Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2009

090429 - Sunnuntaina kotiavaus Bolliksella
FC PoPa Atlantis juoksee sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiareenalleen, kun FC PoPa saapuu Porista vieraaksi Töölön Pallokentälle. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa Bolliksen samettinurmella klo 18.30.

Tälle kaudelle Ykköseen noussut PoPa on yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista. Antti Sumialan ja Piracaian lisäksi ryhmässä on monia muitakin tuttuja kasvoja Jazzin liigamiehistöstä. Porilaiset tekevät paluuta kotimaisen jalkapallon huipulle, ja joukkueen kokenut valmentaja Pertti Lundell tuntee kikat, joilla menestystä haetaan. PoPa näytti osaamisensa heti avauskierroksella, kun sinipaidat murjoivat Jipon peräti 4-0.

Atlantiksen sarja-avaus sujui synkissä merkeissä. Paikallisderby Finnair Stadiumilla päättyi Klubi 04:n selkeään 4-1 voittoon. Lisäksi Xhevdet Gela hankki itselleen pelikiellon PoPa-otteluun, ja Petteri Paajanen sekä Muwahid Sesay ontuivat sairastuvalle. Punapaidat ovat nyt kaksi viikkoa nuolleet haavojaan ja lähtevät tosissaan haastamaan porilaisten tähtisikermää.


090429 - Nollanelosilla ekat treenit
Atlantis FC Uusin Atlantis-joukkue 2004-syntyneistä pikkunaperoista koostuva Atlantis ´04 piti keskiviikkona ensimmäiset harjoitukset. Uudet Atlantis-junnut kirmailivat innolla pallon perässä Kurranummen puistossa.

Joukkue harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.00-19.00 Kurranummen kentällä (Tapanilan urheilukeskuksen lähellä). Mukaan mahtuu vielä lisää innokkaita pikkufutaajia. Lisätietoja nollanelosten toiminnasta saat Atlantiksen toimistosta (puh: 041-4351165 ja email: toimisto@atlantisfc.fi).


090425 - Obi päätyi Tampereelle
Obi pelaa nyt Tampereella PP-70:n riveissä. Kuva: Juha Tamminen. Obi Metzgerin ammattilaisura ei ottanut tulta Slovakiassa, kun slovakkiseura ei rekisteröinyt Atlantiksen ex-pelaajaa ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Sierraleonelaishyökkääjä palasi takaisin Suomeen ja allekirjoitti täällä sopimuksen tamperelaisseura PP-70:n kanssa. Atlantiksen ex-maalitykin ura jatkuu näin Suomen Kakkosessa.

090425 - Akatemialle toinen tappio
Kele viimeisteli beibien lohdutusosuman. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemian kausi Ykkösessä jatkui takkuisasti, kun Akatemia-beibit hävisivät Pallokentän keinonurmella Käpylän Pallolle 1-4 (0-4). KäPa latoi jo avausjaksolla pallon neljästi Eemeli Lohavansuun selän taakse (Jere Hovisilta 3 ja Tatu Penttinen 1), joten Kelechukwu Nnajioforin kavennus 85. minuutilla oli enää pelkkää kosmetiikkaa. Akatemialla on nyt tilillään kaksi tappiota. Tilaisuus pistetilin avaamiseen on jälleen ensi lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa MyPan.

090424 - Tenkanen odottaa herätystä
Punapaitojen esitys sarja-avauksessa ei tyydyttänyt manageria. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen pettyi pahasti joukkueensa esitykseen sarja-avauksessa. Seuraavaan koitokseen Tenkanen odottaa kuitenkin täysin toisenlaista Atlantis-miehistöä.

- Olimme todella lampaita Klubi-matsissa. Vastus oli kova, emmekä olleet valmiita tällaseen vääntöön. Mut toivottavasti tämä nöyryytys herättää kundit. Tää jengi pystyy saletisti parempaan.

- Mietimme varmasti myös mahdollisuuksia vahvistaa ryhmää. Siirtoikkuna on auki vielä viikon ja katsomme tarkkaan millasia pelimiehiä on tarjolla. Me emme lähteneet tähän sarjaan mikskään pisteautomaatiks vaan aiomme tapella sijoituksista puolenvälin yläpuolella.


