibaultin ja keskitti maalille, missä Tuomas Nikupeteri jatkoi Rapelin edestä pallon helposti verkkoon. Näin tauolle vankassa kotijohdossa 2-0.

Seve ampui kavennuksen. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti hakemaan kavennusta. Isäntien tarkka puolustuspeli piti kuitenkin Atlantis-hyökkääjät tehottimina. Vihdoin 79. minuutilla Sami Mäkipörhölä nyrkkeili pallon suoraan Xhevdet Gelan jalkaan, joka sijoitti kylmästi pallon alakulmaan. Tämä jälkeen loppu oli helsinkiläismyllytystä. Kemiläisten lihamuuri kesti kuitenkin loppuun saakka, eikä palloa enää toistamiseen saatu isäntien maaliviivan yli. Atlantiksen raju taistelu ei vieläkään kantanut hedelmää, mutta antoi varmasti lisää uskoa tuleviin koitoksiin. Seuraava tilaisuus pistetilin avaamiseen on ensi sunnuntaina, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Dainius Kunevicius, Max Thibault (65. Zakaria Kibona), Ernest Simon, Gedas Butrimavicius (81. Janne Arolinna), Xhevdet Gela, Kerry Skepple, Kalle Vasse (58. Feras Abid), Esa Terävä, Muwahid Sesay ja Anssi Tamminen.


090509 - Kuusysi vei pinnat Akatemialta
Zaka osui Kuusysin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia ei onnistunut vieläkään avaamaan pistetiliään A-poikien Ykkösessä, kun Kuusysi haki Talin hallista pisteet maalein 1-2 (1-1). Atlantis sai peliin mainion alun, kun Zakaria Kibona tykitti jo 6. minuutilla pallon lahtelaisten verkkoon. Punapaitojen alakerta kuitenkin nukahti 25. minuutilla, ja Pasi Poikela pääsi helposi tasoittamaan ja tuomaan samalla Kuusysin mukaan peliin. Toisella jaksolla vieraat iskivät vielä toistamiseen, kun Jarno Huttunen onnistui 65. minuutilla ohittamaan Fredrik Rapun. Lopussa Akatemia-beibit hakivat vielä rajusti tasoitusta vajaallakin, mutta kiri lopahti Kelechukwu Nnajioforin epäonnistuneeseen rankkariin 90. minuutilla.

090508 - Sunnuntaina Kemiin
PS Kemi Atlantis matkustaa viikonloppuna pohjoiseen, kun punapaidat kohtaavat sunnuntaina Kemissä isäntäjoukkue PS Kemin. Taisto paikallisessa Junkohallissa alkaa klo 18.30.

PS Kemi on tunnetusti erittäin vahva kotijoukkue. Viime viikonloppuna kemiläiset kaatoivat Junkohallissaan Viikingit 2-1. Atlantis muistaa vielä hyvin viimekesäisen Kemin vierailun, kun helsinkiläisiä nöyryytettiin Sauvosaaressa peräti 6-1. Kemiläisjoukkueen vaarallisimpia syömähampaita ovat kovat ulkomaalaiset: Ykkösen viime kauden paras toppari Ozeias Graciano sekä kärkipari Denis Santos - Tim Johansson.

Atlantis matkustaa pohjoiseen sarjajumbona. Kahden ottelun jälkeen pistetili on edelleen avaamatta. Kemin matkalle suunnataan kuitenkin vahvalla latauksella. Joukkue lähtee matkaan jo lauantaina, ja Junkohallin keinonurmelle juoksee sunnuntaina varmasti taistelutahtoinen helsinkiläismiehistö.


090507 - Sivulan sopimus purettu
Kimmo ei jatka Atlantiksen riveissä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Kimmo Sivula ovat sopineet pelaajasopimuksen purkamisesta. Laitapuolustaja kärsi lähes koko harjoituskauden ikävistä loukkaantumisista, eikä tunkeutuminen pelaavaan kokoonpanoon näyttänyt todennäköiseltä. Näin parhaaksi vaihtoehdoksi todettiin sopimuksen purkaminen. Sivula on samantien vapaa etsimään uusia haasteita. Atlantis toivottaa ikitaistelijalle vilpittömästi onnea tuleviin koitoksiin.