090423 - Raketit iskussa Kontu-turnauksessa
Raketit olivat vireessä Kontulassa. Atlantis ´01/Raketit oli tulessa viikonlopun Kontu-turnauksessa. Atlantis-junnut pelasivat turnauksessa kolme ottelua ja nappasivat tililleen kolme voittoa. Valmennuskaksikko Santtu Ryhänen - Antti Naakka kiitteli erityisesti suojattiensa kovaa intoa ja vahvaa joukkuehenkeä, mikä lupaa hyvää myös tuleviin koitoksiin.

090422 - Nollaneloset aloittivat
Atlantis FC Uusin Atlantis-joukkue 2004-syntyneistä pikkunaperoista koostuva Atlantis ´04 aloitti keskiviikkona toimintansa vanhempainillalla. Ensi vaiheessa joukkue tulee harjoittelemaan Kurranummen kentällä (Tapanilan Erän lähellä) keskiviikkoisin klo 18.00-19.00. Ensimmäiset harjoitukset pidetään keskiviikkona 29.4.

Kiinnostus uuteen joukkueeseen on ollut niin suurta, että mikäli innokkaita pelimiehenalkuja löytyy riittävästi, käynnistämme samantien kaksi ´04-joukkuetta. Lisätietoja nollanelosten toiminnasta saat Atlantiksen toimistosta (puh: 041-4351165 ja email: toimisto@atlantisfc.fi).


090420 - Taitokoulu päätökseen
Talven Taitokoulu päättyi maanantaina. Atlantiksen talven Taitokoulu päättyi maanantaina. Innokkaat Atlantis-juniorit ovat marraskuusta lähtien hioneet taitojaan Talin futispyhätön loisto-olosuhteissa. Päätöstreeneissä pallo tottelikin jo varsin kivasti pikkufutaajien aivoituksia. Lämpimät kiitokset myös kaikille niille edustuksen ja Akatemian pelaajille, jotka ovat koko talven jaksaneet käydä jakamassa oppejaan tulevaisuuden pelimiehille ja -naisille.

090420 - Innokkaita seuraihmisiä haussa
Atlantis FC Atlantis etsii innokkaita ihmisiä mukaan seuratoimintaan. Tarjolla on sekä hauskaa vapaaehtoistyötä (esim. ottelutapahtumissa) että erilaisia osa-aikaisia tehtäviä, joissa voit hyödyntää omaa osaamistasi (esim. juniorivalmennus, tiedotus, myynti ja markkinointi). Mikäli haluat mukaan hyvään seuraan ja olet valmis tuomaan oman panoksesi Atlantiksen toimintaan, ota rohkeasti yhteys seuran toimistoon (puh: 041-4351165 ja email: toimisto@atlantisfc.fi).

090419 - KooTeePee liian vahva Akatemialle
Powerbeibi Guelor osui kerran kotkalaisten verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemian sarja-avaus päättyi tappioon, kun FC KooTeePee haki Talin hallista pisteet maalein 2-5 (0-2). Kotkalaiset hallitsivat avausjaksoa, ja Eemeli Lohvansuulla riitti töitä Atlantis-maalilla. Kahdesti vieraat onnistuivat saamaan pallon Eemelin selän taakse (19. Niclas Kalatsev rp ja 36. Nico Pietiläinen). Toisella jaksolla punapaidat pääsivät vauhtiin paremmin mukaan, mutta missään vaiheessa ei voitosta enää syntynyt todellista taistoa. Kotkalaisten lisäosumat merkittiin Pietiläiselle (63. min.), Jussi Koskiselle (66. min.) sekä Juuso Laitiselle (73. min.). Akatemian lohdutusmaalit ampuivat Drilon Kllokoqi (71. min.) ja Guelor Silutoni (79. min.).

090418 - B-junnut aloittivat voitolla
Juhan junnut hakivat voiton Lappeenrannasta. Atlantiksen B-junnujen Ykkösen kausi alkoi riemukkaasti, kun Juha Ikäheimon ja Mikko Viitamäen suojatit hakivat lauantaina maukkaat kolme pistettä Lappeenrannasta. Lappee JK kukistui tiukan väännön jälkeen maalein 3-4 (2-0).

Isännät johtivat toisen jakson alussa peliä jo 3-0, mutta sitten alkoi Atlantiksen kiri. Punapaidat latoivat viimeisen puolen tunnin aikana pallon neljästi (Vili Nordberg, Miro Tissari (2)ja Tony Zimmerman) Lappeen maaliin ja nappasivat näin täyden pistepotin Helsinkiin.