090504 - Liettulaiskaksikko Atlantiksen testissä
Gedas debytoi Atlantis-paidassa sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää. Liettualaiset Gedas Butrimavicius ja Danius Kunevicius ovat olleet reilun viikon Atlantiksen testattavina. Kaksikko oli mukana kokoonpanossa jo sunnuntain PoPa-ottelussa. Keskikenttäpelaaja Butrimavicius on Liettuan kärkimiehistöihin kuuluneen FK Vilniuksen pelaajia ja puolustaja Kunevicius maan seitsenkertaisen mestarin FBK Kaunasin joukkueesta. Molemmilla on lähes 150 ottelun kokemus Liettuan pääsarjasta.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa oli tyytyväinen liettualaisten esityksiin porilaisia vastaan. - Molemmat ovat rauhallisia, älykkäitä pelaajia, jotka tuovat sopivasti kokemusta meidän nuoreen ryhmään. Kunhan he pääsevät sisään joukkueeseen, voimme varmasti odottaa vieläkin parempaa.


090503 - PoPa haki pinnat Bollikselta
Simon paini rajusti Sumialan kanssa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja PoPa tarjosivat vauhdikkaan Ykkösen koitoksen Pallokentän runsaslukuiselle yleisölle. Porilaiset veivät lopulta maukkaan voiton ja täyden pistepotin mennessään lukemin 0-1 (0-1).

PoPa sai otteluun mainion alun. Vieraiden nopeat pistot olivat vaarallisia, ja 11. minuutilla Piracaia vapautti Juho Lehtosen läpiajoon. Atlantis-vahti Ville Rapeli epäröi vastaantuloaan, ja Lehtonen pääsi nostamaan pallon Rapelin yli verkkoon. Tämän jälkeen isännätkin pääsivät paremmin otteluun mukaan, mutta porilaisten tarkka puolustuspeli piti maalipaikat vähissä. Näin tauolle vierasjohdossa.

Ei uppoa... Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Atlantis lisäsi kierroksia, ja punapaidat hakivat raivoisasti tasoitusta. Isäntien heikko viimeistely ja Lauri Pirhosen varma maalivahtipeli pitivät kuitenkin porilaismaalin loppuun saakka puhtaana. Näin Atlantiksen taistelu ei tällä kertaa tuonut hedelmää, mutta joukkueen toisen jakson vahva esitys antaa odottaa parempaa jatkossa. Seuraava tilaisuus pistetilin avaamiseen on ensi sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkustavat PS Kemin vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Dainius Kunevicius, Max Thibault, Ernest Simon, Gedas Butrimavicius, Kalle Vasse, Esa Terävä, Muwahid Sesay (71. Feras Abid), Anssi Tamminen, Janne Arolinna (71. Zakaria Kibona) ja Jasper Valentijn (46. Esa Vironen).


090502 - Akatemia taipui MyPalle
Guelor ampui beibien lohdutusosuman. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemian tappioputki A-nuorten Ykkösessä jatkui, kun MyPa haki Talin hallista pisteet maalein 1-2 (0-0). Akatemian peli oli huomattavasti paremmin kontrollissa kuin kahdessa edellisessä koitoksessa, mutta tällä kertaa vieraat käyttivät maalipaikkansa paremmin hyväkseen. Atlantis-beibien lohdutusosuman viimeisteli powerbeibi Guelor Silutoni 87. minuutilla. Vieraiden maalit kirjattiin Matti Rämälle (67. min.) ja Joonas Tanskalle (70. min.). Akatemian seuraava koitos on ensi lauantaina, kun Kuusysi saapuu Lahdesta Taliin.

090501 - Sunnuntain kotiavaus Bolliksella
Bollis on jo loistokunnossa. Atlantiksen kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina klo 18.30 Töölön Pallokentällä. Vastaan asettuu porilaisjoukkue PoPa. Sisäänkäynti peliin on entiseen tapaan Finnair Stadiumin kulmasta. Pysäköintitilaa löytyy parhaiten ylhäältä Olympiastadionin vierestä, mistä johtavat portaat suoraan lipunmyyntipisteeseen.

Pääsylippujen hinnat ovat aikuisilta 8 euroa ja lapsilta, eläkeläisiltä, opiskelijoilta sekä varusmiehiltä 5 euroa. Aikuisten kausikortti maksaa 50 euroa ja kyseisten erityisryhmien kortti ainoastaan 30 euroa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)