090417 - Klubi murskasi Atlantiksen
Ville joutui antautumaan neljästi - mutta oli silti punapaitojen parhaimmistoa. Atlantiksen kausi alkoi synkissä merkeissä, kun punapaidat kohtasit Finnair Stadiumilla paikallisvastustaja Klubi 04:n. HJK:n farmijoukkue oli liikkeellä vahvalla ryhmällä ja latoi taululle ansaitut voittonumerot 4-1 (1-0).

Klubi oli avausjaksolla kentällä selvästi aggressiivisempi. Jo ensimmäinen tilanne kertoi, mitä tuleman pitää. Paulus Roiha ryösti Jarkko Vähäsarjalta pallon kuin lapselta tikkarin ja isännät saivat ensimmäisen maalipaikan ennen kuin minuuttiakaan oli pelattu. Avausmaalia saatiin silti odottaa 38. minuutille saakka. Atlantiksen puolustus haparoi, ja Kalle Sotka tarjoili Roihalle vetopaikan, minkä tämä varmasti hyödynsi. Petteri Paajasen ja Muwahid Sesayn loukkaantumiset söivät puolestaan punapaitojen hyökkäystehoa. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Kosovon viikate heilahti väärään aikaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli kovemmalla sykkeellä. Tasoitus nähtiin 60. minuutilla, kun Max Thibault jatkoi päällään Esa Virosen kulman, ja Anssi Tamminen survoi pallon Mika Huuhtasen selän taakse. Sinivalkoisten kuitti tuli kuitenkin vain kolme minuuttia myöhemmin. Vapaaksi unohdettu Erfan Zeneli tarjoili Paulus Roihalle namupassin, ja tämä vippasi pallon ohi Ville Rapelin. Lisää lunta tupaan tuli 67. minuutilla, kun Xhevdet Gela hölmöili itselleen toisen keltaisen kortin, ja Klubi sai pelata loppuminuutit ylivoimalla. Janne Törmänen iski isännille vielä kaksi komeaa osumaa (76. ja 81. min.). Näin loppunumerot tylyt 4-1 isännille.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Esa Vironen, Max Thibault, Xhevdet Gela (67. ua), Kalle Vasse, Esa Terävä, Muwahid Sesay (45. Zakaria Kibona), Anssi Tamminen, Jasper Valentijn, Petteri Paajanen (24. Janne Arolinna) ja Jarkko Vähäsarja (84. Aleksi Ristola).


090417 - Viikingit-peli siirtyy
FC Viikingit Atlantiksen toisen kierroksen ottelu FC Viikinkejä vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin kesällä. Sarjaohjelmassa pelipäiväksi oli määrätty 24. huhtikuuta, mutta Vuosaaren kenttää ei saada tuohon mennessä pelikuntoon. Uudeksi pelipäiväksi on sovittu keskiviikko 15. heinäkuuta.

090416 - Perjantaina sarja-avaus Finskillä
Klubi 04 Ykkönen pyörähtää käyntiin perjantaina, kun Atlantis kohtaa Finnair Stadiumilla isäntäjoukkue Klubi 04:n. Tiukka paikallistaisto alkaa klo 18.30.

Klubi 04 nousi viime syksynä Ykköseen voitettuaan Kakkosen A-lohkon. Nuori joukkue on nyt vuoden kokeneempi ja lähtee intoa täynnä uudelle sarjatasolle. Lisäksi HJK:n farmijoukkue täydentää miehistöään liigassa vähemmälle peliajalle jääneillä pelureilla.

Atlantis lähtee kuitenkin taistoon voitto mielessään. - Tätä hetkeä varten olemme tehneet töitä koko talven. Odotan että meillä jokainen pelaaja antaa kentällä kaikkensa. Jos se ei riitä, sitten häviämme paremmille, mutta varmasti tulemme tappelemaan pisteistä viimeiseen asti, Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa lupaa.


090415 - Nollaneloset aloittavat 22.4.
Atlantis FC Uusin Atlantis-joukkue ´04-syntyneiden pikkutaaperoiden miehistö aloittaa toimintansa keskiviikkona 22. huhtikuuta seuran toimistolla pidettävällä vanhempainillalla. Mukaan mahtuu vielä lisää innokkaita pikkufutaajia. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Atlantiksen toimisto (puh: 041-4351165 ja email: toimisto@atlantisfc.fi).

090414 - Pasi luottavaisena alkavaan kauteen
Pasi uskoo Atlantiksen menestykseen. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa lähtee luottavaisena perjantaina alkavaan sarjakauteen. Pihamaa uskoo joukkueensa menestykseen kovassa sarjassa.

- Meillä on ollut hyvä valmistautumisjakso. Loukkaantumiset ja flunssat ovat jonkin verran häirinneet, mutta ne kuuluvat tähän lajiin. Vammoista kärsineet pelaajat eivät luonnollisesti ole vielä täydessä iskussa, mutta kausi on pitkä ja kaikkia tullaan tarvitsemaan.

- Harjoituspelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin. Olemme pelanneet 12 ottelua, joista 8 voittoa, 2 tasuria ja 2 tappiota. Peliesitys ei aina ole häikäissyt, mutta joukkue on osoittanut vahvuutensa nousemalla useamman kerran tappioasemasta voittoon. Yhtenäinen joukkue ja kova taistelutahto ovatkin meidän aseita myös, kun ruvetaan pelaamaan isoista pisteistä.

Pihamaa odottaa ykkösestä tasaista ja mielenkiintoista sarjaa. - Tänä vuonna ei ole materiaaliltaan yhtä ylivoimaisia joukkueita kuin Viikingit ja JJK viime kaudella. Sarja on varmasti tasaisempi. Useampi joukkue on mukana taistelemassa noususta. Toisaalta sarjassa ei ole yhtään heittopussia, vaan myös putoamistaistelu tulee olemaan raju.


090414 - Veikkaus on suomalaisen jalkapallon tukipilari
Veikkaus Vaikka suurin osa veikkaajista havitteleekin elämäänsä pelijännitystä ja voittoja, suuren yleisön pelinappuloista jää huomattava osa jaettavaksi eteenpäin. Veikkauksen tuoton kanavoituminen on valtakunnallisessa mielessä merkittävä niin liikunnan, kulttuurin, tieteen kuin nuorisotyönkin kannalta. Oman osansa siitä lohkaisee vuosittain myös suomalainen jalkapallo. Lue lisää.

090409 - Atlantis tasapeliin Salossa
Kalle osui kahdesti Salossa. Kuva: Juhani Järvenpää. Salon Palloilijat ja Atlantis kohtasivat kiirastorstaina Salon urheilupuistossa. Kylmä pohjoistuuli vei parhaan terän molempien pelistä, ja koitos päättyikin lopulta tasalukemiin 2-2 (1-1).

SalPa aloitti hyvällä sykkeellä. Isännät iskivät jo 4. minuutilla, kun Iiro Sarparanta kiersi Adel Eidin ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Atlantiksen vastaus tuli 15. minuutilla. Max Thibault keskitti, ja Kalle Vasse ohjasi pallon verkkoon. SalPa sai toisella jaksolla myötätuuleen jälleen otetta, ja 66. minuutilla isännät viimeistelivät keskitysvaparista jo 2-1. Vasta tämän jälkeen punapaidat heräsivät kunnon puristukseen. Takaa-ajo palkittiin 85. minuutilla, kun Vasse puski Esa Terävän kulmasta pallon toistamiseen salolaisten verkkoon. Näin loppunumerot 2-2.

Atlantiksen kokoonpano: Fredrik Rappu, Adel Eid (46. Arber Istrefi), Max Thibault, Ernest Simon (68. Kimmo Sivula), Xhevdet Gela (71. Aleksi Ristola), Kalle Vasse, Esa Terävä, Muwahid Sesay, Anssi Tamminen, Jasper Valentijn (71. Zakaria Kibona) ja Jarkko Vähäsarja.


090408 - Torstaina vastassa SalPa
SalPa Atlantiksen edustusmiehistön harjoituspelit jatkuvat torstaina, kun helsinkiläiset kohtaavat Salossa Kakkosessa pelaavan Salon Palloilijat. Ottelu alkaa klo 18.00.

Torstain koitos on Atlantiksen viimeinen harjoituspeli ennen sarja-avausta. Ykkösen avauspelissä punapaidat kohtaavat 17.4. Finnair Stadiumilla Klubi 04:n.


090408 - Miikalle pitkä huili
Miikka on kesäkuulle sivussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Miikka Kärkkäisen pitkään vihoitellut nivusvamma vaatii leikkaushoitoa. Puolustaja operoidaan alkuviikosta, ja paluuta joukkueharjoituksiin odotellaan aikaisintaan kesäkuussa.

Sairastuvalla ovat entuudestaan pitkäaikaispotilaat Feras Abid ja Lassi Luoto. Sen sijaan lähes koko alkuvuoden toipilasosastoon kuuluneet Janne Arolinna, Sami Okkonen ja Kimmo Sivula ovat palaamassa harjoitusvahvuuteen.


090405 - Akatemia kukisti HJK:n B-junnut
Zaka osui kahdesti HJK:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia jatkoi voitokkaita harjoituspelejään, kun Akatemia-beibit kukistivat sunnuntaina Talin hallissa HJK:n B-juniorit. Punapaitojen kuviot olivat alussa hiukan hakusessa, ja Klubi iski jo toisella minuutilla pallon Atlantiksen verkkoon. Vähitellen beibitkin pääsivät mukaan peliin, ja Lawrence Simon tasoitti 28. minuutilla tilanteeksi 1-1. Toinen jakso oli Atlantiksella paremmin kontrollissa, ja Zakaria Kibona iski kaksi näyttävää osumaa raitapaitojen verkkoon (57. min. ja 76. min.). Näin loppunumerot Atlantikselle 3-1.

Akatemian harjoitusottelut jatkuvat jo keskiviikkona, kun beibit kohtaavat Pallokentällä Kolmosessa pelaavan VJS:n. A-nuorten Ykkönen alkaa lauantaina 18. päivä, jolloin KooTeePee saapuu Atlantiksen vieraaksi Taliin.


090404 - Wenla Tenkasen uusin kantamesta
Ravintola Wenla Kontulan legendaarinen Wenla on Atlantis-manageri Aarne Tenkasen uusin kantamesta. - Wenla on Kontulan ehdoton ykkösmesta. Sieltä löytyy Itä-Helsingin kylmimmät bisset ja kuumimmat mimmit. Muuta viihdykettä tarjoaa mm. pöytäcurling, bilis, pokeri-illat sekä tietysti mainiot bändit - kuten pääsiäisenä Aarne Tenkanen & Tempuntekijät. Kannattaa tulla kauempaakin.

090403 - Uusia Atlantis-joukkueita aloittaa
Atlantis FC Nyt on oikea aika lähteä mukaan hyvän harrastuksen pariin. Atlantis käynnistää kevään aikana uusia juniorijoukkueita seuraaviin ikäluokkiin:
  • 2002-syntyneet pojat
  • 2003-syntyneet pojat
  • 2004-syntyneet pojat
  • 2001-2002 -syntyneet tytöt
  • 2003-2004 -syntyneet tytöt

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistolta (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


090402 - Akatemia - SAPA 3-0
Aude ampui unelmabyyrin SAPAn verkkoon. Atlantis Akatemia tarjosi pre-sesonin parastaan, kun punapaidat kohtasivat torstai-iltana Talin hallissa Kolmosessa pelaavan Savannan Pallon. Akatemia-beibit pyörittivät peliä ajoittain mukavasti ja iskivät kolme komeaa osumaa. Ensin 18. minuutilla keskikentällä hyvällä sykkeellä raatanut Aude Kwantoko tykitti pallon 20 metristä SAPAn verkkoon. Juuri ennen taukovihellystä Phillip Nduka karkasi vasemmalta läpiajoon ja viimeisteli tilanteeksi 2-0. Loppunumerot 3-0 ampui 82. minuutilla epäsuorasta vapaapotkusta Akatemian mediabeibi Shukri Tatli.

Akatemialla on jäljellä vielä kaksi harjoitusottelua ennen sarja-avausta. Sunnuntaina kohdataan Talissa HJK:n B-juniorit ja ensi keskiviikkona Pallokentällä VJS.


090401 - Obi siirtyy Slovakiaan
Obi siirtyy Slovakiaan. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis-hyökkääjä Obi Metzger siirtyy Slovakiaan MFK Topvar Topolcanyyn. Osapuolet pääsivät sopimukseen siirron yksityiskohdista ennen Slovakian siirtoikkunan sulkeutumista, ja Metzger allekirjoitti MFK:n kanssa kauden loppuun ulottuvan sopimuksen.

MFK Topvar Topolcany pelaa Slovakian kakkosliigassa taistellen tiukasti sarjapaikastaan. Joukkueessa pelaa mm. Atlantis Akatemiasta tuttu Sampha Kamara sekä TPV:n riveissä Ykkösessä esiintynyt Mohamed Koroma.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)